Restaurant: Hotspot
Terms & Details:
2023-07-30 50 views
這間小店朋友講價錢都合理而且材料新鮮,所以就過來試吓,沒想到都味道不錯之餘仲要份量不少,裝潢都坐得舒服,整體都滿意椰漿雞濃湯鍋,因為喜歡椰子而且仲有雞件包好抵食就叫了,湯底雞味濃仲帶椰子甜香,最後飲了2碗而再加上湯。雞肉保持到嫩滑份量都多本地牛肉細併盤,牛味幾濃同軟熟帶點油脂幾香餃子拼盤有5款每款有2粒, 黑松露,蟹皇,九菜..大大粒材料十足,味道剛好蔬菜拼盤,菜都有幾好款而且十分新鮮,蕃茄蘿蔔都好甜蜂蜜菊花烏龍茶個裝飾十分特別,沒想到份量不少,甜度可以而且有濃郁蜜糖香黃金雙拼(咸蛋黃魚皮和響鈴),2款都有齊十分好岩我們2人,脆口而且味道濃郁

本地牛肉細併盤,牛味幾濃同軟熟帶點油脂幾香

蔬菜拼盤,菜都有幾好款而且十分新鮮,蕃茄蘿蔔都好甜

去咗呢間以旅遊做主題嘅火鍋店,餐廳劃分咗用唔同國家做主題嘅座位區,氣氛裝潢截然不同。我哋就坐喺中國風嘅區域,中式木枱凳仲有屏風,環境舒適。可能因為位處銅鑼灣核心地段,價位本身唔算平,但勝在唔同時段都有折扣優惠。秘製消暑椰漿雞濃湯鍋 $298呢到有好多款唔同湯底揀,款款都好有特色,我哋就揀咗餐廳其中一款招牌雞湯底,用咗高質嘅三黃雞熬製,雞湯呈金黃色,非常吸引,加埋大量椰子仲有椰漿,湯頭勁鮮甜兼夾有香濃嘅雞味同椰子味。未開始打邊爐之前飲一碗真係超窩心。而且雞肉都好嫩滑鮮甜。蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298火鍋料方面當然唔少得牛肉,叫咗份牛頸脊,食落雖然冇咩煙燻味,但牛肉好腍嫩,油脂分布平均,肉香同油香並重。牛舌片 $98另外叫咗牛舌片,上枱嘅時候有乾冰營造出煙霧離漫嘅效果,打卡一流。牛舌片份量唔算多,但口感非常之爽彈冇筋。餃子拼盤 $148餃子拼盤有成5款餃子,款款多好有特色,好似蟹黃豚肉餃、黑松露蟹肉餃、白松露野菌豬肉餃、韭菜豬肉餃咁,而且餃子皮夠滑夠薄。最鍾意蟹黃豚肉餃,橙紅色嘅餡料勁吸睛,蟹黃味好香濃,肉餡實淨足料。豐盛蔬菜拼盤 $128蔬菜拼盤有好多款唔同嘅蔬菜,好似油

秘製消暑椰漿雞濃湯鍋 $298

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)

牛舌片 $98

餃子拼盤 $148

豐盛蔬菜拼盤 $128
蔬菜拼盤有好多款唔同嘅蔬菜,好似油麥菜、蘿蔔、娃娃菜、木耳、南瓜、蕃茄、金菇等等,非常豐富。

竹蔗茅根 $78
打邊爐當然唔少得要飲嘢,呢度嘅飲品配合返旅遊嘅主題,用一個地球儀形狀嘅壺去裝,非常有心思。我哋叫咗竹蔗茅根,清甜解渴又消暑,飲一啖咩熱氣都冇晒。

火鍋隨意門 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

2023-07-25 46 views
📍火鍋隨意門 (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室🐚特色卜卜蜆湯底超級超級多蜆,隻隻都大大粒肉,最緊要係好鮮甜。唔重味精味,成個湯係超鮮甜! 🥟餃子拼盤 (10粒)有3種唔同種類餸子,韭菜,鮮蝦同埋蟹肉。每日限量發售。🥗特色蔬菜拼盤唔同種類都有d菜,打邊爐真係一定要食多啲菜菜🐃本地牛頸脊(細)份量都唔細,好爽口,必叫🥚 鹹蛋黃炒響鈴依個就咁樣食更加好味,鹹鹹地,仲好過引🫖菊花蜂蜜烏龍茶🔔總結:環境優美,服務態度非常好。食物質素新鮮價錢合理。地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為最高分)
📍火鍋隨意門 (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

