前排係葵興等朋友收工,無意中發現左一間係尖沙咀都有鋪頭既韓國餐廳,聽聞餐廳既醬油蟹好出名,今晚終於有機會同朋友黎試,果然有驚喜😝🦀醬油蟹套餐 $245 (一隻)一隻都夠2個人Share,套餐仲會跟左個麻油紫菜飯,好多膏味道都好甜,值得一試🌶蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲 $105一次可以食均三款野食☺️ 辣炒年糕係玫瑰醬食落甜甜地好惹味😉🍜辛辣麵套餐 $80講到韓國人最緊愛食既不得不提辛辣麵,佢仲用左韓國既拉麵鍋,感覺好有風味

🦀醬油蟹套餐 $245 (一隻)

🌶蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲 $105

🍜辛辣麵套餐 $80
2022-12-20 1424 views
今晚去跟爸爸吃韓國餐,這間餐廳位於九龍貿易中心內,樓上是辦公室大樓。餐廳都較為易搵,是位於上辦公室的電梯大堂附近。今日點解會來呢間餐廳,因為朋友跟我說這間餐廳的醬油蟹很好吃,可以便帶爸爸來吃。餐廳座位都不少,好舒服好光猛及乾淨。餐廳的店員都是韓國人,所以都要以英文來溝通,令人置身於韓國之中。但放心,入座後都是以QR code下單,所以十分方便。一坐下,有很多很多前菜供應,有泡菜、辣芽菜、菠菜、蓮藕。每款都好好味,泡菜帶點微辣,超級惹味。另外我都好喜歡這款辣芽菜,爽口清脆仲辣辣地,好正好開胃。除左呢幾款前菜,仲有一款是以鐵板盛著的芝士粟米,真係超美味,熱辣辣的,令芝士處於半融狀態,跟粟米粒混和,芝士既香濃跟粟米的香甜,真係絕配。芝士仲可以做到拉絲狀態,好吸引,好好味。好欣賞呢一款前菜。到主食了,當然唔少得醬油蟹。一大盆的醬油蟹,色香味俱全。仲配上了一配紫菜、芝麻、醬汁白飯。醬油蟹味道香濃而且蟹肉很鮮很甜,吃起來令人津津有味。蟹油蟹很特別,都不是很多韓國餐廳有售,因為要十分新鮮,好惹味。很喜歡把飯加到蟹蓋內,加以跟蟹肉蟹膏跟醬料拌勻,啖啖鮮甜惹味,不知不覺間,都可以把整碗飯一一掃清。就算是
餐廳座位都不少,好舒服好光猛及乾淨。
前菜

醬油蟹

就算是蟹的蟹腳部分都十分鮮甜美味,醬油蟹的蟹身較為軟身,輕輕一咬已經好輕易地吃到蟹肉,所以不用擔心吃蟹會麻煩。
蔬菜飯卷、炸雞、調味炸雞

另一款點了蔬菜飯卷、炸雞、調味炸雞拼盤。
整個賣相相當吸引,大大份超豐盛,而且每種食材都有d,岩曬想試多幾款唔同口味。
飯卷好多餡料,一啖一件好豐富好滿足。飯卷內的蔬菜好爽口清脆,正。

另外炸雞大大件,仲即點即炸,熱辣辣好脆好juicy..有四件原味炸雞,脆卜卜,但原味炸雞都有點點微辣的,但非常惹味可口。
仲有兩件炸雞是淋上了香甜辣醬,所以吃起來更刺激更惹味,因為香香辣辣,令人吃到停不了。
餐廳的款式不少,仲有好多鍋物類、拉麵、肉類等等,十分有特色而且位置都方便,岩曬附近上班的朋友仔黎呢度開飯。
2022-12-19
$170 (Dinner)
前菜
醬油蟹
蔬菜飯卷、炸雞、調味炸雞
2022-12-15 859 views
自從上次同完媽媽去食chumchummi醬油蟹之後,佢就念念不忘,成日話要去食醬油蟹,仲話chumchummi醬油蟹係so far最好食既。今次去左另一間chumchummi,好近葵興站,好方便。呢間葵涌chumchummi同尖沙咀有啲唔同,佢唔係主打烤肉,佢主打set,可能就番附近office人士。佢有室內同半室外座位,都幾寬敞。我地今晚兩個人叫左: 🔶️Welcome 前菜set (9/10)好豐富!有四小碟再加一個鐵板粟米!都幾誇張🤩 🔶️醬油蟹set($245, 8/10) 一定要叫一set俾媽媽,佢都係一食就好中意,話啲肉質好滑好結實好鮮味,仲有好多蟹膏話好香!配埋麻油飯好正。 🔶️炸雞飯set($105,8.6/10)我自己就食左個炸雞飯set,性價比都幾高,有四舊大既炸雞仲配碗白飯飲品,佢既炸雞都炸得香脆,keep到入面肉汁juicy,都醃得幾入味,唔錯。 🍹Pineapple juice ($28,8.8/10)好夠味!大杯抵飲! 🍹Matcha Lemonade ($28,9/10)推薦!幾特別,味道有層次,唔怪,好味!

