2024-08-22
HuTong !🥢同朋友慶祝生日🎂第一次食呢間ʙʀᴜɴᴄʜ👯♀️𝘚𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥 𝘉𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘧𝘰𝘳 𝘵𝘩𝘦 𝘔𝘦𝘯𝘶 $798𝟷𝟸𝟶 ᴍɪɴᴜᴛᴇs ғʀᴇᴇ-ғʟᴏᴡ sᴀɪɴᴛ-ʟᴏᴜɪs, ʙʟᴀɴᴄ ᴅᴇ ʙʟᴀɴᴄs ʙʀᴜᴛ, ɴ.ᴠ sᴏᴍᴍᴇʟɪᴇʀs sᴇʟᴇᴄᴛɪᴏɴ ᴏғ sᴀᴋᴇ, ᴄʜɪɴᴇsᴇ ᴡɪɴᴇ, ᴡʜɪᴛᴇ & ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ sᴇᴀsᴏɴᴀʟ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟs, ᴍᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ, ʙᴇᴇʀ, sᴘᴀʀᴋʟɪɴɢ ᴛᴇᴀ, sᴏғᴛ ᴅʀɪɴᴋ & ᴊᴜɪᴄᴇs點心頭盤係任食的👅但係你一坐低佢會全部俾咗一份你先👯♀️-蜜汁叉燒包🐷-泡椒蝦餃🦐-魚籽燒賣-紅油抄手🥟-心內美蘿蔔絲酥餅-蓮藕海鮮餅-竹碳魚香咸水角-籐椒鮮鮑片-椒鹽大墨🦑-香酥脆茄子🍆-紅菜頭野菌餃🍄🟫-黃耳野菌素春卷🍄🟫自己本身都好鍾意食點心所以基本上樣樣我都覺得幾好食比較出色嘅有脆茄子,佢係好似椒鹽炸咁,一開頭我以為係椒鹽脆豆腐,點知原來係茄子😂😂另外個椒鹽墨魚都好出色,佢唔會好難咬,好腍好入味同埋個椒鹽真係好香🤤主菜就係以下揀四款-川式香辣爆炒龍蝦🦞-豆酥鱈魚🐟-糖醋
同朋友慶祝生日🎂
-紅菜頭野菌餃🍄🟫
-黃耳野菌素春卷🍄🟫
自己本身都好鍾意食點心
所以基本上樣樣我都覺得幾好食
比較出色嘅有脆茄子,佢係好似椒鹽炸咁,
一開頭我以為係椒鹽脆豆腐,點知原來係茄子😂😂
主菜就係以下揀四款
-麻婆豆腐
-乾煸四季豆🫛
-野菌生菜包🍄🟫
-鮮淮山百合銀杏炒蘭度
我哋就揀咗炒龍蝦,炒黑毛豬,牛小排同埋麻婆豆腐👅
炒龍蝦,基本上我見到台台都有嗌😂個龍蝦係超好食,佢炒得好香🤤龍蝦肉好爽口好彈牙🩷
黑毛豬個汁都好香嘅,肉質方面都好腍,不過嗰陣時已經好飽,基本上唔係好食得落任何嘢🥲
個牛小排相對會比較失望咗,因為有啲難咬好韌😢
個麻婆豆腐都好香🤤啲豆腐超滑🩷
麻香味都夠,佢唔會做到好辣
所以基本上唔太食到辣嘅人都會食到😂即係我😗
甜品方面
佢會係一個廚師嘅推介甜品拼盤🍰🍰
去到甜品其實根本上我已經食唔落任何嘢😢
甜品唔算好突出,普普通通👅
食到一半嘅時候會有有人嚟做表演,咁啱企喺我哋前面嗰個係一個外國人黎,我自己覺得外國人着旗袍係特別另有一番風味,佢着得勁靚🩷🩷
環境方面🩷
佢樓底做到好高,所以成個感覺好開揚同埋好闊落,旁邊全部做晒落地玻璃,所以喺訂枱嘅時候亦都可以同返同事講睇吓可唔可以盡量安排到窗邊位,打卡都會靚啲😂😂
Hutong Brunch👯♀️