2018-01-25
今日同個BFF去到呢間近排人氣餐廳, 因為都識左16年大家都對食既要求係最夾嫁啦. 又難得咁hit既餐廳都俾我地book到又真係冇得唔去試一試. 餐廳位置都算方便, 地鐵出行2分鐘左右就見到. 成間餐廳好有格調樓底好高, 坐位好寬敞加埋落地玻璃, 真係成個餐廳都好舒服. 個server俾左個menu我地可以選擇唔同既數量既courses. 我地選擇了3個courses (Appetizers, Main & Dessert) 未有野食之前有serve麵包, 嘩好playful既麵包籃呀!!咁成個餐廳既野都好colourful r.我地呢兩個main...教我如何可以捨得食左佢地呀?呢兩碟藝術品真係令我地難以動手. 呢個彩虹般既Ravioli再配埋呢個帶子天使麵, 天使麵加左帶子蟹子同食用花瓣伴碟, 成件事真係好浪漫呀真係估唔到連甜品都可以咁靚, 我地勁大鄉里咁"嘩"左出黎!! 一個raspberry chocolate 佢係好酸, 酸得黎又好醒胃!中間既pudding 令到你又酸得黎又停唔到口. 一路食食食食食...呢個raspberry 同greentea tart就絕配啦, 一
真係估唔到連 甜品都可以咁靚, 我地勁大鄉里咁"嘩"左出黎!! 一個raspberry chocolate 佢係好酸, 酸得黎又好醒胃!
呢個raspberry 同greentea tart就絕配啦, 一個冰一個火. Greentea味濃而不苦仲要加埋咸蛋黃, 嘩! 真係好味爆燈呀...再配埋旁邊既柚子醬. 唔識形容個perfect match感覺!