Restaurant: Cielo
Terms & Details:
Restaurant: Cielo
Info:

2021-11-27 2272 views
晚上跟朋友到星幕食Semi buffet dinner,menu一般,像普通西餐廳一般,有牛,有魚等,沒有驚喜。但salad bar有少少驚喜,杏脯和dried fruits好吃,雖然選擇不多,但食材可以。Smoked三文魚不錯,添補較慢。Salad正常,甜品只有數項選擇,賣相和味道一般,所以沒有拍照打咭。紅酒雖然平價貨,但fruity and powerful, 送扒及女士飲也適合。然而,食物雖然整體一般,環境不錯。反而,影人影景較多,我們坐在聖誕樹前一張枱,影樹也影了一些時間,夜景也很美。服務方面,似乎不夠侍應,整體也可以。最後有特別優惠打了折是經濟實惠的,輕鬆愉快跟朋友chill一晚,星幕是可考慮之選。
服務方面,似乎不夠侍應,整體也可以。
2021-11-26 2211 views
今日係朋友請客,去專登帶我去皇冠假日頂樓餐廳星幕食半自助餐落地玻璃嘅設計,餐廳變得開陽明亮,當時並不太多客人,所以成間餐廳都幾安靜,我哋可以舒舒服服食飯,聊天,其實都幾開心沙律及甜品係以自助形式進行,我都幾喜歡餐廳提供的食物款式,比較多元化,食物質素唔錯,對巴拿馬火腿沙律特別深刻,新鮮好食;甜品普遍程度是中常,偏甜餐湯比較清甜,解油膩,非常合適自助餐享用我覺得主菜反而比較失色,肉質偏硬,煎過火了,有點失望。反而朋友嘅意粉都幾好食整體感覺是中上,我很喜歡自助餐所提供的菜式,同朋友傾到三點才離開😂,每位價錢200多少少,在酒店內餐廳享用這種質素,是性價比高的選擇
今日係朋友請客,去專登帶我去皇冠假日頂樓餐廳星幕食半自助餐

餐湯比較清甜,解油膩,非常合適自助餐享用

2021-11-15 1469 views
將軍澳呢間酒店嘅下午茶性價比好高今次就同瑞士牌品GLYCEL crossover 47/F既景觀真係無得輸 餐廳雖然唔算大但全部都係落地玻璃窗 採光度十足仲有好開揚同居高臨下嘅感覺😀同層仲有戶外酒吧 大家都可以出去影吓相甜品及鹹點各5款🥧🍰🫖講真係個鬆餅最好食 其他都係一般不過環境同贈品都叫左值回票價😛甜品有黃梅英式鬆餅 玫瑰柚子忌廉酥、車厘子玫瑰絲絨蛋糕 玫瑰紅莓荔枝泡芙玫瑰士多啤梨朱古力蛋糕鹹點有煙三文魚玫瑰醬多士紅莓無花果忌廉芝士法包芝士薯仔卷配士多啤梨醬爆谷雞粒配玫瑰蜜糖醬 藍莓蟹肉酥盒飲品x2每位仲可以獲贈GLYCEL護膚體驗裝和亮白面膜及體驗面部護理療程☺️都真係好抵星期一至五$288(兩位用)星期六、日及公眾假期$308(兩位用)
將軍澳呢間酒店嘅下午茶性價比好高
同層仲有戶外酒吧 大家都可以出去影吓相

