2024-03-02 122 views
這家酒樓的菜單中的主菜、香芹蘿蔔煮斑腩和砂鍋富豪炒飯,以及甜品蛋白杏仁茶,確實聽起來非常美味。香芹蘿蔔煮斑腩的獨特煮法讓肉質鮮嫩多汁,並搭配蘿蔔和香芹的清新口感,味道應該非常好。砂鍋富豪炒飯的香氣四溢,米飯鬆軟,加上豐富的食材,應該能提供豐富多樣的口感體驗。至於甜品蛋白杏仁茶,這杯茶應該具有香氣撲鼻的特點,杏仁的濃郁味道和蛋白的柔滑口感相互融合,既不過甜膩,又帶有健康的口味。對於都市人來說,這絕對是一道理想的健康甜品。

2024-03-02 68 views
呢間酒樓係阿翁鮑魚嘅出品酒樓,位於美麗華中心一期入到去已經覺得有一種好有氣勢嘅感覺,真係估唔到原來係米芝蓮一星嘅餐廳。我哋點咗佢哋嘅螺頭湯,燒雞帶子同埋炸蝦等等嘅嘢食,仲有佢哋嘅香芹蘿蔔煮斑腩,砂鍋富豪炒飯等等,感覺係名師嘅出品每樣嘢都唔算真係好貴,但係可以煮出一種令人讚嘆嘅味道。最後甜品係佢哋嘅蛋白杏仁茶,杏仁味好濃,當然亦都唔會太甜,適合都市人嘅健康口味。What a nice experience!

What a nice experience!
2024-03-01 193 views
由細到大都鐘意🫖飲茶,可以食到唔同點心,不過大個咗就食唔到咁多啦,所以最好一班人食,熱鬧又食得多啲嘢😋🥢晶瑩野生鮮海蝦餃皮薄餡靚,都幾大粒漲卜卜咁,新鮮熱辣蒸完出嚟啲皮都唔易爛,蝦肉爽口彈牙🉐🥢時菜牛肉球比平時食開有少少唔同,冇咁多粉所以牛肉較軟滑,汁都濃好多🥢珍珠糯米雞好耐無食,入面有冬菇粒、鹹蛋黃、瑤柱,糯米煙韌🥢冬菇燜鴨掌燜得入味,醬汁好食🤍生磨蛋白杏仁茶超鐘意嘅中式糖水,如果酒樓有,一定會叫😍蛋白同杏仁茶一樣咁滑溜,熱食一流🚩富豪酒家 (尖沙咀) @fuhorestaurant 📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖

🥢晶瑩野生鮮海蝦餃

🥢時菜牛肉球
比平時食開有少少唔同,冇咁多粉所以牛肉較軟滑,汁都濃好多

🥢珍珠糯米雞
好耐無食,入面有冬菇粒、鹹蛋黃、瑤柱,糯米煙韌

🥢冬菇燜鴨掌
燜得入味,醬汁好食

🤍生磨蛋白杏仁茶

🚩富豪酒家 (尖沙咀) @fuhorestaurant
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖
  • 蝦餃
2024-02-27 78 views
到富豪酒家吃飯已經好幾次了,我喜歡他們的水準穩定,尤其是炸子雞和阿翁鮑魚,每次都不會令我失望。先來砂鍋紅燒包翅,魚翅的份量不多有點鹹,但味道不錯。再來主菜30頭阿翁鮑魚,真正糖心鮑魚,黐刀味道十足,白灼生菜配以鮑汁,真是一大享受。跟住上的是油泡斑球,班球非常新鮮可口,配以西蘭花煮得剛剛好不會太硬或太腍。蒜蓉海斑頭腩味道濃郁,將燒肉冬菇和蒜頭的味道完全融入,百吃不厭。接着是當紅炸子雞這是我吃過最好吃的炸子雞,皮脆肉嫩雞味濃郁,雞不會太油膩,相信他們已把一部份肥膏先行切走。鮮蝦荷葉飯非常乾身荷葉味道滲透非常美味。最後來一刻椰汁燕窩,燕窩份量非常之多,每一羹都充滿燕窩味,可以選擇椰汁或杏汁,但我個人覺得椰汁比較香一點。飯後甜點亦不會令人失望,吃完之後十分之飽亦非常滿足,會繼續再來。!
2024-02-27
$1670 (Dinner)
  • 阿翁鮑魚
2024-02-27 93 views
一直知道尖沙咀有間連續多年獲得米芝蓮的中式餐廳🍴 地點仲要喺美麗華廣場,超級方便。是日同友人黎試下,我地平日中午時間到達,有午市特惠套餐😙😙我地揀咗一個三款小菜的套餐,當然多啲人既你可以揀五款小菜啦😃呢款午市特惠套餐售價$780,除咗剛剛提到既三款小菜,仲包半隻雞和湯和甜品。大白菜魚翅頭湯- 每位一客,好足料😍😍蒜蓉豬排🥩- 好味,每塊豬扒都係厚切,啖啖肉☺️☺️砂鍋潮煮黃花魚- 我第一次食潮式煮法,覺得好有新意,同平時既廣東煮法真係唔同。餐廳用一塊塊的黃花魚配上不少薑蔥芹菜,未食過既朋友仔可以一試,真心值得推介!😀😀方魚炒芥蘭仔- 餐廳好有心機呀!炸子雞- 我地喺雞鴨類別揀咗炸子雞半隻,塊皮好脆😍😍肉質鮮嫩!😘 好正☺️☺️甜品- 蛋白杏仁茶- 陳皮紅豆沙- 合桃糊食物質素好高😜😜 真係好值得黎呀🥳🥳我都推介富豪酒家俾大家😌富豪酒家 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖

