Restaurant: La Serre
Info:

2023-02-17 76 views
觀塘海濱長廊餐廳可以望到海景,餐廳有室內、室外座位。環繞餐廳室外都有座位,環境清靜!晚市有晚餐、有散叫,我哋散叫兩個主菜加2杯飲品。叫咗兩款主菜都有fusion感覺,菜式創新。叫完嘢食就有熱辣辣麵包。▶️日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168呢個墨西哥薄餅大大件入邊配有日本豬軟骨、非常創新,仲有牛油果🥑豬軟骨大大嚿好厚肉。另外仲配有莎莎醬及沙律🥗非常開胃!▶️日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198面上有一條大大條嘅一夜干,加檸檬汁酸酸地。一夜干夠鹹香,魚肉幾滑,如果飲酒就更加好。下邊飯有墨西哥風味,有紅椒、青椒🫑等等椒味香濃。飲品叫咗水果茶、洋甘菊茶。水果茶夠酸夠開胃、洋甘菊茶味清香。

晚市有晚餐、有散叫,我哋散叫兩個主菜加2杯飲品。

▶️日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168

▶️日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198

2023-02-17 49 views
今日約左朋友去行觀塘海濱,順便可以試下哩間bookmark左好耐嘅寵物友善cafe! 🐶🐱 見唔係好熱,所以都可以坐喺戶外,仲可以望住海濱,感覺真係好chill 😌難得係weekend,梗係試下brunch menu啦~ 我地就揀左 ”金門火腿·芝士丹麥多士配煎蛋” 同 ”香煎吞拿魚·法邊豆·薯餅·煎蛋” 🍽️ 再叫多個甜蕃薯條過下口癮 🤭個金門火腿芝士多士份量好大,超厚身嘅火腿加埋蛋汁同芝士,哩個配搭真係一絕 😋😋😋 估唔到吞拿魚搭薯仔都咁夾,仲有好多邊豆伴碟,食落都幾滿足😆 跟餐仲加左兩杯咖啡,飲落好有驚喜,非常香濃,真係無揀錯! 📍La Serre (Kwun Tong)📍Shop 1, G/F, 90 Hoi Bun Road, Kwun Tong

📍La Serre (Kwun Tong)
2023-02-11
Type of Meal
Lunch
2023-02-16 1373 views
好快就到 #首領 嘅生日,撞正 #小秘書 呢排行程緊密,唯有約佢中午撐枱腳😉 呢日我哋揀咗間開喺 #觀塘海濱花園 裡面嘅 #西餐廳 La Serre。餐廳以玻璃屋構思造型,喺海濱長廊自成一角,咁啱呢排天氣涼涼哋,坐喺度都幾舒服㗎😉我哋比預定嘅時間遲到咗少少,好彩個booking都冇俾人取消到😉 時間關係,我哋好快就揀咗兩個午餐,咁高興嘅日子,梗係要豪一豪佢🥳 我order咗份五成熟嘅 #肉眼扒,而 #首領 就要咗個#雞肉漢堡包🤤 首先嚟到我哋面前嘅係 #餐包 同埋 #椰菜花湯,個 #湯 應該用咗 #打碎嘅椰菜花蓉 混入 #忌廉 造成,味道都唔錯🤤 而兩份 #主菜 都冇令我哋失望呀‼️個 #雞肉漢堡 份量都唔少,配埋啲 #沙律菜,賣相相當吸引👀 至於我要嘅 #肉眼扒,師傅控制得個火候非常好,肉質唔會過熟,配合埋 #牛扒 本身嘅 油脂,口感同味道都唔錯😉不過今日個餐飲 #凍咖啡 就似乎有啲失準,或者係因為擺得太多冰🧊卦,搞到 #小秘書 好似飲緊奶水咁😅 不過餐廳整體服務同食物質素都ok嘅😉 屬可以encore之選‼️📍 La Serre (觀塘)海濱道90號地下1號舖

📍 La Serre (觀塘)海濱道90號地下1號舖
2023-02-16
$207 (Lunch)
2023-02-14 54 views
每次行過觀塘海濱都會心思思好想去呢間餐廳,今晚終於忍唔住行入去食!其中一個吸引之處係有分室内同户外位可以揀,outdoor位可以望住海景,又可以帶寵物,好chill!而室内氣氛亦好有情調!👉🏻西班牙火腿配蜜瓜 $108蜜瓜好清甜,配火腿嘅咸香味真係絕配!👉🏻燒法國鴨胸 $188共四件,同平時食開嘅一片片薄切鴨胸好唔同,未試過食咁厚切嘅鴨胸,肉質呈粉嫩色,唔乾身唔鞋口,是我喜歡的熟度!配菜有露荀同薯餅,好豐富,而且好入味!👉🏻素牛肉千層麵 $148選用Impossible Meat植物肉,食落完全不失肉類口感味道之外,仲要低脂!千層麵整得好細緻,有芝士碎鋪面,加上鮮茄醬,好香好濃郁!
而室内氣氛亦好有情調!

