2020-10-07
好來無飲茶,怕人多。不過疫情好左,都唔想再吃外賣。外賣羅到番屋企點心唔夠熱,又唔想再整來整去。終於去左吃,八人行分兩張床,當最親的兩家人吃一吃,當興祝中秋甘。呢道環境唔錯,個親友介紹話唔會太多人,同埋中價野而家唔係家家捨得吃。附近海岸南岸同POLY宿舍,唔係太多老人家。 而且D人都係吃野先除罩,食完吹水都有帶罩。由於點心到都唔記得影。想講講個燒賣同鮑汁雞腳 (已被幹掉先記得未影)燒賣算幾飽滿,同埋佢肉唔會太林,總之好香口甘。鮑汁雞腳份量多,同埋個汁夠濃,有八角隨碟付上,自己覺得甘香D,重點係入味又夠林,個皮又會話太爛。由於其中一個親友全素吃,呢個點心都唔錯,另個點左個我齊腸俾佢,當然呢個有大家share。蒜香善窩,唔太油,同埋整得幾乾身。南瓜菜苗,個湯無咩南瓜甜味,個菜反而甜。不過對於素吃人士係幾好選擇。
外賣羅到番屋企點心唔夠熱,又唔想再整來整去。
由於點心到都唔記得影。
想講講個燒賣同鮑汁雞腳 (已被幹掉先記得未影)
燒賣算幾飽滿,同埋佢肉唔會太林,總之好香口甘。
Other Info. :
會提供紙袋俾人放口罩幾貼心