2023-12-09 132 views
朋友係荔枝角附近學完日文🇯🇵,話好想食燒肉😋,但係又唔想去咁遠,好彩最後搵到間係附近,網上評價又唔差嘅燒肉店,咁就一於去試下先😆。銀座炎蔵燒肉,顧名思義係嚟自日本🇯🇵銀座嘅燒肉店,除咗用日本A4黑毛和牛外,更加用咗日本🇯🇵燒肉專用網,完全可以享受高質燒肉😍。由於我和朋友都有選擇困難症😂,今次唔好煩,一於叫個2️⃣人餐就算😆。銀座炎蔵二人前 $938前菜:白菜辛奇泡菜🥬唔算辣🌶,就咁食有又得,包住燒好嘅牛肉🐂食亦得。炎藏沙律沙律菜🥗好新鮮,上面放咗我至愛嘅魚乾仔,口感豐富😋。上等牛舌牛舌有6️⃣塊,全部大大片🥰,口感Q彈,肉汁豐富,牛味香濃🤗。炎藏和牛4️⃣點盛🌟和牛笹身油脂分佈平均,牛味濃郁🥰。🌟和牛內腿肉肉質柔軟,油脂較少🤗。🌟和牛唐辛子肉質爽口,有香甜味道😋。🌟和牛三筋肉肉質軟嫩具彈性,香甜多肉汁😍。虎蝦(2️⃣本)2️⃣隻虎蝦🦐大大隻,肉質肥厚、鮮味十足🥰。和牛咖哩飯日式🇯🇵咖哩味道偏甜,唔會好辣🌶,和牛🐂肉質軟嫩多汁,整體十分惹味😋。檸檬雪葩🍋酸酸甜甜,作為飯後甜品最適合不過。本身個餐係會送支Sparkling Wine🍾,但係由於我地兩個都唔飲酒,所以改咗兩杯特飲🍹。巨峰提子🫐乳酸梳打白桃乳酸

銀座炎蔵二人前 $938
前菜:
白菜辛奇
泡菜🥬唔算辣🌶,就咁食有又得,包住燒好嘅牛肉🐂食亦得。

炎藏沙律
沙律菜🥗好新鮮,上面放咗我至愛嘅魚乾仔,口感豐富😋。

上等牛舌

炎藏和牛4️⃣點盛
🌟和牛笹身
油脂分佈平均,牛味濃郁🥰。
🌟和牛內腿肉
肉質柔軟,油脂較少🤗。
🌟和牛唐辛子
肉質爽口,有香甜味道😋。
🌟和牛三筋肉
肉質軟嫩具彈性,香甜多肉汁😍。

虎蝦(2️⃣本)
2️⃣隻虎蝦🦐大大隻,肉質肥厚、鮮味十足🥰。

和牛咖哩飯

檸檬雪葩
🍋酸酸甜甜,作為飯後甜品最適合不過。

巨峰提子🫐乳酸梳打
白桃乳酸梳打
兩杯飲品甜度適中,酸酸地幾醒胃😋。

2023-11-16
Type of Meal
Dinner
天氣轉涼,就係時候食返啲燒肉暖胃啦!銀座炎藏燒肉推出極致享受嘅和牛極致定食(3種),絕對係肉食愛好者嘅最愛🌟!包括和牛笹身、和牛鞍下同和牛羽下,定食仲包埋麵豉湯、沙律同白飯~大滿足😌另一個lunch set一碟包括和牛霜降、赤燒肉定食。另外,海鮮三味,每一款都帶嚟獨特嘅風味同質感,絕對令你嚐到上等嘅海鮮🦐🦑滋味!⁣⁣❣️ 銀座炎藏燒肉現推出限時優惠,只需$188就可以品嚐到和牛霜降同赤燒肉定食,絕對係超值優惠!快啲嚟試下啦!⁣⁣⁣⁣銀座炎藏燒肉嘅和牛極致定食(3種)外觀金黃誘人,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶嚟濃郁嘅和牛香氣,令你味蕾感到無比滿足😍!肉質嫩滑,口感好好嘅和牛霜降,赤燒肉定食嘅醬汁入味,加上新鮮嘅海鮮三味,每一款都帶嚟獨特嘅風味同質感,絕對讓你一試難忘!⁣⁣📣銀座炎藏燒肉和牛極致定食(3種)⁣、ENZO和牛霜降同赤燒肉定食📣限時優惠:只需⁣$248, $188📣詳情請到店內查詢⁣⁣⁣⁣⁣⁣🍽️ 餐廳名稱:銀座炎藏燒肉⁣📍 地點:荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓302號舖🕑 營業時間:11:30 - 15:30, 17:30 - 22:00💰 人均消費:$200