大白菜魚翅頭湯
- 每位一客,好足料😍😍

蒜蓉豬排🥩
- 好味,每塊豬扒都係厚切,啖啖肉☺️☺️

砂鍋潮煮黃花魚

方魚炒芥蘭仔
- 餐廳好有心機呀!

炸子雞

甜品
- 蛋白杏仁茶
- 陳皮紅豆沙
- 合桃糊

富豪酒家 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖
2024-02-23
Type of Meal
Lunch
名人飯堂!星級食府!連續13年都拿到米芝蓮一星的認證呢!主打傳統廣東菜,而且環境優雅最近推出了一個超值的菜單「超值阿翁名菜蟹宴」,聽起來就很吸引人啊!生拆蟹黃蟹肉翅金黃色的,用上人手生拆蟹黃和蟹肉,每一口都滿滿的蟹肉和翅,濃稠又軟滑,鮮味十足。脆皮百花釀花膠將花膠釀了蝦膠再炸,外面酥脆而不膩,裡面彈牙,加上那熱滾滾的鮑魚汁,鮮味濃郁,不管是沾花膠還是菜遠都好好吃。阿翁官燕焗蟹蓋外皮酥脆,裡面有豐富的官燕和鮮甜的蟹肉,沒有加太多其他配料,保留了原汁原味。金牌脆皮燒乳鴿這個必點!用手撕開,熱氣騰騰的,肉汁流動得非常吸引人,皮脆肉嫩,真的很美味。瑤柱鮮蟹肉炒飯每一口都能吃到絲絲瑤柱和蟹肉,炒飯粒粒分明,鮮香極了!蛋白生磨杏仁茶幼滑香濃,滋潤美顏,再加上細滑的蛋白香滑的椰汁馬豆糕和鬆化的合桃酥,都是很傳統又好吃的甜點。

生拆蟹黃蟹肉翅

脆皮百花釀花膠

阿翁官燕焗蟹蓋

金牌脆皮燒乳鴿

瑤柱鮮蟹肉炒飯
每一口都能吃到絲絲瑤柱和蟹肉,炒飯粒粒分明,鮮香極了!

