2016-06-06 1137 views
裝修OK,但環境嘈雜,食物,服務,價錢都普普通通,叫咗份Set Dinner,由落Order到食完唔使半個鐘,湯未飲完主菜已到,So Rush感覺完全係較高級快餐店,失望!唔會再去。
2016-05-28 1427 views
因為朋友結婚來沙田註冊,觀禮後決定在沙田解決晚餐。看到openrice食評就訂位了。叫了兩個set dinner.蘑菇湯不算很濃郁,普普通通包沾醋及橄欖油來吃很不錯熱的蘋果茶很香,微微的甜我很喜歡,有warm的感覺安格斯牛扒,叫了五成熟,有點瘦,所以肉質不是很軟,但優點是有牛肉味燒春雞燒得不錯,汁也不咸,很小的一隻雞,所以肉質也不錯,薯條也是剛炸好,美味香口。沙律菜也很新鮮,配上日式胡麻醬一流。甜品是綠茶芝士陰糕,因為太飽的緣故,只食到一半,不過不失的。Set dinner 約$138左右,性價比算是不錯,而且在大會堂的天台,比起新城市商場確實是有點世外桃源的感覺

叫了兩個set dinner.
蘑菇湯不算很濃郁,普普通通
包沾醋及橄欖油來吃很不錯
熱的蘋果茶很香,微微的甜我很喜歡,有warm的感覺

• 熱蘋果茶
  • 燒春雞
2016-05-23 1392 views
朋友約食飯,話去沙田食韓國菜。不過睇睇下D食評好似吾係太好,就立刻睇下有無其他的選擇,最後我地決定試La Terrazza Bar & GrillLa 。朋友立即打去訂位,但只要6點鐘先有枱,其他時間已經Full booking。我地早到咗,侍應話未夠鐘要等到六點鐘先可以入去。眼見已經到有人排隊,估計應該佢地應該等walk in。餐廳主要分室內同室外,室內環境唔算太大,比我嘅感覺都算舒服。一坐底,侍應都好主動行過嚟問我地飲凍定熱蘋果茶。Set dinner 價錢由約108-250蚊不等,有沙律或湯,再加一個主菜可選擇。如果再想食埋甜品就要加錢喇!蘑菇湯:個湯都算大碗,應該吾係罐頭開出嚟,不過湯的味道偏淡不算太濃郁。麵包印上餐廳的名,味道正正常常。香煎香辣三胡椒魚柳伴野菌意大利飯飯質偏硬,沒有濃郁菇的味道,不算太特別,有點似白汁忌廉蘑菇飯。至於魚柳,煎得好香,剛剛好,入口的質感都滑。份量適中,女仔就岩岩好如果男仔可能會嫌少。
我地早到咗,侍應話未夠鐘要等到六點鐘先可以入去。
眼見已經到有人排隊,估計應該佢地應該等walk in。
一坐底,侍應都好主動行過嚟問我地飲凍定熱蘋果茶。
如果再想食埋甜品就要加錢喇!
蘋果茶
蘑菇湯:個湯都算大碗,應該吾係罐頭開出嚟,
香煎香辣三胡椒魚柳伴野菌意大利飯
Other Info. : 價錢都合理,服務環境都好好,如果吾想比蚊咬就要坐入面,建議要提前打去訂位,因為室內位不算是太多。眼見有好多人叫脆燒原隻豬手,下次有機會都會想試下。最後埋單先知道原來都係美心集團旗下之一的餐廳。
2016-05-21
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
2016-04-05 2540 views
今晚兩對 couple約出來食飯,朋友喜歡這裡環境優美,氣氛怡人,食物也不錯。原本是想 book七點半的,但餐廳說已經 full booking, 只可預約 8 點。不巧我和太太都來早了,大概 7:35 已到達。左右無事又懶得四處走,打算到餐廳外的平台小休等候,那知上去一問,位子已經準備好呢,而且餐廳內客人也不多,真奇怪。朋友準時八點到來,我們叫了燒春雞,豬手,德國肉腸拼盤和青口意粉。豬手很大隻,皮脆肉夠味又不會太鹹;德國肉腸分量很足,粗的有兩條,幼的更有四條,味道各有特色。燒春雞肉質尚算嫩滑,但汁料稍嫌不足;至於青口意粉,麵條太粗,味道很淡,而且青口有沙,實在麻麻。另外,伴碟的薯條也得香脆,大家搶著吃過不亦樂乎。特別一提,餐前沙律味道不錯,夠清新開胃。麵包印有餐廳名字也有心思,但味道則普普通通啦。

