2022-03-11 53 views
北角新開主打港式米線、拌飯,由外表既招牌到內裏燈光都超明亮搶眼,保持住超乾淨既店舖環境👍🏻一個套餐平均$60-70,仲包飲品及半客小食,份量大而價錢合宜,而疫情下外賣主食可減$10,絕對會回頭!辣椒炒肉拌米線 $58炒肉既調味香味火辣,即使炒至金黃脆口仍保留肉汁!拌米線超級香口,加入附送嘅豉油汁,一啲都唔會乾。招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48肉沫加入左適量香菇提鮮,香甜不膩,拌飯一流。而且餐廳都選用優質珍珠米同海鹽,粒粒飽滿,色澤潔白而味道比一般東北米更佳!

辣椒炒肉拌米線 $58

招牌脆炸蛋肉沫拌飯 $48
呢間店◾️▫️配搭既外形好吸引人既注目。而家外賣主食仲可以-$10,所以就試一試。🥇酸菜肥牛🐮湯米線 $58肥牛份量幾多,酸菜湯底好開胃,夠酸。🥈紅燒🐷排骨牛骨湯米線 $58排骨幾入味同夠淋,牛骨湯底濃😋💰+$18有飲品同前菜,特飲+$4見加特飲都係$4,所以簡左兩杯特飲Try下。🎖芒果乳酪梳打🍹&青檸梳打🍸芒果乳酪梳打都唔錯,酸酸甜甜既感覺青檸梳打,青檸份量都幾多,簡簡單單搭配梳打水。🌶剁椒皮蛋&醋香青瓜🥒白木耳皮蛋上面配椒絲,都可以。醋香青瓜白木耳,青瓜配黑醋,白木耳夠爽。🥉麻辣豬耳朵 $26份量都幾多,麻辣味足夠,食落好惹味。🥢葱油餅 $18都香脆,唔會好油。👦🏻👩🏻店員態度值得一讚,好好禮貌👍之前聽朋友講堂食仲可以任添米線,下次有機會試下。

酸菜肥牛湯米線

🥇酸菜肥牛🐮湯米線 $58
肥牛份量幾多,酸菜湯底好開胃,夠酸。

紅燒排骨牛骨湯米線

🥈紅燒🐷排骨牛骨湯米線 $58
排骨幾入味同夠淋,牛骨湯底濃😋

💰+$18有飲品同前菜,特飲+$4
見加特飲都係$4,所以簡左兩杯特飲Try下。

芒果乳酪梳打&青檸梳打

🎖芒果乳酪梳打🍹&青檸梳打🍸
芒果乳酪梳打都唔錯,酸酸甜甜既感覺
青檸梳打,青檸份量都幾多,簡簡單單搭配梳打水。

小食

🌶剁椒皮蛋&醋香青瓜🥒白木耳
皮蛋上面配椒絲,都可以。
醋香青瓜白木耳,青瓜配黑醋,白木耳夠爽。

🥉麻辣豬耳朵 $26
份量都幾多,麻辣味足夠,食落好惹味。

葱油餅

🥢葱油餅 $18
都香脆,唔會好油。

2022-02-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$92 (Dinner)
酸菜肥牛湯米線
紅燒排骨牛骨湯米線
芒果乳酪梳打&青檸梳打
小食
葱油餅
2022-03-01 27 views
這間米線是新開的,裝潢以黑白格仔風,比起傳統的米線店這間走型格風,視覺效果一流,看起來也十分乾淨,令人坐得舒服.本身上堂食,可惜因為疫情嚴重,所以轉了外賣回家吃.外賣包裝也花了一番心思,除了不收外賣盒價錢,外賣盒也是質量非常好,堅硬不易爛👍🏻😌Menu除了叫米線之外還可以叫泡飯,拌麵或是拌飯.當中餐廳的飯是選用日本珍珠米,絕對是高質😀其次就是外賣的主食會減$10 ,非常抵食☺️💠紅燒排骨豬骨湯米線 $58Braised Pork Rib Noodles in Pork Bone Soup 本身跟配四季豆,再加了芫茜,蔥.竹米線滑身,是我喜歡的腍度.豬骨湯湯底濃味,而排骨軟熟,肉質嫩滑,入口即化😙😙👍🏻💠酸菜肥牛湯米線 $58Pork Intestines Noodles 酸菜湯底酸度濃厚,帶有少少微辣,肥牛肉質細膩如絲幼滑😽.酸菜份量也很多,咬落爽脆微酸.米線吸收了酸菜湯底,麵條味也變得香濃好食😋💠話梅小番茄 $18Sweet & Sour Plum Marinated Cherry Tomato 小蕃茄用上話梅醃製過,但係有酸酸甜甜的口感,味道十分特別😚😚💠麻辣豬耳朵 $18Hot &

