2023-09-08 146 views
荃灣西呢間新穎的日本鐵板燒網上評價唔錯,相約朋友慶祝她的生日當天服務員好有心打電話通知留枱時間,同埋有介紹龍蝦係要預先留定,最後我地只有二位用餐所以沒有留,仲好有心問了生日朋友的名字,方便寫上名字帶點驚喜蘋果蟹子沙律🥗非常好的前菜,脆爽的青蘋果搭配著蟹籽的鮮味,再加上沙律醬的酸甜滋味,我們二個停不到口香蔥牛肉薄燒 牛肉薄切捲住大量香蔥,香蔥應該係略為炒香再被牛肉包住,深深感受到大量香蔥在口中的包圍,好好味煎明太子原條明太子略為煎香,帶點咸&微辣,超級好味辣酒凍風螺螺肉肉質爽口彈牙,有極濃郁嘅辣酒係入面PS 最後有一碟寫了名字的甜品,非常吸睛,打卡影相一流甜品有三款,三款都好特別,好好食呀!!

蘋果蟹子沙律🥗

煎明太子

原條明太子略為煎香,帶點咸&微辣,超級好味
辣酒凍風螺

螺肉肉質爽口彈牙,有極濃郁嘅辣酒係入面
PS 最後有一碟寫了名字的甜品,非常吸睛,打卡影相一流

甜品有三款,三款都好特別,好好食呀!!
2023-08-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 辣酒凍風螺
#HungryMonkey꧁荃灣高質鐵板燒,值得推介꧂“恍如置身日本居酒屋吧檯位可見到廚師即叫即燒龍蝦新鮮即取“#KakaEat食在香港#KakaEat食在荃灣西#KakaEatX日本菜#KakaEatX鐵板燒—- —-✄—- —- —- ✄—- —- —-“✿二人套餐B $698冲繩風沙律沖繩特產:海葡萄及苦瓜味道甘香清新,十分開胃“蟹膏豆腐脆內嫩配上濃郁蟹膏,十分鮮“辣酒凍風螺肉質爽口彈牙,味道少辣香麻“明太子廣島蠔蠔肥美鮮甜配上火炙明太子~正呀“伊比利亞豬簡單調味,十分juicy“波士頓龍蝦有蝦膏,好幸運呀肉質爽甜,蝦膏甘香“鵝肝炒飯鵝肝甘香,炒飯粒粒分明“鐵板梳乎厘兩層高,非常鬆軟疏乎厘味道一般,口感不錯罐頭水果麻麻地“✿炒麵飯 $108由雜菜、飯、麵組成口感特別值得一試“✿芝士御好燒 $98秘製醬汁加芝士,和風味濃“✿鐵板燒蠔4隻 $98對比起瘦左啲,但鮮味依然加啲檸檬有提鮮作用“😋味道:4/5✨環境:4/5👍🏻服務:3/5❤️‍🔥抵食:4/5👧🏻回頭:5/5
#HungryMonkey
꧁荃灣高質鐵板燒,值得推介꧂