燒春雞
德國肉腸拼盤
餐包及沙律
2016-03-31
$200 (Dinner)
德國肉腸拼盤
  • 鮮橙什菜沙律
  • 德國豬手
2016-04-04 6693 views
在沙田新城市廣場shopping後,如果大家不想於商場昂貴又擠擁的餐廳吃飯的話,不妨可選擇多走幾步至圖書館和大會堂之處,那裡也有數家不錯的餐廳。我和友人倆於下午六時左右已到達這家屬美心集團的西餐廳,或許時候仍尚早,我們可隨意選擇室內或室外的座位。趁著還未進入炎夏,我倆決定坐在室外,除了環境較寬闊恬靜外,更可飽覽沙田的夜景呢!在我們點菜前,侍應已率先奉上一杯熱熱的蘋果茶,即是將蘋果切成薄片,加水煨煲去渣後加入紅茶當中煮沸。除了酸甜美味外,據說蘋果茶對養顏祛斑、消脂瘦身,甚至醫治頭痛皆有神奇之療效。侍應接著端上餐湯和餐包。是日餐湯為忌廉蘑菇湯,蘑菇湯呈自然的泥啡色,內裡混和了各種菌類,入口可以感受到湯內顆顆菌粒的粗糙質感,濃度甚高,菌香濃烈。湯中還混合了香草,使湯的香味再得以昇華至另一個層次。熱烘烘的餐包為餐廳自家製作,包面更刻有餐廳的名字,表面輕輕經過烤熱,入口香脆,內裡則細軟無比,沾上點意大利黑醋及橄欖油更是美味。我們點了兩款晚餐:車打芝士雞肉漢堡包伴薯條 (Chicken Burger with English Cheddar served with Fries) ($118):整道

餐包
我們點了兩款晚餐:車打芝士雞肉漢堡包伴薯條 (Chicken Burger with English Cheddar served with Fries) ($118):整道漢堡以「分體」的賣相奉客。雞肉漢堡扒非常厚身,幾近一寸厚,份量極巨。肉扒相當結實,非常足料,入口帶挺濃烈的雞肉香味,非常juicy,個人認為相當不錯。外層的麵包也毫不馬虎,包明顯是烘過的,還塗了一層薄薄的牛油,增添了不少滋味。而且漢堡還附有車打芝士、新鮮蕃茄、生洋蔥、煙肉、厚蘑菇等配料,除了可減少油膩感外,亦帶來清新的味道。
車打芝士雞肉漢堡包伴薯條
慢煮紅酒燴牛尾配闊條面 (Slow-cooked Ox Tail in Red Wine Sauce served with Fettuccine)($118):牛尾呈誘人的深啡色,並慢煮至極軟滑的狀態,骨與肉很容易就可以分開,入口只需稍加咀嚼即可化之於口,應是煮製了一段非常長的時間;紅酒汁味道甜中帶微酸,向來與紅肉十分匹配,能有效帶出牛尾的肉香,叫人食指大動。可惜的是只有數小件,實在不太夠呢。
慢煮紅酒燴牛尾配闊條面
餐廳的各種菜式全部都叫人滿意和驚喜,而且出來的感覺毫不馬虎,足見廚師的匠心巧手,難怪朋友都讚不絕口。除了菜式外,舒適的環境都使人放下緊張的生活步伐。結帳時,每位只需$130左右,以是晚的餐飲體驗而言絕對物有所值。
2016-04-02
$130 (Dinner)
2016-03-31 2107 views
Easter黎呢度同媽咪食個lunch。服務,環境,食物都滿意 我地一點半到,咁岩唔需要等位,一去到就有張靠窗既二人檯點左兩個lunch set。 因為想食豬手,所以特登點多一個light d 既。最後點左一個豬手同一個沙律set。先黎一個餐包同蘋果茶餐包點黑醋加Olive oil 係我至愛餐包熱上我覺得係基本,但好多餐廳都未必做到雜果大蝦沙律 $98望到都覺得好開胃,加上天氣好好,好滿足呀! 好~大碟~我諗我食佢真係可以飽!!有少少芒果汁淋喺面,生果有西瓜密瓜芒果士多啤梨,加埋生菜,好fresh!德國豬手 $238我預左我同媽咪兩個人食唔哂要打包媽咪讚好!!皮好脆!肉好好味。不過坐正冷氣位,佢一開始凍我地就停哂手。因為凍左就冇咁好食…食完出去平台望左陣城門河就撇嚕…服務態度係OK 既,雖然我問佢要杯水到最後都冇黎到。
我地一點半到,咁岩唔需要等位,一去到就有張靠窗既二人檯

