2022-12-16 29 views
我最愛的❤️的是雞脆骨,一口幾粒超好吃,醃肉培根卷生菜🥬,正好生菜解膩,超搭配,炸小🦐,真的又脆又好吃,一定要點哦,羊肉串🐑朋友們都說新鮮又好吃,素菜味道也都不錯。.飲料我們選的一個蘇打和兩杯熱🔥柚子蜜,也都很適合冬日配燒烤。全場除了一個芝士五花肉🐷我覺的不夠出眾因為芝士和五花肉不算很搭配。
2022-12-15 36 views
【令人驚喜的四川燒烤店】佐敦一向都多野食,今次呢間串燒店係朋encore左幾次,而且水準仲keep到。menu有好多選擇,分門別類。川味燒花甲,川香豬大腸,麻辣鴨血係同一系列,花甲粒粒都有肉,而且份量都多。鴨血爽口,但辣度同麻度都係bb辣,岩唔食得辣既朋友。豬大腸肉厚爽口,味道一流。燒日本雞皮,燒雞腎,前者燒到好香脆,食落好似薯片甘。而雞腎就超爽口,一定要落辣椒粉,係另一種唔同既滋味。燒日本廣島生蠔,生蠔好肥美,加埋蒜蓉好惹味,可惜無粉絲,唔係就一流啦。燒特濃芝士五花腩,睇到個名就一家要試,2樣好邪惡合埋反而有意思唔到既效果。川香肉碎燒茄子,唔似平時食開既燒茄子,佢呢個原條去皮切件,再加上肉碎係面,一啖茄子一啖肉碎,正吖!燒特級厚切牛脷芯,牛脷超厚肉又勁爽口,令人不禁想再encore~燒韭菜,韭菜燒得好翠綠,配埋孜然粉,鮮嫩惹味。炸麻辣雞軟骨,即點即炸,上台熱辣辣。微微辣既雞軟骨勁脆。稻庭牛肉手打烏冬,烏冬軟腍爽滑,牛肉岩岩熟,作為主食一流吖~秘制醬燒BB豬肋骨,份量有8支,燒到微焦,入口甜甜地,有孜然粉香味,味道好夾。
【令人驚喜的四川燒烤店】

menu有好多選擇,分門別類。

燒韭菜,韭菜燒得好翠綠,配埋孜然粉,鮮嫩惹味。

炸麻辣雞軟骨,即點即炸,上台熱辣辣。微微辣既雞軟骨勁脆。

2022-12-13 27 views
偶然都想放任一下 朋友夜晚口痕痕 食下串燒都唔錯 呢度尤其晚飯宵夜時間最多人識食嘅地頭蟲就會嚟到呢度我就一下子點左好多串燒最鍾意食嘅有燒煙肉荔枝卷冇諗過煙肉同荔枝可以咁夾 一大啖咬落去好Juicy 另外一堆同雞有關的串燒都想點例如燒手打免治雞肉棒同燒日本雞胸軟骨 全部都整得好好食如果想叫返啲蔬菜 可以試吓粟米日本淮山、娃娃菜、茄子同油麥菜不過呢度大部份都加咗孜然粉 入口會比較濃味 之後仲叫咗好多唔同嘅嘢食包括有燒豚肉生菜卷、燻一口牛、燒花枝丸識取消唔夠飽仲可以加埋鮮蘆筍炒飯清清地 而且飯炒到一粒粒 證明廚師技巧高超款款串燒 再加上飲品 簡直係享受
偶然都想放任一下

