呢度有日式半自助餐,只限逢星期三及星期日。午市$458/位;晚市$498/位。半自助餐8款主食選1款,另外多款串燒、刺身、天婦羅🍤任食,仲有汽水🥤、茶等無酒精飲品任飲。鍾意飲酒嘅朋友加$198就可以任飲🍻如果真係飲少少就可以加$38有一杯。主食我哋揀咗香蔥吞拿魚丼及牛小扒丼。吞拿魚丼幾鮮味、牛小排有啲似肥牛飯。鍾意去一碗仔份量唔會太多,但係又可以飽肚。之後仲可以留肚狂食任食嘅刺身、串燒等。叫咗刺身沙律🥗沙律醬汁酸酸地幾開胃。唐陽池魚仔一份份量都幾多,當佐酒小食不錯。另外仲叫咗枝豆。刺身有三文魚、帶子、油甘魚、赤蝦,全部都叫咗。串燒部份揀咗牛舌、蘋果豬腩肉、青椒🫑、秋葵、粟米🌽、雞軟骨串、蝦🦐、燒蠔等。個人推介牛舌同埋蝦,兩樣都爽口。燒蠔都幾鮮味。天婦羅油炸蝦、沙錐魚、番薯、南瓜。全部新鮮炸起好香脆。如果同朋友傾偈飲酒食嘢,呢度環境唔錯,可以慢慢坐。150分鐘放題真係好足夠。

刺身有三文魚、帶子、油甘魚、赤蝦,全部都叫咗。
個人推介牛舌同埋蝦,兩樣都爽口。
燒蠔都幾鮮味。
天婦羅油炸蝦、沙錐魚、番薯、南瓜。全部新鮮炸起好香脆。

2023-06-02 1007 views
終於同朋友夾到時間一齊嚟影の鳥啦🥰 去到門口位置就見到有 AK Jer 同肥仔嘅打卡位,fans 點可以錯過呀!而店內嘅裝潢以黑色為主調,座位闊落又舒服,可以同朋友坐低聚下舊慢慢享受美食。150分鐘嘅日式半自助放題,每位客人可以點一款主菜,有各式丼飯同鍋物🥘,另外仲有無限追加小吃、串燒、刺身、天婦羅等日式料理,款式選擇多。而且店員都好好,會主動幫我哋加茶呢~✨牛小排丼🍱牛肉薄身好香牛味,加上洋蔥🧅,配上醬汁,好好食😍👍🏻✨香蔥吞拿魚丼🐟吞拿魚蓉配上香蔥,啖啖充滿吞拿魚魚脂濃香。✨刺身沙律🥗沙律菜、蕃茄加上三文魚同胡麻醬,味道清新又開胃👍🏻✨串燒🍢一系列嘅串燒都唔錯㗎,最鍾意喺豚肉蘋果串,豚肉包住蘋果肉,甜甜地嘅蘋果片可以減掉豚肉油膩感!另外,牛舌串同廣島蠔同樣同色,前者爽口軟嫩多汁,後者肥美新鮮,好juicy呢~✨雞軟骨串✨雞皮串✨有頭蝦串✨牛舌串👅✨廣島蠔🦪✨豚肉蘋果串🍎✨黑豚腩串🍖✨大蔥雞肉串✨天婦羅新鮮即炸嘅天婦羅,外皮炸得酥脆可口,上碟仲熱焫焫!最鍾意肉身彈嫩嘅海蝦同甜香嘅蕃薯。✨唐揚雞軟骨粒雞軟骨外酥內脆, 炸得香口乾身。✨刺身赤蝦🦐肉質甜美,而帶子厚切,食落軟嫩鮮甜。油甘魚
牛小排丼
✨牛小排丼🍱
牛肉薄身好香牛味,加上洋蔥🧅,配上醬汁,好好食😍👍🏻
香蔥吞拿魚丼
✨香蔥吞拿魚丼🐟
吞拿魚蓉配上香蔥,啖啖充滿吞拿魚魚脂濃香。
刺身沙律
刺身沙律🥗
沙律菜、蕃茄加上三文魚同胡麻醬,味道清新又開胃👍🏻
串燒