📣限時優惠:只需⁣$248, $188
📣詳情請到店內查詢⁣
⁣⁣⁣⁣⁣
🍽️ 餐廳名稱:銀座炎藏燒肉⁣
💰 人均消費:$200
  • 和牛極致定食(3種)
  • ENZO和牛霜降同赤燒肉定食
2023-12-06 101 views
餐廳是日本東京銀座的人氣燒肉店 主打日本A4黑毛和牛及其他稀有部位 若然希望品嚐多個和牛部位 選擇拼盤便最適合不過 .多款和牛中較喜愛友三角和羽下的部位 友三角是油脂適中的霜降牛肉 一頭牛中只能取得十人份量的稀有部位 油花細膩豐盈 脂肪比例相對其他部位為多 濃滑的口感令人回味無窮 .羽下是肩肉中霜降分佈最美的牛肉 口感柔軟 外表呈現細緻的紋絡 油脂分佈平均 在口中呈半溶狀態 上肋肉具有濃郁的牛香 肉質軟腍 擁有豐富的肉汁和鮮美的口感 .龜之甲則位於和牛內腿下側的赤身部位 肉質有點紮實 油脂少而富嚼勁 .除了拼盤外 也點了數量限定的里肌芯部位 桃紅色的肌肉間鑲嵌著細碎的白色脂肪 肉質柔軟 炙烤後肉汁飽滿 焦香四溢.黑毛和牛的魅力無需多言 脂肪因高溫而融化而散發的肉汁精華 實在難以抵擋那瀰漫在空氣中的肉香💆🏻‍♀️.▪️炎蔵和牛「極致」6點拼盤 | $588▪️和牛里肌芯 (數量限定) | $268

▪️炎蔵和牛「極致」6點拼盤 | $588
▪️和牛里肌芯 (數量限定) | $268
$500 (Dinner)
  • 炎蔵和牛[極致]6點拼盤
2023-11-27 340 views
唔知點解個個食評都話佢好高性價比,但係我覺得勁低😮‍💨評分係根據性價比🫡炎藏和牛極致六點拼盤 💰588 ❤️‍🔥4/10分和牛肋肉 3枚🥇有油脂得嚟唔膩,牛味最重🥰和牛友三角 3枚🥈油脂分布適中,厚身,有牛味😍和牛羽下 3枚🥉最油膩,但口感柔軟,都可以一試嘅😉和牛內腿肉 3枚🦵🏻 & 和牛龜之甲 4枚🪖偏嚡,牛味唔重,普通牛柳feel🫠和牛鞍下 4枚🐂薄片,比肋肉油膩,牛味唔重,無特別😕OS:雖然望落好似好好食,但除咗頭兩個之外,其他真係普通,唔值依個價🫥厚切上等牛舌芯 3塊👅 💰138 ❤️‍🔥6.5/10分厚實有嚼勁,有牛味但唔算重🥸魷魚🦑 💰68 ❤️‍🔥8/10分原條魷魚先💰68 仲要彈牙好咬口🤤OS:喺燒肉店竟然係魷魚最高性價比,可見佢啲肉真係好普通🥴(重要嘅嘢講兩次)服務其實都無乜,食哂3碟嘢都無人收,茶只係fill咗1次😶⚜️兩人食 要加一 💰873.4⚜️整體性價比 4.5/10分

