估唔到係荔枝角開左間銀座的高級和牛燒肉店,今次是一個很好的體驗,首先門面已經感受到日本風情,入面的裝橫也很舒適,很有空間感,簡單的色調,圖案和木的配搭,令你忘記左自己在HK。Menu 有不少牛部位的選擇,想要食得有幾專業都得。爐先開三分鐘熱了再開始燒,先來吃吃和牛西冷薄切大判燒 $238,肉的雪花紋理均勻,很漂亮。如果未來過,可以請店員幫忙燒,因為薄切,所以都幾考技巧,店員工架十足,望住佢燒,都覺得賞心悦目。燒完會先剪開,然後分俾我地食。和牛西冷不會太肥太膩,肉也燒得剛好,香氣四溢,口感十分嫩滑,可以加蛋漿吃,令味道更豐富。另一特色就是炎藏和牛極致6點拼盤 $588,有和牛友三角,和牛芯芯,和牛上等肋肉,和牛貝身,和牛肉腿肉,龜之甲,呢個組合都好廣。我喜歡和牛芯芯,口感柔軟。龜之甲也很特別,是稀少部位,係牛大腿四頭筋,佢唔肥,比較爽口。和牛肉腿肉也很美味,柔軟中帶點咬口。和牛貝身係牛柳下方位置,同和牛橫膈肉差唔多的口感。和牛友三角的油脂分佈適中,係霜降牛肉,令人再三回味。加了上等牛舌 $98,這樣就是完美的和牛宴。在日本,也有店家推薦加wasabi一起吃,真係唔錯,大家都可以試下。
$500 (Dinner)
  • 炎蔵和牛[極致]6點拼盤
2023-10-29 25 views
我最近造訪了一家日本燒肉店,我品嚐到的菜品。首先,泡菜白菜。這道經典的泡菜配上新鮮的白菜,酸甜的味道和脆爽的口感相得益彰。它為整餐帶來了一個開胃的開始。接下來是炎藏沙律。這個沙律以新鮮的生菜、青瓜和番茄為基礎,搭配特製的沙律醬,口感清爽,帶有微妙的酸甜味,為整餐增添了一道清新的選擇。接著是上等牛舌和和牛友三角。上等牛舌切得薄而嫩,入口即化,肉質鮮美。和牛友三角則是口感豐富,肉質細嫩多汁,帶有濃郁的牛肉風味。這兩道菜品展現了日本燒肉的精髓,絕對是肉食愛好者的絕佳選擇。接著是和牛𩣑下和和牛唐辛子。和牛𩣑下肉質豐腴,口感頂級,入口即化,帶來一種絕妙的濃郁口感。和牛唐辛子則是以和牛肉片搭配特製的辣椒醬,辣中帶甜,讓人回味無窮。最後,我要提到享用二人餐時附贈的Sparkling Wine。這款氣泡酒帶著微妙的果香和清新的氣泡,為整餐增添了一份浪漫和愉悅的氛圍。

我最近造訪了一家日本燒肉店,我品嚐到的菜品。

2023-10-28 23 views
《銀座炎蔵燒肉》係一間食物水準高嘅燒肉店,味道真係一流!首先,小食我哋叫咗燒味淋魚乾,自己喺個爐燒,魚乾燒完再剪成一條條慢慢食😋另外叫咗炸甜蝦,蝦肉脆口,係唔錯嘅佐酒小食!炎蔵和牛「極致」4點拼盤,真係一個肉食愛好者嘅天堂!拼盤上有上等嘅和牛肉,每一塊都肥瘦均勻,肉質鮮嫩。牛味濃郁,好味😋如果你鍾意牛舌,可以試下佢地嘅厚切上等牛舌芯。牛舌肉厚切有口感又爽口!海鮮三味包括帆立貝、蝦🦐及魷魚🦑。帆立貝鮮味;蝦夠新鮮爽口;魷魚燒完味道好香。飯叫咗我鍾意嘅紫菜飯。飲品叫咗柳橙梳打,一杯清爽又開胃嘅飲品,柳橙味道濃郁,氣泡細緻,真係好解渴!

