KABOOM

2024-09-19 4527 views
呢間餐廳Cocktail 款式都幾得意,以唔同心情為主題,今次簡左兩款!Miss You:以鳥形的酒杯展示,伴隨花花,賣相偏少女粉色,較易入口~I need to clear my mind,味道較fresh,顏色都好fresh,加左好多花花泡泡~Tom Yum Coconut Risotto with Hokkaido Scallops and Sea Urchin椰子冬陰功製成的Risotto有驚喜,味道帶少少辣,Risotto口感煙韌,加入北海道海膽、帶子,更加鮮味十足,值得推薦!Grilled Spanish Octopus Thick Egg Noodle with Pad Thai Crab Sauce烤西班牙八爪魚腳,肉質十分柔軟而有彈性,比較特別選用左蛋麵,加左 Pad Thai的醬汁烹煮,味道甜甜地幾有趣,混左西式東南亞手法烹煮,相對較少見所以非常推薦~~

Miss You:以鳥形的酒杯展示,伴隨花花,
賣相偏少女粉色,較易入口~

椰子冬陰功製成的Risotto有驚喜,

烤西班牙八爪魚腳,
混左西式東南亞手法烹煮,相對較少見所以非常推薦~~
2024-09-16
2024-08-08 10624 views
之前同老公情人節嚟過呢間食飯,今日再嚟食晚飯~餐廳分咗兩層,有天台室外同室內,兩層都望到維港海景~ 裝修以木系風格為主,營造好似海灘餐廳一樣的環境,感覺好chill ~呢度最出名就係有好多特色打卡cocktail/mocktail, 我哋坐咗喺吧枱位置,見到bartender沖到冇停手就知道幾旺場啦~Mandalay $68椰子造型嘅Mocktail,加入芒果漿、菠蘿汁、檸檬汁,味道酸甜,充滿熱帶風情Padang $68西瓜配青檸汁同蜜桃梳打,清新醒神KABOOM Sharing Platter $248- 豐富小食拼盤,有5款,每款4-6件,包括豬肉串、炸單骨雞翅、泰式魚餅、春卷、蝦棗- 全部都熱辣辣,炸得好香口- 配咗三款醬汁:泰式甜辣醬、辣椒蛋黃醬、酸忌廉醬,非常開胃惹味Cereal Butter Prawn $128- 炸得好香脆,牛油香味配檸檬草同咖喱葉更香更惹味- 加上粟米片口感更香脆- 虎蝦夠晒新鮮,肉質爽口彈牙,大隻啖啖肉Thai Lobster Sauce Strozzapreti Pasta with Lobster Tail $268- 原條龍蝦尾好大條,仲要起晒

Mandalay $68
Mandalay

Padang $68
西瓜配青檸汁同蜜桃梳打,清新醒神
Padang

KABOOM Sharing Platter $248
- 全部都熱辣辣,炸得好香口

Cereal Butter Prawn $128
- 炸得好香脆,牛油香味配檸檬草同咖喱葉更香更惹味
- 加上粟米片口感更香脆
- 虎蝦夠晒新鮮,肉質爽口彈牙,大隻啖啖肉
Cereal Butter Prawn

- 原條龍蝦尾好大條,仲要起晒肉,啖啖肉超鮮味,肉質爽口彈牙~
- 配上濃厚嘅泰式醬汁,加入咗椰奶更香滑creamy
- 仲有特色短捲麵,口感彈牙又掛汁

Massaman Curry Risotto with Sea Urchin and Hokkaido Scallop $208
- 海膽帶子配咖喱意大利飯呢個組合好創新,馬薩曼咖哩香濃得來唔會好鹹或好辣,帶出海鮮嘅鮮味之餘又別有一番風味
- 香煎帶子肉質爽口Juicy,配埋海膽香濃好creamy
- 意大利飯軟硬適中,吸收哂濃厚嘅醬汁

