2019-05-21 85 views
約左個好耐無見既朋友食飯,想簡間坐得舒服既餐廳,就揀咗天文臺道呢幢大廈嘅日本嘢食,其實之前黎過其他餐廳已經覺得一般,但係冇計啦想傾計嘛。入到去環境ok, 睇得出行高價路線,我地叫左刺身、黑松露鰻魚卷同埋牛舌,今晚唔算多人,侍廳唔知係咪賭馬輸錢,成晚木無表情。菜到,整色整水裝飾特別多但係嘢食份量就十分之細,好明顯打卡多過食。講真,刺身唔新鮮,條鰻魚係就係成條上,但係好明顯佢只係來貨整好,唔係即燒,又係得個樣。 牛舌,放題咁既質素,唔值。 成餐飯好明顯其實一啲都唔抵食,所有價錢都十分之貴,講真係香港我哋食嘢絕對唔係怕貴、但係往往食嘅同俾錢嘅完全唔成正比,其實呢幢大廈嘅人流十分之小,如果佢要繼續咁樣嘅價錢、咁樣嘅質素,我覺得真係凶多吉少囉。

2019-05-21 62 views
今晚兩個女突然約我兩出尖沙咀晚飯,原來是補祝母親節,因母親節當天我跟老公外遊沒一起慶祝,很窩心❤我們還是第一次到天文台道8號用膳, 揸車過去很容易找到,泊低車在停車場後,搭𨋢直上餐廳很方便。餐廳佈局簡約舒適。晚餐選擇非常多,經一輪討論及參考了周圍食客既選擇後,我們最終決定叫「大滿足@火鍋」簡單啲😋前菜 ( 芥末八爪魚 、 甜酸蕎頭) ~ 認真醒胃👍刺身三點、波士頓龍蝦半隻、法國生蠔 ~新鮮食材無得輸🤩😋壽司三件 ~ 用了有色飯做壽司,正👍北海道松葉蟹~最啱我這個蟹痴🦀 😋鹿兒島和牛🐮 ~好食👍難以形容😋沖繩黑豚肉🐷 ~ 一般但很有豬肉味👍新鮮雜菜👍烏冬~ 彈牙👍花木自家製特色甜品😋餐廳食品有質素,但出菜較慢,也好讓我們一家人邊食邊傾,慢慢享受了一頓窩心的晚餐❤

前菜 ( 芥末八爪魚 、 甜酸蕎頭) ~ 認真醒胃👍

刺身三點、波士頓龍蝦半隻、法國生蠔 ~新鮮食材無得輸🤩😋

壽司三件 ~ 用了有色飯做壽司,正👍

北海道松葉蟹~最啱我這個蟹痴🦀 😋

鹿兒島和牛🐮 ~好食👍難以形容😋

沖繩黑豚肉🐷 ~ 一般但很有豬肉味👍

新鮮雜菜👍

烏冬~ 彈牙👍

花木自家製特色甜品😋

2019-05-21 75 views
香港日本料理餐廳何其多,但好食而大眾化既少之又少,今日尖咀行街肚餓憋搵間日本野食,就黎到呢間好評都算多既餐廳。餐廳既地方裝潢都幾日式,野食方面,魚生唔夠新鮮、包壽司既紫菜淋曬、壽司飯用醬油調左味,唔係醋飯,但講真,一間高級日本料理唔係應該跟番包wasabi 醋飯咩,呢方面餐廳明顯「做多左」,未達到我心中今餐既期望。講真,比得起呢個價錢,我食到既水準比呢間餐廳好既比比皆是⋯同場侍應表面木口木面,野食黎得好慢,價錢高級,但服務同野食都跟唔到個步伐,相信不會再來了。