先黎一個餐包同蘋果茶

餐包點黑醋加Olive oil 係我至愛

望到都覺得好開胃,加上天氣好好,好滿足呀!

好~大碟~我諗我食佢真係可以飽!!

我預左我同媽咪兩個人食唔哂要打包
媽咪讚好!!

皮好脆!
食完出去平台望左陣城門河就撇嚕…

服務態度係OK 既,雖然我問佢要杯水到最後都冇黎到。
雜果大蝦沙律
德國豬手
2016-03-26
$180 (Lunch)
  • 德國豬手
  • 凍蘋果茶
2016-01-27 4111 views
係沙田市廣場云云食肆當中…要選一間黎幫襯其實都幾頭痛…因為自己係心急之人…未必會花一頭半個鐘用黎等位…今次睇中左呢度…係大家都可能無發現既>>市廣場之外…又有可能係大家以為呢度只係用黎做wedding party…天氣好既時候…呢個平台雅座就大派用場哪…好舒服既梳化呀!!!就算係室內...玻璃窗既設計...仍可感覺到微暖既陽光...感覺好warm...午市時份只得set...雖然無餐湯...但有自家製麵包...餐廳logo清晰可見...麵粉味特別香...暖笠笠又細軟...我諗住order個輕怡d既鮮果大蝦沙律...點知好大碟...仲差d食唔哂呢...各式各樣都鮮甜可口...朋友order左牛尾濶麵條...因為好少可有得食牛尾...麵條相信亦係自家製...牛尾腍而入味...仲好多汁...其實一人一個餐都已經好飽...但加28蚊就有dessert...好似好抵...朋友就好貪心咁order左...係一款係綠茶芝士餅...綠茶味一般...味道稍甜...另一款係雜果奶凍…鮮奶味淡而香…如果有花奶就更加好…其實呢度並唔係只做wedding party生意…午市價錢都幾合理…實屬寧
另一款係雜果奶凍…鮮奶味淡而香…如果有花奶就更加好…
其實呢度並唔係只做wedding party生意…午市價錢都幾合理…實屬寧靜休閒之選…
Type of Meal
Lunch
2015-12-29 4097 views
今晚係平安夜,係一個普天同興既夜晚.由於我認為聖誕節必須吃聖誕大餐才應節,所以我决定叫同我一樣單身的“宅女”朋友同我一齊撐枱腳,令平安夜更美滿。由於好甜既我認為酒店buffet即日仲可以book到位,結果於沙田有番禁上吓質素既兩間酒店都full booking,但我沒有太失望(始終都係平安夜) 最後我地就即興地去到呢間我一直想試但未去過既意大利餐廳.我地雖然冇book枱但walk in都有位,限時兩個鐘交枱。當我坐底左望到個menu既時候,上面大概有A-E set可供選擇,每個set盛惠$3xx(未加10%服務費).當時我覺得於平安夜食意大利菜,這個價錢也是合理的,最緊要開心麻 餐廳設計尚算美觀,加上聖誕佈置和音樂,令餐廳充滿節日氣氛。可能因為我們六點到達餐廳,所以人流較少(我當時是認為這樣的)在選擇菜式其間我留意到當客人離開餐廳的時候,侍應都會講句Merry Christmas作為節日祝福,實在令人窩心 我同個friend既主菜分别選擇左帶子鮮蝦闊條麵同埋豬手配德國腸(菜式大概是這樣,確實菜名忘記了) 一開始上左個麵包同磨姑湯,個湯味道唔錯,而且有切碎左既粒粒磨姑,更有口感

