~ 巴馬風乾火腿蘑菇薄餅 ($149)🍕 Parma Ham份量好多🤓,佈滿哂成個pizza😙。最特別既係竟然加咗雞脾菇粒😯,但又幾夾仲提升咗pizza口感同埋風味添🙂‍↕️。~ 紐西蘭活青口配XO醬白酒汁 ($199)活青口肉質好細嫩仲有淡淡既海水味喺度,食落幾新鮮😋。呢個汁都比平日白酒忌廉汁既配搭黎得更加惹味👍🏻,配埋蒜蓉包好夾😙。~ 慢烤招牌美國牛肋骨配脆薯條 ($379)🥩呢款牛肋骨足足有12oz咁多😮,分量大到兩個人都無咩可能食得哂🤣。因為慢烤既關係,肉質真係一咬就化開😚。值得一提既係佢既薯條份量都好足😎,岩岩炸起金黃色夠晒酥脆🍟。
~ 巴馬風乾火腿蘑菇薄餅 ($149)🍕

~ 紐西蘭活青口配XO醬白酒汁 ($199)

~ 慢烤招牌美國牛肋骨配脆薯條 ($379)🥩
2024-06-20 140 views
之前諗住係灣仔執左好可惜,每個星期都會起碼食1次,原來中環仲有分店🥹中環店更出色👍🏻呢間好好食,仲要好抵食😋套餐前菜同餐湯同沙律已經好豐富😋芝士松露醬薄多士+巴馬風乾火腿季節沙律主菜,比目魚好鮮嫩😋海鮮燉飯超好食‼️焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁 $308龍蝦汁西班牙海鮮燉飯 $338加小食脆薯條 $38有興趣都可以加埋甜品食😋(太飽所以無叫)加$15就可以有特色飲品,$28仲可以升級至西班牙果酒或紅酒或白酒或有氣酒
芝士松露醬薄多士+巴馬風乾火腿季節沙律
主菜,比目魚好鮮嫩😋海鮮燉飯超好食‼️
焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁 $308
龍蝦汁西班牙海鮮燉飯 $338
加小食脆薯條 $38
有興趣都可以加埋甜品食😋(太飽所以無叫)
2024-06-16 104 views
今次同朋友第一次黎到Espuma食西班牙晚餐🇪🇸 餐廳光線好適合朋友食飯閒聊 或者deep talk🤣 食物整體都好好味 有興趣嘅朋友可以黎試下😎🍀龍蝦汁西班牙海鮮燉飯賣相好吸引 滿滿嘅海鮮佈滿係燉飯表面🤩 大蝦🦐 蜆 青口 帶子 魷魚🦑 吾同海鮮都有 好豐富😆 而且每一樣海鮮整得恰到好處 口感有嚼勁 吾會太硬太淋😜 龍蝦汁做底嘅燉飯 味道濃郁 食極吾嫌☺️🍀焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁比目魚焗得岩岩好 魚嘅肉質軟嫩 一啲都吾韌🐟 而且魚皮好香脆 連埋皮一齊食 增加口感層次感😉 醬汁微酸微甜 好開胃😝🍀芝士松露醬薄多士開胃頭盤都吾馬虎 芝士松露醬味道濃厚 好開胃 配多士冇得輸😍🍀黑松露芝士薯條滿灣嘅芝士粉灑滿係表面 芝士味道香濃 點埋黑松露醬更加好食😋🍀重口味朱古力窩夫窩夫係整嘅時候已經聞到好香 上枱嘅時候味道更加香濃 朱古力味道亦都好濃郁 好食🤤

