2018-12-15 52 views
今日難得有順風車坐,就同朋友入左來黃金海岸吹吹風,順便嘆反個午餐揀左呢間"一浩",係食日本菜既,入到去先知原來餐廳空間好寬敞,仲有好長既bar枱位置,可以見到師傅即場處理魚類,另一邊仲有酒吧位,下次可以夜晚同朋友來飲杯酒,放鬆下,呢度仲有岀面可以坐,吹住海風,一流,仲發現原來有個位置係專食鐵板燒添櫻花魚生丼 $108入面有三文魚,油甘魚,三文魚籽等材料,仲有隻温泉蛋界開後,流岀蛋液,撈飯一齊食,角切刺身一d都唔少,每淡飯都可以同刺身一齊食牛肉薄燒定食 $188朋友大讚呢個牛肉薄燒,燒得剛剛好,一咬就開,入面仲有d餡係度,有驚喜,旁邊仲有一堆配菜,好食又健康,怕唔夠味仲有個汁同海鹽俾你點銀鱈西京燒定食 $178燒好後的銀鱈魚表面金黃,魚肉好滑,入口甜甜地之餘,仲唔會有魚腥味,而且只會有大骨,可以食得放心每個set都會有個沙律同麵鼓湯送反架
,仲發現原來有個位置係專食鐵板燒添

櫻花魚生丼 $108

入面有三文魚,油甘魚,三文魚籽等材料,仲有隻温泉蛋

牛肉薄燒定食 $188

銀鱈西京燒定食 $178

每個set都會有個沙律同麵鼓湯送反架
1K
來黃金海岸探望朋友,他推介我到氣氛極好的日本居酒屋。室內光線浪漫,充滿情調,座位隔距寬闊,環境十分舒適。坐在窗邊,可以品味海岸醉人景色。鰹魚酒盜豆腐 $48第一次吃酒盜豆腐,一般居酒屋的配料是豆腐、醬油、蘿蔔泥及柴木魚片等,今次加上日式傳統下酒菜─酒盜,它其實是以鹽醃製的生鰹魚內臟,長時間醃漬後,鮮甜味更加有層次感。與酒同吃,令人讓人不自覺把酒喝光,所以有酒盜的美名。滑嫩豆腐配上薑末、青蔥和鰹魚酒盜,豆香中帶鮮味,配搭新鮮。雜錦刺身 $388刺身拼盤排列有致,每件都肥美厚切,鮮艷的亮澤令人垂涎。帆立貝肉質柔軟細嫩,吃下去啖啖清甜,底部墊有青檸,吃下去特別清新、提鮮。火炙平政魚用刀切成割痕,用火槍燒至邊沿焦脆,魚油被迫出,咀嚼時鮮香放大了幾倍,香口惹味。油甘魚晶瑩剔透,質感爽口而帶嚼勁;赤身口感挺身、爽脆,魚味濃郁;三文魚油花滿佈,綿化口感啖啖滋味! 甜蝦吱上清檸汁,質感軟糯,盡是鮮甜。軟殼蟹牛油果卷 $128飯卷包裹著新鮮香炸的軟殼蟹,表面有大量蟹籽和牛油果,咬下去綿密之中帶卜卜脆,滋味誘人!,混合沙律醬,是多層次而吸引的組合,口感飽滿。豚肉生薑石鍋飯 $128石鍋飯份量很多,襯熱把流
鰹魚酒盜豆腐 $48
雜錦刺身 $388
軟殼蟹牛油果卷 $128
豚肉生薑石鍋飯 $128
石鍋飯份量很多,襯熱把流心滑蛋拌勻米飯,薄身豚肉沾上蛋汁後,更顯細膩。甜甜的薑汁送飯一流,底部還有脆脆飯焦,簡單而美味的皇牌。
2018-12-12
$380 (Dinner)
2018-12-14 25 views
適逢假日,我和男朋已經唔想再行商場,所以選擇了郊外。今次,我們決定到多年沒到的黃金海岸。可能你們會說黃金海岸並沒有甚麼好行,但經過今次後,有著另一番的體驗與男朋友在黃金泳灘渡過了一個充實的下午後,便漫步走回黃金商場覓食難得地我們找到了一間有户外位置的日本餐廳我們大概7:00到達,選擇了坐在外面,還可以看到海旁和黃金海岸酒店點餐後大概十分鐘,菜陸續送上首先來的是各樣的串燒其中雞肉大蔥串燒最令我們印象深刻,雞肉燒得不乾,還保持肉質,大蔥非常爽脆然後雜錦天婦羅到了天婦羅的炸醬不厚,剛上菜還是熱辣辣,十分美味重頭戲來了 是刺身拼盤所有刺身都十分新鮮沒有雪藏味三文魚也是十分肥美最後還加了一個烏冬,麵質適中,牛肉份量頗多就這樣我們對著大海,又過了一個浪漫的夜晚

