2024-02-08 70 views
今日同朋友提前食團年飯,來到富豪酒家,連續13年獲得米芝蓮一星,餐廳墻上都擺住滿滿的獎項。餐廳環境闊落舒適,服務員非常有禮貌,給人賓至如歸的感覺☺️✨明火例湯 – 無花果雪梨煲瘦肉點菜后,店員就會送來一碗熱辣辣既老火湯,清甜又滋潤✨富豪脆皮炸子雞炸子雞不同於一般炸雞,並不是放入一大鍋滾油炸熟,而是把已醃味的生雞掛起,再於生雞上不斷澆上滾油,直至雞隻皮脆肉滑。富豪炸子雞外層呈金黃色,食落口感嫩滑,肉汁也很豐富,亦可以點鹽/豉油🤤✨翡翠油泡生劏斑球由蒟蒻同斑球一起炒,魚肉嫩滑,蒟蒻都爽脆🥰✨荔芋臘味煲荔芋臘味煲送飯一流~ 有臘味、芋頭、臘鴨脾等等,用芋頭來燜臘鴨,芋頭可以吸收臘鴨的鹹香味道,臘鴨帶鹹香,香氣十足😝✨豉汁煎讓三寶有茄子、豆腐、青椒、包住鯪魚肉,煎香左之後再加入特製調料,口感豐富😎✨甜品 - 生磨蛋白杏仁茶甜品上枱時散發杏仁香氣,師傅把杏仁先炒完再磨,味道香濃,再加入蛋白,蛋白食落滑溜,滋潤養顏😋富豪酒家📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號鋪

✨明火例湯 – 無花果雪梨煲瘦肉
點菜后,店員就會送來一碗熱辣辣既老火湯,清甜又滋潤

✨富豪脆皮炸子雞

✨翡翠油泡生劏斑球
由蒟蒻同斑球一起炒,魚肉嫩滑,蒟蒻都爽脆🥰

✨荔芋臘味煲

✨豉汁煎讓三寶

甜品 - 生磨蛋白杏仁茶

📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號鋪
2024-01-30 60 views
就快新年,開始同朋友屋企人慶祝食團年,最近就去左尖沙咀既【富豪酒家】食晚飯。餐廳連續幾年都攞過米芝蓮,今次就叫左佢既賀年特色菜。原燉爵士湯:蜜瓜燉花膠螺頭湯、非常清香鮮甜。蜜瓜既甜味同海鮮湯底非常match。料都非常多。發財好市:髮菜、蠔豉、豆苗,豆苗爽口鮮甜、髮菜同蠔豉分量多,醬汁濃郁。橫財就手:髮菜、豬手、生菜,調味同發財好市類似,豬手皮彈牙,肉軟霖。生菜好鮮甜。嘻嘻哈哈:潮式炸蝦棗,新鮮熱辣炸起、外脆内軟、有加馬蹄增加爽脆口感。另外仲有D甜酸醬變換味道。生炒糯米飯:糯米飯炒得好乾身、好夠味、臘味非常香,超級熱辣辣,推薦。蛋白杏仁茶:杏仁味香濃,好細滑。

蛋白杏仁茶:杏仁味香濃,好細滑。
  • 生磨蛋白杏仁茶
2024-01-28 80 views
富豪酒家是香港的米芝蓮一星餐廳,以精緻的廣東菜聞名。我最近機會品嚐了他們的招牌菜,十分有驚喜。▶️高湯紅燒官燕首先,他們的高湯紅燒官燕是一道極具創意的菜品。官燕鮮嫩滑順,融入了濃郁的高湯紅燒醬汁,帶來豐富的口感和味道。有別於平常的甜食。▶️脆皮原隻花膠其次,脆皮原隻花膠是一道絕對不能錯過的菜品。花膠經過獨特的處理方式,讓它保持了鮮嫩的口感,同時外層酥脆,吃起來香脆可口,還有不同的香菜入芡,酸辣鹹豐富了花膠的味道。▶️關東遼參鵝掌遼參鮮嫩軟滑,與鵝掌的鮮甜完美結合,飽滿的口感富膠質令人回味無窮。▶️阿翁炆班頭腩阿翁炆班頭腩是餐廳名菜,富豪酒家將其烹製得恰到好處。班頭腩肉質鮮嫩,搭配豐富的燉湯,入口即化,讓人回味無窮。▶️生炸脆皮乳鴿是我在富豪酒家的另一個驚喜。乳鴿皮炸得酥脆,髀位肉質鮮嫩多汁,配上醬汁淮鹽,風味獨特,絕對是一道令人驚艷的佳餚。▶️原隻吉品糯米飯原隻吉品糯米飯又是一完美之作。糯米飯香氣四溢,鍋氣十足,糯而不膩,配上豐富的臘味、蝦仁、蔥花的配料,口感豐富。▶️陳皮蓮子紅豆沙是完美的結尾。紅豆沙甜度適中,蓮子的香氣悠長,帶來一種濃厚的陳皮香。