✨大蔥雞肉串
天婦羅
✨天婦羅
✨唐揚雞軟骨粒
雞軟骨外酥內脆, 炸得香口乾身。
刺身
赤蝦🦐肉質甜美,而帶子厚切,食落軟嫩鮮甜。油甘魚同三文魚都好新鮮,有清爽嘅口感。我哋都忍唔住要再追加呀~
Type of Meal
串燒
廣島蠔
天婦羅
2023-06-02 58 views
朋友勁喜歡AK & Jer所以話點都要去試一試,當然我係因為150分鐘日式半自助餐而吸引我去啦,來到去7點沒想到大半已座滿了 @ 尖沙咀 影之鳥主菜叫了美人鍋和三文魚帶子丼,前者有點奶湯感,蔬菜不少而雞肉都嫩滑。後者刺身丼新鮮份量不會好大適合之後食任食….其他任食選擇十分多而且沒想到都幾高質有點驚喜。豆腐沙律叫一份適合之後食串燒燒物出名當要勁叫,雞軟骨串,雞肉串味道都幾好,牛舌厚薄剛好燒不錯太燶味道濃郁牛舌香。豚肉蘋果串,幾特別,豬肉包住生果幾清新蝦串都新鮮易脫殼,廣島蠔好鮮甜,有點半生熟感,最後我一人食咗4隻,燒蔬菜就叫了日本青椒仔刺身有4款,新鮮程度不錯,都叫了2次。天婦羅新鮮,蕃薯都有再叫,炸漿都得不錯不太油身飲品選擇以茶和汽水為主,都有酒精飲品。最後結帳前送甜品不太甜有淡淡抺茶紅豆好味道整體坐得舒服,2人可以坐到梳化位而且不會太嘈傾計飲返杯都不錯選擇

位於尖沙咀的日式串燒店。餐廳由ᴍɪʀʀᴏʀ成員ᴀᴋ、ᴊᴇʀ及ᴇʀʀᴏʀ肥仔合資的,明星效應下很有人氣的一家日式串燒店。餐廳光線昏暗,座位寬敞舒適,裝潢主調以黑灰為主,很有格調。入座後店員會先送上每人一杯奶白色的雞白湯,味道濃郁,入口順滑,而且黏口富膠質感,相信是真材實料的熬煮而成。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆° 珍寶帆立貝壽司 (兩貫)  $98° 牛舌芯沖繩燒 $108° 名古屋手羽唐揚雞翼 (三隻)  $108° 雞皮稻庭烏冬 $98° 串燒:  ▪豚肉秋葵串 $48  ▫鹽燒黑豚腩串 $42  ▪鹽燒牛舌 $78  ▫燒安格斯露筍 $78  ▪免治雞肉棒 $58  ▫大蔥雞肉串 $42  ▪雞胸軟骨串 $42  ___⋆ ⋆ ___✨珍寶帆立貝壽司 (兩貫) 珍寶帆立貝厚切肉厚,入口鮮甜甘香,非常爽口。✨牛舌芯沖繩燒 牛舌芯一切開小片小片,容易進食;牛舌芯肉質嫩滑,爽口且富有嚼勁,味道非常濃郁! ✨名古屋手羽唐揚雞翼 (三隻)雞翼不會太乾,咬下去油香四溢,而且外皮炸漿薄身,大滿足!✨雞皮稻庭烏冬偷聽店員對話,原來剛好最後一份雞皮被我們點走了!成就感up! (
位於尖沙咀的日式串燒店。

⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
  ▪免治雞肉棒 $58
  ▫大蔥雞肉串 $42
  ▪雞胸軟骨串 $42
  ___⋆ ⋆ ___
✨珍寶帆立貝壽司 (兩貫)
珍寶帆立貝厚切肉厚,入口鮮甜甘香,非常爽口。
✨牛舌芯沖繩燒
✨名古屋手羽唐揚雞翼 (三隻)
雞翼不會太乾,咬下去油香四溢,而且外皮炸漿薄身,大滿足!
✨雞皮稻庭烏冬
偷聽店員對話,原來剛好最後一份雞皮被我們點走了!成就感up! (笑~ 雞皮雖邪惡,但那份油香真的很難抗拒!把炸得脆卜卜的雞皮浸在味噌湯進食,又是另一番風味。
✨串燒類
串燒烤好後,店員會把串燒放在桌上的石盤上保持熱力,非常貼心;串燒果然是餐廳的招牌,師傅烤功一流,每款串燒不會烤得過乾,每串都烤至金黃色且肉嫩多汁,簡簡單單的用鹽調味已帶出食材的肉香及口感,非常滋味!