整體食物質素非常不錯,價錢合理;環境舒適有氣氛,仲配咗個維港靚景;服務態度親切熱情,適合聚餐或者情侶慶祝。
Mandalay
Padang
Cereal Butter Prawn
  • Lobster Pasta with Lobster Tail
2024-10-04 855 views
有情調又有得食同飲嘅泰fusion菜可以試下Kamboo🥳室內室外都有得坐,仲要有維港景😎想同Bartender有多D交流可以坐bar台,即席睇到佢地整好多特色cocktail🍸每杯配搭都好有心思,整得好靚,飲多2杯都仲得😎前菜嘅Sharing Platter份量超多,種類都唔少,所有炸物都整得好香脆,幾個人食岩岩好😎鐘意食油甘魚可以試下hamachi cevechi,魚肉厚身爽滑,味道鮮甜🥳主食好欣賞Gai Yang Chicken🍗 超大件,皮脆焦香,好香泰式香料味😎肉質超鮮嫩,仲有烤餅配搭,夠飽😙Cod Fish銀鱈魚有2大件,肉身都好嫩滑😝正
Cod Fish銀鱈魚有2大件,肉身都好嫩滑😝正
2024-09-27 1763 views
🌚有得睇維港景嘅靚靚餐廳🌌今日宵夜時間黎到 梗係要飲番杯Cocktail先啦🍷呢度嘅Cocktail款式真係幾多😗而且每一個都有特別嘅名稱我今日叫嘅係I Need To Clear My Mind!😉😉😎果然飲落口係好Refreshing嘅入邊有Kaffir Lime Infused Vodka, 充滿青檸嘅味道💚而且仲有Yuzu Juice, Kalamansi Juice and Green Apple Syrup所以一路飲都係覺得好似飲緊果汁咁樣🤪🤪最特別嘅係個造型係一個大型貝殼🐚再加埋泡泡🛁係冇飲管㗎 要喺個貝殼邊度飲 好特別😙😙“Stop for a moment, take a deep breath and listen to the sound of ocean by putting your ear next to the seashell. It helps.”😉😉另一杯叫咗Mock-tail💚Jambi(Coconut Foam, Apple Juice, Pandan Syrup with Bergamot Flavour)有成大塊斑斕葉 一路都有好香嘅斑斕味而
🌚有得睇維港景嘅靚靚餐廳🌌
今日宵夜時間黎到 梗係要飲番杯Cocktail先啦🍷
呢度嘅Cocktail款式真係幾多😗
而且每一個都有特別嘅名稱
我今日叫嘅係
I Need To Clear My Mind!😉😉😎
果然飲落口係好Refreshing嘅
入邊有Kaffir Lime Infused Vodka,
充滿青檸嘅味道💚

有成大塊斑斕葉 一路都有好香嘅斑斕味
而且面頭仲有啲泡泡 多咗一層口感

食嘢梗係要飲嘢㗎啦
飲嘢又梗係要食嘢㗎啦🤣🤣

KABOOM Snacks Combo 真係好豐富🫣已經包晒 Pork skewers, chicken wings, Thai fish cakes, netted spring rolls and prawn jujube🍱
每款食物都熱辣辣脆卜卜,仲有三款醬料沙律sour cream醬,辣醬,甜酸醬😎😎

小食拼盤冇包嘅就係 who doesn’t love 🍟
所以我哋再加埋呢一個 鹹鹹地
又幾好味喎

2024-09-24 3155 views
去過一次就深深俾佢嘅景色吸引,今日又想再同朋友試下😍今日同朋友book到位,emcore 吧枱嘅位置,係吧台可以欣賞到好多靚靚cocktail,岩曬打卡呀😍 我地叫左2杯,一杯係菠蘿造型,一個係浴缸🛁款,好可愛呀😍😍我地叫左2個apptizer,一個係魷魚,一個係他他,食到2個食材都好新鮮呀,而且味道好好,我同朋友都覺得好好食😋main course叫左chicken and 龍蝦🦞pasta 😌😋 雞超大份,外脆內嫩🥹🥹 意粉既龍蝦味都好出,而且龍蝦份量都大,性價比高,好正👍🏼下次會再encore呢間咁靚餐廳,再試下唔同嘅嘢食同欣賞呢個靚景😃
去過一次就深深俾佢嘅景色吸引,今日又想再同朋友試下😍