炎藏和牛極致六點拼盤 💰588 ❤️‍🔥4/10分
和牛肋肉 3枚🥇
有油脂得嚟唔膩,牛味最重🥰
和牛友三角 3枚🥈
油脂分布適中,厚身,有牛味😍
和牛羽下 3枚🥉
最油膩,但口感柔軟,都可以一試嘅😉
和牛內腿肉 3枚🦵🏻 & 和牛龜之甲 4枚🪖
偏嚡,牛味唔重,普通牛柳feel🫠
和牛鞍下 4枚🐂
薄片,比肋肉油膩,牛味唔重,無特別😕

厚切上等牛舌芯 3塊👅 💰138 ❤️‍🔥6.5/10分
厚實有嚼勁,有牛味但唔算重🥸

魷魚🦑 💰68 ❤️‍🔥8/10分
原條魷魚先💰68 仲要彈牙好咬口🤤

服務其實都無乜,食哂3碟嘢都無人收,茶只係fill咗1次😶

⚜️兩人食 要加一 💰873.4
⚜️整體性價比 4.5/10分
2023-11-26 256 views
從未試過咁伏,1個$938和牛拼盆,4種和牛每種得3塊,仲要切到紙簿,加埋去好似好大塊和牛又係紙咁簿。加埋都唔知有冇100g。味道係得其中1種牛好啲,有油甘味。仲有仲有跟幾塊豬加雞,份量當然非常少。啲雞肉冇雞味,鞋烚烚,啲豬肉片還好,燒起都有豬味。成個拼盆咁既價位,得1個餐前沙律,飯都冇一個,去食放題燒都好啲,起碼會飽。平時咁細食,都唔飽。一定唔會再來,埋單過千元,但要再去食第2餐。從未試過咁伏。
仲有仲有跟幾塊豬加雞,份量當然非常少。
一定唔會再來,埋單過千元,但要再去食第2餐。從未試過咁伏。
2023-11-24
2023-11-24 3466 views
🥢放工約左個好耐無見既朋友見面,之前同佢行D2 place 發現原來3樓有好多餐廳,最後bookmark 左其中一間日式燒肉店,兩個都選擇困難症既情況下,揀Set就唔洗煩😆✨ 銀座炎蔵燒肉二人前前菜 + 燒物 + 食事 + 甜品 (尼個餐仲有枝Sparkling Wine送)🔸 炎蔵和牛4點盛1️⃣ 和牛笹身2️⃣ 和牛內腿肉 : 油脂少,肉質肉質柔軟,肉味濃3️⃣ 和牛唐辛子:肩部裏脊肉的核心部位,肉質爽口,食到肉的香甜味道4️⃣ 和牛三根肉:牛肩肉內後既肌肉,油脂較少,肉味突出,入口肉汁豐腴嫩滑🔸上等牛舌👅牛舌好大塊薄切,所以好易熟,爽口彈牙🔸虎蝦🦐虎蝦好大隻,而且好新鮮,肉質爽口鮮甜🔸和牛咖喱飯🍛日式咖喱味道偏甜,帶少少微辣,和牛軟腍,除左和牛仲有薯仔同甘荀🥕🔸炎蔵沙律🥗沙律配左沙律醋,酸酸地好開胃,面頭有少少魚干,令沙律更香口同口感更豐富🔸白菜辛奇唔會好辣,夾住牛肉一齊食,正👍🏻🔸巨峰提子乳酸梳打、白桃乳酸梳打因為唔飲酒關係,就轉左做乳酸梳打,🍇巨峰提子味好香,唔會好甜,🍑白桃乳酸梳打淡淡既蜜桃味,底下仲有桃肉🔸檸檬雪葩🍋檸檬味酸酸甜甜,飯後甜品解膩一流🤤