▫…•…
餐廳逢星期日晚推出150分鐘日式半自助餐,包一份主食及無限追加36款日式料理;建議各路大胃王可以選擇這個時段,便可以無節制的吃更多,性價比更高喔!♡
2023-05-27 234 views
朋友話一定要試下由AK Jer 肥仔一齊開嘅影の鳥,打卡📸之餘又可以食串燒🍡,由於今日係星期日,晚上做緊 150分鐘日式半自助餐 ,可以選擇一款主食,再無限追加36款日式料理😍。餐廳地方唔大,有卡位,有吧枱,裝修得好有情調🥰。150分鐘日式半自助餐 $498主食 - 有8️⃣款選擇,我地叫咗牛小排丼🍱和金目鯛定食,牛小排丼份量迷你,牛肉🐂薄身有牛味,加埋啲醬汁幾好味。至於金目鯛🐟,魚皮燒到脆卜卜,食落有魚油口味,送飯一流。先付 - 試咗唐揚雞軟骨粒🐓和唐揚池魚仔🐟,兩者都炸得香口乾身,非常出色😋。刺身 - 雖然刺身選擇得4️⃣款,但全部都好新鮮,帶子厚切,甜蝦🦐超甜,油甘魚和三文魚都好出色,我地encore咗幾round😋 。天婦羅 - 有4️⃣款選擇,海蝦🦐、沙錐魚🐠、南瓜🎃和蕃薯🍠,天婦羅水準不錯,外皮炸得酥脆🥰。串燒 - 總共有1️⃣3️⃣款,餐廳主打串燒🍡,咁當然有返咁上下水準,雖然我地試唔哂所有串燒,但款款燒得幾好味。首推牛舌👅、有頭蝦🦐和廣島蠔🦪,牛舌👅口感軟嫩多汁又有嚼勁;有頭蝦🦐size正常,爽口彈牙;廣島蠔🦪燒得剛剛好,夠哂juicy😋。甜品 - 每人奉送一件自家製三色糕甜品,上面是綠

餐廳地方唔大,有卡位,有吧枱,裝修得好有情調🥰。

150分鐘日式半自助餐 $498

甜品 - 每人奉送一件自家製三色糕甜品,上面是綠茶味🍵,中間椰汁🥥,底層紅豆🫘,唔會好甜,甜度剛剛好🥰,這個好好食😋,可惜不能無限任食😆。

總括而言,任選食物選擇雖然唔多,但質素唔錯,服務貼心,坐得舒服,又有得打卡📸。

2023-05-21
$550 (Dinner)
2023-05-25 198 views
環境5分:門口全部都係老闆D公仔同靚相,擺設好得意。新潮日式居酒屋樓面好高,燈光暗暗地有情調,吧位可以對住師傅睇住佢煮野食,側邊D卡位又闊又舒服,畀梗五分。衛生5分:枱櫈餐具好乾淨,衛生可以畀五分。服務5分:雖然係自助餐,但係服務員都會不停加茶,畀佢滿分。味道5分:1)     主食美人鍋個白色湯底好鮮甜同濃味,入面D雞肉全部都係白肉,好軟滑,D紹菜,豆腐,雜菌都好好食。2)     主食鴨肉水菜鍋係清湯底,D鴨胸有咬口,其餘D雜菜料同美人鍋一樣。3)     溫泉蛋沙律D沙律菜好爽脆,個沙律醬好嘢味,隻溫泉蛋超級滑溜冇得輸。4)     唐揚雞軟骨粒好香脆,又唔油,最啱送酒。5)     唐揚炸雞外脆肉嫩。6)     味噌湯正正常常。7)     刺身有四款,三文魚同油甘魚好鮮潤,帶子幼嫩,最正係又爽又大隻嘅赤蝦。8)     天婦羅又脆又夠乾身,海蝦最爽甜彈牙。9)     雞皮串好香脆。10)  黑豚腩串最juicy。11)  牛舌串好爽好嘢味。12)  大蔥雞肉串好香口。13)  雞軟骨串脆卜卜。14)  豚肉蘋果串係用豚肉包住舊蘋果肉,好爽好特別。15)  秋葵串好香。16
環境5分:

