Restaurant: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
Terms & Details:
2024-05-02 31 views
朋友中意食鐵板燒,今晚就同佢去到銅鑼灣嘅Hungry Monkey食餐好嘅🤭辣酒凍風螺 $68花螺鮮甜爽口,每粒花螺浸滿辣酒,食落香辣惹味,但又唔會好辣,佐酒一流香煎鵝肝 $98鵝肝煎至外脆內軟,好甘香,伴上清甜蘋果,可中和油膩感香煎羊架 $88羊架外脆內軟,軟嫩多汁,而且冇咩羶味,食落幾惹味鐵板活北寄貝 $108北寄貝爽甜彈牙,牛油加蒜正松葉蟹肉海膽炒飯 $158份量十足,炒飯加入松葉蟹肉及海膽,口感層次唔錯。

辣酒凍風螺 $68

香煎鵝肝 $98
鵝肝煎至外脆內軟,好甘香,伴上清甜蘋果,可中和油膩感

香煎羊架 $88
羊架外脆內軟,軟嫩多汁,而且冇咩羶味,食落幾惹味

鐵板活北寄貝 $108
北寄貝爽甜彈牙,牛油加蒜正

松葉蟹肉海膽炒飯 $158
份量十足,炒飯加入松葉蟹肉及海膽,口感層次唔錯。
來到居酒屋,先嚟一杯梅干威士忌割水,解下渴。梅干威士忌割水則結合咗梅干同威士忌,味道酸甜,微微帶有威士忌的醇厚香氣。我哋先叫避風塘茄子,經過爆香過嘅茄子,再配上香濃嘅避風塘風味嘅炸蒜頭、辣椒和香蔥,真係一絕!茄子嘅質感軟滑,而醬汁嘅味道鹹香,食落去,茄子嘅甜味同醬汁嘅鹹香互相輝映。再嚟就係鵝肝炒飯。鵝肝係一道高級食材,加入飯中,味道更加突出。為咗令鵝肝更加豐富,厨師仲加入少許蔥薑蒜炒香,令味道更加香濃。炒飯粒粒分明,飯粒帶有微微的焦香,鵝肝嘅鮮甜味道在口腔散發出來。厚燒牛舌絕對係首選。牛舌肉質鮮嫩,加上燒至金黃色嘅外皮,令到每一口都帶有濃郁嘅燒烤香氣。切開一塊牛舌,肉質滑嫩,啖啖肉。配上少許檸檬汁,味道更加豐富。接下嚟係燒蠔。呢款菜式將新鮮嘅蠔燒至半熟狀態,保留咗蠔嘅鮮甜味道同質感。最後係朱古力炸彈,朱古力外殼係用咗煙韌炸粉包住,裡面有濃郁嘅朱古力醬,絕對係甜品愛好者嘅最愛。

2024-04-26 26 views
之前就和朋友去過他們的荃灣分店,感覺不錯👍剛好這2天去銅鑼灣逛街又去吃了。就在時代廣場後面,還算好找的。我們點了幾樣,喝著梅酒🍸聊天好chill!日式鐵板燒🔥🥞像pizza切開,味道不錯,不會像有些店會粉漿太多,這個剛好,煎得又香!加上紫菜碎,酸薑條,味道鮮美,更香!鐵板帆立貝🐚他們是把帆立貝切得小粒狀來烤的,很鮮嫩!加上調料🧂蔥花,還是好吃😋香炸小魚🐟香酥可口,脆香!當然淋上新鮮檸檬🍋汁中和了,更好吃一點。配酒一起吃可以喲!香炸蝦米🦐和小魚一樣可口脆爽,我是和牛肉炒飯一起吃,感覺還是挺特別喔!有和牛香味加上炸蝦的酥脆!洋蔥🧅炒魷魚🦑感覺這些都是下飯菜😂哈哈哈!所以我們是又叫了份炒飯!鐵板車海老@就是大蝦呀🦐新鮮的蝦肉都是彈牙的,咬下去每一口都是肉!蝦頭的膏也一起吃了!可以😌下次應該還會去的!
之前就和朋友去過他們的荃灣分店,感覺不錯👍
剛好這2天去銅鑼灣逛街又去吃了。
就在時代廣場後面,還算好找的。
我們點了幾樣,喝著梅酒🍸聊天好chill!