難得地我們找到了一間有户外位置的日本餐廳

點餐後大概十分鐘,菜陸續送上

首先來的是各樣的串燒

然後雜錦天婦羅到了
天婦羅的炸醬不厚,剛上菜還是熱辣辣,十分美味

重頭戲來了 是刺身拼盤
所有刺身都十分新鮮沒有雪藏味
三文魚也是十分肥美

最後還加了一個烏冬,麵質適中,牛肉份量頗多

就這樣我們對著大海,又過了一個浪漫的夜晚
Dinner
今晚放工後又同準新娘子見面,她約我到黃金海岸睇場地,於是我放工便急急腳搭車到黃金海岸陪她。原來由港島去黃金海岸都唔太遠,大半個鐘左右就去到。陪她睇完場,她就同我去黃金海岸商場食晚飯,由於我們都鐘意食日本菜,所以就去了一浩食日本菜。餐廳室內環境優雅,樓底好高,是一間好有規模的餐廳,無論吧枱位還是餐枱位都好寬敞,餐廳還有室外座位,可以望到遊艇海景及黃金海岸酒店,好舒服。餐廳餐點種類都多,刺身、壽司、熱食、串燒、燒物、天婦羅等等都有。鰹魚酒盗豆腐豆腐又白又滑,配上鰹魚漬的鹹鮮味,濃淡味交錯,好夾。雜錦刺身雜錦刺身有7種,每種有2件。有超厚身肥美的三文魚,入口軟綿綿又是厚切的吞拿魚赤身,新鮮爽滑的甜蝦,厚切爽甜軟滑的帆立貝,厚切而且魚味香濃的平政魚,和兩種新鮮特選厚切刺身。大蝦天婦羅卷壽司包著炸得香脆的大蝦天婦羅,一啖脆一啖軟,配上沙律醬的確很夾。豚肉生薑石鍋飯石鍋飯上枱時熱辣辣,豚肉燒得爽脆而不膩,配上賬卜卜的流心蛋、入味的洋蔥及特製的醬汁,為突如其來的寒流添上暖意。

餐廳餐點種類都多,刺身壽司、熱食、串燒、燒物、天婦羅等等都有。

鰹魚酒盗豆腐
豆腐又白又滑,配上鰹魚漬的鹹鮮味,濃淡味交錯,好夾。

2018-12-10
$380 (Dinner)
豚肉生薑石鍋飯
黃金海岸都唔一定得貴既西餐食既!周末過黎行下,無意間就見到間裝修幾靚既日本料理。MENU多選擇,價錢中高,尚可接受。 環境寬敞,樓底高,好有空間感。另有有壽司吧同酒吧枱,更有戶外座位。______________________________🔸蟹籽沙律 $68份量正常,兩個人分唔會好飽,可以留肚食其他。蟹籽都唔少,唯獨覺得沙律醬可以再多少少😂🔸熟蝦壽司 $38🔸油甘魚壽司 $32🔸 三文魚腩壽司 $25🔸 松葉蟹棒壽司 $18壽司飯較細,所以顯得片刺身都幾大塊,可以卷住成舊飯入口。價錢中等。如果唔想散叫,亦都可以選擇拼盤既雜錦壽司。有分七種同九種,當中更有時令魚2款,會因應季節而提供不同的新鮮食材。🔸 炸豆腐 $58炸粉夠薄,保留到豆腐好鬆軟、好滑。炸豆腐有少少天婦羅汁作調味,唔會太DRY。🔸 海鮮茶壺湯 $78茶壺湯上菜形式有趣,跟一隻細湯杯同青檸。湯既味道似淡身既麵豉湯,當中卻帶少少海鮮既鮮味。茶壺入面有一集大蝦、日式魚蛋、冬菇等材料。再加上少少青檸汁,飲落口都幾特別。🔸 燒大蝦 $178燒物黎計,依個價錢都算有D貴。不過大蝦SIZE真係有返咁上下份量!一隻蝦都可以分到三大舊蝦仁

