2022-07-18 78 views
夜晚放工諗住去間環境靚嘅餐廳食餐好嘅,點知入到去坐低先知道沒有酒精飲品,咁都唔緊要啦,因為個環境好似都幾靚,所以就坐低咗揀食咩好。最後揀咗三重芝士pizza(~$120)同埋好似係英式香腸(~$180),加杯朱古力凍飲。三重芝士pizza味道都算正常,但係個香腸就超級唔值呢個價錢!同埋好難食!!!成本香腸口感好差,好咸,切到一粒粒咁樣,仲衰過係超市度買嘅平價香腸。認真我覺得咁嘅價錢,食啲咁嘅嘢,好對唔得住得個客人囉。所以整體嚟講都好失望
2022-07-18 38 views
大埔好多酒吧都開左一段時間,今次去食嘅呢間酒吧係區內較新嘅一間,裝修似足出面外國酒吧街嘅酒吧,有大大個開放式門口方便客人暢飲,呢輪天氣酷熱,本身都有點驚酒吧入面會好熱,但係餐廳都好貼心,整左好多部風機喺門口檔住d冷氣,所以室溫都還可以🌞我地下晝黎到叫左三款嘢食: 煙肉磨菇汁長通粉,至尊辣肉腸pizza同磨菇汁肉丸長通粉軟硬度適中,而且非常多汁,望落雖然份量唔多,但d汁其實好濃好重料,食完其實都會好滿足👍pizza餅底算脆,辣肉腸份量還可以,即叫即整熱辣辣,以我印象大埔冇咩餐廳有自家製pizza,所以都叫整得幾好😋肉丸都幾驚喜,本身諗住d肉丸係細細粒,點知成粒山竹牛肉咁大,而且磨菇汁一d都唔慳皮,估唔到食完會咁飽🤤野飲方面lunch時段原來冇啤酒供應,天氣實在太熱關係,兩個人叫左3杯野飲🌞Hazelnut Latte,正常發揮,唔係太甜容易入口😄Dirty,上下有兩層,要大大啖咁飲,一次過飲到面層咖啡同底層d奶先出到個味,就咁飲到咖啡可能會較苦😛Kumquat shakerato,呢杯係店員推介嘅,就咁睇名唔知咩黎,原來係柑桔檸檬咖啡,飲落好fresh,果香味濃又飲到咖啡香味,好適合呢個

Hazelnut Latte,正常發揮,唔係太甜容易入口😄

Kumquat shakerato,呢杯係店員推介嘅,就咁睇名唔知咩黎,原來係柑桔檸檬咖啡,飲落好fresh,果香味濃又飲到咖啡香味,好適合呢個天氣飲🥰
2022-07-15 28 views
大埔打卡📸餐廳,環境氣氛都舒服好Relax🏖️同朋友傾下偈,食下野,嘆番杯非常不錯🥑牛油果沙律配三文魚$98牛油果配三文魚非常有營養嘅美食, 配橄欖油和醋,蕃茄仔洋蔥生菜很新鮮,三文魚玫瑰式點綴,賣相靚特別開胃🍕三重芝士Pizza $118 一開八件,份量唔少, 重量級芝士,味道好濃好味🍝煙肉蘑菇汁長通粉$56蘑菇蓉煙肉碎粒,長通粉煮到啱啱好唔會太硬,啖啖蘑菇蓉配上香草芝士👍🥤Matcha Tatte $51🥤Chocolate $51兩杯飲品 味道非常清新,啱晒怕肥既我一D都吾甜👍🏻🌟環境舒適, 放鬆Relax🌟主食西餐🌟員工服務好
大埔打卡📸餐廳,環境氣氛都舒服好Relax🏖️
同朋友傾下偈,食下野,嘆番杯非常不錯

