Restaurant: Fook Yuen Seafood Restaurant
Info:

2024-05-26 768 views
南非吉品鮑魚,海參。 鮑魚質地很好,只是個人覺得個汁比較特別,未能吃慣。紅燒鮑翅 (送贈), 份量很有驚喜,不過個芡汁比較鹹,及很重胡椒味。蛋白蒸鮮蟹鉗,全餐最失望之作。蛋白偏鹹,蟹鉗蒸過龍,肉質比較鞋。涼瓜枝竹炆斑頭腩煲, 很入味並且 肉質都很嫩很多!椒鹽鮮魷,最緊要熱辣辣就一定好吃!西班牙叉燒王, 份量比預期多。因有肥肉在中間,所以肉質比較淋。同逸東軒有得 一爭長短。總體來說不過不失,一家人吃過普通晚飯都可以的。最有驚喜的是居然有瀨粉,以及餐後有喳咋、紅豆沙或綠豆沙贈送。

30頭南非吉品鮑魚

紅燒鮑翅

蛋白蒸鮮蟹鉗

涼瓜枝竹炆斑頭腩煲

涼瓜枝竹炆斑頭腩煲, 很入味並且 肉質都很嫩很多!
椒鹽鮮魷

椒鹽鮮魷,最緊要熱辣辣就一定好吃!
西班牙叉燒王

2024-05-24
$550 (Dinner)
西班牙叉燒王
2024-03-01 1282 views
前兩天路過九龍城,泊車在九龍城廣場。之後到了馥苑海鮮酒家食晚飯。坐低後,先來餐前小食,是腰果。並不是花生或酸菜等。我們點了蒸肉餅、帶子蒸豆腐及例湯。個湯滾熱辣的上枱,隨後兩個餸一齊送上。肉餅有一吋厚,肉質適中。帶子蒸豆腐及例湯都有水準。送糖水,可選紅、綠豆沙及番薯糖水。以上種種是一般酒樓應有的標準吧。最後,在上糖水前,伙記主動替我們換過一壺熱茶。此舉實在令人欣賞。吃過糖水後,可以喝一杯恰到濃度的熱茶,是人生一大享受。埋單時部長主動問我們有沒有泊車,之後替我們安排了兩小時免費泊車優惠。出閘前不用走來走去找客戶服務部辦手續或不用袋起一張易遺失的出閘咭。商場有這安排非常好。總括來說,食物的質量及份量很好。伙記們的服務態度實在抵讚!
坐低後,先來餐前小食,是腰果。並不是花生或酸菜等。
糖水,可選紅、綠豆沙及番薯糖水
以上種種是一般酒樓應有的標準吧。
吃過糖水後,可以喝一杯恰到濃度的熱茶,是人生一大享受。
總括來說,食物的質量及份量很好。伙記們的服務態度實在抵讚!