🔶️Welcome 前菜set (9/10)
好豐富!有四小碟再加一個鐵板粟米!都幾誇張🤩

🔶️醬油蟹set($245, 8/10)

🔶️炸雞飯set($105,8.6/10)

🍹Pineapple juice ($28,8.8/10)
好夠味!大杯抵飲!

🍹Matcha Lemonade ($28,9/10)
推薦!幾特別,味道有層次,唔怪,好味!

2022-12-11 76 views
@Chumchum另一半突然想食醬油蟹我地收工就選左間位於KCC既韓國餐廳方便就腳, 而之前睇過價錢都好經濟個餐單又簡單, 岩哂平日唔想諗咁多野既我地😄之前都有黎食過lunch, 有分店外店內位置, 今次我地就選擇左店內, 空間位置都幾大👍🏾一坐低店員已經開始提供前菜, 而最特別既係佢地有提供埋芝士粟米, feel special!!1/ 醬油蟹套餐 $245預先已經幫你分開嘅醬油蟹, 蟹膏同蟹肉滿滿, 食落醬油味香濃, 而蟹蓋我地就拎黎撈飯簡直係正😋2/ 半份調味炸雞 $100原來半分嘅炸雞都幾多, 外皮炸得非常脆口, 調味汁甜酸好開胃, 而內裡雞肉好嫩滑唔錯👍🏾3/ 芝士泡菜炒飯 $60炒飯配上香辣既泡菜好惹味😋另外配菜有炸韓式粉絲卷, 外脆而薄, 同埋有炒蛋, 撈埋一齊食同樣美味
@Chumchum

1/ 醬油蟹套餐 $245

2/ 半份調味炸雞 $100

3/ 芝士泡菜炒飯 $60
2022-12-08 75 views
本身尖沙咀有總店嘅chum chum 味開分店開到嚟我公司附近,所以梗係要試吓!🥰Menu選擇都有好多,一心二用嘅你都可以叫雙拼,有紫菜包飯加辣炒年糕入座後店員會先放低前菜,包括泡菜、番薯、魚仔、同埋西蘭花,最有驚喜係番薯,因為佢出面用d甜甜哋嘅醬汁去醃,食落好有媽媽嘅感覺。⭐️醬油蟹套餐 $245呢個係必叫嘅,餐廳名物!佢包咗一碗紫菜飯同埋芝士粟米😂雖然價錢唔算平,但係覺得物有所值~ 醬油蟹都算大隻,同埋好鮮甜,啲汁調校得啱啱好,見到橙色嘅膏都流晒口水🥰送飯係Perfect match,好鮮甜,令人一口接一口。⭐牛肉湯蕎麥麵$90唔知點解韓國嘅牛肉湯永遠都係有種魔力,雖然望落個湯好似好清咁,但係有種鮮甜味,自己永遠都做唔到😂奶白色嘅湯真係勁好飲,配上健康嘅蕎麥麵,難怪韓國人皮膚咁靚、咁長壽。⭐️韓式豬前腳$55呢個真係幾抵,我哋要咗細份,份量都唔少得開同埋會用個爐熱住佢,保持溫度,豬腳好Q彈,同埋啲肉都嫩。其實Kwai Hing真係冇咩好食,我覺得呢間已經好高質,喺葵興返工嘅朋友一定要試吓🥰

