2023-12-31 1516 views
餐厅里的一个说英语的女服务员态度很差,颠覆了我对hue dining的印象,本以为会是一次愉快的用餐体验,没想到很糟心,真是辜负了如此美的风景和环境,以后再也不会去了。An English-speaking waitress in the restaurant had a very bad attitude, which overturned my impression of hue dining. I thought it would be a pleasant dining experience, but I didn't expect it to be terrible. I will never go again.

🍽️食物方面:Festive afternoon tea 💲680/2Weekend/PH🕞330-530第1️⃣層甜點有啲🎅🏻feel🍊柑橘蜜餞撻 插咗塊朱古力牌 甜點嘅🥇🎠馬卡龍塔 扮🎄 有d cute 但甜到嘔❄️雪花牛軋餅 有提子乾堅果 黐住咗好難拎第2️⃣層鹹點好食過甜點🦀帝王蟹撻 有柑橘軟芝士同三文魚籽🥐千層酥 有合桃同榛子🐟漬鯖魚多士 有牛油果同蘿蔔啫喱⚫️墨汁餅乾 有青檸啫喱煙三文魚籽 鹹點嘅🥇🦆鴨肝紅菜頭蛋白霜 士多啤梨醬 八角 有啲怪第3️⃣層食一啖就放棄嘅甜點🍫朱古力瑞士卷插咗個薑餅人朱古力牌🍩椰子糖霜車厘子冬甩 好甜好難食原味同南瓜味英式鬆餅 無🎃味柿子香桃茶幾好飲少少甜 📷打卡方面:海景view 可惜天氣唔好灰灰暗暗🔈環境方面:星期六去都唔爆 可以靜靜地傾足2hrs Kk day俾咗2set錢 外國籍staff話係for2個人…最後有個香港人staff搞清楚💬其他資訊: Hue Dining 📍尖沙咀梳士巴利道10號香港藝術館1樓平台ℹ️ Remarks 生日可以寫字💰+1
🍽️食物方面:

📍尖沙咀梳士巴利道10號香港藝術館1樓平台
ℹ️ Remarks 生日可以寫字
💰+1
2023-11-16 1533 views
環境一流 打卡港女Tea食物還好 Scone真心要改善🫣網站唔Update.....環境真係冇得輸全場100%都係女仔 大家都係忙緊影相🤣但野食就真係有待改進🫣特別係個Scone....真係一d都唔Scone😅真的有d似光酥餅🥲作為Scone既Die Hard Fans真心有d失望🥲鹹點還好 但甜品偏甜 係甜到食唔到咩味個隻😀題外話我地係佢Website到book枱的佢個website 明明寫個Tea 係In collaboration with mtm labo, 寫晒Gift Set又voucher咁但book左黎先留到原來至到6 Aug 23😅 我地食時已經係11月頭😅再聽朋友講 佢都有朋友中左伏😅黎到問先知原來promotion一早完左建議餐廳啦啦臨update返個網站🫣
環境一流 打卡港女Tea
食物還好 Scone真心要改善🫣
網站唔Update.....

環境真係冇得輸
全場100%都係女仔
大家都係忙緊影相🤣

但野食就真係有待改進🫣
特別係個Scone....
真係一d都唔Scone😅

我地食時已經係11月頭😅

再聽朋友講 佢都有朋友中左伏😅
黎到問先知原來promotion一早完左

建議餐廳啦啦臨update返個網站🫣
來到Hue Dining這一間我是標籤了很久的我見網上很多blogger都會介紹這裡啦因為我早三-四個星期去訂位會有好的位置之後就吃原種蕃茄水波蛋我吃不到很重的泡菜味啦有點像羅宋湯的味道啊有點像蕃茄糕的口感啊我覺得這碗是很適合沾剛才那個酸種麵包的好啦紫菜脆餅了 賣相咧就跟天婦羅一樣吧付上醬汁大家看看B roll啦我就先試一個沒有沾任何的醬汁他說就說是紫菜了脆漿就比較多的醬料是鱈魚子蓉和牛他他啦上面會有隻蛋的他有點酸豆的這樣啊吃不出要看餐牌才知道和牛他他很好吃啊因為我吃了很多的洋蔥好好吃啊我覺得我就對和牛他他 讚不絕口啊先吃牛扒吧medium rare的生熟程度他是整到的肉味是有啦是有點兒紅酒牛肉的味道啊份量就不算說很多他是一個澳洲和牛的腹扒來的Camman說醬汁好吃啊現在試醬汁吧都比較少吃啊好 creamy 的還有一點的甜味 有一點的鹹味羊扒來說邊位就沒那麼韌吧因為剛才說羊扒是比較酥啦所以我就加薄荷醬來吃了透明這個啫哩狀呢就是一個薄荷醬啦還會有點青豆蓉在隔離的我想講呢透明個薄荷啫喱吧會有很重的薄荷味再加一點點甜甜的味道吧我又覺得幾正喎士多啤梨蛋白餅檸檬凝乳和白胡椒巧克力還有羅勒雪葩大家