🔸蟹籽沙律 $68

🔸熟蝦壽司 $38
🔸油甘魚壽司 $32
🔸 三文魚腩壽司 $25
🔸 松葉蟹棒壽司 $18

🔸 炸豆腐 $58

🔸 海鮮茶壺湯 $78

🔸 燒大蝦 $178
燒物黎計,依個價錢都算有D貴。不過大蝦SIZE真係有返咁上下份量!一隻蝦都可以分到三大舊蝦仁,蝦肉爽口彈牙,幾鮮味。

🔸 雞肉泡菜石鍋飯 $128
雖然係日本料理,但依然有少少韓國fusion既感覺。溫泉蛋與各配料攪伴後,非常惹味。泡菜微辣,加上石鍋飯即鑊氣,好香。

by VIN
環境分數: 8/10
食物分數: 7/10
2018-12-08
$345 (Dinner)
  • 海鮮茶壺湯
2018-12-10 37 views
微風輕輕吹過,眼前嘅大海漆黑一片,一望無際,浪花互打的聲響,奏出一首動人的音樂。遊艇嘅襯托,眼前猶如一幅美麗的風景畫。如此美景何處可尋?遠左天邊,近在眼前。今日朋友帶我黎到屯門既黃金海岸享受此番美景,仲可以享受住有情調既日本菜,暢談一番。可惜我哋兩個弱不禁風嘅女子,都係抵受不住涼風嘅摧殘,所以好快就轉左入室內啦。室內嘅環境簡潔而時尚,燈光燦爛,好有摩登感覺。開放式嘅廚房,賦予人高級嘅格調。頭盤我哋叫咗個日式炸雞,外層吾會好厚粉,炸至金黃色,已經叫我垂涎三尺,內里包裹著嫩滑多汁既雞肉,配上沙律醬,份外滋味。芒果海鰻天婦羅卷,絕對係必食推介,剩係望到都流曬口水啦⋯⋯質感紮實,手工細緻,猶豫一件藝術品。海鰻炸至脆卜卜,包係飯里面,上面仲鋪滿香甜既芒果,入口啖啖滋味。牛肉涮涮鍋,味道清甜,牛肉份量好多,肥瘦均勻,肉質鮮美,粉絲吸收曬湯既精華,入口彈牙,配上醬汁,錦上添花。

2018-12-10 25 views
餐廳就對住黃金海岸,我地一邊睇日落一邊食,環境好舒服而且勁有氣氛。蒲燒鰻魚忌廉芝士卷 $128口感軟腍帶點炙燒嘅香氣,伴隨著鰻魚嘅油香。所用嘅芝士味道不會過濃,因為只有輕輕提升卷物嘅鹹香,沒有搶主角嘅味道海鮮蒸蛋 $48蒸出嘅蛋係無比的滑嫩,而加上香菇、蟹柳及蝦為蛋提鮮不少汁燒魷魚 $128燒得不乾身,而且魷魚係充滿醬汁,入曬味。海鮮茶壺湯 $78第一次飲海鮮茶壺湯,冇腥味之餘好甜,打開仲見到佢落左蝦等等好足料。特上雜錦刺身 $698成個雜錦有勁多款都係高級刺身😂深海池魚係我最愛之一,肉質爽脆,清爽鮮甜。牡丹蝦,口感豐富。油甘魚肥美甘甜。清酒煮大蜆 $98採用比出面一般大一倍嘅蜆,極為鮮味,所煮出的湯酒香濃郁,仲帶有蜆嘅清甜味食完就去吹吹海風,散下步。放假就係應該咁樣放鬆下。

