2023-03-30 2493 views
同老公都好耐冇拍下拖~於是去咗大埔一間環境優美嘅高級西餐廳。餐廳內裝潢設計都好靚,而且見到menu價錢都比較相宜,基本上百零蚊就已經有一個dinner set💖❤️我地一人一個$148 set 👇精選餐湯 x2 :餐湯係忌廉蘑菇湯,飲得到濃郁的蘑菇粒粒,應該係新鮮蘑菇直接打成蓉嘅湯,味道不錯,十分足料。主菜:冬陰公赤蝦寬條麵🦐🍝赤蝦非常新鮮入味,好大隻仲超級彈牙~而寬條麵則是煙韌細緻,好有咬牙,而且十分掛汁。冬陰公醬汁濃郁,夠惹味。擺盤都十分美觀,好似一件藝術品🙈墨西哥芝士餡餅(雞肉)🐔🌯🧀原本諗住只會得細細舊🙈🤫點知都有三大舊🤯🤯好抵食~芝士足料好流心☺️🤤望見都食欲大增,仲配上牛油果醬&沙拉醬,食完真係好滿足~小食:自選醬料炸雞翼(6隻)🐔🐓其實食到呢到都已經飽飽地🤤🙈不過又心思思想食多份小食share~一人3隻雞翼都唔過份啦?自選醬料揀咗柚子味,雞翼新鮮炸起,熱辣辣上枱,甜甜嘅柚子蜜令到成件事唔會太油膩~好好食~飲品:嗌咗凍檸茶&凍奶茶,不過其實都可以加錢轉特飲,只係需要半價咋~總括而言,食物質素高,環境優美,價格相宜~適合兩公婆/情侶得閒拍下拖仔去🤤❤️💖。

精選餐湯 x2 :

自選醬料炸雞翼(6隻)🐔🐓

飲品:

2023-03-28
2023-03-28 93 views
身為港島人既我, 難得入到大埔, 當然要揾間性價比高既餐廳喇😋今次就揾到間富有氣氛既西餐廳喇~💡煙三文魚凱撒沙律($108) 🥗🧀滿滿既巴馬臣芝士, 清新脆口既羅文生菜加上圈形既煙三文魚, 外觀十分吸引! 但美中不足既係醬汁味道偏咸! 如果跟鳀魚碎一齊食更加令咸味激增!🤢🤢💡蒜香辣椒炒大蜆意大利粉($128)🍝相比起其他餐廳既意粉, 今次比較厚身, 而且具彈口感, 十分煙韌, 不愧為手工意粉! 白酒煮過既大蜆十分鮮甜, 但係意粉既醬汁突顯唔到蒜香味, 令整體比較清淡, 只能靠一片片既生蒜片加強味道😅 💡香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒配薯菜($248)🥩🥙肉味香濃既西冷永遠唔會令人失望, 而且肉汁多同肉質嫩滑, 絕對係一塊合格既西冷👍🏻配菜既薯蓉充滿住牛油奶香味, 啖啖香口creamy~~ 💡香草薯蓉蒜香焗田螺 ($98)🥔🌱唔需要剝殼既田螺咬落十分”挺身”, 而且一d都唔腥, 跟有蒜香味既香草薯蓉絕配, 一定要試🫶🏻

💡煙三文魚凱撒沙律($108) 🥗🧀

💡香草薯蓉蒜香焗田螺 ($98)🥔🌱

香草薯蓉蒜香焗田螺

2023-03-25
2023-03-27 29 views
今日入開大埔二人世界,就睇下有乜好食一搵就見到有間幾高評價嘅西餐,叫Homeland莫非係家的味道?!一於試下佢我地每人點咗1個1人set前菜煙三文魚凱撤沙律 先生大讚,話因為有落足芝士及煙肉碎秘製法式龍蝦濃湯 唔好以為係罐頭湯,飲落連個湯都會有配料主菜 烏克蘭獵人豬肩肉燉飯 呢個好足料,每啖飯都一定食到配料。豬肩肉入味又嫩滑香煎澳洲安格斯西冷扒配薯菜 牛扒好食又冇筋。值得一提嘅係出面好多餐廳所謂嘅薯菜可能只係幾條薯條或者幾棵沙律菜就算。但呢間餐廳嘅薯菜係真係有幾種蔬菜+薯蓉小食:酥炸雞翼(冬陰功) 呢個好食!雞翼夠熟,而且味道好食又特別,食多碟都冇難度餐飲: 凍檸茶 好大杯,抵叫!熱奶茶總結呢間餐廳嘅野食都好足料,而且睇得出廚師好有心思
今日入開大埔二人世界,就睇下有乜好食
一搵就見到有間幾高評價嘅西餐,叫Homeland
莫非係家的味道?!一於試下佢