來到Hue Dining

朱古力撻就很香和脆的
裡邊會有個流心朱古力
甜度都挺好的
2023-05-07
$600 (Lunch)
Birthday
⭐️Weekend brunch 每人$480。另外有d食物要加錢。🍴Sharing starters 🌟sourdough🌟法國生蠔配蘋果乾葱油醋汁🌟黑毛豬火腿炸丸子🌟煙三文魚水波蛋🌟手撕牛小扒餡餅🌟cold cuts🍴主菜五選一🌟燒羊扒🌟油封五花腩🌟烤三文魚🌟牛腹肉加$80🧁甜品三選一🌟士多啤梨蛋白餅⭐️性價比幾高,環境氣氛好好,有音樂🎼🎹有海景🌅前菜同麵包樣樣都好好食,但主菜就失色小小,魚同牛肉質過熟,豬腩肉相對最好食~

🍴Sharing starters

2023-08-27
Type of Meal
Lunch
2023-08-21 1100 views
呢度主要係食靚景,佢個位坐喺度望出去見到夜景,仲睇到幻彩詠香江,個位都舒服,個環境一路飲酒一個傾計都好正。晚餐只有dinner set 而無得散叫,如果3個course $780一位,2個course都要$680一位,所以我們揀左3個course。佢送既麵包幾硬,同埋只有一款包。前菜是北海道帶子配南瓜蓉, 個帶子新鮮同埋真係剛剛好熟,入面唔會好生,好好味!朋友揀左黑毛豬肉配焦糖無花果,感覺好fresh,同埋個豬都多汁好食,唔燶。主菜揀左黃鰭池魚配白酒汁,個魚好鮮嫩,個汁有啲似忌廉湯既味,但都好夾。甜品揀左焦糖香蕉蛋糕同檸檬撻,前者較甜,要加埋雪糕一起食會好啲,後者唔算甜,本身個餅底就無太大驚喜,但有啲啤梨蓉,層次感豐富啲。
2023-07-21
2023-08-05 578 views
🥳上星期六喺呢間餐廳同朋友慶生。🤩餐廳全部落地玻璃窗樓底好高! 餐廳好大、好光猛。 我哋嘅坐位亦非寬敞! 👍我哋坐嘅位正正望向灣仔會展, 萬里無雲, 再加上籃籃嘅天空....隨意都已經可以映到沙龍!講番食物, 😂前菜有好多款式好精緻好好食...主菜我哋叫羊都好正! 🙏D侍應都好pro, 佢哋會留意住我哋嘅需要但又唔會覺得佢哋煩! 🥰好chill好正, 我估夜晚嚟會仲正! 😅唯一美中不足個Weekend Brunch唔包餐飲!
去到香港藝術館除了看展覽,原來都有 Afternoon Tea 吃,大家知道嗎?Hue Dining 是一間可以看著維港用餐的澳洲菜餐廳最近就聯乖護膚品牌 mtm labo 推出以現代澳洲菜為主導的日式主題下午茶。餐廳以藍白色為主色調,亦配了一些藝術品作為裝飾。剛好我們坐的位置幾近窗邊,能看到對面的灣仔會展,不過高桌的視野可能更好。因為訂座的時候就是訂這個下午茶,所以惠顧會送的禮物套裝早放在桌子上。包括 eye mask, milk cleanser & blended moisturizing toner,價值滿高。mtm labo 是一間可以量膚定制的護膚品牌,有很高的評價,我倒是第一次聽到。有興趣可以使用附贈的門店禮遇邀請卡去做一對一的肌膚評測。mtm labo x HUE Dining Dear Myself 下午茶 ($680/ For Two)配一壺茶,不過可選的茶差不多,另外也可以選咖啡。九宮格的木盤讓下午茶看起來更精緻,另外在用餐前侍應會簡單介紹一下餐點。鹹點和甜點各佔一半。有出奇入口不heavy的 Gruyère 芝士大豆炸丸子。迷你凱撒沙律 很有趣,是一棵青脆的生菜
Hue Dining 是一間可以看著維港用餐的澳洲菜餐廳
餐廳以藍白色為主色調,亦配了一些藝術品作為裝飾。
2062 views

