2018-11-22 129 views
今日難得同男朋友食飯,去左試尖沙咀間大喜屋~之前食過佢既分店,今次試下呢間,平日係$238加一,睇下質素如何 一去到見到咁多餐牌真係花多眼亂但我非常明確知道自己中意食d咩──刺身!當然即刻叫左大大份刺身先啦有蟹腳、帶子、甜蝦、鮑片、三文魚、虎蝦!全部都係我最愛~~好開心,全部都好鮮甜!之後,男朋友叫左芝麻雞翼,我怕飽得濟就冇食,佢就encore再encore~哈哈,佢話好好味好脆!之後,熟食仲叫左牛柳粒同另一款一片片既牛,兩款既牛肉都幾香,質感都唔錯!燒翠肉瓜都好好味,食返少少蔬菜平衡下😆仲有叫咗蔘雞湯,本人好鍾意飲湯,所以覺得好正,哈哈!我鐘意食刺身,當然都好鐘意食壽司!叫左吞拿魚蓉、pharma ham同煙三文魚壽司,飯細細舊,上面就大大塊,好正呀~然後仲食左我既最愛,海膽手卷,真係好鮮甜!我同男朋友每人食咗兩個都吾係好夠喉。然後仲食左火灸魚背!入口即融架!仲有牛肉壽司,好香口呀d牛,但係又仲有嘢想食,所以冇再叫😣因為最後食咗第二回合嘅刺身🤣食到好飽好飽!仲有唔少熟食架樣樣質素都幾好好飽好飽,但係都仲係好想食馬卡龍😍所以都係食咗一粒整體來講,今次啲食物質素都好好,大滿足😝
一去到見到咁多餐牌真係花多眼亂

仲有唔少熟食架

樣樣質素都幾好

好飽好飽,但係都仲係好想食馬卡龍😍所以都係食咗一粒

整體來講,今次啲食物質素都好好,大滿足😝
2018-11-13
$260 (Dinner)
開心食放題,唔開心都要吔放題,食放題係治癒受損心靈既不二法門。個人黎講,好鍾意食放題,因為可以任叫任食,食一餐可以抵擋全日,唔使再食飯,當然仲要孖住又係一樣咁擦得既老死一齊食先至夠晒爽歪歪日式放題,刺身一定不可或缺。一間日式放題好唔好,刺身已經完全可以分出高下我可以好肯定咁講,呢間放題係值水回票價既刺身基本款有甜蝦、海蝦、赤貝、帶子、希靈魚、象拔蚌同埋池魚王~任君選擇但刺身好新鮮,無雪味。北海道帶子、象拔蚌、赤蝦等番點左3轉食咁多間放題,呢間屬於高水準之一仲要竟然有唔係唔係間間有既松葉蟹腳 唔好以為刺身先回本,特色壽司都一定要試,細細件又好味,當中最比較推介係三文魚腩壽司炒蜆好味,一定要試特登叫番叫番個菜中和下串燒都有好多款,當中我推介串燒舌,唔靭、好好味,我食左5串呢個焗蠔好正好好味,個醬特別正~~值得點完又點炸物必點系列~~芝麻雞翼~炸榴槤波波,咬落係醬爆,粒粒鬆脆,好食當然唔少得天婦羅啦!脆卜卜、熱辣辣,又唔會過份油膩,內裡有汁,冇過份乾身,唔錯!每次例點雪花肥牛鍋~~份量唔算多~一個人都可以KO~甜甜地又可以食下菜MOVENPICK同哈根大師& MILK TOP雪糕雖然唔係任食