⭐️醬油蟹套餐 $245

⭐牛肉湯蕎麥麵$90

⭐️韓式豬前腳$55

2022-12-07 616 views
去韓國旅遊遊必吃的醬油蟹,在香港想吃是去尖沙咀韓國街一帶。香港人又有口福了,位於葵涌葵涌街有間新開張的韓國菜,聽說有醬油蟹,又尋找香港美食……出發!店內韓簡約韓式室內設計,有舒適感。很多食店已經採用電子order操作, 有菜式相片,有菜式名稱,菜式價錢,資料齊全,又全面化正宗韓國的醬油蟹:韓國旅遊必吃的『醬油蟹』,終於吃了,好味道😋🤣😋。 未食過朋友們,可以品嚐試一下,推介……不用搭飛機都可以食了。正宗韓國的醬油蟹:鮮味十分滿,蟹肉蟹肉配飯超級還有泡菜、蘿蔔絲、芋頭粒及沙律……配上紫菜芝麻米飯更加好味道。 蟹腳也被醬油軟化了,容易咬,不過食店附上食蟹工具會比較好。蓋飯系列~豬皺胃蓋飯,喜辣者(韓式的辣是帶甜及不是麻辣)…… 滿足口感之後覺得很有意思,辣辣地但好想食,又喜歡啖啖肉的朋友們……推介,有炸餃子,炸紫菜卷,吃了很滿足。炸蝦紫菜飯捲 : 內脆的炸蝦外軟的紫菜跟飯飯,看韓劇時,劇內每每劇情都有在吃,很想吃😅。 今晚一嚐口感,不失韓式飯捲,好吃。小吃 <芝士洋蔥栗米> : 是吃炸雞的小吃之選,甜甜的洋葱粟米,吃了中和炸雞的吃肉感Seasoned Fried Chicken 炸雞,外甜

店內韓簡約韓式室內設計,有舒適感。

……不用搭飛機都可以食了。

正宗韓國的醬油蟹:鮮味十分滿,蟹肉蟹肉配飯超級

,有炸餃子,炸紫菜卷,吃了很滿足。

Seasoned Fried Chicken 炸雞,外甜脆感,雞肉多汁,外層脆皮薄一點,口感更好味道,半隻雞份量,吃得飽飽感,配上爽蘿白,又很開胃,可以食多兩件,建議4人點,比較超值!別忘記可以嚐食其他菜式喔

Lemonade
Matcha Lemonade
兩杯飲品,有爽口醒胃感,酸甜酸甜,份量十足,好飲啦

聖誕節將近,可以感受節日的氣氛

食滿$300有泊車優惠
趁假日來食午餐、晚餐都不錯,慢慢活……享受生活及假期

#重拾拍拖情懷
#兩小口
#溫馨滿載
#幸福滿瀉
#幸福感原來是很簡單
#all is one. One is all.
#shoulder to shoulder
#side by side
#this is a life and not alive in a world
2022-11-28
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$275 (Dinner)
  • 炸蝦紫菜飯捲
  • 豬皺胃蓋飯
  • Seasoned Fried Chicken 炸雞
  • Matcha Lemonade
  • Lemonade
  • 炸雞(half)
2022-11-30 74 views
ChumChum味葵涌葵昌路51號九龍貿易中心Shop 214, 2/F, Kowloon Commerce Centre, 51 Kwai Cheung Road, Kwai Chung韓國食物最出名架是炸雞同部隊鍋、燒肉, 冷麵炸醬麵,而一直令我念念不忘的, 卻是白飯小偷,生醃醬油蟹。因醃的蟹及過程比較講究, 十間有9.9間都沒有供應,終於比我找到一個有醬油蟹食架韓式餐廳。前菜及泡茶, 免費添加生醃醬油蟹$245一隻算不上便宜,但可以解一解嚼,連一碗紫菜飯,把蟹肉同蟹膏擠到飯上,蟹肉滲透了醬油香, 蟹膏甘甜, 紫韓式菜碎有麻油同鹽調味,真的忍不住大口大口,不消3分鐘便吃光, 如果可以免費加飯便更美妙了,我可以用醃汁醬油撈白飯,在韓國時可以吃上4碗。出名架醬油蟹以外, 都有好多韓國食物, 另外點了炸雞set $115一份有6件雞,原味加調味雞,仲有紫菜飯卷呢炸雞香噴噴啖啖肉, 吃得很滋味, 韓國炸雞確吃炸雞醬油蟹真不錯
ChumChum味
葵涌葵昌路51號九龍貿易中心