講真,比得起呢個價錢,我食到既水準比呢間餐廳好既比比皆是⋯

2019-05-20 43 views
母親節正日媽咪唔喺香港所以今個星期先至補返慶祝今次食好少少揀咗一間精緻嘅日本菜有個4人套餐,不過有少少過咗budget本身諗住散叫,但係實在花多眼亂,唔知叫咩好突然見到一個$498一位嘅火鍋套餐前菜、壽司、刺身、生蠔乜都有個火鍋配料仲可以免費追加連松葉蟹都可以追加!前菜先來一個芥末八爪魚刺激一下味蕾跟住好快已經上埋刺身拼盤款式非常豐富有龍蝦有生蠔又有魚生不過我一向食龍蝦都有少少敏感,所以益左阿爸隻生蠔就不過不失啦, 醬汁就幾好味嘅另外仲有壽司三件之後就上咗松葉蟹好大兜!仲話可以refill啲蟹係預你可以凍食又或者放落邊爐熱食我哋等緊個火鍋黎嘅時候就拆定肉先凍食味道都好唔錯不過等火鍋嚟就等得耐左少少湯底我哋揀咗昆布湯,味道都幾甜,本身仲以為佢會係淡口啲對我來講稍為濃味左少少基本上唔使點醬汁已經好濃味之後再上埋蔬菜、和牛、豚肉、烏冬基本上唔需要refill, 就咁一個set已經勁飽最後仲要有甜品青蘋果幻凍有d 甜柚子jelly 好味!呢一餐係食得幾滿足不過上菜就慢咗少少特別係等左好耐先有火鍋最後餐飯都食咗差唔多三個鐘😂
母親節正日媽咪唔喺香港
所以今個星期先至補返慶祝
今次食好少少揀咗一間精緻嘅日本菜

有個4人套餐,不過有少少過咗budget
本身諗住散叫,但係實在花多眼亂,唔知叫咩好
突然見到一個$498一位嘅火鍋套餐
前菜、壽司刺身、生蠔乜都有
火鍋配料仲可以免費追加
連松葉蟹都可以追加!

前菜先來一個芥末八爪魚
刺激一下味蕾

跟住好快已經上埋刺身拼盤
款式非常豐富
有龍蝦有生蠔又有魚生
不過我一向食龍蝦都有少少敏感,所以益左阿爸
隻生蠔就不過不失啦, 醬汁就幾好味嘅

另外仲有壽司三件

之後就上咗松葉蟹
好大兜!仲話可以refill
啲蟹係預你可以凍食又或者放落邊爐熱食
我哋等緊個火鍋黎嘅時候就拆定肉先
凍食味道都好唔錯

不過等火鍋嚟就等得耐左少少
湯底我哋揀咗昆布湯,味道都幾甜,本身仲以為佢會係淡口啲
對我來講稍為濃味左少少
基本上唔使點醬汁已經好濃味
之後再上埋蔬菜、和牛、豚肉、烏冬
基本上唔需要refill, 就咁一個set已經勁飽

最後仲要有甜品
青蘋果幻凍有d 甜
柚子jelly 好味!