蒲燒鰻魚忌廉芝士卷 $128

海鮮蒸蛋 $48
蒸出嘅蛋係無比的滑嫩,而加上香菇、蟹柳及蝦為蛋提鮮不少

汁燒魷魚 $128
燒得不乾身,而且魷魚係充滿醬汁,入曬味。

海鮮茶壺湯 $78

特上雜錦刺身 $698

清酒煮大蜆 $98

食完就去吹吹海風,散下步。放假就係應該咁樣放鬆下。
2018-12-10 20 views
今日入咗屯門黃金海岸玩,發覺地方都轉了不少,喺黃金商場兜咗個圈,決定食一食呢間日本野!黃金海岸一浩,之前睇啲小巴廣告都見到佢嘅名。餐廳門口不是太顯眼,但一入到去原來個環境係非常闊落,有個酒吧位,另外亦有廚房可以見到晒師傅嘅製作過程!🤓燒鱈魚乾作前菜食一流,燒得香脆可口,加上沙律醬食好開胃。雞肉泡菜石鍋飯雖然係日本餐廳,但見哩款石鍋飯比較特別,所以都叫左黎食。泡菜份量好多,食到底仲可以食到飯焦🤓大蝦天婦羅反卷不得不讚,成個卷物有6件,面上鋪上了天婦羅脆脆,大蝦肉質嫩滑,好快就清晒😆什錦刺身什錦刺身總共有7款刺身,幾抵食👍🏻而且件件刺身都好厚好肥美,最吸引我的是帶子刺身,底部細心放了片檸檬,增添了整個鮮味🤤

燒鱈魚乾
作前菜食一流,燒得香脆可口,加上沙律醬食好開胃。

雞肉泡菜石鍋飯

大蝦天婦羅反卷

什錦刺身
2018-12-10 28 views
約咗家教會啲家長傾工作上的事,有人提議嚟呢間食住傾,貪佢環境闊落夠清靜,每人各叫了一客定食,包括主食,沙律,味噌湯同飯刺身定食刺身定食有五款刺身,包括:三文魚,吞拿魚,牡丹蝦,帶子及深海池魚,值得一讚喺深海池魚,肉質肥美,油脂豐腴,其他刺身都唔差,件件厚切,新鮮甜美天婦羅定食天婦羅定食有大蝦兩隻及其他蔬菜包括青椒,茄子,南瓜,蕃薯,天婦羅炸漿做得薄而酥脆,蝦肉彈牙,多食亦不覺膩汁燒牛扒定食牛扒油花分佈均勻,入口脂香四溢,兩面微焦,中間帶紅,火喉掌握得很好,配埋燒汁更加惹味銀鱈西京燒定食是真正的銀雪魚,不是以比目魚 充當,食得出肉質滑嫩緊實不鬆散,配沙律醬食一流

刺身定食

天婦羅定食

汁燒牛扒定食

銀鱈西京燒定食

2018-12-09
$180 (Lunch)
  • 銀魚西京燒定食
2018-12-09 18 views
餐廳就喺黃金海岸岸邊;仲有露天座位可以望到海景;暖天嗰時下午坐喺外面吹住海風食野好正餐廳入面環境都好寬敞明亮;除左整排壽司吧枱仲有酒吧刺身定食刺身總共五款:帆立貝肉質厚嫩;牡丹蝦肉腍滑鮮甜;深海池魚肉質緊實味道清鮮;三文魚油脂甘香;吞拿魚肉質細嫩味濃銀鱈西京燒定食銀鱈魚肉嫩滑之餘略帶魚油脂香;配上蛋黃醬幼滑濃香汁燒牛扒定食牛扒肉質軟腍肉味濃郁;油脂豐富加上醬汁咸香惹味天婦羅定食天婦羅除左大蝦仲有幾款蔬菜;即炸金黃而且漿粉夠薄唔會油膩P.S. 所有午市定食跟餐都會附送沙律白飯同麵豉湯

餐廳入面環境都好寬敞明亮;除左整排壽司吧枱仲有酒吧

天婦羅定食

天婦羅除左大蝦仲有幾款蔬菜;即炸金黃而且漿粉夠薄唔會油膩

P.S. 所有午市定食跟餐都會附送沙律白飯同麵豉湯
2018-12-09
$175 (Lunch)
  • 銀鱈西京燒定食
  • 刺身定食
  • 汁燒牛扒定食
1K
2018-12-08 79 views
對上一次黎,已經係去年3月份另一半生日前後試過廚師發辦,感嘆時間過得快,都算係年紀漸長嘅特徵吧(?) 一浩位於黃金海岸商場,屬於屯門區少有嘅高檔次日本料理。餐廳面積非常大,有壽司吧、席前鐵板燒、房間,闊落好坐。就算唔係住附近,襯假日入黎走一走,睇下海景,都係賞心樂事週六晚市,人流唔多,店員安排我地坐半圓形枱,空間感足。有別於平時食開嘅日本料理,店員整體年齡比較輕,可能場地大啦,招呼起來冇咁得心應手,要搵人加茶都需要耐性,未夠主動。餐牌方面選擇甚多,由沙律、壽司、刺身、鐵板燒、鍋物、炸物、燒物、麵類、飯類等,價格中上,亦見到有啲一人定食,比較有彈性。今日天氣稍涼,點餐主要以燒物為主。人均消費約三百多,味道唔錯,份量唔會飽到上心口,值唔值見仁見智,對我地黎講間中一次可以。蕎麥麵 $88配上一粒鵪鶉蛋,麵質清爽彈牙,都幾開胃嘅,醬汁略嫌鹹左少少。扇貝 $138扇貝好大隻,加上牛油、蒜蓉輕輕鐵板燒,以菇菌墊底。貝粒新鮮,超爽口日本阿波尾雞扒 $188雞扒起皮,以醬汁燒起,切塊方便食用。雞扒煎到剛好,肉質結實,而且入味。車厘茄煙肉串 $38、雞肉棒 $38、燒牛肋骨串 $48煙肉燒到幾香,包住一