2024-02-28
  • 餐後/上甜品前伙記主動換來一壺熱茶
2023-08-11 2270 views
跟好久不見的網友見面,預計會久坐詳談,飲茶會係一個幾好選擇揀選了位於九龍城的「馥苑海鮮酒家」,下午茶時段到訪==========🔹蟹子燒賣皇 (大) $33蟹子充足,蝦肉微爽帶鮮,豬肉肥瘦比例適中又彈牙,調味不錯==========🔹薑蔥牛柏葉 (中) $30加入芫荽、紅椒、紅蘿蔔絲等配料牛柏葉爽嫩入味,味道層次豐富==========🔹鮮蝦韭菜餃 (中) $30餃皮厚度及濕度適中,韭菜味道未算濃郁,蝦肉豐富==========🔹瑤柱勝瓜餃 (中) $30具創意的點心餃皮濕度高較黏口,瑤柱份量不多,勝瓜及蝦肉質素尚可==========🔹山竹牛肉球 (中) $30山竹份量不多,牛肉球入口嫩滑較軟腍,沒有加入芫荽或陳皮等配料,味道層次較單調==========🔹蠔皇炆柚皮 (大) $33入口感粉糯,雖不帶苦澀但味道不討好,個人口味不喜歡==========🔹瑤柱蒸節瓜甫 (中) $30節瓜鮮嫩,瑤柱配蝦膠口感未算爽彈,調味尚可==========🔹花生麥米粥 (中) $30甜度不高也有嚼頭,惟花生不夠香口==========🔹蜆介鯪魚球 $39炸至金黃又乾身,口感爽口彈牙,鯪魚味豐富而不
跟好久不見的網友見面,預計會久坐詳談,飲茶會係一個幾好選擇
揀選了位於九龍城的「馥苑海鮮酒家」,下午茶時段到訪
🔹蟹子燒賣皇 (大) $33
蟹子充足,蝦肉微爽帶鮮,豬肉肥瘦比例適中又彈牙,調味不錯
🔹薑蔥牛柏葉 (中) $30
加入芫荽、紅椒、紅蘿蔔絲等配料
牛柏葉爽嫩入味,味道層次豐富
🔹鮮蝦韭菜餃 (中) $30
餃皮厚度及濕度適中,韭菜味道未算濃郁,蝦肉豐富
🔹瑤柱勝瓜餃 (中) $30
具創意的點心
餃皮濕度高較黏口,瑤柱份量不多,勝瓜及蝦肉質素尚可
🔹山竹牛肉球 (中) $30
🔹蠔皇炆柚皮 (大) $33
入口感粉糯,雖不帶苦澀但味道不討好,個人口味不喜歡
🔹瑤柱蒸節瓜甫 (中) $30
節瓜鮮嫩,瑤柱配蝦膠口感未算爽彈,調味尚可
🔹花生麥米粥 (中) $30
甜度不高也有嚼頭,惟花生不夠香口
🔹蜆介鯪魚球 $39
炸至金黃又乾身,口感爽口彈牙,鯪魚味豐富而不帶腥,配合味道不重的蜆介足夠滋味
🔹網燒黑椒牛仔骨 $98
口感偏軟腍嚼頭欠奉,黑椒份量不多,慶幸牛香還不錯
茶位$15,收取加一服務費
整體食物質素平平,定價偏高,性價比一般
2023-08-10
$160 (Tea)
2023-01-30 2641 views
新年飲個茶 順便行Aeon同街市買牛+海鮮夜晚打邊邊 好順便揀左九龍城飲茶新年飲茶歎下個包 所以揀左呢間大間d坐得舒服*點知 在門口說2位時 門口姐姐話限時 我地喔左聲 有d驚訝 個姐姐好串說我地有寫的(是在她個位面前但剛好有人遮住) 我地只是喔 沒說其他 行開了…… 她超大反應心念2個人 應該夠吧 如果上得快d野望過周邊(廣場和樓下街)都係細鋪頭 想坐得舒服點 就入去吧入到去仲有很多空枱??可能我地生客,自己找枱號,反而是類似洗碗姐姐問我地飲咩茶??2個人有限時,先落個飯 最愛灌湯餃 加個雞包仔,再睇有咩點先好快就上枱 精彩~*個飯超級細 只有手心大 $58新年飲茶貴都預算中可能好食呢 一抹開中間 肉眼以見濕到反光 食落更不用說……到灌湯餃,反而32蚊平 但個湯連餃皮都吾過……細都好比湯飲下呀 味道沒特別沒什麼料 肉就是肉 不難吃但不會再叫而已然後雞包仔 $38 反而個雞包仔是最大的 最正常味道不過不失 對比其他2樣 料量正常去到呢個時間 都沒心情再繼續講真枱和坐位正常 裝修普通過普通=0裝修 0裝飾(新年喎)家樓下酒樓仲靚過呢間……最讚既是 因多空枱 周邊沒什人不擠擁……也有可能
新年飲個茶
順便行Aeon同街市買牛+海鮮夜晚打邊邊
好順便揀左九龍城飲茶
新年飲茶歎下個包 所以揀左呢間大間d坐得舒服

我地只是喔 沒說其他 行開了…… 她超大反應

心念2個人 應該夠吧 如果上得快d野
望過周邊(廣場和樓下街)都係細鋪頭 想坐得舒服點 就入去吧

好快就上枱 精彩~

*個飯超級細 只有手心大 $58
新年飲茶貴都預算中
可能好食呢 一抹開中間 肉眼以見濕到反光 食落更不用說……

味道沒特別沒什麼料 肉就是肉 不難吃但不會再叫而已

然後雞包仔 $38
反而個雞包仔是最大的 最正常味道
不過不失 對比其他2樣 料量正常

去到呢個時間 都沒心情再繼續

講真枱和坐位正常
裝修普通過普通=0裝修 0裝飾(新年喎)
家樓下酒樓仲靚過呢間……

最讚既是 因多空枱 周邊沒什人
不擠擁……
也有可能2個人所以係細正方枱 反而自成一角

新年價都算 食物細件食材貴都算
限時真心問號???
個日都算早去限時? 多人? 旺時段?