例如燒手打免治雞肉棒同

燒日本雞胸軟骨
全部都整得好好食
如果想叫返啲蔬菜 可以試吓粟米
日本淮山、娃娃菜、茄子同油麥菜

不過呢度大部份都加咗孜然粉
入口會比較濃味
之後仲叫咗好多唔同嘅嘢食

包括有燒豚肉生菜卷、燻一口牛、
燒花枝丸

識取消唔夠飽仲可以加埋鮮蘆筍炒飯
清清地 而且飯炒到一粒粒 證明廚師技巧高超

款款串燒 再加上飲品 簡直係享受
2022-10-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2022-12-11 25 views
最近愛上串燒,諗唔到食咩就會話去食串燒嘍~今天到佐敦的川燒,由尖沙咀搬到嚟呢處,座位不多,食物好有創意,質素也高,久唔久都會幫襯一次。燒白鱔,始終我至愛,食到白鱔的鮮味。燒法式鵝肝多士,呢個好味到不得了,我們一人食一份!燒羊仔架,ok 好味。鍾意佢有薄荷醬及芥末,不用再舉手問人攞。燒日本雞胸軟骨,其他店好少見呢款串燒,個人好鍾意食雞軟骨,所以食得好滋味。燒雞頸肉,係好少肉的雞肉串,感覺無咩特別。燒煙肉荔枝卷,味道好清新,正呀!煙肉的肥膩被茘枝的酸甜中和左,真的好好味!大吾係紐西蘭大磨菇,ok 好味。黑松露芝士牛油焗雜菇,作為一名芝士控,食到咁香濃的芝士牛油味,真的是大滿足呀!因為必須要趁熱食,唔記得影相。燒腐皮黑松露海鮮卷,應該係店的創作料理,真心好味!黑松露燒腐皮溫泉蛋,見到隔離檯食,賣相好靚,所以又叫嚟試下,係好食嘅。燒日本豚肉腸拼盤,相比較其他串燒,呢個好味的腸仔變得普通了。牛油果都好正!燒秘製雞中翼,水準保持,無令人失望。燒特級厚切牛脷心,燒粟米,燒芝麻湯丸,都好味。蜂蜜燒菠蘿,可能加左蜂蜜,所以比其他店的燒菠蘿都好食。
最近愛上串燒,諗唔到食咩就會話去食串燒嘍~

燒白鱔,始終我至愛,食到白鱔的鮮味。

燒法式鵝肝多士,呢個好味到不得了,我們一人食一份!

燒雞頸肉,係好少肉的雞肉串,感覺無咩
特別。

大吾係紐西蘭大磨菇,ok 好味。

燒腐皮黑松露海鮮卷,應該係店的創作料理,真心好味!

牛油果都好正!

燒秘製雞中翼,水準保持,無令人失望。
燒特級厚切牛脷心,
燒粟米,燒芝麻湯丸,都好味。

蜂蜜燒菠蘿,可能加左蜂蜜,所以比其他店的燒菠蘿都好食。
$500 (Dinner)
2022-12-10 129 views
前排捐窿捐罅去到柯士甸站附近搵好野食,去咗「川燒」呢間主打四川 X 日式串燒餐廳,食完舔舔脷呀! 😋😋餐廳裝潢簡約得嚟幾光猛,座位夠闊落,坐得舒服。而串燒款式選擇都幾多,牛、豬、海鮮等樣樣都好吸引好難揀呀! 😣川香涼拌秋葵 $38爽脆嘅秋葵食落好清新,伴上辣汁同咸香嘅豆板醬帶點四川風味,記得撈勻醬料一齊嚟食。☺️ 燒特級厚切牛脷心 $58必食推介!牛味好濃郁,厚切口感非常好,帶啲嚼勁,好味! 😊燒日本廣島蠔 $68一客有兩隻,呢個燒蠔燒得時間啱啱好,蠔身非常飽滿之餘仲好juicy,無燒到過咗龍,加埋半生熟嘅蒜蓉,好香好惹味,大推!👍👍 川燒豆腐 $22一份兩件燒到脆皮嘅豆腐,外脆內軟,配埋咸咸辣辣嘅豆板醬,個人好喜歡呢個。❤️ 燒法式鵝肝多士 $68鵝肝size都算厚身,配埋脆卜卜多士,唔錯。 燒鮮白鱔 $58本身白鱔好肥美,咬落去充滿魚油,加上魚皮燒到好脆身,好有口感,配搭甜甜地嘅醬汁,呢個好食到想encore多次。 👍燒麻辣日本淮山 $28淮山表面燒到好香脆,麻辣味唔算好強烈,調味剛好,好味! 😋😋川香肉碎燒茄子 $48呢度嘅燒茄子係起哂皮,非常方便進食,而茄子好滑好多汁,肉碎粒增加咗