我地每人點咗1個1人set
前菜
煙三文魚凱撤沙律 先生大讚,話因為有落足芝士及煙肉碎
秘製法式龍蝦濃湯 唔好以為係罐頭湯,飲落連個湯都會有配料

主菜

小食:

餐飲:
凍檸茶 好大杯,抵叫!
熱奶茶

總結
呢間餐廳嘅野食都好足料,而且睇得出廚師好有心思
$160 (Dinner)
身為大埔友🥳媽咪生日呢個大日子💕當然要揀間貼地得來又有Heart嘅大埔小店賀一賀🎊呢間餐廳性價比幾高、又低食😋🥗沙律&湯Dinner Set包咗前菜同飲品,我哋3個人當然叫唔同野食試吓,前菜叫咗🐥「慢煮雞胸凱撒沙律」、🐟「煙三放魚凱撒沙律」同🦞「秘製法式龍蝦湯」,三個入面最有記憶係個龍蝦湯夠晒濃郁,入晒味!個慢煮雞胸竟然唔乾😋唔錯唔錯!🐮 香煎澳洲安格斯西冷扒呢份西冷牛好厚切,我哋叫咗5成熟,易切易食仲勁有牛味😝啖啖肉~好滿足~而個薯菜都好Rich同幾有驚喜,真係有好多瓜菜,薯蓉有薯仔粒😋同平時西餐廳薯菜好唔同👍🏻值得一讚!🐷 伊比利亞豬肩肉食咗牛試埋個豬先,岩岩上檯時有陣陣炭燒味😋我哋叫咗十成熟,都好易咬開同夠晒原汁原味,食到炭燒豬味,蘋果蓉同薯菜都係一樣有驚喜,好味!🍕 黑松露牛肝菌芝士薄餅Dadi好鐘意黑松露,叫咗兩份肉就叫多個Pizza啦!黑松露味濃,入味😋最欣賞係個餅底夠晒薄同脆,正宗得來又有香港特色啊😝🐚 香草蒜香焗田螺如果鐘意田螺嘅朋友一定要叫呢個小食試吓!濃濃嘅香草味又無無壳😝又唔使整污糟手!同平時食開嘅焗原隻田螺好唔同!都係要再讚吓新鮮焗製嘅焗薯蓉,有粒粒薯仔,口感一

🥗沙律&湯

🐮 香煎澳洲安格斯西冷扒

🐷 伊比利亞豬肩肉

🍕 黑松露牛肝菌芝士薄餅

🐚 香草蒜香焗田螺
如果鐘意田螺嘅朋友一定要叫呢個小食試吓!濃濃嘅香草味又無無壳😝又唔使整污糟手!同平時食開嘅焗原隻田螺好唔同!都係要再讚吓新鮮焗製嘅焗薯蓉,有粒粒薯仔,口感一流😋👍🏻

