餐廳雖然無奢華打卡嘅裝修, 但食物的水準很有驚喜🙊室內空間都夠寬闊, 燈光柔和, 坐得舒適😙見到仲有啲種植左植物嘅室外位置🌿週末到訪食物主要為單點, 使用QR code落單💁🏻‍♀️🍴ᴍᴀɪɴ· 大頭蝦意大利麵 $148﹟未開始食已經聞到陣陣紅蝦香味🤩賣相方面有成隻完整連鉗既大蝦🦞食落蝦頭仲有好多膏tim🥰意粉煮到剛好的al dente, 每條都掛滿濃烈既鮮蝦味同帶點酸辣既蕃茄味, 好開胃🍅另外更有3隻去殼鮮蝦, 肉質爽口彈牙😛🍴ᴍᴀɪɴ· 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138﹟竹炭包食落夠軟熟, 塊豬扒睇個樣好似有少少燶燶地, 但肉質係keep到juicy嫩口同時亦炸得酥脆😝特別在個burger除左有基本蛋黃醬仲加左啲腐乳醬既味道, 食落又幾夾🤣不過如果旁邊配既係薯條會更完美🍟🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 法式多士 $48﹟麵包亦都一樣夠軟熟, 但就未有做到外層香脆, 蛋醬帶微微奶香同蛋香, 感覺可以再浸得耐啲同平均啲, 食到邊邊有啲位係未吸收到啲蛋醬精華😆🙈如果可以配埋一球雪糕就好🤣🍦🥤ᴅʀɪɴᴋ· 鮮果茉莉花茶 $48﹟茉莉味道清香突出🥰可選甜度, 成件事balance得幾好, 唔想飲咖啡既清新之

🍴ᴍᴀɪɴ· 大頭蝦意大利麵 $148

🍴ᴍᴀɪɴ· 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138

🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· 法式多士 $48

🥤ᴅʀɪɴᴋ· 鮮果茉莉花茶 $48
﹟茉莉味道清香突出🥰可選甜度, 成件事balance得幾好, 唔想飲咖啡既清新之選😛
  • 大頭蝦意大利麵
2022-06-16 48 views
呢間新餐廳位於觀塘工廈係 @booncuisine 嘅姊妹店喔!裝修走木系風格🪵悠閑舒適,好啱同朋友嚟食飯傾偈呀👍🏻餐廳設有戶外露台位置可惜果日落雨,咪都可以坐出去呀!-🍗焦糖雞翼($58)雞翼炸得香脆肉嫩之餘又保持到有肉汁面頭加咗焦糖醬,唔算太甜膩咸咸甜甜令人上癮呢💕🍝大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵($148)意粉放上原隻大頭蝦非常奪目,好啱相機食先呢📸除咗面頭有原隻大頭蝦之外仲食到有3-4粒蝦,超鮮味喔🤤意粉掛汁力幾強,充滿忌廉味同蝦味呀!🐓醉烤三黃雞($168)三黃雞以花雕酒浸足72小時並以半烤焗方式製作雞皮金黃有彈性肉汁豐富而且肉嫩有酒香真係超好味呀💯落單後大約要等20-25分鐘不過真係絕對值得等㗎🥰🧇千層窩夫酥($68)呢款甜品結合牛角酥同窩夫特式咬落酥脆煙韌面頭嘅檸檬蛋白霜口感輕盈🍋檸檬味濃郁同好夠酸🤤配合甜甜嘅千層窩夫酥一齊入口清新不甜膩呀❤️怕酸嘅朋友仔...可以試吓香蕉朱古力忌廉口味喔!🍹鮮果茉莉花茶($48)可自選甜度少甜剛好balance番茉莉花茶嘅甘味配搭埋新鮮香橙同火龍果果肉夠晒fresh呀!🍫朱古力奶泡($48)朱古力味濃郁,唔會太甜👍🏻面頭仲有粒燒棉花糖做裝飾奪目
呢間新餐廳位於觀塘工廈
係 @booncuisine 嘅姊妹店喔!
裝修走木系風格🪵
悠閑舒適,好啱同朋友嚟食飯傾偈呀👍🏻
餐廳設有戶外露台位置
可惜果日落雨,咪都可以坐出去呀!
🍗焦糖雞翼($58)
雞翼炸得香脆
肉嫩之餘又保持到有肉汁
面頭加咗焦糖醬,唔算太甜膩
咸咸甜甜令人上癮呢💕

🍝大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵($148)
意粉放上原隻大頭蝦
非常奪目,好啱相機食先呢📸
除咗面頭有原隻大頭蝦之外
仲食到有3-4粒蝦,超鮮味喔🤤
意粉掛汁力幾強,充滿忌廉味同蝦味呀!