▶️高湯紅燒官燕

▶️脆皮原隻花膠

▶️關東遼參鵝掌

▶️阿翁炆班頭腩

▶️生炸脆皮乳鴿

▶️原隻吉品糯米飯

▶️陳皮蓮子紅豆沙是完美的結尾。

紅豆沙甜度適中,蓮子的香氣悠長,帶來一種濃厚的陳皮香。

2024-01-24 64 views
富豪酒家🌟無花果燉梨湯🌟富豪炸子雞🌟荔芋臘味煲🌟雙欖蘭度炒魚球🌟豉汁煎釀三寶🌟杏仁燉蛋白之前聽朋友話富豪酒家啲嘢食好出色,所以就搵咗個星期五同朋友一齊去食lunch,試吓係咪真係咁好食。因為天氣都比較凍,所以一坐低就叫咗一個無花果燉湯。燉湯好足料,入面有成半個梨。湯嘅味道係微微甜,好啱喺冬天嘅時候飲番碗。小菜方面,我哋叫咗四款,首先必點嘅係富豪炸子雞。炸子雞嘅外皮係超級香脆,炸到好似蟬翼咁薄,但係咬落去係有薯片嘅爽脆口感,入面嘅雞肉依然保持嫩滑,係一個高水準嘅炸子雞。要提一提令我有驚喜嘅荔芋臘味煲,成個臘味煲嘅奶香味都好重,當中嘅芋頭係炆煮到好軟糯。作為一個芋頭愛好者,個人認為黎到值得試一試呢道菜。跟住喺雙欖蘭度炒魚球,芥蘭係揀選咗最嫩嘅部份,每一啖都入口清甜無渣,配上厚切嘅生魚球,好味到我同朋友成碟都食清光ar。最後餐廳送上碗杏仁燉蛋白,自己本身好驚杏仁嘅味道,但係朋友試咗一啖之後話比想像中好飲,所以我都忍唔住試一試。點知一試真係覺得好神奇,一入口嘅第一啖依然會有杏仁特殊嘅味道,但係去到舌頭尾端嘅時候就會冇咗呢一種感覺,反而覺得碗杏仁茶好香濃,令我不斷想再飲,最後成碗都飲晒。
🌟無花果燉梨湯
🌟富豪炸子雞
🌟荔芋臘味煲
🌟雙欖蘭度炒魚球
🌟豉汁煎釀三寶
🌟杏仁燉蛋白

2024-01-24 1307 views
這家餐廳連續十三年獲得米芝蓮一星,最近餐廳有精選套餐,我感到非常開心。以半價的價錢享受到了鮑參翅肚等豪華食材,實在是太划算了!店員上了一份花生作為小菜。⭐️高湯紅燒官燕這碗官燕份量十足,搭配濃稠的高湯紅燒,頂層還點綴了金華火腿碎,入口時散發出鹹香的味道。⭐脆皮原隻花膠這是我第一次嚐到脆炸花膠,它的粉漿非常薄脆,入口即化。配上辣椒、芹菜、蔥等做成的芡汁,吃起來微辣開胃。⭐關東遼參鵝掌遼參入口爽彈,味道爽脆。配上鵝掌味道不俗。⭐阿翁炆班頭腩接著是阿翁炆班頭腩,裡面有竹笙、豆腐、班頭腩和薑片,味道非常鮮美。⭐生炸脆皮乳鴿這是我第一次嚐到這麼又脆又多汁的脆皮乳鴿,乳鴿的外皮又薄又香脆,肉汁都鎖在肉內,非常美味。⭐原隻吉品糯米飯鮑魚的香氣融入了糯米,香蔥、臘味和蝦肉的味道也很美味。糯米飯入口煙煙韌韌,很香。⭐陳皮蓮子紅豆沙濃濃的陳皮味讓人回味無窮。紅豆粒粒分明,入口卻很軟,沒有額外甜味,健康又美味。⭐精選甜美點兩款他們還提供了精選甜美點,包括馬豆糕和核桃酥,兩款點心各有特色,非常美味。

以半價的價錢享受到了鮑參翅肚等豪華食材,實在是太划算了!