🍀龍蝦汁西班牙海鮮燉飯

🍀焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁

🍀芝士松露醬薄多士

🍀黑松露芝士薯條

🍀重口味朱古力窩夫
2024-06-15 90 views
和朋友中午去食午餐聊天,呢度全部落地大玻璃,光線環境都超好,影相打卡好靚👍食物質素都唔錯,甜品和斧頭扒都推薦,豬排份量足巨厚大,肉質鮮嫩好吃。棉花糖窩夫甜品行大份,打卡一流,配上雪糕,飯後一點甜真係好滿足
2024-06-13 97 views
以現代化和亞洲菜式融合的西班牙菜,無論味道和賣相,帶給食客一份新鮮感,無論食物賣相和味道,菜式配搭,確實能感受主廚的一份熱誠,讓人能沉醉於精心美食之中。******************************Espuma 曾經不止一間店,經驗低迷之下,就只有中環店保留著。走進餐廳,落地玻璃窗,將眼前中環夜景進入眼簾之內,配上餐廳柔和燈光和輕鬆音樂,確實讓人入座感覺輕鬆自如,好好享受美景美食。餐廳以西班牙菜為主,當中包括小食沙律,餐湯主食,甜品或飲品等,都以亞洲或現代化烹調而出的菜式,所以從餐牌之內,都有不少較少有菜式。點選麵可以半價享用餐湯,所以選上了龍蝦湯 HKD50,餐湯龍蝦味鮮甜,還有粒粒龍蝦肉,真材實料。黑毛豬火腿茄子卷、辣紅椒汁 HKD89,茄子片卷了雜椒,把黑毛豬火腿放面,茄子卷入口爽口清甜,慢慢吃到火腿咸香味,最重要辣紅椒汁,微辣醬汁帶點椒香,少少酸非常開胃。酥炸大蝦多士配日式芥末蛋黃醬 HKD99,原隻蝦連多士一齊炸得很香脆,日式芥末醬配多士又夠風味,伴上沙律菜夠清新,非常美味。巴馬風乾火腿磨菇薄餅 HKD149,以薄身脆口餅底,加入巴馬風乾火腿、磨菇、火箭菜和芝士

巴馬風乾火腿磨菇薄餅 HKD149,以薄身脆口餅底,加入巴馬風乾火腿、磨菇、火箭菜和芝士,薄底薄餅邊位很脆,最重要火腿咸香和火箭菜非常之夾,咸香味適中,芝士會拉絲,芝士味又夠香,完全可以不用加其他調味都一樣好食,吃不停口。

西班牙橡果黑毛豬柳京西汁珍珠麵 HKD159,黑毛豬配京西汁,已經是新菜式,還要用上珍珠麵,確實特別。橡果黑毛豬肉味很香,配上甜甜京西汁又不錯。沒想到珍珠麵是一粒粒,非常有咬口感,邊吃粒粒麵,又有京西汁甜味又幾特別。

泰式奶茶味麻糬窩夫配楓糖合核雪糕 HKD129,雪糕都以Movenpick 4款口味中點選,包括雪尼拿夢幻、冧酒提子、瑞士朱古力和楓糖合桃,全部都係是最受歡迎味道。雪糕味美不用多說,沒想到整個甜品送來時,驚喜萬分。窩夫用上夢幻色彩棉花糖膠筒蓋著,單是賣相都非常吸引,打卡必點之選。

窩夫加入麻糬製成入口非常脆口,泰式奶茶會用茶葉煲水製成泰式奶茶cream,在在軟綿蛋糕之上,奶茶cream 味道清香,無論配窩夫或蛋糕一起吃,都很滿足。最後加上脆脆、生果和楓糖伴吃,一份甜品有幾種配搭和食法,確實看得出主廚心思。

熱招牌水果茶 HKD46,以一壺送上,水果茶香甜適中,還有點著爉燭保持溫暖,確實不錯。喝到差不多完,還可以添加熱水,入口還有淡淡水果茶味,一壺二食,可以體驗到不同風味。

$400 (Dinner)
Celebration
  • 西班牙橡果黑毛豬柳京西汁珍珠麵
  • 泰式奶茶味麻糬窩夫配楓糖合核雪糕
  • 龍蝦湯
  • 招牌水果茶
中環M88整幢大廈佈滿餐廳,這次去了其中一間主打吃西班牙菜的餐廳。黃色牆身配木地板和花紋磚,還有大片落地玻璃,配上溫暖黃燈。用餐環境有氛圍又好舒適。‖ 西班牙火腿雜錦拼盤 ($199) ‖分別有三款火腿,當中以Iberico ham最細嫩甘鮮😋,而另外兩款Chorizo和Salami,則較鹹。把火腿連腰果、油浸番茄乾和沙律菜一啖放入口,那種鹹香有致、層次豐富,甘醇的味道,餘韻悠長🧡。‖ 酥炸大蝦多士配日式芥末蛋黃醬 ($99) ‖果然是大蝦,蝦肉滿滿,鮮甜軟彈,炸得酥脆。配搭的芥末蛋黃醬好味到不得了,要舔清光🤤。‖ 炭燒紐西蘭羊鞍扒 ($299) ‖有四件羊鞍。炭燒味不重,但肉質軟嫩,有羊味😋。跟配的醬汁好不錯,和羊鞍好夾。‖ 百利甜酒Tiramisu窩夫(配綿花糖及雪糕) ($139) ‖來到有點震撼,因為個綿花糖好大嚿😂,好像有個粉紅熱氣球在面前。窩夫甜甜地,不覺有酒味,面頭有點Tiramisu cream。還有雲呢拿雪糕和朱古力醬,及多種水果。總結,環境舒適有氣氛,服務好,食物不錯。無論是家庭、朋友聚會或情侶、商務用餐,都很適合。