2024-09-20 3208 views
首先,上rooftop 條樓梯好邋遢!帶客人去完全唔見得人!第二,突然之間加咗個戶外蓬完全睇唔到景,又熱,坐得又迫!唔明點解冇落雨都要set蓬!服務態度差又唔預先set table。刀叉都要嗌先至攞嚟!食物太普通,啲雞又乾又實。每一杯嘢飲要等超過15分鐘。八個人食咗5000幾蚊完全唔值! 訂Rooftop就係想有view 睇,但餐廳set到個蓬非常低,幾乎掂到客人個頭,令到成個環境非常焗,非常離譜,早知坐室內好過!坦白講非常失望,今日帶客去食飯勁失禮!一定冇下次!
服務態度差又唔預先set table。刀叉都要嗌先至攞嚟!
食物太普通,啲雞又乾又實。每一杯嘢飲要等超過15分鐘。
八個人食咗5000幾蚊完全唔值!
坦白講非常失望,今日帶客去食飯勁失禮!一定冇下次!
2024-09-19 3357 views
餐廳有室內及室外部分,室外部分有帳篷,配上黃色的露營燈很有FEEL有露營的感覺,而且能看到維港海景觀令人賞心悅目KABOOM Sharing Platter (For 2-3 persons)$248.0有五款小吃的特色拼盆,包括炸單骨雞翼、泰式蝦餅、蝦棗、春卷和豬肉串雞翼炸得香脆無油很惹味!Grilled Gai Yang Chicken$238.0雞皮烤得很香脆,配上特製的泰式醃料,而且配菜亦很豐富,烤牛油薄餅有香濃的牛油味Thai Crispy Pata$248.0炸得脆脆的豬皮外,肉又嫩又酥、而且很有嚼勁,在配上醃紅蘿蔔跟特製的醬,很美味Cocktail:I Need To Keep Fit!$128.0帶點青瓜香氣,很清新,有甜甜的麻糬朱古力曲奇中和酒精Let's Get Cracking!$128.0

KABOOM Sharing Platter
雞翼炸得香脆無油很惹味!

Thai Crispy Pata$248.0

Cocktail:
I Need To Keep Fit!
I Need To Keep Fit!$128.0
帶點青瓜香氣,很清新,有甜甜的麻糬朱古力曲奇中和酒精
Let's Get Cracking!
Let's Get Cracking!$128.0
Thai Crispy Pata
I Need To Keep Fit!
Let's Get Cracking!
  • Let'sGetCracking!
  • INeedToKeepFit!
  • KABOOMSharingPlatter
  • ThaiCrispyPata
  • GrilledGaiYangChicken
2024-09-19 2720 views
今日嚟到呢間打卡餐廳Kaboo,坐嘅位置係天台嘅位置,望住成個維港,太陽落山之後燈光都幾有氣氛。生牛肉他他以新鮮的生牛肉為主角,係搭配香料、橄欖油和檸檬汁,呈現出獨特的風味。肉質鮮嫩,口感滑順,香料的搭配使整道菜品更加立體,十分適合搭配脆餅或麵包,是一道極具開胃效果的前菜。參三巴醬燒魔鬼魚搭配香辣的參巴醬,味道濃郁。魚肉鮮嫩,醬汁的辣和香氣相互融合,讓每一口都充滿驚喜。燒烤的方式使魚肉外焦內,調味略鹹,不過尚算合格。咖喱油封鴨髀香濃的咖喱醬,味道獨特。咖喱的香氣和鴨肉的鮮味完美結合,口感層次豐富。另外,我哋嗌咗兩杯Cocktail ,都還可以,有啲泰式風情。