蛋白生磨杏仁茶
幼滑香濃,滋潤美顏,再加上細滑的蛋白

香滑的椰汁馬豆糕和鬆化的合桃酥,都是很傳統又好吃的甜點。

• 阿翁官燕焗蟹蓋
  • 生磨蛋白杏仁茶
  • 瑤柱鮮蟹肉炒飯
  • 金牌脆皮燒乳鴿
  • 脆皮百花釀花膠
  • 生拆蟹黃蟹肉翅
🔸蓮子百合湯冬日飲茶,一黎就飲呢碗湯水暖暖胃😇🔥蓮子百合煲到溶左係湯水度,非常入味,仲有好多乾瑤柱,超足料呀🐚🔸野生海蝦餃之前聽過傳統蝦餃係有12袖摺🦐愈多袖摺又愈考師傅手工,今次數一下,果然係米芝連級數,係有12個袖摺嘅😍蝦餃有啲白蘿蔔碎🥕非常鮮甜😋🔸蟹皇燒賣仔第一次食燒賣有啲蟹皇係上邊🦀食落幾重蟹油嘅香味,好味嘅燒賣離唔開肥豬肉😛但係食完一啲都唔濟🥰🔸香煎蘿蔔糕其實第一口食落去已經食到絲絲蘿蔔,而且好甜😋兩邊煎得好香,建議一開始唔好點辣椒醬🌶️先可以品嚐到食材嘅美味🤩🔸千層糯米飯真係好獨特嘅傳統點心😍第一次食到咁晶瑩、入口即融嘅糯米飯💖軟硬度係岩岩好🤯中間有肉碎、咸蛋黃同乾瑤柱,豐富嘅層層滋味刺激我地嘅味蕾👍🏼🔸蛋白杏仁茶蛋白超滑同飽滿😇🥚口感一流,杏仁味香濃,唔會太甜,讚呀💘聽朋友講呢度最出名係飽魚🤫希望有機會再訪,試下首本名菜啦🤤🌊茶水方面,我地揀左清新脫俗嘅龍井,都唔係咁多茶樓有架😎🫖🍭富豪酒家🍭尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場4樓
🔸蓮子百合湯

🔸野生海蝦餃

🔸蟹皇燒賣仔

🔸香煎蘿蔔糕

🔸千層糯米飯

🔸蛋白杏仁茶
蛋白超滑同飽滿😇🥚口感一流,杏仁味香濃,唔會太甜,讚呀💘

🍭富豪酒家
🍭尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場4樓
2024-02-24 72 views
新年前前後後都花得比較豪爽,今次選擇了位於美麗華擁有連續13年米芝蓮一星的富豪酒家感受一下,由於新年臨近,選一些發財菜式,希望新一年富豪又發財。密瓜爵士湯 - 爵士湯可以分為密瓜版本和哈密瓜版本,兩者主要目的都是為湯水帶出清甜之感。密瓜加上海螺、花膠、雞腳等,飲下的滋潤感無限,一入喉嚨就似有一道暖流滑進口中,完全符合在秋冬時節養顏養生的描述。回家一看,原來爵士湯適合懷孕期其間進補安胎,如果懷孕人士來到必飲之選。鮑汁發菜金蠔 - 鮑汁是這道菜中的關鍵調味料,鮑汁可以算是這道菜的重中之重,它帶有濃郁的鮮味和香氣,能夠提升整道菜的風味。沒有鮑汁,發菜及豆苗就只是普通蔬菜。鮑汁大大提升發菜及豆苗的味道。加上如果只有金蠔,口感比較單調,有發菜及豆苗,可以增加整道菜的口感層次,令整道菜的分數大大提升。主菜金蠔口感味道甘甜,為了追求肥美的口感和肉質,金蠔比較足夠飽滿,風味好特別,經過曬製後,味道更濃縮集中,蠔味濃郁,保持一種幽幽既鮮香味。加上鮑汁可以再加強海鮮鮮味,食多幾隻都唔怕。笑哈哈蝦棗 - 炸蝦棗原屬潮州菜。主要食材是蝦和豬肉。鮮蝦肉打膠,再加入肥瘦適中的豬肉,還有脆甜的馬蹄做成。蝦棗炸出來外

笑哈哈蝦棗 - 炸蝦棗原屬潮州菜。主要食材是蝦和豬肉。鮮蝦肉打膠,再加入肥瘦適中的豬肉,還有脆甜的馬蹄做成。蝦棗炸出來外皮酥香,但不覺很油,上枱很有熱度,過一下子才可入口食用。吃起來蝦肉鮮甜,非常彈牙,馬蹄爽脆可口,而且用料很足,真材實料。

臘味糯米飯 - 用上糯米,各種臘味及蝦粒。為什麼臘味飯通常都是配上糯米飯,因為糯米是一種黏性較高的米飯,可以和一切少的臘味粒黏在一起,每一口糯米飯都會自然黏上臘味粒或蝦粒。而且糯米具有特別濃郁的香氣和獨特的口感。使整個飯的質地更加有咬口,配上特製鼓油更是香口,簡簡單單就吃了兩碗。

