Restaurant: Fulum Fishman's Wharf Restaurant
Info:

Info:

3 day(s) ago 0 views
一班人午餐等位太難了 。🥲🥲在附近有酒樓真的很方便🙌🏻🙌🏻12人 👣👣叫一堆食物當然不能沒有必食的 蝦餃燒賣牛肉是飲茶最基本要叫的其實我最鍾意食灌湯餃,因為依家新式茶樓未必會有依家傳統食品已經好少了 。還有一個叫鵪鶉蛋燒賣,已經買少見少了,其實好好食 有點可惜燒賣😍蝦餃 蝦🦐牛竹牛肉🐮🐮灌湯餃😋😋叉燒包👅👅奶黃包🤤🤤叉燒腸粉喇 🤣🤣牛肉腸粉 🤞🏻🤞🏻薄餅🍕🍕🌮🌮燒腩仔🐷🐷鮮竹卷🐟🐟香煎蘿蔔糕😋😋😋鮮菇炆伊麵🤞🏻🤞🏻雪菜肉絲炆米🤞🏻🤞🏻豆豉排骨🤣🤣豉椒凰爪🤣🤣雞札🐔🐔🐔
一班人午餐等位太難了 。🥲🥲
在附近有酒樓真的很方便🙌🏻🙌🏻

12人 👣👣叫一堆食物
當然不能沒有必食的
蝦餃燒賣牛肉是飲茶最基本要叫的
其實我最鍾意食灌湯餃,
因為依家新式茶樓未必會有
依家傳統食品已經好少了 。
還有一個叫鵪鶉蛋燒賣,已經買少見少了,
其實好好食 有點可惜

雪菜肉絲炆米🤞🏻🤞🏻
豆豉排骨🤣🤣
豉椒凰爪🤣🤣
雞札🐔🐔🐔

今日聖誕節兼做節同屋企人試下呢間酒家,今次10個人叫左10個小菜,埋單本身$1800左右既單,因為真係難食到接受不了,取消了兩個小菜都要$1480。未試過食一餐飯會係禁😓仲有個優點既,個場少客唔嘈,傾計舒服,又唔趕人走😂😂😂炸素鵝$48🤮本身係小食,點知係最遲上菜,外表用炸漿炸到脆皮,入面藏菇菌,入口時已經食到怪味,餡料好糊口,因為打好多茨,大家無法再食唯有叫經理試食一塊,點知一入口吐返出嚟,經理立即幫手取消羊腩煲(晚餐特價$48)個煲仔一嚟到,d羊肉同配菜都係冰凍,支竹仲要係無煮過,嚟到比個gas爐先慢慢煮熱。味道都正常,禁既價錢份量可接受囉,真係唔明點解會凍都可以出餐😑香蝦骨 $128👍炸到好香脆,蝦醬夠味,唯一一個小菜係覺得ok欖角骨 $138🆗醬汁太甜太多汁,薯仔做底還可以,香脆一點會更好魚香茄子煲$98🆗味道不錯,茄子好入味但食唔到有咸魚味,份量稍少琵琶鴨$168餐牌上有👍👍所以點嚟試下,點知d肉質好乾又凍,完全無味,完全無法接受,退掉了瑤柱扒豆苗$128/蒜蓉炒豆苗$108👍最正常最合理價格既小菜,瑤柱好多,豆苗合時,味道不錯,性價比高蒸沙巴龍躉$219蒸得剛剛好要讚👍 ,

炸素鵝$48🤮

羊腩煲(晚餐特價$48)