👉🏻西班牙火腿配蜜瓜 $108
蜜瓜好清甜,配火腿嘅咸香味真係絕配!

👉🏻燒法國鴨胸 $188

👉🏻素牛肉千層麵 $148
2023-02-13 202 views
今日到牛頭角開會,收工地膽同事邀請去飲一杯,咁試試啦。餐廳位置唔算就腳,但估唔到晚市都full咗9成,宜家天氣唔係好凍,係出面歎杯嘢飲,幾chill下。Berries Combination, 好靚一杯mocktail, 新鮮雜莓果汁加咗蘇打水,飲落酸酸甜甜,嘢飲加咗少少雜莓粒,豐富咗口感。熱卡布奇諾,奶泡唔會好多,咖啡偏苦少少,同奶泡夾埋一齊飲唔錯。餐前小麵包,送上來仲熱笠笠,麵包口感好奇特,食落好Q彈,好似食咁麻薯咁。日本花魚一夜幹義大利米麵陪龍蝦汁, 哩個係同事強烈推薦。之前係日本餐廳食過唔少日本花魚一夜幹,一般都偏幹身。哩間餐廳啲一夜幹,魚肉勁厚身,同埋成條魚勁大,有成個PAD咁大。魚肉食落好幼滑同鮮甜,真係好好味。義大利米麵睇落好似米,其實係義大利面,口感好奇特,撈埋龍蝦汁一齊食,好好味。燒法國鴨胸,大大件鴨胸有4件,伴碟仲有薯仔,茄仔同青椒。鴨胸煎得啱啱好,皮燒得好香口,切開仲爆曬juice,用咗黑胡椒同鹽調味已經好足夠,食完好飽TIM。哩間餐廳真係唔錯,下次要坐出面,吹下風,飲下嘢,應該會好開心!

Berries Combination

熱卡布奇諾

燒法國鴨胸

2023-02-10
$280 (Dinner)
Berries Combination
熱卡布奇諾
燒法國鴨胸
觀塘海傍有好多有特色又好feel嘅餐廳❣️ 如果想食個浪漫晚餐或者同朋友chill吓就一定唔好錯過呢間La Serre😚 有毛孩嘅朋友仲可以帶埋寵物一齊𠻹🐶🐱🌃 環境 (4.5/5)La Serre 喺觀塘海濱道位於海傍中間嘅位置,門外仲有一串串嘅燈飾做佈置,即使夜晚去都好易搵🌊 當晚天氣比較凍所以就揀咗坐室內~ 餐廳樓底好高,空間感十足,設計具現代輕工業感☺️ 餐廳仲會播著輕快嘅音樂,情調滿滿❤️ Le Serra作為pet-friendly餐廳,當然設有室外位置,趁宜家天氣涼涼地,帶住毛孩一齊吹住陣陣海風食飯飲酒絕對係人生一大樂事🥂 😋 食物 (4/5)🐽 Serrano Ham & Melon $108🐟 Hiraki w/ Orzo Pasta in Lobster Sauce $198🦆 Roasted French Duck Breast $188🍐 Pear Tart $58🍾 Tournon Chardonnay $140/glsLa Serre夜晚提供set dinner/ a la carte,我哋就決定自製3 course dinner😋 Starter嗌咗Ham &

🌃 環境 (4.5/5)

😋 食物 (4/5)
🐽 Serrano Ham & Melon $108
🍐 Pear Tart $58
🍾 Tournon Chardonnay $140/gls

La Serre夜晚提供set dinner/ a la carte,我哋就決定自製3 course dinner😋 Starter嗌咗Ham & melon🐽 有兩片超大塊嘅ham,味道唔會死鹹,夾住香甜嘅哈密瓜食好balanced👍🏻

