Restaurant: Hotspot
Terms & Details:
今日喺銅鑼灣行街,差唔多去到晚飯時間就上網睇吓邊間打邊爐好食,上網search呢間評分幾高喺OpenRice book位寫住有六折。收線嗰下一入到舖頭坐低張枱已經有兩隻烏蠅喺度飛,跟住叫啲員工幫手睇吓轉台或者點,講完佢地話OK跟住走開咗冇人再返嚟🤨再黎就係原來所謂<六折>係要電話number有6個3先會有六折,但book位嘅時候條款冇寫明/提及過。我直接同啲員工講,你地咁樣係誤導消費者,講完扮聽唔到走開左,都幾勁🙃因為我地一家大細黎食,唔想行黎行去,所以當時就算知道原來冇六折但都費事再搵過第二間。但去到呢度已經見到餐廳同埋員工嘅服務都完全唔掂。食嘅過程頭半個鐘枱面樽水已經消失咗兩次,我問員工我哋支水呢,跟住佢竟然話係共用😂但間餐廳加埋都係得十幾張枱,一張枱獨立俾一支水都做唔到。跟住最搞笑係個員工過咗1分鐘行返黎同我講搵唔到支水😅我依家嚟食飯唔係要我自己行去第二張枱搵完再拎返黎嘛?水呢啲都係好基本嘅野,連咁樣都要個客問幾次就真係唔掂。呢間打邊爐食物就正常,中規中矩。只係服務真係有待改善,同埋唔需要用六折呢個虛假噱頭去吸引人。
呢間中式火鍋店以土耳其為主題,設計新穎之餘環境幾靚,牆身有一大幅熱氣球畫之餘,仲掛滿土耳其吊燈,打卡一流📸🥥椰漿雞濃湯鍋 ($298)湯底一上枱,已經飄來好濃郁嘅椰香😍湯底佈滿新鮮椰肉、粟米、三黃雞件等配料,份量十足,味道好鮮甜,飲得出真材實料👍🏻而且啲雞件好大件、啖啖肉,打邊爐前飲返碗先!🐂手切頂級安格斯牛肉 ($298)用冰鎮底盛載住,賣相非常吸引🤩而且用冰鎮底有效保持牛肉本身嘅鮮味,亦唔會令牛肉放太耐出哂水🤣牛肉肉質爽口富牛味,份量亦唔小,2-3個人食啱啱好🥰🥟餃子拼盤 ($148)餃子有5款口味,每款2隻,分別係黑松露蟹肉餃、蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃同鮮蝦雲吞,呢到嘅餃子粒粒個皮都好薄,但裏面餡料又脹卜卜好吸引😍最鐘意佢嘅蟹黃豚肉餃,食到好豐富嘅蟹黃味同鮮味~🦑手打墨汁芝心墨魚丸 ($72/4粒)呢款墨魚丸脹卜卜好大粒,一咬開裏面有原粒芝士,仲有小小流心!同墨魚丸都幾夾,幾新穎值得一試👍🏻🥬特盛蔬菜拼盤 ($128)蔬菜籃好豐富,有齊各色各樣嘅蔬菜😍擺盤亦都花過心思,將蕃茄、南瓜、白蘿蔔用竹籤插起,顏色配搭好繽紛🌈蔬菜全部都好新鮮,滿足哂飲食健康嘅你!🌼蜂蜜菊花

🥥椰漿雞濃湯鍋 ($298)
湯底一上枱,已經飄來好濃郁嘅椰香😍
手切頂級安格斯牛肉

🐂手切頂級安格斯牛肉 ($298)
餃子拼盤

🥟餃子拼盤 ($148)

🦑手打墨汁芝心墨魚丸 ($72/4粒)
特盛蔬菜拼盤

🥬特盛蔬菜拼盤 ($128)

🌼蜂蜜菊花烏龍茶 ($78)
外型成個地球儀咁好特別🌍可以自己扭開關裝野飲~睇落個地球唔算大,但其實裝到好多杯,食完野都仲淨好多,兩個人好抵飲🤣味道幾清新,有小小似竹蔗茅根咁,啱哂打邊爐飲呀!