有興趣可以使用附贈的門店禮遇邀請卡去做一對一的肌膚評測。

配一壺茶,不過可選的茶差不多,另外也可以選咖啡。
mtm labo x HUE Dining Dear Myself 下午茶 (For Two)

迷你凱撒沙律 很有趣,是一棵青脆的生菜。上面有鯷魚、魚子醬等,味道很豐富。
焙茶英式鬆餅 配柚子忌廉、英式忌廉和覆盆子果醬。
焙茶味不算很濃,不過三款醬配搭起來倒是很不錯的吃法。
另外還有 菜薊葉 "雅枝竹" 吉士撻、醃漬鱒魚鱈魚籽牛油軟包、酸橘汁醃油甘魚多士,都是很精緻的鹹點。
Gruyère 芝士大豆炸丸子
迷你凱撒沙律

甜品部份,我個人推薦的是 青瓜檸檬蘆薈意式奶凍
因為天氣悶熱的時間,清爽的甜品會更易入口。
黑芝麻巴黎布雷斯特泡芙 附了一管薑奶來增加甜度,泡芙的外層是脆口的。
此外還有 櫻花芝士撻、水蜜桃忌廉日式蛋卷。
青瓜檸檬蘆薈意式奶凍
黑芝麻巴黎布雷斯特泡芙

櫻花芝士撻

要說到下午茶中最好吃的甜品應該是下面這兩款。
鮮士多啤梨抹茶牛角包 & 烏龍茶焦糖布甸配日本清酒忌廉
抹茶忌廉幾濃稠,而且茶味很甘醇。牛角包幾酥脆,不過牛油香不太重。
幼滑的經典法式燉蛋加上烏龍茶的茶香,甜味得到平衡,再加上清酒忌廉更特別。
鮮士多啤梨抹茶牛角包
烏龍茶焦糖布甸配日本清酒忌廉
Other Info. : 下午茶精緻也滿有創意,衝環境和禮物套裝也可以來吃吃看。
2023-07-16
$374 (Tea)
青瓜檸檬蘆薈意式奶凍
鮮士多啤梨抹茶牛角包
烏龍茶焦糖布甸配日本清酒忌廉
2023-07-12 3243 views
今晚黃兔帶我到這間餐廳食生日飯。餐廳景觀好靚,可望到海景晚上還可望到對岸燈飾,十分迷人餐牌上有2 course $680 or 3 course $780選擇。前菜(5選1),主菜(7選1),甜品(5選1)。不包飲品,飲品要另外叫。有加一收費。看完餐牌後晚餐種類感覺選擇不多。每枱會有面包提供的,但侍應沒有提供比我們,若不是之前睇過食評知道會有的,我也不會問侍應要面包,差點錯過了這麼好食的面包了。我們揀了3 course:前菜生蠔 ~ 超失望3隻生蠔好瘦無肉,差過在自助餐食 藍鰭吞拿魚刺身 ~ 醬汁同魷魚再加上吞拿魚一齊食好撘,好清新好好味主菜西班牙黑毛豬肋眼 ~ 黑毛豬煮得又乾又鞋又硬,食到懷疑人生末試過食豬食到咁氣餒差!烤澳洲和羊腰肉(另加$50) ~ 羊肉肉質有點韌,不過整體上可接受。甜品啤梨泡芙配燉鴨梨片 ~ 賣相普通味道中規中矩。香蕉拖肥蛋糕 ~ 普通蛋糕無異,無特別。由前菜食完後,等主菜等了差不多45分鐘,其間沒有催促,以為會煮出高質素食物,怎知主菜令人大失所望甜品也無驚喜再加上以這個價錢來說,整體令人失望
今晚黃兔帶我到這間餐廳食生日飯。餐廳景觀好靚,可望到海景
晚上還可望到對岸燈飾,十分迷人

我們揀了3 course:
前菜
生蠔 ~ 超失望
3隻生蠔好瘦無肉,差過在自助餐

主菜
西班牙黑毛豬肋眼 ~ 黑毛豬煮得又乾又鞋又硬,食到懷疑人生
末試過食豬食到咁氣餒
差!