然後就是小龍蝦沙津,個source有D辣,味道一般
我order的餐飲是Christmas punch,酸酸甜甜有D似fruit punch,而朋友的是果茶並不特別
不久,主菜終於上枱,在這個時候我們發現侍應在那邊上菜,怎樣上菜等禮儀完全不懂
,而且主菜上枱不足十分鐘就凍矖
,雖然賣相吸引,但味道未如理想。帶子同埋大蝦味道不錯,但闊條麵太硬,另一方面我嫌佢個汁太淡味。我朋友order既 德國腸幾juicy,可惜個皮太乾,反而作為配菜既薯條幾fresh.
我地食左未夠一半就叫侍應收左佢上甜品,原來打算比多次機會佢,點知個甜品賴靚禁,但只有紅莓奶凍係食得落口,個綠茶蛋糕簡直不知所謂,最強差人意既係佢景然hea到用pocky百力枝做decorations

你好野,好地地既平安夜就感比你搞喎曬

我地嬲到連杯coffee都冇飲就埋單走人
走既時候個侍應見到我塊面黑矖都知咩事
,唔敢同我講Merry Christmas了
在這時候我终於明白到為什麼餐廳那麼空礦了

我認為餐廳除左門面賣相外,也要着重服務禮儀,當然食物質素才是最重要
香港的飲食業競爭好大,如果呢間餐廳繼續keep住這般作風,下年平安夜不再存在也不足為奇
最後祝大家聖誕快樂,同埋食到理想既聖誕大餐啦
2015-12-24
$400 (Dinner)
Xmas's Eve
2015-12-15 4392 views
這些日子每星期都有一、兩天要外出吃飯,所以頻頻上OpenRice 看不同的餐廳食評,希望可以嘗試多點不同的好味食物。因在沙田上班,是次就把搜索目標定在沙田吧,找到這家位於大會堂樓上的餐廳。要不是刻意搜索根本不知道原來這裡有西餐廳呢! 平常經過居然也沒有發現。  看過食評後感覺值得一試,於是提早兩天致電訂位。 看食評介紹室外位置可以看到夜景,我們訂了晚上七點的檯,不過到達的時候發現室外的座位都已經坐滿客人了  職員直接把我倆帶到室內,其實室內環境也不差的,起碼暖一點啊! 座位也闊落。 知道這裡的招牌菜是香草烤春雞,所以我們就點了這個以及白酒青口燴意粉。跟餐還有蘋果茶(熱/凍)、餐包、餐湯或沙律。蘋果茶我倆都點了熱的,我本身不喜歡蘋果系列的飲品,所以不太喜歡只喝了兩口,也沒有拍照,哈哈。 本想點一個餐湯一個沙律的,不過職員溫馨提示我們 跟餐沙律和烤春雞配的沙律是一樣的,問我們要不要兩個都要餐湯,於是我們就兩個都要餐湯了。 餐湯是 忌廉蘑菇湯這個湯不得了! 是我目前為止喝過最好味最足料的蘑菇湯! 很濃很濃的蘑菇味,每一口湯都是滿滿的蘑菇粒,有點難以置信  真的很讚! 餐包
 看過食評後感覺值得一試,於是提早兩天致電訂位。