總結:鐘意土耳其但又未去到旅行,可以嚟呢度感受下氣氛先🤣
特盛蔬菜拼盤
異國風情火鍋店餐廳到處牆身與吊燈都充滿土耳其色彩店員都着住機師制服 貼切一下旅遊主題尼度啱晒打卡 食物仲好高質招牌花膠雞湯鍋 $318/半隻大大件花膠睇見都滿足 店員會幫忙剪開一片片落鍋整個湯充滿膠質 夠晒滋補採用三黃雞 雞件都好厚肉又超嫩滑 雞湯越煮越濃郁 真係令人飲多幾碗湯!超正!手切頂級安格斯牛肉 $298 (細)擺盤好霸氣 牛肉份量好足每片雪花油脂都好均勻 厚切更有口感 牛味好濃郁 十分高質 推薦!特盛蔬菜拼盤 $128好靚好似花籃一樣嘅擺盤 應有盡有最重要係好新鮮!咁靚嘅湯底 一定要食多啲菜!餃子拼盤 $148自家制餃子包括有鳳尾鮮蝦餃、蟹黃豚肉餃、黑松露蟹肉餃、菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃每粒都非常飽滿 真材實料 鮮味爆汁最鍾意蟹黃豚肉餃 食到一絲絲蟹黃好香濃美味黃金雙拼 $98沾滿鹹蛋黃碎嘅炸魚皮同響鈴啊趁炸起香脆就咁食已經好好味!蜂蜜菊花烏龍茶 $68地球茶壺好有型 清甜菊花香與烏龍茶味夠唒清熱解渴 值得回訪!
異國風情火鍋
餐廳到處牆身與吊燈都充滿土耳其色彩
店員都着住機師制服 貼切一下旅遊主題
尼度啱晒打卡 食物仲好高質

招牌花膠雞湯鍋 $318/半隻
大大件花膠睇見都滿足 店員會幫忙剪開一片片落鍋
整個湯充滿膠質 夠晒滋補
採用三黃雞 雞件都好厚肉又超嫩滑
雞湯越煮越濃郁 真係令人飲多幾碗湯!超正!

手切頂級安格斯牛肉 $298 (細)
擺盤好霸氣 牛肉份量好足
每片雪花油脂都好均勻 厚切更有口感
牛味好濃郁 十分高質 推薦!

特盛蔬菜拼盤 $128
好靚好似花籃一樣嘅擺盤 應有盡有
最重要係好新鮮!
咁靚嘅湯底 一定要食多啲菜!

餃子拼盤 $148
每粒都非常飽滿 真材實料 鮮味爆汁
最鍾意蟹黃豚肉餃 食到一絲絲蟹黃好香濃美味

黃金雙拼 $98
沾滿鹹蛋黃碎嘅炸魚皮同響鈴啊
趁炸起香脆就咁食已經好好味!

蜂蜜菊花烏龍茶 $68
地球茶壺好有型
清甜菊花香與烏龍茶味夠唒清熱解渴

值得回訪!

2023-09-23 346 views
見有500幾個讚好 諗住試吓 叫咗個花膠雞湯底 隻雞就幾大隻啦 湯底雖然夠濃 但係雞都未落去嘅就已經勁多油喺面 叫咗個牛頸脊 切得太厚 口感麻麻 重點係冇牛味 蜂巢豆腐 冇豆味最正常係個蟹黃豚肉餃 有啲似小籠包對呢餐已經冇乜希望 本來以為只係有啲期望落差點知 試埋嗰粒墨汁芝士墨魚丸之後 證實真係唔係期望落差咁簡單 呢個配搭真係可一不可再 芝士唔流 仲要同個墨魚丸味唔夾 可以用有酸宿味嚟形容🤢以為食菜實冇死啦 點知食食吓 見到條有手指尾一節咁長嘅蟲!!!!!!! 🥬🐛 雖然菜蟲出街食嘢都難避免 但係.... 愈食愈伏嘅情況下 仲見到啲咁嘅嘢 真係有一刻想噁返哂啲嘢出嚟 🤮真係對啲嘢食由頭到尾都無期望 所以無影到相 見到條蟲個下嚇親 望都唔想再望 所以更加影唔到相 不過真係奉勸大家 唔洗試🙂
見有500幾個讚好 諗住試吓

