2023-03-22 14 views
我愛慢煮 - 尖沙咀今日朋友帶我到尖沙咀食晚餐 餐廳位置並不起眼 但內裏裝修卻非常特別 有種文青風 環境舒適水牛城單骨雞翼 - 雞翼外皮香脆內裡Juicy 不過水牛城汁比較多 所以食落比較濃味美式蜜糖芥末豬仔髀 - 豬仔髀肉汁軟淋 唔會硬班班 配埋甜甜地嘅蜜糖芥末汁 食落一啲都唔膩加拿大保濕豬鞍12安士 - 厚切嘅豬鞍好Juicy 而且肉質爽彈 豬扒簡簡單單用鹽同黑椒調味已經好好味白汁煮藍青口配酸多士 - 青口汁好濃郁 用酸麵包點汁食非常開胃 而且藍青口唔會overcooked 食落都幾好味全日早餐 用料非常豐富 有煙肉/蘑菇扒/黑松露炒蛋/薯餅/芝士條/蕃茄片/牛角包/煙三文魚 大啡菇超Juicy 黑松露炒蛋好香好滑 薯餅好Crispy 牛角包超鬆脆 另外叫左兩杯特飲 熱情果芒果特飲 & 經典檸檬青檸特飲 唔會過甜幾清新好飲Overall黎講 呢餐體驗有8/10分 推介#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #西餐
我愛慢煮 - 尖沙咀

Overall黎講 呢餐體驗有8/10分 推介

#相機食先 #手機食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #西餐 #我愛慢煮 #尖沙咀 #chillyday
最近我去咗一間位於尖沙咀露營主題的餐廳,裝修很特別,周圍掛上營幕,還有露營燈,感覺讓人很放鬆☺️我們叫了英倫風炸魚薯條。這道菜的魚肉非常新鮮,炸得剛剛好,外層酥脆,裡面卻很嫩,讓人咬下去很有口感。薯條也是炸得恰到好處,油脂度不高,吃起來不會覺得油膩。整體來說,這道菜是非常好吃的。接下來是安格斯肉醬意粉。這道意粉的醬汁非常濃郁,肉醬中的牛肉也很嫩,口感很棒。意粉的軟硬度也很剛好,吃起來很有嚼勁。如果你是肉食愛好者,這道菜絕對不會讓你失望。最後,我們點了Suntory Beer啤酒。這款啤酒非常清爽,口感很好,是很好的下酒菜。如果你想要享受一個舒適的用餐經驗,搭配一杯冰涼的啤酒,這家餐廳是一個非常好的選擇。總體來說,我們非常滿意這次的用餐體驗。餐廳的裝修主題非常有趣,食物也非常美味。如果你正在尋找一家不一樣的餐廳,這家主題餐廳絕對值得一試👍

2023-03-20 17 views
一入黎呢度俾我感覺係好正!入到黎好有露營感覺,自己感覺置身郊外,桌椅設計同環境設施都參照郊外露營咁,大人定小朋友黎到都超鐘意的,入口附近有大大個字寫住餐廳名字,門口就要行落幾級樓梯推門入去,出面指示都寫得好清楚!餐廳好大,環境好適合情侶,朋友或親子,小朋友見到都會好鐘意食物都好高質素水牛城單骨雞翼醬料好正,食每一隻都沾好多醬去食,仲有配菜拌碟,雞翼又易咬口同超入味黑松露芝士通心粉芝士同黑松露好夾呀,兩者融合一齊係好好食原來,試過就知道,岩我口味,而且芝士味道超突出,鐘意食濃郁芝士香既要試下係度真係好多打卡位,環境chill,店員又nice,食野好relax,值得一讚係店員仲主動問有無需要協助影相,佢地好helpful對客人都好好,影影下相見到食物已經到左,上菜同埋單都超快呀,環境乾淨衛生,所有眼見既野都好整齊同新正,桌椅可以選擇露營座椅,好特別好有噱頭
一入黎呢度俾我感覺係好正!