恍如置身日本居酒屋

#KakaEatX鐵板燒
—- —-✄—- —- —- ✄—- —- —-

✿二人套餐B $698
沖繩特產:海葡萄及苦瓜
味道甘香清新,十分開胃

蟹膏豆腐
脆內嫩配上濃郁蟹膏,十分鮮

辣酒凍風螺
肉質爽口彈牙,味道少辣香麻

蠔肥美鮮甜配上火炙明太子~正呀

伊比利亞豬
簡單調味,十分juicy

有蝦膏,好幸運呀
肉質爽甜,蝦膏甘香

鵝肝炒飯
鵝肝甘香,炒飯粒粒分明

鐵板梳乎厘
兩層高,非常鬆軟疏乎厘
味道一般,口感不錯
罐頭水果麻麻地

✿炒麵飯 $108
由雜菜、飯、麵組成
口感特別值得一試

✿芝士御好燒 $98
秘製醬汁加芝士,和風味濃

✿鐵板燒蠔4隻 $98
對比起瘦左啲,但鮮味依然
加啲檸檬有提鮮作用

芝士御好燒
炒麵飯
炒麵飯
  • 沖繩風沙律
今日去咗荃灣食一間裝修好別緻嘅鐵板燒居酒屋我哋兩個人每人只有兩個lunch set真係好有驚喜物超所值性價比好高特別係加拿大龍蝦配他他醬睇相都見到龍蝦都好大隻淡淡龍蝦肉 仲要隻龍蝦好多膏啲膏仲係紅色硬膏 唔係黃膏配粒粒分明黃金炒飯🩷😋另一個揀咗安格斯牛扒安格斯真係整到三成熟 非常有水準時間同火候都控制得好好配上燒肉汁醬 非常惹味每個餐都包一個沙律、炒飯、湯同漬物另外小食有一份蟹肉忌廉薯餅最後仲有一人一粒炸朱古力球 yum😋😋我飲品揀左枝蘋果梳打飯腳老友揀左常規嘅無糖可樂總共食咗$428蚊 我哋兩個都食得飽飽 唔錯👍🏻
今日去咗荃灣食一間

另一個揀咗安格斯牛扒
安格斯真係整到三成熟 非常有水準
時間同火候都控制得好好
配上燒肉汁醬 非常惹味

每個餐都包一個沙律、炒飯、湯同漬物
另外小食有一份蟹肉忌廉薯餅
最後仲有一人一粒炸朱古力球 yum😋😋
我飲品揀左枝蘋果梳打
飯腳老友揀左常規嘅無糖可樂
總共食咗$428蚊 我哋兩個都食得飽飽 唔錯👍🏻
2023-08-31 91 views
Hungry monkey 以御好燒為主打的日本料理,加上裝修格調別具一格,非常有前衛感。頭盤沙律$28,侍應將沙律奉上的時候,同時會通知客人,這個是可以選擇留下或者取消。今天的沙律是蕃茄沙律,冰凍的蕃茄,酸酸甜甜,作為前菜非常合適。二人餐$398,包括青蘋果蟹籽沙律、蟹膏豆腐、燒鱈魚乾、清酒煮蜆、鐵板牛柳配芥末籽、蠔仔御好燒、朱古力雪糕窩夫配馬卡龍。青蘋果蟹籽沙律,青蘋果切絲之後香脆可口,混入沙律醬雪凍之後,味道更佳。蟹膏豆腐,豆腐炸過之後外脆內軟,加上蟹膏的咸香味道,層次感豐富。燒鱈魚乾,薄薄的說魚乾,香脆可口,加點七味粉和沙律醬味道更佳。清酒煮蜆,以透明煮食用的膠袋,包裹著的清酒煮蜆,清酒味道香濃,蜆肉味道十足。鐵板牛柳配芥末籽,牛柳外脆內軟,肉質豐富,烹煮時間掌握得很到位,加點芥末紙張,可以減少油膩感。蠔仔御好燒,木魚絲香味濃郁,這個蠔仔御好燒的味道有點似潮州蠔餅。朱古力雪糕窩夫配馬卡龍,馬卡龍外脆內軟,甜度適中,暫時以這間的馬卡龍最為美味。如果窩夫再香脆一點,配上朱古力雪糕會更美味。柚子雪葩$58,柚子味道香濃,吃完這個甜品,為今晚畫上一個完美的句號。