前菜及泡茶, 免費添加

2022-11-27 71 views
第一次係葵興放工,諗住同同事食埋晚飯先番屋企,見到KCC商場去行去揾下有咩食,同事見到呢間韓國菜就話要食。一坐低店員就遞上前菜,有正宗辣泡菜,甜甜地爽口蓮藕,咸香脆口魚乾仔,清甜翠肉瓜,仲有鐵板粟米拉絲芝士。醬油蟹套餐醬油蟹蟹身飽滿,味道鮮甜,無腥味,蟹膏金黃濃味,醬油不會太咸,再加紫菜飯一齊食一流。蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲呢個set簡直係我最愛,飯捲大大件好紮實,年糕口感煙韌,醬汁甜甜地而且都幾辣,粉絲配菜多,味道略淡。另外我地追加餃子,炸得香脆內軟,Juicy。

蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲
2022-11-21 80 views
前菜除左有一般菠菜、豆芽、泡菜、薯仔粒,仲有一碟熱辣辣的鐵板拉絲芝士粟米😈食左一啖好食到停唔到…卡路里都係擺埋一邊先🤣黎呢度重重重點就係個醬油蟹! 鮮甜多膏,醬油味甜甜地,撈紫菜飯食真係好正🤤呢間醬油蟹我已經食過2次,玻璃肚的我認證左100%新鮮✅好耐冇去韓國🇰🇷 最掛住就係佢地個解酒湯,呢度個解酒湯雖然冇韓國白菜乾而係用左普通娃娃菜,但個湯又熱又辣配埋D煮到離晒骨的豬肉,食完個人暖晒,唔係用黎解酒都覺得好滿足😌

食左一啖好食到停唔到…卡路里都係擺埋一邊先🤣

黎呢度重重重點就係個醬油蟹!
鮮甜多膏,醬油味甜甜地,撈紫菜飯食真係好正🤤

呢間醬油蟹我已經食過2次,玻璃肚的我認證左100%新鮮✅

2022-11-19 76 views
/有段時間無去葵興 原來KCC入面都有唔少餐廳!今次呢間餐廳位置有少少難搵 要過埋個電梯大堂先到 .坐低無耐職員就放低左5碟前菜 款式同份量都唔少洋蔥芝士粟米用鐵板上 洋蔥同粟米都夠甜 熱辣辣好好味 泡菜幾爽口唔會過鹹 魚糕絲有少少辣 魚乾幾惹味洋蔥翠玉瓜比較清淡 配搭辣野一齊食就岩晒啦.醬油蟹套餐($248)套餐有1隻醬油蟹同埋紫菜白飯1碗 醬油蟹都有幾多膏 蟹蓋既膏都夠撈飯 蟹肉肥美 肉質嫩滑 食落唔腥 醬汁有少少甜味 撈飯一流啊.蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲($105)每次食韓國菜都必試既3樣野 今次一個set可以食晒 滿足3個願望 一上菜見份量都唔細 炒年糕口感煙韌 飯捲有6件 入面材料豐富 仲有好香既麻油味 韓式炒粉絲調味剛好 3樣野食加埋飽到上心口啊.下次想食醬油蟹同韓國菜都會想再黎食!.Chumchummi📍 葵涌葵昌路51號九龍貿易中心2樓214號舖.#anygoodfood_hk#anygoodfood_Kwaihing.#food #foodie #hkfoodie #yum #yummy #tasty #delicious #foodseeker #foodl
有段時間無去葵興 原來KCC入面都有唔少餐廳!
今次呢間餐廳位置有少少難搵 要過埋個電梯大堂先到
坐低無耐職員就放低左5碟前菜 款式同份量都唔少
洋蔥芝士粟米用鐵板上 洋蔥同粟米都夠甜 熱辣辣好好味
泡菜幾爽口唔會過鹹 魚糕絲有少少辣 魚乾幾惹味
洋蔥翠玉瓜比較清淡 配搭辣野一齊食就岩晒啦
醬油蟹套餐($248)
蔬菜紫菜飯捲+辣炒年糕+炒粉絲($105)
下次想食醬油蟹同韓國菜都會想再黎食!
Chumchummi
📍 葵涌葵昌路51號九龍貿易中心2樓214號舖
#anygoodfood_hk
#anygoodfood_Kwaihing
#food #foodie #hkfoodie #yum #yummy #tasty #delicious #foodseeker #foodlover #foodsearcher #foodblogger #foodstyle #foodbuddy #hongkonger #foodstagram #foodguide#hkfoodpic #相機食先 #香港美食 #sharefood #hk #hkig #soysaucecrab #koreanrestaurant #hkkoreanfood #chumchummi
2022-11-16 394 views
葵興區嘅餐廳選擇並唔多,不過最近有啲新意思。估唔到商業區都可以食到唔錯嘅韓國菜同醬油蟹。無論lunch hour 定收工後都方便約埋同事仔一齊去開餐😉😚。韓式小菜落咗單等上菜前,店家會準備幾款小菜(泡菜、蓮藕、蘿蔔絲、薯仔沙律同鐵板芝士粟米)特別鐘意薯仔沙律,食落好綿。正👍🏼醬油蟹套餐🦀 $245醬油蟹用上每年於只有2次收成期的高級渡蟹,再加以秘製40年的醬油漬上48小時。蟹身肥美多膏鮮甜,甘甜而且味道芳醇濃郁,撈埋紫菜飯食,一流☺️微辣薯仔排骨湯 🥘$320食韓菜少不免熱辣辣暖笠笠嘅熱湯。大醬濃湯🍲配上份量十足嘅大排骨。骨肉易分離,啖啖肉超享受。仲有大量嘅配料(薯仔、紅蘿蔔、年糕同白菜)春川鐵板雞🌶️ $200個人覺得有少少辣,不過非常惹味。醬汁好濃郁,雞肉亦都好嫩。年糕都係辣醬汁最match最正宗,超正超飽!炸蝦紫菜飯卷 $80炸蝦🍤keep 到香脆,飯卷嘅所以配料都好紮實。韓風吹到葵興KCC ,附近打工朋友仔一定要去食吓。Menu 有好豐富嘅菜式,唔同時段都滿足到所需。