店員上了一份花生作為小菜。

⭐️高湯紅燒官燕

⭐脆皮原隻花膠

⭐關東遼參鵝掌

遼參入口爽彈,味道爽脆。配上鵝掌味道不俗。

⭐阿翁炆班頭腩

⭐生炸脆皮乳鴿

⭐原隻吉品糯米飯

⭐陳皮蓮子紅豆沙

⭐精選甜美點兩款

Dinner
2024-01-07 79 views
又到年尾又係時候慰勞吓自己,今日就同屋企人一齊去食鮑魚慶祝一下。睇中咗佢一個午市阿翁鮑魚美食套餐,係位於尖沙咀美麗華廣場一期4樓連續13年獲得米芝蓮1星餐廳,就即刻去訂位試吓出晒名嘅「阿翁鮑魚」。坐低開咗茶就係餐牌揀咗呢款$488嘅午市套餐。套餐份量午餐啱啱好,而且已經包括一份35頭鮑魚拼鵝掌。可算係超級抵食。先嚟一碗老火湯,非常濃郁,絕對唔係馬虎之作。之後有三件六揀三嘅點心。叫咗最鍾意嘅咸水角、蝦餃、燒賣。味道係以前細個食到嘅味道。主菜上場35頭鮑魚拼鵝掌非常之香。鮑汁非常之濃,火腿味十足。鮑魚已經煮到好淋,中心點仲有啲煙靭。鵝掌亦都煮到入曬味,果然係招牌菜。之後嗰荷葉飯都好好食,每一啖飯都入曬材料嘅味道,瑤柱、冬菇、雞粒都非常之香。最後甜品仲有蛋白杏仁茶、馬豆糕、核桃酥。杏仁茶非常之滑,而且蛋香味十足,為呢一餐寫上一個完美嘅句號。

Lunch
2024-01-07 78 views
原來富豪酒家唔止得鮑參翅肚,仲有秋冬時令菜式,好啱親朋戚友聚會。✨鮮螺頭花膠燉湯味道鮮甜濃郁,一啲都唔油膩。螺頭彈牙有咬口,花膠又滑又有膠質。而且花膠份量好多,有嗰種食極都仲有嘅感覺🤣。✨枝竹羊腩煲好濃郁嘅柱侯醬汁,但係煮耐咗都唔會特別鹹。羊腩肥瘦有緻,肉質好軟腍。仲可以落埋生菜索晒啲汁。✨原煲油鴨臘味飯佢哋嘅臘味真係特別好食。香得嚟唔會太鹹,尤其係臘腸同膶腸,兩樣都比平時食嘅好味。同埋啲香味滲晒落啲米飯度,唔使加豉油都好正。最後仲有糖水—蛋白杏仁茶。

✨鮮螺頭花膠燉湯

✨枝竹羊腩煲

✨原煲油鴨臘味飯

最後仲有糖水—蛋白杏仁茶。

平時都好鍾意去米芝蓮餐廳食嘢,今次就揀咗喺尖沙咀美麗華廣場嘅富豪酒家,佢由2011年開始,每年都係米芝蓮星級餐廳,大有來頭,緊係要試吓,酒家嘅環境優美,好適合同朋友飲下紅酒,食吓嘢傾吓偈,配埋酒家一流嘅服務,完全係有賓至如歸嘅感覺🥄鮮螺頭花膠燉湯 真材實料嘅燉湯,花膠同螺頭燉得好腍,而且酒家將花膠嘅膠質,完完全全咁熬晒落碗湯入面,滿滿嘅骨膠原,非常滿足,而且螺頭亦都好新鮮,令到成個湯都好清甜🦆砂鍋臘味煲飯 油鴨同臘味嘅油香,被糯米飯完全吸收,食嘅時候唔需要加醬油都已經覺得好好味,嗰種嘅油香同埋米飯嘅軟熟口感,令人食得好享受,臘腸、潤腸、臘肉同埋油鴨都醃製得非常出色,無論係味道定係材料都係一流🐐枝竹羊腩煲 天寒地凍緊係要食個羊腩煲暖一暖身,呢間酒家嘅羊腩煲非常出色,羊肉嘅肉質嫩滑軟腍,羊腩同枝竹吸收哂羊腩煲嘅湯汁,好入味好好食🥬清炒本地生菜 食羊腩煲就緊係要配埋生菜,呢間酒家嘅清炒本地生菜,就咁食都好好食,因為生菜非常新鮮,清炒已經食到生菜本身嘅清甜,放埋落羊腩煲索埋啲湯汁食,更加好味🥚蛋白杏仁露 呢個甜品真係好啱呢啲乾燥嘅天氣食,蛋白嘅份量好多,而且好滑,杏仁嘅味道好濃,暖笠笠飲落去好