甜品
啤梨泡芙配燉鴨梨片 ~ 賣相普通
味道中規中矩。
香蕉拖肥蛋糕 ~ 普通蛋糕無異,無特別。

甜品也無驚喜
再加上以這個價錢來說,整體令人失望
2023-07-07
2023-07-09 676 views
Hue Dinning 的下午茶之前已經食過一次最近睇到廣告知同MTM L A B O合作mum labo x HUE Dining Dear Myself 下午茶主打係清新日式鹼點🌱🍵Dear myself afternoon tea setFrom 24 June to 06August( Saturday and Sunday only)服務員在介紹食物過程中都提醒從左上角開始,從左至右去吃食物的味道會更加出會更加鮮明根據九宮格(左至右) 食法🍽️及評分🩵🩵🩵🩵芝士大豆炸丸子🩵🩵🩵🩵🩵青瓜檸檬蘆薈意式奶凍🥒🩵🩵🩵水蜜桃忌廉日式蛋🍑🩵🩵酸橘汁醃油甘魚多士🩵🩵醃漬鱒魚鱈魚牛油軟包🩵🩵黑芝麻巴黎布雷斯特泡芙🩵🩵菜薊葉雅枝竹吉士撻🩵🩵🩵迷你凱撒沙律🩵🩵櫻花芝士撻🌸價錢: 💰680 for 2 persons我及兩位朋友大家都偏愛👇🏻👇🏻👇🏻1. 芝士大豆炸丸子口感是外脆內彈及味道都相當好😋2.青瓜檸檬蘆薈意式奶凍🥒味道非常清新..除了以上九種茶點之外,亦配上了焙茶英式鬆餅醬料: 🩵🩵柚子忌廉🩵🩵🩵🩵英式忌廉🩵🩵🩵忌廉復盤果子醬最後每位會收到一份Gift set Complimentary
Hue Dinning 的下午茶之前已經食過一次
最近睇到廣告知同MTM L A B O合作
主打係清新日式鹼點🌱🍵
Dear myself afternoon tea set
服務員在介紹食物過程中都提醒
從左上角開始,從左至右去吃
食物的味道會更加出會更加鮮明

🩵🩵櫻花芝士撻🌸
價錢: 💰680 for 2 persons

我及兩位朋友大家都偏愛👇🏻👇🏻👇🏻
1. 芝士大豆炸丸子口感是外脆內彈及味道都相當好😋

2.青瓜檸檬蘆薈意式奶凍🥒味道非常清新..

除了以上九種茶點之外,亦配上了焙茶英式鬆餅
醬料:
🩵🩵柚子忌廉
🩵🩵🩵🩵英式忌廉
🩵🩵🩵忌廉復盤果子醬

最後每位會收到一份Gift set
Complimentary delight gift set.

2023-06-30 792 views
開頭一路都好似冇乜問題,但係我一見到我個頭盤,就知道開始出事'頭盤份量少得可憐。食完頭盤等咗超過半個鐘,我朋友嘅主菜送到,佢食完,侍應收埋碟,再同侍應追,再隔咗10分鐘我個主菜終於送上,問點解兩個主菜唔係一齊上,兩個侍應回覆嘅答案都係一樣,因為淨係我一個人嗌咗頭盤,之前我朋友冇食到頭盤,所以就有咁嘅安排。我嘅主菜係halibut,完全唔新鮮,唔知食緊乜嘢魚,旁邊嘅八爪魚凍冰冰,好似啱啱喺雪櫃攞出嚟。澳洲嘅朋友叫咗甜品Pavlova,完全唔係嗰回事,唔明點解叫做Pavlova。本身對味精有敏感,離開餐廳之後,感覺勁口渴,面部肌肉有啲麻痹,返到屋企要係咁灌水,源頭好大可能係嗰嚿魚。見佢星期五晚,咁大間餐廳都係得嗰十個八個客⋯⋯ 唉⋯⋯
2023-06-30
拍拖半周年,男朋友揀咗間可以望到海景嘅餐廳食西餐🤍🧡其實之前睇到啲食評,諗緊會唔會真係咁差,都有少少驚驚地😆不過既然半周年慶祝,就試吓啦!叫咗佢嘅HUE DINING TASTING MENU ($950/person),一共有6 Course 酸種麵包🥖外面香脆,配牛油,黑色嗰啲係黑鹽,少少酸,鹹度視乎你落幾多黑鹽,我自己本身鍾意食呢款麵包,所以都幾鍾意呢個味道FIRST COURSE香煎帶子、忌廉粟米、松露酸豆醬帶子新鮮,粟米嘅醬幾特別SECOND COURSE法式洋蔥清湯、新鮮意大利雲吞、酸瓜依個就冇乜特別,個意大利雲吞嘅皮就略嫌太厚THIRD COURSE橘鹽醃鱒魚、法式山葵酸忌廉、漬青瓜三文魚好好食,配上有醃蘿蔔,加埋啲醬,食落味道啱啱好,幾清新FOURTH COURSE法國乳鴿、醃漬紅蔥頭、紅菜頭、粉紅胡椒、香草碎、紅酒汁MAIN COURSE低溫煮比目魚、蜆、西班牙肉腸、紅蘿蔔、醃椰菜清湯比目魚非常滑,不過入面有少少骨,魚上面嘅係紫菜,食落會有濃濃嘅紫菜味烤澳洲和羊腰肉、燉羊頸、杏鮑菇、味噌茄子及酸瓜羊肉食落去唔會臊,切落去都好淋,杏鮑菇個味幾特別DESSERT啤梨泡芺