餐廳好大,環境好適合情侶,朋友或親子,小朋友見到都會好鐘意

食物都好高質素

2023-03-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
2023-03-18 17 views
同老公好耐冇二人世界嘆吓西餐,無意中發現尖沙咀開咗間新嘅慢煮餐廳,於是同佢一齊去試吓😀餐廳面積好大,而裝修特色是野外田園風,有一個大大嘅帳幕,鋼琴,啱晒我哋打卡,店員安排我們坐了一個很舒適嘅位置,露營嘅帆布椅子 ,有一個大天幕,有啲似豪華版嘅露營。我哋都行到有啲口渴,所以一坐低就叫咗杯伯爵茶latte,一杯玫瑰咖啡,伯爵茶latte 茶味香同咖啡味道幾夾,玫瑰咖啡玫瑰味好香,令人好放鬆,食物方面首先來了白汁藍青口配酸麵包多士,青口鮮甜,配上忌廉汁味道好夾,送麵包食一流之後到加拿大保濕豬鞍,可能是慢煮嘅關係,肉質微微粉紅色,非常之嫩滑,而且豬肉味好香而充滿肉汁,配上旁邊的蘋果蓉,紅蘿蔔翠玉瓜等等配菜,味道非常之夾,之後來了紅酒香草燴羊膝,肉質軟熟,嫩滑多汁,羊肉香而不騷,配上香草紅酒汁食超正,之後再來風乾肉火箭菜手工薄餅,Pizza上面滿滿嘅火箭菜沙律新鮮爽口,pizza係我喜歡既薄批好脆口,配上鹹香嘅巴馬火腿,同埋香濃既芝士好正,最後到甜品時間,我們點了日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,我們選了海鹽雪糕,窩夫外脆內軟,上面有一些綠茶粉,夾住香甜嘅紅豆蓉,配上海鹽雪糕簡直是一流享受,質素媲美

之後到加拿大保濕豬鞍,可能是慢煮嘅關係,肉質微微粉紅色,非常之嫩滑,而且豬肉味好香而充滿肉汁,配上旁邊的蘋果蓉,紅蘿蔔翠玉瓜等等配菜,味道非常之夾,之後來了紅酒香草燴羊膝,肉質軟熟,嫩滑多汁,羊肉香而不騷,配上香草紅酒汁食超正,之後再來風乾肉火箭菜手工薄餅,Pizza上面滿滿嘅火箭菜沙律新鮮爽口,pizza係我喜歡既薄批好脆口,配上鹹香嘅巴馬火腿,同埋香濃既芝士好正,最後到甜品時間,我們點了日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,我們選了海鹽雪糕,窩夫外脆內軟,上面有一些綠茶粉,夾住香甜嘅紅豆蓉,配上海鹽雪糕簡直是一流享受,質素媲美之前去比利時旅行食到嘅窩夫呢😋
2023-03-17 16 views
呢間餐廳喺好兆年地庫,唔特登去都睇唔到呢間餐廳 ,環境非常大,裏面嘅裝飾好有心機,全部都係camping野,夜晚去開晒燈,好有氣氛!坐位都有得坐camping凳。特別一讚,今次帶埋BB車去食飯,雖然有樓梯,但係裏邊好大,唔使收車。同職員這借熱水暖奶都好幫得手!慢煮豬安明顯切出嚟肉質粉嫩,上枱時好香,好食!加埋黃芥末,成功吊味,推介!如果配菜再吸引啲就好啦☺️慢煮羊膝味道唔臊, 份量好大,醬汁調教唔錯,如果大家驚太生記得要同職員講,佢會幫你再焗耐啲!芝士焗墨西哥脆片Nachos呢個餸根本係冇得輸,本身nachos已經好食,加埋芝士更加好食!如果有得加牛油果醬就好啦!雪糕紅豆窩夫用呢個甜品來做總結,窩夫又脆又鬆化,連埋個雪糕非常好😍一大班朋友嚟食飯,環境真係唔錯👍🏻