🥚蛋白杏仁露 呢個甜品真係好啱呢啲乾燥嘅天氣食,蛋白嘅份量好多,而且好滑,杏仁嘅味道好濃,暖笠笠飲落去好舒服,為整個晚晚畫上完美嘅句號

📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖 - 富豪酒家
2024-01-05 53 views
尖沙咀就出名好多好嘢食,今日喺美麗華廣場食咗一間中菜館,叫做富豪酒家,係米芝蓮一星餐廳,無論係食物嘅味道、餐廳嘅環境定係服務都係一流鮮螺頭花膠燉湯好多螺頭同埋花膠嘅燉湯,成個燉湯都充滿花膠嘅骨膠原,熱辣辣飲落去,好味又舒服砂鍋臘味煲飯油鴨髀、臘腸、潤腸同埋臘肉都好好味,糯米飯吸收晒佢哋嘅味道,食落有好好味嘅油香,非常滿足枝竹羊腩煲枝竹同羊腩都炆得好腍好入味,枝竹好新鮮有好濃郁嘅豆味,索埋羊腩煲嘅湯汁更加美味,至於羊腩亦都好軟腍同好新鮮,肥瘦適中清炒本地生菜加咗碟生菜放入羊腩煲度,本地生菜賣相十分翠綠,生菜就咁食都已經好好味,味道鮮甜,索埋羊腩煲嘅湯汁別有一番風味蛋白杏仁露杏仁味好濃郁嘅蛋白杏仁露,蛋白嘅份量好多,好味都好滑味道:🌕🌕🌕🌕🌗📍 富豪酒家 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #香港美吃 #美食 #香港美食 #餐廳推介#尖沙咀美食 #中菜

鮮螺頭花膠燉湯

砂鍋臘味煲飯

枝竹羊腩煲

清炒本地生菜

蛋白杏仁露
杏仁味好濃郁嘅蛋白杏仁露,蛋白嘅份量好多,好味都好滑

味道:🌕🌕🌕🌕🌗

📍 富豪酒家 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期食四方4樓402號舖

2024-01-05 1126 views
96年開業嘅「富豪酒家」,自2011年起,連續13年獲得米芝蓮一星殊榮。所以係呢度食鮑魚就一定有保證。宜家30-35頭嘅吉品鮑未計煮都要四五百蚊一隻。今日下午過嚟就係食佢$488嘅「阿翁鮑魚美食套餐」。可以一試阿翁鮑魚呢個價錢簡直係超值。套餐包括一碗是日靚湯、三件點心、荷葉飯、蛋白杏仁茶、甜點兩款、仲有主菜35頭吉品鮑燴鵝掌。先上一碗白菜魚唇湯,味道唇厚,應該都係老火雞湯底,非常出色。之後三件點心楝咗蝦餃、燒賣、炸芋角。點心都係保持到高水準,唔係一間普通酒樓可以比較。之後主菜吉品鮑拼鵝掌出場,隻碟連鮑魚相當適合打卡。名貴嘅乾鮑經過反覆曬製,味道濃縮,而且肉質發生變化。之後浸發3-4日,再用老雞、腩排、瑤柱等材料燜焗超過24小時,先至可以製成呢一味千錘百煉嘅廣東名菜。鵝掌亦都係用燜鮑魚嘅鮑汁燜成,鵝掌燜到非常之入味,又夠淋。鮑魚一刀切開,𥚃面溏心軟糯。其實鮑汁先係靈魂,火腿咸香味濃,點鮑魚、菜心都非常好食。之後食埋瑤柱鮮蝦荷葉飯就一定夠曬飽。呢啲等級嘅粵菜做荷葉飯都非常好食,據聞都係落咗鮑汁,不過冇得正實。之後甜點有馬豆糕同合桃酥,再加埋一碗蛋白杏仁茶。呢碗係非常之香滑,而且糖份特別少,

