2024-03-08 32 views
啟德AIRSIDE 新派廣東菜 嵐月樓底高、座位闊落舒服,菜式融入新派或西日食材煮法 九宮格木盒選茶提供八款特選茶葉供選擇茶壺會以蠟燭保溫 嵐月西班牙黑豚叉燒選用西班牙黑毛豬的豬脊肉製作肉味極濃,燒得香氣十足,肉質豐厚且鬆軟, 外層略帶焦香,肥美而不膩口點 心 嵐月的點心特點之一是其多樣性和創意搭配。廚師嘗試將不同的風味融合在一起,使點心更加豐富多彩,讓人驚喜連連,除此之外外觀也非常注重細節和美感。它們的擺盤精緻獨特,色彩鮮豔,造型別緻,每一個點心都像一件藝術品一樣令人賞心悅目松茸海膽越光米珍貴的松茸味道獨特香濃,用上濃雞湯 和海膽以燴飯的方式來鎖住食材原本的 鮮味和醬汁鹹香。配合圓潤飽滿的越光米,其獨特甜味與黏性、淡雅香味及綿 密順滑口感,香而不膩之餘並令人回味無窮黑芝麻石獅糕選用日本香川縣的黑芝麻來炒香,攪磨成汁,加入忌廉,3.6鮮奶等的材料製 成口感彈牙、軟糯及甜度適中的黑芝麻糕,不但營養豐富,精緻外觀亦極為吸晴
啟德AIRSIDE 新派廣東菜 嵐月

樓底高、座位闊落舒服,菜式融入新派或西日食材煮法

九宮格木盒選茶
提供八款特選茶葉供選擇
茶壺會以蠟燭保溫

嵐月西班牙黑豚叉燒

點 心

松茸海膽越光米

黑芝麻石獅糕

🐻第一次去airside,簡左食環境一流嘅新派中菜嵐月,有別於平時食開嘅中菜,佢哋擺盤同埋菜式都非常別緻🐻鵝肝流心脆球 ⭕️外表煙靭好似食緊煎堆 入面嘅鵝肝入口即溶,好特別🐻藍月西班牙黑豚叉燒⭕️肉質軟腍 |蜜味剛好|配埋燶邊|超好食😋🐻石燒板麻辣羊肉烤包⭕️廚師推介菜式,鐵板上煎到包底脆卜卜,包面軟熟,餡料辣味唔會太勁羊騷味都唔會太搶,一個值得叫嘅菜式🐻黑椒牛柳酥⭕️酥皮好香脆入面嘅黑椒牛柳都好惹味,反正我就私心鍾意食酥皮嘢🫣🐻皇帝蟹脆米泡飯⭕️呢餐飯嘅最愛,湯底係海鮮魚湯,皇帝蟹肉都好多又大嚿,配料就係加咗翠玉瓜肉碎冬菜,米同湯嘅比例都啱啱好,呢個真係必叫🙌🏻

🐻鵝肝流心脆球
⭕️外表煙靭好似食緊煎堆 入面嘅鵝肝入口即溶,好特別

🐻藍月西班牙黑豚叉燒
⭕️肉質軟腍 |蜜味剛好|配埋燶邊|超好食😋

🐻石燒板麻辣羊肉烤包

🐻黑椒牛柳酥

🐻皇帝蟹脆米泡飯

2024-03-08 41 views
啟德Airside 難得有很多餐廳不是集團式經營,試了幾間水準都不俗,確實是九龍東的驚喜!🎊今天為大家介紹一下位於Airside3樓的新派粵菜 - 嵐月🌜🥂餐廳裝潢設計精緻而舒適,營造出一種愜意的氛圍。🫖他們提供多種茶葉選擇,讓客人可以品嚐到不同口味的茶飲。今天點了鳳凰單欉,淡淡的花香,是其他食肆少有提供的選擇。蘋果木燻泰安雞🐔 - 雞肉質地嫩滑,入口即化。以獨特的調味料烹調而成,散發出淡淡燻香。鮮沙薑乾煎鱈魚腩 🐟- 鱈魚腩肥美鮮嫩,外皮煎至酥脆,內裡則保持了魚肉的鮮嫩和濃郁的味道!新竹米雪場蟹🦀炒桂花 - 蟹肉的份量十分慷慨,每一口都能品嚐到鮮美的蟹肉,質感鮮嫩。米粉乾身軟硬適中。餐廳的人均消費大約為$450,價格相對較高,但物有所值。 🌟食評: 8/10💁🏻‍♀️人均消費 ~ HKD450

