2023-01-28
行完海之戀見到呢間日式居酒屋就去試下~沙律就試咗佢地嘅蕃茄蒜子沙律蕃茄已經處理過,經醋漬後爽口鮮甜。開胃菜另外仲叫咗另一款瑩光魷魚,餐廳擺盤好有心,放成扇形🤣清酒煮蜆,師傅一放上台已經覺得好可愛,完全無想象過清酒煮蜆都可以當禮包咁上菜,一打開絲帶陣陣酒香已經不停四散,配埋蜆肉鮮甜味美,非常滿足~終於到咗最期待嘅燒龍蝦🦞,店員好貼心另外再比咗兩份餐具我哋,龍蝦蝦膏好多,夠新鮮,蝦肉切成小塊混以蝦膏鮮味十足,激讚小食方面叫咗海膽熔岩魚餅,入面有爆醬海膽醬非常濃厚。另外唐揚魷魚鬚,炸得熱辣辣送酒一流豆芽韭菜花炒砂肝筋,差唔多台台都叫咗一碟,可見呢款深得食客歡迎,豆芽好香口香蔥御好燒,非常可愛盒入面原來放咗酸薑絲同埋紫菜碎,比客人隨意加入御好燒中。甜品叫咗朱古力夾餅雪糕同白桃雪葩,朱古力夾餅好有誠意~非常濃厚白桃雪葩酸酸甜甜,桃味十足,岩岩食完鐵板燒甜甜酸酸解哂飽膩感居酒屋飲品都幾有創意,試咗杯17碎半同埋2黃1猴,全杯都偏橘果類味重,唔錯~
行完海之戀見到呢間日式居酒屋就去試下~