川香涼拌秋葵 $38

燒特級厚切牛脷心 $58
必食推介!牛味好濃郁,厚切口感非常好,帶啲嚼勁,好味! 😊

燒日本廣島蠔 $68

川燒豆腐 $22

燒法式鵝肝多士 $68
鵝肝size都算厚身,配埋脆卜卜多士,唔錯。

燒鮮白鱔 $58

燒麻辣日本淮山 $28

川香肉碎燒茄子 $48
呢度嘅燒茄子係起哂皮,非常方便進食,而茄子好滑好多汁,肉碎粒增加咗口感,配埋辣汁同蒜蓉醬,好香口,呢個送飯好一流喎! 😝

菠蘿雪葩 $78
雪葩質地好幼滑,菠蘿味濃郁又清甜,啱哂食完串燒refresh下! 🍍😊

整體每款串燒味道唔錯,部分性價比幾高,個人大推厚切牛脷、燒白鱔及燒生蠔,另外店員好友善主動。如果同三五知己想食串燒嘆番杯,呢道幾唔錯喎!☺️
2022-12-07
$380 (Dinner)
2022-12-07 22 views
佐敦臥虎藏龍,呢間一定係試過之後,會讓你回味嘅串燒店!🌶川味麻辣花甲$88🦪燒日本廣島蠔$68/2🦀甲羅燒併多士$88🥢麻辣鴨血$48🐷川香豬大腸$42🥩稻庭牛肉手打烏冬$78🥥日本椰子雪糕$48川香系列非常惹味🌶花甲嘅份量好大,鴨血爽口,豬大腸撒上白芝麻勁好食!好鍾意廣島蠔上邊嘅蒜蓉醬,燒完仲可以keep住好嫩滑👍連烏冬都勁有心機,好多片牛肉,淺粉色啱啱碌熟,唔會驚過老😍加埋爽滑嘅烏冬,一定係主食之選。最後再試埋最鍾意嘅雪糕吧!🇯🇵日本椰子雪糕,冰涼幼滑超特別~
佐敦臥虎藏龍,呢間一定係試過之後,會讓你回味嘅串燒店!

🌶川味麻辣花甲$88
🦪燒日本廣島蠔$68/2

🦀甲羅燒併多士$88

🥢麻辣鴨血$48

🐷川香豬大腸$42
🥩稻庭牛肉手打烏冬$78
🥥日本椰子雪糕$48

好鍾意廣島蠔上邊嘅蒜蓉醬,燒完仲可以keep住好嫩滑👍

2022-12-07 47 views
知道朋友是燒烤迷,朋友想吃燒物,想也不想,便到這專門店來滿足朋友要求呢。店子裝修好棒,坐的地方也很舒服~看到此店有很多創意串燒,是店主創新思想實踐出來~香料,食材千變萬化,愛吃創意手工串燒的朋友~亦大叫好吃。川香肉碎燒茄子朋友最愛吃燒茄子,店子的做法特別~ 說是燒茄子,茄子肉非常多,茄肉變嫩~味道很棒,醬汁,川香肉味滲入茄肉~好好燒豚肉生菜卷香又惹味,肉質腍嫩,生菜新鮮,不會肥膩。龍蝦店主有心的在街市揀選新鮮產品,然後用成本價給我們,真的很大~擺盤也美美喔,新鮮大隻來燒,蝦肉彈牙啖啖肉的,蝦頭上膏甘香,調味,吃落好棒鵝肝煎旦飯油脂滿滿的鵝肝,油香味高,肉質細嫩鮮美,棒喔 川燒多春魚驚喜~鮮甜香口來說,店子串燒配搭棒 鷄皮爽脆燒到很香店子串燒~外層燒得香脆~麻辣鮑魚烏冬愛吃辣要吃喔!非常有風味店子串燒種類有別出面,有齊蔬菜、肉類、海鮮等串燒,師傅即叫即整,吃得到師傅用心調味,店內充滿了香味呢。肉味香濃,燒得剛好,啖啖肉,厚實口感,味好棒!椰子雪糕是椰子上雪糕,質地幼滑,味道香甜,美味的喔燒法式鵝肝多士鵝肝外脆內嫩,內裏肉質滑,棒!非常大件,亦很高質,而且調味適中,真的不錯!芝士年糕 芝士