日式放題刺身一定不可或缺。一間日式放題好唔好,刺身已經完全可以分出高下
我可以好肯定咁講,呢間放題係值水回票價既

刺身好新鮮,無雪味。北海道帶子、象拔蚌、赤蝦等番點左3轉
食咁多間放題,呢間屬於高水準之一
仲要竟然有唔係唔係間間有既松葉蟹腳

唔好以為刺身先回本,
炒蜆好味,一定要試
特登叫番叫番個菜中和下

串燒都有好多款,當中我推介串燒舌,唔靭、好好味,我食左5串
呢個焗蠔好正好好味,個醬特別正~~值得點完又點
炸物必點系列~~芝麻雞翼~
炸榴槤波波,咬落係醬爆,粒粒鬆脆,好食
MOVENPICK同哈根大師& MILK TOP雪糕雖然唔係任食,但係都起碼每人一杯雪糕送,1人1個
好多食放題見到有MILKTOP,所以即點
所有野都係畫紙點店員送上枱,包括甜品,甜哈好有heart,好少放題甜品都無整到咁五,麻薯外面放題好少可有得點,好味~

-呢間放題值得推介,食品選擇頗多,賣相也不錯

-價錢同出面既放題相若,食材煮得新鮮,算得上優越

-食物的味道,比其他放題的水準還要高

-基本上點的數目都齊,唔多漏單,有求秒應機又積極主動又無黑面,咁忙黎講佢地服務態度都算幾好,抵讚!👍👍👍

-價錢中等,喺尖沙咀黎講價錢算係咁,坐得舒服,地方又就腳,有機會會再幫襯
Type of Meal
Lunch
2018-11-21 321 views
雖無寫食評的習慣,卻依然忍不住要來留言。食物質素高,刺身鮮甜,整晚惟豉汁炒蜆不對我口味,其餘食物皆上級水準。驚喜處處,例如刺身可以選擇松葉蟹腳。海膽手卷內的海膽不腥,口感奶滑,味道鮮美。最值得一提的是蟹粥,只應天上有的味道,難忘。由於留言要夠200字,只好繼續寫下去。餐紙有特飲部分,特飲不錯,尤其是菠蘿檸檬熱情果。另外亦有清酒和梅酒,清酒質素不俗,梅酒酸味較濃,兩者皆容易入口。最後餐廳附送每人一杯Häagen-Dazs or Movenpick, 為整晚點綴,畫龍點睛。另外服務方面,食物上菜速度中等,餐廳侍應較冷漠,招呼工作尚需改善。總體而言,極之不錯的一次用餐體驗。
雖無寫食評的習慣,卻依然忍不住要來留言。
總體而言,極之不錯的一次用餐體驗。
2018-11-20
$226 (Dinner)
Celebration
  • 羊架
  • 芝麻雞翼
  • 燒牛舌
2018-11-20 91 views
今日同朋友下午出開尖沙咀,大家都係日式食物的愛好者,就當然食日本放題啦。去咗依間係文遜大厦5樓的大喜屋日本料理。店內装飾特別,牆身擺放好多外國書籍作装飾,好舒服優閒的感覺。店內冷氣充足。店員也有很禮貌。上菜食物夠快,又無漏單,值得一讚。首先講炸物類,天婦羅好新鲜,似是即炸的,口感非常好,熱熱地 。食日式放題,剌身是必食的。這間店的刺身非常新鲜,鮑片,螺肉,甜蝦等,尤其三文魚,個人認為是超水準,又滑又有口感。北海道帶子也非常新鲜,非常好食。芝士蠔也非常好食,醬汁又多,必食之選。牛舌也非常有水準,又夠熱,爽口。另外豉椒炒蜆味道很濃,有大排檔的水準。海膽手卷也做得非常出色。甘甜的海膽,入口即溶化。综合各方面,我個人認為這間日式放題是值得一讚的。
,又滑又有口感
2018-11-20 83 views
💁🏻‍♀️大喜屋日本料理 (尖沙咀)🍴-慶祝老友生日,帶左佢去食放題,對上一次食已經係成年之前嘅事lu,今次來到呢間大喜屋,唔錯都幾有驚喜🤩-首先呢間餐廳地理位置超方便,尖沙咀地鐵站A出口一出就已經係😍一入到去已經覺得間餐廳好fancy,坐位幾闊落,環境亦好乾淨!-我地每隻刺身都叫左一款,大推三文魚同甜蝦!🦐好肥美,好鮮甜😚唔係一般壽司舖果啲魚生薄ee🥰至於壽司,份量有啲細,但就啱晒我哋呢啲食少少飯就飽嘅女仔,以下味就至於壽司,份量有啲細,但就啱晒我哋呢啲食少少飯就飽嘅女仔,試完味可以食多啲野啦。-另外呢度嘅串燒都幾高水準,叫咗牛舌同埋翠玉瓜串燒,翠玉瓜鮮甜多汁,攞來清吓口一流!-海底椰雞湯,火候十足,飲落十分滋潤。蟹肉粥都唔錯,但略嫌有少少鹹🙈🙈-不過以咁嘅價錢食放題,絕對係高水準❤️$258一人(8:30後入座)
💁🏻‍♀️大喜屋日本料理 (尖沙咀)🍴