之後甜點有馬豆糕同合桃酥,再加埋一碗蛋白杏仁茶。呢碗係非常之香滑,而且糖份特別少,令到蛋白同埋杏仁味更加出嚟。啱晒食完鮑魚呢啲濃味菜式之後平衡一下。

埋單之後仲見到翁生一面,其實午市全程佢都坐埋一邊幫忙打點,估唔到佢事事咁親力親為,食物嘅出品嘅水平一定唔會低。
2023-12-29
Lunch
最近去了位於美麗華廣場一期4樓,連續13年獲得米芒蓮1星餐廳的富豪酒家紅燒砂鍋包翅 一開始以一道高級魚翅暖暖胃,配了芽菜增加口感,味道非常鮮味 30頭特選吉品 清灼唐生菜膽 第二道菜有特選鮮鮑魚配唐生菜再淋上醬汁,因為鮑魚比較入味,所以配生菜一起吃就配合得剛好  花膠遼參鵝掌 最愛這一道,一道有齊花膠,參和鵝掌三款高級食材,花膠口感q彈,遼參煮得入味,鵝掌是最好,味道濃郁口感軟腍 發財好市團圓盆菜 要和家人聚餐必需一道盆菜,這一道有多款高貴食材,髮菜十分入味,蘿蔔清甜,豬手豬皮Q彈肉質軟腍,吃完非常滿足 原燉杏汁官燕 最後的甜品也十分矜貴,以杏仁奶燉官燕,可以自行加糖漿,杏仁味香濃,一碗下肚很暖胃

紅燒砂鍋包翅
一開始以一道高級魚翅暖暖胃,配了芽菜增加口感,味道非常鮮味

30頭特選吉品
清灼唐生菜膽

花膠遼參鵝掌

紅燒砂鍋包翅
日本稻庭麵
30頭特選吉品
花膠遼參鵝掌
富豪酒家 - 尖沙咀米芝蓮一星粤菜食府位於尖沙咀美麗華廣場一期4樓連續13年獲得米芝蓮1星餐廳的富豪酒家,高級粵菜富豪酒家由翁先生主理,他所經營的《富豪酒家》連續13年榮獲米芝蓮一星,以其卓越的名聲而聞名於世。臨近冬至,氣溫下降,於是安排了一家三口享用了一頓豐富鮑參翅肚盆菜宴。食材包含四種珍貴的海味,即鮑魚、海蔘、魚翅、魚肚,豐盛美味的珍饈,令人垂涎欲滴。首先品嚐到「紅燒砂鍋包翅」,紅燒砂鍋包翅採用頂級18吋牙揀翅,每碗足2兩翅,配以香而不膩的上湯汁芡,魚翅質感爽口,掛滿高湯後更添滋味,伴上芽菜及金華火腿絲一同吃,口感更豐富接下來「30頭特選吉品」吉品屬日本頂級鮑魚,質素高品質,以砂鍋將鮑魚與老雞、排骨等炆24小時,入口鮮甜彈牙,配以清灼唐生菜膽,口感更清新。另一道推薦的是「花膠遼參鵝掌」。原條遼參鵝掌採用肉厚鮮味的波蘭鵝掌,配合阿翁秘制烹調的鮑汁,非常入味且具嚼勁,配合口感彈牙的原條遼參,讓人回味無窮。發財好市團圓盆菜有發菜、日本北海道金蠔、潮汕蝦圓、炸鯪魚球、南澳魷魚、瑤柱、天白花菰、豬脷、豬手、肉卷、枝竹、蓮藕、蘿蔔、紹菜等18款上乘食材,滿載著最豐富暖心的幸福滋味。發財好市團圓
富豪酒家 - 尖沙咀米芝蓮一星粤菜食府

發財好市團圓盆菜有發菜、日本北海道金蠔、潮汕蝦圓、炸鯪魚球、南澳魷魚、瑤柱、天白花菰、豬脷、豬手、肉卷、枝竹、蓮藕、蘿蔔、紹菜等18款上乘食材,滿載著最豐富暖心的幸福滋味。發財好市團圓盆菜由富豪酒家主廚自家精制優質保證,限量發售,必食推介

