2019-03-29
同朋友一齊黎食呢間新開的餐廳,覺得呢度幾好,因為收費以人頭計算,加錢可以有海鮮食, 有彈性 又唔會驚失預算Starter: 西班牙黑毛豬前腿 24個月好有咸香味,加埋黑毛豬的油脂香氣,真係齒頰留香,好味餐包係香草多士, 幾脆口是日餐湯係黑松露湯好濃郁的黑松露味,我朋友好鐘意呢杯湯!而且飲完唔會覺得油膩呢度的薯條同沙律係任食的 薯條有驚喜,真係有黑松露係面頭,所以有好香的松露味, 而唔係只用松露油炸沙律菜同黑醋調味,食落幾fresh白酒忌廉炒北海道帶子呢個好好食! 洋蔥炒到焦糖化,帶有甜地, cream cheese source好creamy 味道好好帶子都幾大粒, 一份有4粒, 煎到微焦 ,賣相不錯又唔會過熟黑毛豬臘肉腸少虎蝦用臘肉腸的油炒香d 蝦,真係做得幾出色, 臘肉腸本身咸香味濃郁之餘,d虎蝦都好香 而且爽口主菜我地叫左兩款牛,各有特色!燒濕熟成美國牛肩排配醋青醬呢款清新一點,醋青醬同牛肉很搭, 牛肩肉有點咬口而且牛肉味重。燒濕熟成美國頂級肉眼牛排配調味牛油如果鐘意食傳統牛油煎牛排的話,呢個好岩! 因為做得幾出色! 用上rosemary 來配牛油, 真係最classic又好食
Starter: 西班牙黑毛豬前腿 24個月
好有咸香味,加埋黑毛豬的油脂香氣,真係齒頰留香,好味
餐包係香草多士, 幾脆口
沙律菜同黑醋調味,食落幾fresh
白酒忌廉炒北海道帶子
黑毛豬臘肉腸少虎蝦
主菜我地叫左兩款牛,各有特色!
燒濕熟成美國牛肩排配醋青醬
燒濕熟成美國頂級肉眼牛排配調味牛油
如果鐘意食傳統牛油煎牛排的話,呢個好岩! 因為做得幾出色! 用上rosemary 來配牛油, 真係最classic又好食的搭配! 肉眼扒肉質嫩滑,油脂很香
最後每人一杯雪糕作結! 成餐飯我都覺得樣樣都幾用心同幾鐘意, 假如甜品係自家制就更好啦