不過以咁嘅價錢食放題,絕對係高水準❤️
$258一人(8:30後入座)
2018-11-18 67 views
今次同朋友慶祝生日食餐好嘅,所揀咗呢間日式放題。睇睇Menu,食物款式好多,而且好吸引!野食好快就到,少有放題餐廳上菜咁快呢。最先食嘅梗係刺身,必點嘅係極大赤蝦,另外赤貝亦好爽口,松葉蟹腳有驚喜,大大啖肉又鮮甜。仲有我最愛嘅海鹽燒左口魚邊壽司,油脂好香,真係好正!不得不讚嘅係西京燒海黃花,甜甜地嘅汁,超級入味,燒得好香,個胃無乜位嘅我都忍唔住要encore。沖繩黑糖網燒牛仔肉好嫩好juicy,唔會過熟,非常有質素甜品有Haagen-Dazs 或Milk Top雪糕每人一杯,仲有吉士泡芙,麻糬波波,抹茶大福都好好食。好飽好滿足呀!
今次同朋友慶祝生日食餐好嘅,所揀咗呢間日式放題

好飽好滿足呀!
2018-11-04
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2018-11-18 66 views
已經有好耐無食過日式放題啦,以前對日式放題既印象都唔係太好,因為款式就多,不過無幾多樣野好食,不過今日又因爲太耐無食過,又心思思想又去食下!放題第一樣既一定係刺身啦,呢個係定律黎啦!每款都好新鮮喔!就連唔抱有期望既松葉蟹腳來都唔錯喎!都好鮮甜!壽司咁飽肚既平時都唔食得多,不過火炙左口魚壽司都忍唔住食多幾轉,平常係壽司店食都唔平,今次食夠本啦!呢個 沖繩網燒牛仔肉 真係好食,我自己一個都食左三碟!芝士蠔好creamy!串燒亦係出色,鹽燒虾都好鮮甜,我自己又食幾串!牛舌又好好食我自己又食幾串!羊排!我自己又食3件!中式小炒,水準之內!一試無防!牛柳粒又係每間放題必定有得食既!總括而言大喜屋既性價比高,食品出色,價錢唔高

呢個 沖繩網燒牛仔肉 真係好食,我自己一個都食左三碟!

芝士蠔好creamy!

串燒亦係出色,鹽燒虾都好鮮甜,我自己又食幾串!牛舌又好好食
我自己又食幾串!
羊排!我自己又食3件!