呢一餐係食得幾滿足
不過上菜就慢咗少少
特別係等左好耐先有火鍋
最後餐飯都食咗差唔多三個鐘😂
Mother's Day
2019-05-20 81 views
🎌[北海道松葉蟹放題]松葉蟹比阿拉斯加蟹有著更濃郁的甘甜蟹味,肉感也要綿密彈牙得多,配火鍋任吃自然無不試的理由。店方亦不惜工本宣傳,最近於社交媒體上已經有大量KOL爭相介紹。▫️作為完整套餐自然有頭盤、刺身、壽司,甜品等。因為本人不吃三文魚的關係,店方細心換上其他魚刺身,不過該等內容都不是食店的代表作,本人就不多花唇舌。▫️⚪️🔝🔝北海道松葉蟹肉湯料最主張昆布湯底,有濃郁海草香味但味道淡淡的有助蟹肉提鮮,那近透明的湯底就好比要確保蟹肉沒被沾上任何調味料,每一口都是最原始美味。雖然松葉蟹肉使用的是雪藏貨,不過因為松葉蟹本身的優質,美味度本人感覺要比活阿拉斯加蟹來得更吸引,絲毫未影響其高檔又抵吃的觀感。▫️🔝沖繩黑豚肉另一推介是沖繩黑豚肉,肉感細嫩有嚼勁,其厚度作為火鍋配料最適合不過,剛好表達其彈牙嚼勁又不會高份飽滯最特別是沖繩豚人獨特的香味,就像松版豬的花香味,陌生感十足。▫️✔️鹿兒島和牛另一吸晴點是放題配料含鹿兒島和牛,雖然有足夠脂香又沒有半點牛羶味,不過肉感細嫩度和脂肪分佈比例都不及松葉蟹吸引,建議先點一份嘗試再作打算。
▫️
作為完整套餐自然有頭盤、刺身壽司甜品等。因為本人不吃三文魚的關係,店方細心換上其他魚刺身,不過該等內容都不是食店的代表作,本人就不多花唇舌。
⚪️
🔝🔝北海道松葉蟹肉
🔝沖繩黑豚肉
✔️鹿兒島和牛
2019-05-19
$545 (Dinner)
呢2個星期工作繁重,每天返工放工返屋企訓覺,連食餐好的機會也沒有。襯著明天放假,今晚放工之後要好好對待自己,食餐好。一早 book 左尖沙咀呢間花木日本料理,其實因為早一陣子來過食lunch,發覺裝潢好好,望落去好放鬆,好舒服。去到尖沙咀,泊左係佢地大廈停車場,HK$500以上電子消費就可以免費泊3個鐘頭。不過個停車場位就唔多,同埋好多奇怪柱位。不過都唔係重點😂。今日上到去,人唔多。我地左睇右睇,最後叫左個鹿兒島和牛盛宴大滿足之火鍋。前菜芥辣魷魚好得意,好開胃。壽司三貫刺身三點,波士頓龍蝦半隻,法國生蠔任食北海道松葉蟹好味喎,呢個一定要返叫🤤任食鹿兒島和牛呢個又好好味,返叫返叫!任食沖繩黑豚肉呢個肥左少少,不過豬肉味好濃。稻庭烏冬新鮮野菜花木自家制日式甜品整體好好。環境一流。招呼好周到。永遠唔洗提佢地已經知道你想佢地加茶收野。好飽好抵食。我都唔知佢地點回本🤣。淨係食松葉蟹同和牛都抵返晒。🤪

前菜
芥辣魷魚
好得意,好開胃。

壽司三貫

刺身三點,波士頓龍蝦半隻,法國生蠔

任食北海道松葉蟹
好味喎,呢個一定要返叫🤤

任食鹿兒島和牛
呢個又好好味,返叫返叫!

任食沖繩黑豚肉
呢個肥左少少,不過豬肉味好濃。

稻庭烏冬

新鮮野菜

花木自家制日式甜品

整體好好。環境一流。
招呼好周到。永遠唔洗提佢地已經知道你想佢地加茶收野。
好飽好抵食。我都唔知佢地點回本🤣。
淨係食松葉蟹同和牛都抵返晒。🤪
2019-05-16
$548 (Dinner)
2019-05-19 111 views
今晚同個friend去左呢間花木食日本菜,我地嗌左鹿兒島和牛盛宴大滿足之火鍋 。呢個set除左有火鍋之外,仲有壽司,刺身,甜品等等,唔洗齋食火鍋咁悶。首先黎左個頭盤,係紅酒蕎頭配芥辣八爪魚。蕎頭好酸不過幾開胃,八爪魚係浸落wasabi醬到,都好辣下之後到壽司,有三文魚,火灸左口魚裙邊同蟹肉壽司。壽司飯用左赤醋,紅紅地色咁。壽司魚油足夠。刺身方面,所有食材都好鮮味,食到最尾都冇腥味。帆立貝同生蠔都好大粒,而龍蝦嘅蝦膏都好香。個人覺得火鍋前面嘅野食較為出色。火鍋方面我地揀左昆布湯底,清清地可以食到食材嘅原味道。火鍋主打係松葉蟹,松葉蟹蟹肉好多,點少少蟹醋食落就更鮮甜。而其他配料都不過不失。火鍋套餐最後仲有個煙韌的抹茶蕨餅同香濃嘅芒果布甸,都幾抵食。
今晚同個friend去左呢間花木食日本菜,我地嗌左鹿兒島和牛盛宴大滿足之火鍋 。呢個set除左有火鍋之外,仲有壽司刺身甜品等等
,唔洗齋食火鍋咁悶。

