2018-11-22
今日難得同男朋友食飯,去左試尖沙咀間大喜屋~之前食過佢既分店,今次試下呢間,平日係$238加一,睇下質素如何 一去到見到咁多餐牌真係花多眼亂但我非常明確知道自己中意食d咩──刺身!當然即刻叫左大大份刺身先啦有蟹腳、帶子、甜蝦、鮑片、三文魚、虎蝦!全部都係我最愛~~好開心,全部都好鮮甜!之後,男朋友叫左芝麻雞翼,我怕飽得濟就冇食,佢就encore再encore~哈哈,佢話好好味好脆!之後,熟食仲叫左牛柳粒同另一款一片片既牛,兩款既牛肉都幾香,質感都唔錯!燒翠肉瓜都好好味,食返少少蔬菜平衡下😆仲有叫咗蔘雞湯,本人好鍾意飲湯,所以覺得好正,哈哈!我鐘意食刺身,當然都好鐘意食壽司!叫左吞拿魚蓉、pharma ham同煙三文魚壽司,飯細細舊,上面就大大塊,好正呀~然後仲食左我既最愛,海膽手卷,真係好鮮甜!我同男朋友每人食咗兩個都吾係好夠喉。然後仲食左火灸魚背!入口即融架!仲有牛肉壽司,好香口呀d牛,但係又仲有嘢想食,所以冇再叫😣因為最後食咗第二回合嘅刺身🤣食到好飽好飽!仲有唔少熟食架樣樣質素都幾好好飽好飽,但係都仲係好想食馬卡龍😍所以都係食咗一粒整體來講,今次啲食物質素都好好,大滿足😝
一去到見到咁多餐牌真係花多眼亂 但我非常明確知道自己中意食d咩── 刺身!當然即刻叫左大大份刺身先啦
有蟹腳、帶子、甜蝦、鮑片、三文魚、虎蝦!全部都係我最愛~~好開心,全部都好鮮甜!之後,男朋友叫左芝麻雞翼,我怕飽得濟就冇食,佢就encore再encore~哈哈,佢話好好味好脆! 之後,熟食仲叫左牛柳粒同另一款一片片既牛,兩款既牛肉都幾香,質感都唔錯!燒翠肉瓜都好好味,食返少少蔬菜平衡下😆仲有叫咗蔘雞湯,本人好鍾意飲湯,所以覺得好正,哈哈!
然後仲食左我既最愛,海膽手卷,真係好鮮甜!我同男朋友每人食咗兩個都吾係好夠喉。然後仲食左火灸魚背!入口即融架!仲有牛肉 壽司,好香口呀d牛,但係又仲有嘢想食,所以冇再叫😣因為最後食咗第二回合嘅刺身🤣食到好飽好飽!
仲有唔少熟食架
樣樣質素都幾好
好飽好飽,但係都仲係好想食馬卡龍😍所以都係食咗一粒
整體來講,今次啲食物質素都好好,大滿足😝