衛生5分:
枱櫈餐具好乾淨,衛生可以畀五分。
服務5分:
雖然係自助餐,但係服務員都會不停加茶,畀佢滿分。
味道5分:
溫泉蛋沙律
4)     唐揚雞軟骨粒好香脆,又唔油,最啱送酒。
唐揚雞軟骨粒
5)     唐揚炸雞外脆肉嫩。
唐揚炸雞
6)     味噌湯正正常常。
味噌湯
三文魚,油甘魚,帶子,赤蝦刺身
8)     天婦羅又脆又夠乾身,海蝦最爽甜彈牙。
天婦羅海蝦,日本南瓜,日本蕃薯,雞皮串,雞肉串
9)     雞皮串好香脆。
10)  黑豚腩串最juicy。
11)  牛舌串好爽好嘢味。
12)  大蔥雞肉串好香口。
雞皮串,黑豚腩串,牛舌串,有頭蝦串,大蔥雞肉串
13)  雞軟骨串脆卜卜。
雞軟骨串
14)  豚肉蘋果串係用豚肉包住舊蘋果肉,好爽好特別。
豚肉蘋果串
15)  秋葵串好香。
秋葵串
16)  日本青椒仔非常香辣,好食到有驚喜。
日本青椒仔
抵食4分:
六百幾蚊食日式自助餐,即點即煮夠新鮮,坐得舒服,加$38飲三得利生啤非常之抵,名星效應畀四分。
Suntory 50/50
2023-05-24
5 Minutes (Dine In)
$610 (Dinner)
唐揚炸雞
秋葵串
日本青椒仔
Suntory 50/50
2023-05-24 52 views
走進人氣爆棚的日式串燒店,黑色為主調,簡約而不失精緻的型格裝修。由Mirror成員Jer、AK及Error的肥仔合資,期待3位老闆可能隨時驚喜現身。先送上每人一碗奶白色雞湯,味道香濃帶膠質黏口感。這裡主打串燒料理,我們選了鹽燒雞翼,外皮酥脆而肉質嫩滑多汁,非常有水準。燒豚肉蘋果串,薄薄的豚肉烤至金黃色,豚肉肥而不膩,配上香甜的蘋果片,解膩開胃。燒雞胸軟骨,金黃酥脆下酒小酌更佳。燒鹽燒牛舌,起來口感特別軟嫩,調味帶出鮮味!特別推介燒雞頸肉,雞頸肉質細嫩,有淡淡油香,一再回味。牛油果軟殼蟹以新鮮炸起的軟殼蟹配上軟滑的牛油果,加上少許黑魚子,口感層次豐富。飯華味鳥九條蔥雜炊,將雞肉、米飯、雞蛋、清湯和蔥花混合在一起製成的湯飯,簡單的食材卻有令人感動的滋味。北海道風燒雞皮稻庭烏冬,韌性十足的清湯烏冬搭配另外上的酥脆油香的燒雞皮,簡單卻很有日本風味。

𝓈𝑒𝓂𝒾 𝒷𝓊𝒻𝒻𝑒𝓉 𝒶𝓉 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾 | 𝒜𝒦 𝒥𝑒𝓇 𝐹𝒶𝓉𝒷𝑜𝓎 𝒻𝒶𝓃𝓈 必訪之前同朋友約好黎試下由𝘈𝘒 𝘑𝘦𝘳 肥仔一齊開既影序鳥試下,順便打下卡。咁啱星期六原來冇𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵,變左呢個【150分鐘日式半自助餐 】($458)。餐廳比想像中細,大約只有8張卡位,其他都係圍住𝘣𝘢𝘳枱座,整間餐廳都比較黑而且裝潢好有格調,整體有種好神秘、有情調既感覺😆每人可以揀一個主食,其他配料/小食/飲品就可以無限追加。【主食】揀左▫️牛小排丼同▫️美人鍋,牛小排丼份量比較迷你,牛肉係薄身牛肉切片,入口好香牛味,加埋𝘥 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦同洋蔥🧅,味道唔錯。米飯係日本米,粒粒飽滿,好快成碗食晒另一個主食美人鍋好香牛乳味,入面有好多蔬菜同少少肉肉,不過湯頭就略嫌偏鹹,如果用黎配飯就還好其實【燒物】先係主打,一口氣叫左唔同串燒😍🔺雞軟骨串 🔺大蔥雞肉串 🔺雞皮串🔺 雞肉串 🔺牛舌串 🔺黑豚腩串🔺豚肉蘋果串 🔺有頭蝦串 🔺廣島蠔🔺秋葵串 🔺牛油粟米食落我最鐘意🥇雞皮串,燒到外軟肉軟,仲食到少少脂肪味😍 🥈雞軟骨串都好好味呀,軟骨既口感好香脆,但又唔會咬得好辛苦,外表燒得剛好唔會過燶🥉廣島