生牛肉他他

參三巴醬燒魔鬼魚

咖喱油封鴨髀

2024-09-08
Type of Meal
Dinner
2024-09-19 2406 views
好少夜景🌃咁靚既餐廳🍴性價比咁高,慶祝生日,記念日,夜晚嘆番杯,連旅客都好適合❤️就連室內室外都見到維港景色,絕對一流👍🏻KABOOM Sharing Platter泰國拼盤,份量好多,絕對足多3-4人食蝦餅,魚餅,泰卷,脆炸單骨雞翼,腸仔,另外,仲有3個醬汁Deep Sea Tacos🌮 墨西哥卷入面有滿滿蝦肉,青瓜,口感爽脆,面上佈滿三文魚籽,仲有輕輕咖哩薑黃沙律醬汁Lobster Pasta With Lobster Tail原隻龍蝦🦞意粉🍝掛滿濃郁龍蝦汁,實在太惹味Oven Baked Sambal Stingray🐟從來未吃到魔鬼魚的我,好特別菜式原來啲骨會一疏疏魚翅咁,肉汁頗扎實配上參巴醬汁,微辣頗為惹味黎到維港景色,當然嘆番杯cocktails 🍹🍹Damn Pissed Off!🍹Miss You!🥳就連cocktails都好有特色Damn Pissed Off!開左盤浴缸🛁,還有三條玫瑰花瓣,真係好冧,上面泡沫🫧為蛋白,下面味道有點似雜果賓治,有熱情果,菠蘿🍍,少量vodka,女仔易入口!Miss You!,以雀仔🦤呈上,粉紅pink pink,打卡📸好靚,入口甜甜酸酸
就連室內室外都見到維港景色,絕對一流👍🏻

泰國拼盤,份量好多,絕對足多3-4人食
蝦餅,魚餅,泰卷,脆炸單骨雞翼,腸仔,另外,仲有3個醬汁

Deep Sea Tacos🌮

原隻龍蝦🦞意粉🍝掛滿濃郁龍蝦汁,實在太惹味

Oven Baked Sambal Stingray🐟
從來未吃到魔鬼魚的我,好特別菜式
原來啲骨會一疏疏魚翅咁,肉汁頗扎實
配上參巴醬汁,微辣頗為惹味

黎到維港景色,當然嘆番杯cocktails 🍹
🍹Damn Pissed Off!
🍹Miss You!

🥳就連cocktails都好有特色

Miss You!,以雀仔🦤呈上,粉紅pink pink,打卡📸好靚,入口甜甜酸酸,有🍑酒,vodka ,柚子汁,玫瑰糖漿,女仔都好啱飲🥰
尖沙咀酒吧餐廳Kaboom環境一流無論室內還是天台酒吧同樣坐擁維港景致食物是東南亞fusion菜 味道出色這裡的cocktail亦非常igable無論想和朋友喝一杯或吃個晚飯同樣適合Damn Pissed Off!Tonight is Gonna be a Good Night!老實說 我們真的為了打卡而點的cocktails直接跟bartender說想要浴缸和有花花的兩杯都好好喝 Damn pissed off果味較重另一杯帶點檸檬味 酒味不太濃蠻適合女生Deep fried Pork spring roll即炸熱辣辣 裡面有肉碎和木耳粉絲蘿蔔絲口感豐富 沾些泰式醬汁更惹味Thai Beef Tartare with Bone Marrow牛肉他他混入泰式香料 還有燒牛骨髓的油香配脆片同吃 是個蠻出色的appetiserGrilled Gai Yang Chicken原隻泰式烤雞 肉質嫩滑又惹味 伴以煙韌泰式薄餅和烤彩椒雜菜 份量好大Lobster Pasta 龍蝦汁煮意粉口感彈牙 龍蝦肉結實爽甜
尖沙咀酒吧餐廳Kaboom環境一流
無論室內還是天台酒吧同樣坐擁維港景致
食物是東南亞fusion菜 味道出色
這裡的cocktail亦非常igable
無論想和朋友喝一杯或吃個晚飯同樣適合
Damn Pissed Off!