蛋白杏仁茶 - 杏仁香十足,配上滑口蛋白,完成完美的一餐。

2024-02-22 1884 views
同屋企人去富豪食新年菜,“富豪”一下XDDD,發財一下,食下D傳統菜。爵士湯。以鄧肇堅爵士而得名。主要材料為密瓜、螺頭及花膠。當中亦有雞肉、豬肉等。用生果煲湯應該是比較少有的作法,因為生果大多是甜的,咸甜交錯比較難掌握。但最終出來味道真不錯,密瓜的清甜味、螺頭的海鮮味、花膠的香滑口感,說不出的清甜,本身花膠湯因當中膠質會令湯水變得膩,密瓜的清甜正正可以化降其膩感,完美。鮑汁發菜金蠔。以鮑魚汁作為茨汁,金蠔作為主菜,發菜及豆苗作為吸收鮑魚汁及金蠔汁精華的“配菜”。金蠔先煎一下,煎後不單為了煮熟蠔,還可以令金蠔更加香口,亦會令其口感更好。鮑汁的出現會提升了整道菜的口感和風味層次,將鮑汁的鮮味與金蠔的風味相互融合。發菜含有大量膳食纖維,具有柔軟的口感和特殊的風味,而且是一個吸收精華的好材料,金蠔海鮮香加上濃郁鮑汁,好好味呀。豆苗就可以發揮佢降膩同時有鮑汁香既角色。發菜豬手。代表著新一年的豐盛和好運。發菜象徵富貴和好運;豬手象徵團圓和豐盛。食過發菜豬手,下年幸福和繁榮。豬手炆得剛,有點咬口但又軟糯入味。豬手肉質鮮嫩,含有大量膠原蛋白,是美顏的一大良品。與發菜一同燉煮,增加發菜豬手的口感和層次。

發菜豬手。代表著新一年的豐盛和好運。發菜象徵富貴和好運;豬手象徵團圓和豐盛。食過發菜豬手,下年幸福和繁榮。豬手炆得剛,有點咬口但又軟糯入味。豬手肉質鮮嫩,含有大量膠原蛋白,是美顏的一大良品。與發菜一同燉煮,增加發菜豬手的口感和層次。低下生菜融合發菜豬手的醬汁也十分好味。

臘味糯米飯。亦是中國的傳統食物,用了腌製和風乾處理肉類食品,臘味都擁有濃厚的鹹香味,用以配合濃郁香氣的鼓油及咬口十足的糯米飯,根本上就算沒有任何餸菜也可以輕易完成一碗。配合上鮑汁發菜金蠔及豬手更是不得了。新年氣氛滿滿的。

蛋白杏仁茶。用堅果做食的甜品,吃下也不怕,因為是身體健康的甜品。杏仁經過研磨和加工,釋放香濃杏仁香,加入一定份量的蛋白,使其更有口感及更滑口。

2024-02-19 83 views
位於美麗華嘅一間連續13年米芝蓮一星嘅中菜館🌟🤩菜式十分有水準🙌🏻環境寬闊,枱與枱中間都有好多行人位,服務也好到位🤭蓮子百合湯十分足料😍清甜細膩,口感偏幼滑👍🏻飲到有百合蓉,粉粉地嘅口感😆好適合女士飲,好潤又可以滋養肌膚野生鮮海蝦餃師傅手勢包得好好🤩有十二層摺疊好傳統,皮薄,晶瑩通透,內餡鮮蝦新鮮,彈牙十足🤭千層糯米飯傳統嘅一個點心🉐有七層咁多‼️ 米粒不會過份黏,蒸得剛好,有兩層帶有蛋黃,一啖食落會帶有嚼勁香煎蘿蔔糕每舊都厚薄適中煎得表面金黃,邊邊有微焦,香氣非常誘人🫣自己覺得口感偏濕而柔軟粉多蒸燒賣仔招牌經典點心💛燒賣皮薄,內餡足料飽滿,每一啖都融合豬肉嘅鮮嫩和蟹皇豐富滋味生磨蛋白杏仁茶杏仁味香噴噴🤤聞到陣陣杏仁香氣,特別香濃,飲落細膩順滑,加入蛋白提升層次感,滋潤養顏,回味無窮😋😋📍富豪酒家尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖

蓮子百合湯

野生鮮海蝦餃

千層糯米飯

香煎蘿蔔糕

蒸燒賣仔

📍富豪酒家
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖
2024-02-08 63 views
今日同朋友提前食團年飯,來到富豪酒家,連續13年獲得米芝蓮一星,餐廳墻上都擺住滿滿的獎項。餐廳環境闊落舒適,服務員非常有禮貌,給人賓至如歸的感覺☺️✨明火例湯 – 無花果雪梨煲瘦肉點菜后,店員就會送來一碗熱辣辣既老火湯,清甜又滋潤✨富豪脆皮炸子雞炸子雞不同於一般炸雞,並不是放入一大鍋滾油炸熟,而是把已醃味的生雞掛起,再於生雞上不斷澆上滾油,直至雞隻皮脆肉滑。富豪炸子雞外層呈金黃色,食落口感嫩滑,肉汁也很豐富,亦可以點鹽/豉油🤤✨翡翠油泡生劏斑球由蒟蒻同斑球一起炒,魚肉嫩滑,蒟蒻都爽脆🥰✨荔芋臘味煲荔芋臘味煲送飯一流~ 有臘味、芋頭、臘鴨脾等等,用芋頭來燜臘鴨,芋頭可以吸收臘鴨的鹹香味道,臘鴨帶鹹香,香氣十足😝✨豉汁煎讓三寶有茄子、豆腐、青椒、包住鯪魚肉,煎香左之後再加入特製調料,口感豐富😎✨甜品 - 生磨蛋白杏仁茶甜品上枱時散發杏仁香氣,師傅把杏仁先炒完再磨,味道香濃,再加入蛋白,蛋白食落滑溜,滋潤養顏😋富豪酒家📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號鋪

✨明火例湯 – 無花果雪梨煲瘦肉
點菜后,店員就會送來一碗熱辣辣既老火湯,清甜又滋潤

✨富豪脆皮炸子雞

✨翡翠油泡生劏斑球
由蒟蒻同斑球一起炒,魚肉嫩滑,蒟蒻都爽脆🥰

✨荔芋臘味煲

✨豉汁煎讓三寶

甜品 - 生磨蛋白杏仁茶

富豪酒家
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號鋪
2024-01-30 60 views
就快新年,開始同朋友屋企人慶祝食團年,最近就去左尖沙咀既【富豪酒家】食晚飯。餐廳連續幾年都攞過米芝蓮,今次就叫左佢既賀年特色菜。原燉爵士湯:蜜瓜燉花膠螺頭湯、非常清香鮮甜。蜜瓜既甜味同海鮮湯底非常match。料都非常多。發財好市:髮菜、蠔豉、豆苗,豆苗爽口鮮甜、髮菜同蠔豉分量多,醬汁濃郁。橫財就手:髮菜、豬手、生菜,調味同發財好市類似,豬手皮彈牙,肉軟霖。生菜好鮮甜。嘻嘻哈哈:潮式炸蝦棗,新鮮熱辣炸起、外脆内軟、有加馬蹄增加爽脆口感。另外仲有D甜酸醬變換味道。生炒糯米飯:糯米飯炒得好乾身、好夠味、臘味非常香,超級熱辣辣,推薦。蛋白杏仁茶:杏仁味香濃,好細滑。

蛋白杏仁茶:杏仁味香濃,好細滑。
  • 生磨蛋白杏仁茶
2024-01-28 71 views
富豪酒家是香港的米芝蓮一星餐廳,以精緻的廣東菜聞名。我最近機會品嚐了他們的招牌菜,十分有驚喜。▶️高湯紅燒官燕首先,他們的高湯紅燒官燕是一道極具創意的菜品。官燕鮮嫩滑順,融入了濃郁的高湯紅燒醬汁,帶來豐富的口感和味道。有別於平常的甜食。▶️脆皮原隻花膠其次,脆皮原隻花膠是一道絕對不能錯過的菜品。花膠經過獨特的處理方式,讓它保持了鮮嫩的口感,同時外層酥脆,吃起來香脆可口,還有不同的香菜入芡,酸辣鹹豐富了花膠的味道。▶️關東遼參鵝掌遼參鮮嫩軟滑,與鵝掌的鮮甜完美結合,飽滿的口感富膠質令人回味無窮。▶️阿翁炆班頭腩阿翁炆班頭腩是餐廳名菜,富豪酒家將其烹製得恰到好處。班頭腩肉質鮮嫩,搭配豐富的燉湯,入口即化,讓人回味無窮。▶️生炸脆皮乳鴿是我在富豪酒家的另一個驚喜。乳鴿皮炸得酥脆,髀位肉質鮮嫩多汁,配上醬汁淮鹽,風味獨特,絕對是一道令人驚艷的佳餚。▶️原隻吉品糯米飯原隻吉品糯米飯又是一完美之作。糯米飯香氣四溢,鍋氣十足,糯而不膩,配上豐富的臘味、蝦仁、蔥花的配料,口感豐富。▶️陳皮蓮子紅豆沙是完美的結尾。紅豆沙甜度適中,蓮子的香氣悠長,帶來一種濃厚的陳皮香。