後續是行左陣Aeon,老公話肚餓要落返去大快活食個飯再上去Aeon 買野……

2022-10-25 2115 views
鮮蝦西菜餃 (中)哇 好可愛的四顆透明小球啊賣相十分討在下喜歡還能看到裡面滿滿的餡料一口咬進的大滿足言語無法形容南翔小籠包 (中)也是走可愛路線的(在下的定義比較奇特,請勿理會)暴戾的在下一夾就穿了然後發現..沒有汁..嗯 即是說 可以放心大啖吃不怕湯到啊~肉肉很結實跟平常吃到的鬆軟滑略帶不同砵仔欖角蒸魚雲 (超)小時候很快吃魚的在下長大後卻對牠們有著不一樣的情感(順便借貼感借師傅對在下的培育🙏🙇‍♂️)上枱時姐姐會問是否需要胡椒粉當然啊 這是綿上添花散件很多而其中有2大塊是多肉多雲的開心不過沒想到那麼快就有點飽的在下花了點時間去吃它後來也因為被在下放冷了而失色被浪費了😑還想說點三盤吃得完不會太飽看到今天不太開胃也有可能是因為中途幸運地吃到辣椒籽平常嗜辣的在下也被辣出2滴男兒淚🥲最後還有點抱歉基於在下的夾功差強人意吃小籠包時包子‘’董‘’一聲掉進醋中枱布及桌上餐具都被醋𣺹得像兇案現場..如果在下是服務員心裡會很不爽客人把地方弄得如此髒😅然後就是點心店跟茶樓吃點心感覺真的大不同在下比較偏向於茶樓 🥰那些傢俬的聲音在推車車的姐姐中餐的傳統制服(變態?)反正就是種種 都有著不一樣的風味 🧡

鮮蝦西菜餃 (中)
哇 好可愛的四顆透明小球啊
賣相十分討在下喜歡
還能看到裡面滿滿的餡料
一口咬進的大滿足言語無法形容

南翔小籠包 (中)
也是走可愛路線的
(在下的定義比較奇特,請勿理會)
暴戾的在下一夾就穿了
然後發現..
沒有汁..
嗯 即是說 可以放心大啖吃不怕湯到啊~
肉肉很結實
跟平常吃到的鬆軟滑略帶不同

砵仔欖角蒸魚雲 (超)
小時候很快吃魚的在下
長大後卻對牠們有著不一樣的情感
(順便借貼感借師傅對在下的培育🙏🙇‍♂️)
上枱時姐姐會問是否需要胡椒粉
平常嗜辣的在下也被辣出2滴男兒淚🥲

最後還有點抱歉
基於在下的夾功差強人意
吃小籠包時包子‘’董‘’一聲掉進醋中
枱布及桌上餐具都被醋𣺹得像兇案現場..
如果在下是服務員
心裡會很不爽客人把地方弄得如此髒😅

然後就是
點心店跟茶樓吃點心
感覺真的大不同
在下比較偏向於茶樓 🥰
那些傢俬的聲音
在推車車的姐姐
中餐的傳統制服(變態?)
反正就是種種 都有著不一樣的風味 🧡
私心超鐘意去飲茶食嘅芋蓉菠蘿包!!!🤤🫶🏻💜💜💜 滿滿的內餡都係超邪惡超綿密的芋蓉,加上酥油嘅菠蘿包外皮,同埋柔軟香酥嘅麵包質感,成件事好食到超過份!😈🫣💕芋頭餡甜而不膩,芋香非常濃郁,重點係塞滿成個菠蘿包,並非空氣!🥹🥹🥹 如果菠蘿皮再脆啲就仲正~ 菠蘿包、芋頭控不能錯過!絕對係嚟到呢間酒樓🤍💜必點 💜🤍!!!我同屋企人飲茶當然仲嗌咗好幾款點心,樣樣都好高質素!🤪 尤其是叉燒焗餐包、海鮮煎薄罉、野菌煎蝦餅!😋 不過我嘅priority都係將芋蓉菠蘿包放喺Number 1️⃣!!!❤️❤️❤️推介程度:🐰🐰🐰🐰🐰/5其他點心:💖馥苑蝦餃皇🐰🐰🐰💖叉燒焗餐包🐰🐰🐰🐰💖海鮮煎薄罉🐰🐰🐰🐰💖家鄉鹹水角🐰🐰🐰💖野菌煎蝦餅🐰🐰🐰🐰💖香芋素粒餃🐰🐰💖烏江炸菜牛肉腸粉🐰🐰💖迷你鳳爪排骨飯🐰🐰💖迷你煎蛋牛肉飯🐰🐰最近真係好流行菠蘿包系列!🍍🥯 例如菠蘿麻糬波波,正正就係用咗港式菠蘿包——呢個大家從細食到大嘅童年回憶——結合煙煙韌韌嘅麻糬,完美擄獲一班粉絲嘅心!但我唔想同人逼🥴,加上太懶唔想為咗麻糬波波排隊🫠,所以暫時仲未試~可能等熱潮減退少少會想試下嘅!🤣就算食唔到人氣嘅麻糬波波都唔緊要~ 只要係菠蘿包簡單的美