🐚特色卜卜蜆湯底

🥟餃子拼盤 (10粒)
有3種唔同種類餸子,韭菜,鮮蝦同埋蟹肉。每日限量發售。

🥗特色蔬菜拼盤
唔同種類都有d菜,打邊爐真係一定要食多啲菜菜

🐃本地牛頸脊(細)
份量都唔細,好爽口,必叫

🥚 鹹蛋黃炒響鈴
依個就咁樣食更加好味,鹹鹹地,仲好過引

🫖菊花蜂蜜烏龍茶

🔔總結:環境優美,服務態度非常好。食物質素新鮮價錢合理。

地點⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度⭐️⭐️⭐️⭐️
(5星為最高分)
好吃的東西 會員仲有8折已經食過5-6次,今次嚟個大整合每次都係食花膠雞湯,上次食左鴨肉冬瓜湯,添加嘅湯底係原湯底,花膠湯底會跟半隻雞+一大塊花膠,鴨湯除左鴨肉同原片冬瓜,仲有一盤沙白,除咗味道之外,餐廳都好著重賣相,冬瓜湯底有乾冰,一上菜就好有仙氣。另外火鍋配菜有比較特別嘅蟹皇餃,黃金響鈴等等。因為火鍋最緊要係個湯底,所以呢間嘅湯底真係性價比超高!另外最最最推薦係象拔蚌刺身,超好味,味道鮮甜同爽口,份量亦多,雖然單價有啲高,但都夠6-8人食
好吃的東西 會員仲有8折
已經食過5-6次,今次嚟個大整合

花膠雞湯
花膠雞湯
  • 招牌花膠雞湯鍋
2023-07-23 581 views
[蘋果木煙燻手切牛頸脊]離銅鑼灣地鐵站幾分鐘就到,從門口開始到餐廳內,都有好多中式裝橫,可以打打卡!放工之後同友人來食,齊齊開心迎6月餐廳是用QR code直接落單,開餐前,記得加上九官格醬料,齊全又方便花膠雞湯鍋 $318蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298餃子拼盤$148豐盛蔬菜拼盤$128竹蔗茅根 $78花膠雞湯鍋招牌花膠雞湯鍋用新鮮雞肉熬製而成,除了雞味濃郁之外,還有大量骨膠原(花膠),最適合一班姊妹聚會,一邊打邊爐,一邊美顏蘋果木煙燻手切牛頸脊牛肉擺盤非常精美肉味濃郁 牛脂肪分佈得平均,肉質食落去肉味濃厚同鮮嫩。點少得一杯自家製竹蔗茅根,清熱下火餃子拼盤(10粒)韮菜豬肉、黑松露蟹肉最好食,每款餃子全部都係自家包製,可以一試黑松露墨魚丸墨魚丸釀入黑松露,彈牙口感,醇郁墨魚香以及高貴松露的獨特香氣豐盛蔬菜拼盤豐富的菜有娃娃菜、生菜、油麥菜、蕃茄,每樣都要食一轉
[蘋果木煙燻手切牛頸脊]

花膠雞湯鍋 $318
蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298
餃子拼盤$148
豐盛蔬菜拼盤$128
竹蔗茅根 $78

花膠雞湯鍋

蘋果木煙燻手切牛頸脊

點少得一杯自家製竹蔗茅根,清熱下火

餃子拼盤(10粒)