叫咗個牛頸脊 切得太厚 口感麻麻 重點係冇牛味
蜂巢豆腐 冇豆味
最正常係個蟹黃豚肉餃 有啲似小籠包

對呢餐已經冇乜希望 本來以為只係有啲期望落差

2023-09-23
2023-09-22 53 views
💡土耳其風裝修火鍋店最近一段時間無打邊爐,又想搵間特別少少既火鍋店,咁岩見到有間主打新派火鍋店,可以比客人感受到異國風情,一於搵朋友去一邊打卡一邊打邊爐啦。入到餐廳坐低,見到有好多土耳其燈,而牆壁上佈置左土耳其既裝飾,果然係好有異國風情。湯底方面都有唔少選擇,食物質素亦都高水平,十分推介!🍽招牌花膠雞湯鍋 半隻🐔個湯底不得不大力激讚👍雞選用左三黃雞,個湯濃郁而鮮美,風味層次豐富,係花膠尺寸絕對稱得上巨型,店員主動地幫手剪開,方便我們進食,服務真係貼心,而花膠的質地柔軟又有彈性,我同朋友都飲左幾碗湯同食左唔少花膠先開始落雞件同埋其他食材。而雞既部份肉質嫩滑,好耐無食過咁濃郁既雞味啦,真係好高質。🍽蘋果木煙燻手切牛頸脊🐂一上枱已經睇得出牛肉十分新鮮,脂肪紋路均勻分布,而當我品嘗牛肉既時候,充分地食到煙燻既風味。牛肉本身既濃郁味道同埋微煙燻的風味增加左層次感,肉質結實飽滿,都幾有嚼口。脂肪的量恰到好處,不會過於油膩。🍽餃子拼盤 有韭菜豬肉餃、足料鮮蝦雲吞、西洋菜香菇豬肉餃、黑松露蟹肉餃,同埋蟹皇豚肉餃。每款餃子都皮薄餡滿,而我印象比較深既有,鮮蝦雲吞內包著大大粒的珍寶大蝦,口感新鮮爽彈,蝦鮮
💡土耳其風裝修火鍋

🍽招牌花膠雞湯鍋 半隻🐔

🍽蘋果木煙燻手切牛頸脊🐂

🍽餃子拼盤

每款餃子都皮薄餡滿,而我印象比較深既有,鮮蝦雲吞內包著大大粒的珍寶大蝦,口感新鮮爽彈,蝦鮮味十足,黑松露蟹肉餃充滿著香濃的黑松露香氣,結合左蟹肉既味道。

🍽豐盛蔬菜拼盤🥬
打邊爐食肉之外都要補返蔬菜,咁樣先會健康架嘛,叫左份2人量既蔬菜拼盤,份量十足,有娃娃菜,菜心,蕃茄,蘿蔔同南瓜,每樣蔬菜都好新鮮,清甜美味。

🍽足料竹蔗茅根🍹
竹蔗茅根既器皿非常之有特色,好似一個透明地球儀器咁既球體,而個份量相當大,非常適合與朋友分享同埋打卡!竹蔗茅根清甜解渴,唔會過於甜膩,岩晒打邊爐既時侯飲!