✨ 銀座炎蔵燒肉二人前

🔸 炎蔵和牛4點盛
1️⃣ 和牛笹身
2️⃣ 和牛內腿肉 : 油脂少,肉質肉質柔軟,肉味濃

🔸上等牛舌
👅牛舌好大塊薄切,所以好易熟,爽口彈牙

🔸虎蝦
🦐虎蝦好大隻,而且好新鮮,肉質爽口鮮甜

🔸和牛咖喱飯

🔸炎蔵沙律

🔸白菜辛奇
唔會好辣,夾住牛肉一齊食,正👍🏻

🔸巨峰提子乳酸梳打、白桃乳酸梳打

🔸檸檬雪葩
🍋檸檬味酸酸甜甜,飯後甜品解膩一流🤤

Type of Meal
Dinner
2023-11-23 144 views
來自東京的燒肉過江龍餐廳,食物質素什高,主打和牛燒肉,又提供雞肉、豬肉和海鮮等等,選擇勁多。點了和牛極致六點拼盤,有牛腿肉和特別部位,每一塊和牛都展現了極高的水準,塊塊牛肉都有豐富的油花和極為嫩滑的口感。每一口咬下去,肉質都能迅速融化在口中,散發出濃郁的牛肉香氣。另點了和牛牛舌芯,牛舌芯肉質鮮嫩多汁厚切。除了和牛,餐廳還有提供一些其他的選擇,如海鮮、雞肉、豬肉,種類多不勝數。食燒牛肉一定要配紫菜蛋飯,配上蘭黃蛋飯,一啖牛肉一啖月見蛋飯相當滿足。

另點了和牛牛舌芯,牛舌芯肉質鮮嫩多汁厚切。

2023-11-21 140 views
銀座炎藏燒肉以其高品質的肉類和精緻的料理而聞名。花之特盛套餐是他們的招牌菜之一,適合三至四人分享。這個套餐提供了各種不同種類和切法的肉類,包括嫩滑的和牛,美味的日本產雞肉及豚肉。沙律前菜清爽可口,為味蕾帶一點清新!夢之大地豚三味, 用咗豬唔同嘅部位,您可以品嚐到豚肉的不同滋味。日本產雞肉三味也,肉質鮮嫩多汁。海鮮三味多種海鮮選擇,包括新鮮的魷魚、蝦、扇貝等,每一款都鮮甜可口。和牛拼盤有6款特選部位,包捨和牛龜之甲、和牛鞍下、和牛三角、和牛羽下、和牛內腿肉,和牛內腿肉好特別,肉味濃有咬好,但好juicy!會encore既日式烤肉店!

沙律前菜清爽可口,為味蕾帶一點清新!

夢之大地豚三味, 用咗豬唔同嘅部位,您
可以品嚐到豚肉的不同滋味。

日本產雞肉三味也,肉質鮮嫩多汁。

會encore既日式烤肉店!
前排行完D2,肚餓就入咗呢間燒肉店,仔細睇先知道原來係日本過江龍,喺東京有兩間分店~質素好好,價錢又唔算太貴😚• 炎蔵和牛「極致」六點拼盤 $588不得不大讚每款都超好食,紋路勁靚,好有真係去咗日本食燒肉嘅感覺!採用正宗日式網燒,爐溫足夠,輕易燒到外焦內嫩,鎖住肉汁!和牛鞍下、和牛肩三角、和牛龜之甲呢三歌都係薄切肉,和牛貝身、和牛笹身、和牛羽下則為厚切,各有特色。我自己就最鍾意厚切嗰幾款,更加食到和牛油脂豐厚嘅特點,入口即溶,好正🥹🧡• 日本產鷄肉三味 $188包括雞頸柳、雞腿肉同雞胸肉三個部位!雞胸肉脂肪最少,但都唔會太乾。雞腿肉連皮一齊燒,味道最香口。雞頸柳則介乎兩者之間,肉質彈牙😋• 帆立貝 $68簡單用鹽同胡椒調咗味,直接連殼燒,食落幾鮮甜🧡• 紫菜飯 $32雖然佢唔係我expect嗰種有燒肉汁喺底嘅紫菜飯,不過本身飯粒都好有米香🫶🏻