韓式小菜

醬油蟹套餐🦀 $245
醬油蟹用上每年於只有2次收成期的高

微辣薯仔排骨湯 🥘$320

春川鐵板雞🌶️ $200

炸蝦紫菜飯卷 $80
炸蝦🍤keep 到香脆,飯卷嘅所以配料都好紮實。

• 微辣薯仔排骨湯
想食醬油蟹唔一定要出尖沙咀😌近近地葵興KCC都有好選擇😍公司附近最近開咗間韓國餐廳「Chumchummi」,提供菜式相當豐富,連生牛肉、醬油蟹都有得食🤩即刻約埋同事收工開餐🤟🏻.🍴前菜一坐低即刻奉上多款韓式小菜,包括泡菜、蓮藕、酸蘿蔔絲、薯仔沙律,當中最特別一定係鐵板芝士粟米🧀鐵板燒得火熱🔥芝士溶化粟米中,非常滋味😋.🍴醬油蟹套餐💰$245標榜以秘製醬油醃製超過48小時嘅醬油蟹🦀蟹身飽滿肥美,橙紅色蟹膏味道鮮甜😍甘甜醬汁唔會掩蓋蟹嘅鮮味💕將濃郁蟹膏及醬油與附送紫菜飯撈勻,入口啖啖鮮味🤤無法令人抗拒嘅誘惑🥴.🍴微辣薯仔排骨湯💰$320食完生野,就想飲返碗湯暖暖胃☺️湯鍋連火爐一同上,全程火辣辣🔥傳統韓國家庭湯品,湯頭濃郁醇厚😚排骨煲得入味且軟腍,薯仔都好粉🥔其餘配料如蘿蔔、香菇、娃娃菜亦相當豐富🤓四人分每人最少飲兩三碗😝.🍴春川鐵板雞💰$200鐵板連爐上邊炒邊食🔥辣雞醬看似好辣,實際味道甜甜微辣,唔太食到辣嘅都唔怕😛雞肉幼嫩,椰菜爽脆,年糕煙靭,微辣下好惹味😆 份量夠哂多,食完勁飽🤪.🍴炸蝦紫菜飯卷💰$80平時都係食牛肉或炒豬肉紫菜飯卷,今次就試炸蝦🍤紫菜飯卷包裹下炸蝦依然香脆😋大大條好紮