慢煮豬安

慢煮羊膝

芝士焗墨西哥脆片

雪糕紅豆窩夫
用呢個甜品來做總結,窩夫又脆又鬆化,連埋個雪糕非常好😍

一大班朋友嚟食飯,環境真係唔錯👍🏻
呢日想搵間靚靚餐廳打卡🤳🏻 Camping主題既餐廳都係第一次去😍 係鬧市中都可以短暫咁遠離煩囂,非常寫意。「我愛慢煮」既環境真係好靚,食物高質,價錢又抵食,絕對係經濟打卡之選🔥餐廳位置較隱世,係尖沙咀同佐敦交界,入口係一個小巷中。室內裝潢以露營風為主🏕 樹木﹑草地﹑帳篷、露營枱椅﹑露營燈﹑吊燈等等,到處都是打卡位📸 佈置好有心思!黎到不妨試下坐露營枱椅區,體驗一下室內露營既感覺🤭♢ 🍈𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎 𝑴𝒆𝒍𝒐𝒏 $𝟗𝟖巴馬火腿哈蜜瓜 ‧ 4大片parma ham配上新鮮清甜既哈蜜瓜,絕配組合!仲有少量黑醋沙律菜伴碟,健康醒胃🥗♢ 🍞𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎 𝑺𝒂𝒖𝒄𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑩𝒍𝒖𝒆 𝑴𝒖𝒔𝒔𝒆𝒍𝒔 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒐𝒖𝒓𝒅𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑻𝒐𝒂𝒔𝒕 $𝟏𝟑𝟖白汁煮藍青口配酸多士 ‧ 藍青口份量好多,隻隻都肥美飽滿,吸盡白汁味道非常香!多士特登用左sourdough,烘過後好香脆,睇得出餐廳既用心。♢ 🐷𝑼.𝑺. 𝑩𝒂𝒃𝒚 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑺𝒉𝒂𝒏𝒌 (𝟔𝒑𝒄𝒔) $𝟏𝟔𝟖美式蜜糖芥末豬仔脾 ‧ 唔係好多西餐廳都有豬仔脾食😍 一定要試下!慢煮過後肉質好軟腍,輕輕一切已經同條骨分離,配上蜜糖芥末醬汁好惹味!

♢ 🍈𝑷𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑯𝒂𝒎 𝑴𝒆𝒍𝒐𝒏 $𝟗𝟖
巴馬火腿哈蜜瓜
巴馬火腿哈蜜瓜

白汁煮藍青口配酸多士
白汁煮藍青口配酸多士

美式蜜糖芥末豬仔脾 ‧ 唔係好多西餐廳都有豬仔脾食😍 一定要試下!慢煮過後肉質好軟腍,輕輕一切已經同條骨分離,配上蜜糖芥末醬汁好惹味!6件豬仔脾份量超多,食哂真係好飽肚😂 伴菜有翠玉瓜﹑車厘茄﹑栗米,抵食又滿足!呢個真係推薦大家要試🌟
美式蜜糖芥末豬仔脾

美式蜜糖芥末豬仔脾

♢ 🐖𝑪𝒂𝒏𝒂𝒅𝒂 𝑴𝒐𝒊𝒔𝒕𝒖𝒓𝒆 𝑬𝒏𝒉𝒂𝒏𝒄𝒆𝒅 𝑷𝒐𝒓𝒌 𝑪𝒉𝒐𝒑 $𝟏𝟒𝟖
加拿大保濕豬鞍 ‧ 豬鞍好厚肉,但係慢煮後仍然保持肉質嫩滑同juicy,非常出色👍🏻 醬汁用左蜜糖芥末,又有另一番滋味~ 伴菜同樣有翠玉瓜﹑車厘茄﹑栗米,份量都唔少,好抵食!
加拿大保濕豬鞍

♢ 🍫𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑩𝒓𝒐𝒘𝒏𝒊𝒆 & 𝑮𝒆𝒍𝒂𝒕𝒐 $𝟔𝟖
朱古力布朗尼配雪糕 ‧ Brownie朱古力味道濃郁,口感鬆軟,唔會有種好實淨又heavy感覺。Gelato揀左海鹽味,質感軟滑,甜中帶有微鹹味道,幾有特色。
朱古力布朗尼配雪糕

♢ 🥃𝑯𝒂𝒏𝒈𝒐𝒖𝒕 𝑪𝒐𝒓𝒏𝒆𝒓 $𝟖𝟖
Gin | Lemon | Peach
朋友點左杯cocktail,酒味唔算太重,反而檸檬同桃味較突出,整體口感清新易入口。