‖ 西班牙火腿雜錦拼盤 ($199) ‖

‖ 酥炸大蝦多士配日式芥末蛋黃醬 ($99) ‖

‖ 炭燒紐西蘭羊鞍扒 ($299) ‖

2024-05-31 98 views
今日朋友請食飯,揀咗Espuma 。餐廳位於中環威靈頓街M88,主打西班牙fusion菜,環境舒適,好啱同朋友嚟傾偈談心。炭燒加拿大天然豬鞍$269豬鞍嘅外層烤得香脆,內裏肉質軟嫩,肉色粉嫩,入口Juicy,配菜有軟滑嘅薯蓉同蘆筍,整體唔錯。香蒜欖油櫻花蝦蟹肉臘肉腸意大利麵$139意粉彈牙,配搭上香蒜和櫻花蝦嘅香氣同滿滿鮮味嘅蟹肉,味道層次豐富。巴馬風乾火腿蘑菇薄餅 $149Pizza係薄餅底嘅,餅底好脆,芝士軟糯味道鹹香,再加上大大片嘅巴馬火腿,令人難以抗拒。招牌鮮果麻糬窩夫拼雪糕$139最後食埋個窩夫,叫咗全份抵啲,顏色好鮮艷,有好多款水果。窩夫外層鬆脆可口,入面軟綿,再加上麻糬煙煙韌韌,口感唔錯。雪糕係雲呢拿同朱古力,特別喜歡朱古力,朱古力很濃郁,好有驚喜。

炭燒加拿大天然豬鞍$269

香蒜欖油櫻花蝦蟹肉臘肉腸意大利麵$139

巴馬風乾火腿蘑菇薄餅 $149

招牌鮮果麻糬窩夫拼雪糕$139

2024-05-31 74 views
今晚同男朋友去食西班牙菜西班牙出名tapas細細小小可以多試幾款最啱我❤️我地去左威靈頓街嘅Espuma處高臨下望到高樓下喧鬧嘅中環街頭感覺寧舍chill我地揀左兩款tapas先開下胃口烤八爪魚配薯仔肉,荷蘭汁及辣椒粉八爪魚鮮嫩軟淋配上荷蘭汁同辣椒粉少少惹味辣味蟹肉撻撻皮牛油味香濃酥脆蟹肉鮮美西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂窩飯砂窩飯份量大米飯吸收左龍蝦汁香氣四溢濕潤美味黑毛豬柳肥肥嫩嫩特登留肚食甜品😍流心軟芝士麻糬厚鬆餅有晒全部我愛嘅元素點可以唔試~⼀出爐瞬間滿室蛋香😍😍😍鬆餅質感輕軟切開可見將熟未熟嘅完美狀態軟芝士慢慢流出黎亦令鬆餅多添一絲鹹香麻糬份量點到即止唔會破壞蛋糕整體鬆軟感覺🤤Mixed Espuccino超香超香莓果味!入口好fresh飲得出係純鮮果即打👍
今晚同男朋友去食西班牙菜