朋友話想飲酒,咁我當然ok啦🤪 Tournon Chardonnay 味道清爽,偏向light-medium body,幾適合做餐前酒🥂

主菜就揀咗一肉一魚🐟 Hiraki with Orzo Pasta 超有驚喜🤩 無諗過佢竟然係原條魚咁上,條魚仲要有成個盤咁大,好誇張😳 魚肉口感紮實,油脂感唔算好重,唔會好快就滯🐟 不過呢種魚比較多骨,大家食個陣要小心。

魚下面仲配有Orzo pasta🍝 有別於平時常見嘅意粉/通粉,呢種意粉係好似飯咁一粒粒,幾特別👍🏻 口感比飯粒軟身,而且好掛汁,大家不妨試吓☺️

食完半條魚已經半飽🤣 另一個main嘅份量更加誇張,有4大塊烤鴨胸加配菜🦆 鴨胸切得好厚身,無臊味,點少少醬汁食已經夠味😛 鴨胸肉口感實淨,只有個別一兩個位置比較硬,不過整體黎講都唔錯😗 呢兩道主菜份量都好大,建議2-3個人share🥰

呢餐飯其實係同我朋友慶祝生日,我訂位個陣特登叫餐廳幫我寫碟🎂 Pear tart 杏仁味好香,加埋撻面嘅梨一齊食香甜得黎又有少少清新🍐

💰 價錢 (4/5)
Average price $500-600/pp
作為海濱一帶嘅餐廳,La Serre嘅收費都好合理💰 餐廳無論環境,氣氛同食物都唔錯,非常適合happy friday/ weekend去chill吓🥂
2023-02-09 63 views
係時候去觀塘發掘下好嘢食,今次嚟到觀塘海濱公園,餐廳環境好清靜,outdoor可以對住海景都幾寫意,相信日抖會更靚,而indoor裝修都好開陽有格調,坐得好舒服我哋order咗兩個main course同埋兩杯cocktail,坐低一陣waiter就會送上餐包。日本花魚一夜干西班牙飯 $188黃花魚肉質比較紮實彈牙,食落唔會乾,魚皮少少脆好香口,味道帶鹹香,條魚都幾大條,主要係d大骨,所以唔會話好難處理,西班牙飯嘅份量比較少,側根有d飯焦幾香口,整體味道唔錯👍燒西班牙黑毛豬架 $188平時比較少食豬扒,因為怕佢乾爭爭,但係呢個黑毛豬肉質鮮嫩又juicy,超鍾意side dish,有薯餅蘆筍,配埋蘋果蓉好match好味👍Blue Hawaii $78(Malibu Rum, Blue Curaçao, Pineapple, Coconut Milk)呢隻藍色好靚,打卡一流,菠蘿拼椰汁,好fresh👍Fresh Strawberry Daiquiri $78(Rum, Triple Sec, Fresh Strawberry, Fresh Lemon Leaf, Fresh Lemon J

日本花魚一夜干西班牙飯 $188

燒西班牙黑毛豬架 $188

Blue Hawaii $78
呢隻藍色好靚,打卡一流,菠蘿拼椰汁,好fresh👍

Fresh Strawberry Daiquiri $78
(Rum, Triple Sec, Fresh Strawberry, Fresh Lemon Leaf, Fresh Lemon Juice)
有士多啤梨粒喺入邊加上檸檬汁,酸酸甜甜好易入口👍

美味指數🍽:8/10
環境指數📸:8.5/10
整體表現💜:8/10
CP值指數😎:8/10
2023-02-06 72 views
觀塘海濱旁的一間西式餐廳,空間寬敞 環境舒適,可選擇坐室內或室外,好適合渡過一個休閒的下午🥰 餐廳乾淨企理,食物種類多,質素不錯,仲可以帶埋寵物一同到訪二人消費:$436 🫧連加一服務費🫧💖食評💖𝑩𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉招牌早餐(大啡菇,煙肉,香腸,金門火腿,炒蛋)($158)✨十分足料的全日早餐,大啡菇肉身肥厚,香味濃郁,煙肉和香腸美味可口,火腿口感一流,炒蛋十分綿滑,推薦!金門火腿 芝士丹麥多士配煎蛋 ($118)✨ 推薦,份量足夠又好味!金門火腿十分厚身,肉質軟嫩兼鹹香味十足,多士配上半溶芝士,口感一流!仲配有太陽蛋及沙律菜,非常滿足!𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔🍸Orange Blossom ($78)✨由橙汁、蘋果汁、薑汁汽水等等調配而成的Mocktail,味道清新又不會太甜,推薦!☕️Hot Mocha ($48)✨