燒豚肉生菜卷
香又惹味,肉質腍嫩,生菜新鮮,不會肥膩。

龍蝦

鵝肝煎旦飯
油脂滿滿的鵝肝,油香味高,肉質細嫩鮮美,棒喔

川燒多春魚
驚喜~鮮甜

香口來說,店子串燒配搭棒

鷄皮
爽脆燒到很香

店子串燒~外層燒得香脆~

麻辣鮑魚烏冬
愛吃辣要吃喔!非常有風味

椰子雪糕是椰子上雪糕,質地幼滑,味道香甜,美味的喔

燒法式鵝肝多士

芝士年糕
芝士年糕必叫,店子芝士年糕係外層是偏白色,跟平時放題吃的芝士年糕灸同,芝士味重,而且亦煙韌喔
第一次光顧這店,印象很棒,串燒味道好,即叫即燒~有多款式,質素很棒,店員亦很友善呢,難得是見到自己的朋友飲下大大杯酒,聊心事~棒
2022-11-24 55 views
終於有機會黎試試呢間人氣串燒店🔥🔥餐廳裝潢簡潔,環境舒適~而且愈夜愈旺場!!有好多人過黎飲酒傾計,相當有氣氛🍻🍻-🐮燒特級厚切牛脷心 $58✨牛脷心口感軟綿,一啲都唔會韌😍😍簡單灑上鹽、黑椒享用已經好好食~~🐟燒鮮白鱔 $58✨白鱔肉質爽彈,味道鮮甜!!配上香甜蒲燒醬汁好開胃❤️❤️🍍蜂蜜燒鳳梨 28✨鳳梨香甜多汁,帶淡淡蜂蜜香🍯!推介~~🍗燒手打免治雞肉棒 $42✨雞肉棒口感厚實,食到肉質既鮮甜~~蘸上燒汁、蛋漿一齊食,味道更加豐富👍🏻👍🏻🦀日本蟹肉炒飯 $128✨份量十足,適合同朋友share~~飯粒炒得乾爽,蟹肉、蛋絲都好香口!唔錯😋😋🦐芝士燒大虎蝦 $78✨大虎蝦味道濃郁,肉質紮實飽滿!!芝士微微焦香,好好味呢❤️❤️🦪燒日本廣島生蠔 $68✨生蠔夠哂肥美,味道甘香之餘滑溜多汁~~配上少量蒜蓉醬更惹味🤤🤤🍖燒豬頸肉 $38 ✨肉質肥美嫩滑!醬汁酸酸辣辣,帶點泰式風味🇹🇭🇹🇭🐡燒雞泡魚干 $48✨燒到乾身香口,咬落幾煙韌~~蘸少少蛋黃醬食好match,最啱送啤酒🍻🍻🥪燒法式鵝肝多士 $68✨鵝肝厚身,燒到外脆內軟,口感一流!!下層多士亦非常香脆,好出色🔥🔥🍨桃雪葩 $68✨雪葩以用原個桃
終於有機會黎試試呢間人氣串燒店🔥🔥
餐廳裝潢簡潔,環境舒適~而且愈夜愈旺場!!
有好多人過黎飲酒傾計,相當有氣氛🍻🍻
🐮燒特級厚切牛脷心 $58✨
牛脷心口感軟綿,一啲都唔會韌😍😍
簡單灑上鹽、黑椒享用已經好好食~~

🐟燒鮮白鱔 $58✨
白鱔肉質爽彈,味道鮮甜!!
配上香甜蒲燒醬汁好開胃❤️❤️

🍍蜂蜜燒鳳梨 28✨
鳳梨香甜多汁,帶淡淡蜂蜜香🍯!推介~~

🍗燒手打免治雞肉棒 $42✨
雞肉棒口感厚實,食到肉質既鮮甜~~
蘸上燒汁、蛋漿一齊食,味道更加豐富👍🏻👍🏻

🦀日本蟹肉炒飯 $128✨
份量十足,適合同朋友share~~
飯粒炒得乾爽,蟹肉、蛋絲都好香口!唔錯😋😋

🦐芝士燒大虎蝦 $78✨
大虎蝦味道濃郁,肉質紮實飽滿!!
芝士微微焦香,好好味呢❤️❤️

🦪燒日本廣島生蠔 $68✨
生蠔夠哂肥美,味道甘香之餘滑溜多汁~~
配上少量蒜蓉醬更惹味🤤🤤

🍖燒豬頸肉 $38 ✨
肉質肥美嫩滑!醬汁酸酸辣辣,帶點泰式風味🇹🇭🇹🇭

🐡燒雞泡魚干 $48✨
燒到乾身香口,咬落幾煙韌~~
蘸少少蛋黃醬食好match,最啱送啤酒🍻🍻

🥪燒法式鵝肝多士 $68✨
鵝肝厚身,燒到外脆內軟,口感一流!!
下層多士亦非常香脆,好出色🔥🔥

🍨桃雪葩 $68✨
雪葩以用原個桃造型🍑上碟,好得意~~
口感好幼滑,味道清甜!食完透心涼🤤🤤
2022-11-21 69 views
入秋之後天氣變得清涼就特別想吃燒烤,於是來到朋友給我推薦的這家位於佐敦的川燒。店舖裝修很有特色,遠遠就看見門口很大的招牌。店舖裡面和外面都有座位,我們選了最裏面的位置入座。下單之後沒等多久就陸續上菜了。-聖子王,很新鮮個頭也挺大,澆上炒過的蒜蓉醬,一口一隻非常好吃很滿足!-日本廣島生蠔推薦必點!肉質鮮嫩多汁入口即化,價格也不貴,性價比很高!-燒羊肉串推薦必點!完全沒有羊肉的羶味,肥瘦適中,也很入味!-燒豬頸肉和燒大蔥雞柳搭配的是甜醬,喜歡日式串燒的會很喜歡吃,份量大性價比也高。-燒一口牛和燒特級厚切牛脷心推薦給喜歡吃牛的朋友,肉質Q彈有嚼勁。-川燒豆腐絕對要嘗試!豆腐外皮炸得很酥脆裡面非常嫩,搭配特製的辣椒醬,甜甜辣辣的好吃到停不下來。整體來說串燒的質素都比較高,埋單的時候還發現下載app有9折優惠,最後人均300的價格也不算很貴,值得推薦!