🥂餐廳裝潢設計精緻而舒適,營造出一種愜意的氛圍。

餐廳的人均消費大約為$450,價格相對較高,但物有所值。

🌟食評: 8/10

💁🏻‍♀️人均消費 ~ HKD450

2024-02-14
$400 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
  • 蘋果木燻泰安雞
  • 新竹米雪場蟹炒桂花
第一次去啟德呢個新商場試咗呢間新派中菜嘅午市點心最鍾意嘅係佢有間獨立嘅房間大概可以容納八至十個人連埋小朋友推bb車都可以私人空間比較靜可以傾耐啲偈🟤北京片皮鴨✨HKD 688🟤日本大根手打牛肉球✨🟤黑毛豚肉叉燒腸✨🟤板栗鮑汁炆鳳爪✨🟤咖哩鱈魚春卷✨🟤馬來沙嗲金錢肚✨🟤水晶蝦餃皇✨🟤蝦粘葱油炒絲苗✨🟤石獅黑麻糕✨個人推介返頭三樣嘢片皮鴨嘅份量夠八個大人分享油香同酥脆嘅皮算係非常唔錯瘦肉同肥肉嘅比例啱啱好另外嘅叉燒腸同上湯牛肉球係我比較鍾意而且味道質素比較突出整體價錢較高但加埋片皮鴨同有房嘅話就覺得抵食過某啲酒店入面嘅中菜🙇🏻‍♀️
第一次去啟德呢個新商場

另外嘅叉燒腸同上湯牛肉球
係我比較鍾意而且味道質素比較突出
整體價錢較高但加埋片皮鴨同有房嘅話
就覺得抵食過某啲酒店入面嘅中菜🙇🏻‍♀️
$350 (Lunch)
Airside 商場設計時尚,店子各有個性,路過三樓一角落,入口是非常綠化的叢林設計,綠洲內隱藏高級中菜廳「嵐月 Luna」,走現代精緻路線,菜式富新意,價錢中產價。室內設計現代時尚,主調綠油油,真皮沙發,空間感足!內設酒吧,曾推出美酒佳餚宴。我們二人今晚想吃得好:北寄貝沙薑漬 $128/只乾冰營造效果,份外賞心悅目。北寄貝非常鮮美,爽滑掛汁,切成三片,輕輕的沙薑味,底下配酸酸地的洋蔥絲及車厘茄,整體清新可口。靜岡蜜瓜燉珍珠肉 $198/位非常清甜的湯,以蜜瓜瑤柱及瘦肉調味,完全不需落鹽,入口卻有少許鹹香,也許來自瑤柱。沙巴雍脆皮海參 $398/份最怕食太硬的海參,這個海參軟硬度剛剛好,外層炸漿非常輕及薄,提升層次。刀叉切吃份外有矜貴感,黃色沙巴雍汁本是意式甜醬,中西合璧亦協調,黏稠帶香滑的醬汁添口感層次。蘋果木燻泰安雞(半隻)$288今晚最出色的一道,堂前揭開蓋子的演繹,蘋果木燻香湧出,非常討好,而且香氣持久,泰安雞的皮很有光澤、沾上一些茶葉碎,甚惹食慾,皮很薄,皮下脂肪不多,肉白滑不嚡,有油的潤澤。香氣絕對是優點,吃過中數一數二的出色,相比早前在「潤」吃到的更有水準!新竹米雪場蟹炒
北寄貝沙薑漬
室內設計現代時尚,主調綠油油,真皮沙發,空間感足!
內設酒吧,曾推出美酒佳餚宴。
我們二人今晚想吃得好:
北寄貝沙薑漬 $128/只
北寄貝沙薑漬
乾冰營造效果,份外賞心悅目。
靜岡蜜瓜燉珍珠肉 $198/位
沙巴雍脆皮海參 $398/份
蘋果木燻泰安雞(半隻)$288
新竹米雪場蟹炒桂花 $208
新竹米雪場蟹炒桂花
炒法如炒桂花翅,夠鑊氣,炒得乾身,入口唔乾,味道豐富,香口惹味,蟹肉都唔少。
新竹米雪場蟹炒桂花
$712 (Dinner)
2024-03-03 42 views
裝修現代高級版,傳統粵菜,環境舒適,味道有水準,價錢就都係屬於高檔水平,但係品質可以match到。最欣賞蘋果木燻泰安雞,煙熏味濃,並非表面,而是入到肉裏面,食緊都仲有,皮爽肉嫩。其次是北寄貝沙薑漬,是高級食府做法,講求平衡,沙薑味非沖鼻之剌激,唔太濃唔會冚過北寄貝嘅鮮味,北寄貝爽嫩。亦點了沙巴雍脆皮海參,炸得夠脆,做得唔錯,海參的矜貴食法。靜岡蜜瓜燉珍珠肉火候夠,湯甜料足,用蜜瓜令我覺得靈感可能來自爵士湯。新竹米雪場蟹炒桂花呢個好,夠乾身夠鑊氣,蛋花夠碎,如果加些銀牙會更鍾意。