🥑牛油果沙律配三文魚$98

🍕三重芝士Pizza $118
一開八件,份量唔少, 重量級芝士,味道好濃好味

🍝煙肉蘑菇汁長通粉$56

🥤Matcha Tatte $51
🥤Chocolate $51
兩杯飲品 味道非常清新,啱晒怕肥既我一D都吾甜👍🏻

🌟環境舒適, 放鬆Relax
🌟主食西餐
🌟員工服務好
2022-06-16 977 views
📍#ChapterOne #MFJ大埔 #MFJ西餐 #MFJ多國菜 人均消費: HKD170喺大埔鐵路博物館附近,有間裝潢同隔格格不入嘅酒吧餐廳!由於太肚餓,二話不說就揀咗食佢😂 餐廳門口係一個大拱門,感覺好開陽舒服,裏面有好多馬賽克燈,加上地板用咗唔同嘅圖案,感覺覺得十分異國風情!其實餐廳選擇唔多,但係價錢出奇地低!⭐️法式炸薯條🍟$45French Fries本來想食黑松露芝士薯條,但始終怕太濃味!都係叫返個普通炸薯條!又長又熱辣辣嘅薯條,一大盤都係$45勁抵食!⭐️煙肉蘑菇汁長通粉🍝$56Bacon and Mushroom Penne睇佢細細碟,原來分量都幾!佢個汁好似金寶湯個蘑菇汁😂 不過都幾足料,煙肉同蘑菇都好多,而且啲蘑菇勁大粒!味道都幾唔錯, $56 十分抵食💯三重芝士薄餅🍕$108Cheese Dream Pizza呢個Pizza真係好驚喜!三重芝士,一上枱已經聞到濃濃嘅芝士味,好少Pizza可以拉絲拉得咁勁!Pizza係薄Pizza, 好Crunchy,底部有好香濃嘅蕃茄味,然後上邊鋪滿芝士,又有口感,又刺激味蕾,超級抵食!⭐️Latte ☕️ $45杯Latte都幾香幾

📍#ChapterOne

#MFJ大埔 #MFJ西餐 #MFJ多國菜

人均消費: HKD170

其實餐廳選擇唔多,但係價錢出奇地低!

⭐️法式炸薯條🍟$45
French Fries
本來想食黑松露芝士薯條,但始終怕太濃味!

⭐️煙肉蘑菇汁長通粉🍝$56
Bacon and Mushroom Penne

💯三重芝士薄餅🍕$108
Cheese Dream Pizza

⭐️Latte ☕️ $45
杯Latte都幾香幾好飲
Latte

⭐️Chocolate 🥛 $46
朱古力就有非常絲滑的口感,不過冰就多咗啲
Chocolate

佢哋員工好少,煮嘢食基本一個人一腳踢,樓面有啲搞唔掂!但食物質素同價錢都非常得,性價比好高!
不過餐廳只係收現金,搞到我要跑去撳錢😂😂

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #hkfood #wanchaifood #westerncuisine #westernfood #pizza #penne #相機食先 #美食推介 #大埔美食 #西餐
2022-06-03
$170 (Lunch)
Latte
Chocolate
1K
2022-03-26 265 views
仁興街 是連大埔墟街坊亦鮮有到訪,但最近卻有一家爆場cafe進駐,名叫第一篇:chapter one小店三十個座位左右,收銀烹調收拾都只有廚師一人主理,非常厲害即使滿頭大汗也是非常有禮貌,值得一讚食物:牛油果大蝦pizza $98批底厚度偏近餅乾🍪,口感超爽脆,芝士用上車打芝士,口味濃郁。蝦仁🍤比想像新鮮,彈牙幼嫩牛油果🥑鮮而無渣,熟度剛好黑松露芝士焗薯條$68芝士醬跟松露醬非常慷慨,薯條更是多得不用錢一樣,非常抵吃手調咖啡也是不錯性價比頗高,大家不妨一試蒜香炸雞翼$56足足有六隻大雞翼,沒有包厚厚的炸粉,肉質juicy,難以想像的小店,只有店長一人也可以做到這程度,很好吃!

即使滿頭大汗也是非常有禮貌,值得一讚

食物:

牛油果大蝦pizza $98
蝦仁🍤比想像新鮮,彈牙幼嫩
牛油果🥑鮮而無渣,熟度剛好

黑松露芝士焗薯條$68
芝士醬跟松露醬非常慷慨,薯條更是多得不用錢一樣,非常抵吃

手調咖啡也是不錯
性價比頗高,大家不妨一試
蒜香炸雞翼$56

2022-03-22 225 views
見呢排好多人推介, 咁岩係屋企附近, 諗住平WFH, 應該冇咁多人所以黎左試試一開始得2檯, 不過因為樓面, 廚房, 水吧, 收檯都係得一個人XD所以都坐左一陣先等到佢落單, 不過佢地餐廳又係坐得幾舒服, 所以都OK落完單開始, 唔知點解咁多人, 坐滿全場, 個位同事係完全做唔切, 好慘, 不過眼見大家都好有耐性可以打下卡, 傾下計, 重點係D野好抵食, CP值高酥炸蒜香雞中翼 $56英式香腸拼盤 $98幾款香腸, 每款口感味道都唔同, 好特別唔係太飽, 2人份量三重芝士PIZZA $98係即刻整既PIZZA 呀, 睇住佢整完放入爐焗每一片都拉絲Iced Mocha $48