• 炎蔵和牛「極致」六點拼盤 $588

• 日本產鷄肉三味 $188

• 帆立貝 $68
簡單用鹽同胡椒調咗味,直接連殼燒,食落幾鮮甜🧡

• 紫菜飯 $32
2023-11-17 81 views
終於等到la首先當然想介紹下,呢間餐廳ge精髓炎藏和牛「極致」6點拼盤雖然見到好似都係一堆牛肉係度姐。但係其實係要分次序食的,係要由最瘦食到最肥我最鐘意第五款「和牛友三角」(即第二肥)肉質真係好新鮮,好juicy😍😍😍跟住就係想介紹下個咖哩飯覺得日本咖哩係好好食的,因為日本咖喱係偏甜,又唔辣,食上去好舒服,但又有咖哩味好正。真係想叫多份,但因為想試下唔同種類,所以之後點左和牛鍋飯另外呢間餐廳可以直接qr code落單好方便。避免左唔鐘意同人講咁多嘢ge我😊😊最後感覺環境好乾淨,好整潔。
終於等到la

首先當然想介紹下,呢間餐廳ge精髓
炎藏和牛「極致」6點拼盤
雖然見到好似都係一堆牛肉係度姐。
但係其實係要分次序食的,
係要由最瘦食到最肥
我最鐘意第五款「和牛友三角」(即第二肥)
肉質真係好新鮮,好juicy😍😍😍

跟住就係想介紹下個咖哩飯

最後感覺環境好乾淨,好整潔。

2023.10.30【10.30  日式燒A4黑毛和牛美味魔法@ 荔枝角 銀座炎蔵燒肉】護送AA回到4小龍後她硬是要留我陪她晚膳說帶著她心愛的布甸狗魔術師給我一頓美味魔術原來她帶我去日式燒和牛她在點菜時店員都好細心地奉上每人1客的 沙律 和 泡菜 她喝的是荔枝烏龍茶我喝的是橙汁我喜歡這個泡菜她喜歡這個沙律 她點了舞@特盛和牛肩三角和牛龜之甲和牛友三角和牛芯芯 一人一個不同的飯不同的滋味還有夢之大地豚三味日本雞肉三味布甸狗魔術師加持一下日式燒網出格格大蔥放點岩鹽讓和牛油香流到紫菜飯中蔥蔥有點焦香吃得正上頭所以再多點大蝦2隻非常乾淨吃得放心吃一頓優質的美味就像有魔法施在身上讓自己開心起來犒賞每天辛勤工作的自己要做最好的自己隨時準備見到他想他想見他每天也是沒有一天不是原來有一個有趣的鏡頭上一個顧客的還蠻搞笑的希望下次是和他來吃我們在這裡拍照整體味道:♥♥♥♥♥環境:♥♥♥♥♥服務:♥♥♥♥♥衛生:♥♥♥♥♥抵食:♥♥♥♥♥Deliverule 溫度 ★★★態度 ★★★味道 ★★★♡銀座炎蔵燒肉♡  ♡荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓302號舖♡