週六晚市,人流唔多,店員安排我地坐半圓形枱,空間感足。有別於平時食開嘅日本料理,店員整體年齡比較輕,可能場地大啦,招呼起來冇咁得心應手,要搵人加茶都需要耐性,未夠主動。餐牌方面選擇甚多,由沙律、壽司刺身、鐵板燒、鍋物、炸物、燒物、麵類、飯類等,價格中上,亦見到有啲一人定食,比較有彈性。

蕎麥麵 $88
蕎麥麵

扇貝 $138

扇貝

日本阿波尾雞扒 $188
日本阿波尾雞扒

車厘茄煙肉串 $38雞肉棒 $38燒牛肋骨串 $48
煙肉燒到幾香,包住一粒車厘茄,食落好juicy。雞肉棒係好似免治雞肉,仲有少少軟骨口感,唔會乾柴,都幾好食

牛肋骨串燒到稍老,肉質比較韌啲。
車厘茄煙肉串、雞肉棒、燒牛肋骨串
雞軟骨串 $20鹽燒蘆筍 $28
雞軟骨鹽燒,食落香脆。蘆筍咁燒法,又幾過癮,無青味。
雞軟骨串、鹽燒蘆筍

雞軟骨串

雞翼串 $48
雞翼控見到好難忍手唔點,雞翼燒得幾香口,唔會太燶。
雞翼串

整體黎講,呢度環境滿分,食物方面夠哂多選擇,而且即點即製,味道唔錯,服務方面還得多走心先對得住價格。
2018-12-08
扇貝
日本阿波尾雞扒
2018-12-08 29 views
今日男朋友生日,我就帶咗佢嚟黃金海岸嘅高級日本餐廳,浪漫一下,嚟到呢度見到咁高級嘅日本菜真係令到我大開眼界,雖然今日係我埋單但係都覺得好值得,因為無論係餐廳嘅環境質素食物質素,同埋服務員既有禮貌態度,都令到我覺得自己置身於日本咁。呢度嘅空間感十分之大,燈光燦爛有足夠,環境寧靜,同我男朋友談談情就真係一流啦,唔講以為去咗港島區嘅高級餐廳,真係估唔到原來屯門都會有一間咁有格調嘅餐廳。開放式嘅廚房,可以睇住專業嘅廚師係你面前製作食物,令到你胃口大開呀⋯⋯頭盤我哋叫咗個炸豆腐,嫰滑嘅豆腐金黃酥脆,炸至金黃色,薄薄既一層麵粉,唔會好厚身,配上蘿蔔蓉,滑得黎又夠鮮甜,男朋友仲話啲豆腐滑過我啲皮膚啊,佢仲叫我食多兩舊添,真係俾佢激死😤😤😤芒果海鰻天婦羅卷,豐盛嘅卷物,一望到已經令我垂涎三尺,🤤🤤🤤鮮甜嘅芒果,上面擺放着粒粒矜貴嘅魚子,炸至鬆脆嘅鰻魚放到入口充滿層次,鮮甜嘅芒果配上鬆脆嘅鰻魚估唔到係可以咁match望到頸都長,終於等到主菜嚟啦⋯⋯唰唰鍋,每次食日本野男朋友都必叫架,賣相吸引,份量又夠大,啲湯好清甜,牛肉肉質軟滑,層次豐富,最緊要係唔會太肥,入面仲有我最鍾意食嘅日式粉絲,好有咬口,為呢一

望到頸都長,終於等到主菜嚟啦⋯⋯唰唰鍋,每次食日本野男朋友都必叫架,賣相吸引,份量又夠大,啲湯好清甜,牛肉肉質軟滑,層次豐富,最緊要係唔會太肥,入面仲有我最鍾意食嘅日式粉絲,好有咬口,為呢一個唰唰鍋點綴不少,而且配上特有嘅醬汁,令呢一道菜生色不少