酸種麵包🥖

FIRST COURSE
香煎帶子、忌廉粟米、松露酸豆醬
帶子新鮮,粟米嘅醬幾特別

SECOND COURSE
法式洋蔥清湯、新鮮意大利雲吞、酸瓜
依個就冇乜特別,個意大利雲吞嘅皮就略嫌太厚

THIRD COURSE
橘鹽醃鱒魚、法式山葵酸忌廉、漬青瓜

FOURTH COURSE
法國乳鴿、醃漬紅蔥頭、紅菜頭、粉紅胡椒、香草碎、紅酒汁

MAIN COURSE
低溫煮比目魚、蜆、西班牙肉腸、紅蘿蔔、醃椰菜清湯

烤澳洲和羊腰肉、燉羊頸、杏鮑菇、味噌茄子及酸瓜
羊肉食落去唔會臊,切落去都好淋,杏鮑菇個味幾特別

DESSERT

啤梨泡芺 配燉鴨梨|威士忌醬及單一產地非洲迦納朱古力醬
泡芺就正正常常,冇乜特別

香蕉拖肥蛋糕、香蕉、榛果朱古力、味噌焦糖
上面層朱古力係苦嘅黑朱古力,啱晒我口味

食完咁多道菜,我又覺得冇其他人講得咁差,不過都係主要欣賞吓個環境同氣氛,但係咁啱我坐嗰個位有一半俾啲草遮住咗少少🤣侍應服務都幾好,我叫咗水果茶佢哋知道凍咗都會特登主動幫我加熱。又會問吓酸種麵包需唔需要再多少少。不過我覺得環境有少少太凍,可能咁啱嗰日落雨。仲有一樣想提吓大家,就係上菜真係好慢,基本上上完一道菜,食完之後都要等三至四個字,先有下一個菜。最後全餐飯食咗兩個半鐘,都有少少攰😂

整體來講我都好開心,我男朋友揀咗間餐廳,享受左一晚嘢食。
HUE Dining推出期間限定「mtm labo x HUE Dining Dear Myself 下午茶」,以澳洲美食文化為創作主軸,同時揉合 mtm labo皇牌眼膜成分及草本原液為創作靈感。讓我於維港獨有的景色下,以優雅美食愉悅自己,靜謐從內到外放鬆身心,忙裡偷閑一下~2人用下午茶只需$680,以皇牌眼膜custom-blended eye mask的植物成分作靈感,並將「選配」和「調配」概念融入餐單,充分展現了mtm labo [ 量膚定制 ] 的護膚美學。Dear Myself 下午茶有多款期間限定鹹點,配合主題:包括以菜薊葉入饌的雅枝竹吉士撻、澳洲風味 Gruyère 芝士大豆炸丸子;迷你凱撒沙律更以原條小型生菜上碟,配上baby gem,造型感滿滿~甜品有自家製焙茶鬆餅配柚子忌廉、英式忌廉和覆盆子果醬、焙茶鬆餅是我個人最愛!可隨個人喜好及心情自由配搭出不同口味~另有櫻花芝士撻、青瓜檸檬蘆薈意式奶凍、黑芝麻巴黎布雷斯特泡芙等等。飲品方面可加配$55可享用無酒精特飲水蜜桃林杮冷泡茶,讓你以 MTM labo 小瓶盛載的車厘子黑糖蜜自行調整甜度,車厘子黑糖蜜的甜度十分天然,就