推介程度:🐰🐰🐰🐰🐰/5

💖香芋素粒餃🐰🐰
💖烏江炸菜牛肉腸粉🐰🐰

💖迷你鳳爪排骨飯🐰🐰
💖迷你煎蛋牛肉飯🐰🐰

就算食唔到人氣嘅麻糬波波都唔緊要~ 只要係菠蘿包簡單的美味,就已經足以讓人雋永~( ´ ▽ ` )ノ

馥苑海鮮酒家
九龍城賈炳達道128號九龍城廣場4樓401號舖

• 芋蓉菠蘿包
2021-10-13 2526 views
8號風球,今次就同屋企人一齊去依間酒樓飲茶啦,喺疫情期間,都會少咗好多時間出去,擔心染上病毒嘅問題,但係呢一間酒樓瘦做得非常好。而家飲早茶,呢度都係堅持四人一枱,而且仲會預先用滾水淥一次啲碗碗碟碟,確保絕對唔會感染,可以食得超級放心😌😌飲茶梗係嗌唔同嘅嘢食啦,但係呢間茶樓最出名嘅就係芋頭菠蘿包同埋叉燒餐包,嚟到呢間茶樓就一定要嗌,你哋睇吓,真係好新鮮,好好味😋😋除咗呢度嘅嘢食好味之外,呢度嘅服務態度係超級好,每一個員工都好有耐性同埋效率,絕對唔會錯過任何一個要訴求。當你order啲嘢食之後,係超級快到你張枱度,佢唔係預先準備㗎係即叫即整,速度極快😎😎

2021-10-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Breakfast)
  • 潮州蒸粉果
2021-09-29 1458 views
呢度服務好好,同行有人食素,都佢肯專登整一份素腸粉,無落餡既淨腸粉比我地呢度飲茶水準唔錯,今次午市食左幾款點心鬆軟馬拉糕 古法馬拉糕,鬆軟香甜,中間食到慢慢散出黎既黃糖甜味,口感軟綿味道夠甜叉燒餐包 少見既甜餐叉燒包, 以前就常見,而家多數改為酥皮叉燒包咬開餡料平均分內,味道好又香甜,幾好食呢煎薄撐 一粒粒既係蝦米碎,每一口都食到好多隻蝦乾蝦米粒,脆口而咸鮮好惹味叉燒腸粉 腸粉身飽滿有光澤,半透出餡料,即皮身很薄很嫩滑,食落夠米香 唔會一夾就散素腸粉 同行朋友食素腸粉就夠, 廚房幫手做左一份,很感謝,亦到蒸得很嫩滑,加點豉油食已經好好食水準服務唔錯,態度好消費$250九龍城賈炳達道128號九龍城廣場4樓401號舖Shop 401, 4/F, Kowloon City Plaza, 128 Carpenter Road, Kowloon City
呢度飲茶水準唔錯,今次午市食左幾款點心

