2023-07-18 12 views
我同男朋友就係被呢間店既生猛海鮮吸引住,門口放晒啲游水既海鮮係度,好吸睛呀!我地首先叫佐龍蝦刺身,龍蝦刺身都幾鮮甜,刺身既肉幾嫩,有啲咬口,一啲都唔腥,點小小豉油去食就仲岩,可以帶出龍蝦既鮮味🤩🤩之後叫佐海膽杯,海膽杯充滿三文魚籽,面頭有幾舊海膽,三文魚籽同海膽好夾,都係咁鮮味,一齊食口感好好,再加埋唔會好多既壽司飯,勁好味呀😍😍另外再叫埋魷魚海膽壽司,赤身壽司,海螺壽司,魷魚幾煙韌,加上上面鮮滑既海膽,一齊食好爽;赤身既魚肉係有啲筋既,唔會太滑,但反而有啲咬口,魚味都好鮮;海螺充幾爽脆,口感幾好,都係鮮味😚😚最後再叫佐蟹粥,蟹粥都幾大鍋,金黃色既粥一睇就知用佐好多蟹膏去煲出黎,蟹味香濃,啲粥好綿密,口感好好🥸🥸
2023-07-18 17 views
朋友帶路下來嘗嘗。牛石料理堅持嚴選食材和足料新鮮製造,希望以大眾化的價錢讓更多人享受到正統的日本菜式。整個餐牌都好吸引,幾經辛苦先點咗一堆食物。呢一碟係餐廳推介,拼盤有珍寶帶子,牡丹蝦,活北寄貝,鯛魚,超級大件新鮮!口感豐富的到兩個人份量剛剛好,珍寶帶子同牡丹蝦好有驚喜,大隻又厚身,好滿足!!一次滿足味蕾渴求Sushi Dish,內有魷魚海膽壽司同海螺壽司,入口鮮味爆發,唔使點豉油都夠晒味。所有壽司飯本身已經有淡淡醋味,無需任何醬汁下都好鮮甜味美❤️呢一個係朋友誠意推介,燒日式雞肉棒食落相當腍滑入味;味道偏鹹,不過都好大件! 日本鹽燒雞皮🧂啲雞皮夠香脆,而且好甘香,食落去口感好正 要Encore!沖繩苦瓜豚肉炒蛋重點一定係苦瓜,當中的苦味順利去除掉的同時還保有爽脆口感。餐廳經調味後,已經好夠味,但唔會掩蓋晒啲豬肉本身嘅香味😋。整體而言餐廳菜式唔貴、每份食物既量唔會太多,可以試多幾樣。環境舒適氣氛愉快,值得再去💋

前日男朋友又帶我食好西,今次佢哋頭九龍城,所以由佢帶路!我就想食日本嘢,而家咁牛石料理就啱晒啦🌟沖繩苦瓜豚肉炒蛋🌟打破了我對苦瓜嘅壞印象,沖繩苦瓜唔會好苦,反而非常爽脆,仲加埋豚肉同炒蛋,非常夾!磯煮鮑魚🌟超大隻鮑魚,而且好鮮甜!海膽吞拿魚腩蓉卷🌟好正啲海膽份量都唔少,加埋吞拿魚腩,又再豐富啲!豚肉蘆筍卷🌟比我想像中好食,豚肉本身有少少油脂,卷住蘆筍減低油膩感,即刻清新哂!今天嚟講覺得呢間日本餐廳都好好食!下次一定會同男朋友再嚟食過!
磯煮鮑魚🌟超大隻鮑魚,而且好鮮甜!