甜品及鹹點各5款🥧🍰🫖
講真係個鬆餅最好食 其他都係一般
不過環境同贈品都叫左值回票價😛

甜品有黃梅英式鬆餅 玫瑰柚子忌廉酥、
車厘子玫瑰絲絨蛋糕 玫瑰紅莓荔枝泡芙
玫瑰士多啤梨朱古力蛋糕

鹹點有煙三文魚玫瑰醬多士
紅莓無花果忌廉芝士法包
芝士薯仔卷配士多啤梨醬
爆谷雞粒配玫瑰蜜糖醬 藍莓蟹肉酥盒

飲品x2

星期一至五$288(兩位用)
星期六、日及公眾假期$308(兩位用)
2021-10-31 1374 views
今年生日朋友帶咗我嚟食港女下午茶😍😍我自己又覺得呢間下午茶唔錯喎花香味都幾濃同埋嘢食幾好食原本淨係諗住問佢攞一支蠟燭吹下😬跟住送咗三件小蛋糕俾我哋成個下午茶食完係好飽嘅👍🏻認真係勉強食埋嗰三件小蛋糕🍰不過嗰三件小蛋糕稍為有少少甜🥺但係我覺得整體有服務有景啲嘢都算好食😋如果下次生日或者朋友生日我都會揀返呢一間酒店餐廳嚟食整體上我都非常之滿意今次生日之旅另外一提佢哋嗰個果醬酸酸甜甜真係好好食可惜每一個餐只係會跟兩個 如果可以添就好啦
今年生日朋友帶咗我嚟食港女下午茶😍😍
可惜每一個餐只係會跟兩個 如果可以添就好啦
2021-10-08
Birthday
2021-10-15 1642 views
心血來潮想喺將軍澳食返個下午茶見到皇冠假日下午茶有Facial送諗都冇諗即刻約,但果然平嘢冇好嘢甜品真係好一般有賣相冇味道最失望係佢嘅意粉要二百幾蚊一個但係超級難食只能夠講下午茶唔可以叫其他嘢食Ok便利店嘅意粉好食過佢多多聲整體真係麻麻地服務員態度一般除咗企門口嗰個稍為好啲整體真係唔合格失望😮‍💨就係嗰碟意粉超級難食😭😭😭😭上面嗰個白麵包配塊煙三文魚 我食完都唔記得食咗 我仲問過職員係咪冇送到黎因為完全圖文不符,同埋無味的
心血來潮想喺將軍澳食返個下午茶
見到皇冠假日下午茶有Facial送
諗都冇諗即刻約,但果然平嘢冇好嘢
甜品真係好一般

就係嗰碟意粉超級難食😭😭😭😭

上面嗰個白麵包配塊煙三文魚
我食完都唔記得食咗
我仲問過職員係咪冇送到黎
因為完全圖文不符,同埋無味的
2021-10-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)
2021-10-15 1292 views
🥚⚪📍將軍澳 #EggBall到將軍澳飲飲食食 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🥚👩⚪🧑初嘗港女Tea ~ 今次揀左位於將軍澳嘅香港九龍東皇冠假日酒店47樓,高高在上咁去嘆返個平民價嘅下午茶,仲有禮物送添😁 星幕 x OASIS「幽香抹茶」下午茶Japanese Matcha Themed Tea Set 3:00pm-5:00pm星期一至五(Monday - Friday) $288 for 2 persons,星期六日及公眾假期(Weekend and Public Holiday) $308 for 2 persons另設加一服務費 🥢最底層:🟢抹茶英式鬆餅配抹茶忌廉 ~ 鬆餅質地鬆軟,配埋個抹茶忌廉😋 🥢中層:🟢酥炸大蝦配抹茶醬 ~🍤 蝦凍凍地, 抹茶醬可以再多啲啲🟢抹茶蟹肉醬全麥多士 ~ 🦀蟹肉味幾濃,多士乾身但唔夠鬆脆🟢焗三文魚配抹茶忌廉汁 ~ 🐟 三文魚味蓋過左抹茶味🟢抹茶芝士撻~ 🥧外皮曲奇味濃,但芝士味唔太出,不過配合🍅幾fresh🟢煎吞拿魚配抹茶冷麵 ~ 🍜湯底似蕎麥麵醬油,聞落有抹茶味,麵唔會太淋,面頭有啲紫菜木魚點綴,但吞拿魚有啲奇怪
🥚⚪📍將軍澳 #EggBall到將軍澳飲飲食食

🥚👩⚪🧑初嘗港女Tea ~

星幕 x OASIS「幽香抹茶」下午茶
另設加一服務費

🥢最底層:

🥢中層:
🟢酥炸大蝦配抹茶醬 ~🍤 蝦凍凍地, 抹茶醬可以再多啲啲
🟢抹茶蟹肉醬全麥多士 ~ 🦀蟹肉味幾濃,多士乾身但唔夠鬆脆
🟢焗三文魚配抹茶忌廉汁 ~ 🐟 三文魚味蓋過左抹茶味
🟢煎吞拿魚配抹茶冷麵 ~ 🍜湯底似蕎麥麵醬油,聞落有抹茶味,麵唔會太淋,面頭有啲紫菜木魚點綴,但吞拿魚有啲奇怪😖