下單之後沒等多久就陸續上菜了。
聖子王

燒羊肉串+燒日本雞軟骨+燒八爪魚鬚
燒大蔥雞柳+燒一口牛+燒特級厚切牛脷心
  • 燒羊肉串
2022-11-13 49 views
超級無敵推薦串燒店!每款都好正🤤🤤店鋪好低調,但係夜晚人氣頗高🔥入邊有房間卡位,坐得好舒服。.野椒汁燒牛肋骨7成熟288🥩性價比高,一定要試!叫咗七成,外層好香脆,而且帶上少少油脂,食起身好濃肉味,好香。搭配芥末醬,微辣好惹味。.蟶子王88🤩超大隻,連隔離檯睇到,都忍唔住叫返兩隻😆蟶子好厚肉,而且勁爽口。.燒鮮白鱔58🍢外脆內嫩,非常爽口。.燒日本廣島生蠔/兩隻68🦪蟹籽,蒜蓉,肥嘟嘟嘅生蠔一啖一齊食,超正!.燒法式鵝肝多士/份68🍞勁大件鵝肝!多士脆身,食起身肥而不膩❤.燒羊仔(2)88🐑羊味酥香,好耐未食過咁好味嘅羊架🥹而且啲肉唔會太韌,所以咬起身好有肉汁。.燒特級厚切牛脷心串58🐮厚切嘅牛脷非常有口感,串燒必點。.燒羊肉串38,同樣羊味好重,要試要試!.川香肉碎燒茄子48🌶辣個醬辣得嚟好過癮,再加埋滿滿嘅蒜蓉碎。超正。.青檸話梅梳打30🧊串燒解渴必備,話梅酸甜開胃。.燒芝麻湯圓/份 28🍡外脆,入邊係濃郁嘅芝麻。第一次食咁樣燒,都好特別。

燒鮮白鱔58🍢外脆內嫩,非常爽口。

燒特級厚切牛脷心串58🐮厚切嘅牛脷非常有口感,串燒必點。

燒羊肉串38,同樣羊味好重,要試要試!

青檸話梅梳打30🧊串燒解渴必備,話梅酸甜開胃。

時不時的就會想念一些內地的美食,尤其是天氣轉涼的時候,想吃燒烤🍢!這一家位於佐敦美食天堂的燒烤店引起了我的注意‼️店鋪面積還是挺大的,而且裝修風格是中國風的,深色🏿木質的桌台椅子氛圍感拉🈵️主打川式燒烤🍢都是即叫即燒🔥菜單上面的選擇多多,有一些推介的菜式都會寫在黑板上,忍不住要嘗試一下🤩我們四個人點了十幾樣菜品,感覺沒有什麼踩雷💣的,羊肉串🐑牛肉粒🥩贊贊!經典的烤茄子🍆燒韭菜🥬和金針菇牛肉卷是不用多說👍🏻👍🏻還有一些解咸的甜品,比如說芝士牛油果🥑和燒黑芝麻湯圓🥣都得到了我們的一致好評good牛仔骨也是可圈可點🉐他的那個牛筋有滿足感的嚼勁,大口吃肉的感覺😝麻辣田雞串這個菜品🧐可以說是比較的獨特了,別的地方都不常見,而且這個麻辣味🌶怎麼說呢!!!瞬間讓我置身四川😳我們還點了八爪魚🐙他那種甜辣醬的味道正宗!欲罷不能啊!不過,總體來說,每道菜的分量還是比較少的,然後因為是現場製作,所以也是有一定的等候時間啦,四個人吃了1000出頭,牆裂安力給愛吃燒烤的小夥伴們😆😆
經典的烤茄子🍆燒韭菜🥬和金針菇牛肉卷是不用多說👍🏻👍🏻
我們還點了八爪魚🐙他那種甜辣醬的味道正宗!欲罷不能啊!
這家絕對是本擼串人最愛的小店之一,建議大家收藏🫰🏻菜單款式巨多‼️海鮮、肉類、特色小菜、雪糕甜品齊全💓價格豐儉由人。跟朋友點了滿滿一大桌吃到扶牆走🥹💓炸物1️⃣炸日本河蝦|2️炸麻辣雞軟骨⃣|3️⃣炸一口芝士🧀炸物即點即炸熱辣辣上桌,非常過癮,配上快樂水簡直絕了‼️我最愛日本炸河蝦!蝦味十足,配上店家的孜然、辣椒粉一口一口的完全停不下來😋💓醬燒白鱔醬燒魚皮燒得很香口煙靭,魚肉厚實入味口感彈牙,如果不是太飽還真的再想點多一串🤣💓黑松露腐皮溫泉玉子卷黑松露香氣十足配上甜甜的腐皮和半熟溫泉玉子,味道很豐富!💓甲羅燒拼多士鹹香的蟹膏蟹肉味道香濃鮮甜再配上香脆多士 非常好吃‼️💓 豚肉生菜卷必點必點必點‼️我和姐妹們一致認為全場最佳充滿油香的五花肉包上新鮮爽脆的生菜,雙重口感太驚艷了,再來一碟我也可以光盤🤣💓雙重芝士烤牛油果滿滿的芝士,趁熱吃還可以拉絲我還是第一次點這個,原來烤熟的牛油果也非常濃郁好吃啊😋💓烤菠蘿🍍每次吃燒烤都必吃的甜點菠蘿烤好後甜度更高了,菠蘿有果酸酵素,擼完串吃完小菜後吃順便幫助消化一下💓 燒芝麻湯圓燒得剛剛好 ,外脆內軟,好像麻薯的口感好好吃!🥰眼闊肚窄叫咗太多嘢食好彩最後咩都冇食剩🥰
這家絕對是本擼串人最愛的小店之一,建議大家收藏🫰🏻
跟朋友點了滿滿一大桌吃到扶牆走
🥹

