2023-03-16 174 views
因為我生日 朋友簡左位於尖沙咀香港藝術館 全海景既餐廳 –Hue Dinning 同我食tea慶祝生日❤️Signature 圓形三層tea set好美觀 每樣食物望落去都好精緻 盤上有合共10款的鹹點+甜點🍮 另外仲有Scone同牛角包🥐 tea set 超級適合打卡 朋友仲好貼心安排左生日寫字係碟上🥰整體黎講咸甜點都唔錯 不過可能每樣份量唔多 食完都唔係太飽肚既感覺 岩岩好 但加埋個無敵海景 真係可以chill成個下午👍🏻特別推介酥炸蟹球炸得完全唔油膩亦好香口 另外scone細細個 有牛油香又鬆軟 林明頓蛋糕亦都唔錯😋職員都好專業親切 會主動介紹食物、加水、幫忙拍照📸👍🏻 下午茶只在星期六、日下午3:30-5:00供應

職員都好專業親切 會主動介紹食物、加水、幫忙拍照📸👍🏻

下午茶只在星期六、日下午3:30-5:00供應
2023-02-11
$350 (Tea)
Celebration
Birthday
2023-03-15 133 views
男朋友知我本身好鍾意食西餐,想俾個驚喜我,帶左我黎尖沙咀Hue Dinning 到慶祝拍拖👫紀念日!野食好食到不得了!我地叫左tasting menu,以下係我地試食報告:✅生蠔🦪一共有3隻,上面淋左燒蕃茄同韭菜木犀草醬!生蠔非常大隻鮮甜,加埋啲醬令啲生蠔好清新同酸酸甜甜好開胃!好快就俾我哋清晒🤭🫢✅法式南瓜湯🥣🎃呢個湯配烤栗子同忌廉芥末醬,充滿南瓜鮮甜味,同烤栗子既香味,而且非常奶滑同creamy✅鵪鶉🐣配菜有烤紅葱、熟肉抹醬、咖啡豆碎!第一次食鵪鶉,肉質嫩滑彈牙!加埋啲醬汁好惹味✅香煎海鱸魚🐡配焦香牛油果、麻油紅蘿蔔、芫荽及青口濃湯!魚煎得香嫩,同埋啲蔬菜一齊食好爽甜😍✅香煎帶子💜配忌廉粟米同松露酸豆醬,帶子大隻彈牙,煎完更可口,加埋醬汁,味道一流😽✅烤澳洲和羊🦙配羊頸、杏鮑菇、味噌茄子及醬汁!羊味濃郁嫩滑,加配菜一次食味道好夾,好清新😗我哋兩個都真係食到舔舔脷😼😻😻

我地叫左tasting menu,以下係我地試食報告:
✅生蠔🦪
✅法式南瓜湯🥣🎃
✅鵪鶉🐣
✅香煎海鱸魚🐡
✅香煎帶子💜
✅烤澳洲和羊🦙
2023-03-13 132 views
最近朋友圈子一見面就講呢間餐廳🌅,有幾個仲曬左好多張系社交平臺,於是我都揾下餐廳系邊度,🛣️原來系尖沙咀好近我公司,所以我地放工就約左幾個同事去試下sea view menu。🗾而且還會特別安排入座海景枱、獲贈個人化餐牌、即影即有合照連祝福卡及自選特別設計杯墊🎆。//Courgette | 烤義大利青瓜🌄,頭盤來講都幾開胃,而且青瓜好爽脆。//Foie Gras Parfait |鴨肝凍醬,第一次食呢個菜,開頭以為會好肥膩,點知唔會,個醬中和左鴨肝既油脂。🌠//Wagyu Sirloin |和牛西冷牛扒,作為主角,質素當然唔錯。牛肉外皮煎封,將肉汁鎖實中間,所以切開好juicy. 甜品//🎇riple Chocolate Cake |三重朱古力蛋糕 & ///🌇Yuzu Mousse Cake |柚子慕絲蛋糕 ,各有特色,我呢個甜品控食左好多。總括而言,今次既感受滿分,🏞️店員親切有禮貌之余,仲有就系食物好掂,高質而且吸睛,值得好評!