💠紅燒排骨豬骨湯米線 $58

💠酸菜肥牛湯米線 $58
Pork Intestines Noodles

💠話梅小番茄 $18

💠麻辣豬耳朵 $18
Hot & Spicy Pig Ears
聞落已經有很香的麻香味,豬耳食起來帶有少少麻辣,口感爽彈😆

🔹青檸梳打 🍋🥤+$4

🔹青瓜薄荷梳打🥒🌱🥤+$4
2022-03-01 33 views
這家餐廳有很多分店,店裡面積很大,設有不少卡位,座位寬闊。餐牌除了米線、還有泡飯、小食等選擇,選擇夠多元化。⭐️辣椒炒肉拌米線$58選了一個米線套餐,配料很豐富,也可以選擇加芫茜、葱和炸黃豆。炒肉很惹味,也炒得乾身,看起來雖然很辣,但入口香而不辣。配上米線入口很滋味。⭐️麻辣豬耳朵$18跟餐配了麻辣豬耳朵,川式味道,口味既脆又腍。⭐熱檸檬水跟餐還有飲品,很划算。⭐️酸菜排骨湯米線$58米線可以選擇要芫茜和葱,排骨的份量適中,比我想像中多。排骨入口軟腍,配米線吃很飽足。⭐️藤椒雞粒葱油餅$32一塊葱油餅配上藤椒雞粒,葱油餅已經切好,如果配咖哩一定很好吃。⭐️炸蝦醬雞翼$32雞翼拿回家依然香脆,外脆內嫩,不俗。