♢ 🍹𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 & 𝑬𝒍𝒅𝒆𝒓 𝑭𝒍𝒐𝒘𝒆𝒓 𝑺𝒑𝒓𝒊𝒕𝒛𝒆𝒓 $𝟒𝟐
荔枝接骨木花特飲 ‧ 第一啖飲好有驚喜!接骨木花味道清新,配上荔枝好清甜,兩者味道好夾又唔會過甜~
今天相約好友到尖沙咀的「我愛慢煮」吃晚飯,很久以前去過上環的總店,印象非常深刻,最近得知尖沙咀有分店,當然要支持一下,一試水準。餐廳裝潢非常特別,走露營風,無論是枱、座椅、枱燈、佈置等,都讓人仿佛置身於營地中,予人一種輕鬆寫意的感覺。內有多個打卡位,設計非常用心,可謂男女老幼都鍾意。食物選擇多,價錢亦相宜,我們點了兩個前菜、兩個主菜、兩杯飲品及一個甜品。甜蕃薯條 $68香甜的蕃薯條外脆內煙韌,配上香濃的黑松露醬,讓人吃到停不到口,一條接一條。水牛城單骨雞翼 $78醬汁的顏色和味道跟想像的有出入,感覺比較似燒烤醬,但我們都吃得非常滋味,雞翼炸得外脆內軟,肉質鮮嫩。西芹及青瓜點上芝士醬,味道清新爽口。美國頂級肉眼 $308慢煮讓肉質非常軟嫩,不會嚡熠熠,同時亦能鎖好肉汁,水準十分高。特別喜歡醬汁的調味,令人非常開胃,不會覺得膩。明太子海鮮意粉 $118香濃的明太子及薄切芝士令人垂涎三尺,意粉有嚼勁,並能做到掛汁效果,海鮮有青口、蝦及魷魚,鮮味十足。經典檸檬青檸特飲 $42朋友說味道非常清新,酸酸甜甜,檸檬青檸氣味清香,可舒緩心情。水果茶 $42味道非常清甜,水果味香濃,裡面更有香甜芒果肉,

甜蕃薯條

明太子海鮮意粉 $118

水果茶
經典檸檬青檸特飲 $42

水果茶 $42
味道非常清甜,水果味香濃,裡面更有香甜芒果肉,有驚喜。

慢煮菠蘿 配 朱古力布朗尼 配 雪糕 $88
色彩繽紛,賣相非常吸引。菠蘿清甜,特別喜歡菠蘿上的糖漿,香脆可口。布朗尼口感鬆軟,甜度適中。海鹽味雪糕第一次嘗試,味道很獨特。

這餐廳非常適合三五知己相聚,讓我很懷念年輕時跟朋友露營的青春歲月。

甜蕃薯條
美國頂級肉眼
水果茶
慢煮菠蘿 配 朱古力布朗尼 配 雪糕
🏕露營主題餐廳⛺️@我愛慢煮呢間係柯士甸道既露營風餐廳好有情調,訂處有帳幕、露營椅之外,仲有拉起串燈,好有營地既感覺。店內仲設有一個打卡位,有齊帳幕、露營枱、椅、仲有相機、草帽、牛仔背心等道具,方便影相,服務好窩心美式蜜糖芥末豬仔髀$168有6隻,隻隻巨型,啖啖肉之餘又好嫩,芥末醬好開胃,yummy瑪格麗塔手工薄餅$128: 薄餅夠熱又脆,芝士味好濃,雖未至於拉絲,但整體好味熱朱古力$35: 有心心拉花,可惜朋友話太淡荔枝接骨木花特飲$42: 賣相似檸水?飲落檸檬味好fresh,帶點花蜜味,可能係荔枝加接骨木花既效果慢煮紅酒梨子配雪糕$78: 以玻璃小花碗上碟,好優美,紅酒好香,但梨較硬同埋未入味
🏕露營主題餐廳⛺️@我愛慢煮

美式蜜糖芥末豬仔髀$168

熱朱古力$35: 有心心拉花,可惜朋友話太淡

2023-03-14 10 views
午餐時間去了「我愛慢煮」位於尖沙咀,地點都好方便。先叫了水牛城單骨雞翼5隻,熱辣辣的即叫即整,咬下去很juicy, 脆卜卜,當餐前小食是不錯呀。主菜是「風乾肉火箭菜手工薄餅」$138,份量不少,是加了很多Parma Ham,啖啖肉。火箭菜都很新鮮。餅底是薄的批底,不是傳統的厚實型,別有一番風味。另外叫了美國頂級肉眼$308,有12安士,叫了medium Rare,肉汁鮮嫩十分juicy。配菜是粟米蘿蔔等,仲有原粒的蒜頭,配搭10分豐富。最後甜品叫了$68 日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,即叫即整,要等大概15分鐘。比利時窩夫牛油味香濃,10分香脆,配上紅豆蓉略甜,最鍾意係配上雪糕,打卡一流。最後加埋杯拿鐵,奶香味十足,慢慢嘆!呢度環境安靜,是與友人聚餐的好地方,餐廳佈置十足露營一樣,打卡一流。