咬開餡料平均分內,味道好又香甜,幾好食呢

水準服務唔錯,態度好
消費$250
九龍城賈炳達道128號九龍城廣場4樓401號舖
2021-08-10 1706 views
昨日(9/8/2021)去九龍城,知道馥苑這食店好耐,可能九龍城區無咩酒樓啦,每次嚟都要等位,所以咁耐都無食過,閒日嚟,唔駛等位,但要等侍應帶位,侍應不斷招呼熟客 。枱與枱之間有足夠距離,侍應數量相對其他酒樓多,感覺好。點了六個點心馥苑蝦餃皇,皮睇落唔晶透,咬落彈口,料足,好味蟹子燒賣皇,都唔錯潮州蒸粉果, 皮晶透彈牙,有好多蝦米,好香惠州梅菜牛肉腸,牛腸通常配芫荽,用梅菜好過芫荽好多叉燒焗餐包干蒸牛肉這食店點心好味,如果唔駛等位,絕對有下次。
枱與枱之間有足夠距離,侍應數量相對其他酒樓多,感覺好。
點了六個點心
馥苑蝦餃皇,皮睇落唔晶透,咬落彈口,料足,好味
馥苑蝦餃皇

蟹子燒賣皇,都唔錯
蟹子燒賣皇

潮州蒸粉果, 皮晶透彈牙,有好多蝦米,好香

潮州蒸粉果

惠州梅菜牛肉腸,牛腸通常配芫荽,用梅菜好過芫荽好多
惠州梅菜牛肉腸

叉燒焗餐包
叉燒焗餐包

干蒸牛肉
干蒸牛肉

這食店點心好味,如果唔駛等位,絕對有下次。

2021-08-09
Type of Meal
Breakfast
2021-01-21 2866 views
我在九龍城工作了很多年,常常聽說九龍城廣場快將被拆卸,所以這陣子常來九龍城廣場,其中馥苑也是我從前常來的。不過今日到來,食物質素比之前退步了。因為今天放假,可以來飲特價早茶:寬敞 叫了六款點心迷你臘味糯米飯:雖說迷你,但是份量都不少,而且糯米飯有口感,煙韌,而且不算太油膩。除了臘味粒,還有蝦米和中國芹,很正宗。蝦餃和西菜餃 兩款餃都一般蒸得過了,澄麵皮過濕,甚至破了。乾蒸牛肉和菜膽雲吞乾蒸牛肉好,因為坊間好多酒樓,將乾蒸牛肉加得太多粉,會好實,這裏的牛肉粒夠鬆,好味。但是,菜膽雲吞就非常差!那個餛飩皮,浸得太耐,爛曬!連那個菜膽,其實是白菜仔,也浸得稔到黃曬!蘿蔔絲炸兩腸粉這個也不錯,蘿蔔絲不會令油炸鬼變淋變濕, 油炸鬼還是脆的。雖然說跟從前相比,是退步了(因為從前是好味),現在就普普通通啦,不過不失。畢竟,九龍城廣場即將被拆卸的話,來馥苑飲茶也算是一種懷緬。
不過今日到來,食物質素比之前退步了。

因為今天放假,可以來飲特價早茶:

寬敞

叫了六款點心

迷你臘味糯米飯:
除了臘味粒,還有蝦米和中國芹,很正宗。

蝦餃和西菜餃
兩款餃都一般
蒸得過了,澄麵皮過濕,甚至破了。

乾蒸牛肉和菜膽雲吞
但是,菜膽雲吞就非常差!
那個餛飩皮,浸得太耐,爛曬!
連那個菜膽,其實是白菜仔,也浸得稔到黃曬!

蘿蔔絲炸兩腸粉
這個也不錯,蘿蔔絲不會令油炸鬼變淋變濕, 油炸鬼還是脆的。

畢竟,九龍城廣場即將被拆卸的話,來馥苑飲茶也算是一種懷緬。

2021-01-21
$200 (Lunch)
2020-06-21 2489 views
明白飲茶熟客可以唔使排隊入去就有位 但唔好咁L過份丫 等成個鐘 一張檯都唔嗌 其他人一入去就位,其他人就係出面等位 ,呢班熟客就企係入面就得啦,一句「哈太 您好」 「陳生 今日幾位」,服務態度又差 如果未去過飲茶 而佢有唔識您既 您預咗等兩張檯都要等個半鐘啦!入去同個部長講唔好咁過分,佢竟然話:個d係熟客 實有d熟客係咁 (但都唔使咁過份 出面一張都唔叫呀) 咁間間都有咁既文化。又貴服務又差,永不幫襯!大家都唔好中招!浪費自己時間

又貴服務又差,永不幫襯!大家都唔好中招!浪費自己時間

2020-02-12 2477 views
4/5平民點心中嘅明燈哩間我覺得啲點心算係大路中嘅幾好了,例湯勁正。金蠔酥隻金蠔喂然細隻啲,不過認真食連埋叉燒餡,仲有佢個油潤酥皮,邪惡得嚟又想咬多啖。超大沙薑雞腳,唔使點汁已經隻隻入哂味。菜苗餃柚皮就普通啲,蘿蔔糕還好。佢啲盅仔飯係整得好的,粒粒分明,米香豉油靚,料又唔差。
4/5
平民點心中嘅明燈