處高臨下
望到高樓下喧鬧嘅中環街頭
感覺寧舍chill

我地揀左兩款tapas先開下胃口
烤八爪魚配薯仔肉,荷蘭汁及辣椒粉
八爪魚鮮嫩軟淋

亦令鬆餅多添一絲鹹香
麻糬份量點到即止
唔會破壞蛋糕整體鬆軟感覺🤤

Mixed Espuccino
超香超香莓果味!
入口好fresh
飲得出係純鮮果即打👍
2024-05-21
Type of Meal
Dinner
ꕤ 炭燒紐西蘭羊鞍扒 $299一上桌便看見羊鞍扒顏色粉嫩肉質鮮嫩、完全沒有筋 亦非常容易切開外皮烤得酥脆 有點像寶雲酥的感覺炭烤風味算是頗為濃郁伴碟的忌廉千層薯是小公主的最愛奶香四溢、忌廉順滑 薯仔切成厚片增添口感這道主菜是非常不錯吃ꕤ 酥炸大蝦多士配日式芥辣蛋黃醬 $99這道菜好像完全跟西班牙料理沒有關係哈哈蝦多士是港式小吃配上日式芥辣醬完全是fusion菜式但亦毫無違和感 大蝦多士大約是女生半個手掌大小每件蝦多士上面都釀着一隻鮮蝦多士雖然是油炸 吸滿了油但是油膩感不重 不過小公主個人口味不太喜歡吃蝦多士所以就一般般吧ꕤ 西班牙雜錦火腿拼盤 $199總共有三款火腿巴拿馬辣肉腸帶有非常濃烈的煙燻和paprika辣椒粉風味莎樂美腸的油花則較為豐富、肉質較為軟滑西班牙辣肉腸就最為辛辣 附上的少許堅果和沙律菜能解香腸的肥膩ꕤ 蟹肉香辣橄欖蒜片意大利麵 $144Pasta份量正常偏小但蟹肉相對甚多 非常足料意粉雖然以爆香的蒜片炒製 但絲毫不油膩少少香辣味反而更能吊起蟹肉的鮮味非常不錯吃ꕤ 百利甜酒提拉米蘇窩夫 $139都說每個女生都有另一個胃用來吃甜品小公主雖然不喜好甜食但對提拉米蘇和窩夫都毫
ꕤ 炭燒紐西蘭羊鞍扒 $299
一上桌便看見羊鞍扒顏色粉嫩
肉質鮮嫩、完全沒有筋 亦非常容易切開
外皮烤得酥脆 有點像寶雲酥的感覺
炭烤風味算是頗為濃郁
伴碟的忌廉千層薯是小公主的最愛
奶香四溢、忌廉順滑 薯仔切成厚片增添口感
這道主菜是非常不錯吃

所以就一般般吧

ꕤ 西班牙雜錦火腿拼盤 $199
總共有三款火腿
巴拿馬辣肉腸帶有非常濃烈的煙燻和paprika辣椒粉風味
莎樂美腸的油花則較為豐富、肉質較為軟滑
西班牙辣肉腸就最為辛辣

窩夫雖然被浸濕了導致不夠香脆
但是勝在蛋香味足夠
和朋友分享份量是剛剛好非常滿足
2024-05-18 106 views
假期約了朋友慶祝生日,選擇到中環M88的Espuma,餐廳位於高樓層,落地玻璃視野一覽無遺,感覺舒適。烤八爪魚配薯仔肉,荷蘭汁及辣椒粉 $139擺碟精美,八爪魚彈牙,一個惹味開胃小食。香煎鵝肝伴焦糖洋葱醬,丹麥多士及糖漬橙肉 $149賣相幾吸引,鵝肝煎到外層夠脆,味道香濃,朋友十分喜歡。蒜片炒虎蝦伴辣味香草 $129開邊虎蝦大隻爽口彈牙,好滿足。爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖油汁 $219第一次品嚐原條龍脷魚,加上配上檸檬、青檸等爐燒,頗有新鮮感。燒得剛好,魚肉保持嫩滑,帶點酸味清新又開胃,當中的橄欖香味不錯。綠茶火鍋 $109最後不少得甜品,選擇了適合打卡的甜品火鍋,有多款配料,有棉花糖、窩夫、吉士泡芙、水果及蛋糕。綠茶質感香滑,奶味較重,點了綠茶窩夫帶了回甘味不錯。