這家餐廳有很多分店,店裡面積很大,設有不少卡位,座位寬闊。

餐牌除了米線、還有泡飯、小食等選擇,選擇夠多元化。

⭐️辣椒炒肉拌米線$58
辣椒炒肉拌米線

炒肉很惹味,也炒得乾身,看起來雖然很辣,但入口香而不辣。

配上米線入口很滋味。

⭐️麻辣豬耳朵$18
麻辣豬耳朵

跟餐配了麻辣豬耳朵,川式味道,口味既脆又腍。

⭐熱檸檬水

跟餐還有飲品,很划算。

⭐️酸菜排骨湯米線$58
酸菜排骨湯米線

米線可以選擇要芫茜和葱,排骨的份量適中,比我想像中多。

排骨入口軟腍,配米線吃很飽足。

⭐️藤椒雞粒葱油餅$32
藤椒雞粒葱油餅
藤椒雞粒葱油餅

⭐️炸蝦醬雞翼$32

雞翼拿回家依然香脆,外脆內嫩,不俗。

Type of Meal
Dinner
2022-02-28 19 views
呢排成日見到有人拎住愛上米線既外賣袋,上openrice搵到原來呢間米線店已經開左5間分店!疫情下,外賣主食可以減$10,好抵食!😋🌟紅燒排骨湯米線(牛骨湯)湯底可選牛骨湯或豬骨湯,牛骨湯味道濃郁,紅燒排骨煮到好入味同軟淋🤤,排骨份量好夠多!由於湯同米線分開裝,拎返屋企都唔怕米線淋晒👍🏻👍🏻🌟酸菜排骨湯米線平時食開既酸菜米線都係比較重口味,但呢款米線湯底比較清,不加味精,可以連湯飲,岩晒香港人口味!☺️好鐘意酸菜,酸菜同排骨份量都好多🤤!🌟柴火香乾炒肉拌飯餐廳除左米線,仲有米飯供應,佢既米係採用珍珠米,所以米飯比較軟熟。材料有肉片、豆乾、翠肉瓜、野菌、豆豉,伴飯食口感豐富有層次!🌟小食 & 飲品主食加$18可升級小食加飲品💠麻辣豬耳豬耳爽口,麻辣汁夠惹味💠醋香青瓜白木耳青瓜同白木耳清脆爽口,食落酸酸地💠剁椒皮蛋飲品加$4升級特飲💠即磨凍咖啡💠芒果乳酪梳打💠青檸梳打📍愛上米線 (美輪大廈) (北角)北角書局街1-25號美輪大廈地下12, 12A及14號舖

🌟紅燒排骨湯米線(牛骨湯)

🌟酸菜排骨湯米線

🌟柴火香乾炒肉拌飯

🌟小食 & 飲品
主食加$18可升級小食加飲品

💠麻辣豬耳

豬耳爽口,麻辣汁夠惹味
💠醋香青瓜白木耳
青瓜同白木耳清脆爽口,食落酸酸地

💠剁椒皮蛋

飲品加$4升級特飲
💠即磨凍咖啡
💠芒果乳酪梳打
💠青檸梳打

📍愛上米線 (美輪大廈) (北角)
北角書局街1-25號美輪大廈地下12, 12A及14號舖
TakeAway
突然心血來潮好想食酸辣米線🍜我一諗就諗起最近去過嘅銅鑼灣愛上米線🍜而上次講過佢哋用嘅豬肉係用新鮮豬肉之外,佢哋用嘅鹽係海鹽,米係珍珠米,咁樣就食得更加健康啦,除咗用料靚,佢哋嘅服務仲好好㗎,細心熱情有活力👍🏻👍🏻👍🏻而最近我屋企嘅就係北角呢間分店,因為而家冇得堂食就唯有嗌外賣啦,而佢哋而家嗌外賣仲可以減$10添。話梅小蕃茄用話梅浸嘅蕃茄,呢個蕃茄味食落去酸酸甜甜,有話梅味再加蕃茄味,特別開胃,呢個小食係必食,一定要推介👍🏻麻辣豬耳朵麻辣夠入味,豬耳朵夠爽。剁椒皮蛋秘製嘅剁椒,酸酸辣辣配埋皮蛋特別好味😋紅燒排骨湯米線🍜(牛骨湯)用牛骨熬製嘅紅燒湯底,夠入味。排骨鮮嫩米線彈牙。炸蝦醬雞翼肉沫拌飯炸蝦醬配雞翼非常嘢味,再跟埋新鮮嘅豬肉沫拌飯一流👍🏻火爆肥腸伴米線清甜嘅青椒🫑加滋味嘅豬大腸,伴埋佢嘅炸黃豆,非常爽脆。

