2023-08-25
✍︎︎有少爺仔嘅地方就有打邊爐( ̄∇ ̄)今次嚟到銅鑼灣,以異國風情為主題嘅火鍋店一入座就已經預先放上醬介配料,以九官格形式俾客人自行調味🍲黑蒜卜卜蜆濃湯鍋今日特別想食蜆,捨棄咗招牌花膠雞湯( ̄^ ̄)ゞ不過卜卜蜆都好開心,黑蒜味香濃,卜卜蜆食極都有🥩蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)以為會有煙燻打開蓋效果🤣不過份量相當多,而且牛牛脂肪比例好平均,肉味濃郁帶點木香🥟餃子拼盤 $148/10粒鳳尾鮮蝦餃//黑松露蟹肉餃//韭菜豬肉餃//白松靈野菌豬肉//蟹黃豚肉各2粒餃子款式花多眼亂,又15 16唔知試邊款好就一定揀呢款🤣每款其實都好好食,要揀一款蟹黃豚肉就推薦俾大家🥳🫔鬼馬油炸鬼$78油炸鬼釀蝦滑,索哂湯嘅精華,正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🥬特盛蔬菜拼盤 $128木耳|南瓜|蕃茄 |蘿蔔|金菇|娃娃菜|油麥菜新鮮蔬菜,份量足夠2-3人賣相都係有用心的😍成個盆栽咁🥤竹蔗茅根$78用透明地球儀器裝住,清甜解渴我同少爺仔一人飲咗各3杯都仲未飲哂,份量足以4人份量❥店員服裝會以機師做主題,而且服務態度都認真唔錯👍🏼••••••••••••••••••••••••••••••🔎火鍋隨意門 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
有少爺仔嘅地方就有打邊爐( ̄∇ ̄)
今次嚟到銅鑼灣,以異國風情為主題嘅火鍋店
一入座就已經預先放上醬介配料,以九官格形式俾客人自行調味
🍲黑蒜卜卜蜆濃湯鍋
今日特別想食蜆,捨棄咗招牌花膠雞湯( ̄^ ̄)ゞ
不過卜卜蜆都好開心,黑蒜味香濃,卜卜蜆食極都有
🥩蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
以為會有煙燻打開蓋效果🤣
不過份量相當多,而且牛牛脂肪比例好平均,肉味濃郁帶點木香
🥟餃子拼盤 $148/10粒
餃子款式花多眼亂,又15 16唔知試邊款好就一定揀呢款🤣
每款其實都好好食,要揀一款蟹黃豚肉就推薦俾大家🥳
🫔鬼馬油炸鬼$78
油炸鬼釀蝦滑,索哂湯嘅精華,正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
🥬特盛蔬菜拼盤 $128
木耳|南瓜|蕃茄 |蘿蔔|金菇|娃娃菜|油麥菜
新鮮蔬菜,份量足夠2-3人
賣相都係有用心的😍成個盆栽咁
🥤竹蔗茅根$78
用透明地球儀器裝住,清甜解渴
我同少爺仔一人飲咗各3杯都仲未飲哂,份量足以4人份量
❥店員服裝會以機師做主題,而且服務態度都認真唔錯👍🏼
🔎火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室