💓炸物
1️⃣炸日本河蝦|2️炸麻辣雞軟骨⃣|3️⃣炸一口芝士🧀

炸物即點即炸熱辣辣上桌,非常過癮,配上快樂水簡直絕了‼️

💓醬燒白鱔

💓黑松露腐皮溫泉玉子卷

黑松露香氣十足配上甜甜的腐皮和半熟溫泉玉子,味道很豐富!

💓甲羅燒拼多士

鹹香的蟹膏蟹肉味道香濃鮮甜再配上香脆多士 非常好吃‼️

💓 豚肉生菜卷

必點必點必點‼️
我和姐妹們一致認為全場最佳

💓雙重芝士烤牛油果

滿滿的芝士,趁熱吃還可以拉絲
我還是第一次點這個,原來烤熟的牛油果也非常濃郁好吃啊😋

💓烤菠蘿🍍

每次吃燒烤都必吃的甜點

💓 燒芝麻湯圓
燒得剛剛好 ,外脆內軟,好像麻薯的口感好好吃!🥰

眼闊肚窄叫咗太多嘢食好彩最後咩都冇食剩🥰

• 燒鮮白鱔
  • 燒芝麻湯圓
  • 黑松露燒腐皮溫泉玉子
  • 燒豚肉生菜卷
2022-11-10 207 views
近著柯士甸站一帶愈來愈多小店,其中這間串燒店的價錢非常親民,主打秘製特色四川及日式串燒,超過百款串燒選擇,均即叫即燒特別新鮮,難怪晚市時段全店滿座。燒鮮白鱔 - $58整條厚厚的白鱔肉好嫩滑細膩,逼出豐溢的魚脂香,不帶魚刺及腥味,好鮮甜。燒八爪魚鬚 - $24鮮八爪魚特別爽滑彈牙,魚鬚邊位特別酥脆。燒日本廣島生蠔(兩隻) - $68肉質飽滿的廣島蠔蛺味濃郁且口感滑溜,拌蒜蓉及爽脆的蟹籽提鮮。燒日本雞皮 - $28肥美的雞皮燒得透薄,香脆得如薯片般,卻不油膩。燒雞軟骨串 – $22軟骨爽脆帶嚼勁。 燒特級厚切牛脷心 - $58三塊厚厚的牛舌充滿口感,柔軟中帶點煙韌,有陣陣黑椒香。燒秘製雞中翼(兩隻) - $24皮脆肉嫩的雞中翼頗大隻,咬開雪白的雞肉好嫩滑。燒豬頸肉 - $38一片片的豬頸肉充滿肉脂香,鮮美有彈性,塗上惹味的燒汁。燒羊肉串 - $38肥瘦兼備好軟腍,滿佈孜然粉,完全沒有羊羶味。燒日本豚肉腸拼盤 - $38四根不同類型的肉腸,外皮好酥脆,咬開有著不同的香料味及豐富肉汁,配少少少椰菜沙律。燒韭菜 - $20翠綠的韭菜燒得恰到好處,質感鮮嫩爽口,還有少少孜然粉。川香肉碎燒茄子 -
燒鮮白鱔