話梅小蕃茄

麻辣豬耳朵
麻辣夠入味,豬耳朵夠爽。

剁椒皮蛋
秘製嘅剁椒,酸酸辣辣配埋皮蛋特別好味😋

紅燒排骨湯米線🍜(牛骨湯)
用牛骨熬製嘅紅燒湯底,夠入味。排骨鮮嫩米線彈牙。

炸蝦醬雞翼肉沫拌飯
炸蝦醬配雞翼非常嘢味,再跟埋新鮮嘅豬肉沫拌飯一流👍🏻

火爆肥腸伴米線
清甜嘅青椒🫑加滋味嘅豬大腸,伴埋佢嘅炸黃豆,非常爽脆。
  • 酸菜肥腸米線
  • 話梅小蕃茄
2022-02-25 22 views
最近大家不是在家烹調,就是買外賣了。很多餐廳都會做優惠,這間米線店的外賣主食也減$10。等候下單時,店員推介不同的菜式,最後決定一個湯麵餐、一個拌麵餐。一個一個外賣包裝分好,湯與米線及材料分開放。醋香青瓜白木耳餐前冷盤小食,青瓜及白木耳爽口,酸醋帶點甜甜的味道。麻辣豬耳朵葱油餅回去還是溫溫的,蔥油餅保持酥脆,夾著豬耳一併吃,很特別的口感。紅燒排骨湯米線(豬骨湯)原本打算點酸菜脆鯇魚米線,但店員說沒有來貨,唯有留待下次吧。紅燒排骨湯米線有牛骨湯或豬骨湯的選擇,排骨炆得很入味,肉質軟腍,有驚喜。藤椒雞粒拌米線雞粒、炸黃豆、芫茜、蔥花鋪、辣椒及藤椒鋪在麵上,再淋上醬汁,把墊底的米線跟汁拌勻。那股辣是慢慢由辣椒粒滲出來。一口炸雞粒,一口米線,惹味開胃。
一個一個外賣包裝分好,湯與米線及材料分開放。
醋香青瓜白木耳
餐前冷盤小食,青瓜及白木耳爽口,酸醋帶點甜甜的味道。
麻辣豬耳朵葱油餅
回去還是溫溫的,蔥油餅保持酥脆,
夾著豬耳一併吃,很特別的口感。
紅燒排骨湯米線(豬骨湯)
排骨炆得很入味,肉質軟腍,有驚喜。
藤椒雞粒拌米線
那股辣是慢慢由辣椒粒滲出來。
一口炸雞粒,一口米線,惹味開胃。
2022-02-24 33 views
喺香港有多間分店的「愛上米線」,係一間主打本地口味的米線🍜店內燈光明亮,裝修簡約潔淨,感覺好乾淨~餐牌上供應小食、蔥油餅、熱拌/湯米線及港式飲品等等。現凡惠顧外賣主食可享減$10優惠‼️時令蔬菜菜芯新鮮翠綠,鮮甜無榨,夠晒健康話梅小蕃茄小蕃茄加入話梅調味,酸酸甜甜又多汁,好開胃醋香青瓜白木耳白木耳及青瓜配上黑醋,酸酸地,好爽脆炸蝦醬雞翼一客有三隻,香氣撲鼻,雞翼沾上蝦醬後炸到金黃色,外脆內軟好juicy,鹹香滋味辣椒炒肉拌米線半肥瘦的五花豚肉同青辣椒、豆豉等等一齊炒香,無添加味精,以天然海鹽調味⭐️微辣惹味,好好食!米線滑溜又Q彈,好掛汁!伴碟有芫荽、蔥粒同炸黃豆,同米線拌勻後食用更加滋味招牌脆炸蛋肉沫拌飯採用日本珍珠米,飯粒粒分明,軟熟有米香~配上加咗香菇粒嘅秘製肉沫及招牌脆炸雞蛋,佐飯一流,味道同口感都好豐富凍港式奶茶紅茶及淡奶比例恰當剛好,口感香滑,係一杯出色嘅凍奶茶凍檸檬茶冰凍紅茶加入新鮮檸檬🍋酸甜解膩