黑松露墨魚丸

豐盛蔬菜拼盤
豐富的菜有娃娃菜、生菜、油麥菜、蕃茄,每樣都要食一轉
2023-06-01
Type of Meal
Dinner
  • 餃子拼盤
  • 竹蔗茅根
  • 招牌花膠雞湯鍋
  • 蘋果木煙燻手切牛頸脊
位於銅鑼灣火鍋🍲餐廳🍴以中國風混合異國土耳其風 ,環境乾淨舒服😌,而且店員仲會着上機師制服,係大門位置更有吊椅打卡位📸花膠雞湯鍋湯底 花膠大塊厚身,店員即場剪開花膠,花膠有豐富骨膠原,滋補又養顏而雞肉採用三黃雞,入口嫩滑;肉味濃郁湯底呈金黃色濃稠,湯底用料好足但非 常 清,有粟米🌽、椰子🥥片、杞子,滾起香氣撲鼻入口湯底鮮甜濃厚,滿滿骨膠原口感十分濃,滾起後,當然先喝一碗🙆‍♀️🍎蘋果木煙燻手切牛頸脊 油花分佈均勻,牛頸脊經煙薰過帶淡淡木香入口軟嫩有嚼勁肉味濃郁,油香十足濃濃牛味会中渗少少煙燻香气🥟餃子拼盤有5款口味 • 各2粒鮮蝦雲吞。菜苗帶子餃 • 韭菜豬肉餃 • 黑松露蟹肉餃 •蟹皇豚肉餃🥟🍤鮮蝦雲吞入面真係有原隻鮮蝦西,爽口彈牙,例外蟹肉餃,蟹肉好足,咬開真係會見到一絲絲嘅蟹🦀️肉蟹🦀️黃同黑松露,蟹黃比較濃香,另外黑松露和蟹豬肉好配合粒粒餃都係皮薄爆餡皮薄豐盛🥗蔬菜拼盤有南瓜•金菇 •蕃茄 •娃娃菜 • 木耳 • 油麥菜,新鮮爽口,配肉吃一流黃金雙拼鹹蛋黃炒炸魚皮鹹蛋黃炒響鈴即叫即炸,金黃香脆!超級脆表面有鹹蛋金沙就咁食都好好食蜂蜜菊花烏龍茶用左透明地球儀容器裝住入口清新解膩,甜度剛
位於銅鑼灣火鍋🍲

豐盛🥗蔬菜拼盤

黃金雙拼
鹹蛋黃炒炸魚皮
鹹蛋黃炒響鈴
即叫即炸,金黃香脆!超級脆表面有鹹蛋金沙就咁食都好好食

蜂蜜菊花烏龍茶
用左透明地球儀容器裝住
入口清新解膩,甜度剛剛好
帶烏龍茶茶香外,蜂蜜同菊花清香甜味清甜又潤喉解渴

星期天和老公撐枱腳,試了bookmark 了一段日子的火鍋店~食物品質之高,實在令人回味無窮! 我們點了:🐔招牌花膠雞湯鍋 $318(半隻)是最受歡迎的招牌花膠雞湯底~湯底是金黃色的,非常濃郁! 看介紹是說雞湯每天新鮮熬製,用上大量三黃雞,三黄是意指羽毛黃、腳黃、嘴黃,其皮脆肉軟,用慢火將雞骨煎香,再配合雞肉熬製而成! 未吃火鍋,必須先喝湯!香味濃郁,厚身的花膠更含有大量骨膠原~邊打邊爐邊養顏! 🥟餃子拼盤選擇困難症必點!一共10粒,五種不同口味~每一口也是皮薄饀靚,一咬爆汁!特別的味道有蟹香豚肉餃~ 非常值得一試!🥩蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)是蘋果木煙燻過的手切牛頸脊! 單項賣相已經100分!厚切牛頸脊色澤鮮紅,油花分布均勻,涮熟入口,肉嫩鮮甜,牛味濃郁!🥗豐盛蔬菜拼盤選擇困難症必點!能夠一次過滿足你多個願望😆有生菜、南瓜、白蘿蔔、蕃茄、金菇等~新鮮爽口,配肉吃一流!🐟鹹蛋黃魚皮新鮮炸起,金黃香脆!☄️竹蔗茅根打卡一流的造型!以玻璃星球造型器皿承載清甜、冰涼的竹蔗茅根水,非常Igable !清爽的口感非常適合打邊爐!餐廳佈置充滿特色,一半是古色古香,一半以土耳其風作主題~相當Igabl
回味無窮!

我們點了:
🐔招牌花膠雞湯鍋 $318(半隻)

🥟餃子拼盤

🥩蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)

🥗豐盛蔬菜拼盤
選擇困難症必點!能夠一次過滿足你多個

🐟鹹蛋黃魚皮
新鮮炸起,金黃香脆!