中式小炒,水準之內!一試無防!
牛柳粒又係每間放題必定有得食既!
總括而言大喜屋既性價比高,食品出色,價錢唔高
2018-11-15 633 views
聽同事話尖沙咀大喜屋質素好, 趁放假去試下。揀中午時段, 估計無咁多人. 但價錢同晚市差唔多, 嘢食應該一樣。12點幾去到, 唔駛等, 2人安排坐4人位。刺身新鮮好味。但聽到隔離台話ORDER咗一小時都未上, 有D擔心。結果真係等咗好耐至嚟。我一坐低就ORDER咗刺身, 再加單入其他, 結果其他先到。另外, 有漏單/ 走單。有D order咗但無出。要再入單同問職員。壽司ok. 炸物同天婦羅好熱. 都好味。  朋友話沙拉新鮮。其他全部好食。牛扒比想像中更好。甜品一般, 有送貴價雪糕。因為只得兩人, 好多款食物無ORDER, 但睇落都唔錯。除早段上菜慢, 同有漏之外, 無其他問題。中午時段除咗小D人, 仲可以食到3:00. 唔錯。
聽同事話尖沙咀大喜屋質素好, 趁放假去試下。

12點幾去到, 唔駛等, 2人安排坐4人位。

刺身新鮮好味。

壽司ok.

炸物同天婦羅好熱. 都好味。

朋友話沙拉新鮮。

其他全部好食。

牛扒比想像中更好。

甜品一般, 有送貴價雪糕。

因為只得兩人, 好多款食物無ORDER, 但睇落都唔錯。

除早段上菜慢, 同有漏之外, 無其他問題。
中午時段除咗小D人, 仲可以食到3:00. 唔錯。
2018-11-12
$218 (Lunch)
2018-11-15 264 views
仍有幾天的假期,留港消費的我,趁著平日,到尖沙咀逛逛,享受一下一人漫步繁華閙市的樂趣。打了兩個鐘的書釘,肚子響起警別號。於是乎要搵方法解決。走著走著,走到文遜大廈,被一個招牌吸引過去,二百元左右,就可享受日式料理放題? 好!一於試吓。踏入食店,已被職員親切的態度安排我入坐。四周環境舒適,整整齊齊,不局促,還有一個大窗可外望尖沙咀的街景。店鋪用了兩個小file 作為 menu, 把不同種類的食物,依英文字母由A 至M 排,好讓食客容易揸閱,是一個很細心的安排。食日本料理,不外乎是刺身、壽司、燒物、手卷、天婦羅…。這裏食物種類繁多,每種食一件,足以飽到上喉嚨。當然我點了最愛的刺身,亦是我在這一餐裏要一再 encore。點解呢?刺身非常新鮮,肉質爽脆,特別是三文魚和和鮮帶子,yummy yummy!海膽手卷亦是我不二之選,海膽鮮甜,而手卷的份量剛剛好,兩口已可以吞噬,不會阻礙我胃部的位置去處理其他美食。令我感到意外的是燒香草羊鞍,香、嫰,雖有少少羊羶味,但容易入口,值得一讚。其炸一口芝士和炸貓山皇榴槤,香脆無比,餐後在我的口內仍留有餘香。除此之外,飲品種類亦有多種選擇,酒精或非酒精飲品,來自
食日本料理,不外乎是刺身壽司、燒物、手卷、天婦羅…。這裏食物種類繁多,每種食一件,足以飽到上喉嚨。當然我點了最愛的刺身,亦是我在這一餐裏要一再 encore。點解呢?刺身非常新鮮,肉質爽脆,特別是三文魚和和鮮帶子,yummy yummy!
除此之外,飲品種類亦有多種選擇,酒精或非酒精飲品,來自不同的出產地,滿足不同的慾望。
最重要的,亦是最吸引我的就是那杯瑞士品牌雪糕,還有兩種口味選擇。
以二百多元,能換來這個大享受,為何不大喜又大樂呢!
炸一口芝士、炸貓山皇
  • 刺身
  • 刺身拼盤
  • 雪糕
  • 羊架
之前同6個友人見8:30之後入座有優惠就提早係openrice到book左先 去到都好快有位 啲嘢食幾高質既 第二輪黎講魚生都幾新鮮 燒菠蘿整得特別好味 又多選擇既 不過服務就一般 我地第一張就寫左要9隻蠔 等左好耐最後淨係黎左1隻 我地就問個侍應跟一跟 到最後都無黎到
試過那麼多間放題,始終還是大喜屋最棒未坐定就先拿了很多飲品,雪櫃內有韓國忌廉鮮奶系列,亦有解茶,任由客人自取,點餐紙上更有自製飲品、清酒及梅酒,單是飲品已感受到其充滿誠意魚生刺身非常鮮甜三文魚很肥美,飽片超甜,松葉蟹也很值得推介海膽都是無得輸耶~超正燒物和炸物也做得很有水準,鹽燒雞翼和天婦羅都很值得讚老實說,放題主菜多為魚生燒物,但想不到大超屋除了這些冷盤和熱食很美味外,甜品也是好食到一個點😀每人限點一杯Haagen Dazs/Movenpick雪糕,除止之外,還有自家製的馬卡龍,甜品杯,綠茶大福... ...很好味,好有誠意耶
試過那麼多間放題,始終還是大喜屋最棒