《銀座炎蔵燒肉》係一間食物水準高嘅燒肉店,味道真係一流!

另外叫咗炸甜蝦,蝦肉脆口,係唔錯嘅佐酒小食!

炎蔵燒肉店是東京銀座的過江龍,餐廳以高質和牛作招徠,可品嘗到十多款日本和牛的稀有部位,如友三角、芯芯、龜之甲等,每個稀有部位都係一隻和牛中佔約1至4kg,所以真的機會難得!炎蔵和牛「極致』4點拼盤 398拼盤排列有致,包括和牛龜之甲、和牛唐辛子、和牛鞍下及和牛友三角。和牛龜之甲,是牛後腿內側的瘦肉,肉質較紮實,放在熊熊烈火上燒,傳來炭燒香氣,肉味香濃,入口黏牙富嚼勁,品嚐到純純的牛香滋味。和牛唐辛子肉質柔軟,香氣濃郁,形狀似辣椒唐辛子,是肩到腳腕部位,入口微微焦脆,軟腍的質感,熱燙的肉汁散發,令人食慾大增。肥美厚切的和牛鞍下,燒至帶金黃網紋,綿厚而軟嫰,油潤牛肉汁,滋味吸引。 和牛友三角最令人難忘,粉嫰雪白的紋路清晰可見,屬於充滿油花的稀有部位,口感極為柔嫩,牛脂豐腴,愛上入口即溶的感覺,非常適合牛魔王!海鮮三味 198燒大蝦新鮮,質感彈牙挺身,燒至焦香蜷曲,挖出蝦頭金黃濃稠的蝦膏,鮮香十足。扇貝以貝殼盛上,厚身圓滑,滑嫰而富彈性,連同鮮甜醬汁呷入口,細膩吸引。全條魷魚筒,切成一個個粗身圓圈,質感煙煙韌韌,純樸鮮味。日本產豚肋肉 88豚肋肉燒至邊沿焦脆,烈火下烤出酥脆口感,油香四溢,入

炎蔵和牛「極致』4點拼盤 398

海鮮三味 198

日本產豚肋肉 88
豚肋肉燒至邊沿焦脆,烈火下烤出酥脆口感,油香四溢,入口肉香濃郁,啖啖滋味。

蕃茄沙律48
吃過熱辣辣燒肉,跟配清新的沙律解膩,爽脆的沙律菜,配上多汁酸甜的蕃茄,拌勻胡麻醬,加上紫洋蔥,吃下去特別清爽,十分開胃。

和牛咖喱烏冬 108
日式咖喱香而不辣,和牛肉軟腍黏牙,烏冬掛上誘人咖喱汁,綿彈惹味,味道十分香郁,內有綿糯的薯仔、香甜洋蔥絲,美味誘惑。
白桃乳酸梳打/ 蝶豆花青檸梳打 42
浪漫紫藍色的蝶豆花梳打,入口青檸清香,十分清爽解渴。拌勻乳酸梳打,盡是白桃芬芳,甜入心扉。
2023-10-27 22 views
荔枝角D2 Place都係好多Officer平時會去搵食既好地方,今次發掘一間位於3樓燒肉過江龍,一試看看最高級別肉質如何!雅@特盛 $938 (2-3人前) 沙律前菜 和牛4點拼盤夢之大地豚三味日本產雞肉三味和牛西冷薄切大判燒整個套餐重中之中當然和牛西冷薄切,只有一塊尤其珍貴,可以要求店員幫手燒,大大片但真的很薄,但就是薄薄的口感令到肉質入口即溶,而且滿口油花感覺都非常良好!其他和牛品質都相當唔錯,看看油花遍佈平均,每個部位油花都看得出其分別而且鮮明,肉類質素都唔錯!整體食物質素都唔錯,但兩個男生吃就只能說剛好,而且前菜跟泡菜都限定一份不能添加,另收加一服務費,埋單$1031.8 /2人。銀座炎蔵燒肉荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖

雅@特盛 $938 (2-3人前)
沙律前菜

銀座炎蔵燒肉
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖
前菜沙律
2023-10-26 20 views
荔枝角越開越多新餐廳,晚市選擇咗呢間開咗一段時間嘅燒肉店~🍽️炎蕆和牛「極致」6點拼盤 $588呢款係餐廳嘅推介拼盤之一,和牛次序要循序漸進,最後先食最肥美果件~和牛肩三角-肉質有咬口和牛貝身-帶有少許脂肪,牛肉味都幾重,食落唔會太油膩和牛肋肉-適中厚度,咀嚼時食到啖啖肉汁,推介和牛三筋肉-大大塊滿足系列,肉香出和牛芯芯-油脂超豐富!入口即溶~和牛友三角-最肥美嘅一塊,好少地方有呢款肉,較為稀有!呢款食一塊已經夠晒滿足!🍽️厚切上等牛舌芯 $138肉質好爽彈,一啲都唔會韌,可以另外淋上檸檬汁帶出其鮮味~特別推介配菜大蔥,好甜!🍽️和牛里肌芯 $268雪花均勻嘅和牛,油脂豐富之餘但又唔會感覺好油膩,而且仍然有一定厚度,可以保留到其口感
荔枝角越開越多新餐廳,晚市選擇咗呢間開咗一段時間嘅燒肉店~

🍽️炎蕆和牛「極致」6點拼盤 $588
和牛肩三角-肉質有咬口
和牛貝身-帶有少許脂肪,牛肉味都幾重,食落唔會太油膩
和牛肋肉-適中厚度,咀嚼時食到啖啖肉汁,推介
和牛三筋肉-大大塊滿足系列,肉香出
和牛芯芯-油脂超豐富!入口即溶~

🍽️厚切上等牛舌芯 $138
肉質好爽彈,一啲都唔會韌,可以另外淋上檸檬汁帶出其鮮味~
特別推介配菜大蔥,好甜!

🍽️和牛里肌芯 $268
呢間🇯🇵東京人氣和牛燒肉🥢專門店銀座炎藏燒肉🔥首間海外分店就開係 D2Place🤩,一入到去就見到佢哋嚴選嘅🏯日本產黑毛和牛而且有唔少係🥰稀有部位,十分之吸引。入面地方都👍幾大,而且有大量🛋️卡位,人多仲有得包廂☺️添!我哋揀咗雅·特盛😍套餐有包前菜沙律🥗同埋泡菜,可以食住等啲肉🥩,開吓胃。呢個餐有🐂和牛4點拼盤(和牛芯芯、和牛肋肉、和牛龜之甲同埋和牛鞍下)、夢之大地豚🐖三昧、日本產雞肉🐓三昧同埋和牛西冷薄切🥩大判燒,十分之豐富。呢度嘅🤤和牛質素十分之好,而且唔同嘅部位🔥燒完食落都各有特色😋,我就特別鐘意❤️和牛西冷薄切大判燒🤩,沾上生蛋食入口即化🥰好甘香!夢之大地豚🐖三昧同埋日本產雞肉🐓三昧燒完亦都好鮮嫩🤤,肉香四溢齒頰留香😊。