之後到壽司,有三文魚,火灸左口魚裙邊同蟹肉壽司壽司飯用左赤醋,紅紅地色咁。壽司魚油足夠。

2019-05-19 122 views
Haha今次囡囡搵到好野食。。日本野。。佢D料老實唔係Top。。不過呢個價位算物超所值。。無論環境。。食物佈置。。服務。。味道。。都好高分。。OpenRice訂枱。。仲有折。。不過係主Menu先有。。但我地叫左個邊爐Set。。唔記得影個Menu睇住人地果D相先。。個Set包好多野。。前菜。刺身。壽司。火鍋。甜品約$500 per人。。火鍋料係任叫。。松葉蟹(一定好過Buffet果D多多聲)。和牛(我覺得好有肉味,不過有D好韌,其實都算好靚嫁啦)。豬(可以叫佢黎少碟)。 蔬菜。飯。烏冬(多到唔知點食)。基本上飽到嘔。我地都係加左一轉蟹。都飽哂。。仲有個甲羅燒。真係要食。。好得。得得得得。。Menu搵唔到。。同個人落order就得。。老實D野味道唔算頂級。不過唔係差。我都已經好滿足。再加D賣相。同D員工親切嘅服務。呢餐好滿意。環境又舒服環境:都幾大。我見仲有D房位。傾計聚會一流。個場唔會熱。唔會嘈。真心👍食物:其實已經有80分總括:佢個火鍋Set真心底食。好過D咩涮涮鍋。幾多一兩百。有服務有環境有質素。如果OP訂位仲有折。行啦。等咩
Haha今次囡囡搵到好野食。。
OpenRice訂枱。。仲有折。。不過係主Menu先有。。但我地叫左個邊爐Set。。唔記得影個Menu睇住人地果D相先。。個Set包好多野。。前菜。刺身壽司火鍋甜品約$500 per人。。火鍋料係任叫。。松葉蟹(一定好過Buffet果D多多聲)。和牛(我覺得好有肉味,不過有D好韌,其實都算好靚嫁啦)。豬(可以叫佢黎少碟)。 蔬菜。飯。烏冬(多到唔知點食)。基本上飽到嘔。我地都係加左一轉蟹。都飽哂。。仲有個甲羅燒。真係要食。。好得。得得得得。。Menu搵唔到。。同個人落order就得。。
食物:其實已經有80分

2019-05-18 197 views
尖沙咀天文臺道一直都有很多臥虎藏龍的食肆,上次到訪過「花木」已經覺勝價比高,值得再前來。事緣男友生日又是想生日飯的時候,去不到日本倒不如留港消費。「花木」確實是我首選,全因勝價比高值得一試。生日又點少得吃好東西,$498/位份量無限量追加鹿兒島和牛、沖繩黑豚肉、日本米飯、稻庭烏冬、新鮮野菜等。限量食物包括:前菜、刺身三點、壽司三點、波士頓龍蝦半隻、法國生蠔、花木自家製日式甜品等。湯底則有兩種選擇:醬油或昆布湯底;另有一款需要提早一日預訂的骨膠原雞湯並需要+$80。前菜、刺身、壽司、海鮮雖然無得添食,但確信是高質。前菜有紅酒的橋頭帶爽脆,芥末八爪魚超級嗆喉,立即胃口大開。刺身有三點,包括有帶子、大蝦、金目鯛、油金魚等。全部都肥美又新鮮,旁邊更有芥末點綴。原隻波士頓龍蝦半隻、肥美的生蠔原自神戶兵富縣沒有沒點沙粒確實高質。壽司有三文魚、油甘金、左口魚邊,手握壽司配上赤醋飯,分外美味。一小件的壽司滿有赤醋飯香,非常滿足。終於來到不斷追加的部分,有北海道的松葉蟹、鹿兒島和牛、沖繩黑豚肉、日本米飯、稻庭烏冬及新鮮野菜。松葉蟹完全係我的至愛,蟹肉輕輕取出鮮甜多汁。湯底有昆布或醬油味道,選擇前者其湯身