2023-08-31 58 views
今日喺荃灣海之戀商場逛街,喜歡商場種類繁多又有不錯嘅食肆,所以今日在這裏逗留了三個小時。行到攰攰地,又肚餓,經過hungry Monkey記得曾經喺銅鑼灣食過,食物質素都十分之高,所以今晚的晚餐在這裏開餐吧。二人餐$398。青蘋果蟹籽沙律,酸酸甜甜,非常開胃。蟹膏豆腐,鹹香味到十足。燒鱈魚乾,香脆可口,佐酒一流。清酒煮蜆,清洗得很乾淨,如果蜆肉再大一點更好。鐵板牛柳配芥末籽,五成熟,還帶點肉汁。蠔仔御好燒,蠔仔尺寸頗大,好味濃郁。朱古力雪糕窩夫配馬卡龍,馬卡龍好食過窩夫,甜度適中。海膽熔岩魚餅$58,進食時一定要好小心,因為海膽熔岩藏着魚餅裏面,非常之熱騰騰。唐揚甘蝦$88,蝦殼香脆可口,蝦肉味道鮮甜,又是佐酒的一道小菜。Suntory 特選生啤酒🍻$58,冰凍的啤酒杯加上冰凍的啤酒,已經令人可以加分。

二人餐$398。
青蘋果蟹籽沙律,酸酸甜甜,非常開胃。

蟹膏豆腐,鹹香味到十足。

燒鱈魚乾,香脆可口,佐酒一流。

清酒煮蜆,清洗得很乾淨,如果蜆肉再大一點更好。

鐵板牛柳配芥末籽,五成熟,還帶點肉汁。

蠔仔御好燒,蠔仔尺寸頗大,好味濃郁。

朱古力雪糕窩夫配馬卡龍,馬卡龍好食過窩夫,甜度適中。

2023-08-30 64 views
與朋友去Donki shopping 後,見到呢間餐廳的2人前龍蝦餐,幾吸引,$698由沙律到甜品7道菜,入去試吓先。🥗沖繩風沙律充滿日本🇯🇵風味嘅沙律,有冲繩嘅海葡萄、苦瓜、新鮮蔬菜🍅🥬,伴以酸酸甜甜的柚子沙律醬。頭盤:蟹膏豆腐、辣酒東風螺🦀Bite -size 的蟹膏豆腐,好香好滑。🌶️好耐冇食辣酒東風螺,東風螺肉質爽甜,中辣度,餐廳好細心,送上膠手套,戴上手套,慢慢食,好有風味;再飲啖冰凍🧊嘅「烏龍茶🌱$38」,好爽哈~🔥燒物:明太子廣島蠔、香蔥牛肉薄燒、香草他他波士頓龍蝦🦪廣島蠔肥美,加上美味明太子醬一齊燒,很有日式風味。🐂香蔥牛肉薄燒,有好多好多蔥😆,好正;廚師先把蔥粒煎香,再以牛肉捲起,入口咸香味十足,牛肉肉質都幾軟嫩,肉味濃郁。🦞每人半隻龍蝦,龍蝦肉上鋪滿了芝士,燒得十分惹味,龍蝦肉質彈牙,我哋食得好滋味。🥢鵝肝炒飯份量都幾大,米飯炒得粒粒分明好香口,加上煎得好香嘅鵝肝,豪華感十足。🍬鐵板梳乎厘空氣感十足的梳乎厘,口感軟綿綿,配埋味道清甜嘅鮮雜果粒粒一齊食,為這餐劃上甜美句號~💓