日式鐵板燒🔥🥞
像pizza切開,味道不錯,不會像有些店
會粉漿太多,這個剛好,煎得又香!
加上紫菜碎,酸薑條,味道鮮美,更香!

鐵板帆立貝🐚
他們是把帆立貝切得小粒狀來烤的,很鮮嫩!
加上調料🧂蔥花,還是好吃😋

香炸小魚🐟
香酥可口,脆香!當然淋上新鮮檸檬🍋汁中和了,
更好吃一點。配酒一起吃可以喲!

香炸蝦米🦐
和小魚一樣可口脆爽,我是和牛肉炒飯一起吃,
感覺還是挺特別喔!有和牛香味加上炸蝦的酥脆!

洋蔥🧅炒魷魚🦑
感覺這些都是下飯菜😂哈哈哈!
所以我們是又叫了份炒飯!

鐵板車海老@就是大蝦呀🦐
新鮮的蝦肉都是彈牙的,咬下去每一口都是肉!
蝦頭的膏也一起吃了!

可以😌下次應該還會去的!
  • 松葉蟹肉海膽炒飯
  • 日本章魚御好燒
  • 厚燒牛舌
  • 南非鮑魚
  • 香蔥牛肉薄燒
  • 鐵板帆立貝
2024-04-25 54 views
今日happy Friday所以去咗位於登龍街一間日式鐵板燒chill下,先嚟兩杯飲嘢🍻🔺梅干 威士忌割水 / 悠久之梅桑十年熟成梅兩杯酒精濃度都唔高,飲落好清新!🔺芝士蛋奄列奄列做得好嫩滑,趁熱食仲有拉絲效果,芝士同蛋真係絕配!🔺唐揚南國鳳尾用上日本沖繩產嘅雞屁股,金黃酥脆又不油不膩,送酒一流!🔺蟹盛御好燒用料十足,上面鋪滿了蟹籽,蟹膏和蟹肉吃起來味道有啲似甲羅燒,配上煙煙靭靭的餅底,令人一再encore!🔺唐揚雞翼外皮燒得非常香脆,雞肉嫩滑!

🔺梅干 威士忌割水 / 悠久之梅桑十年熟成梅

兩杯酒精濃度都唔高,飲落好清新!

🔺芝士蛋奄列

奄列做得好嫩滑,趁熱食仲有拉絲效果,芝士同蛋真係絕配!

🔺唐揚南國鳳尾

用上日本沖繩產嘅雞屁股,金黃酥脆又不油不膩,送酒一流!

🔺蟹盛御好燒

🔺唐揚雞翼

外皮燒得非常香脆,雞肉嫩滑!
2024-04-22 28 views
放工要減壓,約friend 去銅鑼灣呢間日式鐵板燒就最啱,餐廳播放住輕快音樂,有酒飲有野食夠晒chill🍻 🔸芝士蛋奄列睇住師傅即叫即制,蛋奄列煎到金黃鬆軟,包住半流心芝士,邪惡👿但超好食😋🔸白鱔鐵板燒後外皮特別脆,但肉質保持鮮嫩多汁,令人回味無窮!🔸香煎羊架兩件羊架煎到外層微焦,肉質嫩滑!🔸唐揚南國鳳尾點完先知道原來係雞pat pat😂 怪不得入口非常香滑,送酒的確唔錯喎😆🔸A5和牛脂炒飯飯底炒得好乾身,粒粒分明,配上A5和牛脂,香氣四溢!

🔸芝士蛋奄列

🔸白鱔

鐵板燒後外皮特別脆,但肉質保持鮮嫩多汁,令人回味無窮!

🔸香煎羊架

兩件羊架煎到外層微焦,肉質嫩滑!