魚生刺身非常鮮甜
三文魚很肥美,飽片超甜,松葉蟹也很值得推介

海膽都是無得輸耶~超正

燒物和炸物也做得很有水準,鹽燒雞翼和天婦羅都很值得讚
甜品

$250 (Lunch)
甜品
  • 牛舌
  • 刺身拼盤
  • 燒菠蘿
  • 鹽燒雞翼
2018-11-08 3568 views
同另一半去食飯,傾好諗住食放題,一致認為大喜屋排頭、質素最好,一早打定枱去訂位,知佢full嘛。其實我都唔係第一次幫襯,環境同般放題差唔多,人多會坐得鬆動D,另外店員招呼都ok,夠快手同有效率呢間嘅刺身真係好新鮮,三文魚、池魚同赤貝都好正,至於甜蝦都ok,八爪魚就薄身D,但冇所謂啦,反正係放題任食,我一次過放幾件入口仲爽。食左兩轉刺身,帶子鮮甜,講真佢地嘅刺身真係正過其他放題店好多,最重要係238蚊,抵食架壽司上得好快,可能我地第一轉,唔會好多飯,而且壽司D款都啱食。串燒蝦大隻同新鮮,完全唔會霉,個殼都仲脆!牛舌同牛柳粒一樣好食,唔會un~另一半點起粟米,佢話好甜好正!我就鐘意西京燒,通常我都食幾轉,魚肉嫩。另外我都推介燒牛肉,食左好多轉,天婦羅蝦都正,好新鮮,勁熱辣香脆炒蜆都唔錯,圖中就一人份,可能要寫多幾轉先夠皮。最後仲包左杯哈根大師雪糕,仲有新出嘅芝士麻糬味添。整體所有食物都keep到水準,所以令我地一次又一次幫襯呢

串燒蝦大隻同新鮮,完全唔會霉,個殼都仲脆!

牛舌同牛柳粒一樣好食,唔會un~

另一半點起粟米,佢話好甜好正!