🥗沖繩風沙律

頭盤:
蟹膏豆腐、辣酒東風螺
🦀Bite -size 的蟹膏豆腐,好香好滑。

🔥燒物:
明太子廣島蠔、香蔥牛肉薄燒、香草他他波士頓龍蝦
🦪廣島蠔肥美,加上美味明太子醬一齊燒,很有日式風味。

🥢鵝肝炒飯

🍬鐵板梳乎厘
Type of Meal
Dinner
2023-08-29 61 views
同朋友👩🏻‍🦰一齊喺荃灣呢個商場🏬,諗住坐低食好嘢傾吓偈,大家一齊諗吓,我諗到呢間,問朋友👩🏻‍🦰意見,佢未食過,咁我就帶佢👩🏻‍🦰一齊過去開餐🤣我哋叫咗 $698「Hungry Monkey 海之戀店限定 2人前」,包括咗好多食物😋沖繩風沙律🥗 Okinawa Style Salad特別之處係有沖繩苦瓜、沖繩海藻,仲有沙律應有嘅沙律菜🤣、小蕃茄等,呢個沖繩風沙律🥗材料新鮮,感覺清新😋蟹膏豆腐 Tofu with Crab Paste豆腐都幾滑,有淡淡嘅蟹膏香味😋辣酒凍風螺 Chilli Hot Snails in Wine Sauce螺肉肉質結實又爽脆,放喺極濃郁嘅辣酒裏邊,食落好惹味🤩明太子廣島蠔 Hiroshima Oyster with Spicy Cod Roe蠔 燒熟咗依然大大隻,生嘅時候應該更加大隻🤣;廣島蠔 蠔味濃郁,加埋明太子,更加香口🤩香蔥牛肉薄燒 Thin Cut Beef with Scallion牛肉薄切捲住大量香蔥煎香,香蔥應該係稍為炒香咗先至被牛肉包住,亦都食到啲脆脆哋嘅蒜蓉粒;然後上邊又再加大量香蔥,所以呢個「牛肉卷」好清新好蔥味🤣香草他他波士頓龍蝦 B

沖繩風沙律🥗 Okinawa Style Salad

蟹膏豆腐 Tofu with Crab Paste
豆腐都幾滑,有淡淡嘅蟹膏香味😋

螺肉肉質結實又爽脆,放喺極濃郁嘅辣酒裏邊,食落好惹味🤩

香草他他波士頓龍蝦 Boston Lobster with Herb Tartare Sauce
波士頓🇺🇸龍蝦🦞肉質結實,幾鮮味,加埋好 creamy 嘅香草他他汁,好食🤣

鵝肝炒飯 Fried Rice With Foie Gras
炒飯炒得粒粒分明,香口好食,呢碟炒飯仲勁大碟🤩

鐵板梳乎厘 Soufflé
疏乎厘用大型銻盤裝住,幾特別嘅 presentation 🤩;疏乎厘極輕身,好滑,唔係好甜,眨吓眼就俾我哋掃清🤣

$58「巨峰乳酸梳打」:甜甜地,凍冰冰,清新好飲😊
$390 (Dinner)
2023-08-23 65 views
忌廉蟹肉薯餅喱個忌廉蟹肉薯餅一入口有好香忌廉味,而薯餅炸好又唔會凍晒,上到枱仲脆既。佢炸粉又唔會好多好厚,個可樂餅都唔錯。加拿大龍蝦配他他醬喱個龍蝦有啲驚喜,佢個龍蝦好多膏,上面有啲籽,睇落去都十分美味。另外佢隻龍蝦都比較屬於多肉,美中不足呢就係佢無夾爆個殼舊野,令拆佢個龍蝦鉗有啲吃力。安格斯牛扒喱個牛扒黎到我心諗嘩咁生,不過食落好有牛味。佢切到好有心思,每舊都有啲肥有啲肉咁。加埋個醬,蔥同炸蒜提升返佢個味。同埋原來咁生都可以咁好食,脂肪都有好濃既牛味。朱古力炸彈喱個都十分有趣,我睇佢成粒金莎咁。一食落去都幾特別,一咬穿佢就流晒啲朱古力醬出黎,仲要暖暖地,好似食緊心太軟咁,真係值得一試。環境佢裝修都好有日式風味,同埋啲黑板佢有畫啲猩猩係度,都得意。仲有吧枱位坐,可以睇到師傅炒野咁。
忌廉蟹肉薯餅