2023-03-13 3970 views
飽覽維港無敵靚景嘅Hue Dining 佔地5,000平方呎,設有落地大玻璃🎷仲有Jazz Live Band🎸chill爆~!🎼🎼位於尖沙咀香港藝術館一樓,食完仲可以去做下文青睇展覽 絕對係 #週末好去處 ! 【 Weekend brunch 💲480/pax 】|| House bread ||🍞自家製酸種包新鮮軟熟帶濕度,配有香滑嘅果仁牛油🧈|| Sharing Starters ||🐟Ocean Trout - 海鱒魚、鱈魚子及三文魚籽鱒魚新鮮,味道香濃,配上鱈魚子及三文魚籽更增加咗口感同咸香~🍅Bull's Heart Tomato - 牛心蕃茄、哈密瓜果醋及海帶~味道酸酸甜幾醒胃~🍄Grilled Erengi Mushrooms - 烤杏鮑菇、法式牛油汁、焦香小洋蔥及榛子~香口又有口感~🎋Asparagus - 蘆筍、香烤發酵荷蘭醬及脆穀物~微微煎香過嘅蘆筍新鮮清甜,配上醬汁好提味~🥩BeefTartar - 生牛肉他他、紅椒核桃醬、西洋菜及烤大蒜~牛肉完全無筋又無腥,味道新鮮,夾大蒜食好夾~|| Mains (5 choices) ||🐖Iberico Plu

【 Weekend brunch 💲480/pax 】

|| House bread ||
🍞自家製酸種包新鮮軟熟帶濕度,配有香滑嘅果仁牛油🧈

|| Sharing Starters ||

🐟Ocean Trout - 海鱒魚、鱈魚子及三文魚籽

🎋Asparagus - 蘆筍、香烤發酵荷蘭醬及脆穀物~
微微煎香過嘅蘆筍新鮮清甜,配上醬汁好提味~

|| Mains (5 choices) ||

🐖Iberico Pluma - 烤西班牙橡果黑毛豬、刁草醬、蘿蔔、芥菜葉~
黑毛豬鮮嫩多汁,少脂肪但肉味香郁;炸過嘅係由黑毛豬肉砌成嘅小方磚~香口脆口內裡又多汁肉嫩~點埋刁草醬提味又減膩~

🍝Agnolotti - 意式雲吞、ricotta芝士、蓮藕及青豆濃湯~
意式雲吞內裡包住ricotta芝士,香濃惹味~再淋上法式青豆濃湯香滑又提味~薄身嘅蓮藕脆片就增加口感~呢款素食者都岩食!

// Sides (+💲80 each) //
🍟Triple Cooked Chips - 粗身薯條超香糯可口,加埋sour cream勁正~

🥦Brocoletto & Brussel Sprouts - 西蘭花苗、球芽甘藍、檸檬、榛子、烏魚子,西餐都可以整碟菜食~~ 口感爽脆無渣,新鮮~

Desserts( 3 choices)
🍌Banoffee - 即係banana + toffee香蕉拖肥蛋糕~完全唔膩,但加埋榛果朱古力醬同味噌焦糖就幾膩下~有埋vanilla雪糕、香蕉片乾同餅乾碎點綴~

🍰Financier - 金磚蛋糕~酥脆香緹酥餅香甜,配上洋甘菊同酸甜嘅莓果幾清新~

|| Tea/Coffee ||
🍹Iced Lemongrass & Ginger Tea 💲45
☕️Hot Mocha 💲50

好寫意又好味嘅一頓lunch~ 性價比高~

2023-03-05
$550 (Lunch)
2023-03-12 136 views
今日係我同男朋友拍拖兩周年紀念日 我地去左 Hue Dining 食晚餐 入到去見到大大既無敵海景 真係非常壯觀 😍👍 入面D座位都非常舒服 環境非常寧靜😜 我地首先叫左2份前菜 第一份前菜 3隻生蠔配燒番茄同韭菜木犀草醬 呢間餐廳入貨既生蠔 當然要選最新鮮最靚最肥美 首先食個番茄先 番茄汁既鮮味一入囗 留在口腔入面再配上肥美既生蠔肉 發出味蕾 帶出清新既感覺  亦都保留到海鮮味👍 之後第二個前菜 生牛肉他他配上紅椒核挑醬同脆香蒜西洋菜一食落口係酸酸甜甜既感覺 令人開胃😂 令人可以開胃可以再食多D 再加上特製薄脆 個菜式真係好有趣 大廚好有創意👍之後就輪到主菜 首先叫左個西班牙黑毛豬肋眼拼乳豬配上菠蘿莎莎醬及脆豬皮 係西班牙當地養既黑毛豬 係非常健康 肉質亦都好優質 西班牙氣候一年四季咁好 黑毛豬係咁優質環境下健成長 本店就選購優質既黑毛豬肉 精心用時間去烹調 一食落口肉質非常鬆軟 好易入囗 而且有陣 BBQ風味 真係好正 廚師將乳豬整到好似麵包粒既款真係好特別 有創意 食落口吾同一般出面酒樓果D乳豬 好有獨特風味第二個主菜係高級純種M8和牛西冷牛扒 ,肉質豐厚又多汁 食落去有種好舒服
今日係我同男