🥢最高層:
🟢抹茶白朱古力千層酥 ~🍫 千層酥鬆脆香口,每層都夾住啲抹茶朱古力
🟢抹茶焦糖雞蛋布甸 ~ 🍮幾香濃幾滑
🟢抹茶雙重芝士蛋糕 ~ 🍰 抹茶味最濃郁
🟢抹茶紅豆慕絲蛋糕 ~ 🎂抹茶紅豆經典配搭無得輸啦,加埋特別嘅雪條造型同粒馬卡龍🥰

配兩杯飲品,加28蚊轉抹茶牛奶🍵🥛(🥚蛋蛋試左啦,好濃抹茶呀👍)

整體黎講呢個體驗唔錯,價錢唔算好貴,甜點比鹹點優勝,不過不失啦~
環境都唔錯,坐得幾舒服同服務唔錯。

每位仲可以帶一走份Eurobeauté體驗裝添🤗

❗成日都好Full, 建議可以預先打電話或者係Openrice訂座🍴

🍽 餐廳:Cielo 星幕@香港九龍東皇冠假日酒店
📌 地址:將軍澳唐德街3號47F
☎️ 電話:39830688
📍 位置:將軍澳
🌟 推介:⭐⭐⭐(5⭐滿分)
💰 人均:$160 - $200

#hkig #foodie #hkfoodie #吃貨 #食好西 #香港美食 #將軍澳美食 #港女Tea #下午茶 #AfternoonTea #酒店下午茶 #相機食先 #抹茶控 #抹茶 #香港九龍東皇冠假日酒店 #星幕 #Cielo
2021-08-23
$170 (Tea)
  • 下午茶
2021-08-23 2734 views
見OpenRice 有8折優惠就試下,前菜真係唔多,大約得六,七款,有芝士,甜品都係六款,一坐底就叫左個主菜,牛面頰肉,同魚,就出去拎前菜,見有一半已經冇晒,要問先加,之後到主菜到,牛面頰好Un咬得好辛苦,魚就正正常常既,點知食到8成左右侍應一句問要唔要,我未答已經收左我碟同餐具走埋,真心無奈
見OpenRice 有8折優惠就試下,
$240 (Lunch)
2021-08-15 2170 views
甜點太甜,鹹點無味,都算係我食過咁多個tea set入面排得較後嘅一個。無論酒店menu定實際賣相其實呢set幽香抹茶下午茶都唔差,都的確係有幽香。個樣睇落幾好食,實際放入口嘅就一係甜到似砂糖,一係就鹹點一舊粉。個鬆餅係稍有抹茶味嘅一舊粉餅,算係叫入得口,抹茶布甸算唔錯,係千層酥叫稍為好食,其他點心同酒店等級仲差一啲距離。野飲其實都唔係咩特飲,都係mocha同latte,但都係好淡。食完成set,都已經甜到膩唔想再食晚飯。除咗環境,單睇食物嘅話就可一不可再。唯一開心少少係跟set有護膚品送,不過呢樣係其次,食物行先嘅我都係失望而回。

幽香抹茶下午茶
2021-08-01
Type of Meal
Tea
2021-07-20 2942 views
朋友帶我嚟呢間慶祝生日飯,我先知道原來將軍澳有間酒店入面,有一間咁靚嘅星幕餐廳❤️去當日係平日既夜晚,所以冇咩人,個環境超級舒服,估唔到將軍澳嘅鬧市當中,都有間咁靚可以望到將軍澳夜景嘅餐廳。不過去得酒店食,價錢都有返咁上下,主食都大約二百幾一個,都係中上價錢。食物方面,個柚子蜜汁雞翼好好食,一咬落去好有肉汁又入味,值得推介。另外兩個意粉,質素都好好食,好creamy。當晚由7點幾坐到10點,好舒服,如果想三五知己chill下。都值得推介👍🏼