2023-09-20 38 views
✨隨意門招牌花膠雞湯鍋Fish Maw Chicken Soup Pot湯底用上三黃雞新鮮熬製,雞味濃郁而不膩,質地濃厚。三黃雞肉質嫩滑,花膠份量十足,軟冧入味。✨手切頂級安格斯牛肉Premium Angus Beef牛味香濃,油花分佈均勻,油脂比例恰好。厚薄適中,肉質香嫩,口感柔軟。✨牛黃喉Beef Sweetbreads輕灼後的牛黃喉食落鮮味,口感爽脆有咬口,並不會過份煙靭,沾上醬料一併食用更惹味。✨餃子拼盤(十粒)Dumplings Platter拼盤有鮮蝦雲吞、韭菜豬肉餃、西洋菜香菇豬肉餃、黑松露蟹肉餃及蟹皇豚肉餃。全部皮薄餡料豐富,味道香口,食落惹味。鮮蝦雲吞更有原隻鮮蝦,食落鮮味彈牙。✨特盛蔬菜拼盤Mixed Vegetables Platter✨蜂蜜菊花烏龍茶Sugar Cane and Imperatae Drink

✨手切頂級安格斯牛肉Premium Angus Beef

✨牛黃喉Beef Sweetbreads

✨餃子拼盤(十粒)Dumplings Platter

發現咗呢間打咭必食火鍋店! 大門口已經有吊椅打咭位🤩 影相好靚~餐廳分開兩個區域,一邊中國風,一邊土耳其風,我今次就揀咗土耳其風嗰邊用餐🤭呢邊嘅牆身有好多熱氣球,仲有土耳其風嘅民族布、抱枕、馬賽克吊燈、餐盤,連9格調味料盤同豉油壺都充滿民族風,喺度打邊爐真係幾好feel🫶🏻🍲招牌花膠雞湯鍋 $318 ⭐️極度推薦🫶🏻✰塊花膠大過我塊面呀‼️🤣✰用大量三黄雞熬製而成,半隻雞同厚花膠另上,個湯滾起之後店員會先幫手剪花膠落去,雞件本身已經慢煮約7-8成熟,要食嘅時候先放落去烚3分鐘就食得😃✰打邊爐之前要飲返兩碗濃雞湯先!✰花膠真係勁厚又夠膠🤤 雞件亦好滑!❀手切頂級安格斯牛肉(細)$248✰擺盤賣相靚,雪花油脂平均,牛味濃口感有嚼勁。❀餃子拼盤(10粒)$148 ⭐️推薦🫶🏻✰黑松露蟹肉餃、蟹皇豚肉餃、韭菜豬肉餃、足料鮮蝦雲吞、白松露野菌豬肉餃,5款餃子各2粒。✰一次過試晒5款餃子🤩5款嘅味道都好大分別,各有特色,我最鐘意係蟹皇豚肉餃,蟹油味勁香🫶🏻 餃子粒粒都乒乓波咁脹卜卜好大隻!食完我已經飽咗😂❀特盛蔬菜拼盤 $128✰擺盤好似一盆花🌸💐白蘿蔔、蕃茄同埋南瓜仲特意用竹籤串起裝飾。✰份量多到兩個

🍲招牌花膠雞湯鍋 $318 ⭐️極度推薦🫶🏻
✰塊花膠大過我塊面呀‼️🤣
✰打邊爐之前要飲返兩碗濃雞湯先!
✰花膠真係勁厚又夠膠🤤 雞件亦好滑!

❀手切頂級安格斯牛肉(細)$248
✰擺盤賣相靚,雪花油脂平均,牛味濃口感有嚼勁。

❀餃子拼盤(10粒)$148 ⭐️推薦🫶🏻

❀特盛蔬菜拼盤 $128
✰份量多到兩個人食唔晒🥹 仲有娃娃菜、油麥菜、木耳、金菇等等。蔬菜索晒雞湯之後超好食!

鹹蛋黃炒炸魚皮

❀鹹蛋黃炒炸魚皮 $88 ⭐️推薦🫶🏻
✰極邪惡推薦,鹹蛋黃控必食🤤
✰魚皮脆到不得了!上檯後熱辣辣食好正!怕熱氣嘅朋友放入鍋內烚一烚,都仲係脆㗎😂 感覺無咁熱氣(誤)

