2011-01-19
今天係中央圖書館溫完書,甘就諗住下面個間小食店買格仔餅(都幾鐘此食既一樣野)食啦但係度落去,發現...收左鋪諗起天后附近都有D野食,反正都係坐叮叮番屋企,不如行番去順便買小小野食去到個幾條街,見到路口有一間小食店 但係好似好頹甘 眼角就望到左邊幾步遠有個男人好似買緊野食,好期待甘既樣(當時我企的角度同臨記成水平線所以係望唔到的)就係甘,好似有一度吸力吸左我埋去行埋去,見到個招牌,暗想:「好似係openrice見過,臨記?甘就試下啦」就係甘我就試左,同時開始左我一直想寫的食評希望各位多多支持吧$12 試下都此得過喎等左幾分鐘就左右就有得食(因為同時間只有幾個人)店員(應該係老細)幾好人,拎岩岩整好的格仔餅畀我的時候好親切呢一接上手,...再望一望@@一拎手,佢的厚度令我想起幾分鐘以黎所望到的衛生環境=E件餅應該有D料到喎放入口,因為上下兩半加埋超厚,所以先咬到些下半部份再食上半部份我會用「清泉」去形容佢點解? 好簡單,就係因為佢係格仔餅黎講風格好獨特囉(小弟讀文學但係文筆都甘差真係失禮>.<)厚厚的外表已經唔再講,一口咬落去軟綿綿的蛋餅,係格與格之間的部份份外脆加上佢
但係度落去,發現...收左鋪
去到個幾條街,見到路口有一間小食店 但係好似好頹甘
眼角就望到左邊幾步遠有個男人好似買緊野食,好期待甘既樣
(當時我企的角度同臨記成水平線所以係望唔到的)
就係甘,好似有一度吸力吸左我埋去
就係甘我就試左,同時開始左我一直想寫的食評
希望各位多多支持吧 $12 試下都此得過喎
等左幾分鐘就左右就有得食(因為同時間只有幾個人)
一接上手,... 再望一望@@
我會用「清泉」去形容佢
加上佢用既醬料唔算話好多,雖然唔同平時甘多醫,但係加起埋真係幾清新!!!怕肥朋友可以食多幾件XD
下次叫老細落多D花生醫應該會超正呢^^
好啦!小弟四圍蕩第一次的食評又係甘多,下次再同大家四出食唔同既大城小食啦^^