最後最後點解我話餐廳貼心,因為book位時有講係慶祝媽咪生日,餐廳最後驚喜拎咗個寫咗碟嘅tiramisu出來😍個蠟燭係星星棒🎂點咗會閃閃發光,而餐廳員工仲幫我咪影咗張即影即有📸超級超級驚喜!!!所以真係又貼地又貼心嘅餐廳👍🏻👍🏻👍🏻
  • 西班牙伊比利亞豬肩肉
2023-03-23 37 views
位於大埔街市附近,有間經過都不起眼既新派意大利🇮🇹餐廳🍴入到去竟然係另一個世界,餐廳外有打卡位,牆身嘅油畫好特別 ,食物更係岀品精緻👍Set dinner $148 包餐湯/沙律•飲品 加$38/$58有小食🧬慢煮雞胸凱撒沙律🥗鮮甜嘅蔬菜,配上慢煮雞胸肉🐥雞肉仍然嫩滑,減肥之選,又健康🤲🏻🧬廚師精選餐湯(忌廉湯)口感香濃綿滑,鹹味得宜,入口非常暖胃🫕🧬 63度溫泉蛋比利亞火腿卡邦尼意粉🍝每條意粉都沾滿白汁,好滿足,火腿油脂分布,入口即溶!配上温泉蛋軟滑加白汁,中和番油膩感😍🧬和牛漢堡薯條🍟超級喜歡呢款burger 既賣相!漢堡有手打和牛• 芝士•洋蔥•蕃茄•生菜~肉質結實,都唔會好老,有濃烈既牛味🐮配上秘製醬汁,果然有驚喜☺️薯條🍟才配菜,薯味濃郁之餘,炸得乾身,上碟温度正👍🧬香草牛油白酒煮青口白酒🍶煮青口,少少既酒味,好清新,令青口提華🦪🧬黑糖鮮奶奶味香濃🥛將黑糖攪勻,甜度剛剛好🥤🧬薄荷朱古力濃郁嘅薄荷,加上香滑既朱古力🍫兩者均勻,不會喧賓奪主🤲🏻#homeland #homelandhk #Homeland梓里 #荃灣美食 #香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #荃灣美食 #香港探店

🧬慢煮雞胸凱撒沙律🥗

🧬廚師精選餐湯(忌廉湯)
口感香濃綿滑,鹹味得宜,入口非常暖胃🫕

🧬 63度溫泉蛋比利亞火腿卡邦尼意粉🍝
每條意粉都沾滿白汁,好滿足,火腿油脂分布,入口即溶!
配上温泉蛋軟滑加白汁,中和番油膩感😍

🧬和牛漢堡薯條🍟
薯條🍟才配菜,薯味濃郁之餘,炸得乾身,上碟温度正👍

🧬香草牛油白酒煮青口
白酒🍶煮青口,少少既酒味,好清新,令青口提華🦪

🧬黑糖鮮奶
奶味香濃🥛將黑糖攪勻,甜度剛剛好🥤

🧬薄荷朱古力
濃郁嘅薄荷,加上香滑既朱古力🍫兩者均勻,不會喧賓奪主🤲🏻

#homeland #homelandhk #Homeland梓里 #荃灣美食 #香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #荃灣美食 #香港探店 #荃灣探店 #香港必食餐廳 #新派意大利餐廳#hkfood#hkfoodig
壽星仔/女,餐廳🍴舉辦左個活動,你地有福啦😍
Homeland birthday/Anniversary Celebration g
惠顧甜品可享免費甜品畫碟,免費贈送一杯汽酒,仲有仙女棒🪄各位女女,可以打卡🤭
一大班朋友/情侶幫您慶祝 ,店員仲即刻幫您影即影即有相📸仲有獨家既Homeland gift card🙌🏻大家可以自己買蛋糕,免切餅費❣️
2023-03-23 27 views
今天去完有機菠蘿園之後過來大埔這邊尋找美食,因為我朋友想吃西餐,於是選擇了Homeland,入到裏面環境以藝術風為主,掛了很多畫作在牆壁,甚至有壁畫,看得岀店主對餐廳環境都有相當的執著。我和朋友分別叫了2個1人餐,前菜分別叫了慢煮雞胸凱撒沙律和鮮打法式龍蝦湯,首先沙律方面,雞胸吃下去很嫩滑,配上生菜的脆爽,醬料很重芝麻醬味,十分好吃同滋味,是一個好的開胃菜。至於湯聞下去已經很重龍蝦味,十分惹味,味道配搭都剛剛好,不會過鹹。主菜分別叫了伊比利亞豬肩肉薯菜和香煎澳洲黑毛安格斯西冷扒配薯菜,在豬肩肉方面,吃下去十分嫩滑,在西冷扒方面,切開中間還是粉嫩的紅色,並有煙燻的味道,兩道主菜旁邊的薯蓉再加不同顏色蔬果都十分美觀,相機吃先再到我的胃,一流!另外加錢吃小食香草牛油白酒煮青口,十分重鹹香的牛油汁,配上淡味道的青口,剛剛好。整體來說都是相當不錯的餐廳,有環境有美食!