❀蜂蜜菊花烏龍茶 $68
✰用地球儀裝住好得意😍 連斟飲品都要打咭🤭 味道唔會太甜,啱晒打邊爐解渴。
2023-09-12
$600 (Dinner)
鹹蛋黃炒炸魚皮
  • 花膠雞湯鍋
  • 手切頂級安格斯牛肉(細)
2023-09-18 31 views
✨花膠雞湯鍋每日用上大量三黃雞熬製湯底質感濃厚 味道鮮甜打邊爐之前記得飲返碗跟左半隻雞 雞件鮮嫩 有雞味花膠好厚好大塊 好爽口✨手切頂級安格斯牛肉安格斯牛肉 幾厚切 油脂分佈平均肉質軟嫩 又有啲咬口 甘香十足✨餃子拼盤拼盤有五款餃 包括鮮蝦雲吞 白松露野菌豬肉餃 黑松露蟹肉餃 蟹皇豚肉餃 韭菜豬肉餃當中個人最鐘意白松露野菌豬肉餃皮薄 肉餡飽滿 松露香氣十足✨脆鯇魚魚肉質結實帶爽 味道鮮味✨特盛蔬菜拼盤蔬菜拼盤有多款蔬菜 夠晒新鮮✨蜂蜜菊花烏龍茶造型可愛 份量都唔少 適合幾個人分享蜂蜜味道突出 菊花味清香 唔太甜總結:食物唔錯 牛肉高質環境有特色 走土耳其風 打卡唔錯服務可以 價錢可以 可以一試
✨花膠雞湯鍋

總結:食物唔錯 牛肉高質
環境有特色 走土耳其風 打卡唔錯
服務可以 價錢可以 可以一試
2023-09-16 30 views
*💭火鍋隨意門再訪這家特色火鍋餐廳,這次坐在外面中式的位置,與上一次的土耳其風格截然不同,有一點宮廷的感覺🤔►秘製消暑椰漿雞濃湯鍋🐓餐廳先把鮮椰肉打成漿,再加入三黃雞和椰青水,湯底賣相濃郁足料,飲落鮮甜,而三黃雞味道香濃嫩滑,即使煲了好一陣肉質也絕對不老🥹►蘋果木煙燻手切牛頸脊🐂牛頸脊份量挺多,雪花感不太重,但牛味十足,而且肉質也非常軟腍😋►餃子拼盤🥟有鮮蝦雲吞,菜苗帶子餃、韭菜豬肉餃、黑松露蟹肉餃和蟹皇豚肉餃。當中最喜歡的當然是蟹皇餃🦀皮薄餡靚,每一口都是濃濃的蟹黃味道,而且調味適中,完全不會太咸。►手打墨汁芝心墨魚丸🥢內𥚃釀了芝士,淥熟後變成了流心,配上咸鮮墨魚丸,超惹味😍►特盛蔬菜拼盤🥬超大盆的新鮮蔬菜😳有油麥菜、生菜、娃娃菜、木耳、白蘿蔔和金菇等等,健康之選🫶🏻►足料竹蔗茅根🍹打邊爐一定要點中式飲品,以地球容器裝載,清甜又消暑。
💭火鍋隨意門