🐓醉烤三黃雞($168)
三黃雞以花雕酒浸足72小時
並以半烤焗方式製作
雞皮金黃有彈性
肉汁豐富而且肉嫩有酒香
真係超好味呀💯
落單後大約要等20-25分鐘
不過真係絕對值得等㗎🥰

🧇千層窩夫酥($68)
呢款甜品結合牛角酥同窩夫特式
咬落酥脆煙韌
面頭嘅檸檬蛋白霜口感輕盈🍋
檸檬味濃郁同好夠酸🤤
配合甜甜嘅千層窩夫酥一齊入口
清新不甜膩呀❤️
怕酸嘅朋友仔...
可以試吓香蕉朱古力忌廉口味喔!

🍹鮮果茉莉花茶($48)
可自選甜度
少甜剛好balance番茉莉花茶嘅甘味
配搭埋新鮮香橙同火龍果果肉
夠晒fresh呀!

🍫朱古力奶泡($48)
朱古力味濃郁,唔會太甜👍🏻
面頭仲有粒燒棉花糖做裝飾
奪目吸引呢📸
2022-06-10 120 views
對上一次嚟嘅時候仲係叫做「境」,食物都唔差,見佢改咗名,就再嚟試試佢,今次叫咗個腐乳吉列豬扒漢堡嚟試,可能太大期望,令到我非常失望,沒有腐乳味,豬扒炸得太乾,而朋友叫嘅蟹肉意大利粉就好好味,我勁後悔⋯⋯唔知係咪平日Lunchtime 嘅關係,真係非常之嘈,我同朋友打對面坐都完全聽唔到大家講嘢,又勁多人,坐位好迫⋯⋯價錢嚟講就一般啦!都係未改名之前好啲!不過我都會比多次機會,因望我想食個蟹肉意大利粉,希望下次唔好咁嘈啦⋯⋯

價錢嚟講就一般啦!
,希望下次唔好咁嘈啦⋯⋯
2022-05-24
Type of Meal
Lunch
  • 蟹皇蟹肉意大利麵
呢間Honbu係Boon嘅姊妹店,2間都係觀塘工廈入面嘅cafe嚟~ 我同朋友本身係想試Boon,但去到嘅時候,店員話當日有啲full,就suggest我哋去Honbu到食,不過Menu都有啲唔同,唔係Boon嗰種西日fusion菜式,反而比較似中西fusion菜🤣 例如有個「腐乳吉列豬扒黑麥包」同埋「欖菜醬薯條」,但呢兩款真係太創新,我哋就唔敢試🫣Honbu嘅座位分咗室內同室外,出面嘅平台有幾張枱,應該都幾chill,但夏天不了🥵整體嚟講,呢間cafe嘅定價有啲太高,食物偏細份,味道都唔係非常出色/有記憶點🫣 不過啲座位幾舒服,如果想搵間Cafe傾偈坐一個下晝,呢間都應該幾啱~•🥢 蟹皇蟹肉意大利麵 $148 意粉上面加咗粒粒橙色嘅蟹膏同埋一絲絲嘅蟹肉,一上枱就聞到好香嘅蟹味,食落比較似蟹膏醬嘅味道,不過意粉嘅醬汁係偏乾身,就唔係好creamy嗰種~ 整體都不錯嘅,但只有蟹味就好似略為單調咗少少,無驚豔嘅感覺~•🥢 香料炒薯條 $48上枱就聞到熟悉嘅味道,係好香嘅孜然粉味,食落好香口,同薯條原來都幾夾🤩薯條嘅粗幼適中,都做到外脆內軟👍🏼 唯一挑剔就係炸得唔夠乾身,有啲啲太油😬•🥢 千

🥢 蟹皇蟹肉意大利麵 $148

🥢 香料炒薯條 $48
香料炒薯條

🥢 千層窩夫酥 - 香蕉朱古力花生醬忌廉 $68
即係出面食開嘅Croffle,都幾酥脆嘅,加埋個花生醬cream都幾夾,我都幾鍾意個花生醬cream,因為個花生醬味好濃🤩
但個焦糖香蕉就唔係幾好食,可能啲香蕉唔夠熟,食落唔甜,而且個焦糖得好少,燒得唔均勻亦唔夠脆🤨