加拿大龍蝦配他他醬

安格斯牛扒

朱古力炸彈

2023-08-18 106 views
因為對能在登龍街開舖的食店有信心,所以來嘗試屋苑樓下的這間分店。結果,食物總結來說就是乏善可陳。同等價位下香港優質過呢間的居酒屋千千萬,除非你是霓虹燈愛好者,那來這間可得滿足。說到裝修就不得不提,門口見狀以為是有風格和心思的裝修特色,結果特色也只是霓虹燈😂哭笑不得,一如店內充斥著社交媒體熱門bgm歌曲的playlist一樣的風格,各花入各眼,在此就不用負面詞彙貼標籤了再說服務,如斯恐怖有生之年必入三甲,服務極之不專業極差的三甲。其他評論也有提到的剛坐下便送上需要收費的前菜,雖然是可退,但已奠定了此店服務宗旨為令客人不快的基調。優惠失真、上菜失神、收碟失明、收費失憶、甚至是過幾日還要失手打錯電話給客人,歎為觀止。請食客擦亮眼睛。

再說服務,如斯恐怖

請食客擦亮眼睛。
💛Hungry Monkey (荃灣西)👍🏻蕃茄蒜子沙律 $28多汁酸甜,清新開胃既小菜.✨二人套餐B $698👍🏻頭盤 - 冲繩風沙律海葡萄鹹鹹地脆脆地好食食緊魚子甘🤤苦瓜爽脆有啲甘,男朋友覺好食對我黎講係苦到震(勁怕苦)🥲😂.🫶🏻頭盤 - 蟹膏豆腐#大推💓 一啖放入口蟹膏味勁香濃,配埋嫩滑既豆腐勁match🤩.🫶🏻頭盤 - 辣酒凍風螺#大推💓 螺肉夠爽,味道香麻惹味係個好好既下酒小食😋.👍🏻頭盤 - 明太子廣島蠔蠔肥美鮮甜,一口爆汁🤤加埋明太子,成件事昇左.👍🏻主食 - 香蔥牛肉薄燒啲蔥多到滿寫,牛肉分量好闊佬牛味濃郁,有肉汁口感唔柴唔乾.👍🏻主食 - 波士頓龍蝦芝士龍蝦~無得輸✨彈牙鮮甜~極新鮮🦞.👍🏻主食 - A5和牛坑腩炒飯炒飯粒粒分明,肉粒唔算多飯量足,好香蒜味,算係甘啦😆.🤜🏽甜品 - 鐵板梳乎厘依個就牽強咗啲😂仲分到蛋白同蛋黃,口感唔太梳乎鮮果有啲酒味,幾得意既✨.🫶🏻厚燒牛舌 $128#大推💓必叫!勁好味呀🤩燒到岩岩好,外香內juicy厚切有口感,係幸福既感覺呀☺️📸13.08.2023.💁🏻‍♀️#大推有Heart小店💗必叫二人套餐B,性價比極高$698 有龍蝦、牛肉、
💛Hungry Monkey (荃灣西)
👍🏻蕃茄蒜子沙律 $28
多汁酸甜,清新開胃既小菜
✨二人套餐B $698
👍🏻頭盤 - 冲繩風沙律
海葡萄鹹鹹地脆脆地好食食緊魚子甘🤤
苦瓜爽脆有啲甘,男朋友覺好食
對我黎講係苦到震(勁怕苦)🥲😂
🫶🏻頭盤 - 蟹膏豆腐