前菜、刺身壽司、海鮮雖然無得添食,但確信是高質。前菜有紅酒的橋頭帶爽脆,芥末八爪魚超級嗆喉,立即胃口大開。

湯底有昆布或醬油味道,選擇前者其湯身夠淡味吃出其他食材真正的滋味。鹿兒島和牛薄身而且顔色粉嫩,脂肪較平均可算是高質。另外還有沖繩黑豚肉其肉身有少許脂肪邊,相比和牛較為厚身,滿有豚肉味道。

最後還有新鮮野菜、白飯及稻庭烏冬無限量追加,記得和牛、豚肉及松葉蟹都是任你追加,完全是大食的你福音。估不到一個價格享受高品質的食物,最後還有甜品劃上完美的句號。
2019-04-30
$500 (Dinner)
Birthday
2019-05-17 119 views
前幾日收到個好消息男朋友話要同我去食返餐好既慶祝一下最後揀左男朋友最鍾意既日本料理—花木花木壽司拼盤 十件包含十款壽司 每款都好新鮮鮮甜最岩樣樣都想試既朋友而且有留意到依到既壽司飯好特別醋味岩岩好 粒粒分明 口感岩岩好赤蝦壽司赤蝦大大隻 色澤漂亮 鮮甜好出色拖羅壽司又鮮又甜 入口即溶 厚燒玉子玉子蛋味十足帶點點甜 入口細滑好味 而且厚厚有份量仲寫上左「花木」架北海道海膽炒飯面上有海膽配上洋蔥同紫蘇葉底下炒飯用料十足 炒得好香呀京燒銀鱈魚魚肉份量十足呀入口十分嫩滑 油脂甘香 好出色最緊要冇骨 每一啖都好滿足呀海鮮茶壺湯依道湯料好特別 一壺上枱每人一個小碗倒湯飲 清清淡淡帶海鮮味內裡用料有菌菇、魚肉、蝦、蜆同雞肉 值得一試白桃梳打十分清甜 帶淡淡桃味 同日本菜都好夾
前幾日收到個好消息

最緊要冇骨 每一啖都好滿足呀

海鮮茶壺湯
依道湯料好特別 一壺上枱

每人一個小碗倒湯飲 清清淡淡帶海鮮味

內裡用料有菌菇、魚肉、蝦、蜆同雞肉 值得一試

白桃梳打
十分清甜 帶淡淡桃味 同日本菜都好夾
2019-05-16 118 views
上星期朋友同我補祝生日,個晚帶左我黎呢度開餐呢度場地都幾大,裝修雅致,俾人一種高雅 高雅清幽既感覺朋友叫我放心叫,想食乜就叫乜,話佢最近加左人工同埋壽星女係大晒wooo見佢講到咁,我就老實不客氣啦xppp我揀左 牛舌岩鹽燒 HKd$108、蒲燒鰻魚 HKd$168同兩件 左口魚邊壽司 HKd$22×2而朋友就話呢度既壽司同卷物都好出色,所以就再加左 兩份御前盛合HKd$138×2同一份黑松露鰻魚卷 HKd$168,仲話食完唔夠再追加落左oder無耐,啲食物都陸續黎到啦首先係我所oder既 左口魚邊壽司同朋友一人一件,經過炙燒既左口魚邊魚脂更甚,正!之後就到朋友話係必食既 御前盛合當中有一件中拖羅壽司、白身魚(當日係油甘魚)壽司同一碗迷你海膽蟹肉丼中拖羅近乎入口即溶,而油甘魚都好新鮮肥美迷你海膽蟹肉丼更加係無得輪,海膽既濃郁加上蟹肉既鮮甜,混合埋粒粒分明既赤醋飯,實在令人回味跟住既牛舌岩鹽燒 都無令我失望厚切既牛舌燒至剛好,食落爽彈唔韌最後就係我嗌既蒲燒鰻魚同朋友大讚既黑松露鰻魚卷 兩款都好吸引,令我呢個鰻魚控超滿足我地食完晒之後都飽飽嚕,個晚我地都食得好滿足又滿意,真係要多謝朋友仔請我
上星期朋友同我補祝生日,個晚帶左我黎呢度開餐

