Restaurant: Lime Fish (TKO Spot)
Info:

2024-11-17 0 views
平時返工放飯,遇啱放下午茶時間嘅話,都會嚟食,一個人易搵位,食物唔差,價錢👌今次叫咗冬陰功扎肉湯河,我轉了金邊粉,飲品就叫咗熱鴛鴦($40)食落係好濃郁嘅冬陰功湯,札肉就普普通通,食到底有點辣,份量足,味道唔差👌,熱鴛鴦味道👌,起碼食得飽整體來講,食物👌,服務👌,價錢👌

整體來講,食物👌,服務👌,價錢👌
2024-09-08 132 views
下午茶時段去食一個焗飯套餐都係40令蚊左右另外加12蚊有兩隻牛油雞翼超抵食不過份量就唔係話好飽然之後我另外嗌多個手抓餅薯條薯條嘅份量唔多多手抓餅都有一大塊不過不失啦,但係買單80幾蚊食到兩個下午茶餐都幾抵食如果下次過嚟同朋友三個人嗌兩個茶餐就好抵食晏啲食嘅話都可以唔使再食晚飯
下午茶時段去食
但係買單80幾蚊食到兩個下午茶餐都幾抵食
如果下次過嚟同朋友三個人嗌兩個茶餐就好抵食
晏啲食嘅話都可以唔使再食晚飯
2024-08-17 160 views
- 越香雜錦湯河 $63可以揀金邊粉 米線 河粉 我揀咗金邊粉 食物好快上枱 入面有肉丸牛丸牛肉同札肉 金邊粉份量超多 食粉都食飽 個湯有啲咸 食飽有啲口渴- 海南雞 雞油香飯 $74雞肉份量少 雞皮骨但雞肉好鞋同韌 油飯就正常想要飽肚呢間可以做到 但要味道加飽肚感就未必幫到你
- 越香雜錦湯河 $63

- 海南雞 雞油香飯 $74
雞肉份量少 雞皮骨但雞肉好鞋同韌 油飯就正常

想要飽肚呢間可以做到 但要味道加飽肚感就未必幫到你
2024-05-20 309 views
我們是外區客特登來將軍澳跑步,入咗附近商場就揀咗呢間餐廳試吓,裝修不錯,有格調,第一次來叫左泰皇椰汁焗豬扒飯($66)和紅咖哩牛肉飯配泰國香米。焗豬扒飯配水椰汁芝士感覺很新鮮的配搭,飯底是炒飯底,有誠意。第一次冇影相,只影了餐牌。紅咖哩牛肉少辣🌶️,配白飯一個,有不少牛肉和蔬菜(洋蔥,蕃茄仔,秋葵),感覺健康些。我哋見到隔離枱食泰式醬烤骨食得好惹味,所以第二次帶同家人遊覽將軍澳再試吓,醬烤骨係豬骨再配勁多蒜蓉芫荽同檸檬汁,好開胃,要用手食(有手套提供),有6大舊檸檬水(加9蚊- 半價左)幾特別,同出面的檸檬水唔同,沒有檸檬,用檸檬汁,但我幾鍾意飲,雖然唔知點整。鱸魚配的汁酸酸地少少辣,都幾開胃🤤。蝦醬炒通菜墨魚餅(小食)

鱸魚配的汁酸酸地少少辣,都幾開胃🤤。

蝦醬炒通菜

墨魚餅(小食)

2024-05-05
Dinner
購買完成後半小時也未取得外賣,詢問吓員工態度極差,香港食肆倒閉原因,其實就是這類商舖員工態度問題所影響,所以(泛亞飲食集團)旗下商鋪培訓員工是非常重要的,魚樂餐廳只係你們集團其中一間餐廳,你們招攬飲食食市也有一定準則,如這樣的餐廳你們可能會賺錢,但係輸了口碑,你們認為值得嗎?我經過這次經驗,我以後不會光顧這間娛樂餐廳,在等待取餐這段時間,如堂食也完成用餐, (其實深層次的原因就是你們員工唔夠就不要接太多單,這樣流程就比較順𣈱,可以減低員工壓力,對僱客態度又不至於這樣,合適培訓員工計劃對於服務性行業是很重要的,員工對僱客態度😡😡😡
Other Info. : 以後也不會光僱
2024-05-01
TakeAway
  • 沒有
2024-04-28 115 views
With Utensils cost $1, without Utensils also cost $1, how’s that make sense. This app is forcing us to get Utensils