另外兩個意粉,質素都好好食,好creamy。

2020-05-17
$250 (Dinner)
Birthday
開心的一天 服務員態度和藹親切 食物十分滿意 主菜用心精緻 仲有迷你蛋糕訊息 畀生日朋友 唯有美中不足嘅係一定要實體咭 我付applePay佢話冇 簡直晴天霹靂 不能電子付款 我冇 點算 攪到要朋友畀錢
  • Afternoon tea set
2021-06-28 2482 views
本身買左九龍東皇冠假日酒店Staycation package, 住宿🏠連餐飲消費額💰酒店餐廳喺將軍澳地鐵站上蓋 好方便 所以試下位於47樓嘅⭐星幕餐廳🍰☕呢間餐廳需要早一個月左右book 因為都幾受歡迎同成日都full  同埋佢個Tea set 價錢親民💰 餐廳環境好好👍 樓底好高  service好 座位唔算好多 空間感足夠試咗💕法式浪漫下午茶,共$278 兩位用🍰再送每位1杯飲品 另收加一💚💙啲cake 係用Tiffany blue顏色為主 啱哂打卡🥰 個Tea set啲cake 味道偏甜  餐飲叫杯熱茶會更適合 每位贈送Eurobeaute體驗裝咁啱當日我係第一位客人訂枱 餐廳仲額外送多一份面膜加體驗裝添 聽朋友講呢個品牌護膚品都幾貴 最後食完tea後🍰☕ 出餐廳外面影下相打下卡 當日勁好天🌞⛅🌈環境都幾好

每位贈送Eurobeaute體驗裝

2021-04-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
2021-06-18 2825 views
個view 幾好,可以望哂成個將軍澳。有salad bar 同甜品bar,對於我依啲食唔多既人,食完都飽7成。salad bar 好新鮮,餐廳服務一流,上菜亦非常有秩序,等你食完前菜先詢問可否上餐湯,主菜。我在OpenRice按了慶祝週年紀念,在用餐完成後餐廳送我們一個火焰雪山蛋糕,非常驚喜。總括埋單300幾一個人,食到非常飽,酒店service,環境一流,性價比幾高。唯獨主菜質素僅屬中上程度,可能石燒牛扒味道更佳。
2021-06-17
$360 (Dinner)
Anniversary
2021-06-15 2602 views
位於酒店頂樓47樓的星幕餐廳,一入門就覺得環境好開陽,坐位也舒服。餐前有自助沙律bar和甜品,種類需不多但該有的都有 味道也可以😌特別是芝士拼盤🧀主菜選擇了紅酒牛面頰和煎鱸魚,牛面頰好淋味道出色但鱸魚就比較乾,今次來剛到好是慶祝結婚周年紀念,餐廳特別送咗我哋一份甜品拼盤和祝福好開心。餐廳的服務人員全部都好有禮貌和主動加水收碟,是少有在將軍澳區有服務質素的餐廳,一定會回頭再來。
好開心。

紅酒牛面頰
煎鱸魚
  • Semi  lunch  buffet
2021-05-31 8259 views
🎊柴妹生日喎!梗係要賀一賀佢喇!熊妹今次就特定揀左位於將軍澳的《九龍東皇冠假日酒店》的酒店餐廳《Cielo》入面的下午茶high一high佢!📌 《Cielo》係酒店的47樓,好少酒店餐廳會係咁高層,多樓都係一二樓,高層都係房間樓層黎欣賞風景,所以去到咁高食野聽到都好吸引。📌餐廳環境好大好寬敞,枱與枱之間好闊落,坐得好舒服。天花板掛滿銀片星星🌟,裝修怖置得好靚,係星星閃爍下💫進餐,絕對切合餐廳《星幕》的主題。📌呢個《法式浪漫下午茶》,每日三點至五點都有得供應,包五款鹹點、五款甜點同埋兩杯咖啡或茶,平日價錢$258兩位,收加一,雖然冇下午茶嘅靈魂-英式鬆餅,不過呢個價錢絕對親民同抵食啦!法式浪漫下午茶Tiffany Blue顏色做噱頭,當然能夠俘虜大眾的少女心喇💕。上層-甜點層榛子千層酥面頭有粒原粒榛子粒,然後三層千層酥酥皮好鬆化,中間夾雜着榛子醬,賣相好睇之餘味道仲幾好,食出甜品師傅嘅功架。白朱古力慕絲長泡芙嘩呢款就係成個下午茶嘅靈魂Tiffany Blue甜品啦!用上Tiffany Blue嘅顏色做嘅白朱古力慕絲賣相真係好靚,上面插着幾塊超薄嘅白朱古力片,入口即溶,雖然慕絲係白朱古力

上層
上層-甜點層
榛子千層酥

白朱古力慕絲長泡芙
嘩呢款就係成個下午茶嘅靈魂Tiffany Blue甜品啦!