📸 菠蘿乳酪沙冰 $58
📸 凍朱古力咖啡 $48
香料炒薯條
2022-06-04 64 views
叫咗四樣嘢,有三樣都好食,士多啤梨沙冰好飲,但係焦糖雞翼就一般,個蟹肉意粉都幾好值得一試。叫咗半隻雞,第一次俾我哋嘅時候入邊有少少唔熟,但佢哋都即刻換返,好驚返熱會唔好食,但一樣咁滑,成間舖得三個女仔,一腳踢但上菜速度都幾好
半隻雞
半隻雞
2022-06-01 53 views
星期六中午chill 下同朋友吹水的cafe,前身是境,menu 比之前選擇少左,但食物質素keep到!當日叫左個雞肉沙律,夠味亦非常主菜order咗一個燒雞同蝦意粉都唔錯,最後還點了一個蛋白霜waffle ,整體味道很好,最正係整個下午任坐,仲不停refuse 水,服務相當好,佢哋仲有個平台,仲有啲度假feel,係工廈有一個這樣的地方,可以讓人有遠離繁囂的感覺!

2022-05-31 47 views
小編🐰之前到訪過觀塘工廈樓上餐廳 Boon,食物質素相當高,值得回訪。得悉同區有姐妹店 ,同樣走Fushion 路線,由出身法國菜大廚班底主理,好食小編🐰一於要慕名去試試。 餐廳地方比母店更為寬敞,檯與檯之間有著足夠的空間,跟朋友食飯傾計都不會感到侷促,的確是飯聚的好地方。🦋芝士粟米棒 $58粟米切開烤焗,再灑上大量芝士粉,粟米香甜,芝士惹味。🦋大頭蝦千燒忌廉醬意大利麵 $148大大隻越南大頭蝦賣相好吸睛,蝦汁香濃突出,意粉軟硬度剛剛好,掛汁相當不俗,味道出色。🦋醉烤三黄雞 $168半烤半焗至呈金黃色的三黃雞,未吃已經心心眼。三黃雞以花雕酒調成的醉雞汁浸足兩日,再即叫即烤焗,需等25-30分鐘,雞皮雞肉吸收了酒香,皮薄肉嫩。🦋菠蘿乳酪沙冰 $58以真菠蘿即叫即打,啖啖清甜菠蘿味,甜度剛剛好,冰感不太重,消暑又解渴,推推推。🦋火龍果奇亞籽茉莉花茶 $48飲品可自選甜度,火龍果跟奇亞籽都好足料,排毒健康之選。🦋焦糖燉蛋 $58入口香滑,蛋味濃郁。

🦋芝士粟米棒 $58
粟米切開烤焗,再灑上大量芝士粉,粟米香甜,芝士惹味。

🦋大頭蝦千燒忌廉醬意大利麵 $148

🦋醉烤三黄雞 $168

🦋菠蘿乳酪沙冰 $58

🦋火龍果奇亞籽茉莉花茶 $48
飲品可自選甜度,火龍果跟奇亞籽都好足料,排毒健康之選。

🦋焦糖燉蛋 $58
入口香滑,蛋味濃郁。

2022-05-31 58 views
朋友介紹話呢間新開嘅cafe 好得。今日黎食lunch 就叫咗兩款菜式:芝士粟米同醉烤三黃雞。芝士粟米非常惹味,粒粒爆汁咁證明粟米選材上乘,濃香芝士味同粟米好夾!醉烤三黃雞烤得外脆內軟,雞肉又嫩又十分入味!一問之下原來單係醃雞都醃左兩日,難怪!服務貼心,環境舒適,最喜歡係個平台,可以考慮開party !