香蝦骨 $128👍
炸到好香脆,蝦醬夠味,唯一一個小菜係覺得ok

欖角骨 $138🆗
醬汁太甜太多汁,薯仔做底還可以,香脆一點會更好

魚香茄子煲$98🆗
味道不錯,茄子好入味但食唔到有咸魚味,份量稍少

琵琶鴨$168

瑤柱扒豆苗$128/蒜蓉炒豆苗$108👍

蒸沙巴龍躉$219

蒸得剛剛好要讚👍 ,10人叫左2斤夠食,性價比ok
2023-12-25
Celebration
Chinese New Year
2023-04-25 346 views
第一次都係最後一次食呢間垃圾 我叫左 蝦腸,鳯爪,牛肉球,燒賣,煎腸粉。啲腸粉少啲牙力都咬吾開我真係未食過啲好似煎堆甘既質地既腸粉可能係我見識少原諒我吾識欣賞 鳯爪好似蒸完又蒸甘冇味既 牛肉球冇牛味最慘係連啲喼汁都冇應該有既味 燒賣就更岀色一夾就散 重點係一間酒樓但係冇蝦餃實在係打左個突 本來係樓上搞完證件方便就黎試下 估吾到就甘中左伏 總之我就食吾到有咩係好食 甘就要二百幾蚊 What the …….. 大家吾好再中伏!!!!!!!
2023-04-25
2022-04-04 763 views
星期日有節目,飲杯茶 食個下午茶😀走入屯門工廠區 富臨漁港, 酒樓近門口位置有售賣點心,方便上一樓 ,揀個雅座,環境寬敞舒適,冷氣太凍了,來一壺鐵觀音,暖暖😄豉汁蒸鳳爪豆豉惹味 ,大粒花生🥜好吃時菜鯪魚球魚肉、蔥、、、四寶滑雞扎腐皮、芋頭香、厚肉冬菇、雞翼口感豐富香煎蝦米腸份量多,煎得香噴噴、皮薄、蔥花、蝦米蜜汁叉燒腸叉燒粒粒、腸粉皮滑,甜甜豉油😋鮮竹牛肉球冇乜特別,味道可以食飽飽,可以去逛街啦😘

星期日有節目,飲杯茶 食個下午茶😀
走入屯門工廠區 富臨漁港, 酒樓近門口位置有售賣點心,方便
上一樓 ,揀個雅座,環境寬敞舒適,
冷氣太凍了,來一壺鐵觀音,暖暖😄

豉汁蒸鳳爪
豆豉惹味 ,大粒花生🥜好吃

時菜鯪魚球
魚肉、蔥、、、

四寶滑雞扎
腐皮、芋頭香、厚肉冬菇、雞翼
口感豐富

香煎蝦米腸
份量多,煎得香噴噴、皮薄、蔥花、蝦米

蜜汁叉燒腸
叉燒粒粒、腸粉皮滑,甜甜豉油😋

鮮竹牛肉球
冇乜特別,味道可以

食飽飽,可以去逛街啦
😘
2022-03-27
Lunch
可能地點關係📍禮拜日黎飲茶🫖4人枱 等左20分鐘左右就入得唔算太耐👌🏻點心碟碟都保持到水準👍🏻碟碟都新鮮上枱仲熱辣辣🔥🔥🔥雖然呢一切睇落只係基本野因之前食過間唔得既👎🏻發現原來正正常常 已經可以係很好吃😋🐷香芋蒸排骨🐂鮮竹牛肉球🍆魚茸釀茄瓜📍富臨漁港 (屯門)屯門建榮街24-30號建榮商業大廈地下至1樓…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗…⃗
可能地點關係📍