護送AA回到4小龍後

♡銀座炎蔵燒肉♡
♡荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓302號舖♡
2023-10-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$492 (Dinner)
荔枝烏龍茶 和 橙汁
  • 和牛龜之甲
  • 荔枝烏龍茶
  • 橙汁
2023-11-16 47 views
朋友在荔枝角上班,約在該區飯聚,D2 Place 可謂必然之選;朋友喜歡吃和牛,一於到銀座炎藏大快朵頤。店內木製裝修及傢具感覺時尚,卡位間隔甚高,保障私隱之餘亦十分闊落。炎蔵沙律🥗 $68,鮮有用小魚乾做沙律,味道還是挺討好的。沙律菜新鮮爽口,跟魚乾的小咸香,甚為配合。炎蔵 和牛 -「極致」4點拼盤 $398四個不同的部位,都同樣都是極致的美味 😋😋 牛肉和油香共冶一爐。雖然價值不菲,但啖啖皆享受 😍😍,都是值得的蔬菜🥬拼盤 $68,有南瓜、大蔥、冬菇、雞比菇及翠玉瓜!一輪肉一輪菜,均衡飲食!日本產豚肩胛 $98相對牛肉,價錢吸引!肉質不遜和牛,性價比高!和牛咖哩飯 $108,和牛肉質軟腍無筋,跟平常吃到的咖哩牛肉,分別甚大,要是牛的份量再多一點就更完美3.5 牛奶軟雪樣 $38,牛奶味道濃郁,質感滑溜,雪糕面上的脆片,增添口感!檸檬🍋雪葩 $28,檸檬清新的味道甚為突出,豐富的大餐後白最佳甜品飲品是分別是草莓番石榴乳酸梳打 $42及藍天乳酸梳打 $42,一人一杯,各自各精彩!

炎蔵 和牛 -「極致」4點拼盤 $398

日本產豚肩胛 $98

相對牛肉,價錢吸引!肉質不遜和牛,性價比高!

2023-11-14 103 views
朋友中意食燒肉😁(自己都係lol)book左間黎自東京既人氣和牛燒肉專門店 #銀座炎藏燒肉餐廳以木系裝修為主,環境闊落舒服。點餐後,店員會每人上一份調味盤,分別有醬油同埋鹽。🐔日本產雞腿肉 $88雞肉多汁,肉質嫩滑,簡單沾上鹽調味,已經好好食。🐷日本產豚肋肉 $88豚肋肉肉質細膩彈牙,肉味濃郁,口感比較柔軟,油香十足。上等牛舌 $98牛舌軟嫩多汁,豐富既油花,燒肉最好不過😋。和牛貝身 $188貝身即位於牛里肌肉旁,油脂分怖頗完美,白雪雪既油花細緻均勻,具光澤感。肉質嫩滑,肉味香濃而且多汁,有齒頰留香既感覺,好正。🐮x4 炎藏和牛「極致」四點拼盤 $398(四款肉肉包括牛龜之甲、和牛唐辛子、和牛鞍同埋牛友三角)牛龜之甲即牛後腿內側同內腿肉下側既肉。肌肉紋理較粗,肉質比較紮實,油脂少富嚼勁。和牛唐辛子即肩部裡脊肉既核心部位。肉質爽口彈牙,食到肉既香甜味道。和牛鞍即和牛上背,靠近肋眼既部位。肉嫰脂香,富口感。牛友三角係極上大腿三角Tri-tip 腿肉屬於帶有較多油花既稀有部位。口感超級柔軟,入口近乎即溶。食物質素高,我地都食得好滿足。食完都唔會好大陣油煙味,抽風系統做得幾好👍。
朋友中意食燒肉😁(自己都係lol)
book左間黎自東京既人氣和牛燒肉專門店 #銀座炎藏燒肉

🐔日本產雞腿肉 $88
雞肉多汁,肉質嫩滑,簡單沾上鹽調味,已經好好食。

🐷日本產豚肋肉 $88
豚肋肉肉質細膩彈牙,肉味濃郁,口感比較柔軟,油香十足。

上等牛舌 $98
牛舌軟嫩多汁,豐富既油花,燒肉最好不過😋。

和牛貝身 $188

🐮x4 炎藏和牛「極致」四點拼盤 $398
(四款肉肉包括牛龜之甲、和牛唐辛子、和牛鞍同埋牛友三角)