我就鐘意西京燒,通常我都食幾轉,魚肉嫩。

炒蜆都唔錯,圖中就一人份,可能要寫多幾轉先夠皮。

$230 (Dinner)
2018-11-08 1004 views
大喜屋係我第一間食嘅放題,期後都回訪過無數次,因為身邊總有幾個鐘意食放題嘅朋友,生日聚會肯定會提出大喜屋。放題同自助餐一樣,一分鐘一分貨,太平價嘅我地都冇眼睇,太貴嘅又覺得唔抵食,人心態係咁架啦,於是大喜屋呢種中價放題,喺我地心目中值好高分,佢地而家做緊優惠,星期一至三原價$238,730pm前埋單或者915pm入座有85折,有兩個鐘食,連埋原價加一都係二百零蚊位,以大喜屋嘅質素黎講,真係性價高未夠鐘就已經要喺樓下排隊等lift,座位真係有心理準備會有少少逼,除非人多,或者咁好彩,坐到大枱啦。慶幸佢地真係好有效率,喺樓下排隊時已經有職員安排座位,一上可以即刻落單等食!一般放題嘅選擇都有齊哂,特別鐘意呢度啲野夠新鮮,不論係刺身、壽司、熟食、料理都好,so far都係高質。刺身有三文魚、油甘魚、池魚三、劍魚腩、希靈魚、象拔蚌、北寄貝、赤貝、八爪魚、北海道帶子、鮑片、甜蝦、虎蝦、松葉蟹腳,款式非常多,當晚點左蟹腳就冇上,可能賣哂啦。點左三文魚、油甘魚、池魚王、赤貝、八爪魚、帶子、甜蝦、象拔蚌,整體質素唔錯,亦都有按足份量上菜,寫幾多黎幾多刺身無雪味,樣樣都食到本身刺身原味,唔似啲平價放題,得
大喜屋係我第一間食嘅放題,期後都回訪過無數次,因為身邊總有幾個鐘意食放題嘅朋友,生日聚會肯定會提出大喜屋。放題自助餐一樣,一分鐘一分貨,太平價嘅我地都冇眼睇,太貴嘅又覺得唔抵食,人心態係咁架啦,於是大喜屋呢種中價放題,喺我地心目中值好高分,佢地而家做緊優惠,星期一至三原價$238,730pm前埋單或者915pm入座有85折,有兩個鐘食,連埋原價加一都係二百零蚊位,以大喜屋嘅質素黎講,真係性價高

未夠鐘就已經要喺樓下排隊等lift,座位真係有心理準備會有少少逼,除非人多,或者咁好彩,坐到大枱啦。慶幸佢地真係好有效率,喺樓下排隊時已經有職員安排座位,一上可以即刻落單等食!一般放題嘅選擇都有齊哂,特別鐘意呢度啲野夠新鮮,不論係刺身壽司、熟食、料理都好,so far都係高質。

刺身無雪味,樣樣都食到本身刺身原味,唔似啲平價放題,得陣雪味,值得一讚

可能有部人食放題就比較少點壽司,不過我就好鐘意,係啊要湊米氣。點左三文魚腩壽司、黑松露雙色吞拿魚壽司、花之戀、蒲燒鰻魚、鹽燒左口魚、蜜糖芥茉蟹棒、炙燒芝士玉子同燒牛肉壽司,佢地嘅飯粒唔會太實,亦都唔會大舊到食幾舊就ko左,魚生都係大小適中
就略嫌炙燒嘅款式燒得唔夠。軍艦都點左蟹籽、蔥吞拿魚蓉同三文魚親子軍艦,紫菜仲有少少脆。其實佢地仲有海膽手卷,見隔離枱點左唔會好多飯,不過我自己唔喜好,就無試喇。

一品料理大部份都啱口味同新鮮,我地食刺身壽司食得差唔多,就落定單食熟食,所以都唔會等左好耐,基本上全晚未停過。炒蜆有豉汁味,唔差喎;牛柳粒就老左少少,仲噍到嘅。另外,我同朋友都幾鐘意呢度嘅西京燒黃花魚,每次黎都食嘅,燒到幾香,有少少魚油,正

沖繩黑糖燒牛仔肉都唔錯,食左幾轉,牛肉有噍頭,幾入味。串燒方面有蝦、牛舌、蕃薯仔、雞翼、翠玉瓜、菠蘿,點左蝦,新鮮大隻,係爽彈嘅。牛舌都正,加左啲黑椒好香。雞翼唔夠熱,鹽燒幾好食,其實佢地嘅芝麻雞翼都正,唔怕熱氣嘅話。