每人可以揀一個主食,其他配料/小食/飲品就可以無限追加。

其實【燒物】先係主打,一口氣叫左唔同串燒😍

🔺雞軟骨串 🔺大蔥雞肉串 🔺雞皮串
🔺 雞肉串 🔺牛舌串 🔺黑豚腩串
🔺豚肉蘋果串 🔺有頭蝦串 🔺廣島蠔
🔺秋葵串 🔺牛油粟米

食落我最鐘意🥇雞皮串,燒到外軟肉軟,仲食到少少脂肪味😍 🥈雞軟骨串都好好味呀,軟骨既口感好香脆,但又唔會咬得好辛苦,外表燒得剛好唔會過燶🥉廣島蠔好肥美,加熱左上枱,超大隻同埋食落好順滑肥美,好似比海水包圍住咁𝘳𝘢𝘸

豚肉蘋果串呢個配搭好新鮮,一咸一甜咁好有衝擊,豚肉片燒到燶邊包著個蘋果粒!蘋果本身好有水份所以唔乾口,不過蘋果可以切得細粒𝘥 😂

粟米🌽、秋葵同大蔥我都好鐘意,食完肉肉用黎過場啱啱好

食夠燒物再叫左唔同【刺身】,雖然選擇唔多,但勝在每樣都夠新同好味,帶子真係厚切,赤蝦都勁鮮甜,忍唔住𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦
▫️三文魚 ▫️油甘魚 ▫️帶子 ▫️赤蝦

另外【小食】仲試左🔺茶水晶同🔺唐揚炸雞,茶水晶原來係梅子伴鯊魚軟骨,食落偏酸,係幾開胃,但鯊魚軟骨要咬得好大力,個人麻麻😂唐揚炸雞就正常水準啦😆份量四粒啱啱好!唔會食飽左食唔落其他

餐廳所有野都係即叫即整,因為坐𝘣𝘢𝘳枱關係見到廚師👨‍🍳係你面前即刻燒/整,同埋好快有人黎𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦 你,上枱都一定係熱辣辣🔥成個用餐感覺良好☺️最緊要成個𝘷𝘪𝘣𝘦好舒服,門口仲有少少打卡位同應援區。如果個𝘣𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩有埋甜品就好喇🥺下次有𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵 黎食性價比會更高😍

📍 影の鳥 𝐊𝐚𝐠𝐞𝐧𝐨 𝐓𝐨𝐫𝐢
尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下
2023-05-17 169 views
Book 咗好耐今日終於試到呢間由AK 同Jer 肥仔 開嘅日式餐廳影之鳥,餐廳位置喺尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下,七點鐘準時去到餐廳已經 full book , 入到去餐廳裝修得好有格調,空間感亦都好足夠,感覺非常舒適。150分鐘日式半自助餐 價錢498蚊,可以選擇一個主色,另外有36款式食品無限追加。牛小排丼 , 牛小排肉質好嫩滑牛肉味好香濃,配上秘製嘅醬汁特別開胃惹味,牛肉旁邊仲配有一些洋蔥,連埋日本飯一齊食夠晒飽肚金目鯛定食,魚皮煎到卜卜脆,入口非常香口,魚肉仲係好嫩滑味道鮮甜,配上檸檬汁令到鮮味更加突出,完全冇魚腥味,非常脆口燒物方面有十三種選擇,雞軟骨串食落去又咬口煙煙靭靭,雞皮串燒到好爽脆,醬汁味道帶甜味,同日本嘅居酒屋一樣味道,非常惹味。牛舌串食落去牛肉味香濃,醃得非常入味。廣島蠔,燒完size仲係好大隻,蠔味香濃,味道鮮甜,食得出食材非常新鮮,夠晒juicy有頭蝦串,燒到啱啱好,蝦肉仲係好juicy,肉質爽口彈牙,蝦膏味道香濃, 海鮮最重要係夠新鮮,呢間餐廳完全做得到,見到廚師笑嘅時候仲非常細心刺身方面有三文魚,油甘魚,帶子,赤蝦,呢度嘅刺身比其他日式餐廳新鮮
牛舌串食落去牛肉味香濃,醃得非常入味。
刺身方面有三文魚,油甘魚,帶子,赤蝦,呢度嘅刺身比其他日式餐廳新鮮好多,最正就係個帶子味道好鮮甜。
今餐食到非常飽,好滿意,會再來幫襯
  • 串燒雞皮
睇新聞知道AK、阿JER同肥仔開左間串燒店🤤一直都想試下 但係成日Full Booking Book唔到🙈經過幾星期嘅努力預約💪🏻今晚終於成功同🦭男朋友(前夫)黎支持一下自己嘅偶像啦😍門口裝潢好有日本居酒屋feel🍶仲有mirror打卡專區📸仲有靚靚應援物自取紀念🥰環境好有高檔格調✨餐具擺設好精緻!🦭男朋友(前夫)最鐘意嘅設計係廁所😂講真真係好有日式風味🚽有日本非常流行嘅智能廁板之外☺️仲備有獨立包裝嘅漱口液🌊享受完串燒美食之後可以清潔口腔✨就好似老闆對生粉一樣🤗超級貼心💕150分鐘日式半自助餐 $498 (一款主食+無限追加36款料理)我哋揀嘅主食:🥘美人鍋、🍱金目鯛定食😋兩份主食份量唔算大😉唔怕食飽左食唔落其他料理🤤美人鍋湯底係濃香雞湯🐔非常鮮味!娃娃菜索晒湯汁特別好味!我最鐘意佢舊煎豆腐😋煎到微微焦香配搭湯底真係無懈可擊!金目鯛定食🍱嘅金目鯛魚皮煎到脆卜卜😬啖啖都充滿魚油香🫧用黎餸加左飯素嘅白飯特別惹味👍🏻無限追加嘅36品料理有🥗沙律、前菜、刺身、飲品、串燒、天婦羅、炸物等等...選擇花多眼亂👀身為柳柳粉就一定“全部都要”啦!😂🧆前菜茶豆 - 即係枝豆🫛咸咸地幾好味!炸池魚仔 -