呢度場地都幾大,裝修雅致,俾人一種高雅 高雅清幽既感覺

落左oder無耐,啲食物都陸續黎到啦

首先係我所oder既 左口魚邊壽司

同朋友一人一件,經過炙燒既左口魚邊魚脂更甚,正!

之後就到朋友話係必食既 御前盛合

中拖羅近乎入口即溶,而油甘魚都好新鮮肥美

跟住既牛舌岩鹽燒 都無令我失望

厚切既牛舌燒至剛好,食落爽彈唔韌

最後就係我嗌既蒲燒鰻魚同朋友大讚既黑松露鰻魚卷

兩款都好吸引,令我呢個鰻魚控超滿足

我地食完晒之後都飽飽嚕,個晚我地都食得好滿足又滿意,真係要多謝朋友仔請我食左一餐高質既日本料理啊
Type of Meal
Dinner
Birthday
  • 御前盛合
  • 黑松露鰻魚卷
2019-05-16 124 views
-前幾天有港鐵乘車優惠,這麼難得,當然要到處去🥴作為吃貨,第一件事就是吃!♥《沖繩豚肉野菜炒麵》超保險的菜式🤣基本上不會出錯~足料美味,有肉有菜💛醬汁也很滋味,挺不錯~♥《竹海老天婦羅烏冬》看似讚歧烏冬,有保證😍天婦羅新鮮炸起,香脆好吃~而且不會太油膩,皮薄內嫩🤤♥《左口魚邊壽司》很少吃左口魚邊🤔不過有驚喜,挺鮮美!厚度剛好,帶輕微焦香😋另外師傅已細心為你添上醬油~♥小提示 Tips:環境幽靜、走簡約風,擺碟也相當精細美觀💖 而且服務不錯,自動添水收碟~ 約會、聚會、自己來都很可以😆
前幾天有港鐵乘車優惠,
這麼難得,當然要到處去🥴
作為吃貨,第一件事就是吃!

《沖繩豚肉野菜炒麵》
超保險的菜式🤣
基本上不會出錯~
足料美味,有肉有菜💛
醬汁也很滋味,挺不錯~

《竹海老天婦羅烏冬》
看似讚歧烏冬,有保證😍
天婦羅新鮮炸起,香脆好吃~
而且不會太油膩,皮薄內嫩🤤

《左口魚邊壽司
很少吃左口魚邊🤔
不過有驚喜,挺鮮美!
厚度剛好,帶輕微焦香😋
另外師傅已細心為你添上醬油~

小提示 Tips:
2019-05-15 139 views
朋友介紹之下推薦我哋食呢間日本餐廳,雖然價錢比起一般餐廳比較貴但係我覺得完全值得。本身我都好鍾意食和牛,比起燒嘅和牛我比較鍾意食就咁打邊爐煮滾嘅 ,所以今次都幾期待呢一間餐廳畢竟好評都有好多。不得不讚嘅係佢哋嘅擺盤好好睇,前菜方面佢嘅龍蝦一放上枱嘅時候我都驚訝左,感覺好似好新鮮同埋好高級。生魚片都真係幾新鮮下完全唔聲同日本嘅質素有得比。另外生蠔雖然唔係好大隻但係都夠鮮甜。仲叫咗帝王蟹腳嚟食,蟹肉呢就唔算話好飽滿,不過都算鮮甜。期待已久嘅和牛火鍋當然都冇令我失望喎,油脂夠重,食落去滿滿牛味,火鍋入邊仲有其他蔬菜都好好味。