餐湯是 忌廉蘑菇湯
忌廉蘑菇湯
這個湯不得了! 是我目前為止喝過最好味最足料的蘑菇湯!
很濃很濃的蘑菇味,每一口湯都是滿滿的蘑菇粒,有點難以置信
真的很讚!
餐包
看食評記得包面是印有餐廳名字的,難道現在已經不再印了? 餐包看樣子不太吸引,不過原來很鬆軟!配餐湯或點油醋吃也很不錯。
主菜之一 白酒青口燴意粉
白酒青口燴意粉
青口的數量很多,最少有十多隻啊! 青口煮得頗鮮甜、入味的,意粉雖然浸透在湯裡,不過依然很爽口而且很夠味。
主菜之二 香草烤春雞
香草烤春雞
一致好評的烤春雞,讓人很期待。果然是沒有讓人失望
烤春雞的皮脆、肉出氣地嫩滑且又多汁發入味,超級好味的!

總結是整體食物相當不錯,值得再光顧。但美中不足是室內環境確定有點吵嘈,我們離開踏出門口時竟有室內外如兩個世界的感覺
下次再來一定要試試坐室外。

題外話: 八時多餐廳幾近滿座,如果可以的話提早訂位較好,周末可能更多人呢!
2015-12-14
$120 (Dinner)
白酒青口燴意粉
香草烤春雞
  • 燒春雞
2015-11-20 4749 views
話說小妹雖然耐唔耐就會行經呢頭,不過呢度既前身sky bar小妹都未曾到訪過就改經執左,轉左做La Terrazza 都好一段日子,呢日終於約齊班姐妹開餐。Book左八點,去到都要等左一陣先入得。有out door and indoor 位,原本想request 坐out door,因為依家不太熱,坐岀面可以望下大會堂個景麻,不過有班男士在食煙,所以都係坐返入面。環境幾寬敞,坐位同坐位間唔會太"親密",正路傾計會方便d。四個人叫左三個set, 原來夠食有特。每個set跟一杯飲品,面包,沙律或渴。我地全部都要磨菇湯,我可以話呢個湯係我飲過最足料既磨菇湯!岀面有d會飲到未開勻的面粉,呢個完全係outstanding, 磨菇粒有趙口,因為唔係俾d菇碎你,而係真係食到,見到好多切粒磨菇!淨係個湯已經俾到驚喜我地,所以都對主菜有信心。另外個自家制面包,其實都比一般食到既大小小,上枱時依然熱烘烘,好鬆軟,我將個包一半點油醋汁,另一半點湯,好好食!坦白講,由於咁足料既關係,我食完個包同湯都飽左一半。主菜先上雜菌意粉,um... 我地有d豬,因為個意粉汁同個湯食落係差唔多,雖然係好食,不過因為似係差不
坦白講,由於咁足料既關係,我食完個包同湯都飽左一半。主菜先上雜菌意粉,um... 我地有d豬,因為個意粉汁同個湯食落係差唔多,雖然係好食,不過因為似係差不多既野,下次可揀其他款試。
再來一個burger, 數一數有六層咁多!而且塊肉好厚下,夾埋洋蔥同蕃茄一齊食可減油膩感。伴碟既薯條一d都唔油膩,友人食左唔少。
豬手終於上場,由於之前係其他地方食左隻唔好食既豬手,原本冇打算叫,不過見到好多人都有order ,所以叫左一個黎試,果然冇令我地失望,皮脆而不油,肉質卻岀奇地嫩滑,重點係唔會過咸,真係好好食!
食物整體質素算高,唯一美中不足既係我地用餐當晚indoor 比較嘈,要到九點幾過左繁忙時間先聽到原來有播音樂。
2015-11-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 豬手
2015-10-24 5264 views
今晚又係慶祝生日飯本身對間野有少少期待,因為係網上寫係空中花園去到覺得條樓梯好靚點知上到去覺得環境好逼,又好光,本身以為好有FEEL既餐廳(睇相)好多小朋友去,其實好似一家人去為主既家庭餐廳講返野食先果磨菇湯好好飲,好多蘑菇,重奶味,淡淡地,但朋友話有少少淡個包明明網上睇係有字,點知今晚冇 德國豬手勁難切,係好硬好硬,朋友切得好辛苦,可以切到成張台都震味道都算好咸下,薯條最正常,脆脆地白酒青口意粉就青口算多,味道正常,但係意粉冇咩味咁。。。。。同埋講左好多次加水都唔記得。。。。明明就好多職員係到。。應該唔會再有下一次
今晚又係慶祝生日飯
本身對間野有少少期待,因為係網上寫係空中花園
去到覺得條樓梯好靚