可以打下卡, 傾下計, 重點係D野好抵食, CP值高

酥炸蒜香雞中翼 $56

英式香腸拼盤 $98
幾款香腸, 每款口感味道都唔同, 好特別
唔係太飽, 2人份量

三重芝士PIZZA $98
係即刻整既PIZZA 呀, 睇住佢整完放入爐焗
每一片都拉絲

Iced Mocha $48
1K
 大埔食肆選擇多,趁著假日在這區閒逛完,就在Chapter ONE開餐。餐廳面積不大,懸掛著斑爛閃爍的土耳其馬賽克燈,帶點異國風情。餐牌選擇不多,主打Pizza、意粉、小食等。Lunch Hour 最平低至 $62就有一個大pizza,價錢不貴。瑪嘉麗塔皇后薄餅 $62薄餅和平時經常在連鎖店食到的美式製法有點不同,pizza 餅底有如餅乾般又薄又脆。這款長青不敗的經典口味Margherita材料非常簡單,新鮮蕃茄切片配上柔軟香滑芝士,灑上香草作點綴。法式炸薯條 $42薯條即點即炸熱烘烘出爐,份量十足,可供兩至三人share。厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密,保持乾爽不油膩。酥炸蒜香雞中翼 $56雞翼表皮炸得香口,一上枱已散發撲鼻的蒜香。入口皮脆肉嫩,內裡肉汁豐富。磨菇汁肉丸 $52肉丸口感紮實不鬆散,一口咬下立即溢出香濃肉汁。美式肉醬意粉 $52意粉略嫌煮得較軟身,但表面舖上拉絲芝士,蕃茄肉醬味道酸甜醒胃。凡於午市惠顧任何薄餅或意粉,奉送飲品一罐或標準咖啡一杯。

餐牌選擇不多,主打Pizza、意粉、小食等。

瑪嘉麗塔皇后薄餅 $62

法式炸薯條 $42
薯條即點即炸熱烘烘出爐,份量十足,可供兩至三人share。
法式炸薯條

厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密,保持乾爽不油膩。

酥炸蒜香雞中翼 $56
雞翼表皮炸得香口,一上枱已散發撲鼻的蒜香。
酥炸蒜香雞中翼

入口皮脆肉嫩,內裡肉汁豐富。

磨菇汁肉丸 $52
肉丸口感紮實不鬆散,一口咬下立即溢出香濃肉汁。
磨菇汁肉丸

美式肉醬意粉 $52
美式肉醬意粉

凡於午市惠顧任何薄餅或意粉,奉送飲品一罐或標準咖啡一杯。
餐飲
2022-03-19
$140 (Lunch)
2022-03-18 123 views
屋企附近新開Cafe諗住試吓食個lunch但真心伏————————————————-杯Iced Matcha latte係水溝奶完全無matcha味————————————————-牛油果大蝦pizza啲蝦係凍牛油果切到好大舊純粹擺上芝士pizza上面其實係分開食重點係隻蝦仲連住塊不知名膠片好彩食之前睇到————————————————-唯一可取係舖頭裝修幾靚冷氣夠凍完————————————————-
屋企附近新開Cafe
冷氣夠凍