二人消費:$436 🫧連加一服務費🫧

💖食評💖

𝑩𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉

金門火腿 芝士丹麥多士配煎蛋 ($118)✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
🍸Orange Blossom ($78)✨

☕️Hot Mocha ($48)✨
有養寵物嘅朋友仔有間超正嘅餐廳介紹比你地呀🐶🐱🐾位於觀塘海濱道呢間西餐廳勁chill,餐廳望出去係全個觀塘海濱嘅海景😍真係超正架,而家逢星期六日上午11時至下午1時帶同狗狗或者其他寵物重亨有20%折扣優惠同狗狗小食一份添💓因為餐廳有埋outdoor位置,所以好大好寬躺,場內重播住英文歌,一路食野一路傾偈一路望海真係超好feel🤤🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾招牌早餐(大啡菇,煙肉,香腸,金門火腿,炒蛋)呢份Brunch相當豐富😋大大份熱辣辣,即叫即整,最正係個蛋整得超嫩滑唔會太熟鞋晒,呢到啲火腿比較突別,係超厚身大塊嘅金門火腿,薯餅好香脆好好味,重有我至愛大啡菇👍🏻正金門火腿,芝士丹麥多士配煎蛋呢個組合一定要三樣一齊食先有feel😬,食出嚟嘅口感真係好正,個芝士丹麥多士好香口🤤加埋啲蛋汁同火腿一齊食一流👍🏻水果茶🫖🍎🍊🍋有熱同凍,我order熱飲係用壺上,都幾大壺👍🏻酸酸甜甜唔錯Cappuccino☕️超香夠滑👍🏻面層重灑左大量朱古力粉🤤正

🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾

招牌早餐(大啡菇,煙肉,香腸,金門火腿,炒蛋)

金門火腿,芝士丹麥多士配煎蛋

水果茶🫖🍎🍊🍋

Cappuccino☕️
超香夠滑👍🏻面層重灑左大量朱古力粉🤤正

2023-01-28
$175 (Lunch)
2023-01-20 82 views
食物質素可以,但第一次帶小朋友黎 主菜等了35分鐘仍未到 問侍應生就答:唔係漏單,再等15分鐘,即前後50分鐘先到,我叫的牛扒係要七成熟 但 切開時 只係三成熟,仲要再一次 攞入厨房翻煮🤦🏻‍♂️
2023-01-20
$281 (Dinner)
2023-01-17 105 views
早幾日氣溫上升番少少🌡即刻出去吹下海風🌊不過唔係去尖沙咀 / 中環🚇而係去左觀塘海濱,行到一半見到依間玻璃屋餐廳🍽難得黎到就......食埋野先走啦🤣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌞 Brunch (𝐒𝐚𝐭 • 𝐒𝐮𝐧 • 𝐏𝐇 𝟏𝟏:𝟎𝟎 - 𝟏𝟔:𝟎𝟎) 🌞包 咖啡☕️ / 茶🫖 或 可加+$𝟐𝟎 升級✨(𝐂𝐚𝐩𝐩𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐨/ 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 / 𝐌𝐨𝐜𝐡𝐚 / 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞🧃).▪金門火腿 • 芝士丹麥多士配煎蛋 ($118)厚厚厚!厚火腿🐖(雙層) • 厚芝士🧀 • 厚多士🍞面頭仲有隻太陽蛋🍳丹麥多士外酥脆 • 中間包心軟熟💫咪睇得𝟏片好似唔多,足料到咁 • 好夠飽肚🤰🏻我知好邪惡😈,所以清晒旁邊既沙律菜🥗減低左罪惡感🤭.👆🏻𝟐份餐既太陽蛋🍳都係脆邊👇🏻.▪牛扒煎蛋配露荀 ($138)上枱個下心諗💭𝟐隻蛋🍳就可以遮晒塊牛扒🥩牛扒咪好細🤔點知打開睇係偏厚身🤌🏻食落比較有咬口,簡單黑椒調味🖤另外,仲有塊外層脆脆可樂餅🥔配幼露荀 • 沙律菜🥗.▪Drinks由於揀左坐室外太𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥,早幾日又突然熱左勁多🥵忍唔住要散嗌