燒鮮白鱔 - $58
燒八爪魚鬚

燒八爪魚鬚 - $24
鮮八爪魚特別爽滑彈牙,魚鬚邊位特別酥脆。
燒日本廣島生蠔(兩隻)

燒日本廣島生蠔(兩隻) - $68
燒日本雞皮 & 燒雞軟骨串

燒日本雞皮 - $28

肥美的雞皮燒得透薄,香脆得如薯片般,卻不油膩。
燒雞軟骨串 – $22
軟骨爽脆帶嚼勁。
燒特級厚切牛脷心
 燒特級厚切牛脷心 - $58
三塊厚厚的牛舌充滿口感,柔軟中帶點煙韌,有陣陣黑椒香。
燒秘製雞中翼(兩隻)

燒秘製雞中翼(兩隻) - $24
皮脆肉嫩的雞中翼頗大隻,咬開雪白的雞肉好嫩滑。

燒豬頸肉 - $38
一片片的豬頸肉充滿肉脂香,鮮美有彈性,塗上惹味的燒汁。
燒羊肉串

燒羊肉串 - $38
肥瘦兼備好軟腍,滿佈孜然粉,完全沒有羊羶味。
燒日本豚肉腸拼盤

燒日本豚肉腸拼盤 - $38

燒韭菜 - $20
翠綠的韭菜燒得恰到好處,質感鮮嫩爽口,還有少少孜然粉。

川香肉碎燒茄子 - $48
原條茄子去皮切件,剩下只有啖啖軟糯多汁的茄子肉,撒滿的京蔥肉醬帶點辛辣刺激。

川燒豆腐 - $22
金黃酥脆的炸豆腐咬開好軟嫩,撒滿木魚絲,旁邊的香蔥辣椒醬好惹味。
竹蔗茅根 & 青檸柚子梳打

青檸柚子梳打 - $30
酸酸甜甜的柚子果香,帶陣陣清新的青檸味,充滿碳酸氣泡的爽口。
 竹蔗茅根 - $18
味道清甜可口,有清熱之用。
2022-11-09
Type of Meal
Dinner
2022-11-09 28 views
同朋友喺尖沙咀行完街, 見到喺柯士甸地鐵站附近嘅川燒 。鍾意飲下啤酒食下串燒嘅我哋,就入去食晚飯。燒雞泡魚魚乾雞泡魚乾係我最鍾意嘅送酒小食之一, 煙煙靭靭 ,味道鮮甜。燒鮮白鱔燒白鱔外皮焦香, 內裏肉質鮮嫩,保存白鱔嘅肉汁。川味麻辣花甲花甲非常鮮嫩,配合著花椒,乾辣椒等等嘅配料煮成, 又麻又辣食到停唔到口。川香肉碎燒茄子蒜蓉肉碎鋪在鮮嫩多汁嘅茄子上邊,軟軟的嘅茄肉配埋辣肉碎非常香口, 茄子獨有嘅香味充滿味蕾, 非常好食。 同出面燒茄子唔同,茄子係已經沒外皮,可以直接食,非常方便!黑松露燒腐皮溫泉玉子玉子非常嫩滑,和燒腐皮同黑松露一齊食,口感層次豐富。燒特級厚切牛脷燒牛脷外邊焦香,裏邊鮮嫩, 配上椒鹽 ,鹹鹹地非常惹味。燒豚肉生菜卷生菜卷外表好精緻, 生菜包和豚肉包住一層層嘅,感覺清爽,唔肥膩。燒麻辣羊肉串經過孜然粉,辣椒粉醃製嘅羊肉串,既麻辣又鮮香,十分惹味。汁燒穀飼一口牛用蒜蓉汁醃過嘅牛柳粒,肉汁飽滿,沾上醬汁食落,香噴噴。 燒日本廣島蠔廣島蠔海水味比較重,燒得啱啱熟,口感嫩滑,味道鮮甜。最後我嗌咗我最鍾意食嘅日本燒雞胸軟骨串同蜀都炒飯。餐廳裝修雅緻,門口外面都設有座位, 食物質素高