Iced  Matcha  Latte
牛油果大蝦Pizza
2022-03-14 94 views
當時因為店內客人比較多,又或者做嘢只有一個做嘢,當時有兩張吉檯剩,但還沒執拾,我們在門口企了五分鐘,都還沒人招呼入座,又沒有執好檯給予我們,完全沒有被放在眼內,所以,最後選擇走人。
2022-03-12
Type of Meal
Tea
2022-03-12 98 views
疫情之下真係少左好多出去食好野☹️好多小店都被迫結業😤尤其是酒吧生意就更加慘淡🥺閉關一輪g嘅小編今日就黎到大埔搵好野食💪🏻至尊辣肉醬pizzaPizza即叫即造👍🏻睇個樣就知正啦🤪依度D Pizza係簿批黎嘅☺️好脆口😋一啲都唔會太飽太濟😉小編見到其他食客會一人叫一個Pizza添呀酥炸蒜香雞中翼雞翼好香口😋炸到岩岩好金黃色☺️唔係包住厚厚炸粉果type😌無想像中咁熱氣😉唔會太鹹👍🏻好有蒜香味肉醬芝士焗薯條肉醬個醬係芝士醬😍成件事好夾☺️濃濃嘅芝士醬包住每一條薯條🤤小編食到停唔到口呀🤗鍾意食濃味嘅加返少少鹽就更加正

至尊辣肉醬pizza

肉醬芝士焗薯條
2022-03-10 280 views
大埔站📍Chapter One-而家去好多餐廳都好似包場咁🥲今日去呢間Chapter One,行入門口就比盞馬賽克燈吸引左😎牛油果大蝦pizza($98)呢個牛油果大蝦pizza係薄批,好香脆,面頭有車打芝士,每一塊都有蝦同牛油果🥑,幾清新,食落唔會太heavy。肉醬芝士焗薯條($52)呢份薯條大大份🤤😍薯條炸得香口,面頭滿佈肉醬😋如果再多d肉醬仲正!我清左3/4😹煙肉蘑菇汁長通粉($52)呢個長通粉醬汁濃厚,蘑菇汁好creamy☺️👌意粉/pizza跟餐有一杯標準咖啡/飲品一罐。Iced hazelnut latte、lced caramel latte(各$48)咁熱嘅天氣都要飲返杯凍野降下溫,咖啡層次分明,味道香醇,奶泡豐盈。推薦hazelnut latte,淡淡榛子甜味😍caramel latte味道相對較淡。環境方面,店舖裝飾好別緻,餐廳有幾盞馬賽克燈,好有異國風情,門口係紅磚門框裝飾,唔講以為係d活化建築物入面嘅餐廳🤪價錢黎講,lunch menu價格相宜,慢慢坐食下野飲下咖啡都幾悠閒☕️
大埔站📍Chapter One

牛油果大蝦pizza($98)

肉醬芝士焗薯條($52)

煙肉蘑菇汁長通粉($52)
呢個長通粉醬汁濃厚,蘑菇汁好creamy☺️👌

意粉/pizza跟餐有一杯標準咖啡/飲品一罐。

肉醬芝士焗薯條🍟
2022-03-10
Type of Meal
Lunch
  • 肉醬芝士焗薯條
2022-03-09 947 views
這次去了一家位於大埔的小店,是集合咖啡店與酒吧的,以紅磚屋的裝修感覺特別,環境舒適可以慢慢享用美食🤩。食物款式不算太多,有對餅、意粉及小食選擇,另有多款咖啡和酒精飲品。午餐點薄餅或意粉有飲品附送😚,可選擇咖啡或汽水。-💥熱榛子咖啡 HKD$38,送餐時已聞到很香濃的咖啡味,咖啡有心心拉花😍。榛子味道微甜,但不會蓋過咖啡的香味。咖啡味道濃郁口感幼滑,不會感到酸的味道☺。-💥熱鮮奶咖啡 HKD$38,這個咖啡也有心心拉花,咖啡顏色較濃郁。清甜香滑的鮮奶,配著濃郁的咖啡,不愛飲太甜的選這個就對了😎。-💥酥炸蒜香雞翼 HKD$56,這個一份有六隻,賣相是金黃色的很吸引。雞翼脆漿經過特製,所以口感很酥脆香口,但不會感到油膩😆,雞翼肉質滑帶肉汁,是個挺惹味的小食。用炸蒜做的雞翼味道挺香口的,還散發著微微的咸味😋。-💥至尊辣肉腸 HKD$82,這個賣相挺吸引的😍,材料有辣肉腸、洋蔥、車厘茄及車打芝士。滿滿的芝士和辣肉腸均勻鋪在薄餅上,薄餅底是薄身版本,所以口感較脆口。辣肉腸帶微微辣味,配著芝士挺惹味的😋。-💥煙肉蘑菇汁長通粉 HKD$52,這個味道很香濃,點了多醬汁版本吃🤤。蘑菇份量挺多的,煙肉味道
這次去了一家位於大埔的小店,是集合咖啡店與