2023-07-14 18 views
💖和牛炒飯份量來說都好多,粒粒炒到金黃色,又好有獲氣味,和牛好豐富💚滿滿既和牛再加埋炒飯另外仲食到有好多蛋,最上面仲有勁多蔥,主要有鹹度既炒飯,炒得好出色💖豚肉蘆筍卷呢一份真係男朋友食過都讚好💜做得剛剛好,唔會落太多油,豚肉味較為突出💖鮑魚刺身其實男朋友都係好鐘意食,而我就係好少食,一直都以為係好普通💛原來食過一次好難忘,質感同味都好好食,下次一見到都會再食💖魷魚海膽壽司食海膽一係就食🧡一食就唔食,一食就要食最新鮮,而呢度既嗨膽就可以盡情咁食,新鮮度爆燈,搭住魷魚一齊,兩種味道可以融入埋一起,再有埋壽司,係好食💖海螺壽司海螺洗得好乾淨,雖然唔清楚佢既製作過程,但係食得出係唔差,好爽口又好有海既味道🩷💕男朋友生日,要帶佢食餐勁💘呢度叫牛石料理,大家都係第一次食,見到佢既食物賣相好吸引💞大家又想食日本料理,價錢又不是好貴,見到所有店員既禮貌態度相當好,黎到食日本料理係唔同D💓睇到好多選擇,所以都擇男友最喜愛既,以上係簡單介紹💗
💖和牛炒飯
💖豚肉蘆筍卷
💖鮑魚刺身
💖魷魚海膽壽司

💖海螺壽司

放假既我最鍾意周圍食嘢同打卡📸🤣今次同男朋友嚟到九龍城按完摩順便試吓呢間日式餐廳先🥰燒日式雞肉棒雞肉好紮實,同埋都算大嚿🤩燒得唔會話好燶,咬開入邊唔會話乾爭爭🤣沖繩苦瓜豚肉炒蛋苦瓜既微酸、豬肉🐷既爽口、炒蛋🥚既彈牙,各自既口感互補,食落令整個菜餚細膩豐富。係炒製過程中加咗油份,豬肉同雞蛋都吸收了油脂,口感因而變得滋潤油膩😍😘刺身:嗌咗佢哋啲刺身有珍寶帶子,牡丹蝦,活北寄貝,鯛魚。帶子食落彈牙🤓😍刺身都好新鮮有微微嘅甜味。魷魚海膽壽司,海螺壽司🍣魷魚口感嚼勁十足,海膽鮮甜滑膩,兩者搭配好協調。海螺就鮮嫩,正👍👍
燒日式雞肉棒
沖繩苦瓜豚肉炒蛋
刺身
魷魚海膽壽司,海螺壽司🍣
2023-01-06 655 views
呢一日約咗幾個舊朋友食飯,有啲朋友住東,有啲朋友住西,而家最好啦有屯馬線,一於純個中間點九龍城,睇個舖頭名以為主打係食牛,但係其實佢啲海鮮刺身壽司等等都相當之唔錯,所以我哋決定兩樣都試下,海鮮刺身又食吓,烤牛肉又食吓,先講佢個海鮮刺身拼盤,都幾新鮮,而且款式都幾多,一共有八款時令海鮮,前菜就嗌咗牛蒡,食日本菜最鍾意就係食呢個,到牛肉啦,嗌咗一個和牛雜錦拼盤,有伊藤和牛 A4 西冷、伊藤和牛 A45肉眼背峰,有伊藤和牛 A5 肉朖,擺出嚟嘅時候比較一下,唔同和牛,脂肪比例真係唔同,食落口嘅口感都好唔同,真係有入口即溶嘅感覺,真係幾正,最欣賞佢呢度有曬標籤畀大家睇,另外有嗌多一個魷魚啦,整體嚟講都幾好味,不過價錢都唔平架。
2022-10-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
2022-07-23 1558 views
誤打誤撞食到間幾好嘢日本嘢🍶🍣🦪🦐🍠🍶🧄🧅星期六本身打算去又一城食飯,全部都限時1.5小時,實在不能盡興,所以我們決定轉去九龍城揾其他,主打日本菜!喺OpenRice搵到幾間,決定落去親身睇下,去到呢間牛石料理門口,有一個男店員非常熱情咁介紹,亦都表明冇限時任坐,所以見到餐牌食物同價錢都覺得ok, 決定一試!點咗個藍龍蝦刺身拼盤,有幾款剌身,象拔蚌,帶子,白身魚,每款都非常新鮮好味,藍龍真係好正,超鮮甜呀!!!九百幾蚊一個拼盤!另外點咗好多佐酒小食,串燒,仲有牛肉刺身,入囗即溶咁,生蠔都非常新鮮!我哋開左兩枝大Sake, 埋單$4000左右,我覺得九龍城呢個質素同價錢算好合理!店員同老細都超好,好招呼又攪笑👍🏻🤭一定會再去🍶🍣🦪🦐唯一缺點,卡位太迫😌🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅👅💵:$4000/4🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
誤打誤撞食到間幾好嘢日本嘢
🍶🍣🦪🦐🍠🍶🧄🧅