🍴前菜

💰$200
春川鐵板雞

🍴炸蝦紫菜飯卷
💰$80
平時都係食牛肉或炒豬肉紫菜飯卷,今次就試炸蝦🍤紫菜飯卷包裹下炸蝦依然香脆😋大大條好紮實😌
炸蝦紫菜飯卷

呢間餐廳簡直係葵興打工仔嘅福音👼🏻平時收工KCC好多餐廳都關門大吉,搞到要搭車去其他區食飯🥲而家有咗Chumchummi,收工又有好去處🤓
微辣薯仔排骨湯
春川鐵板雞
炸蝦紫菜飯卷
2022-11-13 61 views
又到了食蟹的季節,除了大閘蟹還可以吃韓式醬油蟹。這次是為了醬油蟹慕名而來。前菜有好幾款小食,泡菜夠辣而不嗆鼻,是傳統的韓國風味。蓮藕非常有驚喜,甜甜的很入味,口感爽爽的。前菜芝士粟米以鐵板上桌,熱辣辣的粟米加上半融的芝士,讓人無法抗拒,中間還加了一點洋蔥粒,更香口惹味。醬油蟹套餐有一整隻蟹,搭配紫菜飯,一上場賣相已經令人垂涎三尺。先吃蟹身,肉質口感滑嫩,蟹肉帶濃濃的海鮮香氣,醬油不會蓋過蟹肉本身的鮮味,一口啜下去實在享受。吃醬油蟹當然要蟹膏配白飯,配上一點點紫菜提鮮,每一啖都是精華。另外也點了一份紅燒牛小排套餐,牛小排份量很多,賣相吸引。牛小排肉味濃,容易咬開,炆得入味,非常下飯的一道菜。配菜蘿蔔意想不到的美味,沾滿牛小排醬汁精華,白蘿蔔也沒有根。另外還點了半份調味炸雞,即叫即炸,上桌時仍然熱辣辣。咬開可見肉質軟嫩,炸粉不算太厚,醬汁酸酸甜甜,正宗的韓式口味,誠意之作。

另外也點了一份紅燒牛小排套餐,牛小排份量很多,賣相吸引。
牛小排肉味濃,容易咬開,炆得入味,非常下飯的一道菜。

另外還點了半份調味炸雞,即叫即炸,上桌時仍然熱辣辣。

Type of Meal
Dinner
2022-11-12 58 views
呢晚去葵涌搵朋友食飯,佢喺九龍貿易中心做野,於是提議我去Chumchummi等佢。我平時極少去葵涌,開頭都擔心要搵下路,點知原來極易搵,由地鐵E出口一上已經連接住九龍貿易中心,向前行直到lobby就會見到~可能因為放工後商業大廈都冇乜人,所以餐廳唔使迫可以慢慢食~自助下單幾方便,亦有清水供應。前菜五款 :蓮藕、泡菜、泡菜青瓜、芽菜,仲有好特別有鐵板芝士粟米 《 韓國醬油蟹套餐 $245/一隻 》(跟紫菜飯)醬油蟹嘅殼都比一般稔,所以啲肉可以啜出嚟食~啲蟹膏好香,肉又鮮甜,加埋啲甜甜哋嘅醬油真係令人食唔停,拌飯一流!《 蔬菜紫菜飯卷+辣炒年糕+炒粉絲 $105 》年糕煙韌有辣度,蔬菜紫菜飯卷有十件好飽肚,炒粉絲爽身唔油~呢間坐得幾舒服,下次再同朋友嚟食先。

可能因為放工後商業大廈都冇乜人,所以餐廳唔使迫可以慢慢食~

自助下單幾方便,亦有清水供應。

前菜五款 :
蓮藕、泡菜、泡菜青瓜、芽菜,仲有好特別有鐵板芝士粟米

《 韓國醬油蟹套餐 $245/一隻 》(跟紫菜飯)

《 蔬菜紫菜飯卷+辣炒年糕+炒粉絲 $105 》
年糕煙韌有辣度,蔬菜紫菜飯卷有十件好飽肚,炒粉絲爽身唔油~

呢間坐得幾舒服,下次再同朋友嚟食先。
2022-11-09
$175 (Dinner)
2022-11-11 51 views
公司附近開了一間韓國菜餐廳,正正就是葵興地鐵站出口從天橋行過去KCC便是,也十分方便,放工後和同事在這裡邊吃邊聊天,通常我都會試每間的醬油蟹,但不一定間間都有,所以我是好期待的!醬油蟹套餐($245):是一隻蟹跟飯,飯上面灑了紫菜醉,真係好好味,因為我本身不喜歡吃飯,但當我將蟹蓋裡的膏撈落飯和紫菜一起吃,我是可以吃完一整碗飯,醬油蟹好有鮮味,沒有腥的感覺,而且醬油味道恰到好處,讚!調味炸雞半份($100):想不到是這麼大份,價錢不貴真是很抵,這味道炸雞是比較濃味有一點辣,非常香口刺激味蕾😋二東米酒($90):吃炸雞真是少不了酒精😂
二東米酒($90):吃炸雞真是少不了酒精😂