2018-08-17
約咗三個舊同事食飯, 食西餐可以享受氣氛之餘,又可以摸下酒杯底🍷,傾下公司,傾下心事。今晚去咗北角明園西街嘅小城鎮 ,對出馬路車流量不太多,環境相當幽靜 ,適合過一個舒適的週末😄。小城鎮炸雞翼, 雞皮炸得相當的香脆, 肉質亦保持嫩滑,熱度足夠, 小清新的好選擇。😚七味粉炸雞髀菇, 使用炸雞翼的脆漿, 雞髀菇口感十分特別,第一次品嚐炸菇菌類的食物。😆香煎比目魚扒配香草忌廉汁🐟, 比目魚扒魚皮 ,相當脆口, 魚身煎得不會太老 。雖然這種急凍魚扒魚鮮味稍稍欠奉, 但其香煎技巧亦有秘訣。 加上淡黃色荷蘭醬, 賣相十分吸引。我們點選了一瓶house wine, 不太懂分辨白酒級數的我們, 看見其酒杯冰露珠結, 應該也是一杯能作伴的好白酒🤝。草莓奶凍,相當的奶滑鮮甜,賣上的骰,更有店的logo, 十分高級的感覺👀。仲有好多款甜品 ,任君選擇。
仲有好多款甜品 ,任君選擇。