第二個主菜係高級純種M8和牛西冷牛扒 ,肉質豐厚又多汁 食落去有種好舒服軟綿既感覺 令人食到停吾到口 吾同一般出面餐廳食既鐵板既牛扒 M8和牛真係好吾同 再配上香噴噴既煙燻薯仔 仲有美味可口既小牛舌同牛骨髓 ,真係非常好好配搭

之後就到甜品時間啦!我地叫左吉士撻 肉桂香料鬆餅,黑糖及姜 高級甜品師傅 佢採用高級牛油 砂糖 美國雞蛋及幼細麵粉 打出最優質香口既撻地 再自己精心製作既吉士 吉士入面帶入酸甜的檸檬汁 令食客帶出味蕾 之後食肉桂香料鬆餅 佢又係用靚牛油 泡打粉 雞蛋 麵粉 砂糖 淡忌廉!!首先將牛油糖打起 再慢慢加入雞蛋 之後加入麵粉 再加入淡忌廉 。然後再入模 拎入焗爐 焗15至20分鐘 出焗爐再加入加拿大肉桂粉就完成😀 再配上黑糖同姜 兩個甜品都好好味,好滿足!
2023-03-10 155 views
位於尖沙咀海傍香港藝術館一樓加嘅Hue, 地理位置超正可以望到十分迷人嘅維港景色,而且用餐嘅時候,仲有live band, 好chill。我地叫坐佢嘅WEEKEND BRUNCH,每位$480,都幾多嘢食,STARTERS係share 嘅,而main 就每人一份。 自家製麵包配果仁牛油,佢個麵包煙勳過有淡淡嘅木炭香,個牛油超香超滑。 海鰱魚、鱈魚子及三文魚籽,好似三文魚咁,好鮮味。 牛心蕃茄、哈密瓜果醋及海帶,果醋酸酸甜甜帶淡淡嘅哈密瓜味,配鮮甜嘅蕃茄,簡直一流。 烤杏鮑菇、法式牛油汁、焦香小洋蔥及榛子,杏鮑菇好彈牙,有少少nuts 味,口感好豐富。 蘆筍、香烤發酵荷蘭醬及脆穀物,蘆筍煮到好淋,荷蘭醬掩蓋咗草青味,食落好爽口。 生牛肉他他、紅椒核桃醬、西洋菜及烤大蒜,個人覺得佢最好食,生牛肉他他唔會好腥,同紅椒核桃醬一齊食好夾。 油甘魚、烤理子、香蒜及辣椒,油甘魚烤得剛剛好,帶少少魚油,魚肉唔老。 烤西班牙橡果黑毛豬、刁草酱、蘿蔔、芥菜葉,黑毛豬肉好香,完全唔韌,最欣賞係用黑毛豬肉鬆炸成嘅小方塊,好香口。甜品方面,香蕉拖肥蛋糕、香蕉、榛果朱古力、味噌焦糖,好好食,香蕉味唔太濃,但又唔會