💥煙肉蘑菇汁長通粉 HKD$52,這個味道很香濃,點了多醬汁版本吃🤤。蘑菇份量挺多的,煙肉味道帶點咸味,這個組合口感較豐富。長通粉軟硬適中,醬汁味道濃郁。

💥黑松露芝士焗薯條 HKD$68,這個既邪惡又吸引的組合,平常也很喜歡吃的。濃郁的黑松露,配著軟滑的芝士,令到薯條的味道更惹味🤤。薯條也是金黃色的賣相,熱辣辣吃口感酥脆。
2022-03-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-03-07 212 views
呢間位於大埔嘅Cafe,第一眼就比裝修吸引咗,無論係門囗由紅磚砌成嘅拱門設計,定係cafe入面嘅佈置,都充滿異國風情😆我哋揀咗側邊嘅梳化位坐,好寬闊好舒服,可以望到Cafe成個環境,Cafe入面掛咗幾盞土耳其馬賽克燈,鍾意打卡嘅你一定會忍唔住影好多相📷留意到Cafe嘅門口就有一個大焗爐,專門用嚟焗pizza,由於廚房係開放式,我哋可以望到成個製作過程~我哋都分別叫咗啲小食同主食😋牛油果大蝦pizzaPizza係即刻order就即刻整,由於Pizza係薄身餅底,所以唔會好快就覺得滯,一共八塊pizza,每一塊上面都有新鮮嘅牛油果🥑同彈牙嘅大蝦🦐 Pizza上面嘅雙色芝士仲有拉絲效果🤤兩個人share份量啱啱好~酥炸蒜香雞中翼🍗呢個係店員特別推薦😚總共有六隻雞翼,即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,外脆內嫩,咬落去充滿肉汁,鍾意蒜香嘅朋友一定唔可以錯過,好邪惡😆雞翼係佢哋自家醃製,調味啱啱好🤤煙肉蘑菇汁意粉🍄蘑菇忌廉汁都幾濃郁,不過大家要記住趁熱食,唔好放得太耐,如果唔係意粉嘅口感就會冇咁好😆Lunch set叫Pizza或者意粉,都會包汽水或標準咖啡一杯☕️咁啱去嗰日天氣都比較凍,於是叫咗兩杯暖笠笠嘅

酥炸蒜香雞中翼🍗

煙肉蘑菇汁意粉

煙肉蘑菇汁意粉🍄

Mocha
Hazelnut Chocolate

Lunch set叫Pizza或者意粉,都會包汽水或標準咖啡一杯☕️咁啱去嗰日天氣都比較凍,於是叫咗兩杯暖笠笠嘅Mocha同Hazelnut Chocolate,杯嘅設計幾特別,都幾大杯,同埋有賞心悅目嘅拉花~味道方面,兩杯都唔會太甜,Hazelnut Chocolate上面仲鋪咗可可粉,味道就更加濃~

呢間Cafe主打嘅Pizza同小食都好高質,最後嘆埋杯飲品,超級滿足🤤大家如果想搵間有特色嘅Cafe,同朋友輕鬆chill一chill,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇👍🏻

Mocha
Hazelnut Chocolate
2022-02-27 159 views
成日都想搵到方便泊車既餐廳,但往往食到趕頭趕命。某次想去鐵路博物館既時候,發現左呢間餐廳幾chill幾有空間感,門口仲有充足既泊車位,可以一戰!紅磚既外牆,仲有土耳其風既地磚同燈飾,的確有d格調。坐低左有種好relax既感覺,因為闊身圓拱形既門口令人清楚睇到車。🤣食物既選擇分左pizza,意粉同埋小食之類,就決定乜都嗌d試下。是日餐湯:蘑菇湯($13)食得出係自家製既菇茸再加上清新既湯底,唔算太濃膩既忌廉味,剛剛好。黑松露芝士焗薯條 ($68)芝士同黑松露既味道好平均,以為會好搶味既黑松露薯條,居然令人食唔停口。牛油果大蝦pizza ($98)呢個係一睇menu就指定想食既pizza, 牛油果一向都係自己既飛佛,而開到靚既牛油果都要d運氣。剛剛熟既牛油果,加上原隻蝦,每一小塊pizza都有豐富既芝士拉絲,成個pizza熱辣辣咁上枱太誘人啦,兩個女仔食到停唔到口!🤣酥炸蒜香雞中翼($56)炸物真係不可抗拒,熱辣辣炸起又唔算油膩,一次過食幾隻無問題!Hot hazelnut chocolate ($36)Iced mocha ($48)甜牙齒既我地不約而同揀左甜味既飲品,用黎balance