Type of Meal
Dinner
2023-10-22 24 views
今晚同老公撐枱腳,去左一家日式燒肉餐廳,專門供應和牛料理,食左d好正嘅和牛😋🔥和牛西冷薄切大判燒和牛西冷肉切成薄片,基本上輕輕一笑就已經熟透,餐廳更會提供一顆新鮮的蘭王蛋,烤熟的和牛配上濃味嘅蘭黃蛋液,每一片肉都保持了它的嫩度和多汁,而且口感非常柔軟。🔥炎蔵和牛極致4點拼盤拼盤包括和牛龜之甲、和牛笹身、和牛唐辛子、和牛貝身。這個拼盤提供了不同部位的和牛肉,每一塊都展現了其獨特的口感和風味。無論是龜之甲的細嫩、笹身的肥美、唐辛子的口感還是貝身的鮮嫩,每一口都是一種享受。🔥和牛肋肉牛肋肉肥瘦均勻,以簡單的調味讓和牛肉的風味得以充分展現。每一口咬下去,肉的香氣和鮮嫩的口感立即填滿口腔!🔥石鍋和牛牛肉拌飯熱騰騰的石鍋裡的米飯為基底,加入了切成薄片的和牛牛肉。當炙熱的飯與牛肉相遇時,牛肉的肉汁與米飯的香氣完美融合!這是一道滿足胃口的主菜,讓你享受到和牛的豪華與米飯的濃郁。

🔥和牛西冷薄切大判燒

🔥炎蔵和牛極致4點拼盤

🔥和牛肋肉

🔥石鍋和牛牛肉拌飯
今日同朋友去食燒肉朋友推薦去這間銀座炎蔵燒肉🤤-銀座炎蔵二人前($938)先上2款前菜,分別係泡菜和沙律🥗泡菜偏鹹,配白飯食會更夾🤡而沙律份量都好多,有白飯魚,黃椒絲,紅椒絲,洋蔥🧅和好多好多生菜~食完前菜就嚟主角啦🌝有和牛~牛舌~虎蝦~~有上等牛舌,炎蔵和牛4點盛和2隻虎蝦🦐🦐牛舌真係好好食😋必點肉質彈牙,十分滿意(*≧∀≦*)至於炎蔵和牛4點盛分別係和牛笹身,和牛貝身,和牛龜之甲 以及 和牛鞍下\(//∇//)\這幾個部位都好好味,雪花均勻,肉質濃郁,令人食不停口🤗好吸引,十分幸福的味道☺️最後再燒埋2隻大大隻虎蝦🦐肉質彈牙厚實~-仲有日式咖喱飯🍛味道都不錯(╹◡╹)♡至於甜品係青檸雪葩🍧酸酸甜甜,解膩開胃(*´Д`*)岩曬食完燒肉之後食的甜品😍-本身set係包一枝Sparkling Wine🍾不過我地轉左飲巨峰提子乳酸梳打和白桃乳酸梳打٩(๑❛ᴗ❛๑)۶味道清新,不錯(*´꒳`*)-Name🏠: 銀座炎蔵燒肉 Ginza Enzo YakinikuLocation📌:荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖(港鐵荔枝角站 D1 出口, 港鐵荔枝角站 D2 出口)價錢💰

今日同朋友去食燒肉
朋友推薦去這間銀座炎蔵燒肉🤤

銀座炎蔵二人前($938)
先上2款前菜,分別係泡菜和沙律🥗
泡菜偏鹹,配白飯食會更夾🤡

食完前菜就嚟主角啦🌝
有和牛~牛舌~虎蝦~~
有上等牛舌,炎蔵和牛4點盛和2隻虎蝦🦐🦐
牛舌真係好好食😋必點

肉質彈牙,十分滿意(*≧∀≦*)

仲有日式咖喱飯🍛味道都不錯(╹◡╹)♡

至於甜品係青檸雪葩🍧
酸酸甜甜,解膩開胃(*´Д`*)
岩曬食完燒肉之後食的甜品😍

本身set係包一枝Sparkling Wine🍾
味道清新,不錯(*´꒳`*)

價錢💰:銀座炎蔵二人前($938)