TakeAway
2024-04-04 156 views
一心想食鱸魚先入去食,坐低揀好晒嘢,落單一叫鱸魚,店員就話已經賣晒。已經好無奈,但係都已經坐到入嚟,又費事咁肉酸就返出去。最後見到有冬陰功海鮮湯,價值80幾蚊,就試試佢。點知,完全冇冬陰公味,個樣係味精清湯咁,本身色水都唔係好夠,湯最後味精到都唔想飲,味精湯質素,街坊餐廳$8x真係勁貴。另外叫左個pho,都還好下次都係食返下午茶算,本身街坊商場都冇expect d乜野食,但冬陰公真係唔講出黎就會再有人中伏。

另外叫左個pho,都還好

2024-01-15 345 views
呢個星期幫襯咗兩次, 一次午餐一次晚餐, 兩次嘅炒粉麵都要等勁耐, 其他人食完都未上菜, 最重要係根本晚餐嗰日客人唔多, 都冇滿座, 吹咗幾次侍應都冇反應, 而且員工態度惡劣, 食物亦都唔係特別好食, 唔會再幫襯。
2023-12-27 386 views
好肚餓好肚餓 🙏🏻🙏🏻兩個人叫咗三個下午茶餐30079芝士火腿配香脆薯條 $38✨芝士火腿係夾係酥皮入面 個人好鍾意食酥皮嘅嘢 所以食到熱辣辣嘅酥皮芝士火腿個陣 覺得好幸福☺️ 酥皮又會係好油 而且配上芝士火腿嘅咸咸地係啱啱好👍🏼 雖然唔會話食落好大驚喜個啲 但作為一份下午茶餐 唔錯之選👍🏼✨另外薯條係幼薯條 🍟而且好脆卜卜冇一條係冧嘅 好香好脆 見到佢薯條表面有啲黑色一粒粒嘅嘢 仲以為係黑胡椒粉嚟 唔知會唔會好胡椒味 但食食下似香料多啲 唔明顯嘅香料 所以成份薯條好脆口同香口🤪🤪30040輕量泰國臘腸扎肉雞粒炒飯 $44 + 80053 香酥手抓餅(3件) $12臘腸雞粒同飯一齊食落口 臘腸嘅香味好香配合埋雞粒同埋炒飯食到好幾種味道 好有層次 不過個人鍾意食濕少少嘅炒飯 🫠所以覺得炒飯有少少乾😂手抓餅🥠一上到嚟又係熱辣辣 仲以為佢手抓餅會好多油 點知又唔會食到成個嘴都係油個種 個味道係淡淡嘅奶香奶香 如果下午茶餐要配手抓餅應該要食冬陰功湯河粉 🍜可以點佢嘅湯汁 手抓餅食落去唔會咁寡30111 馬來沙嗲焗雞飯(微辣) $43 + 80002 脆炸素春卷(2件) +$10焗飯一上到嚟已經聞
好肚餓好肚餓 🙏🏻🙏🏻兩個人叫咗三個下午茶餐

30079芝士火腿配香脆薯條 $38✨

焗飯一上到嚟已經聞到佢浸香味 雖然佢寫住微辣但係都覺得有少少辣 我個人唔太食得辣 雞肉食落去好嫩口 雖然佢寫住係馬來沙嗲 但食落去其實似咖喱味焗飯😂 不過配合埋佢啲香料味道好足👍🏼✨

春卷係素春卷嚟 入邊都係紅蘿蔔絲嗰類嘢 個甜酸醬都係普普通通 冇話特別好食 可以試吓其他小食🤔🤔

凍檸茶
呢杯凍檸茶係冇檸檬係入面 飲落去又有檸檬酸味 而且都偏酸有少少 唔知係咪凍檸茶全部轉晒做咁樣呢?🤔🤔🤔
2023-08-25 605 views
裝修後第一次食海南雞飯轉左個差左好多既醬汁個醬少到笑左,d雞既份量都少左不過個油飯好食左出餐依然好慢,叫個雞飯等左25分鐘要催先有如果想快快脆食個lunch,趕時間既唔岩你裝修後加左價,加埋凍飲埋單成$75應該唔會再幫襯了
裝修後第一次食
海南雞飯轉左個差左好多既醬汁
個醬少到笑左,d雞既份量都少左
不過個油飯好食左
出餐依然好慢,叫個雞飯等左25分鐘要催先有
如果想快快脆食個lunch,趕時間既唔岩你
裝修後加左價,加埋凍飲埋單成$75
應該唔會再幫襯了
海南雞飯
2023-08-24
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
2023-08-20 402 views
一行六人到這裡食晚飯。海南雞半隻,已起骨,雞皮好滑但肉就比較鞋口,伴菜酸蘿蔔室溫吾夠凍。馬拉盞炒通菜,炒得好翠綠味道淡左啲。雜錦湯金邊粉,扎肉、牛丸等材料豐富,金邊粉份量不少,湯頭淡淡的。冬陰公湯炸豬扒米線,個湯底同出面嘅泰菜味道有啲吾同,豬扒都好香口。蠔煎旦,蠔仔都大隻,但擺咗一陣,有出水情況。醬烤骨,有5件,味道好濃,食完都幾口渴。加配手抓餅,熱辣辣好食,辣鳳爪和墨魚餅冇試,但墨魚餅4小件就略為小家左啲。飲品加配了6杯,見到餐牌推介了2款特飲,想叫但2款都沒有供應,真係奇怪。埋單$633/6位,食物系ok嘅,但用餐體驗就真係水準以下。清潔方面,抹檯的布有陣‘孫叔’味,即系代表很久沒有冼過,感覺不佳。落單方面,我們給女待應寫好的食物編號紙,她拒絕落單,要我們說給她聽,而且要說食物全名不可說食物編號,真係無語。
一行六人到這裡食晚飯。
馬拉盞炒通菜,炒得好翠綠味道淡左啲。
蠔煎旦,蠔仔都大隻,但擺咗一陣,有出水情況。
醬烤骨,有5件,味道好濃,食完都幾口渴。