►秘製消暑椰漿雞濃湯鍋🐓

►蘋果木煙燻手切牛頸脊🐂

►餃子拼盤🥟

►手打墨汁芝心墨魚丸🥢
內𥚃釀了芝士,淥熟後變成了流心,配上咸鮮墨魚丸,超惹味😍

►特盛蔬菜拼盤🥬

►足料竹蔗茅根🍹
打邊爐一定要點中式飲品,以地球容器裝載,清甜又消暑。
2023-09-13 22 views
📍 火鍋隨意門 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室主打土耳其風的火鍋店,之前已經看到有youtuber介紹過了,覺得相當吸引,牆紙貼滿了好多土耳其熱氣球的照片,又有土耳其特色燈飾。招牌花膠雞湯鍋餐廳主打招牌花膠雞,店員先呈上一鍋濃濃的湯,旁邊放了隻肥美的黃雞,再有大大塊花膠,店員幫手剪開花膠。湯滾起後可以先食花膠、飲啖湯再食件雞。湯底濃郁、花膠軟腍、雞件白滑多肉,飲了多碗湯之後才捨得放其他火鍋配料。手切牛頸脊大大盆牛肉,什少脂肪,所以勁重肉味。份量多,足夠二人食用。餃子拼盤,有五款種類,有鮮蝦餃、白松露豬肉餃、韭菜豬肉餃、黑松露餃、蟹黃餃。最特別和出色當然是松露餃和蟹黃餃了,香濃的松露同蟹黃,輕輕一咬已滲出一股清香。牛舌片擺盤勁似一朵綻放的花,超快淥熟好爽口。豐盛蔬菜拼盤超大盆蔬菜,菜類應有盡有,食完肉類可以滿足一下健康人士的需求。蜂蜜菊花綠茶兩個人足夠每人飲四五杯,好清甜消暑。
📍 火鍋隨意門 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

手切牛頸脊
大大盆牛肉,什少脂肪,所以勁重肉味。份量多,足夠二人食用。

牛舌片
擺盤勁似一朵綻放的花,超快淥熟好爽口。

豐盛蔬菜拼盤

蜂蜜菊花綠茶
兩個人足夠每人飲四五杯,好清甜消暑。
2023-09-13 863 views
🇭🇰火鍋隨意門·招牌花膠雞湯鍋$318/半隻 $418/隻呢間我之前已經見過有人推介架啦 佢餐廳係有好多土耳其燈 裝修得好靚 而且估唔到野食超有驚喜 我地食得超滿足🤤佢個花膠雞湯鍋超有誠意 佢塊花膠超大塊 而且好有膠質😍😍之後個雞都好嫩好滑 而且佢個雞湯係超濃郁 超好飲 煮野食好入味 就咁飲都好正🐤我最欣賞佢係佢之後加湯都係加一樣濃度既雞湯 所以個湯底完全唔會稀左 食到最後都仲係好正😎·伊比利亞橡果豬$188 l 餃子拼盤(10粒)$148 l 手打丸拼盤(10粒)$148 l 特盛蔬菜拼盤$128之後佢嘅火鍋配料都好有驚喜 佢個豬肉肥瘦比例好好 點少少調味料已經好好食🐷之後我哋仲分別嗌咗個餃子拼盤同埋手打丸拼盤 兩個都好有驚喜 佢啲餃子全部都好薄皮 好飽滿🥟而且餡料調得好好 我自己尤其係好鍾意佢個蟹黃 佢呢個食落好蟹 好爆汁 口感好正🦀️之後佢嘅手工丸都好有驚喜 佢個墨魚丸係勁彈牙 口感好好🦑蝦丸都好出色🦐唯一係佢個鯪魚丸比較腥少少 我自己冇咁鍾意🙊🙊🤣之後佢個蔬菜拼盤都超大份 食得勁滿足 尤其是呢個湯底係同娃娃菜 菜心 生菜全部都勁夾 勁正🥬·#rbyeat#rby港式#rby銅鑼灣
🇭🇰火鍋隨意門

#rby港式
#rby銅鑼灣
📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
醬料
$550 (Dinner)
伊比利亞橡果豬
手打丸拼盤
醬料
2023-09-12 27 views
花膠雞湯鍋份外滋潤嘅花膠雞湯鍋係餐廳最受歡迎湯底之一,用完隻新鮮雞熬製而成,加入一大片花膠、紅棗等養生嘅食材,飲落去超級清甜,又養顏健康👍🏻餃子拼盤(10粒)一碟10粒嘅餃子拼盤分別有五款唔同自家製餃子🥟,包括有好香嘅韭菜餃、白菜豬肉餃、港式鮮蝦雲吞等,每一粒都脹卜卜,好足料啊特盛蔬菜拼盤蔬菜拼盤嘅材料非常豐富,好似有白蘿蔔、紅蘿蔔、清新嘅蕃茄🍅、鮮嫩娃娃菜同埋菜心等等,味道清甜又啱晒唔同人口味蜂蜜菊花烏龍茶烏龍茶加入健康嘅菊花同埋滋潤嘅蜂蜜,味道帶有淡淡菊花清香,又有天然嘅蜂蜜香甜,同火鍋一齊食好夾手切頂級安格斯牛肉(細)雖然呢一款安格斯牛肉係細size ,但係份量已經足夠兩個人食,牛肉嘅口感唔會太過煙韌,雪花pattern 好吸睛,放喺印有餐廳牌嘅碟上面,影相出嚟好靚黃金雙拼係鹹蛋黃嘅魚皮拼鹹蛋黃炸響鈴卷,兩款都係即叫即炸熱辣辣,鹹蛋黃味非常濃郁,相當高質,值得推介