🔸唐揚南國鳳尾

🔸A5和牛脂炒飯

飯底炒得好乾身,粒粒分明,配上A5和牛脂,香氣四溢!
2024-04-19 40 views
銅鑼灣登龍街,,週時經過,食肆林立 ,想食乜都有,今餐揀過日式料理,地方坐得好舒服,呢次坐吧檯,可以睇到師傅手勢,我哋傾計又冇人騷擾好正!青蘋果蟹籽沙律碟上紅紅蟹籽, 望到都好想食,入口青蘋果加埋啲沙律非常滿意,清爽開胃!芥辣八爪魚八爪魚細細粒,但係好好味,介辣同一般麻辣係唔同,而且新鮮可口,送啤酒就一流,當然要叫返杯啤酒啦!辣酒凍風螺東風螺好爽口,炒得辣辣地,有少少酒味,真係食極都唔厭,一路食,食到拍檔叫我忍一忍口,你諗下真係幾好味!松葉蟹肉甲羅燒甲羅燒個器皿,見到都開心,將的蟹膏放落青瓜啱啱好 ,清爽開胃又唔會太鹹,好有心思。海膽溶岩魚餅魚餅只見師傅不停咁做,不停咁煎,未停過,實在係太好味喇,我哋一個 慢慢食都已經好正,望望隔離枱個個都食得好開心!唐揚雞翼(2隻)兩隻雞翼好肥尾,我哋一人一隻,似乎唔多夠喉,下次再食多兩隻!墨魚鬚墨魚鬚又係好正,真係有少少怕個胃頂唔順,但係都好食 ,呢個墨魚鬚,呢個係熟嘅熱嘅,師傅加埋啲手勢都好好味!鐵板帆立貝帆立貝兩粒,一啖擺落口,好好味!非常有意思呀。鵝肝炒飯炒飯落碗,飯我哋都好驚食唔晒,真係太正啦,啲米飯索曬啲鵝肝,啲鵝肝油完全都感覺唔到肥膩,

青蘋果蟹籽沙律

芥辣八爪魚

松葉蟹肉甲羅燒

海膽溶岩魚餅

唐揚雞翼(2隻)

墨魚鬚

鐵板帆立貝
帆立貝兩粒,一啖擺落口,好好味!非常有意思呀。

鵝肝炒飯
炒飯落碗,飯我哋都好驚食唔晒,真係太正啦,啲米飯索曬啲鵝肝,啲鵝肝油完全都感覺唔到肥膩,真係絕配。

芝士御好燒
入口香純可口,咬落煙煙韌韌,有啲似糯米糍,別有一番滋味。

朱古力炸彈
炸彈黑黑地,真係好燒黑,以為是什麼,咬落口好似心太軟咁樣,嘩呢個甜品冇得彈呢!

蘋果梳打
梳打清涼可口,朋友完全啱曬。
三得利啤酒
啤酒唔使多講,自家慢慢嘆。

2024-04-18 24 views
Hungry Monkey(CWB) X 國泰Cathay✈️ 四月限定Special Menu:青蘋果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~開胃得很南國鳳尾(睇英文先知,其實即係雞 pat pat... ),選用日本沖繩鳳尾勁高溫烹調嘅表皮香脆風味十足,原來食落係唔臊嘅但係都幾油,作為嘗新係幾特別嘅辣酒凍風螺 - 爽滑又帶點香辣嘅花螺,夠惹味又唔會太嗆辣牛舌薄燒 - 薄切牛舌嫩又彈牙,再加上勁多炸蒜,超香口,係無得輸嘅組合章魚御好燒 - 個人偏執哋認為食 okonomiyaki 最緊要係食個醬 lol... 呢間嘅醬汁一啲都唔吝嗇~ 仲有紫菜同埋紅薑更加增添風味松葉蟹肉甲羅燒 - 好多嘅蟹膏,蟹肉同蟹籽。用上青瓜取代麵包餅乾底,比較清新無咁易膩,幾有諗頭A5和牛坑腩炒飯 - 原來坑腩係可以用嚟炒飯,食落有好香嘅油脂香氣,不過稍嫌個飯炒得唔夠乾身朱古力炸彈 - 外脆內流心,要小心睇熱呀!整體覺得呢度嘅 vibe 都幾熱鬧,牆上滿滿嘅酒樽同彩色霓虹燈營造咗一種好有活力嘅氛圍,再加埋偏強勁嘅音樂,啱曬收工過嚟飲下酒放縱一下。$508/2位 ~由即日至4月30日期間經 Openrice 訂座並惠顧,再