好多小朋友去,其實好似一家人去為主既家庭餐廳
講返野食先
果磨菇湯好好飲,好多蘑菇,重奶味,淡淡地,但朋友話有少少淡
個包明明網上睇係有字,點知今晚冇

味道都算好咸下,薯條最正常,脆脆地
同埋講左好多次加水都唔記得。。。。明明就好多職員係到。。
應該唔會再有下一次
Type of Meal
Dinner
Birthday
沙田★La Terrazza Bar & Grill自從沙田被"睇中"之後成日都人頭湧湧,如非必要都唔會去。不過咁o岩今日有場戲想睇,就好勇敢咁克服人群恐懼症 難得出到黎梗係要試下長期排左係to-eat-list既La Terrazza~行去沙田大會堂天台就會見到佢既入口,行樓梯上到去餐廳果層好似去左另一個寧靜既地帶 果到有幾個裝飾影相位,最鐘意都係個蛋蛋櫈 見outdoor環境咁寬敞開揚都有一下想坐係出面,但悶熱既天氣都係將我地引誘左去有冷氣既餐廳。餐廳入面同外面同樣都係以白/米色為主,木櫈配雲石枱,整體感覺高格調得黎又因為透過落地玻璃瀉入既陽光多份悠閒感  有位扎馬尾waitress帶位,我地指住個窗口位問可唔可以坐,點知佢以好差既口吻&黑面咁話留左枱,就算係都唔洗咁既服務態度 !好彩之後唔係佢serve我地...中午食左d野唔太肚餓,所以都係叫個餐再加餐湯&沙律(一樣$18,兩樣$28)2個人share算喇,橫掂都係為左個靚景先黎 - 蘑菇湯:好足料既香濃蘑菇湯,每一啖都食到好多好多蘑菇粒- 紅菜頭沙律:見到健康既紅菜頭好驚喜,成日都想食但唔識煮新解沙律菜點甜甜地既紅菜
沙田★La Terrazza Bar & Grill

行去沙田大會堂天台就會見到佢既入口,
行樓梯上到去餐廳果層好似去左另一個寧靜既地帶
果到有幾個裝飾影相位,最鐘意都係個蛋蛋櫈

!好彩之後唔係佢serve我地...

- 蘑菇湯:
蘑菇湯
好足料既香濃蘑菇湯,每一啖都食到好多好多蘑菇粒

- 紅菜頭沙律:
紅菜頭沙律
見到健康既紅菜頭好驚喜,成日都想食但唔識煮
新解沙律菜點甜甜地既紅菜頭sauce食夠晒freshhh。

- 自家製麵包(跟餐):
自家製餐包
咦?上左2個餐包比我地既?仲以為係跟餐要同人分享我最愛既麵包,原來係人頭計好興奮
哈哈!之前睇d close-up相令我高估左個包既size,原來係好可愛既迷你白餐包~上面印左餐廳既大名以表示係自家製作
好軟熟既包包點埋意大利黑醋食酸酸味味好正

- 熱蘋果茶(跟餐):p.s. menu寫明跟熱/凍蘋果茶。
熱蘋果茶
第一下飲覺得甜左少少,攪一攪再飲好好多。
好少有地熱蘋果茶沖得唔會gip&真係好香蘋果味,越飲越回味呀連啤酒肚都讚好

