2024-08-26
店名: Espuma 地址: 中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓中環站D1出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5Espuma係一間位於西班牙菜餐廳,餐廳於威靈頓廣場高層,所以可以睇到中環既高樓景觀,而餐廳內部裝修亦非常有氣氛~Dinner Set $398Starter (龍蝦水煮蛋牛角包伴牛油果醬及巴馬臣芝士/燒香草鮮魷, 糖漬檸檬) ❤️❤️❤️❤️牛角包內裏包住龍蝦水煮蛋,令到咬落去有汁爆出,非常驚喜,再伴上牛油果醬可以令到包既口感更濕潤,亦可以解芝士既膩😋燒香草鮮魷, 糖漬檸檬口感非常清新,味道亦係偏清淡,中意清新既大家可以一試😙Soup (法式洋蔥湯) ❤️❤️❤️❤️口感會偏濃味,可以為大家既胃熱熱身,亦都適合前菜後飲用,洋蔥份量亦多😚Mains (焗蜜糖鰆魚.鮮芒芝麻醬薯蓉.炒蔬菜絲/燒紐西蘭羊柳.香草甘荀仔.甜甘荀蓉)❤️❤️❤️❤️焗蜜糖鰆魚擁有濃既鮮魚味,而配上鮮芒芝麻醬薯蓉,有種甜甜,非常開胃既感覺,炒蔬菜絲亦係清新之選,而燒紐西蘭羊柳(7成熟)亦係有非常濃烈既羊香味😆口感則半軟半熟,香草甘荀仔及甜甘荀蓉則非常鮮甜🥰Dessert (鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤
地址: 中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 17樓
中環站D1出口,行3分鐘
環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4/5
Dinner Set
Starter
Soup (法式洋蔥湯) ❤️❤️❤️❤️
Dessert (鮮雜果吉士忌廉泡芙配士多啤梨汁) ❤️❤️❤️❤️❤️
吉士忌廉泡芙咬落去會有忌廉爆出,配上鮮雜果,感覺非常新鮮,而士多啤梨汁則令到成個甜品增添鮮果風味😍