花膠雞湯鍋

餃子拼盤(10粒)

蜂蜜菊花烏龍茶

手切頂級安格斯牛肉(細)

黃金雙拼
再次Encore 依一間我最愛的火鍋店! 位於銅鑼灣的<火鍋隨意門> ,環境裝飾以旅遊作為藍本,除了打卡一流,最重要是食物及服務質素都有水準,會想令人再次光顧-高質火鍋需有足料靚湯底! 🐓 招牌花膠雞湯鍋花膠,是我的最愛😍 每次去火鍋店,只要有花膠的湯底,都是必點的😋 花膠大大片,相當厚身! 用上三黃雞份外厚肉鮮香。 橘黃色的雞湯好濃郁超級正! -🐮 蘋果木煙燻手切本地牛頸脊 牛頸脊油花均勻、肉味濃郁,而蘋果木煙燻令其帶有甘甜的香氣-🥟餃子拼盤有鳳尾鮮蝦餃、白松露野菌豬肉餃、韭菜豬肉餃、黑松露蟹肉餃及蟹黃豚肉餃! 每款味道各有特色,皮薄餡多!兩款蟹肉餃都是我的最愛-🥬豐盛蔬菜拼盤 有生菜、油麥菜、娃娃菜、金菇、木耳、蕃茄、南瓜🎃、白蘿蔔,十分豐富!-🦪日本廣島蠔❗️推介❗️賣相充滿gimmick 。營造仙氣飄飄的視覺效果;蠔身肥嘟嘟鮮嫩飽滿,蠔味濃郁-🍹竹蔗茅根 器皿漂亮,第一感覺很像美少女戰士的變身器😜 清涼解渴之選

高質火鍋需有足料靚湯底!
🐓 招牌花膠雞湯鍋

🐮 蘋果木煙燻手切本地牛頸脊
牛頸脊油花均勻、肉味濃郁,而蘋果木煙燻令其帶有甘甜的香氣

🥟餃子拼盤

🥬豐盛蔬菜拼盤

🦪日本廣島蠔

🍹竹蔗茅根
器皿漂亮,第一感覺很像美少女戰士的變身器😜 清涼解渴之選

🌟餐廳:火鍋隨意門📍地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室💰價位:~$200 - $400⏰營業時間:星期一至四及日12:00 – 00:00 / 星期五至六12:00 – 01:00📱電話:2178 0600 / 5540 3346放假最好既節目就係約埋朋友仔出銅鑼灣,輕輕鬆鬆咁行吓街,嘆返個early dinner先返屋企! 一於就去「火鍋隨意門」歎返個養生又滋補既火鍋先~餐廳裝修創意十足,牆身及陳設用左唔同國家既風景做主題,充滿異國風情~———————————————————🔹特色火鍋醬料九宮格一坐低店員就送上一個特色火鍋醬料九宮格,各款醬料及前菜,如涼伴麻辣青瓜、蒜油、蒜蓉、炸蒜,芝麻粒,辣椒粒,蔥花及芫茜等等,好企理咁擺放,夠哂方便~———————————————————🔹招牌花膠雞湯鍋黎到呢度,當然叫佢哋呢個招牌湯底先,夠晒養生,而且牌場十足~除左新鮮嫩滑既雞件之外,上層仲鋪左塊巨型大花膠,厚身之餘仲白雪雪,勁豪華!店員會即場協助剪開花膠,我地一於先歎返兩碗濃濃既雞湯滋補一下先,再慢慢打邊爐~———————————————————🔹手切頂級安格斯牛肉呢款手切頂級安格斯牛肉
🌟餐廳:火鍋隨意門
📍地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
💰價位:~$200 - $400
📱電話:2178 0600 / 5540 3346

🔹特色火鍋醬料九宮格

🔹招牌花膠雞湯鍋

🔹手切頂級安格斯牛肉
呢款手切頂級安格斯牛肉擺盤夠精緻~
牛肉既油脂雪花均勻,厚度適中,食落牛肉味亦相當濃郁,大推!