整體來說都是相當不錯的餐廳,有環境有美食!
2023-03-22 1426 views
住大埔既朋友話想試一試呢間店,佢話成日行過都見到有人排隊,今次大家決定早啲過黎食晚餐❤️🔎 一人餐($148)平日晩市(星期一至五17:30開始供應)先有,今次同朋友叫左2個一人餐~💝沙律/西式餐湯▪️慢煮雞胸凱撒沙律▫️煙三文魚凱撒沙律▪️廚師精選濃湯▫️秘製法式龍蝦濃湯 (+$18)👆🏻以上4選1,我同朋友分別揀左廚師精選濃湯同秘製法式龍蝦濃湯 (+$18),是日廚師精選濃湯係蘑菇湯。蘑菇湯:飲落充滿蘑菇味,口感細滑~秘製法式龍蝦濃湯:調味唔會太鹹,落到香濃龍蝦味🦞~💝手工意粉/薄餅/小食有8款唔同既Main dish可以揀,我同朋友揀左以下2款❤️▪️ 63°C溫泉蛋卡邦尼意粉卡邦尼食落充滿芝士同蛋香,意粉係手工意粉🍝,食落彈牙,而且非常掛汁。▫️ 香煎澳洲安格斯西冷扒配薯菜(+$68)西冷扒叫左7成熟,食落Juice同牛味~ 薯蓉creamy,口感綿滑❤️凡惠顧套餐奉送基本飲品一杯或半價升級特飲~💝蝶豆花士多啤梨牛奶(原價:$36)呢杯超靚,層次分明,非常igable❤️飲落士多啤梨味都幾濃🍓💝黑糖紅茶鮮奶(原價:$36)飲落黑糖味都香,茶同奶味都好平衡而且唔會太甜❤️💝 精選優惠小食每個套餐限購一

🔎 一人餐($148)

💝沙律/西式餐湯
▪️慢煮雞胸凱撒沙律
▫️煙三文魚凱撒沙律
▪️廚師精選濃湯
▫️秘製法式龍蝦濃湯 (+$18)

蘑菇湯:飲落充滿蘑菇味,口感細滑~
秘製法式龍蝦濃湯:調味唔會太鹹,落到香濃龍蝦味🦞~

💝手工意粉/薄餅/小食

▪️ 63°C溫泉蛋卡邦尼意粉

▫️ 香煎澳洲安格斯西冷扒配薯菜(+$68)
西冷扒叫左7成熟,食落Juice同牛味~
薯蓉creamy,口感綿滑❤️

凡惠顧套餐奉送基本飲品一杯或半價升級特飲~

💝蝶豆花士多啤梨牛奶(原價:$36)
呢杯超靚,層次分明,非常igable❤️
飲落士多啤梨味都幾濃🍓

💝黑糖紅茶鮮奶(原價:$36)
飲落黑糖味都香,茶同奶味都好平衡
而且唔會太甜❤️

💝 精選優惠小食
每個套餐限購一款,我同朋友揀左自選醬料酥炸雞翼(+$58),醬料方面有冬陰公或蜂蜜柚子~
雞翼炸得香脆,配埋甜甜地既蜂蜜柚子醬,非常之夾👍🏻👍🏻

㊙️另收加一服務費
Dinner
餐廳內掛有多張油畫,看着油畫吃飯心情也變好了☺️ 餐廳有兩層,6點半下層已經滿坐了,安排了上二樓,上到二樓就被”汽水機門”吸引了,”汽水機”內放置了各種各類的手工啤,後面應該是儲物室,用來打卡十分有趣❣️63°C温泉蛋卡邦尼意粉🍝全手作意粉點都要叫一份試下😎 Q彈口感且煙韌,和一般意粉不同,每一條意粉都掛上卡邦尼醬汁,每啖都是享受🫰🏻香煎澳洲安格斯西冷牛扒配薯菜 +$68高質牛扒無筋位👍🏻肉味香濃帶油香,肉質嫩滑彈牙多肉汁❣️這個價錢能食到此等質素真是難得👍🏻薯蓉香滑軟綿,有香甜的奶油香味,隔住食一啖牛扒再食一啖薯蓉,可以中和油膩感,而且更突出牛扒鮮味❣️伴碟除了薯蓉還有五款配菜,有唔同味道入口無咁悶👍🏻自選醬料酥炸雞翼(冬陰功/蜂蜜柚子)6隻 +$58雞翼外脆內軟多肉汁,配以蜂蜜柚子口味,入口有微酸之後就有蜂蜜的甜味,十分特別🫰🏻精選小食有6款,每個套餐可加購一款,食完飯可以邊食小食邊傾偈😌煙三文魚凱撒沙律🥗秘製法式龍蝦濃湯🦞 +$18超重龍蝦味🦞仲有蝦肉可以咬,鍾意飲龍蝦湯的不可以錯過💪🏻手工啤洒-獅子山下 Lion rock signature $78(套餐+$48) ABV:5.2%手