🧆前菜
茶豆 - 即係枝豆🫛咸咸地幾好味!
炸池魚仔 - 份量幾多🍻餸酒一流!

🥗沙律
刺身沙律 - 刺身有三文魚&油甘魚🐟沙律菜新鮮!

🍵湯
麵豉湯 - 湯料有昆布、紅蘿蔔🥕味道唔太死咸

🔥燒物
燒牛舌 - 牛舌好厚身👅有咬口又唔羶!牛味香濃而且唔韌反而嫰滑👍🏻
黑豚腩 - 肥美油香十足🫧冇乜羶味!
豚肉蘋果串 - 肥瘦相間嘅豚肉加上酸酸甜甜嘅蘋果好夾🍎食落好開胃解膩👍🏻
燒牛油粟米 - 粟米甜 有濃濃牛油香加上醬汁🌽

海蝦 - 大隻海蝦 新鮮彈牙🦐
沙錐魚 - 脆醬夠薄 外脆內軟🐟
蕃薯 - 橙心蕃薯🍠清甜可口
南瓜 - 大塊南瓜 口感偏爽脆🎃

今餐真係大滿足好豐富🤤食到我同男朋友(前夫)好似Fat Boy咁樣“童顏巨肚”🫃🤰🏻露出滿足嘅表情☺️捧住個肚dum仔滿足地返屋企啦!
2023-05-07 73 views
終於食到呢間由Mirror AK Jer 同Error 肥仔一齊開嘅居酒屋🥹逢星期三同日都有半自助晚餐set,可以任食36款串燒、沙律、前菜、天婦羅,再加一個主菜😍150分鐘任叫,坐得仲要勁舒服,service 又好,好岩一班朋友一齊Gathering又食又玩😍所有食物全部都係即叫即燒,上到枱全部都熱辣辣同好香口🤤🤤🤤鏡粉必去😍主食美人鍋係必推!有勁多雞件而且個湯好清甜,食完個身係暖笠笠仲要覺得好保😍📍影の鳥地址: 尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下

📍
影の鳥
地址: 尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下

2023-05-07 54 views
꧁ 影の鳥 ꧂ 如果前晚唔係家姐問我同朋友去邊度食飯,我都唔知道原來呢間係AK Jer肥仔開嘅餐廳😂唔係粉絲嘅我覺得啲食物質素幾唔錯,員工又好貼心成日幫我換碟。☺️🐔一嚟餐廳就會送每人一碗濃雞白湯,雞湯由雞骨熬製而成,芳醇濃厚,帶著略略稠感嘅尾韻,雞香鮮甜,為呢頓晚餐起咗個完美開局。✨日本松葉蟹肉野菜沙律松葉蟹肉份量都唔少,香嫩嘅蟹肉有著濃郁嘅鮮味。✨刺身三點3款刺身都好新鮮,赤蝦爽口鮮甜,只係略嫌帆立貝細件d 。✨法式牛肉他他伴日本海膽海膽好鮮甜,牛肉他他鮮嫩富嚼勁。✨串燒 (燒日本牛舌串、大蔥雞肉、蘆筍豚肉卷、秋葵大啡菇)串燒果然係餐廳嘅王牌,最鍾意牛舌煙韌爽口唔羶,大蔥雞肉香口嫩滑。✨鹽燒日本香魚香魚燒至微灣形,以鹽燒突顯香魚嘅淡雅香氣同風味。 ✨美國牛小排稻庭湯烏冬牛小排肉質粉嫩,牛味濃郁,帶油脂香,烏冬煙韌彈牙。✨炸蝦天婦羅 天婦羅新鮮即炸上枱熱辣辣,蝦身爽口,炸漿夠薄身。✨精選甜品自家製糯米糍煙韌,裏面包住雲呢拿雪糕,表面放了少許金箔紅豆做點綴,賣相不錯。💵 $900 for 2味道:4.5/5賣相:4.3/5環境:4.3/5性價比:4.3/5🏠 影の鳥📍 尖沙咀亞士厘道9至
꧁ 影の鳥 ꧂