店員同老細都超好,好招呼又攪笑👍🏻🤭一定會再去🍶🍣🦪🦐
唯一缺點,卡位太迫😌

🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅👅
💵:$4000/4
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
2022-06-15 1174 views
環境食物唔錯😂第一次去同朋友食生曰飯🎂🎉,本身無訂房⋯老闆娘自動比左間房我地食飯,之後到影相個時又會主動幫我地打燈影相。食物質素唔錯,環境都比較靜。缺點係價錢都小小貴
環境食物唔錯😂
2022-05-16 1204 views
琴日同朋友喺附近按摩之後,去咗呢間餐廳諗住食燒烤同日本嘢,見OpenRice評價幾好……入到去環境正正常常唔係特別靚,燈光比較暗。然後揭開餐牌發現每樣食物價錢都比較貴,心諗可能係用靚料…我哋散叫咗一堆sushi, 每件壽司嘅飯比較細粒,可能餐廰係想我哋有多啲空位可以食其他嘢。每件壽司嘅刺身size正常味道正常,冇乜特別。跟住嗌左一set牛,上枱嘅時候有乾冰襯托好靚,不過每一片都好細片,對於我呢種大胃王,真係完全唔夠喉,但係已經成為七舊水…. 唯一可取嘅係佢哋嘅服務好殷勤,不停會斟水俾你飲,又會主動打燈幫你影相。只可以話,未必有下一次😂😂
我哋散叫咗一堆sushi, 每件壽司嘅飯比較細粒,可能餐廰係想我哋有多啲空位可以食其他嘢。每件壽司刺身size正常味道正常,冇乜特別。

只可以話,未必有下一次😂😂
2022-01-04 1532 views
📍九龍城牛石料理地址: 九龍城福佬村道51號地下好耐冇黎過😀記得佢啲海膽好大板諗住黎食海膽聽講呢幾日日本新年假,所以冇咩海膽到港🥲鍾意呢間野餐廳環境坐得幾舒服,因為有好多卡位今日叫左二人餐🥢前菜🥢沙律🥢刺身🥢卷物🥢 炒雜菜🥢甜品主菜日本A4和牛🐂蟹籽沙律啲蟹籽超級多!正!壽司🍣刺身都合格!新鮮!主菜有四款唔同嘅種類兩款🐂和牛,脂肪分布平均,都入口即溶另外兩款🐃牛小排,牛舌牛味都超濃郁,有唔同嘅口感加埋海鹽同燒肉汁一齊食簡直係Perfect😍鹽燒三元豚🥢腩因為已經飽飽地😅覺得佢肥得滯🥲唔係好食得落最後一個藍莓芝士蛋糕作結尾😍$998兩位真係食唔晒,原本仲話驚唔夠再加嘢😂
📍九龍城

牛石料理
地址: 九龍城福佬村道51號地下

好耐冇黎過😀
記得佢啲海膽好大板
諗住黎食海膽
聽講呢幾日日本新年假,所以冇咩海膽到港🥲

鍾意呢間野餐廳環境坐得幾舒服,因為有好多卡位

今日叫左二人餐
🥢前菜🥢沙律🥢刺身🥢卷物
🥢 炒雜菜🥢甜品
主菜日本A4和牛🐂

蟹籽沙律啲蟹籽超級多!正!
壽司🍣刺身都合格!新鮮!