已經可以係很好吃😋

🐷香芋蒸排骨

🐂鮮竹牛肉球

🍆魚茸釀茄瓜

📍富臨漁港 (屯門)
屯門建榮街24-30號建榮商業大廈地下至1樓

2021-08-29
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$85 (Lunch)
2020-04-10 984 views
依家每日都唔方便出街食飯㗎啦,朋友話俾我知,原來富臨依家可以叫外賣,而且仲有折,十分之抵,我出發之前就已經打個電話去叫定外賣,過到去已經炒好晒,一攞就解決晒,影真方便啊,價錢又實惠,機會真係唔係時時有。菠蘿咕嚕肉,淨係睇個顏色,已經十分之吸引,最重要嘅係份量10分之多,淨係攞返嚟嘅時候都覺得十分之聚首。酸酸甜甜分外開胃,而且唔會好多肥肉,菠蘿食落口份外覺得開胃。西蘭花蝦球炒蚌片,酒樓嘅水準,果然同茶餐廳嘅唔同,酒樓炒出嚟嘅菜十分之有鑊氣,大蝦去晒蝦腸,食落口爽口又彈牙,蚌片完全唔會有雪藏嘅味道,配上西蘭花,而且仲會有少少蝦醬嘅香氣,果然係大廚房嘅水準啦。楊州炒飯,呢一個飯真係唔係個個都炒得好食,但係呢個師傅,吵得超級有鑊氣,飯粒粒粒分明,而且唔會太鹹,又唔會太油,果然係健康之選呀,而且用了10分豐富,最重要嘅係份量十分之多,兩個人真係完全食唔晒,咁嘅價錢,真係好過去普通嘅茶餐廳。

2020-01-09 663 views
之前同朋友喺屯門工廠區做完運動之後,又攰又肚餓,想揀個舒舒服服嘅地方坐。所以最後放棄咗喺大排檔度食小菜,上咗喺建榮工業大廈1樓嘅富臨漁港食晚飯,一入到去見到佢做緊推廣:138蚊斤阿拉斯加長腳蟹,我哋毫不猶疑就揀咗隻四斤嘅長腳蟹四個人食。仲點咗唔同嘅小菜,包括:海鮮粉絲煲,雜菜煲,東坡肉同炸豆腐等等。小菜到齊之後大概十分鐘,主角長腳蟹終於到咗喇! 職員仲好細心幫我哋將隻蟹拆開曬,等我哋篤出嚟已經可以食到啖啖肉又新鮮嘅蟹棒,食完之後真係覺得要揀者更加大嘅鞋蟹。至於啲小菜都係預期之內,唔係好好味,東坡肉得六七片薄薄咁樣,唔夠喉, 雜菜煲嘅菜亦都煮得唔夠林,粉絲海鮮煲嘅粉絲都硬硬地嘅感覺 ,下次朋友都話選擇去食番大排檔好過。。。。
2019-10-31
2018-09-25 1050 views
晚上路過建榮街的馬會買了注六合彩然後上去富臨食, 富臨的中午點心我就食得多, 反而晚市比較少食過小菜主要是幾十蚊至一百蚊左右, 唔算貴WOR!最吸引是八頭鮑魚一份, 當然每人點一份啦!一百蚊4隻八頭鮑魚 鮑魚有少少煙韌的口感, 正呀!點了冬瓜盅, 阿姐好好服務, 幫我地分埋, 冬瓜盅有蝦, 瑤柱, 最特別是有燒鵝的皮, 咬落去充滿油香蒸白鱔的鱔很嫩, 肉質充滿魚脂蔥爆牛肉熱辣辣當然好食! 牛肉都是蔥香, 餸飯一流!咖啡糕有點像紅棗糕的質感, 味道是偏香濃的咖啡味桂花糕有水準, 材料十足整體來說小菜算是平靚正! 可再來~

小菜主要是幾十蚊至一百蚊左右, 唔算貴WOR!
最吸引是八頭鮑魚一份, 當然每人點一份啦!
八頭鮑魚扣金錢
鮑魚

一百蚊4隻八頭鮑魚
 鮑魚有少少煙韌的口感, 正呀!