✨日本松葉蟹肉野菜沙律
松葉蟹肉份量都唔少,香嫩嘅蟹肉有著濃郁嘅鮮味。

刺身三點
3款刺身都好新鮮,赤蝦爽口鮮甜,只係略嫌帆立貝細件d 。

✨法式牛肉他他伴日本海膽
海膽好鮮甜,牛肉他他鮮嫩富嚼勁。

✨串燒 (燒日本牛舌串、大蔥雞肉、蘆筍豚肉卷、秋葵大啡菇)

✨鹽燒日本香魚
香魚燒至微灣形,以鹽燒突顯香魚嘅淡雅香氣同風味。

✨美國牛小排稻庭湯烏冬
牛小排肉質粉嫩,牛味濃郁,帶油脂香,烏冬煙韌彈牙。

✨炸蝦天婦羅
天婦羅新鮮即炸上枱熱辣辣,蝦身爽口,炸漿夠薄身。

✨精選甜品

性價比:4.3/5

🏠 影の鳥
📍 尖沙咀亞士厘道9至11號順豐大廈地下
☎️ 23359720

#hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodie #igdaily #hkdaily #hkfoodielife #foodporn #hkfoodies #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkig #尖沙咀 #香港好去處 #tsimshatsui #相機先食 #hkfoodshare #約會餐廳 #香港好地方 #香港美食#love #instadaily #instalike #instagood #hongkong #travel #photography#topcitybites#discoverhongkong#topcitybiteshk
2023-04-01 164 views
尖沙咀中高價午餐,一係境得就食物一般今次被同事帶到依間餐廳試食餐廳以黑色為主調,格局高尚座位數量比較少,但很寬敞,設有卡位和bar台位連廁所都好高級,採用電子廁所板,入面仲有漱口水免費使用午餐價格大約$88-268食物質素有水準,以呢個價格,食物和環境黎講,幾值得推介俾lunch同同事慶祝
尖沙咀中高價午餐,一係境得就食物一般
今次被同事帶到依間餐廳試食
餐廳以黑色為主調,格局高尚
座位數量比較少,但很寬敞,設有卡位和bar台位
連廁所都好高級,採用電子廁所板,入面仲有漱口水免費使用

午餐價格大約$88-268
2023-03-28
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
Celebration
Anniversary
2023-03-21 214 views
🎈影之鳥影之鳥主打鐵板燒,午市定食有多款選擇,配有白飯・前菜・沙律・味噌湯・茶碗蒸,價位大概係$88-$248,性價比頗高❣️餐廳入口前面有個小小嘅打卡位,放咗幾位老闆AK, Jer & Fat Boy嘅應援物品,鏡粉必到😚🎈網燒西冷定食 $168西冷肉質粉嫩,燒得剛剛好,牛味濃郁🥩而邊位有少少肥肉,帶有油脂香🤤味道更有層次唔想食飯的話,套餐可以加$20轉稻庭烏冬🎈滑蛋吉列黑豚豬扒定食 $98賣相吸引😚吉列豬扒唔會油膩,加上滑蛋同甜甜哋嘅醬汁,送飯一流🥹值得一讚套餐嘅茶碗蒸做得滑溜有蛋香,十分唔錯
🎈影之鳥