仲叫咗帝王蟹腳嚟食,蟹肉呢就唔算話好飽滿,不過都算鮮甜。

細妹考完試,帶咗佢黎花木食高級日本料理獎勵下佢。點了以下:三文魚刺身,四件幾新鮮日本和牛炒飯飯底有青蔥,洋蔥粒,紅蘿卜粒等等。和牛炒完都唔老,啲牛嘅肉汁咇晒落炒飯底到,更香。網燒日本和牛和牛肥瘦均勻,油脂好甘香,外層燒得焦脆,但入面啲肉仲好嫩好Juicy超好味。特選壽司拼盤:十件一共有十件。有吞拿魚壽司,三文魚壽司,海膽壽司,帆立貝壽司,鮮蝦刺身壽司,等等。款式好多,滿足到1次想食好多舊嘅心思。舊舊都好新鮮,我特別中意食蝦刺身壽司。蝦肉好綿軟柔滑,甜鮮到好過分。海膽壽司都唔差,海膽入口清甜。今餐大滿足,食物質素又高。我地訂座訂左8點,唔小心記錯時間早到左,門口個女侍應勁溫柔咁話唔緊要,有一早留位俾訂座客原來餐廳都有留下預訂台啲booking,勁細心。
細妹考完試,帶咗佢黎
花木食高級日本料理獎勵下佢。

點了以下:

三文魚刺身,四件
幾新鮮

日本和牛炒飯
飯底有青蔥,洋蔥粒,紅蘿卜粒等等。
和牛炒完都唔老,
啲牛嘅肉汁咇晒落炒飯底到,更香。

網燒日本和牛
和牛肥瘦均勻,油脂好甘香,
外層燒得焦脆,
但入面啲肉仲好嫩好Juicy超好味。

特選壽司拼盤:十件
一共有十件。
有吞拿魚壽司,三文魚壽司
海膽壽司,帆立貝壽司,鮮蝦刺身壽司,等等。
款式好多,滿足到1次想食好多舊嘅心思。
舊舊都好新鮮,我特別中意食蝦刺身壽司
蝦肉好綿軟柔滑,甜鮮到好過分。
海膽壽司都唔差,海膽入口清甜。

今餐大滿足,食物質素又高。
我地訂座訂左8點,唔小心記錯時間早到左,
門口個女侍應勁溫柔咁話唔緊要,
有一早留位俾訂座客
原來餐廳都有留下預訂台啲booking,
勁細心。
2019-05-15 100 views
母親節唔知去到邊度慶祝,上網搵黎搵去,見到有間日本菜好吸引,又有和牛火鍋,咁啱媽咪鍾意食日本菜就帶佢嚟花木喇呢度個環境好舒服,都好適合情侶或者帶埋爸爸媽媽出嚟食飯。前菜方面係芥末八爪魚,辣辣地都幾開胃。最估唔到嘅事刺身竟然會有龍蝦刺身,龍蝦刺身肉質彈牙都鮮甜,另外仲有蝦同埋幾種魚,頭盤方面個生蠔我都幾推介鮮甜得來唔會死咸。壽司方面我哋叫咗三款,有我最鍾意食嘅左口魚,面層微微燒過,有啲煙熏味更加正。都重頭戲和牛火鍋,唔好睇佢得個幾片,但係真係好好食回味無窮,佢嘅油脂分布平均,放落口簡直係滿足

呢度個環境好舒服,都好適合情侶或者帶埋爸爸媽媽出嚟食飯。

前菜方面係芥末八爪魚,辣辣地都幾開胃。