豉汁蒸白鱔

蒸白鱔的鱔很嫩, 肉質充滿魚脂
鐵板雙蔥爆手切鮮牛肉

蔥爆牛肉熱辣辣當然好食! 牛肉都是蔥香, 餸飯一流!
咖啡糕
咖啡糕有點像紅棗糕的質感, 味道是偏香濃的咖啡味
桂花糕

桂花糕有水準, 材料十足

整體來說小菜算是平靚正! 可再來~
2018-09-20
Dinner
八頭鮑魚扣金錢
鮑魚
  • 海皇燉冬瓜盅98
2018-09-25 472 views
星期四去工業區附近和家人買東西, 買完都晚上天黑 了, 見到有間富臨就決定晚餐在那兒吃, 不想走太遠了想不到馬會樓上的富臨晚上食客挺多!! 也座滿了三分二!點了幾個小菜當提早慶祝中秋海皇燉冬瓜盅: 很清甜, 冬瓜盅份量很多, 至少可以分了10碗出來, 我覺得比點菜更好, 食了冬瓜肉也有纖維鐵板雙蔥爆手切鮮牛肉: 鐵板熱上, 配上一堆雙蔥, 牛肉又嫩又香海參花菇玉掌煲: 鵝掌超級大!冬菇也超級大!! 炆到很淋入晒味, 海參也不錯, 爽口的, 味道不會太咸, 啱晒爸媽吃!生煎菜肉包: 38蚊有6隻, 算幾抵!! 煎過的菜肉包更加香口甜品試了新出的咖啡糕和桂花糕, 咖啡糕的咖啡味挺濃烈的, 不過我更喜歡吃桂花糕! 推薦呀!!十分足料, 咬一口充滿桂花香味!! 小菜主要是一百左右, 味道也不錯, 環境一定比大排檔舒服, 如果由河田/建安站行去都是大約5分鐘, 其實都方便!

海參花菇玉掌煲

海參花菇玉掌煲
生煎菜肉包
咖啡糕,桂花糕
2017-12-26 674 views
食物一般, 不過不失牛肉腸, 牛肉球, 燒賣, 鮑汁雞腳, 煎堆全部一般, 正正常常但服務非常差 1. 侍應自己入錯單就去怪責顧客寫錯2. 叫侍應加單寫孔鴿, 應了一句就離開,  過了一會叫侍應查有冇落到佢就話有, 之後見到佢先去部機到落單3. 樓面長期唔夠人, 因為大部分人一齊去左放飯, 得番一兩個人係樓面, 顧客長期找不到侍應, 見到多個顧客因此離開最後所以未到食物全部取消埋單走人唔會再番黎食
食物一般, 不過不失
但服務非常差
1. 侍應自己入錯單就去怪責顧客寫錯
最後所以未到食物全部取消埋單走人
唔會再番黎食
2017-12-26
$50 (Breakfast)
  • 沒有
2017-02-18 1230 views
今日是休閒的一天,我同老公都Day Off,帶左個女出去遊,行完V City都滿載而歸,search到附近有間未去過既富臨就去馬。2點開始下午茶,我地去到1:50已經比我地入,話晒工業區內的酒樓,lunch time時間都幾多人。首先點了我最中意既南瓜煎堆,呢個特別既煎堆唔係特價點心,一碟四個,唔算好熱氣,每個煎堆都充滿芝麻味,好香,南瓜蓉亦好豐富,剪開後清楚見到厚厚既南瓜蓉,南瓜味就麻麻地,如果唔中意食南瓜既人都可以試試喎!生煎菜肉飽,好Surprise酒樓竟然有生煎包食,$11.8已經有3個,每個都有手板咁大個!由於真係煎過,所以包皮係脆既,咬到入去就熱辣辣軟林林的,鬆軟,菜肉餡都唔少,包到實,咬落仲有d汁,爆汁架!炒個米粉食下先,呢個有個雪菜紅肉絲炒米粉,幾抵架!我同老公食炒一個米粉食,再加1,2個點心都夠,米粉係濕炒,紅肉其實就係豬肉,炒得幾香口,但係味道我就覺得太咸啦,落調味重手左。不得不讚下呢間富臨d侍應,平時d富臨侍應都係黑口黑面既,講野又無尾音,呢間真係有heart架,會問我差d咩同埋會主動執碟,抵讚!
2016-11-17 924 views
咁岩經開呢頭,附近除左大排檔就係富臨,幫阿媽拎住幾袋野,去酒樓食野會坐得比較好。下午茶時間唔算太多人,都算坐得寬闊,不過阿姐收野啲速度就好慢,有成幾張枱未執好,呢方面衛生嘛嘛。次次都食蝦餃既我點會唔叫蝦餃,呢度蝦餃都幾大粒,蝦彈牙,皮亦薄。蟹粉小籠包既皮同蝦餃相反,勁厚,而且亳無蟹粉湯汁,內裡肉餡乾,蒸得過火。鹹水角煙韌鹹香,煎釀茄子魚肉鮮美香脆,茄子唔太油膩。牛肉腸粉皮薄嫩滑,牛肉滿瀉,牛味頗濃。想食帶子既我見有蜂巢帶子盒,點知係伏。內裡唔係帶子黎,係肥豬肉,有啲油,入面芋蓉冇味,好失望。
鹹水角煙韌鹹香,煎釀茄子魚肉鮮美香脆,茄子唔太油膩。
牛肉腸粉皮薄嫩滑,牛肉滿瀉,牛味頗濃。
想食帶子既我見有蜂巢帶子盒,點知係伏。
內裡唔係帶子黎,係肥豬肉,有啲油,入面芋蓉冇味,好失望。
2016-07-19 821 views
大大一盒飯都只係廿蚊雞!平到你唔信咸魚肉餅飯-雖然睇下條咸魚有幾大粒,但我食個肉餅咖咋,同埋佢地包鼓油點解咁好食咖我真係每星都食一次,只叫呢款(但其實佢有成十款飯)今次由於買時好肚餓,十二蚊就有三塊蘿蔔糕味道一般般。但咁平係咁上下啦
大大一盒飯都只係廿蚊雞!平到你唔信