烤八爪魚配薯仔肉,荷蘭汁及辣椒粉 $139
擺碟精美,八爪魚彈牙,一個惹味開胃小食。

香煎鵝肝伴焦糖洋葱醬,丹麥多士及糖漬橙肉 $149
賣相幾吸引,鵝肝煎到外層夠脆,味道香濃,朋友十分喜歡。

蒜片炒虎蝦伴辣味香草 $129

開邊虎蝦大隻爽口彈牙,好滿足。

爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖油汁 $219

綠茶火鍋 $109

綠茶質感香滑,奶味較重,點了綠茶窩夫帶了回甘味不錯。

2024-05-18 150 views
週末同女女出中環食西班牙菜,放鬆下。Espuma窗邊景色好開揚,望住進餐好舒服。❤️🐙烤八爪魚配薯仔肉八爪魚幾彈牙,薯仔肉香口配荷蘭汁食。🦐蒜片炒虎蝦伴辣味香草虎蝦沾上辣油非常惹味,仲有香濃蒜片香氣。🦆香煎鵝肝伴丹麥多士鵝肝肥美配上鬆化的多士,加上焦糖洋蔥,一點都不膩。🐟爐燒原條龍利魚配香草檸檬青檸橄欖油汁喜歡吃魚的我見到條魚好開心,🍋檸檬香味清新,橄欖油令魚肉更滑。甜品:綠茶火鍋🍵第一次食綠茶火鍋,同配料味道幾夾,有 蛋糕,窩夫,泡芙,水果及棉花糖,小朋友好開心🥰💯。