#大推💓 一啖放入口
蟹膏味勁香濃,配埋嫩滑既豆腐勁match🤩
🫶🏻頭盤 - 辣酒凍風螺
#大推💓 螺肉夠爽,味道香麻惹味
係個好好既下酒小食😋
👍🏻頭盤 - 明太子廣島蠔
蠔肥美鮮甜,一口爆汁🤤
加埋明太子,成件事昇左
👍🏻主食 - 香蔥牛肉薄燒
啲蔥多到滿寫,牛肉分量好闊佬
牛味濃郁,有肉汁口感唔柴唔乾
👍🏻主食 - 波士頓龍蝦
芝士龍蝦~無得輸✨
彈牙鮮甜~極新鮮🦞
👍🏻主食 - A5和牛坑腩炒飯
炒飯粒粒分明,肉粒唔算多
飯量足,好香蒜味,算係甘啦😆
🤜🏽甜品 - 鐵板梳乎厘
依個就牽強咗啲😂
仲分到蛋白同蛋黃,口感唔太梳乎
鮮果有啲酒味,幾得意既✨
🫶🏻厚燒牛舌 $128
#大推💓必叫!勁好味呀🤩
燒到岩岩好,外香內juicy
厚切有口感,係幸福既感覺呀☺️
📸13.08.2023
💁🏻‍♀️#大推有Heart小店💗
必叫二人套餐B,性價比極高
$698 有龍蝦、牛肉、蠔
有頭盤、主食、甜品
食材新鮮有質素,份量足💓
可惜水果燒酎賣晒
有少少少少美中不足🤏🏻
不過當日都食得相當開心☺️
物超所值,定必回訪🙌🏻
👍鐘意既請Follow/Share/Like🙏
ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ•̫͡•ʔ
🧸#shinigamimeganeMAN 💁🏻‍♀️ @headlockstudio
🤞🏻#no852荃灣
蕃茄蒜子沙律
A5和牛坑腩炒飯
蕃茄蒜子沙律
2023-08-16 70 views
Set Lunch 附上沙律、炒飯、漬物、湯原燒牛舌 $128 ⭐⭐⭐⭐⭐誠意推介,極厚身牛脷外脆內軟,即叫即整 唯一挑剔咸度爭少少我自己另外問職員拎咗鹽加少少就剛剛好伊比利亞豬 $98 ⭐⭐️⭐️較薄身,肥瘦適中,有伊比利亞豬嘅油香👍🏻但好可惜稍為overcooked 炒飯 - 除餐附上 ⭐️⭐️⭐️粒粒分明 質地偏硬主菜黎左 但個飯等左好耐☹️沙律、漬物、湯 ⭐️⭐️全部冇特別Suntory premium Draft $58我最喜歡嘅啤酒 唔係咁多地方有On menu仲有Premium Black 或兩溝 $68/$78 燒牛脷基本上係佢哋嘅招牌菜但感覺上只有牛脷較為出色 題多話 海之戀幾乎冇泊車優惠HUNGRY MONKEY 另外仲有一間分店喺銅鑼灣供大家考慮整體評分:味道: 4/5 環境: 3.5/5服務: 3.5/5抵食: 3.5/5