我真係每星都食一次,只叫呢款(但其實佢有成十款飯)
今次由於買時好肚餓,十二蚊就有三塊蘿蔔糕
味道一般般。但咁平係咁上下啦
2016-07-17
TakeAway
2016-01-01 1012 views
星期六日去邊食野都排餐死,而我最憎浪費時間去排隊,要搵一間假日唔使排隊,食物又不錯的,價錢亦大眾化的這裡應該是首選, 因為位於工廠區, 假期或紅日上班族都在放假, 所以沒有排隊這問題存在! 呢度每個月都有抵食推介, 今個月做的是$18隻木桶雞, 價錢平,好味,又大隻, 必食!

蒜茸粉絲蒸元貝
木桶雞
涼瓜肉鬆煎蛋
2015-12-27
木桶雞
涼瓜肉鬆煎蛋
食物不是很特別, 只是一般的酒樓菜式團年飯套餐裡有龍蝦e麵, 能食到的龍蝦沒有味, 只覺芝士黏住個咀芝士也不覺有芝士味, 不知道在吃什麼龍蝦都算多的, 但有些龍蝦沒有整碎殼問佢扭攞個挾, 不了了之,最後,浪費了那些龍蝦最過份的是......那隻燒雞第一次追話"即燒"半個鐘之間, 已經不斷問, 沒有人理會成一個鐘之後先有那隻"即燒"(即刻返燒)的雞這隻雞沒有雞味, 雞皮是"皺起的"不脆的似是返炸那個甜品桂花糕不太甜, 適合不喜歡甜的以後都唔會再去
食物不是很特別, 只是一般的酒樓菜式

團年飯套餐裡有龍蝦e麵,
能食到的龍蝦沒有味, 只覺芝士黏住個咀
芝士也不覺有芝士味, 不知道在吃什麼

龍蝦都算多的, 但有些龍蝦沒有整碎殼
問佢扭攞個挾, 不了了之,最後,浪費了那些龍蝦
最過份的是......那隻燒雞
第一次追話"即燒"
半個鐘之間, 已經不斷問, 沒有人理會
成一個鐘之後先有那隻"即燒"(即刻返燒)的雞
這隻雞沒有雞味, 雞皮是"皺起的"不脆的似是返炸

那個甜品桂花糕不太甜, 適合不喜歡甜的
以後都唔會再去

Other Info. : 本人認為服務態度同餐廳的誠信都好影響客人的食慾及餐廳選擇。 因為Book 了枱,所以唔洗等(但實際晚飯旺時段也不多人) 電話book 枱時, 那個接線生明明說可以散叫, 不需揀他預設的"水魚"團年套餐 但去到,個侍應話只可以叫那些"水魚"團年套餐, 散叫的只有菜類 餐廳誠信同表達能力都有問題
2015-02-13
Celebration