青蘋果蟹籽沙律,好清新,份量都好足~開胃得很
南國鳳尾(睇英文先知,其實即係雞 pat pat...
辣酒凍風螺 - 爽滑又帶點香辣嘅花螺,夠惹味又唔會太嗆辣

朱古力炸彈 - 外脆內流心,要小心睇熱呀!
$508/2位 ~由即日至4月30日期間經 Openrice 訂座並惠顧,再經渣打國泰Mastercard 簽賬就可以每$4可以賺取4分飛行里數啦!!
2024-04-10
$350 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 牛舌薄燒
  • A5和牛脂炒飯
早左放工同同事搵左個有氣氛的居酒屋吹水,walk in 只有bar枱位其他都有人book 了,食物很不錯!青蘋果蟹籽沙律-坊間主要都係青瓜絲外,今次多左青蘋果,口感同味道都有驚喜-多左青蘋果的酸甜味更清新👍🏻蠔-有4大粒,係廣島蠔-師傅燒得十分好,唔會水漏漏,表面微焦脆口-蠔肉身偏厚,食起黎啖啖肉銀鱈魚-真的外面香口入面嫩滑!魚肉極鮮嫩-燒後的魚油釋放,好香厚燒牛舌-是日姐最歡喜的dish. 牛舌十分厚,好似食緊steak 咁-牛味好濃,中間唔會燒得過熟👍🏻唐揚南國鳳尾-鳳尾即係雞屁股,貪得意叫黎試下,十分餸酒-雞屁股係偏肥但因為有少少軟骨又唔會太膩,雞味好香

青蘋果蟹籽沙律
-坊間主要都係青瓜絲外,今次多左青蘋果,口感同味道都有驚喜
-多左青蘋果的酸甜味更清新👍🏻

-有4大粒,係廣島蠔
-師傅燒得十分好,唔會水漏漏,表面微焦脆口
-蠔肉身偏厚,食起黎啖啖肉

銀鱈魚
-真的外面香口入面嫩滑!魚肉極鮮嫩
-燒後的魚油釋放,好香

厚燒牛舌
-牛味好濃,中間唔會燒得過熟👍🏻

唐揚南國鳳尾
-鳳尾即係雞屁股,貪得意叫黎試下,十分餸酒
-雞屁股係偏肥但因為有少少軟骨又唔會太膩,雞味好香

係銅鑼灣尼間鐵板串燒,多年後第二次到訪係比上一次食仲有驚喜~柚子梳打&桃味梳打柚子同桃味相當解膩,就咁睇粉粉嫩嫩既外表,就已經好吸引我作為美食小分享家既肯定。鐵板活北寄貝鐵板煮之後keep到活北寄貝鮮度,口感嫩滑多汁伴隨淡淡海洋味。豆芽韭菜花炒沙肝筋豆芽爽口,炒出韭菜香加持,沙肝筋更加香口。A5和牛坑腩烤至焦脆外皮,內裡透著粉紅色嫩肉與油脂,食落去相當鬆軟多汁,入口似足棉花柔軟。辣酒凍風螺吸收左酒之後風螺散發淡淡酒香氣,加少許辣更惹味。作為宵夜小食配酒菜一流。芝士御好燒芝士濃郁搭配高質量烤肉同埋蛋餅包裹多樣配菜,口感係相當豐富,仲可以自己加紫菜,有互動性就係有趣d。螢光魷魚第一次嘗試螢光魷魚,個口感爽爽脆脆。頭盤沙律去皮番茄加入特調醬汁,去左酸味,留左甜既味道。鵝肝炒飯鵝肝炒飯加入蔥花、蛋液,西紅柿係炒飯常備cp,本身就柔軟質地同埋濃郁鮮味,加入去炒之後每一啖炒飯都吸收左鵝肝既香氣。口感更佳。唐揚豆池魚炸至酥脆既小魚,口感勁香脆,食唔停口~牛舌薄燒薄切燒牛舌外表金黃焦脆,口感極之嫩又香。

