2022-06-17
餐廳雖然無奢華打卡嘅裝修, 但食物的水準很有驚喜🙊室內空間都夠寬闊, 燈光柔和, 坐得舒適😙見到仲有啲種植左植物嘅室外位置🌿週末到訪食物主要為單點, 使用QR code落單💁🏻♀️🍴ᴍᴀɪɴ· 大頭蝦意大利麵 $148﹟未開始食已經聞到陣陣紅蝦香味🤩賣相方面有成隻完整連鉗既大蝦🦞食落蝦頭仲有好多膏tim🥰意粉煮到剛好的al dente, 每條都掛滿濃烈既鮮蝦味同帶點酸辣既蕃茄味, 好開胃🍅另外更有3隻去殼鮮蝦, 肉質爽口彈牙😛🍴ᴍᴀɪɴ· 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138﹟竹炭包食落夠軟熟, 塊豬扒睇個樣好似有少少燶燶地, 但肉質係keep到juicy嫩口同時亦炸得酥脆😝特別在個burger除左有基本蛋黃醬仲加左啲腐乳醬既味道, 食落又幾夾🤣不過如果旁邊配既係薯條會更完美🍟🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 法式多士 $48﹟麵包亦都一樣夠軟熟, 但就未有做到外層香脆, 蛋醬帶微微奶香同蛋香, 感覺可以再浸得耐啲同平均啲, 食到邊邊有啲位係未吸收到啲蛋醬精華😆🙈如果可以配埋一球雪糕就好🤣🍦🥤ᴅʀɪɴᴋ· 鮮果茉莉花茶 $48﹟茉莉味道清香突出🥰可選甜度, 成件事balance得幾好, 唔想飲咖啡既清新之
🍴ᴍᴀɪɴ· 大頭蝦意大利麵 $148
🍴ᴍᴀɪɴ· 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 法式多士 $48
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 鮮果茉莉花茶 $48
﹟茉莉味道清香突出🥰可選甜度, 成件事balance得幾好, 唔想飲咖啡既清新之選😛