2023-10-20 38 views
今日去荔枝角跳舞上堂,順便係D2 Place搵個舒服地方坐低慢慢食😋 套餐款式選擇多,豐儉由人,而今次就單點,試晒幾款海鮮同肉類。✨炎蔵和牛「極致」4點拼盤 $398一次過品嚐到四款和牛,口感、油香同肉味分明,各有千秋,份量適合二人分享。-✨上等牛舌 $98好鍾意薄切牛舌,既保留到嚼勁,同時肉味十足。✨海鮮三味 $188三款海鮮包括帆立貝、海蝦同原隻魷魚,全部都好新鮮,口感非常好。尤其係魷魚彈牙,蘸埋醬汁食風味更佳🦑✨石鍋和牛牛肉拌飯 $128用石鍋已經好加分!口感偏向濕潤,每一口飯粒都有淡淡蛋香,醬汁比例不錯,整體非常夾。

✨炎蔵和牛「極致」4點拼盤 $398
✨上等牛舌 $98
好鍾意薄切牛舌,既保留到嚼勁,同時肉味十足。

✨海鮮三味 $188

✨石鍋和牛牛肉拌飯 $128
行完 D2 Place市集,見到呢間燒肉店,門口仲有影相機~ 點了set 舞。特盛先來沙律、泡菜 特盛分量真係好足,可以2-3人享用, 有齊雞牛豚:和牛四點拼盤、夢之大地豚三點、日本產雞肉三味和牛四點係相對稀少珍貴部位,有笹身、貝身、鞍下、龜之甲,menu 仲有圖文解說,似係一本和牛辭典龜之甲,屬後肌活動位置,油脂偏少赤肉含量高,輕烤texture爽身,肉味濃厚。赤肉與油脂比甚平均既笹身,厚切細細片,咀嚼起特別彈滑Juicy霜降度No.1既鞍下,面層霜降油花細密。爐火帶出油香美味,柔軟嫩滑感覺。夢之大地豚三昧北海道豚肉,分別有豚頸肉、豚肋肉、豚里肌。肉味濃,色澤光鮮紅潤,肉質鮮嫩有彈性。日本産雞肉三昧有雞胸肉、雞頸柳、雞腿肉。雞肉嫩滑,雞皮薄油脂少。 雞頸柳爽彈雞味濃鮮。石鍋和牛牛肉拌飯香滑流心蛋汁,跟菠菜、豆芽、木耳、瓜肉配料翻匀,飯粒滿滿牛油香氣,甘香又有醬香和牛肉汁,超飽肚。食燒肉飲杯High Ball 即時降溫,仲點左粒粒白桃肉既白桃乳酸梳打~
點了set 舞。特盛

先來沙律、泡菜
特盛分量真係好足,可以2-3人享用,
有齊雞牛豚:和牛四點拼盤、夢之大地豚三點、日本產雞肉三味

夢之大地豚三昧
北海道豚肉,分別有豚頸肉、豚肋肉、豚里肌。
肉味濃,色澤光鮮紅潤,肉質鮮嫩有彈性。

日本産雞肉三昧
有雞胸肉、雞頸柳、雞腿肉。
雞肉嫩滑,雞皮薄油脂少。
雞頸柳爽彈雞味濃鮮。

石鍋和牛牛肉拌飯

2023-10-17 35 views
平時去D2 Place行市集就行得多,原來上多一層3樓有好多餐廳選擇,今日朋友就帶我嚟食呢間日本燒肉,舖頭入邊裝修都幾闊落新淨~坐低之後,就自己用QR code落單,呢度有好多高質嘅和牛選擇 有好多係連名都未聽過嘅部位😛 乜都想試吓最好就係揀拼盤🤣 🐷炎藏和牛極致六點拼盤 $588呢個拼盤包含咗六款唔同部位嘅牛肉,包括和牛內腿肉、和牛友三角、和牛唐辛子、和牛龜之甲、和牛羽下同埋和牛鞍下,有好多都係好稀有嘅部份😮😮 和牛友三角明顯勁多油花 燒完出嚟有晶瑩剔透嘅感覺,配埋Wasabi食就可以中和返和牛嘅油膩感,有一刻覺得好似食緊熱既拖羅咁樣🤭 而其他款式肉質都好柔軟 好好食🤭🐷厚切牛舌芯 $138平時好少食到厚切牛舌 仲要係舌芯位,好容易就燒到外脆內爽彈既口感 仲要爆汁😌 輕輕加啲鹽調味已經好好食😚🐷和牛西冷薄切大判燒 $238呢塊薄切既西冷油花超靚 睇落直頭係粉紅色🌷 成個爐咁長既和牛西冷放咗喺爐面之後 好快就見到啲油脂極速溶化,即刻反轉!輕輕灼一灼就食得,呢個牛肉仲附上一份蘭王蛋 點左蛋汁即刻食😋 蛋香同牛既油脂香平衡得啱啱好 而且口感好滑溜 好似瀡滑梯咁就吞咗🥹 好回味🥹🥹 之後個蛋