柚子梳打&桃味梳打

豆芽韭菜花炒沙肝筋
豆芽爽口,炒出韭菜香加持,沙肝筋更加香口。

A5和牛坑腩

螢光魷魚
第一次嘗試螢光魷魚,個口感爽爽脆脆。

頭盤沙律
去皮番茄加入特調醬汁,去左酸味,留左甜既味道。

唐揚豆池魚
炸至酥脆既小魚,口感勁香脆,食唔停口~

牛舌薄燒
薄切燒牛舌外表金黃焦脆,口感極之嫩又香。
2024-04-09 40 views
🍊Tangerine‘s visit🍊—————————————————————🍜 Monster Spicy (Lung Hang Commercial Centre) (Tai Wai)Shop H86, Lung Hang Market, G/F, Lung Hang Commercial Centre, 1 Tin Sam Street, Tai WaiTel:+852 2578 0828—————————————————————Here are some dishes that I highly recommend!🌟Japanese Omelette with cod roe $58There is a tender and fluffy egg custard hidden within the omelette. The addition of melted cheese not only enhances the overall aroma but also creates a delightful stringy effect.🌟Chili Hot Snails i
🍊Tangerine‘s visit🍊
—————————————————————
Tel:+852 2578 0828
—————————————————————

🌟Chili Hot Snails in Wine Sauce $108
The whelk meat is generously sized and has a chewy texture, accompanied by a burst of wine flavor and a spicy kick from the chili. It's the perfect appetizer to enjoy with a drink.

🌟Octopus Okonomiyaki $108
It has a crispy outer layer and a tender interior, with a delightful combination of crunchy vegetables and soft octopus hidden within. The thick and savory sauce on the surface adds a rich and slightly sweet taste. Guests can also personalize the seasoning by adding bonito flakes and seaweed according to their preferences, which is a thoughtful touch.

🌟Matsuba Crab and Sea Urchin Fried Rice $158
The fried rice portion is incredibly generous, with each grain distinct and separate. The flavors of the Matsuba crab meat and sea urchin are outstanding, and even though the fried rice is rich in oiliness, it doesn't overpower their freshness.

The restaurant features an open kitchen, and guests seated at the bar counter can enjoy the spectacle of several chefs skillfully cooking various dishes on hotplates right in front of them.

😋Overall Rating
Food:🌟🌟🌟🌟🌟
Environment:🌟🌟🌟🌟
Staff:🌟🌟🌟🌟
CP Rate:🌟🌟🌟🌟
2024-04-03 50 views
Hungry Monkey鐵板燒,即叫即製,夠晒鑊氣。🔅蒜子蕃茄$28先嚟一個前菜,簡單卻美味,蕃茄的酸甜味和蒜子的香氣完美結合,開胃‼️🔅香熱鵝肝鵝肝厚切,口感甘香綿密,夾住爽點蘋果片,清新又去膩🫰🏻🔅辣酒凍風螺$68冰凍的風螺配上辣酒的刺激味,但又不會過辣,佐酒一流。🔅豆芽韭菜花炒砂肝筋$78炒得恰到好處,砂肝筋芽菜都保持爽口,食不停口。🔅松葉蟹肉甲羅燒$98蟹膏蟹肉燒至甘香綿滑,味道咸香,通常都係配麵包,今次配青瓜片🥒,又好喎夾🔅香煎羊架$98羊肉質鮮嫩多汁,煎至外層微焦,散發出迷人的香氣,鍾意食羊嘅必點。🔅鐵板活北寄貝 $108北寄貝新鮮爽口,配上牛油調味,令人陶醉。🔅香蔥御好燒 $68 。即見即燒,燒餅上鋪滿香蔥,香蔥清爽,燒餅感覺清新唔油膩。🔅松葉蟹肉海膽炒飯 $158好大碟,可以見到一絲絲嘅蟹肉同海膽,食埋個飯好飽呀。🔅梅干 威士忌割水 $68🔅三得利 啤酒$58食鐵板燒,又點少得了冰涼嘅啤酒同酒呢, cheers