時令蔬菜

菜芯新鮮翠綠,鮮甜無榨,夠晒健康

話梅小蕃茄

小蕃茄加入話梅調味,酸酸甜甜又多汁,好開胃

醋香青瓜白木耳

白木耳及青瓜配上黑醋,酸酸地,好爽脆

炸蝦醬雞翼

招牌脆炸蛋肉沫拌飯

凍港式奶茶

紅茶及淡奶比例恰當剛好,口感香滑,係一杯出色嘅凍奶茶

凍檸檬茶

冰凍紅茶加入新鮮檸檬🍋酸甜解膩
TakeAway
$100 (Dinner)
2022-02-22 20 views
今次要同各位朋友介紹嘅就係位於北角嘅愛上米線💗 真係一食愛上,性價比極高😆只係幾十蚊嘅價錢,但係就有齊晒主食、小食、嘢飲,而家疫情關係仲可以外賣返去慢慢食,我哋今次就選擇咗外賣,店主好細心咁樣將每一樣嘢都分開咗裝,咁就唔怕撈亂咗嘢食嘅味道😚👍🏻同埋餐廳環境都好乾淨企理,非常時期都可以放心享用同埋🍜依度嘅米線全部都好高質我就叫咗一碗牛展湯米線同埋椒鹽雞粒蔥油餅依度嘅米線好食就一定㗎啦,材料超級足,而且湯底有少少辣香味,非常好食香口,食咗一啖就停唔到🤣特別推介嘅係椒鹽雞粒蔥油餅椒鹽雞粒甩咗指天椒來炒,雞肉非常鮮嫩,配埋指天椒食辣得好過癮😆 蔥油餅唔會太油,香口惹味另外呢對嘅小食都唔可以錯過,尤其是係皮蛋,味道好特別,廚師喺皮蛋上邊加咗蔥同埋蒜頭落去,第一次食依種做法,味道好特別,令到皮蛋嘅味道更加有層次😘

同埋餐廳環境都好乾淨企理,非常時期都可以放心享用同埋🍜
依度嘅米線全部都好高質
我就叫咗一碗牛展湯米線同埋椒鹽雞粒蔥油餅
特別推介嘅係椒鹽雞粒蔥油餅
蔥油餅唔會太油,香口惹味

2022-02-22 47 views
米線簡直係人類最偉大發明之一😆講到米線我平時都食唔少,但唔係間間都好味㗎,今日咁啱經過北角,見到依間叫做愛上米線嘅餐廳,一於試吓啦,又俾我發掘多間好食嘅米線😚首先餐廳地理位置好方便,喺北角地鐵站對面一出就係,而且環境好闊落,啱啱新裝修,非常乾淨😊裝修都好有特色,就算離影相都冇問題!至於嘢食方便,俾到我意外嘅驚喜,呢度嘅嘢食平均都只係$50-60,價錢合理,而且加$18仲可以變套餐,個人覺得係唔錯嘅選擇,平時晏晝或者夜晚過嚟食都好方便💗😆我最推介嘅就係依度嘅脆鯇魚米線🍜湯底有少少辣,而且唔係味精味,好鮮好濃郁加上材料好豐富,師傅落咗好多鯇魚,每塊都好新鮮好厚肉呢個價錢嚟講真係抵食😛另外將推介各位食唔同嘅小食,每樣都好正!
米線簡直係人類最偉大發明之一😆

裝修都好有特色,就算離影相都冇問題!

我最推介嘅就係依度嘅脆鯇魚米線🍜

湯底有少少辣,而且唔係味精味,好鮮好濃郁
加上材料好豐富,師傅落咗好多鯇魚,每塊都好新鮮好厚肉

呢個價錢嚟講真係抵食😛
另外將推介各位食唔同嘅小食,每樣都好正!
2022-02-22 18 views
餐廳啱啱係北角新開,內部裝修簡潔明亮,比人感覺好清新!佢地除左有主打既湯米線,仲有拌米線/飯同不同小食,款式多多!紅燒排骨湯米線 $58湯底選擇了香濃藥膳牛骨湯,健康補益而且口味絕佳。配料有數件炆得好淋既排骨(一咬就骨肉分離,仲相當入味)、超多芫茜同蔥(令香味升級,伴碟靈魂)、炸黃豆(金黃香脆,令米線口感層次都提升)。整體比較貼近本地口味😋藤椒雞粒拌飯 $52雞粒經油炸爆炒金香而入味,加入一大串花椒超香辣,以及辣椒仔提鮮!而且餐廳標明選用珍珠米,米粒圓潤飽滿👍🏻