63°C温泉蛋卡邦尼意粉🍝

香煎澳洲安格斯西冷牛扒配薯菜 +$68

自選醬料酥炸雞翼(冬陰功/蜂蜜柚子)6隻 +$58

煙三文魚凱撒沙律🥗
秘製法式龍蝦濃湯🦞 +$18
超重龍蝦味🦞仲有蝦肉可以咬,鍾意飲龍蝦湯的不可以錯過💪🏻
煙三文魚凱撒沙律🥗 秘製法式龍蝦濃湯🦞

手工啤酒有好多款,獅子山下是淡啤酒,泡沫幼滑易入口❣️帶有柑橘、熱情果、桃、醋栗和樹脂香氣,口味清新但複雜層次帶來豐富的口感👍🏻
手工啤洒-獅子山下 Lion rock signature

餐廳上菜好快,不用10分鐘全部餐點已上齊,十分有效率👍🏻臨走的時候職員告訴我接下來有優惠,Homeland birthday🎂 Anniversary 🎊 gift set,惠顧甜品可享免費甜品畫碟✌🏻免費贈送一杯汽酒🍾仙女棒🪄即影即有一張📸Homeland gift card🔖還可以免切餅費💰接下來生日可以來慶祝一下😎
餐廳環境舒適,聚餐慶祝定傾偈閒聊都十分適合☺️
2023-03-22
$200 (Dinner)
煙三文魚凱撒沙律🥗 秘製法式龍蝦濃湯🦞
  • 香煎澳洲安格斯西冷牛扒
  • 秘製法式龍蝦濃湯
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 獅子山下 Lion rock signature
2023-03-18 29 views
呢間鋪頭意粉係手工意粉,口感同出面食果種完全唔同,好彈牙有種煙韌既質感,醬汁又好creamy,唯一唔好係份量少咗d, 價錢偏貴但考慮到手工意粉,我覺得值嚟食。另外呢到有本地手工啤叫,仲有好多款口味,好吸引。
另外呢到有本地手工啤叫,仲有好多款口味,好吸引。

冇錯你冇睇錯標題,我真係太掛住呢個甲羅燒意大利飯所以特登搭左幾個站去大埔食🤣蟹膏加上忌廉意大利飯唔會覺得膩,完全係條配得啱啱好!蟹膏嘅份量都有好多係完全足夠撈勻晒成個飯🤤🤤值得我特登入去!
2023-02-24 88 views
身為蟹膏嘅愛好者,一見到餐牌甲羅燒諗都唔使諗就決定食呢一個lunch set🤭甲羅燒有滿滿的蟹膏,將所有蟹膏擺晒落意大利飯撈勻佢,食一啖係好滿足好好食。可能會覺得有少少滯但係對我來講係完美!
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎❣︎ 美式工業風裝潢的homeland我心目中必點係溫泉蛋卡邦尼意粉💕就係呢碟意粉令homeland成為左我飯堂😆見佢劵lunch time menu會2星期轉一次內容次次去都有驚喜,樣樣都想食😆但希望呢個意粉可以常駐💕💕💕♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5 🐖香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜 $118好多肉好大碟🤪豬肩肉質鮮嫩薯蓉好香牛油果,仲會食到粒粒薯仔🤤🍝63°C溫泉蛋卡邦尼意粉 $78意粉係手工意粉,比一般意粉更粗身🤪記得撈埋啲溫泉蛋汁,真係令人食指大動👍🏻👍🏻👍🏻推薦✨✨✨🍕招牌明太子海鮮薄餅 $108Pizza除咗有明太子仲有鮮蝦·三文魚·紫菜等配菜我覺得三文魚味比較出同埋幾鐘意pizza餅皮係薄皮
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