醉烤三黃雞
醉烤三黃雞
2022-05-30 35 views
呢一間係觀塘工廈新開嘅木系Cafe 有好靚嘅戶外位 打卡一流!佢哋個千層窩夫酥真係好出色🥐🧇咬落去好酥脆又夠煙韌 而且仲好香牛油味🧈面頭加咗檸檬蛋白霜 酸酸地好開胃 夾埋個Croffle一齊食甜而不漏
💎總評分:8.0/10-姊妹店最近soft opening,喺工廈入面設有室外座位,走簡樸木系風🪵,沙發座椅同適當嘅空間感打造舒適小角落。同樣主打fusion菜,每樣菜式配搭都落足心思👏🏻,除左menu上面嘅食物,落單app仲有幾款陸續推出嘅新菜式👍🏻!1️⃣ 蟲草花蘑菇忌廉雞湯$58細細一碗湯囊括中西食材🥣,第一次喺忌廉湯入面食到蟲草花嘅味道,配烤過嘅蒜蓉包🍞,好fusion嘅starter👍🏻。2️⃣ 大頭蝦乾燒忌廉醬意大利麵 $148賣相精緻高檔,大大隻大頭蝦躺平喺煮得al dente 嘅意粉上面🍝,非常吸引。醬汁加左海膽味道特別rich,仲有好濃郁嘅蝦鮮味🦐。另外有三至四隻去殼大蝦,質素竟然更為彈牙爽口👍🏻,呢個價錢食到如此質素嘅主菜,性價比相當高👏🏻!3️⃣ 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138追開小編食評嘅朋友應該記得之前介紹過一間用腐乳做主題嘅餐廳,睇嚟腐乳係近期trend😎,今次呢個burger中間嘅炸豬扒同樣用咗腐乳調味,豬扒大到係個包嘅double size💥,炸得乾身唔會咬到成口油淋淋,食到微微嘅腐乳鹹香,但係可能肉質偏瘦嘅關係無juicy嘅效果🙈。竹炭味麵包外脆內軟,夾住蕃茄同少
💎總評分:8.0/10

1️⃣ 蟲草花蘑菇忌廉雞湯$58
蟲草花蘑菇忌廉雞湯
2️⃣ 大頭蝦乾燒忌廉醬意大利麵 $148
3️⃣ 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡 $138
追開小編食評嘅朋友應該記得之前介紹過一間用腐乳做主題嘅餐廳,睇嚟腐乳係近期trend😎,今次呢個burger中間嘅炸豬扒同樣用咗腐乳調味,豬扒大到係個包嘅double size💥,炸得乾身唔會咬到成口油淋淋,食到微微嘅腐乳鹹香,但係可能肉質偏瘦嘅關係無juicy嘅效果🙈。竹炭味麵包外脆內軟,夾住蕃茄同少量蔬菜🥬,小編都唔太鍾意多咗醬嘅burger因為會食得很狼狽,但覺得可以多加蔬菜配料🍅增加層次口感。
腐乳吉列豬扒竹炭漢堡
4️⃣ 明太子醬薯條 $58
off Menu item,但係可以喺app落到單📝。粗身薯條炸得香脆,自家製明太子醬有別於一般嘅mayonnaise,作為小食一流😋。
5️⃣ Croffle $68
嚟到甜品環節其實有好多都想點,最後決定要croffle,因為最近試過幾間,想做個對比🧮。首先,香蕉caramelised過🍌,配朱古力味本是classic match👌🏻,croffle做得酥脆,食到最後到都無變得濕淋淋,雖然賣相間間都差不多,但質素「本」係比較高👍🏻!
6️⃣ 菠蘿乳酪沙冰 $58;火龍果奇亞籽茉莉花茶 $48
飲品水準發揮ok,值得一提係水果茶可以選「走甜」,好似小編呢一杯咁🍹,純茶底無糖加水果粒同奇亞籽,超級健康養生💓!

