2006-12-23
不知是那人的餿主意,硬要來這兒。份量少、味道一般、服務遜色、環境殘舊、取價偏高,都是我個人對這兒的見解!三個人點三份午餐,連加一每人$86。法包多士係任食,烘得死死硬硬,唔好味。餐湯要了忌廉湯,係奶白色的水,唔香唔濃亦無味。一罐金寶忌廉湯仲要濃稠過呢度D 餿水!主食有燴羊肶、西冷牛扒、雞皇飯。燴羊肶係好嫩但有陣腥味!西冷牛扒肉質麻麻,好薄,恐怕連四安士都冇!倒是那些配菜和炒薯勉強OK。那雞皇飯,汁濃稠,但雞肉好腥和有濃厚「雪」味,連seasoning 都唔做,相當惡頂!以那白色汁料撈飯,勉強食晒D 飯,唉!餐飲點了熱咖啡,唔熱唔香,三個字:「唔好飲!」。連我這個「啡派」都只飲兩口作罷,難飲之處,可想而知。甜品係「忌廉撻」,係一個牛油tart shell 盛載經打發的企身鮮忌廉,surprise ~!亦儍眼!
三個人點三份午餐,連加一每人$86。
法包多士係任食,烘得死死硬硬,唔好味。
主食有燴羊肶、西冷牛扒、雞皇飯。