主菜
有四款唔同嘅種類
兩款🐂和牛,脂肪分布平均,都入口即溶
另外兩款🐃牛小排,牛舌牛味都超濃郁,有唔同嘅口感
加埋海鹽同燒肉汁一齊食簡直係Perfect😍

鹽燒三元豚🥢腩
因為已經飽飽地😅
覺得佢肥得滯🥲唔係好食得落

最後一個藍莓芝士蛋糕作結尾😍

$998兩位
真係食唔晒,原本仲話驚唔夠再加嘢😂
2022-01-03
又到開心星期五😻九龍城日本菜都好多不過發覺食來食去 都係指定幾間 今次就試下牛石一行8人 早一日訂位坐樓上的包廂位 正啊👏🏻環境同地下截然不同 sᴏ ɴɪᴄᴇ~可以唔洗除鞋 好方便 ✨壽司拼細牛肉烏冬(壽司5件+卷物2件) 連飲品 🧃$89:係日本餐廳食親ʟᴜɴᴄʜ 最鍾意點的sᴇᴛ 唔想齋食🍣有個熱食配搭下 :前菜有沙律🥗+紫菜湯+茶碗蒸 超級豐富的說🤩同事話紫菜湯好有家的味道ʟᴏʟ :壽司質素👍 飲品方面 有紙包飲品選擇 解茶/蘋果綠茶/其他 店員一開始拎咗凍ɢᴇ比我哋 同事問有無唔凍的 個個跟住換😂店員好好人幫我哋咁多個麻煩友換晒💯 之前食過同區另一間 差不多的組合要$100幾雖然呢間有sᴄ 不過都仲好抵食呀!人均💲100
又到開心星期五😻
九龍城日本菜都好多
不過發覺食來食去 都係
指定幾間 今次就試下牛石
一行8人 早一日訂位
坐樓上的包廂位 正啊👏🏻
環境同地下截然不同 sᴏ ɴɪᴄᴇ~
可以唔洗除鞋 好方便

壽司拼細牛肉烏冬(壽司5件+卷物2件) 連飲品 🧃$89

之前食過同區另一間 差不多的組合要$100幾
雖然呢間有sᴄ 不過都仲好抵食呀!人均💲100
2021-11-12
2021-10-25 971 views
琴晚同女朋友去左九龍城呢間牛石料理食飯,一到門口,未入到去已經聞到陣陣嘅燒肉味,非常吸引我哋呢啲食肉獸,野食既種類包羅萬有,令到我哋都花多眼亂,入面有魚生刺身壽司重有一啲日本料理菜式俾我哋簡,當然唔少得就緊係主角各款牛啦,而我哋為左飽肚同試到佢嘅牛就好醒目咁,叫左一個壽司盛同埋一個有牛有豬有雞既燒肉盛,首先講吓,佢個壽司盛,佢有幾款唔同款式嘅壽司,包括有:日本金目鯛、日本時令鮮魚、日本鯛魚、劍魚腩、赤蝦、三文魚、火炙皇帝蟹棒同埋鐵火卷,當中我比較深刻係日本金目鯛、同埋鐵火卷,日本金目鯛壽司,肉質鮮甜,入口有啖啖回甘味,而鐵火卷,入面如果我無估錯,應該係包住吞拿魚,因為本人好鍾意食吞拿魚,所以對於呢款壽司特別有好感,講完壽司,就緊係講下佢嘅主角,牛肉啦,我哋叫既燒肉盛,有幾款唔同嘅牛,包括有A5和牛肉眼、肉眼背鋒、和牛西冷、頂級牛小排同埋牛舌心,當然重有雞同豬,俾一d唔食牛人都可以享受燒肉既快感,而佢嘅A5牛肉眼同頂級牛小排簡直無得頂,入口即溶,牛味十足,雖然佢以食牛為主,但佢嘅豚肉一啲都唔差,燒起上黎,肉汁豐富,食到你不要不要,整體而言,呢間餐廳用料上乘,完全係一分錢一分貨,絕對俾你有口感上既享受。
2021-10-24 743 views
住九龍城個朋友推介過呢間牛石料理話啲材料同燒牛好正,出糧就同男朋友黎豪一豪佢🤣餐廳環境非常闊落同乾淨,半開放式廚房可以見到廚房專心咁整壽司,每張枱都有個矮身吸油煙,設計完美融入環境,唔會覺得好阻頂👍我地點左個超大既特級壽司盛($588),有鐵火卷,三文魚,火炙皇帝蟹棒壽司,日本金木鯛,赤蝦,劍魚腩等,如果好中意食鮮魚壽司既你啱曬,全部材料食落非常新鮮,鯛魚等有薑等調味增加刺激口感,火炙蟹棒入口即溶,好中意佢連埋沙律醬奶滑既口感,赤蝦大大隻,肉質彈牙,讚👍👍燒肉店點可以唔食燒牛呢!我地加點左牛石精選盛合($558),包括牛同豬既唔同部位各2件,令客人可以食盡不同口感,一定要提就係佢既頂級牛小排,雪花紋分佈平均,薄燒一陣已經好juicy,連埋海鹽同燒肉汁一齊食簡直完美,牛味依然濃郁,日本三元豬腩都幾好食,同樣薄片半肥瘦,好易就咬開,呢個我則中意配檸檬汁,酸酸地開胃又好食,最後甜品係紅莓芝士蛋糕,細細件芝士味好重,係個不錯既ending👍