老實說 我們真的為了打卡而點的cocktails

原隻泰式烤雞 肉質嫩滑又惹味
伴以煙韌泰式薄餅和烤彩椒雜菜 份量好大

Lobster Pasta
龍蝦汁煮意粉口感彈牙 龍蝦肉結實爽甜
《KABOOM - 尖沙咀》星期五放工,例牌都要鬆一鬆☺️有陣時收工之後真係想好好休息吓飲杯嘢放空一下自己😉而家有好多餐廳其實都有埋酒吧,可以食飯飲酒一條龍唔使四圍轉場,餐廳仲可以幫你配搭一下食物同埋適合嘅酒精飲品🤓所以上個禮拜五,我就book咗枱去尖沙咀呢一間人氣嘅泰式餐廳食飯兼飲杯嘢,餐廳有分室外位置同室內位置,天氣涼啲嘅話坐出邊可以望住維港海景,成件事好浪漫啊☺️當晚我喺餐廳室內食完飯之後都轉左上去天台位置繼續飲嘢😎雖然當日天氣有點熱,但係坐喺rooftop 其實一啲都唔覺得翳焗,除咗有海風之外,餐廳都安排咗好多冷風機喺呢度調節溫度,情況許可下,其實我會喜歡坐天台多啲,個感覺有啲似喺芭堤雅海邊嘅餐館,望住bartender 調酒,聽住音樂,成件事好chill💁🏻‍♀️Thai Beef Tartare with Bone Marrow泰式牛肉他他拌牛骨髓嘅味道有別於出邊西餐廳食到嘅咁creamy,呢一度加入咗泰式嘅做法,食落酸酸地又帶啲香料嘅風味,仲有青檸嘅清新,咬落有口感,將他他醬塗抹於薄脆片上面食幾開胃,而且份量都唔少㗎💁🏻‍♀️Goi Cuon Salmon Rice Paper
《KABOOM - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️Goi Cuon Salmon Rice Paper Rolls

三文魚米卷入面包住嘅係用咗泰式醬汁醃製過嘅三文魚刺身,仲有爽口嘅青瓜同埋蘿蔔,外皮咬落煙煙韌韌又好香米味,少少旁邊辣辣地嘅醬汁食都幾惹味,我覺得最正係佢呢一個米卷絕對唔似前菜嘅感覺,反而有啲似主食,配一啲比較dry少少嘅酒精飲品應該幾唔錯👍🏻

💁🏻‍♀️Flank Steak with Tomato Butter Risotto

主食方面,我哋叫咗兩個主菜share一齊食,呢一個risotto 個醬汁係用咗蕃茄醬再拌埋忌廉汁製成,同樣地係食到唔少香料嘅味道,例如九層塔、檸檬葉等,感覺好易入口同埋好清新,上面嘅牛肉應該係用慢煮製成再煎香,咬落好軟腍,但係外層有招脆嘅口感,唔需要點任何調味都好好食啦

💁🏻‍♀️Thai Crispy Pata

本身唔知叫咩好,店員就推介我試吓佢哋嘅pata,原來即係脆豬手😂超大份,我覺得兩個人食都完全唔過分,豬手外皮好脆,入面嘅皮脂充滿膠質,呢個時候就梗係要飲啤酒中和一下油膩感覺,佢入面嘅肉都煮到好軟腍腍,點埋旁邊嘅甜酸醬就最啱不過,連旁邊嘅沙律菜都好好食,用咗黑醋汁拌碟,如果唔介意旁人嘅目光,真係好想拎起舊骨頭嚟咬😂因為旁邊仲有好多膠原同埋好多筋膜都好惹味㗎🤭

💁🏻‍♀️Damn Pissed Off!

