2024-01-25
講到高質素日本料理,呢間位於銅鑼灣樓上嘅"螢雪"都一定係推介之一。佢哋有好多款 Lunch Set我同朋友今日專登嚟揀選左兩款比較出名嘅 Lunch Set ⭐Toro, Minced Toro, Sea Urchin $480- 吞拿魚同海膽好新鮮,吞拿魚蓉再配合雜菇飯一齊食,鮮味又好有心思⭐11貫 Hand Roll $498今日廚師揀取咗- 左口魚壽司(左口魚上有柚子皮)、凡立貝(面頭加左炒左烏魚子)、真雕壽司、剝皮魚壽司(魚乾醬)、墨魚海膽(壽司入邊有蒸熟左嘅海膽)、笠貝、燒左魚邊壽司、紫海膽壽司、燒Toro、赤佐蝦、用備長炭燒嘅春魚仲䓤吞拿魚手圈- 刺身新鮮又鮮味,而且師傅用心握制壽司, 份量同口感都處理得非常好👍🏻Lunch Set仲包左⭐沙律前菜,蒸蛋,海鮮赤麵豉湯+紫薯雪糕其實依日式Set Lunch 嚟講,呢兩個餐都算豐富又抵食😃
佢哋有好多款 Lunch Set
我同朋友今日專登嚟揀選左兩款比較出名嘅 Lunch Set
⭐11貫 Hand Roll $498
今日廚師揀取咗
Lunch Set仲包左
⭐沙律前菜,蒸蛋,海鮮赤麵豉湯+紫薯雪糕