2023-08-20
$105 (Dinner)
2023-08-07 299 views
裝修後冇驚喜質量更加差點解呀?牛肉湯粉$57汤底没有汤底味!咩事?咁简单嘅河粉都会整得咁差超失望!希望呢个品牌嘅老板高层睇到真的要改善或者请神秘顾客試食菠萝炒饭里面啲配料虾仁一只分八份好奇怪!一旬話(失望)其實去過附屬店百份佰几时去都咁好食可能品质有监控、用心制作、一间成功嘅店铺一定要食物品质好有回头客!店铺厨师店铺经理合作都好重要要定時試公司嘅产品才會有双赢局面。不要做坏品牌,色店唔好食一传十十传百没有回头客只会一个收场关店
裝修後冇驚喜質量更加差點解呀?
牛肉湯粉$57汤底没有汤底味!咩事?
菠萝炒饭里面啲配料虾仁一只分八份好奇怪!
2023-08-06
2023-07-27 313 views
因為趕時間返工的關係,在尚德商場的茶餐廳吃了一個便餐,見他們新裝修後剛剛重開,滿心期待!結果有一次失望!餐牌裏的選擇比以前少了!(至少刪除了魚柳)但等待上菜的時間卻長了! 只是一碗河粉加飲品,卻等了20分鐘,當時餐廳只有四成客人!同一碗河粉從前只需10分鐘左右!其實去得茶餐廳,無非想快!靚!正!有關食物質素,依舊冇變……非常一般!非常濃味,不是一般人可以接受!價錢也沒有太大變化,從來都不是特別抵食!但卻有一班街坊幫襯!真的難為了大家!辛苦晒!

2023-07-27
$60 (Lunch)
2023-06-21 355 views
努力了一個早上的工作,終於到了午飯時間,久違了的一人午餐,為自己打打氣!💪🏻今次到了將軍澳尚德商場內的漁樂吃個午餐,漁樂的格局都是如同其他同集團的餐廳一樣,以黃燈照明,給人柔和的感覺,配合其牆上不同的裝飾,又會帶出些格調味道。😋今次品嘗了「飛天通菜炒豬頸肉飯」,由於是午餐,可以免費配飲品,叫了一杯凍檸茶。😍先說說食物,通菜炒豬頸肉加了辣椒及蒜頭炒,在枱上已經聞到香噴噴及少少辣的味道,豬頸肉炒得香口,通菜入味,好吃!而白飯也很有飯香味道,估不到連鎖店也有些水準!而凍檸茶不同於茶餐廳的原片檸檬茶,應該是以特製的檸檬粉沖製的,但味道絕不是手搖飲品味道,我個人覺得幾好飲🤣$62,以現在的食肆有這個水準來說算ok。❤️
$62,以現在的食肆有這個水準來說算ok。❤️
2023-06-21
Lunch
這天來到尚德商場的漁樂吃午餐,餐廳食物選擇都算多,座位都算寬敞,價錢相宜,所以都有唔少人排隊 海南雞飯:午市套餐來說價錢比較貴,雞肉尚算嫩滑,可以選擇甜醬油和泰式醬汁,油飯油香不夠,可能因為黃薑粉香味太濃郁 扎肉粒粒炒飯:這碟炒飯應該是即叫即炒,等候時間比較長,大約15至20分鐘,不過我覺得味道幾好,充滿蛋香,有很多扎肉和蔬菜粒,唔算好油 越式雜錦湯河:這碗河粉最抵食,唔使$60 ,有肥牛、牛丸、扎肉等材料,湯底都幾清,不錯

$65 (Lunch)