甲羅燒👍🏻👍🏻我本人好鍾意食,配埋個脆多士,我想encore!今日老闆推介既開海膽,信佢叫咗一人一個,上枱見到都嘩嘩聲,好新鮮,果然無推介錯吖牛肉方面都係交足貨,每樣少少,可以一次過試唔同總類。呢間位於九龍城嘅舖頭咩都有嘅日式餐廳,類似居酒屋!刺身、燒肉、串燒咩都有,放工過黎飲返杯都不錯😌,埋單就屬於中上價位,老闆得閒會過黎吹下水,可以一試!📍 牛石料理 (九龍城)九龍城福佬村道51號地下

牛肉方面都係交足貨,每樣少少,可以一次過試唔同總類。
📍 牛石料理 (九龍城)
九龍城福佬村道51號地下
  • 蟹味噌甲羅燒
  • 牛石精選盛合
  • 活馬糞海膽
2021-10-17 336 views
去九龍城通常都係食泰國野,今次有個朋友帶左我去食間日本野,佢話呢間餐廳既燒肉好正,咁就一於試下😆蟹味噌甲羅燒 ($88)蟹味香濃,蟹肉份量幾多,配埋香脆既麵包一齊食好正😋刺身盛 ($258)每樣刺身都好新鮮,三文魚同油甘魚都厚切,魚味濃,油份充足但唔會好膩,帶子亦厚身鮮甜😋燒肉盛 ($558)一上台果陣見到裝肉既木板飄著煙,肉油花分佈好靚,望到已經覺得好正😍侍應幫我地預熱石板,等大約十分鐘就可以燒,佢建議燒左雞肉先因為切得比較厚,要耐啲先會熟。總共有九款肉,每款有兩片,旁邊都有木棒寫明係咩肉豚肉分別有腩肉同西冷,兩種都靚,腩比較肥,西冷就肉味更濃,比較鐘意西冷,有肉味唔油膩。雞腿肉質素唔錯,但豬同牛出色好多牛舌心嫩滑有彈性,肉味濃,超好食😍牛小排 就算冇寫明係和牛但都好高質,比起和牛呢個係食肉香比較多和牛就留到最後先燒,其實三種都超好食,切既厚薄大小啱啱好,本身質素靚到完全需要點醬都好好食和牛A4西冷 入口即融,肉味同脂香均勻😍和牛A4肉眼背峰 比起西冷脂肪會小啲,有彈性,肉味同樣咁濃咁正😋和牛A5肉眼 比起西冷更加入口即融😆油香充足,肉味只不過比西冷淡好小,我覺得最正係呢件😍最後仲有

蟹味噌甲羅燒 ($88)
蟹味香濃,蟹肉份量幾多,配埋香脆既麵包一齊食好正😋

刺身盛 ($258)

燒肉盛 ($558)

和牛A4西冷 入口即融,肉味同脂香均勻😍

最後仲有個甜品送,都好好食,食完成餐好飽好滿足😋我覺得黎呢間餐廳一定要食燒肉,每種肉都好出色,同埋抽風系統做得好好,食完完全冇油煙味👍🏻