▶️高湯紅燒官燕

▶️脆皮原隻花膠

▶️關東遼參鵝掌

▶️阿翁炆班頭腩

▶️生炸脆皮乳鴿

▶️原隻吉品糯米飯

▶️陳皮蓮子紅豆沙是完美的結尾。

紅豆沙甜度適中,蓮子的香氣悠長,帶來一種濃厚的陳皮香。

2024-01-24 51 views
富豪酒家🌟無花果燉梨湯🌟富豪炸子雞🌟荔芋臘味煲🌟雙欖蘭度炒魚球🌟豉汁煎釀三寶🌟杏仁燉蛋白之前聽朋友話富豪酒家啲嘢食好出色,所以就搵咗個星期五同朋友一齊去食lunch,試吓係咪真係咁好食。因為天氣都比較凍,所以一坐低就叫咗一個無花果燉湯。燉湯好足料,入面有成半個梨。湯嘅味道係微微甜,好啱喺冬天嘅時候飲番碗。小菜方面,我哋叫咗四款,首先必點嘅係富豪炸子雞。炸子雞嘅外皮係超級香脆,炸到好似蟬翼咁薄,但係咬落去係有薯片嘅爽脆口感,入面嘅雞肉依然保持嫩滑,係一個高水準嘅炸子雞。要提一提令我有驚喜嘅荔芋臘味煲,成個臘味煲嘅奶香味都好重,當中嘅芋頭係炆煮到好軟糯。作為一個芋頭愛好者,個人認為黎到值得試一試呢道菜。跟住喺雙欖蘭度炒魚球,芥蘭係揀選咗最嫩嘅部份,每一啖都入口清甜無渣,配上厚切嘅生魚球,好味到我同朋友成碟都食清光ar。最後餐廳送上碗杏仁燉蛋白,自己本身好驚杏仁嘅味道,但係朋友試咗一啖之後話比想像中好飲,所以我都忍唔住試一試。點知一試真係覺得好神奇,一入口嘅第一啖依然會有杏仁特殊嘅味道,但係去到舌頭尾端嘅時候就會冇咗呢一種感覺,反而覺得碗杏仁茶好香濃,令我不斷想再飲,最後成碗都飲晒。
富豪酒家
🌟無花果燉梨湯
🌟富豪炸子雞
🌟荔芋臘味煲
🌟雙欖蘭度炒魚球
🌟豉汁煎釀三寶
🌟杏仁燉蛋白

2024-01-24 1293 views
這家餐廳連續十三年獲得米芝蓮一星,最近餐廳有精選套餐,我感到非常開心。以半價的價錢享受到了鮑參翅肚等豪華食材,實在是太划算了!店員上了一份花生作為小菜。⭐️高湯紅燒官燕這碗官燕份量十足,搭配濃稠的高湯紅燒,頂層還點綴了金華火腿碎,入口時散發出鹹香的味道。⭐脆皮原隻花膠這是我第一次嚐到脆炸花膠,它的粉漿非常薄脆,入口即化。配上辣椒、芹菜、蔥等做成的芡汁,吃起來微辣開胃。⭐關東遼參鵝掌遼參入口爽彈,味道爽脆。配上鵝掌味道不俗。⭐阿翁炆班頭腩接著是阿翁炆班頭腩,裡面有竹笙、豆腐、班頭腩和薑片,味道非常鮮美。⭐生炸脆皮乳鴿這是我第一次嚐到這麼又脆又多汁的脆皮乳鴿,乳鴿的外皮又薄又香脆,肉汁都鎖在肉內,非常美味。⭐原隻吉品糯米飯鮑魚的香氣融入了糯米,香蔥、臘味和蝦肉的味道也很美味。糯米飯入口煙煙韌韌,很香。⭐陳皮蓮子紅豆沙濃濃的陳皮味讓人回味無窮。紅豆粒粒分明,入口卻很軟,沒有額外甜味,健康又美味。⭐精選甜美點兩款他們還提供了精選甜美點,包括馬豆糕和核桃酥,兩款點心各有特色,非常美味。

以半價的價錢享受到了鮑參翅肚等豪華食材,實在是太划算了!

店員上了一份花生作為小菜。

⭐️高湯紅燒官燕

⭐脆皮原隻花膠

⭐關東遼參鵝掌

遼參入口爽彈,味道爽脆。配上鵝掌味道不俗。

⭐阿翁炆班頭腩

⭐生炸脆皮乳鴿