Set Lunch
附上沙律、炒飯、漬物、湯

原燒牛舌 $128 ⭐⭐⭐⭐⭐
誠意推介,極厚身牛脷
外脆內軟,即叫即整
唯一挑剔咸度爭少少
我自己另外問職員拎咗鹽
加少少就剛剛好

伊比利亞豬 $98 ⭐⭐️⭐️
較薄身,肥瘦適中,有伊比利亞豬嘅油香👍🏻
但好可惜稍為overcooked

炒飯 - 除餐附上 ⭐️⭐️⭐️
粒粒分明 質地偏硬
主菜黎左 但個飯等左好耐☹️

沙律、漬物、湯 ⭐️⭐️
全部冇特別

環境: 3.5/5
服務: 3.5/5
抵食: 3.5/5
2023-05-13
$100 (Lunch)
2023-08-13 69 views
先講一下餐廳,門口大大隻字寫住Tappan Yaki,入去其實唔係你諗果種日式鐵板燒,內部環境比較似酒吧,okay 嘅。點了招牌菜─辣酒凍風螺。這碟風螺肉鮮嫩而不失咬口,辣中帶著微微的酒香,個汁真係好好味,令人回味無窮。搭配著一杯清爽的lemon sour 簡直是絕配!接著,我又點了招牌唐揚雞亦同唐揚豆池魚,外皮酥脆,加埋杯冰凍嘅酒,每一口都讓人愛不釋手。仲有試了他們的泡菜炒豬肉,酸辣的泡菜加豬肉好難唔好食,正路嘢。厚燒牛舌真係夠厚,有啲羶,睇你接唔接受到。最後加埋個日式燒餅,食飽飽。不過份量唔算大,大胃王就要睇住荷包喇!
2023-08-12 64 views
Hungry Monkey 之前試過銅鑼灣既Hungry Monkey,今次係荃灣食,都係非常好既體驗!新鮮蕃茄沙律搭配的日式醬汁,清爽開胃沖繩風沙律蔬菜清爽 仲有少見既苦瓜配料配上酸酸甜甜嘅醬汁 格外好味蟹膏豆腐一個非常嫩滑的口感,和鮮美的蟹肉好match!辣酒凍風螺西川麻辣口感 勁惹味明太子廣島蠔係我非常喜歡的一道菜,蠔肉鮮美,搭配上日式的明太子醬汁,味道非常濃郁!香蔥牛肉薄燒好經典既鐵板菜式牛肉的嫩度和香蔥的味道都非常到位。波士頓龍蝦用餐的亮點之一,龍蝦的肉質鮮美,搭配上獨特的日式醬汁,非常令人印象深刻A5和牛坑腩炒飯肉質鮮嫩,炒飯的香味也非常誘人。鐵板梳乎厘口感非常綿密,搭配上著新鮮生果
Hungry Monkey

新鮮蕃茄沙律
搭配的日式醬汁,清爽開胃

沖繩風沙律
蔬菜清爽 仲有少見既苦瓜配料
配上酸酸甜甜嘅醬汁 格外好味

蟹膏豆腐
一個非常嫩滑的口感,和鮮美的蟹肉好match!

西川麻辣口感 勁惹味

明太子廣島蠔
係我非常喜歡的一道菜,
蠔肉鮮美,搭配上日式的明太子醬汁,味道非常濃郁!

好經典既鐵板菜式
牛肉的嫩度和香蔥的味道都非常到位。

A5和牛坑腩炒飯
肉質鮮嫩,炒飯的香味也非常誘人。

鐵板梳乎厘
口感非常綿密,搭配上著新鮮生果
2023-08-12 2694 views
前排減肥目標達成!今日係獎勵自己瘋狂食既一日🤪🛎 $28 頭盤沙律蕃茄酸酸甜甜,非常開胃好完整咁切左6份,方便同朋友分享👍🏻有少少蒜香幾特別🛎 $68 唐揚魷魚鬚好大碟😳係鮮炸既熱辣辣!完全冇油益味🙏🏻我諗係呢到係經常換油既良心店再加啲檸檬,清曬成碟都唔膩👍🏻🛎 $98 明太子奄列日式奄列真係特別香滑🙈明太子份量都幾多!為奄列添加左咸香,入面仲要係流心的🥰🛎 $328 波士頓龍蝦大大隻🦞充滿芝士香肉質非常新鮮彈牙龍蝦蚶位亦都預先敲碎左,所以輕輕啪下就食到啲肉🤤🤤🤤🛎 $98 蠔(4隻)佢個碟都係蠔既形狀🤣好搞笑每隻蠔都好厚肉煎得好香之餘,保持到內裏軟滑🤪🛎 $178 明太子御好燒超足料😍😍😍御好燒口感鬆軟,上面鋪上滿滿既明太子,以及芝士焦香十足,勁惹味👅🛎 $48 朱古力炸彈有驚喜既甜品🤤外脆內流心!好香濃,暖暖既朱古力甜度適中🍫食個陣要小心🤣因為輕輕咬開後,朱古力漿會湧出黎🫣🛎 $48 桃味杭打🛎 $48 蘋果梳打因為我同朋友都要揸車就冇飲酒,但呢到酒既種類繁多,見到好多台都有叫!下次要再黎試試🤪無酒精飲品都唔錯,而呢兩款果味梳打就係日本直送🤣天然既果甜,加上梳打,真係好爽💕🌐 環境
前排減肥目標達成!今日係獎勵自己瘋狂食既一日🤪