哩間我覺得啲點心算係大路中嘅幾好了,例湯勁正。

佢啲盅仔飯係整得好的,粒粒分明,米香豉油靚,料又唔差。

2019-08-26 3299 views
首先黎呢到飲茶,預咗好多人好多人好多人等!呢間九龍城老字號酒樓,逢星期六日,有好多家庭都會黎呢到飲茶,仲有好多熟客仔老顧客,預咗閒閒地都要等返一個鐘先有位。裝修咗之後光猛咗,但仍然保留傳統酒樓既感覺。呢到不設搭檯,要預咗檯同檯之間既距離係。。親密度十足😂雖然環境服務一段,但真係心滾茶靚。點心同食物選擇都幾多👍🏻好耐冇食過傳統大大件既糯米雞🤤🤤🌟 又真係幾鬼足料,有咸蛋黃、有肥豬肉又有雞翼仔,真完一隻都飽咗😂🌟🌟仲有炸雲吞配泰式辣醬,呢款小食依家已經好少酒樓會做,結果完全冇人令失望,炸皮炸到又香又脆!♥️ 其他點心🥧都好足料,每一款都新鮮滾熱辣👍🏻 ⭐️ 呢到星期六日係冇下午茶時段架!一律同價!

雖然環境服務一段,但真係心滾茶靚。
點心同食物選擇都幾多👍🏻

好耐冇食過傳統大大件既糯米雞🤤🤤

♥️ 其他點心🥧都好足料,每一款都新鮮滾熱辣👍🏻

⭐️ 呢到星期六日係冇下午茶時段架!
一律同價!
2019-07-14 1940 views
星期日千奇唔好去🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️🙅🏽‍♀️等咗差唔多成個鐘先入得 但落單差唔多叫乜無乜🤷🏽‍♀️ d人又趕黎趕去🏃🏽‍♀️ 環境太早 嘢食普普通通 無乜特別但特別貴 💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸💸最衰係有進食時間限制 ⏱⏱盅飯1025am 就無曬⋯晏晝去已經唔供應 正常晏晝先食飯 點解朝早之後就無 一句講曬 唔推薦黎食 優點👍🏻 夠大 好多枱缺點👎🏻價錢太貴唔值 等候時間長 服務質素麻麻 食物選擇少

優點👍🏻 夠大 好多枱
缺點👎🏻價錢太貴唔值 等候時間長 服務質素麻麻 食物選擇少
2019-07-07 2012 views
由於唔能夠燒烤既關係,只能夠叫餸食飯,諗黎諗去,揀揀下,都係選擇苑,於是一早打電話訂位,七點前到達,目測晚市入坐時間早既關係,人數唔係太多,加上聽聞做熟客生意多,見到職員同食客打招呼!等人等左一個鐘,叫左兩個餐前小食。手拍青瓜,蒜蓉味濃烈,新鮮蒜蓉,配上醬汁,青瓜爽口。潮式豆腐,配上隔離醬汁,令豆腐少熱氣。叉燒,真心推薦,軟硬適中,無肥口感覺。青菜豬肺雞腳湯,豬肺超軟林林,飲既係心機。九菜炒腩肉西芹炒貴花蚌豆腐竹生,豆腐用既係皮包豆腐,令豆腐一件件,易夾上手。飯後職員主動送上糖水,芝麻/綠豆。
等人等左一個鐘,叫左兩個餐前小食。
青瓜
手拍青瓜,
蒜蓉味濃烈,新鮮蒜蓉,配上醬汁,青瓜爽口。
潮式豆腐
潮式豆腐,配上隔離醬汁,令豆腐少熱氣。
叉燒
叉燒,真心推薦,軟硬適中,無肥口感覺。
豬肺湯
青菜豬肺雞腳湯,豬肺超軟林林,飲既係心機。
九菜炒腩肉
九菜炒腩肉

西芹炒貴花蚌
豆腐竹生
豆腐竹生,豆腐用既係皮包豆腐,令豆腐一件件,易夾上手。
飯後職員主動送上糖水,芝麻/綠豆。
2019-07-06
$200 (Dinner)
青瓜
潮式豆腐