2023-03-14 12 views
最近在網上看到這𥚃的食評,很多食評人都介紹這裏的場景,猶如置身於露營之中,今晚便專程來到了。加拿大保濕豬鞍12安士$148,豬鞍分量十足,肉質鮮甜,炭燒香味十足。旁邊還有點蘋果蓉,可以減少油膩感,以這個價錢來說,非常值得推薦。美式蜜糖芥末豬仔脾三隻$98,豬仔髀烤焗得很香趣,內裏肉質豐富,加上芥末醬的味道,非常惹味,又不覺得肥膩。芒果蝦沙律$98 ,蝦肉爽口清甜,醬汁酸酸甜甜,加上火箭菜和小蕃茄的味道,很有田園的氣息。玫瑰洛神花特飲$42,洛神花的清新香味,融入特飲之中,非常配合當下的感覺。熱情果芒果特飲$42 ,熱情果的酸味和芒果的甜味混合在一起,非常有熱帶的風情。慢煮紅酒梨子配雪糕$78,紅酒味道十足,如果梨子再軟淋一點更好。朱古力布朗尼蛋糕配雪糕$68 ,朱古力味道濃郁,加上雪糕味道層次更加豐富。

2023-03-14 308 views
😎喺網上見到有一間以露營做主題嘅餐廳,環境好似幾好,於是今日同朋友去打卡💕呢一間餐廳位於尖沙咀,但係佐敦地鐵站佢就比較方便啲,食物質素都唔錯!🤭!以下係詳細食評:.▫️ 【風乾肉火箭菜手工薄餅 】$138⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️呢一款手工薄餅,味道都唔錯!大量嘅火箭菜係pizza上面,好fresh,配搭風乾肉唔會咁易漏口,值得一讚,係佢嘅風乾肉一啲都唔死鹹!薄餅偏薄身,唔會令人太飽漏!唔錯👍🏻.▫️ 【白汁煮藍青口配酸多士】$138呢一款菜式份量都幾多😍 酒忌廉汁味道又香又濃,都好掛汁👍🏻✨酸多士相對黎講比較遜色,但整體都唔差🤗.▫️ 【 美國頂級肉眼】$308呢一款美國頂級肉眼牛肉味道尚算濃郁,重點係佢肉質柔軟,脂肪分佈平均❤️😍肉質係大理石花紋,味道同賣相整體都唔錯🌿✨.▫️ 【 玫瑰洛神花特飲、荔枝接骨木花特飲】各$42兩個之中,個人覺得玫瑰洛神花特飲更吸引🫶🏻🤗好香玫瑰花味,而且非常之清甜又好fresh!正.

▫️ 【風乾肉火箭菜手工薄餅 】$138

▫️ 【白汁煮藍青口配酸多士】$138

▫️ 【 美國頂級肉眼】$308

▫️ 【 玫瑰洛神花特飲、荔枝接骨木花特飲】各$42
  • 風乾肉火箭菜手工
2023-03-14 31 views
野外露營主題的餐廳除了沖著 打卡位外另一方面對慢煮都好有興趣奈何⋯ 菜單上慢煮菜式比想像中少了點因為店舖位於一半地庫所以只有其中一角有採光其他座位都比較暗炸魚薯條兩款都炸得金黃色 入口也是外脆內軟雖只是急凍魚塊 但肉質結實滑口牛油香蒜雜菌油香菇滑 正常味道慢煮菠蘿布朗尼朱古力雪糕菠蘿慢煮後 甜度超高布朗尼不是十分結實 有果仁味道 不過甜味也不及慢煮菠蘿環境清靜 人不多 也是一個小聚的好地方
野外露營主題的餐廳