燒雞泡魚魚乾
雞泡魚乾係我最鍾意嘅送酒小食之一, 煙煙靭靭 ,味道鮮甜。

燒鮮白鱔
燒白鱔外皮焦香, 內裏肉質鮮嫩,保存白鱔嘅肉汁。

川味麻辣花甲

黑松露燒腐皮溫泉玉子
玉子非常嫩滑,和燒腐皮同黑松露一齊食,口感層次豐富。

燒特級厚切牛脷
燒牛脷外邊焦香,裏邊鮮嫩, 配上椒鹽 ,鹹鹹地非常惹味。
燒豚肉生菜卷
燒麻辣羊肉串
經過孜然粉,辣椒粉醃製嘅羊肉串,既麻辣又鮮香,十分惹味。

汁燒穀飼一口牛
用蒜蓉汁醃過嘅牛柳粒,肉汁飽滿,沾上醬汁食落,香噴噴。
燒日本廣島蠔
廣島蠔海水味比較重,燒得啱啱熟,口感嫩滑,味道鮮甜。

最後我嗌咗我最鍾意食嘅日本燒雞胸軟骨串同蜀都炒飯。
餐廳裝修雅緻,門口外面都設有座位, 食物質素高,坐得舒服,一定會再黎幫襯😍
2022-11-07 1022 views
🌃 餐廳位於佐敦,但鄰近於柯士甸站, 主打川式串燒, 餐廳以中國風為主, 以深色木質枱櫈, 紅燈籠嘅吊飾,座位空間寬闊,設有室內及室外座位所選擇。.🍢 燒八爪魚鬚💲 24👉 八爪魚鬚燒得幾香口, 部份位置有脆口嘅感覺, 內裏口感彈牙。.🍢 汁燒原隻魷魚筒💲 72👉 原隻魷魚筒幾大隻, 外皮燒到金黃色, 食落表面有啲焦香感, 肉裏口感彈牙。.🍢 燒特級厚切牛脷心💲 58👉 牛脷芯好厚切, 口感彈牙。.🍢 燒豬頸肉💲 38👉 豬頸肉肉質肥美, 口感彈牙。.🍢 燒羊肉串💲 38👉 羊肉串油脂滿滿,加上孜然粉, 幾惹味.🍢 燒雙重芝士牛油果💲 28👉 小編係牛油果控, 所以必叫呢款燒物, 表面嘅雙重芝士可以拉絲,非常邪惡, 牛油果食落幾creamy。.🍢 燒腐皮黑松露海鮮卷💲 46👉 腐皮燒得好脆口, 都食到啲黑松露嘅香味,海鮮卷口感彈牙。.🍢 川香肉碎燒茄子💲 48👉 川香肉碎加上蒜蓉醬汁, 非常之惹味,茄子已經切件, 食起上嚟好方便。.🍢 燒白鱔💲 58👉 白鱔幾新鮮, 肉質實淨彈牙。.🍢 甲羅燒拼多士💲 88👉 將甲羅燒嘅蟹肉蟹膏蟹子,配上多士一齊食, 提升到蟹嘅鮮味,層次感滿滿, 食落

🍢 燒八爪魚鬚
💲 24
🍢 汁燒原隻魷魚筒
💲 72

🍢 燒特級厚切牛脷心
💲 58
👉 牛脷芯好厚切, 口感彈牙。
🍢 燒豬頸肉
💲 38
👉 豬頸肉肉質肥美, 口感彈牙。
🍢 燒羊肉串
💲 38
👉 羊肉串油脂滿滿,加上孜然粉, 幾惹味

🍢 燒雙重芝士牛油果
💲 28
🍢 燒腐皮黑松露海鮮卷
💲 46

🍢 川香肉碎燒茄子
💲 48

🍢 燒白鱔
💲 58
👉 白鱔幾新鮮, 肉質實淨彈牙。
🍢 甲羅燒拼多士
💲 88
👉 將甲羅燒嘅蟹肉蟹膏蟹子,配上多士一齊食, 提升到蟹嘅鮮味,層次感滿滿, 食落好滿足。

🍢 燒油甘魚鰭
💲 98
👉 油甘魚幾肥美, 油脂感滿滿, 燒得幾香口, 表面幾脆皮, 肉質口感嫩滑。

🍢 蟶子皇
💲 68
👉 燒得唔錯, 食落幾鮮甜, 肉質嫩滑。

🍧 桃雪葩
💲 58
👉 係原個桃嘅份量, 刮走中間嘅果肉, 加上桃味嘅雪葩,雪葩口感幼滑, 味道香甜, 有陣桃味嘅香氣。

🤠 另外小編仲叫咗大杯裝1664 、 青檸話梅梳打、加多寶, 為呢一餐作個完美嘅作結。
📍川燒
佐敦渡船角文英街17號地下
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
Type of Meal
Dinner