🐷炎藏和牛極致六點拼盤 $588

🐷厚切牛舌芯 $138

🐷和牛西冷薄切大判燒 $238
呢塊薄切既西冷油花超靚 睇落直頭係粉紅色🌷 成個爐咁長既和牛西冷放咗喺爐面之後 好快就見到啲油脂極速溶化,即刻反轉!輕輕灼一灼就食得,呢個牛肉仲附上一份蘭王蛋 點左蛋汁即刻食😋 蛋香同牛既油脂香平衡得啱啱好 而且口感好滑溜 好似瀡滑梯咁就吞咗🥹 好回味🥹🥹 之後個蛋汁我哋都用嚟點其他牛肉食🤣 就算唔叫呢個西冷 我都好建議散叫一隻蘭王蛋配肉食☺️

🐷炎藏沙律 $68
雖然呢個沙律嘅結構好簡單 但食落又幾好食!首先蔬菜新鮮爽脆係基本,上面嘅配菜魚仔都幾有鹹鮮味 撈埋唔需要好多醬汁都已經好夠味道,而且呢個沙律嘅性價比都幾高🤣值得一叫🤣

🐷石鍋和牛拌飯 $128
係成餐飯入邊最唔日式嘅嘢🤣🤣 好似成個韓式石鍋飯咁 不過食咗咁多肉 有啖飯食下真係舒服好多~😌 而且呢個和牛拌飯有菠菜 醃蘿蔔等等嘅配料 口感好清爽,撈埋上面隻靚雞蛋一齊食😚 正😚

🐷菠蘿乳酸特飲$42
🐷巨峰乳酸特飲$42
飲品就正常發揮啦 不過燒肉真係好難唔叫嘢飲🤣
  • 炎蔵和牛[極致]6點拼盤
2023-10-16 36 views
炎藏六點盛,滿足花心既我地,一共有六款和牛,當中和牛友三角,上等肋肉,貝身都一分出色!每一塊燒牛肉都切得好均勻,脂肪比例都剛剛好,肉質嫩滑,每一口都有肉汁,令人好滿足。餐牌亦寫出各部份和牛的資料!大開眼界!和牛西冷薄切大判燒,見到塊肉已興奮,無令我地失望!肥美🤪🤪服務方面都好好,職員好友善好熱情。佢哋好有耐心,解答我對燒肉的問題,亦都可以請佢哋幫手燒,令我更享受用餐嘅過程。總括而言,炎藏係一間中上水平嘅燒肉店。燒牛肉質素不錯!值得一試。

餐牌亦寫出各部份和牛的資料!大開眼界!