天婦羅值得一讚,雖然最遲先上枱,即炸架,唔厚粉,香脆,應該點多幾轉先啱

蟹粥
最後唔少得雪糕啦,呢度每人選一杯,有haagendazs、movenpick同milktop。飲品方面選擇就唔算多,有可樂、解茶、菊花茶、韓國檸七、鮮奶等等,不過就有D特飲,例如果汁,仲有清酒添。
$230 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
2018-11-07 88 views
近排成日心思思想食餐放題,想一嘗可以一次過可以食各種食物嘅快感,就孖住朋友仔黎到尖沙咀比較出名嘅日本放題餐廳大喜屋食餐飽。😚😚原來尖沙咀有兩間大喜屋,今次去嘅係新個間,我聽聞都幾難book到位下,我就提早幾日book咗位。呢間大喜屋位置都幾方便,基本上一出地鐵站,行無幾耐就到。餐廳鋪面都算大,個人認為係放題餐聽黎講裝修得都算幾好,唔會太擁擠,可能係我book咗6點嘅關係,人人唔算多。☺️☺️一黎到就梗係先食刺身拼盤啦,d刺身好新鮮,最緊要係解凍得好,唔會話有咩淤嘅地方,以放題黎講,三文魚,油甘魚,劍魚都好肥美,唔腥鮮甜,我自己就最中意食甜蝦喇,一個人食左10幾隻,食到夠曬喉嚨。😃😃跟住就到壽司喇,👍🏻👍🏻抵讚嘅係件件壽司都細細件,唔會整到好實,夾硬塞到你飽,所以可以有個肚試暈曬每一款,壽司整體嘅水準都算幾好,食材新鮮,連埋飯食好夾好好味,對我黎講最正嘅就係三文魚腩壽司,真係有d出乎意料,好肥美,入口滿口嘅魚油甘香味。其他d火炙壽司都幾出色,燒到d香味出曬。😆😆食完生野,就轉戰熟野,我就先食左碗蟹粥,暖翻個肚,好好味。串燒都幾唔錯,特別細燒大蝦,味道鮮甜,肉質彈牙。炸物方面,個榴蓮就真係一定
😆😆食完生野,就轉戰熟野,我就先食左碗蟹粥,暖翻個肚,好好味。串燒都幾唔錯,特別細燒大蝦,味道鮮甜,肉質彈牙。炸物方面,個榴蓮就真係一定要食,咬落去爆曬d汁,榴蓮味好重,又滑又甜。最有驚喜嘅係避風塘瀨尿蝦,雖然肉唔會話好多,但勝在風味十足,香辣野味,越食越上癮,我自己一個就食左7 8隻。
🤤🤤最後就係甜品喇,我自己平時都好少食,但呢到d甜品細細件,又會太甜,食落唔會有好強嘅飽腹感,完全可以食幾款,中意食甜品嘅朋友一定唔好錯過。
💛💛值得一提嘅係d服務水平幾好,侍應都好有禮貌,勤勤換碟,落單之後都唔會話拖你,好快就上到,而上嘅數量都基本上都做到跟足客人落嘅單。當然大家都係睇住個肚,order幾多野食,唔好浪費食物啊。
總嘅黎講,呢到嘅服務同食物質素都算上乘,價錢公道,中意食野嘅朋友千奇唔好錯過。
2018-11-06 64 views
今日難得放假吾洗反工,見好耐無去放題,於是就lum住lunch吃放題無甘難消化,搵左好多間,決定去大喜屋日本料理,地方都算幾大。我地兩個人book左12點去到3點。平日lunch放題真系無咩人,感覺好正!無咩點漏單,上菜好快!我朋友吾食刺身,唯有自己一個食!叫左好多三文魚,樣樣都好新鮮!個刺身賣相ok件件都厚切極大赤蝦又甜又鮮,北海道鮮帶子同埋油甘魚!而且有好多唔同嘅款式選擇,魚生、壽司、天婦羅、串燒、小食、甜品、飲品、估唔到呢度真係乜都有,有兩本唔同嘅menu,好多選擇,太多選擇到我哋都唔知食乜好。炸物方面都很選擇朋友食左三粒炸貓山王🤭 一咬開,陣陣榴蓮味,可惜我不太好,我點左每次放題都必食既芝麻雞翼!真系好好味!飲品都好多選擇,仲有最愛既清酒、梅酒、日本酒!臨走會有1杯雪糕送,好滿足!