早幾日氣溫上升番少少🌡即刻出去吹下海風🌊
不過唔係去尖沙咀 / 中環🚇
而係去左觀塘海濱,行到一半見到依間玻璃屋餐廳🍽
難得黎到就......食埋野先走啦🤣

▪金門火腿 • 芝士丹麥多士配煎蛋 ($118)
厚厚厚!厚火腿🐖(雙層) • 厚芝士🧀 • 厚多士🍞
面頭仲有隻太陽蛋🍳
丹麥多士外酥脆 • 中間包心軟熟💫
咪睇得𝟏片好似唔多,足料到咁 • 好夠飽肚🤰🏻
我知好邪惡😈,所以清晒旁邊既沙律菜🥗
減低左罪惡感🤭

👆🏻𝟐份餐既太陽蛋🍳都係脆邊👇🏻
▪牛扒煎蛋配露荀 ($138)
上枱個下心諗💭𝟐隻蛋🍳就可以遮晒塊牛扒🥩
牛扒咪好細🤔點知打開睇係偏厚身🤌🏻
食落比較有咬口,簡單黑椒調味🖤
另外,仲有塊外層脆脆可樂餅🥔
配幼露荀 • 沙律菜🥗

▪Drinks
由於揀左坐室外太𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥,早幾日又突然熱左勁多🥵
忍唔住要散嗌番𝟐杯𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥🍹🍸
▫️Fresh Mint Lime Soda ($78)
(Fresh Mint • Fresh Lime Juice • Soda)
可能係我飲過最足料既𝟏杯🍸
𝐝薄荷葉🌿超足,連青檸都有𝟐粒🍋
𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡💦
Fresh Mint Lime Soda

▫️Orange Blossom ($78)
(Orange Juice • Apple Juice • Ginger Ale • Bitters)
杯邊加多片橙,裝飾下又幾靚喎🍊
飲落橙味最出,唔會好甜😝
Orange Blossom

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有室內 • 室外座位🪑
🔺室外座位可以帶狗仔🦮
🔺假日仲有🦮寵物優惠🈹 星期六 / 日(𝟏𝟏:𝟎𝟎 - 𝟏𝟑:𝟎𝟎)帶埋我地既毛孩去食,我地"家長們"可享𝟖折優惠👏🏻,而且仲會送狗狗🐶小食𝟏份🧆

2023-01-16 75 views
相約朋友預祝佢生日 揀間位置於觀塘海濱公園嘅靚靚玻璃屋餐廳食個晚餐😋 放工早左嚟可先行一下海濱公園欣賞一下最新嘅燈飾 (當日晚上20:00熄燈)20:00到,就去食晚餐喇 坐低感覺好relax 好想飲返酒chrill 一chrill 呢度好多酒類可供選擇不過大家近排比較忙怕第二朝起唔到身都係乖啲飲返水果茶先。凍 熱 水果茶$38熱水果茶用茶壺上都幾精緻 凍飲嘅 味道酸酸地唔會過甜 都幾開胃好飲會有餐包附送,圓形嘅餐包烘熱送黎查啲牛油 正呀 叫左個烤🦑魷魚沙律$128烤魷魚原隻上 份量十足 烤得香之餘 煙靭鮮甜 配上佢地餐廳自家種植嘅什菜沙律沙律菜新鮮又爽脆 加上佢哋秘製嘅油醋沙律汁。,😋😋😋最啱我口味 食得比我朋友多🤭燒法國鴨胸$188配菜好豐富 有露荀 炸甜薯 同薯角茄子蕃茄仔😋😋😋😋燒鴨胸外皮香脆 咬落juicy 有肉汁唔會過熟過靭 配上汁醬。味道更上一層日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198第一次食到一夜干"是日本一種保存魚類的方式,指把新鮮的魚肉浸泡鹽水,再風乾一晚。以一夜干技術處理後,可降低魚腥味,令肉質紮實帶油脂香。更能保持魚身厚實,肉質彈嫩新鮮,鹹香味十足! 配米麵龍