小編甚少探索工廈餐廳,但係「本」的確有驚喜😋,以呢個價錢食到如此質素嘅食物,性價比好高。最重要嘅係環境舒適,空間闊落👍🏻,今次只係嚟食dinner,有機會會揾日嚟lunch,坐室外位置相信又係另一番風味🏖️。
環境服務:⭐⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐⭐
Other Info. : 🚗 大廈附近無咩街位,亦唔近停車場,小編今次無揸車嚟。
2022-04-29
$250 (Dinner)
蟲草花蘑菇忌廉雞湯
2022-05-23 109 views
原相約四位幾年沒有見的朋友一起午餐,一心可以聚一聚,catch up 一下近況。怎知仍是有組員要失約,剩下兩人聚餐,也無防,人少少,容易傾計。第二次到這餐廳了,見今天天氣不錯,不太熱,室外進餐也未試過,於是試試看。一邊等食物; 一邊聊天,微風陣陣,巧舒服~😊我們點了不同口味的意粉,分別是經典的卡邦尼和蟹皇蟹肉意大利麵,連餐湯和餐茶,人均消費HKD160一位,在百物騰貴的現況下,可以吧!  況且,用餐目的是和好友們相聚 ,這才是主菜; 環境、食物、感覺固然重要,平日工作忙碌 ,生活節奏緊張,換個環境,這頓飯便提升不少 relax、relax 指數 ~😊是日餐湯是蕃茄漡,口味不俗,有助開胃,我點的是蟹皇蟹肉意大利麵,蟹肉多,味道香濃,醬汁和意大利麵的配搭恰當。份量方面,一向細食的好朋友也吃完一整碟意粉,我也不例外。😋😋😋下次再訪會想再坐在室外,除卻多一份空間感,同時也一份親切感,原因是跟朋友聊得份外投入,心情自然開懷、舒暢~😊Oh! 題目不是 嗎? 以為會和偶像 Leslie 有關,或者是一頓浪漫溫馨的飯餐經驗……抱歉, 意思是我 (儂) 本來天生多情, 和好友相聚,不就是多情嗎?

Oh! 題目不是 [儂本多情] 嗎? 以為會和偶像 Leslie 有關,或者是一頓浪漫溫馨的飯餐經驗……

抱歉, [儂本多情]意思是我 (儂) 本來天生多情, 和好友相聚,不就是多情嗎?
2022-05-20
呢間觀塘嘅樓上餐廳 @honbu_hk估唔到好有質素好似新開冇耐,唔算多人介紹但食完好有驚喜😚🫶🏻價錢方面唔係平但水準幾高🤘🏻.📍醉烤三黃雞(168)Roasted Drunk yellow chicken 烤雞意想不到好有驚喜❤️‍🔥食落肉質超嫰滑🐓,而且肉質有淡淡酒香🍾肉量都唔少,點埋旁邊嘅醬汁食落更加香旁邊仲有粟米芯同翠玉瓜做配料成道菜式都好高質🤤.📍蟲草花磨菇忌廉雞湯($58)Creamy cordyceps Flower mushroom chicken soup飲落蘑菇味突出,不過口感唔算creamy配有牛油麵包條🍞🧈,都幾香.📍大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵($148)Giant river prawn pasta醬汁一啖食落去已經有好香濃嘅蝦味😻加上蕃茄酸味嘅加持下真係好惹味🍅可以話愈食愈開胃,令人又想不斷食落去嘅感覺意大利麵冇煮得過腍而且好掛汁🍝大頭蝦蝦膏非常甘香🦐,旁邊仲有3隻細蝦唯一係蝦肉比實淨,呢一點略為失分.📍香蕉朱古力花生醬忌廉千層窩夫酥($68) Banana chocolate peanut butter croffleCroffle酥脆🥐,唔會死實表面有齊花生

呢間觀塘嘅樓上餐廳 @honbu_hk估唔到好有質素
好似新開冇耐,唔算多人介紹但食完好有驚喜😚🫶🏻
價錢方面唔係平但水準幾高🤘🏻
📍醉烤三黃雞(168)
Roasted Drunk yellow chicken
烤雞意想不到好有驚喜❤️‍🔥
食落肉質超嫰滑🐓,而且肉質有淡淡酒香🍾
肉量都唔少,點埋旁邊嘅醬汁食落更加香
旁邊仲有粟米芯同翠玉瓜做配料
成道菜式都好高質🤤

📍蟲草花磨菇忌廉雞湯($58)
飲落蘑菇味突出,不過口感唔算creamy
配有牛油麵包條🍞🧈,都幾香

📍大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵($148)
Giant river prawn pasta
醬汁一啖食落去已經有好香濃嘅蝦味😻
加上蕃茄酸味嘅加持下真係好惹味🍅
可以話愈食愈開胃,令人又想不斷食落去嘅感覺
意大利麵冇煮得過腍而且好掛汁🍝
大頭蝦蝦膏非常甘香🦐,旁邊仲有3隻細蝦
唯一係蝦肉比實淨,呢一點略為失分