飲品方面可加配$55可享用無酒精特飲水蜜桃林杮冷泡茶,讓你以 MTM labo 小瓶盛載的車厘子黑糖蜜自行調整甜度,車厘子黑糖蜜的甜度十分天然,就算我下了半樽,也沒有很甜很膩的感覺。
雖然看上去是港女下午茶,但份量還一點也不港女,我沒食早餐去,食飽今餐連晚餐都吃不下~
我朋友都只能完成一半~ 價錢$340一位,環境靚,食物正,還有走的時候還獲贈 mtm labo 「靜謐自在」禮物套裝一份,簡直CP值超高呢~
無酒精特飲水蜜桃林杮冷泡茶
自家製焙茶鬆餅配柚子忌廉、英式忌廉和覆盆子果醬
$340 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
無酒精特飲水蜜桃林杮冷泡茶
自家製焙茶鬆餅配柚子忌廉、英式忌廉和覆盆子果醬
  • 自家製焙茶鬆餅
2023-06-16 2850 views
這天跟朋友打算享受一個中午時光, 慢活人生, 選擇了這間餐廳的brunch, 用膳時間由十一點到三點。 餐廳設有一排落地玻璃, 可以飽覽整個維港, 如果星期天用饍有live band就更加寫意!Brunch分為前菜, 主菜和甜品, 飲料則是額外加單。Weekend brunch set $480Sharing starter:Homemade sourdough 自家製酸種麵包外皮太硬, 麵包卻偏淋, 有海綿感覺。只能說我不太喜歡酸種麵包, 反而法式牛油配黑海鹽既特別又出色, 有炭燒的味道, 可惜都救不了麵包。簡單介紹其他每碟前菜Hue Salmon Gravlax 水波有機蛋即Egg Benedict, 中間夾了漬三文魚, 少許漬洋蔥。雞蛋比較熟, 切開時只流出少量蛋汁, 不過沒有影響其味道, 加上牛油荷蘭汁味道很配搭 ☺️Iberico Jamon Croquettes 黑毛豬火腿炸丸子丸子由薯仔造成, 加了黑毛豬火腿粒, 配上檸檬醬汁和一片Parma ham。 丸子炸得剛剛好, 外面脆, 與薯仔蓉成對比。Pulled Beef Shortrib Pasties 手撕牛小排餡餅牛味濃

Brunch分為前菜, 主菜和甜品, 飲料則是額外加單。

Weekend brunch set $480
Sharing starter:
Homemade sourdough 自家製酸種麵包

Homemade sourdough
簡單介紹其他每碟前菜
Hue Salmon Gravlax 水波有機蛋

牛味濃郁, 一條條牛小排絲滿有口感, 餡餅很油膩, 所以配有蕃茄粒, 洋蔥粒, 荽茜, 西芹, 檸檬醬汁等加以中和, 不過朋友則覺得互相有點格格不入。

Selection of Premium Cold Cuts 豬頸肉火腿, 風乾牛肉, 雞肝松露醬
不論火腿, 風乾牛肉或雞肝松露醬都相當美味, 尤其雞肝散發出淡淡松露味更為之一震 😋 不過吃多了就會有點膩, 如果配點生果及餅乾會更理想。