☄️竹蔗茅根

餐廳佈置充滿特色,一半是古色古香,一半以土耳其風作主題~相當Igable !
2023-07-15 46 views
第一眼係咪以為我黎左土耳其呢?食家打邊爐都可以打埋卡,感受到滿滿的異國風情~Staff穿著機師制服,service好好,店內特色佈置令人好似衝上雲霄於空中旅遊打邊爐!🥘花膠雞湯鍋 $318首先揀左招牌花膠雞湯鍋湯底,選用三黃雞新鮮熬製,連皮食好鮮嫩,花膠有大量骨膠原,邊打邊爐同時美顏,記得先飲左頭啖湯感受下佢幾咁鮮甜!🥘蘋果木煙燻牛頸脊(細)$298係多手切牛頸脊,帶出蘋果木炭香氣,肉味香濃,打邊爐必點。🥘餃子拼盤(10粒) $148豐富到極,每樣食得出都好新鮮😍鳯尾鮮蝦餃黑松露蟹肉餃韭菜豬肉餃足料鮮蝦雲吞蟹皇豚肉餃🥘董金雙拼 $98鹹蛋黃炒炸魚皮鹹蛋黃炒響鈴咸香又脆又惹味既小食,夠曬邪惡但我鍾意!🥘手打墨魚丸 $108自家手打墨魚丸,製造只用新鮮墨魚身不但聞起來鮮香味撲鼻,鮮味十足,仲好彈牙!重要是調味方面恰到好處!🥘蔬菜拼盤 $128食完咁多咁重口味嘅食物,梗係要食多啲菜清下肚仔:油麥菜、生菜、娃娃菜、蕃茄、南瓜、白蘿蔔、金菇、黑木耳~全部都好新鮮好鮮甜~🥘蜜菊花烏龍茶地球儀器血裝住飲品好可愛,味道既清甜又解渴,飲完透心涼!即刻幫我清熱下火解渴非常!🥘火鍋隨意門🥘銅鑼灣堅拿道西10

🥘花膠雞湯鍋 $318

🥘蘋果木煙燻牛頸脊(細)$298
係多手切牛頸脊,帶出蘋果木炭香氣,肉味香濃,打邊爐必點。

🥘餃子拼盤(10粒) $148
豐富到極,每樣食得出都好新鮮😍
鳯尾鮮蝦餃
蟹皇豚肉餃

🥘董金雙拼 $98
鹹蛋黃炒炸魚皮
鹹蛋黃炒響鈴
咸香又脆又惹味既小食,
夠曬邪惡但我鍾意!

🥘手打墨魚丸 $108
自家手打墨魚丸,製
造只用新鮮墨魚身不但聞起來鮮香味撲鼻,鮮味十足,仲好彈牙!
重要是調味方面恰到好處!

🥘蔬菜拼盤 $128
食完咁多咁重口味嘅食物,梗係要食多啲菜清下肚仔:

🥘蜜菊花烏龍茶
地球儀器血裝住飲品好可愛,
味道既清甜又解渴,
飲完透心涼!
即刻幫我清熱下火
解渴非常!

🥘火鍋隨意門
🥘銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

2023-07-14 32 views
打卡土耳其風格裝修嘅港式火鍋店,每個角落都好靚,影相影到唔願走😆首先湯底揀咗招牌花膠雞湯,足足有半隻雞同大大塊花膠,真材實料,開頭先放花膠落去,滾咗先飲湯,非常鮮美。之後落雞煮三分鐘左右就食得,啲雞勁嫩滑。食物方面推介手切頂級安格斯牛肉,每塊都好靚,油脂分布平均,易入口,而且充滿牛味。而餃子拼盤,亦非常推介大家試,有5種口味,每樣兩件,每款都好好味,蟹肉、韭菜、蝦,全部都又大粒又好味。另外蔬菜拼盤都好豐富好吸睛,又健康又啱打卡。另外一定要叫佢哋嘅自家製飲品,因為賣相好靚,用一個球型玻璃樽裝住,我哋揀咗蜂蜜菊花烏龍茶,甜甜哋又降火。

2023-07-13 29 views
喺香港繁華都市,食肆除咗有美味佳餚之外,裝修同氣氛都係吸引客人的重要元素。今次嚟到火鍋隨意門,就被佢嘅精緻裝修同裝飾吸引住,彩色玻璃同色彩繽紛既地毯令人眼前一亮。講返到重點,湯底同食材都好出色。花膠雞湯鍋嘅湯底香濃濃郁,啖啖都係鮮甜嘅雞湯味,加埋花膠,更加滋味豐富。麻辣卜卜蜆鍋嘅湯底都唔錯,麻辣味道啱啱好,而且蜆肉都好新鮮,肉質爽口。食材方面,餃子拼盤(10粒)同特盛蔬菜拼盤都係必試之選。餃子皮薄餡多,鮮美可口;特盛蔬菜拼盤有多款新鮮蔬菜,非常開胃。脆鯇魚好新鮮,肉質爽口,手切頂級安格斯牛肉都好鮮嫩,入口即化。雜菇拼盤同本地牛頸脊都係好好食嘅選擇,澳洲帶子片就更加唔洗講啦,新鮮又美味。飲品方面,蜂蜜菊花烏龍茶同竹蔗茅根都好好味,可以幫助消化同解膩。