和牛鞍即和牛上背,靠近肋眼既部位。肉嫰脂香,富口感。

2023-11-13 42 views
如果你唔係牛肉控或者唔想花太多錢嘅話,炎藏係一個相當不錯嘅選擇。先嚟講講前菜。白菜辛奇同炎藏沙律都係我推薦嘅菜式。白菜辛奇嘅酸辣口感同白菜嘅清脆爽口非常搭配,而炎藏沙律則帶有一份清新嘅味道,加埋新鮮蔬菜同特製醬汁,令人食得好開心。接著係燒物。我特別推薦上等牛舌同炎藏和牛4點盛。上等牛舌肉質鮮嫩多汁,入口即化,真係一絕。至於炎藏和牛4點盛,佢提供咗四款不同部位嘅和牛,每一款都有獨特嘅風味同質感。如果你鍾意蝦嘅話,不妨試下佢哋嘅虎蝦,兩隻新鮮的大蝦,肉質鮮甜,十分美味。食事方面,我推薦和牛咖哩飯。和牛咖哩飯除咗有咖哩嘅香濃味道,仲加入了嫩滑的和牛肉塊,絕對係一道令人回味的佳餚。最後係甜品。推薦檸檬雪葩,清新酸爽,味道十分開胃,食完燒肉之後可以用來消除油膩感。

2023-11-13 41 views
通常嚟到荔枝角都係去工廠大廈搵食,朋友指路話D2 place 開左間燒肉店,望落好似幾好禁,搵埋我一齊去探下路可能開咗冇耐嘅關係,望落幾乾淨。你知啦,燒肉店成日有種油油地嘅感覺門口都寫咗啲set 嘅價錢,有平有貴任君選擇每樣都想試啲,所以冇嗌套餐,散嗌🔸點左兩款和牛,單點都有六塊一份,份量算不錯肉味香濃,油花好香又無筋🔸「龜之甲」我喜歡燒到佢嗰邊有少少燶燶哋咁樣食,帶有一點焦香,但係又唔會好鞋🔸「和牛貝身」我就喜歡燒到半熟🔸豬肩肉,講真本身冇乜期望,只係因為朋友話唔想食咁多牛所以先叫。點知食落勁有驚喜,一啲都唔臊,重好有口感。搞到我後尾encore 咗多次淨係食肉覺得有啲濟濟地,叫左個石鍋拌飯味道正常發揮,個份量令我幾有驚喜, $80有咁大碗,兩個女仔每人都食咗三碗消消濟當然要食啲海鮮啦,魷魚幾新鮮,燒一陣就可以食,唔腥又唔um。我同朋友一人食咗一條因為覺得喺屋企處理海鮮好麻煩,出街食到好食嘅,當然要encore總括嚟講,燒肉質素不錯,份量亦都大,雖然價錢有少貴,但住附近想食燒肉近近地我都會再嚟。另一個我幾欣賞嘅地方係雖然係燒肉店,但係餐廳入邊唔會覺得有好濃烈嘅燒烤味,通風做得幾好你知

可能開咗冇耐嘅關係,望落幾乾淨。
你知啦,燒肉店成日有種油油地嘅感覺

門口都寫咗啲set 嘅價錢,有平有貴任君選擇

每樣都想試啲,所以冇嗌套餐,散嗌

🔸點左兩款和牛,單點都有六塊一份,份量算不錯
肉味香濃,油花好香又無筋

🔸「和牛貝身」我就喜歡燒到半熟

淨係食肉覺得有啲濟濟地,叫左個石鍋拌飯

你知啦,有時食完再去行街好尷尬㗎嘛

門口見到里部和服換裝影相機,扮晒嘢去咗日本😆
2023-10-10
$450 (Dinner)
  • 豬肩肉