食飯嘅時候唔想飲咁濃烈嘅酒精,所以我哋兩個人叫咗唔同嘅Cocktail試吓,因為呢一度嘅雞尾酒其實好有名㗎😌好多人專程過嚟打卡😜第一杯嘅Damn Pissed off 外型十分可愛,佢係用咗一個浴缸造型嘅杯裝住Vodka同埋熱帶果蓉製成嘅Cocktail,入口Fruity 而且解渴,仲好打卡able,旁邊仲有隻鴨仔添😍

💁🏻‍♀️No More OT Please!

雖然我好少OT,但係我都希望以後都唔使OT🤓店員推介嘅呢一杯Cocktail都係味道較香甜,用咗一隻雀仔造型嘅杯裝住,入邊有石榴汁、檸檬汁等調味,酒味比較上濃少少,我覺得作為pre-drink 既cocktail 黎講仲可以濃多少少🙂‍↔️不過其實我哋食完飯之後都轉左去天台度繼續飲🥰圓滿嘅Happy Friday
2024-09-12
由book位開始已見倒餐廳行政混亂1. what’s app日期搞錯 2. Request左要high chair 去到門口先話無3. 自己網站話8位先收min charge$350 per head, 但我哋6大1細又話要收. 4.WhatsApp講好小朋友(1歲半)唔計min charge,去到食完話我哋未meet min. charge, ,再叫嘢食之後先發現原來連1歲半果位都要俾min.charge. 要極力爭取先waive倒部份甜品食物方面,sharing platter全部都係熱氣氣炸鍋系列,Main個雞,risotto係cafe質素,octopus pasta係唔錯嘅. 環境方面,其實好多大廈擋住,同樣價錢,尖沙咀有更好嘅海景餐廳比比皆是。總括然而,龍門任佢擺,如果英文一般,唔叻用英文溝通/唔想鬧交就搵過第二間啦
由book位開始已見倒餐廳行政混亂
1. what’s app日期搞錯

2024-09-14 1808 views
朋友生日,同朋友去慶祝,環境靚係首選!朋友一上到餐廳,見到有維港景色,已經心心眼😍⭐️woo…what a day / canloocan叫咗杯cocktail 同杯mocktail兩杯都整得好靚!打卡一流!cocktail都好易入口,甜甜哋,女士都好啱!杯mocktail 都幾大杯,滿滿嘅果汁味,屬於甜類,好啱我哋😂😂⭐️Kaboom sharing platter2至3人份,伴cocktail真係好鬼夾,啱啱炸完上碟,好好食,擺耐咗會有啲硬,所以要趁熱食!😋😋⭐️Red prawn and scallop carpaccio有2碟分開上,好抵食喎!red prawn配埋柚子好清新!scallop同red prawn 薄片配上青咖喱汁,好好食👍🏻👍🏻⭐️Thai lobster sauce spaghetti with Canada lobster tail 呢個汁整得好正,龍蝦汁好濃,意粉入晒味🤤🤤龍蝦尾大大隻!夠晒啖啖肉!⭐️Oven baked sambal stingray無諗過咁大份,成隻碟咁大😂😂啲肉質好滑!好多肉,我朋友原來第一次食魔鬼魚,佢食完大讚!環境真係好靚好舒服,仲有天台