- 車打芝士牛肉漢堡包伴薯條($98):
車打芝士牛肉漢堡包伴薯條
漢堡包既材料每樣都好有份量一望就知,成吋厚既牛肉漢堡痴住車打芝士,上面再放左成塊厚切生洋蔥&蕃茄&半條小青瓜,無嘜疑似sauce既物體。個burger好高,唔可以想像點可以一啖食晒咁多層
,但係d配料咁raw分開食即刻好dry...牛肉漢堡望落都好似幾juicy,但食落一般,比較實
。唔食肉既啤酒肚不停comment佢聞落好似山竹牛肉
...
薯條炸到金黃色,味道唔錯,不過如果粗少少就好喇

埋單$139。
搵次夜晚/天氣涼爽d再黎嘆下Outdoor個靚景先

Other Info. : 見到好多人都嗌左蒜香白酒煮青口意粉,值得一試:)
2015-10-01
$70 (Tea)
蘑菇湯
紅菜頭沙律
自家製餐包
熱蘋果茶
2015-09-19 4830 views
生日飯唔能夠馬虎,緊係要問下想食邊度,壽星於是帶我去lee 間慶祝佢ge 生日,lee 度可以坐室內室外,各有情調。一開始問我地要杯凍定熱ge 蘋果茶,原來個set 包左。我地叫左白酒青口燴意粉,比特菇雜菌意粉:是日餐湯: 磨菇忌廉湯,入面足料,又熱又好飲,味道唔會太咸餐包: 估唔到個包面會印左餐廳名,第一次見,聽聞係餐廳自製,味道似意大利香草包,但要趁熱食白酒青口燴意粉: 有1x 隻青口,每隻青口都唔細ga, 意粉又好有咬口白酒煮青口夠惹味比特菇雜菌意粉: 入面有個大磨菇,不過都幾易切開幾舊,食落唔會太實忌廉汁同lee 道菜好夾,真係好好食係lee 度對住唔錯ge 夜景,再加上入面充滿情調ge 裝修,食住野真係好滿足,壽星識貨 不過如果唔會限時兩個鐘就更加好la

是日餐湯: 磨菇忌廉湯,入面足料,又熱又好飲,味道唔會太咸

不過如果唔會限時兩個鐘就更加好la
  • 鮮忌廉雜菌湯
  • 蘋果茶
  • 白酒青口燴意粉
2015-09-12 4415 views
呢到除左食野仲食埋個境室內室外比你揀外面環境非常典雅食物水準也不錯過來嘆個dinner 十分寫意-慢煮紅酒燴牛尾配闊條面($118)-牛尾夠淋夠入味,但個汁嘅紅酒味唔夠出-美式燒豬仔骨伴沙律及薯條($138)-豬仔骨燒得好香 D肉唔會太韌 但絕對考刀功 因為真係好難切-香草烤春雞伴沙律及薯條($148)-原隻雞上夠曬型 雞肉又嫩又入味,個皮仲要帶點脆,本人最愛上面dinner set包1杯蘋果茶+自家製面包+沙律or湯****設加1服務費*記得預先book位 因為可能會有人包場*2小時限時

呢到除左食野仲食埋個境

*設加1服務費
*記得預先book位 因為可能會有人包場
*2小時限時
2015-09-10
$150 (Dinner)
  • 香草烤春雞
2015-08-20 4760 views
很小留意到沙田大會堂原來都有間餐廳,白色的怖置很優雅。室外都有幾張枱,但由於怕熱,還是選擇了有空調的室內食飯。雖然地方不是太大,但是怖置得宜,唔算好迫,而且枱面都唔算細,放了食品也沒有很迫的感覺,食得都幾舒服。點了set dinner, 個餐湯是磨菇忌簾湯,好香磨菇味,口感唔錯。藍青口細細隻,都幾好味。不過個魚就一般,不過不失咁啦。

藍青口細細隻,都幾好味。

不過個魚就一般,不過不失咁啦。
2015-08-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 磨菇忌簾湯