Hungry Monkey鐵板燒,即叫即製,夠晒鑊氣。

🔅蒜子蕃茄$28

🔅香熱鵝肝
鵝肝厚切,口感甘香綿密,夾住爽點蘋果片,清新又去膩🫰🏻

🔅辣酒凍風螺$68
冰凍的風螺配上辣酒的刺激味,但又不會過辣,佐酒一流。

🔅豆芽韭菜花炒砂肝筋$78
炒得恰到好處,砂肝筋芽菜都保持爽口,食不停口。

🔅松葉蟹肉甲羅燒$98

🔅香煎羊架$98

🔅鐵板活北寄貝 $108
北寄貝新鮮爽口,配上牛油調味,令人陶醉。

🔅香蔥御好燒 $68 。
即見即燒,燒餅上鋪滿香蔥,香蔥清爽,燒餅感覺清新唔油膩。

🔅松葉蟹肉海膽炒飯 $158
好大碟,可以見到一絲絲嘅蟹肉同海膽,食埋個飯好飽呀。

🔅梅干 威士忌割水 $68
🔅三得利 啤酒$58
食鐵板燒,又點少得了冰涼嘅啤酒同酒呢, cheers
2024-04-02 2673 views
登龍街好多美食㗎,今日在這兒交收物件完,便約埋老公嚟食鐵板燒!Hungry Monkey好似N年前嚟過,記得是地舖好方便,行行下便找到了。侍應生好有禮貌,安排坐近廚師巴抬,可近距離望住廚師料理食物,好開心。😊飲品~蘋果梳打,味道酸酸甜甜。三得利啤酒,都幾大杯。前菜~芥辣八爪魚~ 入口有少少芥辣仲有啲酒味,生食幾特別。辣酒凍風螺~ 侍應生好細心預備手套給我哋進食,少少酒香微辣,爽口彈牙,味道炮製好特別,讓你食完一粒不停再進食。讚青蘋果蟹籽沙律~滿滿蟹籽加上條條差不多大細蘋果絲和蟹柳絲,入口清甜爽口,好開胃好好食。讚芝士御好燒~我估呢度應該好出名御好燒,差不多抬抬都叫嚟食,外貌似pizza 而且師傅好細心,慢火慢慢咁煎 ,入口軟綿綿,再配埋木魚片在上面鬱下鬱下好有動感,入口味道好夾呀。讚松葉蟹肉甲羅燒~ 有三種蟹配料(蟹肉/蟹膏/蟹子)做餡料,用青瓜片配搭進食,入口微暖配搭新鮮嘅青瓜片好夾好味。讚海膽溶岩魚餅~ 外貌黑蚊蚊,一咬落去就知道裏面係有爆醬嘅嘢會流出嚟,原來係海膽,少少甜,好味。鐵板帆立貝~脹卜卜兩邊煎到微香焦,熱辣辣食超正。唐揚雞翼~炸得金黃色又飽滿,外脆內暖入口好香芝麻味,肉

飲品~

蘋果梳打,味道酸酸甜甜。

三得利啤酒,都幾大杯。

前菜~

芥辣八爪魚~

入口有少少芥辣仲有啲酒味,生食幾特別。

辣酒凍風螺~

青蘋果蟹籽沙律~

芝士御好燒~

松葉蟹肉甲羅燒~

海膽溶岩魚餅~

鐵板帆立貝~

脹卜卜兩邊煎到微香焦,熱辣辣食超正。

唐揚雞翼~

炸得金黃色又飽滿,外脆內暖入口好香芝麻味,肉質嫩滑又熱辣辣。

墨魚鬚~

墨魚鬚炒得好乾身,有鑊氣,入口彈牙配紫洋蔥少少微辣好嘢味!

