2019-11-29
前後1x個食評都有讚無彈,菜名又長又仔細,打手味極濃,容我呢位付費食客寫一篇反映實情!自助餐6pm開始,就6pm準時開始入坐,早到只可門口排隊。主打爐端燒只有龍蝦+龍蝦鉗+青魚,仲有蔬菜(無蕃薯) 。說好的燒帶子,自稱鱈場蟹腳(明明就係急凍蟹腳) 都無出現過!燒鵝肝飯團變成鴨肝!別想入座便去取,人家準時6pm才開始燒,所以一直要你排隊(每人每次限取半隻x2件) ,直至近9pm大家都吃飽就不用排。全場熱食不多,有比目魚,和牛炒飯,西冷,中式粉麵,壽司等,都不是回本貨色,所以大家注意力都去燒龍蝦身上!蒸鱔多人食,亦常缺貨!但最好食我覺得是軟殼蟹手卷,新鮮即製十分香脆,但7:18pm便沽清,海膽手卷8pm亦沽清,所以別妄想自助餐=任食!凍海鮮有蝦,青口,長腳蟹(餐廳寫明是鱈場蟹,是否有違商品說明條例?請自行google 鱈場蟹圖片比較!) 螺是近9pm走時才見出現!味道正常,但很細很幼,比蝦身粗不了多少!送的毛蟹請勿抱任何期望,我怕你失望!凍長腳蟹比它更好食,可以放棄!甜品選擇ok, 蛋糕類不多,疏乎里只有綠茶味,沒有芝麻!日式芝士蛋糕,葡撻和核桃撻都好食!雪糕是Movenpick, 但只
甜品選擇ok, 蛋糕類不多,疏乎里只有綠茶味,沒有芝麻!日式芝士蛋糕,葡撻和核桃撻都好食!雪糕是Movenpick, 但只有4口味!
是夜生意十分好,全場滿座,收碟很快,但有時間是無新碟用!偷聽到鄰座老人家向親友匯報這自助餐一般般,另一年輕人亦說食到無野好食。貨不對辦情況頗嚴重,自助餐時間去到一半手卷沽清亦不能接受,但向好處想是每人連加一只需約$400, 其實尚算值回票價!