海鰱魚、鱈魚子及三文魚籽,好似三文魚咁,好鮮味。

甜品方面,
香蕉拖肥蛋糕、香蕉、榛果朱古力、味噌焦糖,好好食,香蕉味唔太濃,但又唔會比朱古力嘅味掩蓋,焦糖令到個蛋糕味道提升咗。

金磚蛋糕、松子仁、杏脯、香緹酥餅、洋甘菊蛋糕本身偏似酥餅,唔太甜,配杏脯剛剛好。
飲品叫咗Latte同Mocha,味道都唔錯。

2023-03-10 117 views
呢排返工咁辛苦,放假當然要食返啲好嘢慰勞下自己!所以特登揀咗間舒服嘅餐廳,等我好好咁chill下!☑️Oysters (3 pieces)🦪生蠔好新鮮,口感好creamy! 廚師用左燒蕃茄🍅同自製嘅醬汁代替tabasco sauce🌶。令到生蠔嘅味道更鮮甜!☑️Spiced Pumpkin Velouté 🎃南瓜湯味道香濃,而且絕不欺場。入面有🎃南瓜,🌰栗子同忌廉芥末醬!每一啖湯都十分足料!岩哂鍾意食南瓜嘅我👍🏻☑️Quail🐦呢個菜式好有驚喜,🐦鵪鶉同紅葱🥕好夾!完完全全突出到鵪鶉嘅味道。口感好嫩!肉質彈牙!真係食到我舔舔脷!🤤☑️Sea Bass🐟鱸魚味道鮮甜。魚煎到啱啱好,外面有少少脆,🐟魚肉嫩滑多汁。青口濃湯🥣味道濃郁,有好香嘅海鮮味,同鱸魚簡直係Perfect match!☑️Scallop 🦪呢個帶子煎到好靚!兩邊都係金黃色!但唔會過熟,食落口有好香嘅帶子味,配埋🌽忌廉粟米同🍄松露醬汁,成粒帶子嘅鮮味出哂黎!真係食過返尋味😍!☑️Roaring Forties Lamb🐑普通羊扒就食得多,和羊就第一次食!🐑羊味比普通羊肉濃郁。肉質比較腍,仲要一啲都唔靭。呢個係我食過最好味嘅羊肉!真係可
☑️Oysters (3 pieces)🦪
☑️Spiced Pumpkin Velouté 🎃
☑️Quail🐦
☑️Sea Bass🐟
☑️Scallop 🦪
☑️Roaring Forties Lamb🐑
普通羊扒就食得多,和羊就第一次食!🐑羊味比普通羊肉濃郁。肉質比較腍,仲要一啲都唔靭。呢個係我食過最好味嘅羊肉!真係可以不停encore!正😍
2023-03-10 104 views
尖沙咀梳士巴利道10號香港藝術館1樓平台, 👩🏻‍❤️‍👨🏻BF首次帶我來慶祝生日🎂, 被安排的座位面對全海景享用特式澳洲菜式, 寫意非常🤩一眼看見卓然不凡的招牌Dining Bar Lounge菜牌🧾, 仲有我最鍾意既 {薯仔丸子} 🥔中帶有磨菇、米脆和松露, 食得好滋味😋BF 則order既{和牛 西冷牛扒} 🥩配菜有我都鍾意既 braised savoy cabbage皺葉椰菜🥬, smoked potatoes煙熏薯仔🥔, 黑蒜汁及松露, 最後BF既dessert甜品🤤係Pavlova{蛋白脆餅}, 帶有車厘子果醬, Vanilla cream雲尼拿忌廉同埋tarragon龍蒿, 佢話好味且甜而不膩👍🏻佢order俾我既甜品Yuzu Mousse Cake🎂{柚子🍊慕絲蛋糕}, 餅底係軟綿既sponge cake, 仲有好清香Jasmine mousse茉莉慕絲, 面頭dressing係Vanilla cream & Yuzu雲尼拿忌廉同柚子, 窩心的甜😍用餐時仲有帶浪漫格調既Coaster杯墊, 令
用餐時仲有帶浪漫格調既Coaster杯墊, 令我迷醉🥰😇
2023-03-07 157 views
今次同朋友黎到尖沙咀嘆下午茶,環境舒適可包覽維港海景視覺一流,食物方面叫左tea set for 2,鹹點有:烤豬肉醃蘿蔔包、千層酥配鱈魚籽青瓜、野生蘑菇小丸子松露、鴨肝伴砵酒汁配酸種麵包、黑毛豬風乾火腿配新鮮青豆蘆筍鹹點每樣味道都唔錯,最為特別系蘑菇小丸子松露,松露味超出好好食甜點有:牛奶鏡面抹茶、馬斯卡彭芝士東甩、香蕉焦糖脆餅、百利甜酒拖肥、花生醬派焦糖脆粒朱古力醬、咖啡蛋糕榛子忌廉同紅桑子牛油酥餅忌廉白酒啫喱,我最鍾意系英式鬆餅配英式忌廉同杏桃百里香果醬,鬆餅甜度適中,一啲都唔乾身,整體方面職員好親切有禮,會主動介紹食物同幫忙影相,食物質素幾好,望住海景食野好值回票價
2023-03-06 151 views
和老友特意來一試呢處澳洲菜式, 安排了面海的位置, 飽覽尖東海濱長廊如畫景緻, 心曠神怡💓, 坐下好快就來菲達芝士🧀:伴有烤意大利青瓜🥒、橄欖醬、咖哩、杜卡香料, 撈埋一齊食回味無窮。橘鹽醃鱒魚🐟 :淋上法式山葵酸忌廉、🫗漬青瓜一起, 魚香滿溢。海鱸魚🐠:混和香料南瓜濃湯、烤雅枝竹、🌰栗子, 魚味更濃郁, 好味到冇得彈😽😽😽紅桑子蛋白脆餅🥞:黏住龍蒿、車厘子果醬🫐、雲尼拿忌廉食更可口。柚子慕絲蛋糕 🍊: 清甜不膩喉,鍾意食甜品嘅,一定要試😽😽呢處蛋糕特別在厨師🧑🏻‍🍳會將甜品餐車推到枱旁, 俾我倆任揀蛋糕, 然後即時切件;每人一杯甘甜cocktail🍸🍹, 亦附上雅緻杯墊, 足見呢處總厨著實用心經營🫶🏻
2023-03-06 106 views
前幾日系尖沙咀剪頭髮,之後仲同閨蜜行左一陣美麗華,行到肚餓之後,閨蜜推薦呢間餐廳,我睇到網上 既圖片即刻覺得好吸引🍾,所以即刻答應來呢間餐廳食野。🥄我地選擇左sea view menu🍽️🍽️,特別安排入座海景枱、獲贈個人化餐牌等等,還可以贈送迎賓雞尾酒乙杯。😚🥣Foie Gras Parfait鴨肝凍醬| 🥣呢個鴨肝沒有鵝肝甘肥膩,但系多左一重肉既甘香,味道濃厚。🍡Potato Gnocchi薯仔丸子| 🍡薯仔QQ 糯糯,丸子肉質彈牙。🐟Sea Bas海鱸魚 |🐟魚肉鮮美,所以其實唔點汁都已經好好食,再點汁就變左更加惹味。 😋🥪Pavlova蛋白脆餅| 🥪賣相非常完美,咬落去好甘香酥脆,好考廚師功夫。🎂Triple Chocolate Cake三重朱古力蛋糕| 🎂作為朱古力愛好者就一定會中意呢個,三種不同既朱古力濃度衝擊你既味蕾,就系正!👍👍餐廳既所有野都好岩我地心水🍸🍸,最滿意既地方就系呢度既設計好有格調,岩曬我地文青打卡,真系好多地方影相都超級好睇!