用上Tiffany Blue嘅顏色做嘅白朱古力慕絲賣相真係好靚,上面插着幾塊超薄嘅白朱古力片,入口即溶,雖然慕絲係白朱古力做,但係唔會太甜,甜度適宜,係會令人記住嘅甜點。

法式燉蛋泡芙
迷你嘅一件泡芙仔🥠,有成件厚實嘅燉蛋🍮放喺泡芙入邊,雞蛋味好香濃,口感好幼滑,夾埋軟身無味嘅泡芙一齊食,口感配撘得唔錯。

中層
中層-鹹點層
大蝦慕絲釀青瓜配黑魚子
一件厚青瓜🥒上面唧上蝦味嘅慕絲,再有幾粒鹹鹹嘅黑魚子掛味,清新嘅青瓜配合鮮鹹味嘅材料,中和味道,配搭唔錯。

法國羊奶芝士紅菜頭泡芙
外型好似漢堡包入邊有一片羊奶芝士,芝士味道好濃郁,連埋淡味嘅紅菜頭同空氣感嘅泡芙,配搭幾新穎。

煙三文魚忌廉芝士酥盒
一粒酥盒仔入邊釀著碎粒煙三文魚忌廉芝士醬,味道正常,一啖放入口,簡單又好味嘅一款鹹點。

燒牛肉藍芝士意大利香草包
意大利香草包香草味好香,麵包好軟熟,面頭塗上一層薄薄嘅藍芝士醬,雖然好薄一層,但味道依然係超濃郁,然後面頭卷上一團燒牛肉片,燒到大概五成熟,冇血水仲有啲紅肉,口感好軟淋,唔錯!

煎吞拿魚粒配蕃茄乾
煎吞拿魚粒表皮鋪滿芝麻,煎到熟透,內裏仲帶點紅肉大概都係七成熟,令到肉質好有咬口,仲連埋粒煎烤過嘅蕃茄仔🍅一齊食,酸酸甜甜,似係一款好細份量嘅前菜,好好味。

下層
下層-甜點層
法式青檸撻
熊妹最鍾意嘅法式檸檬撻,上面有幾粒烤過嘅蛋白,中間係酸味味嘅檸檬醬🍋,側邊係脆口嘅撻皮,三款材料各有味道,三者又可以混合一齊食,絕對滋味。

另外仲跟上半個Tiffany Blue嘅朱古力園蓋嵌着檸檬撻作為一個裝飾,賣相已經好搶眼。

法國歌劇院蛋糕
呢個歌劇院蛋糕做法無得彈,就係典型由多層朱古力🍫形成嘅蛋糕,一叉放入口,多重朱古力味道徘徊喺口腔之中,好似身處喺歌劇院咁震撼,非常出色。

上面仲有粒Tiffany Blue嘅心形朱古力,又一gimmick之作。

📌最後,仲每人送上Eurobeauté體驗裝,簡直係又食又拎🛍,送埋生日禮物🎁俾柴妹,

1912 views
📌整體來講,甜點同鹹點嘅味道恰到好處,做法好精緻,完全感受到酒店師傅嘅功架非同凡響,因為熊妹等埋柴妹放工4點先到,最後店員俾坐到5:30先走,咁嘅價錢,咁嘅味道,咁嘅環境,咁嘅服務,絕對係物超所值。

2021-04-30
$140 (Tea)
上層
中層
下層
用家個人感受,不是打手!8️⃣0️⃣CP值,2人理單$258加一實付$283.80,平均每人$142,下午茶15:00-17:00 Tea Set 相當唔錯,很平,坐得舒服,全甜品,味道中規中舉,久唔久又會轉主題,我應該會再幫襯。8️⃣0️⃣位置,將軍澳地鐵站C出口,經商場行過去,好易揾。8️⃣0️⃣環境,空間感大,坐得舒服。8️⃣0️⃣招呼,友善有禮。7️⃣0️⃣Tea Set $258,20件甜品,個人覺得偏甜,整體很好。6️⃣0️⃣Peach&Passion fruit tea6️⃣0️⃣Espresso
用家個人感受,不是打手!
8️⃣0️⃣環境,空間感大,坐得舒服。

8️⃣0️⃣招呼,友善有禮。

6️⃣0️⃣Peach&Passion fruit tea
6️⃣0️⃣Espresso

2021-05-20
$142 (Tea)