原燉杏汁官燕
養顔恩物!杏汁官燕同樣高品質,杏汁清香,燕窩分量極多,口感分明,整體營養價值高,護膚美顔,杏汁餘韻齒頰留香,令人愛不釋手

精選甜點兩款
精選甜品是合桃酥及馬豆糕,合桃酥入口香脆富層次,馬豆糕香甜而不膩。

整體而言,這頓盛宴難以忘懷的餐飲體驗
結合了高品質的食材和精湛的烹飪技巧,呈現出富豪酒家獨特的奢華盛宴風格。無論是服務品質還是菜品味道都非常出色。

富豪酒家
地址:尖沙咀彌敦道132號Mira Place食四方4樓402號舖

• 35頭吉品鮑鵝掌
  • 阿翁鮑魚
  • 杏汁燕窩
2023-12-27 62 views
今日黎到位於The One 4樓嘅《富豪酒家》,佢哋連續13年獲得米芝蓮一星⭐️今日一同4人黎食午餐,我哋嗌左個商務套餐都幾抵食,而且份量好夠,大讚一下店員招呼得好好,好有禮貌🥢大芥菜豬骨煲啲豬骨湯底熬得好,濃郁而不油膩,每一啖都是滿滿的豬骨香,大芥菜就更係炆得剛剛好,帶返一啲清新微甘嘅蔬菜香氣🥢花生炆豬手啲豬手炆得啱啱好,肉質鮮嫩,腍而不膩,每一塊都保持住濃厚的豬肉香滲透住啲花生汁嘅香氣,每一口都好有層次,🥢荷芹炒臘味啲臘味切成片,炒得香脆,每一片都充滿濃厚的腊肉香氣,而荷蘭豆炒得爽脆,保持住啲嫩脆嘅口感,呢個天氣食真係好啱🥢富豪炸子雞啲雞皮炸得金黃酥脆,一咬落去就聽到啲噼啪聲,外皮保持住香脆,唔會過份油膩。而啲雞肉肥嫩多汁

🥢大芥菜豬骨煲

🥢花生炆豬手

🥢荷芹炒臘味

🥢富豪炸子雞
2023-12-27 40 views
今日同個客去左呢間位於尖沙咀美麗華廣場一期4樓連續13年獲得米芝蓮1星餐廳的富豪酒家,知道呢間最出名係阿翁鮑魚,原來其他小菜都咁出色我地叫左個午市商務套餐,$780幾抵食富豪靚湯足料冇味精荷芹炒臘味荷芹嘅清香同臘味嘅鮮味完美結合,帶出豐富嘅層次感同口感。秋冬進補之選花生炆豬手有傳統風味嘅滷水菜式,豬手經過長時間炆煮,肉質軟嫩多汁,與花生一起炆煮,增添了豐富的口感和香氣大芥菜豬骨煲芥菜豬骨煲係一道家常菜式。大芥菜嘅苦香同排骨嘅鮮甜相結合,燉煮咗好耐,令芥菜更加入味同口感更加豐富富豪脆皮炸子雞富豪脆皮炸子雞係一道受歡迎菜式。炸雞外皮金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩有雞味,做得好出色

我地叫左個午市商務套餐,$780幾抵食

富豪靚湯
足料冇味精

荷芹炒臘味

花生炆豬手

大芥菜豬骨煲

富豪脆皮炸子雞

2023-12-27 46 views
帶住條魚🐠搵食之尖沙咀The one 名貴中菜阿翁鮑魚連續13年獲得米芝蓮一星餐廳《富豪酒家》商務套餐$780有>例湯>4款小菜>糖水先黎個〈荷芹炒臘味〉,啲荷蘭豆保持咗豆嘅脆嫩口感,清甜爽口,荷芹炒臘味嘅醬汁用得啱啱好,唔會太鹹太油,令臘味嘅鹹香同荷蘭豆嘅清新都能夠充分發揮。之後有〈花生炆豬手〉,啲花生炆得入味,真係食唔停口,而啲豬手冇腥味肉質鮮嫩,完全無啲起筋嘅膠感,入口即化,炆豬手嘅醬汁濃郁,入邊香料嘅香氣混合炆煮出嚟,令啲豬手都充分吸收咗啲味道。〈大芥菜豬骨煲〉啲豬骨煮得入味濃郁,充滿豬骨本身嘅鮮甜,每一啖都帶有濃郁嘅肉香。湯底裡嘅大芥菜為整個湯品增添清新口感,令湯味道更加豐富,呈現出一種濃郁而不油膩嘅滋味。最後有〈富豪炸子雞〉,啲雞皮炸得金黃酥脆,一啖落去即時爆汁,每一啖都充滿著雞肉的鮮嫩,炸子雞嘅調味恰到好處,雞肉的大小都啱啱好,入口方便,不會太大舊。

商務套餐$780有>例湯>4款小菜>糖水