講返到重點,湯底同食材都好出色。

食材方面,餃子拼盤(10粒)同特盛蔬菜拼盤都係必試之選。

今次嚟到火鍋隨意門,必須介紹佢哋嘅花膠雞湯鍋。呢款湯底真係超香濃,啖啖都係鮮甜嘅雞湯味,加埋花膠,更加滋味豐富。唔洗加太多調味料,就可以食到一碗好味道嘅湯底,真係好正。餐前飲同餐後飲都有唔同嘅感覺。餐前飲湯底,已經非常香雞湯味,令人更加想食火鍋;餐後飲湯底,吸收左火鍋料既味道,令湯底味道更濃更豐富,令人感覺更加舒服同滿足。🌼食材方面,麻辣卜卜蜆鍋嘅蜆肉好新鮮,肉質爽口,加埋麻辣湯底,更加開胃。🌼餃子拼盤同特盛蔬菜拼盤都係好好食嘅選擇,餃子皮薄餡多,蔬菜新鮮爽口。🌼脆鯇魚同手切頂級安格斯牛肉都係好味道,肉質嫰滑,非常適合火鍋。🌼雜菇拼盤同本地牛頸脊都有獨特嘅味道,澳洲帶子片鮮甜爽口,令人回味無窮。ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ火鍋隨意門📍 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

火鍋隨意門

📍 銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
2023-07-11 33 views
去到環境幾好 但真係好熱,完全係0冷氣🤬🤬。打邊爐無冷氣真係完全唔ok 問左店員話開大啲個冷氣 但都係完全無用 我見到啲店員都出曬汗 都唔好意思繼續問落去 同埋熱都不特止仲要好焗 我都唔好意思比隔離檯問到我啲汗味 🫠🫠 唔講以為係邊爐打我 唔係我打邊爐

朋友介紹我去火鍋隨意門,因為環境有特色又好食見到佢個花膠雞鍋好吸引🤩所以點咗佢~🔸花膠雞鍋(半隻) $318兩個人食半隻已經好夠,花膠和雞都係另上,俾你睇到係真材實料~花膠一開始倒入湯裡,煲4-5分鐘就可以飲滿滿骨膠原及雞精華的湯,好yummy~而雞方面都好好,好嫩滑,而且好大塊,食幾多落幾多,岩岩好!🔸黃金雙拼 $98前菜來一個鹹蛋黃炸魚皮和響鈴,即叫即炸,新鮮滾熱辣,非常香脆,而且好香濃嘅鹹蛋黃味道,必點!🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298我見枱枱都有叫呢個牛,所以我就試吓!果然好有驚喜🤩牛肉頗厚切,好香牛肉味,筋肉分閒、碌完都唔會太硬,好易入口,必點!🔸餃子拼盤 $148入面有蟹皇豚肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃、鳳尾鮮蝦餃、黑松露蟹肉餃!每一款都好好食,皮薄餡靚,非常足料而且新鮮!食到停唔到口~必點!🔸豐盛蔬菜拼盤 $128選擇困難症嘅你點呢款就啱啦~入面有娃娃菜、生菜、油麥菜、南瓜、白蘿蔔、蕃茄、黑木耳、金針菇,兩人份量岩岩好,蔬菜新鮮又健康!🔸竹蔗茅根 $78一榨竹蔗茅根係用呢個地球儀造型嘅瓶裝住,好有gimmick!飲幾多斟幾好,唔洗倒出嚟好方便!味道好清甜,而且
朋友介紹我去火鍋隨意門,因為環境有特色又好食

見到佢個花膠雞鍋好吸引🤩所以點咗佢~

🔸花膠雞鍋(半隻) $318
而雞方面都好好,好嫩滑,而且好大塊,食幾多落幾多,岩岩好!

🔸黃金雙拼 $98

🔸蘋果木煙燻手切牛頸脊(細) $298
我見枱枱都有叫呢個牛,所以我就試吓!