🥣Foie Gras Parfait鴨肝凍醬| 🥣

呢個鴨肝沒有鵝肝甘肥膩,但系多左一重肉既甘香,味道濃厚。

🍡Potato Gnocchi薯仔丸子| 🍡

薯仔QQ 糯糯,丸子肉質彈牙。

🐟Sea Bas海鱸魚 |🐟

🥪Pavlova蛋白脆餅| 🥪

賣相非常完美,咬落去好甘香酥脆,好考廚師功夫。

最近吃了尖沙咀海景西餐Hue Dining 的3道菜套餐,慶祝周年紀念,成件事好Chill!值得生日或者周年活動嘅時候試吓!酸種麵包作為前菜~生蠔(3隻)燒蕃茄、韭菜木+犀草醬:這道生蠔雖然每隻都係細細隻,但食落非常新鮮,燒蕃茄和韭菜木的搭配非常好,令到成件事酸酸甜甜又有不同味道,相當開胃。鵝肝凍醬+砵酒啫喱、漬洋梨、水蘿蔔,香草芥末醬,本身我都鍾意食呢類型嘅味道嘢,鵝肝凍醬非常正,口感比平時食嘅更加柔軟,砵酒啫喱和漬洋梨的搭配非常特別,提升口感層次香。香煎海鱸魚、焦香牛油果、麻油紅蘿蔔、芫荽及青口濃湯香煎海鱸魚的口感剛好,魚肉鬆軟,外皮煎得香脆,與帶有輕微焦香牛油果相得益彰,口感豐富!麻油紅蘿蔔的爽甜味和香氣與芫荽的香濃的味道好夾,底部青口濃湯的濃郁鮮味(好似海鮮湯咁!),充滿層次感。Rangers Valley 牛面頰肉|和牛燒汁•鹽焗蘿葡.椰菜花苗及牛骨髓牛面頰肉經過慢燉,口感鮮嫩多汁,配上和牛燒汁更提升香味。鹽焗蘿葡和椰菜花苗的配搭令整體相得益彰,而牛骨髓的軟熟口感令整體更特別。Pavlova酒浸車厘子、蛋白霜、檸檬香蜂草及馬鞭草蛋白蛋糕非常好味,口感柔軟,酒浸車厘子香氣特別,

酸種麵包作為前菜~

香煎海鱸魚、焦香牛油果、麻油紅蘿蔔、芫荽及青口濃湯

Pavlova酒浸車厘子、蛋白霜、檸檬香蜂草及馬鞭草蛋白蛋糕非常好味,口感柔軟,酒浸車厘子香氣特別,仲有檸檬香蜂草和馬鞭草的搭配非常好。表面個蛋白餅鬆化香脆,味道好match!