菠蘿慢煮後 甜度超高
布朗尼不是十分結實 有果仁味道 不過甜味也不及慢煮菠蘿

環境清靜 人不多 也是一個小聚的好地方
2023-03-13 132 views
低溫慢煮法顧名思義,就是在溫度低的環境之下,長時間烹調食物,目的是要帶出食材的最佳味道,令食物更加鮮嫩美味。慢煮過的食物,都是在熟的狀態,故此牛扒、羊架的話,慢煮完以大火高溫將表面煎至金黃焦香即可。今午來到尖沙咀柯士旬道152號一間專注慢煑的餐廳「我愛慢煑」午膳。餐廳開業只有兩個月,佈置風格頗有特色,令人感覺置身於郊野之外,配搭帳幕,在大自然環境之下,悠閒自得的享受美食。看過餐牌,點了兩個主菜、一款甜品和兩杯生啤。美國Prime肉眼 (12oz)餐廳選用Prime Grade 最高級的牛扒,由於肉眼位於牛肩之後, 此肉為兩組肌肉組合而成, 肉質特別嫩滑, 味道亦濃厚,油香重多汁,較西冷牛扒更為美味,今次以慢煑方式處理,肉質特別嫩滑,伴以時菜,歎杯生啤,十分爽意。經典紅酒香草燴羊膝 (15oz) 紅酒燴羊膝是我其中一款最愛吃的菜餚,以慢煑處理羊膝,又腍又滑,羊味與醬汁互相配合汁,沒有羶味,相當滋味。為了吃得方便,我吩咐餐廳將羊膝起了肉,與朋友邊談邊吃,樂也融融。日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕外脆內軟窩夫絕對是男女老幼喜歡的食品,配以日式綠茶紅豆和雪糕,更是難以抗拒的美味甜品。

看過餐牌,點了兩個主菜、一款甜品和兩杯生啤。

美國Prime肉眼 (12oz)

經典紅酒香草燴羊膝 (15oz)

日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕

2023-03-11
Type of Meal
Lunch
2023-03-12 18 views
相約閨密食晚飯,同事介紹尖沙咀的慢煮工業!一入到去覺得裝修很有文青氣息,也很有格調,有不同的裝飾品,還有鋼琴,好適合打卡!食物的種類有好多,重點價錢不貴,我們有點肚餓的關係,點了5款食物試試!我們點了兩杯熱飲檸檬薑茶和水果茶水果茶酸酸甜甜,裏面真的有不同的水果粒!黑松露薯條份量超多!好抵食!好有驚喜,薯味濃郁,又超級脆!加上黑松露醬讓人停不了!All day breakfast覺得這個全日早餐的食物內容非常合我們的口味,所以就點了一份,有薯餅、大啡菇、煙肉、黑松露炒蛋、芝士條和牛角包!水牛城雞翼是單骨的,醬汁調味得好好,甜酸辣味道都好突出,雞翼外皮脆口,好開胃!挪威三文魚魚肉仍保留嫩滑口感加拿大保濕豬鞍見到餐牌這個菜色的名字好特別,就點了試試!非常口切的加拿大豬鞍,脂肪含量不多,感覺很健康,但口感非常彈牙,這就是保濕的效果嗎?加上梨醬又好夾,值得一試!明太子海鮮意粉這個也是必食,豐富的海鮮,有蝦、青口、魷魚,明太子汁好creamy,整體好match!
相約閨密食晚飯,同事介紹尖沙咀的慢煮工業!

我們點了兩杯熱飲
檸檬薑茶和水果茶
水果茶酸酸甜甜,裏面真的有不同的水果粒!

黑松露薯條

All day breakfast

水牛城雞翼

挪威三文魚
魚肉仍保留嫩滑口感

2023-03-08
$400 (Dinner)
入到餐廳已經感受到有種露營嘅感覺🤩環境真係好靚好有氣氛🥳影咗好多靚相真係超級滿意!價錢合理食物又高質下次一定會再嚟👍美國Prime肉眼🌟牛味濃郁油花多而且分佈均勻,肉質軟腍食落好香口,加埋蒜頭一齊食口感豐富又更加好味!配菜有車厘茄,粟米,翠玉瓜💯明太子海鮮意粉🌟大蝦新鮮爽口彈牙,青口海水味濃郁,魷魚熟度岩好食落好脆,明太子香醇既鹹香味道非常特別好正!芒果蝦沙律🌟沙律菜新鮮加上芒果味道酸酸甜甜好開胃,蝦仁煎到好惹味!朱古力布朗尼蛋糕配雪糕🌟雪糕選擇左曲奇口味,布朗尼口感鬆軟面層加左小小鹽味道好特別值得一試😜熱情果芒果特飲🌟玫瑰洛神花特飲🌟
價錢合理食物又高質下次一定會再嚟👍

美國Prime肉眼

美國Prime肉眼🌟

明太子海鮮意粉🌟
芒果蝦沙律

芒果蝦沙律🌟
沙律菜新鮮加上芒果味道酸酸甜甜好開胃,蝦仁煎到好惹味!
朱古力布朗尼蛋糕配雪糕

朱古力布朗尼蛋糕配雪糕🌟