Fin De Claire Oysters 法國Fin De Claire生蠔
由於本人本身不太喜歡蠔, 所以它加了蘋果碎粒和乾蔥油醋汁來蓋過其腥味, 我已經覺得很理想了。
Sharing starter
Hue Salmon Gravlax
Limestone Coast Wagyu Flank Steak 澳洲和牛腹扒
和牛牛味濃郁, 肉身淋 🥩 餐廳用馬德拉酒醬汁代替黃芥末, 味道再昇華。 配菜同樣出色, 菇類味道超濃, 有煙燻的感覺 😍 蘿蔔亦爽口。
Confit Pork Belly 油封五花腩
五花腩皮脆肉厚, 肉質還好, 肥瘦均勻, 不會太膩, 但五花腩沒有太大驚喜, 反而蘋果非常出色! 蘋果浸了百蘭地, 少許酒味, 更能帶出蘋果清香, 配料竟比主菜出色, 本末倒置了。
Confit Pork Belly
Strawberry Pavlova 士多啤梨蛋白餅
第一次嘗蛋白餅, 咬一口即變軟。侍應溫馨提示要將所有食材撈起來吃, 的確如果單吃羅勒雪葩會較重口味, 檸檬凝乳可以中和羅勒的草味和蛋白餅的甜味, 這款甜品既特別又出色!
Strawberry Pavlova
Basque Lava Chocolate Cheese Tart 流心芝士朱古力撻
朱古力香滑濃郁, 配有香梨啫喱, 柑橘海綿蛋糕, 榛子糖, 橘味道最搶。甜品名字有點不符, 朱古力並沒有流心的 🙃
Chocolate Cheese Tart
整體環境非常好, 飽覽維港, 剛好有藍天白雲, 相當舒適。可是休閒的半天卻被侍應“催”毀了, 最初以為侍應想盡快幫我們下單所以短時間內詢問了兩次。後來正餐還未完成, 竟然先後三次想替我們準備甜品, 而第三次詢問時我們已經下單了。另外我們未吃完小菜已經為我們上了主菜, brunch有四個小時, 不就是讓我們輕輕鬆鬆的渡過快樂時光嗎? 怎麼會不停有侍應像在催促我們趕快吃完離開? 這個價錢這種服務絕對意料之外, 希望這個只是單一事件, 因為太掃興了。
2005 views
2023-06-10
$530 (Other)
Hue Salmon Gravlax
Strawberry Pavlova
Chocolate Cheese Tart
  • ChocolateCheeseTart
  • StrawberryPavlova
  • LimestoneCoastWagyuFlankSteak
  • HueSalmonGravlax
情人節男朋友一早book好餐廳,網上買埋set準備充足❤️🙈8點半入到去門口無人,搵左侍應示意,見佢地好忙,所以等左陣。大約等左15分鐘後,終於有人出嚟接待,見到兩位待應之間有衝突同脾氣,但當面比客人見到有啲尷尬🥹(餐廳應該係節日增加人手,明顯佢地唔夠人做野😥)入到去,侍應安排座位,8:56分落左單,飲品亦送上同男朋友開始有啲肚餓,見同步入嚟嘅客人都食緊主菜,等左半個鐘問侍應,侍應話準備緊。因為杯野飲都就飲曬,野食仲未到再等到45分鐘,再問侍應,原來漏左單🫠🫠,個刻好無奈😮‍💨好失望🥲望住隔離5張枱都有野食,仲食緊甜品,我地仲未有主菜🥹喊出嚟😭唯有默默地等待⌛️…..望住個吉碟,隔離枱嘅香味,真係肚餓啦🥺🥺🍽️終於10點09分,哇,等左超過一粒鐘我地明白當晚情人節好多人,不過侍應都見到同步入嚟嘅客人已經有野食,得我地張枱係吉嘅,察覺性有啲低😥😥等到45分鐘先知漏單,真係唔開心,佢地都知衰,話可以送一杯飲品比我地,但我地水都飲左幾杯😓😓我地話唔洗了,終於可以食主菜主菜係牛扒係煮得唔錯好食,甜品擺設靚,但味道就一般整體嚟講,等餐等超過一粒鐘先有得食,追問兩次先察覺漏單,已經破壞左成個氣氛,係極度

入到去,侍應安排座位,8:56分落左單,飲品亦送上

同男朋友開始有啲肚餓,見同步入嚟嘅客人都食緊主菜,等左半個鐘問侍應侍應話準備緊。

因為杯野飲都就飲曬,野食仲未到

終於10點09分,哇,等左超過一粒鐘

主菜係牛扒係煮得唔錯好食,甜品擺設靚,但味道就一般

整體嚟講,等餐等超過一粒鐘先有得食,追問兩次先察覺漏單,已經破壞左成個氣氛,係極度失望🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️而賠償只係送杯野飲😓😓極無誠意,當然唔接受啦!😠

不會再來了🫠🫠

建議餐廳節日應做足安排、人手分配,而侍應察覺性需提高,至於誠意要好好思考點補償比客人而唔係普通一杯飲品,希望你哋會有改善。
Type of Meal
Dinner