🐙烤八爪魚配薯仔肉

八爪魚幾彈牙,薯仔肉香口配荷蘭汁食。

🦐蒜片炒虎蝦伴辣味香草

虎蝦沾上辣油非常惹味,仲有香濃蒜片香氣。

🦆香煎鵝肝伴丹麥多士

鵝肝肥美配上鬆化的多士,加上焦糖洋蔥,一點都不膩。

🐟爐燒原條龍利魚配香草檸檬青檸橄欖油汁

甜品:綠茶火鍋🍵

2024-05-18
2024-05-16 119 views
朋友喜歡吃西班牙菜,所以約了友人來這間西班牙餐廳吃個生日飯。店內另一枱的人也在慶祝生日。House Red (Glass) ($69),先點一杯紅酒,以配隨後上桌的精緻菜餚。烤八爪魚配薯仔肉、荷蘭汁及辣椒粉($139),八爪魚軟腍中有嚼勁。烤過後的八爪魚的外層帶點爽滑。薯仔肉煮得非常入味,入口即溶,把薯仔和八爪魚蘸點荷蘭汁和辣椒粉,更突出八爪魚的鮮爽。蒜片炒蝦伴辣味香草($129),上桌時散發着濃郁的蒜片炒蝦香。蝦肉厚身爽口,配蒜片炒,令蝦更惹味。辣度適中,吃時把蝦肉配蒜片一起吃,更帶出蝦的鮮味。香煎鵝肝伴焦糖洋蔥醬、丹麥多士及糖漬橙肉(1件)($149),我們最喜歡這道菜。鵝肝煎得香口,入口即溶,滑而不膩,不同於一般鵝肝,吃完不會有一種油膩的感覺。丹麥多士層層鬆化,配上甜甜的糖漬橙肉,各種味道相輔相成。爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖汁($219),大量青檸片橄欖粒,個人比較喜歡伴橄欖粒一起吃,魚肉多,整條魚燒得香口。香草檸檬青檸橄欖汁去除魚肉的腥味,吃時再伴著青檸橄欖吃,令魚肉變得更清新。綠茶火鍋($109),包括戚風蛋糕、窩夫、水果粒、棉花糖和竹炭泡芙。中間的綠茶帶着温熱的綠茶香
House Red (Glass)
烤八爪魚配薯仔肉、荷蘭汁及辣椒粉
蒜片炒蝦伴辣味香草
香煎鵝肝伴焦糖洋蔥醬、丹麥多士及糖漬橙肉
爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖汁
綠茶火鍋
綠茶火鍋($109),包括戚風蛋糕、窩夫、水果粒、棉花糖和竹炭泡芙。中間的綠茶帶着温熱的綠茶香,茶味足。將各種配料放蘸點綠茶,帶出不同層次的味道。水果粒有新鮮香甜多汁的紅桑子,把紅桑子蘸點綠茶醬,香甜紅桑子配厚實的綠茶味非常適合。
Other Info. : 加一服務費
2024-05-04
$447.5 (Dinner)
Celebration
Birthday
House Red (Glass)
烤八爪魚配薯仔肉、荷蘭汁及辣椒粉
蒜片炒蝦伴辣味香草
香煎鵝肝伴焦糖洋蔥醬、丹麥多士及糖漬橙肉
爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖汁
2024-05-16 118 views
假日同朋友到中環影相打卡再一齊食Dinner, 走到其中一座美食集中地嘅M88, 選擇了17樓呢間西班牙菜餐廳, 之前食過好幾次呢間嘅TEA-SET, 今晚終於可以試試佢地嘅dinner菜式。落地大玻璃清楚望出窗外風景, 感覺開揚。【焗蠔(鮮海膽奶油伴芝士脆片) 4隻】HK$129焗蠔雖然算不上大隻, 但鮮味juicy, 加咗海膽奶油令鮮味更提升, 但嫌芝士脆片不夠脆口。【炸唐揚池魚仔】HK$89池魚仔外層微脆不油, 連骨都食得, 成條入口味道仲好甘香。【手打和牛肉丸伴果仁甜椒蕃茄醬】HK$99和牛肉丸鬆軟, 肉味香濃多汁, 配上辣辣微酸甜嘅醬汁, 惹味開胃。【炭燒紐西蘭羊鞍扒】HK$299一碟四件, 羊鞍扒粉嫩多汁, 肉質鮮嫩嫩滑好林, 配上醬汁更加美味。伴有忌廉薯塊同埋小露筍, 平衡口中肉味。【綠茶火鍋】HK$109很豐富的甜品, 綠茶湯底火鍋有小火興住暖暖的, 配上鬆軟綠茶蛋糕、綠茶吉士泡芙、有蛋香味嘅窩夫、水果同埋棉花糖, 自行沾點綠茶醬, 清香不太甜, 正!
落地大玻璃清楚望出窗外風景, 感覺開揚。
【焗蠔(鮮海膽奶油伴芝士脆片) 4隻】HK$129
焗蠔(鮮海膽奶油伴芝士脆片)
【炸唐揚池魚仔】HK$89
池魚仔外層微脆不油, 連骨都食得, 成條入口味道仲好甘香。
炸唐揚池魚仔
【手打和牛肉丸伴果仁甜椒蕃茄醬】HK$99
手打和牛肉丸伴果仁甜椒蕃茄醬
【炭燒紐西蘭羊鞍扒】HK$299
炭燒紐西蘭羊鞍扒
【綠茶火鍋HK$109
2024-05-11
$350 (Dinner)
焗蠔(鮮海膽奶油伴芝士脆片)
炸唐揚池魚仔
手打和牛肉丸伴果仁甜椒蕃茄醬
炭燒紐西蘭羊鞍扒
2024-05-15 39 views
好朋友生日,當然要請佢去食餐好嘢!中環Espuma 裝潢以歐陸時尚風格打造富有特色的時尚生活咖啡餐廳,提供現代化的西班牙與亞洲融合菜。酥炸大蝦多士配日式芥辣蛋黃醬:炸過嘅多士散發出濃濃酥香,鮮蝦彈牙爽口,加上日式芥辣蛋黃醬後更能為原有鮮蝦提鮮,集酥脆與鮮味於一身。炸唐揚池魚仔:池魚炸至金黃食,微脆,味道鹹鹹香香很惹味,佐酒一流!櫻桃蕃茄沙律,牛油果,油封吞拿魚腩及芫茜青醬:油封吞拿魚腩口感鮮嫩,加上特別調製嘅醬汁,味道更提升,配上櫻桃蕃茄沙律,味道更覺清新。黑毛豬火腿茄子卷,辣紅椒汁:茄子味道比較清淡加上一片片黑毛豬火腿食可以帶出鹹香,加上辣紅椒汁更惹味。爐燒原條龍脷魚配香草檸檬青檸橄欖油汁:龍脷魚都好大條,肉質嫩滑,加上檸檬嘅酸味清爽開胃,青檸橄欖油汁更覺油潤滑溜。芝味雙重奏:甜品做型精美,兩款芝士的完美結合,味道濃厚香醇、口感幼滑的芝士二重奏,讓人一試愛上!
好朋友生日,當然要請佢去食餐好嘢!

Type of Meal
Dinner
2024-05-14 61 views
朋友點名要吃的這家,💗簡直是我們熟悉的地方了,好久沒來,有一些新品,🥰出品還是很不錯。可以一試羊架🐑我最愛的一道菜,每次來都會點,微微淺粉色的羊排,😙吃起來口感很嫩很香,好吃。唐揚炸魚仔,🐟外皮酥脆,內裡多汁。佐以新鮮檸檬汁,🍋帶來清爽的口感,同時能夠消除油膩感。手打自製和🐮牛肉丸,配上美味的果仁甜椒蕃茄醬。🥩每一口都充滿了濃郁的肉汁,而果仁和甜椒醬的組合非常巧妙,幾match。👍