📍香蕉朱古力花生醬忌廉千層窩夫酥($68)
Croffle酥脆🥐,唔會死實
表面有齊花生醬忌廉、朱古力醬同焦糖香蕉🍌
食落花生醬超香🥜,成個組合味道好夾😍

📍Cappuccino($38)
📍朱古力奶泡($48)Foamy Chocolate
呢杯其實係朱古力latte,置頂放咗粒燒過嘅棉花糖,浸喺熱嘅飲品上食落半溶真係好鬼正。
🧡 Please follow my IG : orororenji✦ 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡話說其實我唔食腐乳,但問左店員,原來係塊豬扒用佢地嘅腐乳醃料製成,好似幾特別咁所以就試下,一黎到 嘩!個樣好吸引同埋好香呀~塊豬扒勁大塊!我一開頭就咁拎左塊豬扒出黎食,好淋身出面又脆脆,係食到腐乳味但係又唔會接受唔到,我甚至乎覺得好好食XD 之後夾返落個包到食都好好味,個包又軟熟,超推薦!✦ 芝士粟米棒切到好方便食嘅Size,疊到高高咁幾好睇幾吸引,然後芝士嘅鹹香配埋粟米嘅香甜,簡單得黎又好味!✦ 大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵超好食!意粉彈牙又掛汁,個汁嘅味道岩岩好,除左有隻大頭蝦之外,入面仲有d蝦,爽口好味。✦ 檸檬蛋白霜CroffleCroffle好酥脆,檸檬蛋白霜酸酸甜甜咁,完全解左食完野嘅油膩咁,正!✦ 士多啤梨乳酪沙冰酸酸meme,飲到士多啤梨嘅核,feel到好fresh同埋鮮甜嘅。✦ 朱古力奶泡個樣好睇,叫左少甜真係無乜甜幾好,朱古力味唔算好濃但都ok,燒棉花糖正正(〃ω〃)本係Boon嘅姊妹店,食物質素完全唔擔心,QR Code落單更加方便,服務又好,價錢又唔貴,推薦大家去試下♡

✦ 腐乳吉列豬扒竹炭漢堡

✦ 芝士粟米棒

✦ 大頭蝦干燒忌廉醬意大利麵

✦ 檸檬蛋白霜Croffle

✦ 士多啤梨乳酪沙冰

✦ 朱古力奶泡

2022-05-16 99 views
今日去觀塘買嘢 睇下openrice附近有咩食 見到係開源道54號豐利中心5樓有間工廈cafe好多好評就去試吓入到去工廈竟然見到間咁優雅清幽嘅cafe同出面環境完全唔同 成個人心情都放鬆曬 仲有幾幅油畫同露台 幾有格調 如果喺出面同班friend食飯飲嘢都應該幾放鬆 幾chill😎😎😎 可惜今日落雨出唔到去🤧 下次有機會一定要試下感受下個氛圍坐低啲員工服務態度都好好 好nice 問佢哋有咩推介 佢哋推介我食醉烤三黃雞 話係呢度嘅招牌 咁就梗係要試下啦 餐點嚟到未食已經聞到好香嘅花雕酒味 烤得金黃鬆脆 睇到都已經流曬口水 餐廳仲好貼心 驚你整污糟隻手送埋手套畀你帶住食 呢樣嘢真係好加分一切開隻雞已經爆曬汁非常juicy 唔係平時出面食到嗰啲乾憎憎嘅雞 雞肉爽滑彈牙鮮嫩可口 配埋塊雞皮烤得剛剛好脆卜卜 令人忍唔住食完一啖又一啖如果有機會下次一定要嚟試其他嘢食 平時食開啲cafe都有少少伏 估唔到呢間cafe嘢食都幾有水準😋😋

• 醉烤三黃雞
觀塘工廠大廈新開fusion cafe——Honbu 本,環境寬敞、空間感充裕,而賣點之一會係餐廳設戶外位置,仲有梳化座位,天氣好既時候好岩去chill下🛋 而食物方面,蟹黃蟹肉意粉略嫌味道過於清淡,食唔出蟹肉味道,感覺相對平平無奇,反而小食香料炒薯條,份量十足,炸得金黃香脆,配上香料調味粉,令人食個不停~ 重點推介甜品;檸檬蛋白霜,外觀精美,賣相吸引,croffle鬆軟,表面蛋白霜好creamy, 酸甜交替,令成個甜品唔會太甜膩💫 而特色飲品,朱古力奶泡甜度適中,保持到朱古力淡淡香氣。整體環境而言,適合同朋友假日到訪聚下舊、傾下計🥄