我哋食完先知原來呢度仲會有室外嘅環境,地方寬闊,仲可以望住過海,聽住海浪嘅聲音,浪漫嘅環境仲有隻遊艇喺海上襯托,果然另有一番風味。
2018-12-08 48 views
自己就係屯門人,但係黃金海岸呢啲咁偏僻既地方都真係好少去。一家人星期日無無聊聊咁去行黃金海岸行下,享受下家庭樂。行左成個沙灘肚就餓了,要搵野食。 阿媽提議食日本野,咁上網搵下就搵到呢間餐廳。本身以為係bar 但原來佢係間日本餐廳喎。入到去地方好大,入面仲可以live 睇壽司師傅整壽司,好寫意。坐低左睇下有咩叫,好多款日本料理都available。第一個既係個蒲燒鰻魚忌廉芝士卷,個鰻魚同芝士好夾,芝士冇蓋過鰻魚既味道,又唔會太過肥膩。之後黎左軟殼蟹沙律,軟殼蟹份量唔少有好多舊下,唔會放太耐成舊淋哂霉哂咁,上面仲有千島醬同蟹子,連埋沙律菜食夠哂refreshing...做前菜係明智之選。想食下啲炸野,忍唔住叫左個吉列日本黑豚西冷,佢唔炸得好過火乾柴柴咁,唔會好似食緊豬肉乾咁,個醬係加分位,酸酸甜甜咁去左炸野本身有既肥膩感。黎到main dish 就一定係壽司啦,特上雜錦壽司夠哂有誠意,睇住個師傅即時整夠哂fresh。突出既係佢個吞拿魚腩非常甘甜肥美,海膽都係夠高質,鮮甜得黎唔會腥,有淡淡既海水味。叫番啲熱野balance 番,老豆提議食豚肉生薑石鍋飯,熱辣辣新鮮即整,豚汁精華落哂個飯到,豚

叫番啲熱野balance 番,老豆提議食豚肉生薑石鍋飯,熱辣辣新鮮即整,豚汁精華落哂個飯到,豚肉唔會過老韌,仲有半熟蛋既蛋汁撈埋落個飯到🤤。

海鮮蒸蛋有驚喜,蛋味濃,火候岩岩好完全唔老,清清地岩哂兩老食。
$200 (Dinner)
  • 特上雜錦刺身
2018-12-06 41 views
放假成日諗唔到去邊度玩,朋友就話去黃金海岸玩下,但係原來冇金海岸係冇嘢好玩㗎!搵咗間日本餐廳食下野~環境都幾舒服~雜錦刺身 ($388) 有7款刺身,當中有三文魚,呑拿魚,帶子,甜蝦,油甘魚等。。舊舊都好厚,好新鮮。食完刺身就叫埋個雜錦壽司 ($218),有8件壽司,同刺身啲材料差不多,係差在呢度有埋蝦,玉子同三文魚子壽司。魚生都唔錯,但飯就冇咩特別,冇咩口感。食完咁多生冷野都想食翻啲熱野暖下個胃。叫咗鰻魚石鍋飯 ($168) 一塊燒好咗既鰻魚放咗係個飯面,下面舖滿咗好多蛋絲。因為石鍋飯既緣固,啲飯好快就起焦,食落好脆好有口感,但就比較乾身。

2018-12-04 41 views
軟殼蟹牛油果卷 $128共有六件每一件都很大份一口是吃不下的軟殼蟹的肉很多上面用牛油果包住牛油果味道清新上面加了沙律醬和蟹籽變得開胃了.豆腐沙律 $68豆腐很滑溫度保持得很好蔬菜也新鮮有時候吃沙律很怕菜會苦但這個不會很不錯喔.北海丼 $298裡面有海膽,牡丹蝦,三文魚子和帶子牡丹蝦爽口鮮甜三文魚子很脆 不會太咸海膽也新鮮不會出水壽司飯做得不錯不會太酸 .甜蝦蓉火炙三文魚卷 $128仍是很新鮮份量不欺場一口裝不下.
軟殼蟹牛油果卷 $128

有時候吃沙律很怕菜會苦
但這個不會
很不錯喔

北海丼 $298
裡面有海膽,牡丹蝦,三文魚子和帶子
牡丹蝦爽口鮮甜
三文魚子很脆 不會太咸