紅燒排骨湯米線 $58

藤椒雞粒拌飯 $52
2022-02-20 21 views
今晚天氣超凍,懶煮飯,去左屋企附近既愛上米線買外賣😁😁餐廳價錢幾抵食,17:30後外賣主食可減$10, 呢餐二百蚊已經超級豐富💯餐廳提供本地口味的米線,食物用上海鹽,️米就係用珍珠米,幾健康。🥢紅燒牛展湯米線牛骨湯湯底好香,牛展軟林。💗加18蚊可以轉套餐,包一個飲品同小食。🥤揀咗可樂同醋香青瓜白木耳,好入味,青瓜爽口,白木耳亦都充滿醋香同麻香。🥢芫茜皮蛋脆鯇魚米線鯇魚片好爽脆,米線爽口彈牙。🥢炸蝦醬雞翼肉沫拌飯 雞翼炸得香脆,肉沫好送飯。小食🍅話梅小蕃茄酸咪咪超好食。🥬時令蔬菜菜心好新鮮,林甜😋😋
今晚天氣超凍,懶煮飯,去左屋企附近既愛上米線買外賣😁😁

餐廳提供本地口味的米線,食物用上海鹽,️

米就係用珍珠米,幾健康。

🥢紅燒牛展湯米線

牛骨湯湯底好香,牛展軟林。

💗加18蚊可以轉套餐,包一個飲品同小食。

🥢芫茜皮蛋脆鯇魚米線

鯇魚片好爽脆,米線爽口彈牙。

🥢炸蝦醬雞翼肉沫拌飯

雞翼炸得香脆,肉沫好送飯。

小食🍅話梅小蕃茄

酸咪咪超好食。

🥬時令蔬菜

菜心好新鮮,林甜😋😋

2022-02-20
  • 話梅小蕃茄
2022-02-16 22 views
新開主打米線的餐廳,見到門口餐牌介紹主打用較健康嘅海鹽煮米線,口味都係港式風格,於是試吓!餐廳嘅裝修時尚新潮,紅白黑主色,座位都相當闊落舒適。我哋嗌左兩碗米線同埋加$18就可以轉套餐,當中包一款半例小食同飲品。第一碗係牛骨湯熬出嚟嘅紅燒牛展米線,牛展煮得非常軟霖入味,湯底微辣惹味。另一碗紅燒排骨米線味道就比較清淡鮮美,唔係想像中比較濃味嘅長排骨,但都幾入味,撈埋配料食唔錯。小食方面麻辣豬耳都非常爽脆,辣中帶麻好惹味!剁椒皮蛋上鋪滿剁椒碎,當開胃菜一流。 我哋仲嗌左個滕椒雞粒蔥油餅,好好食雞粒同蔥油餅非常搭配好香脆。飲品方面嗌左雙檸梳打茶同埋青檸梳打,酸酸甜甜解膩!

飲品方面嗌左雙檸梳打茶同埋青檸梳打,酸酸甜甜解膩!
2022-02-15 24 views
呢間米線店有多間分店今次去左北角外賣翻屋企試價錢都幾抵食😍餐廳比一般米線店裝潢好店內以白色為主鋪內光明設計又新穎叫左個米線+$18有埋小食及飲品🔸紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯) $58個湯又幾濃,有少少辣!紅燒牛𦟌入味又好食😍外賣都係湯同米線分開,翻屋企再倒翻湯落去,唔會令到米線過淋。🔸酸菜排骨湯米線 $58排骨份量幾多!酸菜湯底好好味,酸酸辣辣咁,仲有唔少酸菜配搭。米線夠晒彈牙,索晒湯汁。-小食-🔸炸蝦醬雞翼 (3隻)由於叫左碗米線,加$18就有啦😍幾抵食!第一次食炸蝦醬雞翼,平時都係食開土匪雞翼😂呢個配搭好好味,雞翼拎到翻屋企都脆😋🔸剁椒皮蛋 皮蛋面頭有好多蒜蓉辣椒碎,食落好香!🔸麻辣豬耳朵麻辣味濃,好香😍豬耳朵好爽口🔸時令蔬菜 $18依家d菜貴左,見到加菜個價錢都唔貴,就加埋啦🤣比左菜心仲落左豉油落去👍🏼
呢間米線店有多間分店
叫左個米線+$18有埋小食及飲品

🔸紅燒牛𦟌湯米線(牛骨湯) $58

🔸酸菜排骨湯米線 $58

-小食-
🔸炸蝦醬雞翼 (3隻)

🔸剁椒皮蛋
皮蛋面頭有好多蒜蓉辣椒碎,食落好香!