欣賞一下最新嘅燈飾 (當日晚上20:00熄燈)
20:00到,就去食晚餐喇
好多酒類可供選擇
不過大家近排比較忙怕第二朝起唔到身都係乖啲飲返水果茶先。

凍 熱 水果茶$38
熱水果茶用茶壺上都幾精緻
凍飲嘅 味道酸酸地唔會過甜
都幾開胃好飲
會有餐包附送,圓形嘅餐包烘熱送黎
查啲牛油 正呀

叫左個
烤🦑魷魚沙律$128
烤魷魚原隻上 份量十足
烤得香之餘 煙靭鮮甜
配上佢地餐廳自家種植嘅什菜沙律
沙律菜新鮮又爽脆 加上佢哋秘製嘅油醋沙律
汁。,😋😋😋最啱我口味 食得比我朋友多🤭

燒法國鴨胸$188
配菜好豐富 有露荀 炸甜薯 同薯角茄子蕃茄仔
😋😋😋😋
燒鴨胸外皮香脆 咬落juicy 有肉汁
唔會過熟過靭 配上汁醬。味道更上一層

日本花魚一夜干意大利米麵配龍蝦汁$198
第一次食到
以一夜干技術處理後,可降低魚腥味,令肉質紮實帶油脂香。
更能保持魚身厚實,肉質彈嫩新鮮,鹹香味十足! 配米麵龍蝦汁豐富,海鮮味道,份量十足,都食曬😆

店員都好nice 問一下是晚食物味道如何
😋好食呀 係一個 傾計 chrill 一chrill
朋友 及各聚會嘅好地方 期待下次再嚟
@Laserrehk

#觀塘美食#觀塘海濱公園#chrill#Laserrehk
#放鬆一下#打咭#hkfoodblogger #hkfoodshare
#hkfoodie #hkfoodsnap #hkfood#寵物友善
#like4like

2023-01-14 74 views
今日超舒服,早上落了一陣過雲雨,中午和友人一邊食飯時,陽光慢慢透入餐廳,落地玻璃讓整間餐廳好暖和又明亮,剛好我們的對話也有點讓人傷感,面對不清晰可見的前方,這一點光來得合時!人均:$216.5.金門火腿,芝士丹麥多士配煎蛋擺盤精緻,多士上有食用花,好適合打卡。火腿有一定厚度,配上咸香芝士,香脆多士,半生熟煎蛋,流出的蛋汁被多士吸收,口感好豐富!另外有不同沙律菜,營養更均衡。.香蕉朱古力窩夫Brunch除了主食,都想食個甜品,叫了窩夫一齊開心share!面上有不少生果,有紅莓、藍莓、士多啤梨、香蕉,窩夫好大塊,好有口感,加上朱古力醬好夾,建議一口窩夫一小口香蕉,好似正在食香蕉蛋糕,好好食。.Santa Cristina Le Maestrelle IGT 2019中午飲酒有點意思,選了果味重的紅酒,微甜,容易入口,配火腿多士幾夾!.Italian Chocolate Milk Shake友人選了cocktail,用Baileys、kahlua和frangelico三種酒,再加上朱古力、牛奶,入口輕盈,相信頗受女孩子歡迎。

人均:$216.5
金門火腿,芝士丹麥多士配煎蛋

香蕉朱古力窩夫

Italian Chocolate Milk Shake
2023-01-14
Type of Meal
Lunch
我和同事預約了吃午餐,13:05到達餐廳,即刻就落單,到搭半未到追了一次,佢地話排緊單,無覆返幾耐,我地到13:45 d野仲未到,佢地都仲係話排緊煮緊,講埋d廢話,我地就話唔要,佢先話同我地睇下,跟住就係廚房捧左出黎,d三文魚同牛扒都未熟得曬,薯條凍冰冰仲好多油🙄佢地後尾都知衰,話送甜品俾我地食,但都無時間食😓
佢地後尾都知衰,話送甜品俾我地食,但都無時間食😓
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
2023-01-09 73 views
位處觀塘海濱。是晚跟朋友慶祝結婚周年,一行7人。提早跟餐廳職員溝通,幫忙雪蛋糕及存放花,職員們都非常好服務及易溝通。餐廳環境闊落,或者晚市又唔近地铁站會較少人,但有時餐廳附近有busking 都唔錯點左烤澳洲羊T骨,雖然等候既時間頗長,但可以食住佢附送既甘荀包,雖然偏乾身但入口有陣口假既甘荀味。 送黎既T骨,沒有羊的蘇味,而且都容易入口,味道不太濃味。 朋友點了黑毛豬架,果個有厭佢有少少硬。整體而言,環境理想,安靜,傾計一流。下次會簡午餐黎

整體而言,環境理想,安靜,傾計一流。下次會簡午餐黎