和牛西冷薄切大判燒,見到塊肉已興奮,無令我地失望!肥美🤪🤪

2023-10-15 82 views
呢晚出咗D2 Place行街 諗住食埋飯先返屋企上到3樓見到呢間燒肉好似好正咁 環境又幾靚 又冇咩油煙 即刻入去試下Menu有套餐又有得散叫 掙扎咗一陣 最鐘意食牛嘅我哋都係決定散叫和牛極致4點拼盤$398Staff會幫手先搽油 然後等3分鐘就可以開始燒拼盤有和牛肩三角、和牛笹身、和牛鞍下同埋和牛友三角每一款顏色都好鮮嫩 雪花花紋分佈平均較薄嘅入口有即融嘅感覺 但和牛嘅香氣喺口腔久久不散 好正👍🏻厚身嘅油脂飽滿 有咬口 香氣都係會喺口中停留 好滿足😌另外加咗和牛上等牛舌芯$138冇諗過牛舌可以咁嫩滑咁香口牛味好香濃 加上少少鹽提升香味 冇得彈❤️海鮮三味$188海蝦超大隻 食落去爽彈帆立貝鮮甜juicy 魷魚好大條 外表燒到好香口 入面口感好彈牙石鍋和牛肉拌飯$128份量都好大 有芽菜、醃蘿蔔、波菜、蘭王蛋仲有好正嘅和牛粒😍又係好嫩好香好好食同其他配料mix 埋一齊食 仲有少少飯焦 好香口好惹味惠比壽啤酒$68380ml都好夠飲 麥味較重 配燒肉簡直係一流
呢晚出咗D2 Place行街 諗住食埋飯先返屋企
上到3樓見到呢間燒肉
好似好正咁 環境又幾靚 又冇咩油煙 即刻入去試下

Menu有套餐又有得散叫
掙扎咗一陣 最鐘意食牛嘅我哋都係決定散叫

和牛極致4點拼盤$398
Staff會幫手先搽油 然後等3分鐘就可以開始燒
拼盤有和牛肩三角、和牛笹身、和牛鞍下同埋和牛友三角
每一款顏色都好鮮嫩 雪花花紋分佈平均

海蝦超大隻 食落去爽彈
帆立貝鮮甜juicy
魷魚好大條 外表燒到好香口 入面口感好彈牙

石鍋和牛肉拌飯$128
份量都好大 有芽菜、醃蘿蔔、波菜、蘭王蛋
仲有好正嘅和牛粒😍又係好嫩好香好好食
同其他配料mix 埋一齊食 仲有少少飯焦 好香口好惹味

惠比壽啤酒$68
380ml都好夠飲
麥味較重 配燒肉簡直係一流
有朋友介紹話呢度嘅和牛燒肉好高質👍🏼性價比好高🤩而且肉嘅質素好好~所以今次做到朋友嚟個happy Friday😚一入舖頭就見到有個大櫃放晒各式各樣嘅和牛,而且啲紋理非常靚,一睇就知道油脂分佈得好好一定好好食😋今次叫咗和牛「極致」六點拼盤有和牛有三角、上等肋肉、貝身、芯芯、龜之甲、友三角同內腿肉肉質超級鮮嫩而且都油脂分佈好好!燒出嚟嘅時候已經發出濃郁嘅肉香,入口即溶肉味好濃,鍾意食牛嘅朋友會好喜歡每件肉嘅選材都好講究,所以每件肉都係鮮嫩而且係高級嘅享受👍🏼🤤海鮮三味我同朋友都好鍾意食海鮮所以就揀咗個有蝦魷魚同帶子嘅海鮮拼盤,魷魚嘅份量十足,嚟前已經幫我哋切好晒,所以燒嘅時候就更容易熟~魷魚好新鮮~海鮮同帶子嘅份量都好大份,上碟前已經有調味料醃好,所以食落就更有入味燒味琳魚乾店員好好,會幫我哋燒好佢先、然後幫我哋就將佢剪成一條條~琳魚乾燒得脆脆的,撈埋啲沙律醬暖暖地咁食好滋味

今次叫咗和牛「極致」六點拼盤
有和牛有三角、上等肋肉、貝身、芯芯、龜之甲、友三角同內腿肉
肉質超級鮮嫩而且都油脂分佈好好!
燒出嚟嘅時候已經發出濃郁嘅肉香,入口即溶
肉味好濃,鍾意食牛嘅朋友會好喜歡

每件肉嘅選材都好講究,所以每件肉都係鮮嫩
而且係高級嘅享受👍🏼🤤
和牛「極致」六點拼盤