Custard Tart肉桂香料鬆餅 . 黑糖及姜吉士撻勁鬆化,口感豐富,肉桂香料味道好香,加埋黑糖和姜味道好match。

整體用餐體驗非常好,食物好食環境好之餘,店員好好人主動幫手影相,勁Nice!同埋最主要就係成個海景都係好值得打卡,感覺舒適都好緊要!
2023-03-03 104 views
放假又同姊妹黎呢度食好西!點解?因為呢度無論環境服務同食物質素都無非常無得頂!我哋揀咗tasting menu😽先歎左碗法式南瓜湯🎃🥣!南瓜湯有好多南瓜蓉,非常鮮甜,而且配埋烤栗子同忌廉芥末醬,令成個湯口感更豐富同質感順滑呢個係鵪鶉🦆‼️鵪鶉好嫩滑唔老身,加埋啲烤紅葱、熟肉抹醬、咖啡豆碎令成個鵪鶉油而不膩同好清新!好好味🥰香煎海鱸魚係我地至愛,焦香牛油果令魚既味道更濃郁同好match,加埋啲麻油紅蘿蔔、芫荽及青口濃湯令鱸魚更清甜😎香煎帶子🦪煎得恰到好處,帶子依然保持嫩滑,再加埋忌廉粟米同松露酸豆醬,令帶子更香濃!每啖都有粟米清甜味🤪烤澳洲和羊🐑非常好食,羊既質素非常高質,肉質煙韌,配埋罕有而油脂比較少既羊頸、杏鮑菇、味噌茄子及醬汁,係完美嘅健康配搭☺️
2023-03-03 136 views
Weekend brunch ($480),剩係個景已經值回票價!1. 先嚟自家制麵包,熱辣辣,加埋有啲煙燻味嘅牛油,好食!2. Starters to share有成5個starters,真係好滿足想試多幾款嘅胃,最重要嘅係5款都好好食,最好食嘅有生牛肉他他&三文魚!3. Main couse:油甘魚 & 牛腹扒 (+$50)油甘魚外皮煎到好香口,肉質嫩滑,充滿油香,好食!牛腹扒唔係入口即溶嗰隻,但好香牛味,食得過。4. 甜品:吉士撻 & 香蕉拖肥蛋糕甜品一啲都唔甜,唔“漏”。服務一流,抵讚!

1. 先嚟自家制麵包,熱辣辣,加埋有啲煙燻味嘅牛油,好食!

2. Starters to share

油甘魚外皮煎到好香口,肉質嫩滑,充滿油香,好食!

牛腹扒唔係入口即溶嗰隻,但好香牛味,食得過。

4. 甜品:吉士撻 & 香蕉拖肥蛋糕
甜品一啲都唔甜,唔“漏”。

服務一流,抵讚!

2023-03-02 135 views
媽媽生日,作為孝順女嘅我一早預約定餐廳,一家人一齊慶祝媽媽生日💞一去到餐廳,媽媽已經捉住爸爸瘋狂打卡,由門口到入座都不停影相,好興奮📸特別係餐廳對住維港海景,大大塊落地玻璃窗可以無死角睇到海景,好正😍依個 鴨肝凍醬 入口即溶,鴨肝嘅味道好耐都揮之不去🤤食到有少少攻鼻嘅辣,原來係香草芥末醬,兩者又幾夾喎🫢媽媽話 烤意大利青瓜 好啱胃口,因為依種意大利青瓜好有營養,更可以促進新陳代謝,真係厲害呢😮然後爸爸最喜歡 和牛西冷牛扒,惹味嘅黑蒜汁同松露好香👃🏼要讚嘅係薯仔煙熏味好出,好出色嘅伴菜😜甜品有兩樣分別係 蛋白脆餅 同 柚子慕絲蛋糕🥰兩樣嘅甜度都恰到好處,食埋甜品真係好滿足啊😚