🛎 $28 頭盤沙律
蕃茄酸酸甜甜,非常開胃
好完整咁切左6份,方便同朋友分享👍🏻
有少少蒜香幾特別

🛎 $68 唐揚魷魚鬚
好大碟😳
係鮮炸既熱辣辣!
完全冇油益味🙏🏻我諗係呢到係經常換油既良心店
再加啲檸檬,清曬成碟都唔膩👍🏻

🛎 $98 明太子奄列
日式奄列真係特別香滑🙈
明太子份量都幾多!
為奄列添加左咸香,
入面仲要係流心的🥰

🛎 $328 波士頓龍蝦
大大隻🦞
充滿芝士香
肉質非常新鮮彈牙
龍蝦蚶位亦都預先敲碎左,所以輕輕啪下就食到啲肉🤤🤤🤤

🛎 $98 蠔(4隻)
佢個碟都係蠔既形狀🤣好搞笑
每隻蠔都好厚肉
煎得好香之餘,保持到內裏軟滑🤪

🛎 $178 明太子御好燒
超足料😍😍😍
御好燒口感鬆軟,
上面鋪上滿滿既明太子,以及芝士
焦香十足,勁惹味👅

🛎 $48 朱古力炸彈
有驚喜既甜品🤤
外脆內流心!
好香濃,暖暖既朱古力甜度適中🍫
食個陣要小心🤣因為輕輕咬開後,朱古力漿會湧出黎🫣

🛎 $48 桃味杭打
🛎 $48 蘋果梳打
下次要再黎試試🤪
無酒精飲品都唔錯,而呢兩款果味梳打就係日本直送🤣
天然既果甜,加上梳打,真係好爽💕

🌐 環境/服務
呢到有卡位,亦有bar台位🫶🏻
Bar台位可以睇到師傅鐵板燒既過程
燈光暗暗地幾有feel
好岩慶生/聚會談心!🫂
  • 頭盤沙律
  • 唐揚魷魚鬚
  • 明太子御好燒
2023-08-08 76 views
今次去荃灣覓食😆係荃灣行緊商場,lunch time時見到呢個餐廳的lunch menu好似唔錯,咁就試下呢間。香蔥牛肉薄燒 $98呢個牛肉燒得非常好食。牛肉食落好juicy,不乾不韌,食落牛味十足,油香四溢,仲有少少辣辣地,非常惹味,配埋香蔥同炸蒜粒,味道昇華哂🤤海鮮定食 $108海鮮有蠔,蛤,八爪魚,帶子,墊底有芽菜。蠔都幾大隻,蛤數量都多,不過有幾隻食都有少少沙😅八爪魚非常爽口彈牙,都易咬開唔算太韌。帶子都幾好食,有外脆內軟的口感。墊底的芽菜吸收哂海鮮的鮮味,送飯一流。跟餐有味噌湯,沙律,麻醬豆腐同炒飯。味噌湯同沙律正常發揮,麻醬豆腐味道甜甜地,豆味都濃。炒飯食落都幾乾身,配埋蔥同炸蒜片非常香口惹味。海膽溶岩魚餅 +$15其實就係蟹籽丸芝心丸d friend🤣食落唔係好食得出海膽的味,不過餡都算多,魚餅部分正常發揮,無乜特別驚喜。Hungry Monkey (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場3樓3016號舖*上述文章只供參考及以當時價格為準

香蔥牛肉薄燒 $98

海鮮定食 $108

跟餐有味噌湯,沙律,麻醬豆腐同炒飯。

海膽溶岩魚餅 +$15

Hungry Monkey (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場3樓3016號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準