⭐️woo…what a day / canloocan
叫咗杯cocktail 同杯mocktail

⭐️Kaboom sharing platter

⭐️Oven baked sambal stingray

環境真係好靚好舒服,仲有天台坐outdoor,下次可以試下,服務都好好,成個感覺都好chill💕朋友話好開心😁

2024-09-13 1889 views
今次揀咗依間泰國菜,三個人叫咗三份Weekend Lunch set,每個set $258 ,有湯、一個頭盤、一個main,有埋野飲,仲可以加錢要個甜品,真係好抵啊!!😍STARTER 頭盤🩶CRAB CAKE WITH CHILLI CRAB SAUCE比想像中大嚿嘅蟹肉餅,每一啖都有濃濃嘅蟹肉,再配埋蟹醬,個配搭令人食完仲想食。🩶VIET-STYLE CLAMS WITH LEMONGRASS COCONUT SAUCE每一個殼入邊都充滿住肉,而且啲肉都大大粒,個汁仲好Creamy,每一啖都要飲埋啲汁。🩶GRILLED PORK CHEEK ORANGE SALAD WITH THAI DRESSING雖然佢係前菜,但係個份量都好充足,有好多豬頸肉,再配埋啲菜同個酸味味嘅汁,真係好開胃。MAIN COURSE 主菜🩶FOIE GRAS BEEF BURGER個包皮烘咗,咬落軟腍腍得黎仲有啲脆口。個肉唔會太熟,啲肉汁好入味。因為個frd唔鍾意要醬,仲可以叫佢分醬,自己落幾多都得。配料有沙律菜同薯條,好豐富🥰。🩶GRILLED PRIME RIBEYE STEAK (10 OZ) (+

STARTER 頭盤

MAIN COURSE 主菜
🩶FOIE GRAS BEEF BURGER

🩶GRILLED PRIME RIBEYE STEAK (10 OZ) (+$138)
個牛份量夠大大份,表面煎到焦香,啲肉汁鎖咗係塊牛到,咬落去每啖都充滿肉汁,肉質超嫩滑,好惹味,唔會太韌,唔使落汁都非常juicy。

🩶SAMBAL SAUCE SQUID INK PASTA WITH SCALLOP AND TIGER PRAWN
今次叫咗個帶子大蝦意粉,帶子大細適中,煎得幾香口,口感唔會太韌,外向內嫩。個蝦雖然唔係大大嚿,但煎到啱啱好,食落好香口。而且配咗個墨汁意粉,夠晒彈牙,再配埋個辣辣地嘅汁,十分惹味,好有泰國嘅風味。
FOIE GRAS BEEF BURGER
2024-05-05
$350 (Lunch)
FOIE GRAS BEEF BURGER
2024-09-12 2291 views
入到餐廳有種好浪漫好chill的感覺,餐廳職員個個都着住件夏威夷風的恤衫,燈光好柔和舒服。Main:🐙Grilled Spanish Octopus Thick egg noodle with Pad Thai Crab Sauce($258)好喜歡呢道菜,原來是平時食炒金邊粉的醬汁做成個湯,甜甜地,個麵就係厚蛋麵,煮得好入味,軟淋,其他蔬菜都吸哂湯汁,好食。🐟Baked Sambal Sous Vide Black Cod Fish ($348)好大一份的銀鱈魚,有兩大塊魚柳,個肉火喉煮得剛剛好,肉身好嫩滑,加埋個醬,調味唔錯。Appetizer: 🐃Thai Style Beef Tartare with Bone Marrow($158)牛肉他他好鮮味唔會腥,配簿脆食口感豐富,我第一次食牛骨髓,油脂好豐富同好濃烈的牛味,我就唔係好慣,我朋友就食得好開心。🦑Typhoon Shelter Cuttle Fish好多炸蒜粒伴墨魚,好中意蒜味的話應該知好啱,墨魚煮得彈牙唔會韌。Cocktail💝I feel Loved! ($128):好靚一杯粉色花花的飲料,酸酸甜甜,適合唔多飲酒的女

Main:
Appetizer:
🦑Typhoon Shelter Cuttle Fish
Cocktail

💝I feel Loved! ($128):好靚一杯粉色花花的飲料,酸酸甜甜,適合唔多飲酒的女士。

💚I need to clear my mind!($128):比較清新的飲品,同個顏色一樣,飲落舒服。
  • Grilled  Spanish  Octopus  thick  egg  noodle  with  pad  Thai  crab  sauce
  • Baked  sambol  sous  vide  black  cod  fish