🔹餃子拼盤
🔹鳳尾鮮蝦餃
🔹新鮮菜苗帶子餃
🔹韭菜豬肉餃
🔹黑松露蟹肉餃
🔹蟹皇豚肉餃

餃子由餐廳自家包制,用料豐富又新鮮,而且大大隻夠哂飽滿,份量十足~
我地最鍾意 足料鳳尾鮮蝦餃餃 以及 蟹皇豚肉餃~
鳳尾鮮蝦餃既蝦肉爽勁十足,大大隻鮮味一流~
蟹皇豚肉餃外型橙紅色,夠搶眼,咬開蟹黃油香味濃,夠哂創意~

🔹特盛蔬菜拼盤
猶如大大盤既盆栽,各式蔬菜應有盡有~
有齊油麥菜,生菜,娃娃菜,木耳,白蘿蔔,南瓜,厚切蕃茄及金菇,超豐富~
我就最鍾意食油麥菜及娃娃菜,索哂濃郁既雞湯精華,食落超滋味~

🔹新鮮竹笙
打邊爐我必點竹笙~
呢度既竹笙新鮮爽脆又夠哂粗身,咬落索索聲,又索哂香濃既雞汁,超正!

🔹足料竹蔗茅根
足料竹蔗茅根水賣相好有創意,以地球既擺設盛載,同餐廳既主題好match~
竹蔗茅根水夠哂冰凍,清熱又降火,打邊爐歎返幾杯超滿足~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳既環境及裝修令人置身旅遊當地一樣,用餐氛圍令人輕鬆寫意~
食物方面,招牌既湯底、牛肉、海鮮等等選擇眾多,擺盤賣相及食物質素都好出色,岩哂打卡之餘,又可以慢活咁品嚐養生滋補既火鍋
2023-09-03
2023-09-02 30 views
近排去左銅鑼灣打邊爐,餐廳地方環境闊落,裝修雅致,而且湯底及配料選擇豐富,招牌花膠雞湯鍋就最吸引花膠雞湯鍋(半隻)$318湯底用咗半隻三黃雞,雞肉肉質嫩滑,再配上一大塊花膠,味道滋補又充滿骨膠原手切頂級安格斯牛肉(細)$298油脂分佈平均,肉質結實有咬口,味道鮮嫩香口餃子拼盤$148有鮮蝦雲吞、韭菜豬肉餃、蟹皇豚肉餃、黑松露蟹肉餃、白松露野菌豬肉餃等5款口味,每款口味2粒,餃子皮薄餡料多,口感十足黃金雙拼$98鹹蛋黃炸魚皮、響鈴雙拼,食落酥脆,鹹蛋黃味道濃郁惹味特盛蔬菜拼盤$128有蕃茄、白蘿蔔、紅蘿蔔、金菇、生菜、油麥菜等蔬菜,款式種類好多,味道新鮮爽口蜂蜜菊花烏龍茶味道清甜,有淡淡菊花香,清熱解膩
花膠雞湯鍋(半隻)$318

手切頂級安格斯牛肉(細)$298
油脂分佈平均,肉質結實有咬口,味道鮮嫩香口

餃子拼盤$148

黃金雙拼$98
鹹蛋黃炸魚皮、響鈴雙拼,食落酥脆,鹹蛋黃味道濃郁惹味

特盛蔬菜拼盤$128

蜂蜜菊花烏龍茶
味道清甜,有淡淡菊花香,清熱解膩