🔸麻辣豬耳朵
麻辣味濃,好香😍豬耳朵好爽口

🔸時令蔬菜 $18

2022-02-12
Type of Meal
Dinner
2022-02-13 873 views
酸菜豬腸米線 $58 豬腸清得幾乾淨,而且味道夠佢仲要有輕輕煎過, 所以有個香味,好食!配搭酸菜,整碗米線都好開胃,十分之岩我既口味!喜歡!聽店員講話有一個係火爆豬大腸,嗰個係會用辣椒爆香過,如果喜歡食辣嘅人可以試吓!紅燒排骨湯米線 $58喜歡佢加咗酸豆角,酸味味好啱食,呢個配搭加分排骨肉非常之淋,味道夠酸梅蕃茄, 套餐加配$22 蕃茄粒係去咗皮第一啖食落口係有蕃茄嘅少少酸味甜味,再食到底就會有話梅嘅甜味好食!麻辣豬耳 $26 色澤好靚食落好爽脆,味道夠微微既香辣味道刺激味蕾,但係又唔會太辣再有少少既芝麻香, 好食!南乳雞翼 $28 係生炸嘅雞翼雞翼皮色澤金黃,炸得啱啱好!雞翼嘅肉唔會乾食一啖入口,滿滿嘅南乳香味,個味道好好食!推薦芒果乳酪梳打, 套餐加配$4酸酸甜甜嘅口感,配搭爆豬,清新爽口辣椒醬(免費) 每一圍枱上面都有個辣椒醬店員建議我哋可以食少少嚟試吓,因為唔係好辣佢哋俾咗個碗仔我去試,真係十分之貼心!辣椒醬真係幾香,香味好濃食落口係有少少嘅辣味,但係唔會太邙,而且再配搭香濃嘅味道,點少少米線食,好開胃! 呢間店現場環境裝修好特別,主要係白色既磚配以黑色嘅線條做襯托,整體形象好
酸菜豬腸米線 $58

豬腸清得幾乾淨,而且味道夠
佢仲要有輕輕煎過, 所以有個香味,好食!
配搭酸菜,整碗米線都好開胃,十分之岩我既口味!喜歡!

紅燒排骨湯米線 $58
喜歡佢加咗酸豆角,酸味味好啱食,呢個配搭加分
排骨肉非常之淋,味道夠

酸梅蕃茄, 套餐加配$22

蕃茄粒係去咗皮
好食!

麻辣豬耳 $26

色澤好靚
食落好爽脆,味道夠
微微既香辣味道刺激味蕾,但係又唔會太辣
再有少少既芝麻香, 好食!

南乳雞翼 $28

係生炸嘅雞翼
雞翼皮色澤金黃,炸得啱啱好!
雞翼嘅肉唔會乾
食一啖入口,滿滿嘅南乳香味,個味道好好食!推薦

芒果乳酪梳打, 套餐加配$4
酸酸甜甜嘅口感,配搭爆豬,清新爽口

辣椒醬(免費)

每一圍枱上面都有個辣椒醬
店員建議我哋可以食少少嚟試吓,因為唔係好辣
佢哋俾咗個碗仔我去試,真係十分之貼心!
辣椒醬真係幾香,香味好濃

呢間店現場環境裝修好特別,主要係白色既磚
配以黑色嘅線條做襯托,整體形象好鮮明!

現場環境幾乾淨,整齊
而且位之間有好高身嘅透明膠版做隔板, LIKE!

仲要再力讚一點就係,服務員嘅服務態度超級好!

會好細心咁樣講解餐牌,亦都會好殷勤招待客人!
佢亦都會好細心咁問你要唔要即用即棄嘅圍裙包住,以免啲食物執錢到身上!
佢見我長頭髮亦都問我要唔要一啲即用即棄嘅橡筋去到紮頭髮!
整體十分之細心, 10分好服務,感覺好窩心!
2022-02-12