鵝肝炒飯~

嘩,好大碟啊!珍珠米好飽滿,配料有雞蛋蘿蔔粒香蔥芝麻混埋一齊炒,再配埋矜貴嘅鵝肝,味道唔錯。

甜品

朱古力炸彈~

外脆內暖,食落有點似心太軟,朱古力流心 熱辣辣濃濃郁郁,小心進食。

開放式廚放,每個師父都細心煮食,互相配搭製作美食給客人,氣氛很好,侍應生配搭又細心有禮貌,讓客人食得好開心。讚

2024-03-27
Type of Meal
Dinner
  • 青蘋果蟹子沙律
  • 芝士御好燒
  • 朱古力炸彈
  • 鵝肝炒飯
2024-03-28 22 views
位於銅鑼灣鬧市中的一間鐵板燒居酒屋🏮門口已經見到到鋪頭入面大量的霓虹燈,夠晒型格頭盤沙律係凍蕃茄沙律,夠晒開胃辣酒凍風螺感受到辣椒的刺激,再有風螺的鮮美滋味,最後以酒的香氣作為結尾👍螢光魷魚魷魚的嫩滑口感配上調味料所帶來的微妙風味唐揚豆池魚酥脆的外皮包住鮮甜的魚肉,做到外酥內嫩,好有層次豆芽韭菜花炒砂肝筋砂肝筋的鮮嫩口感與菜品的清淡味道相互融合,清爽而不失嫩滑,吃起來又不會感到油膩A5和牛坑腩肉質鮮嫩多汁,坑腩肉紋理分明,入口即化,帶有豐富的脂肪和濃郁的牛肉香味牛舌薄燒薄片的牛舌肉質鮮嫩,口感細膩,內部仍然保持了多汁的口感鐵板活北寄貝新鮮的北寄貝烹煮後仍保持鮮嫩多汁,完全感受到北寄貝的鮮甜😋鵝肝炒飯鵝肝的豐富的奶油口感與炒飯的香氣完美結合,每一口都散發著濃郁的美味。炒飯的米粒鬆軟且帶有微妙的焦香,與鵝肝的鮮嫩口感形成了絕佳的對比芝士御好燒必食的御好燒,濃郁的芝士完美結合。每一口咬下去都感受到濃郁的芝士香味,仲可以自行加上紫菜等配料叫埋來自日本的柚子梳打及桃味梳打原枝上真係好有日本風味😃😃

位於銅鑼灣鬧市中的一間鐵板燒居酒屋🏮
門口已經見到到鋪頭入面大量的霓虹燈,夠晒型格

頭盤沙律係凍蕃茄沙律,夠晒開胃

螢光魷魚
魷魚的嫩滑口感配上調味料所帶來的微妙風味

唐揚豆池魚
酥脆的外皮包住鮮甜的魚肉,做到外酥內嫩,好有層次

豆芽韭菜花炒砂肝筋

A5和牛坑腩

牛舌薄燒
薄片的牛舌肉質鮮嫩,口感細膩,內部仍然保持了多汁的口感

鐵板活北寄貝
新鮮的北寄貝烹煮後仍保持鮮嫩多汁,完全感受到北寄貝的鮮甜😋

叫埋來自日本的柚子梳打及桃味梳打
原枝上真係好有日本風味😃😃
銅鑼灣日式鐵板燒|Hungry Monkey一入餐廳😆座無虛席🥳氣氛滿瀉亦有多款特式美食😎🍽️日本章魚御好燒🍽️蛋、椰菜絲、低筋麵粉等材料拌勻再煎,加上燒汁、蛋黃醬,再撒上木魚碎,味道層次提升不少喔!😚🍽️芝士蛋奄列🍽️嫩嫩嘅滑蛋奄列包裹住流心度十足嘅芝士,邪惡到極點!😜🍽️南非鮑魚🍽️鮑魚質感嫩腍無比,鮮味十足!😌🍽️鐵板活北寄貝🍽️北寄貝爽脆多汁,必食!😉🍽️日本原隻活帆立貝🍽️啖啖肉嘅帆立貝,灑上蒜蓉蔥花,更突顯鮮味!😃🍽️辣酒凍風螺🍽️辣得非常惹味,食唔停,送酒一流!🍻