❣︎ 美式工業風裝潢的homeland
我心目中必點係溫泉蛋卡邦尼意粉💕
就係呢碟意粉令homeland成為左我飯堂😆
見佢劵lunch time menu會2星期轉一次內容
次次去都有驚喜,樣樣都想食😆
但希望呢個意粉可以常駐💕💕💕

♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5
🐖香煎西班牙伊比利亞豬肩肉配薯菜 $118
好多肉好大碟🤪
豬肩肉質鮮嫩
薯蓉好香牛油果,仲會食到粒粒薯仔🤤

🍝63°C溫泉蛋卡邦尼意粉 $78
意粉係手工意粉,比一般意粉更粗身🤪
記得撈埋啲溫泉蛋汁,真係令人食指大動👍🏻👍🏻👍🏻
推薦✨✨✨

🍕招牌明太子海鮮薄餅 $108
Pizza除咗有明太子
仲有鮮蝦·三文魚·紫菜等配菜
我覺得三文魚味比較出
同埋幾鐘意pizza餅皮係薄皮
2023-02-18 87 views
大埔高質西餐廳🤤 Homeland👍🏻鮮打香濃蘑菇湯 $68好足料嘅蘑菇湯🤤🤤🤤,啖啖蘑菇嘅香味,仲感受到裡面有粒粒蘑菇粒!而且都幾大碗,好抵飲!👍🏻墨西哥芝士餡餅 $128可揀豬肉or雞肉,超推薦食呢個😀!熱辣辣咁食,裡面有香濃芝士配豬肉,配上牛油果醬 & Sour Cream,真係一流🤤🥲😆!一共有四件,都好夠食!👍🏻班尼迪蛋全日早餐 $138豐富嘅All Day Breakfast,而且Egg Benedict 整得好標準,切開有流心蛋黃,仲有火腿同沙律菜,配埋個汁,好食!👍🏻脆炸粗直薯條配黑露蛋黃醬 $68🤤薯條控表示,不能抗拒的小食!個蛋黃醬配直薯條加100分😆😆!👍🏻蒜香辣椒炒活蜆 $98 大大隻蜆,夠新鮮的!不過略嫌有啲太辣,可能我本身淨係食到5小辣😂,唔太食得辣嘅都留意番。👍🏻靚靚勿忘我花茶 $48
大埔高質西餐廳🤤 Homeland

👍🏻鮮打香濃蘑菇湯 $68

👍🏻墨西哥芝士餡餅 $128

👍🏻班尼迪蛋全日早餐 $138

👍🏻脆炸粗直薯條配黑露蛋黃醬 $68

👍🏻蒜香辣椒炒活蜆 $98

👍🏻靚靚勿忘我花茶 $48

2023-02-16 75 views
難等同屋企人黎大埔,想食埋飯先番,就見到呢間homeland.見到有兒童餐,阿女雙眼發光,入面哥哥姐姐又好nice , 所以就入左去。 餐牌說話令人感到呢度真係家的感覺,令人放鬆輕鬆舒服。 叫左金菊花茶飲輕鬆下,最近訓覺都麻麻地,呢度餐牌會寫埋各款茶有咩功能,岩晒我呢種睇功能選野既人。 自家製牛肉芝士pizza 有小小辣,芝士味濃,餅底夠脆。阿女勁鍾意呢款車車通粉,係小朋友口味,唔太濃味。呢度亦好細心,會俾小朋友餐具。 安格斯牛,5成熟,都夠份量,熟度剛剛好,可怕湊住女,只好急急食。呢個漢堡又好玩又好食,芝士再熱d會更好,欣賞有呢份心,薯條粗切,係我最愛。

餐牌說話令人感到呢度真係家的感覺,令人放鬆輕鬆舒服。

自家製牛肉芝士pizza
有小小辣,芝士味濃,餅底夠脆。

2023-02-14 88 views
情人節得一個menu ,啲野食難食到!勁失望!龍蝦湯,完全唔熱,然後好似沖粉沖出黎既味,好難飲!個廚師煮完有無自己試過味??到主菜牛扒,叫5成,上到枱係well done 仲要勁細塊,咬落勁柴,好似煲完湯咁之前食過幾次,覺得幾好食先係情人節訂枱幫襯,但今次之後永不再踏足⋯
情人節得一個menu ,啲野食難食到!勁失望!