🔸餃子拼盤 $148

🔸豐盛蔬菜拼盤 $128

🔸竹蔗茅根 $78
飲幾多斟幾好,唔洗倒出嚟好方便!
味道好清甜,而且配合打邊爐好下火👍🏻

$600 (Dinner)
收工約閠蜜食飯傾偈,就近揀左公司附近呢間特色火鍋店。唔止位置方便,裝修重好有特色,啱哂女仔影相打📸坐位後面嘅牆係🇹🇷土耳其熱氣球場景,令我回憶起疫情前去土耳其旅游坐熱氣球,好有feel!加上馬賽克燈, 同有民族色彩嘅餐具,感覺真係行左入隨意門,去咗另一個國度咁☺️招牌花膠雞湯鍋🍲湯底金黃色,用上三黃雞熬製,再送上一碟既又大又厚身嘅花膠同埋雞件🐔湯一滾起,急不及待試一試湯頭,雞味十分之濃郁,鮮甜又充滿骨膠原。雞件本身九成熟,放落鍋煮一煮就食得,重保持到肉質嫩滑 👍🏻手切頂級安格斯牛肉🥩細份都好夠食,賣相吸引🐂輕輕淥一淥就食得,肉味濃有咬口🤟🏻澳洲帶子片帶子夠大粒,切片較易熟唔會點縮水,新鮮甜美😚餃子拼盤🥟有五款餃共十隻。個人比較傳統,最鐘意韭菜豬肉餃🤣其實每款都各有特色,最神奇係煮耐左都唔會散開,餃子皮亦無煮爛👍🏻勁特盛蔬菜拼盤擺到好似盆栽咁靚,多種唔同嘅蔬菜同菇類,蘿蔔同蕃茄仲篤住波板糖咁可愛🍭 花膠雞湯煮嘅蔬菜的好入味,好正🤤蜂蜜菊花烏龍茶🌼用🌎地球儀裝住好得意,清甜解渴!幾大壺,兩個人,每人湛左起碼3次都飲唔哂🤣火鍋隨意門🚪入咗去真係唔想出返黎,臨走仲周圍望🤣店員見我哋八八卦卦重帶我

招牌花膠雞湯鍋🍲

手切頂級安格斯牛肉🥩
細份都好夠食,賣相吸引🐂輕輕淥一淥就食得,肉味濃有咬口🤟🏻

澳洲帶子片
帶子夠大粒,切片較易熟唔會點縮水,新鮮甜美😚

餃子拼盤🥟

特盛蔬菜拼盤

蜂蜜菊花烏龍茶🌼

火鍋隨意門🚪入咗去真係唔想出返黎,臨走仲周圍望🤣店員見我哋八八卦卦重帶我哋參觀包廂,宮廷風同和風都好靚又有私隱度,好適合一班frd黎包廂吹水影相食飯😍
2023-07-09 36 views
今日訓醒過黎點左呢幾樣都飽到上心口1. 黑胡椒卜卜蜆鍋2. 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$2983. 餃子拼盤$1484. 豐盛蔬菜拼盤$1285. 竹蔗茅根$786. 手拍青瓜啲蜆粒粒勁大隻,肉鮮,醬汁不會過咸蜆閹份量好多,食左蜆加埋蔬菜拼盤我都好飽了青瓜食落幾辣我會想再酸啲 再開胃啲最讚係牛頸脊,一上枱見到靚靚紋路都心有打算,仲係厚切,靚牛不用太熟牛味重有油脂香,係我最喜愛都幾驚喜選料用心,就算煮完肉 成個湯底都飲得好好味,加啲飯做湯飯 好惹味!
今日訓醒過黎點左呢幾樣都飽到上心口
1. 黑胡椒卜卜蜆鍋
2. 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)$298
3. 餃子拼盤$148
4. 豐盛蔬菜拼盤$128
5. 竹蔗茅根$78
6. 手拍青瓜

啲蜆粒粒勁大隻,肉鮮,醬汁不會過咸
蜆閹份量好多,食左蜆加埋蔬菜拼盤我都好飽了

青瓜食落幾辣我會想再酸啲 再開胃啲
最讚係牛頸脊,一上枱見到靚靚紋路
都心有打算,仲係厚切,靚牛不用太熟
牛味重有油脂香,係我最喜愛都幾驚喜
選料用心,就算煮完肉 成個湯底都飲得
好好味,加啲飯做湯飯 好惹味!
  • 餃子拼盤
  • 鹹蛋黃炒響鈴