銅鑼灣日式鐵板燒|Hungry Monkey

一入餐廳😆座無虛席🥳氣氛滿瀉
亦有多款特式美食😎

🍽️日本章魚御好燒🍽️

🍽️芝士蛋奄列🍽️
嫩嫩嘅滑蛋奄列包裹住流心度十足嘅芝士,邪惡到極點!😜

🍽️南非鮑魚🍽️
鮑魚質感嫩腍無比,鮮味十足!😌

🍽️鐵板活北寄貝🍽️
北寄貝爽脆多汁,必食!😉

🍽️日本原隻活帆立貝🍽️
啖啖肉嘅帆立貝,灑上蒜蓉蔥花,更突顯鮮味!😃

🍽️辣酒凍風螺🍽️
辣得非常惹味,食唔停,送酒一流!🍻

位於銅鑼灣同荃灣都有分店嘅日式鐵板燒餐廳-Hungry Monkey🐵以霓虹燈做裝飾💡裝潢型格時尚😎選用高質新鮮食材🤩好似A5和牛、日本活帆立貝等,有好多特色燒物、酒肴、港島燒😍頭盤沙律蕃茄蒜子沙律🍅酸酸甜甜夠開胃😛辣酒凍風螺肉質爽口甜脆😛辣得相當過癮🌶️每一粒風螺都非常入味同惹味😙松葉蟹肉甲羅燒蟹膏上面有蟹肉、蟹子同蟹鉗🦀蟹味濃郁😋味道鮮甜厚燒牛舌厚切牛舌肉質綿密🐮肉汁豐富💦牛舌表面烤至焦香脆口🔥入口彈牙爽口,味道香濃😚日本章魚御好燒將低筋麵粉、蛋、椰菜等食材攪拌,再放喺鐵板上香煎,塗上醬汁同蛋黃醬,最後撒上木魚片同海苔粉🤩入口陣陣蛋香味,加入彈牙嘅章魚🐙口感豐富😛芝士蛋奄列嫰滑嘅奄列充滿蛋香,蛋味香濃🥚入面嘅流心芝士非常邪惡🧀南非鮑魚啖啖肉嘅南非鮑魚,鮮味十足👍🏻肉厚帶嚼勁,肉質軟韌😛鐵板活北寄貝北寄貝肉厚爽脆,鮮甜多汁💦帶有淡淡海水味🌊裙邊煙韌😛日本原隻活帆立貝帆立貝甜味濃郁,肉質彈牙😚加入咗蔥花同蒜蓉,食落更滋味😆芝士年糕外脆内軟嘅芝士年糕🧀入口軟滑煙韌,加上香味濃郁嘅芝士🧀非常芝味😛飲品方面叫咗悠久之梅雫十年熟成梅酒🥃檸檬威士忌割水🍋配搭燒物同海鮮,一邊食一邊飲酒夠晒一流👍🏻

頭盤沙律
蕃茄蒜子沙律🍅酸酸甜甜夠開胃😛

肉質爽口甜脆😛辣得相當過癮🌶️每一粒風螺都非常入味同惹味😙

松葉蟹肉甲羅燒
蟹膏上面有蟹肉、蟹子同蟹鉗🦀蟹味濃郁😋味道鮮甜

厚燒牛舌

日本章魚御好燒

芝士蛋奄列
嫰滑嘅奄列充滿蛋香,蛋味香濃🥚入面嘅流心芝士非常邪惡🧀

南非鮑魚
啖啖肉嘅南非鮑魚,鮮味十足👍🏻肉厚帶嚼勁,肉質軟韌😛

鐵板活北寄貝
北寄貝肉厚爽脆,鮮甜多汁💦帶有淡淡海水味🌊裙邊煙韌😛

日本原隻活帆立貝
帆立貝甜味濃郁,肉質彈牙😚加入咗蔥花同蒜蓉,食落更滋味😆

芝士年糕