是日餐湯:蘑菇湯($13)

黑松露芝士焗薯條 ($68)

牛油果大蝦pizza ($98)

酥炸蒜香雞中翼($56)

Hot hazelnut chocolate ($36)
Iced mocha ($48)
甜牙齒既我地不約而同揀左甜味既飲品,用黎balance 一下芝士既鹹味都唔錯呀,一邊飲一邊傾計原來都坐左成兩個鐘,快樂不知時日過 🤪

2022-02-22 92 views
一開始俾呢間餐廳嘅外觀吸引住🍽 驟眼望好似一間bar🍻 再望真啲就見到部咖啡機 原來係一間cafe and bar 絕對照顧到唔同顧客嘅需要 靜靜地飲杯靚啡又得☕️ 夜晚想同朋友飲兩杯又得🍹至尊辣肉腸Pizza🍕有無人鐘意餅乾底嘅pizza呢(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我對餅乾底嘅pizza一啲抵抗力都無🤰🏽 感覺就好似食緊好多料嘅餅乾咁 口感有層次啲 同時又無咁易飽 呢個pizza用左車厘茄做底🍅 比起蕃茄 鮮味更加出 加埋拉絲芝士🧀夠曬滿足 辣肉腸份量都好足 唔係一片得一啖咁小氣 鐘意薄底pizza嘅必嗌啊👍🏽👍🏽👍🏽酥炸蒜香雞中翼🍗今場mvp 隻隻大大隻 超厚肉🍖 一咬落去超脆超juicy 好夠蒜味 店主話佢地用咗4-5舊完整蒜🧄去醃一份雞翼 重點係本身好怕醃完嘅雞翼痴住啲蒜粒去炸 食個時就會有啲燶咗嘅蒜粒 但呢間完全無呢個問題 實實在在嘅蒜味 舔舔脷👅😋😋黑松露芝士焗薯條🍟鐘意食薯條嘅baby可以一試 份量足 而且仲要係我最愛嘅粗薯 面頭有芝士🧀同黑松露醬 唔夠嘅話 仲可以點側邊嘅黑松露醬 食薯條最怕咩 最怕唔夠醬 但呢間真係良心到料又足醬又足 煙肉蘑菇汁長通粉🍝菇菇又係我最愛之一 雖然me

至尊辣肉腸Pizza🍕

酥炸蒜香雞中翼🍗

黑松露芝士焗薯條🍟

煙肉蘑菇汁長通粉🍝
菇菇又係我最愛之一 雖然menu寫蘑菇汁 但一上都見到有唔少菇菇 一上菜趁佢熱辣辣 即刻撈一撈 每條長通粉都好掛汁 佢嘅汁偏稀少少 所以食個時完全唔會覺得好heavy🙆🏽‍♀️🙆🏽‍♀️

美式肉醬意粉🍝
經典意粉🍝 唔嗌唔得啦 雖然覺得呢個意粉無長通粉咁出色 但勝在有芝士 啲芝士加蕃茄真係perfect match 就算打卡影耐咗 啲意粉都唔會一patpat 因為呢間芝士落嘅量適中 打完卡 撈撈佢就啱啱好 超欣賞呢間店對配料掌控都好到位 🤰🏽👩🏽‍🍼雖然落多啲豬士睇落去邪惡啲 但無可否認 耐咗就會變一patpat🧏🏽‍♀️🧏🏽‍♀️

整體嚟講 呢間絕對會再嚟 啲菜式其實都好常食 但食個陣真係feel到呢間店對食材選用同配料用量好用心🤰🏽👍🏽 加埋環境舒服 真係坐到唔願走 店家話明白大家嚟cafe都係想坐耐啲嘆下咖啡☕️ 下次一於再早啲嚟keke 希望有返晚市 可以再嚟chill過🕺🏾🕺🏾
  • 酥炸蒜香雞中翼