2016-01-16
呢間餐廳我一直都好想黎食佢嘅Semi Semi lunch buffet.. 終於今日黎到坐室內好舒服,枱唔會覺得好密, buffet枱上面個櫃擺滿紅酒。buffet 時間係十二點至二點半,我地book左一點。黎到揀main course, 我地一個叫左燒春雞配牛肝菌醬+buffet($218),另一個就咁buffet only($158)。食物種類唔算多但足夠:Cold cut 有三款包括煙三文魚。沙津基本的都有,仲有紅菜頭,同四款dressing。其他salad仲有五款,喜歡佢嘅魷魚沙津,少少辣仲有三色椒同紅洋蔥最喜歡的就係呢個Shrimp Salad! 用左黑松露醬 海鮮有青口同凍蝦,凍蝦多膏而鮮甜熱嘅食物有雜菜粒同洋蔥牛柳粒,味道都係好好架 湯就有番茄湯,很濃乎番茄味每一枱都有比一籃蒜蓉包,又熱又脆,配埋提供嘅橄欖醬即刻就更更更好味 主菜來了:份量唔大,但對於食左好多其他野黎講就啱啱好!雞同呢個牛肝菌汁對我黎講不過不失,最好味係隔離個薯仔。 最後到甜品:有七款,另外有二款雪糕同sorbert 。最好味的是我嘅favourite creme brulee! 呢度嘅比較
食物種類唔算多但足夠:
Cold cut 有三款包括煙三文魚。
沙津基本的都有,仲有紅菜頭,同四款dressing。
熱嘅食物有雜菜粒同洋蔥牛柳粒,味道都係好好架
湯就有番茄湯,很濃乎番茄味
總括黎講食得好開心,一定有下次