🎈網燒西冷定食 $168
西冷肉質粉嫩,燒得剛剛好,牛味濃郁🥩
而邊位有少少肥肉,帶有油脂香🤤味道更有層次
唔想食飯的話,套餐可以加$20轉稻庭烏冬

🎈滑蛋吉列黑豚豬扒定食 $98

值得一讚套餐嘅茶碗蒸做得滑溜有蛋香,十分唔錯
自上年餐廳開幕後,就一直很想來體驗一下了😍這間由AK、Jer和肥仔一齊合資的日式居酒屋🏮自開幕以來的人潮,都是人山人海,想訂座非常困難🥺不過最近,餐廳新增了半自助午餐🥣3小時任食串燒、刺身、天婦羅等日式料理,款式選擇多。今次有幸成功訂位的我,一定要來試試😋😋環境🌴暗淡而柔和的燈光,令餐廳環境變得型格,帶有一種神秘感🤫沒有背景音樂,使人在寧靜的氛圍下,享受樂而忘返的food journey 🍽️想不到洗手間也有驚喜:環境乾淨不在話下,廁所板採用成本高的high-tech版本,具暖pat pat功能(冬天pat pat不怕冷🙈🙈)洗手盆有漱口水供客人漱口,細節上非常貼心❤️❤️食物🥩串燒、刺身、天婦羅、前菜和飲品等也是任叫任食;另外,每位客人可以order一款主菜,有各式丼飯、鍋物等🥘1. 串燒🍢🍗🍡多款串燒即叫即燒,上碟時熱度剛剛好😋特別要介紹豚肉蘋果串,乃必食之選:🔸雞軟骨🦴:軟骨口感香脆不燶邊🔸雞皮🐔:微脆多汁,內有軟軟的脂肪位🔸牛舌👅:煙韌爽口,若果牛舌肉稍切至細塊,會更容易吃🔸廣島蠔🦪:蠔肉新鮮,雖然燒至金黃色,乃感受到濃郁海水味🔸豚肉蘋果串🍎:把豚肉包在已切粒的蘋果的外層,鹹與甜的味

環境🌴

食物🥩

1. 串燒🍢🍗🍡
多款串燒即叫即燒,上碟時熱度剛剛好😋
特別要介紹豚肉蘋果串,乃必食之選:
🔸雞軟骨🦴:軟骨口感香脆不燶邊
🔸雞皮🐔:微脆多汁,內有軟軟的脂肪位
🔸牛舌👅:煙韌爽口,若果牛舌肉稍切至細塊,會更容易吃
🔸廣島蠔🦪:蠔肉新鮮,雖然燒至金黃色,乃感受到濃郁海水味
🔸豚肉蘋果串🍎:把豚肉包在已切粒的蘋果的外層,鹹與甜的味道混合及交錯,不愧為餐廳的王牌串燒
🔸日本青椒仔🫑:細細條,上面舖上木魚碎,令青椒更香口
🔸黑豚腩串🍖:普普通通,肉質稍粗糙
🔸大蔥雞肉、秋葵🥒:普普通通

2. 刺身🍣🐟
總體來講:刺身非常新鮮而厚身,味道鮮甜,適合魚生控享用:
🔸三文魚
🔸帶子
🔸油甘魚

3. 天婦羅🍤🎃
新鮮即炸的天婦羅,上碟熱辣辣,香脆但油份稍多,建議先用牛油紙印一印🧈:
🔸海蝦
🔸沙錐魚
🔸日本南瓜
🔸日本蕃薯

4. 唐揚池魚仔🐟
🔸大大份,無骨而脆身😆

5. 唐揚雞軟骨粒🐔
🔸太多炸粉,食不到雞軟骨的味道。對於身為雞軟骨控的我來講,不合格👎🏼🥲

6. 溫泉蛋沙律🥗🥚
🔸打碎溫泉蛋,蛋液與沙律混合,感覺清新而幼滑👀

7. 豆腐沙律🥗
🔸正常發揮,豆腐嫩滑😝

8. 梅水晶(梅子伴鯊魚軟骨)🦈
🔸鯊魚軟骨有咬口,正!但梅子太酸。如果食唔到酸味嘅朋友,唔建議試😖

9. 茶豆🫘🥒
🔸普通枝豆,味道ok 👍🏻

10.奶油乳酪伴煙燻大根🧀
🔸奇怪的配搭,味道無太大驚喜🥺

金目鯛定食🍱
🔸魚皮香脆,肉質嫩滑。但魚肉會隨着時間變得有腥味,建議盡快食用😛😛

香蔥吞拿魚丼🐟
🔸吞拿魚蓉和飯的比例約1:2,份量少但剛剛好。魚蓉新鮮無腥味,不錯😙😙

服務🤵🏼‍♂️
上座後,侍應會主動協助客人工填寫菜單,又頻繁收碟及加添熱茶。雖然偶爾有漏單情況,但貼心的服務令人滿意👍🏻👍🏻☺️

半自助午餐只是在星期六、日和公眾假期先有。大家記得要留意了👀⚠️‼️‼️

2023-03-04
5 Minutes (Dine In)
$503.8 (Lunch)
Celebration
Anniversary