亦點了沙巴雍脆皮海參,炸得夠脆,做得唔錯,海參的矜貴食法。

2024-03-02 43 views
位於airside的嵐月,環境極富華麗感,黑色主調的設計頗為高級,實在是高質素中菜館, 而且餐點設計創意十足😋值得一試!🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🌸嵐月開胃前菜薈萃法國邊豆素羊肚拌油雞樅菌,嵐月西班牙黑豚叉燒,天鵝荔芋酥🌸黑蒜鹿茸菰燉烏雞鮮甜,雞湯味道夠濃郁,加埋黑蒜很滋補呢!🌸胡椒香茅乾燒虎蝦胡椒味夠突出,也有香茅味的清香,虎蝦肉質鮮甜,夠爽口!🌸24小時慢煮牛肋肉牛肋肉牛肉味十分豐富,充滿油香,經過24小時慢煮之後,牛肋肉變得十分腍軟。🌸雞濃湯浸菜苗🌸白松露松茸海膽rissoto小小的一份rissoto,吸收了白松露松茸海膽,不需要再加額外的調味,鮮味爆發!🌸甜品:柚子吉士忌廉配朱古力脆片超級打卡!吉士忌廉夠軟滑,朱古力脆片十分有口感,蝴蝶🦋白朱古力也很唯美!人均消費:~$500

🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄🍄
🌸嵐月開胃前菜薈萃
法國邊豆素羊肚拌油雞樅菌,嵐月西班牙黑豚叉燒,天鵝荔芋酥

🌸黑蒜鹿茸菰燉烏雞
鮮甜,雞湯味道夠濃郁,加埋黑蒜很滋補呢!

🌸胡椒香茅乾燒虎蝦
胡椒味夠突出,也有香茅味的清香,虎蝦肉質鮮甜,夠爽口!

🌸24小時慢煮牛肋肉

🌸雞濃湯浸菜苗

🌸白松露松茸海膽rissoto

🌸甜品:柚子吉士忌廉配朱古力脆片

人均消費:~$500
2024-02-26 63 views
Airside係美食集中地,今次我地揀左間網上評價唔錯嘅中式fine dining食晚飯。餐廳裝修好有格調,有好多綠色嘅植物擺設,感覺好似置身大自然一樣。我地叫左佢地個signature 菜柑柚黑鱈魚。啲魚肉好鮮嫩,炸得恰到好處,外脆內軟。柑柚嘅酸甜味道同黑鱈魚嘅鮮味相襯得好好,提升左味道嘅層次。魚肉彈牙脆口,再配上微微嘅柑柚香氣。西班牙黑豚肉叉燒。黑豚肉質好冧,肥瘦比例適中,咬落去口感好豐富。叉燒表面燒烤得微微焦香,內裡仍然保持著好juicy嘅口感。蘋果木燻泰安雞,煙燻味道淡淡地籠罩住整道菜。一打開蓋,香氣四溢。蘋果木嘅煙燻香氣好特別,令味道更加豐富。每一啖都好滋味,加上雞肉燻得恰到好處,好嫩滑多汁。皇帝蟹脆米泡飯係我地今晚嘅主食。泡飯湯頭非常鮮甜,而蟹肉份量好多,鮮甜彈牙。脆米增加咗食物嘅層次感,令味道更加豐富。甜品嘅石獅芝麻糕造型非常精緻,打咭一流,為呢餐晚飯畫上完美句號。

西班牙黑豚肉叉燒。

2024-02-24 90 views
今晚我哋一家👨‍👩‍👧‍👦去咗九龍城啟德嵐月LUNA新派特色高級中菜廳 食晚飯 一入去 員工好親切地招呼我們坐窗口雅坐 相當舒服 茶葉有好多選擇 我哋唔知揀邊隻好 經理就介紹我哋 鳳凰單欉茶 真係冇介紹錯 入口真係好香茶味☕️ 再開支紅酒 🍷嗌咗幾個小菜帝皇蟹脆米泡飯 好多蟹肉加埋脆米 非常夾 薑母糖炆芥蘭 用幾斤芥蘭精雕細琢 用酒同薑母糖炆芥蘭味道清香 好好味 嵐月西班牙黑豚叉燒 叉燒外皮焦香而肉汁 柔軟多汁 蘋果木燻泰安雞 放上枱先煙燻儀式 好香氣味 食落都好重蘋果木香味 我個人覺得非常滿意 非一般中菜 必會再訪
一入去 員工好親切地招呼我們坐窗口雅坐 相當舒服
  • 蘋果木燻泰安雞
  • 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 皇帝蟹脆米泡飯
2024-02-24 231 views
我們也是被這裡的食評影響了,想在airside找一家中餐廳,見到好評挺多,沒有細看就去了!到今天中伏了才細看食評,那些好評內容接近,日期亦非常相近,天天都有人要留好評😵‍💫服務態度很差,多次都有人留評語說經理有問題,他們應該是不在意的,所以沒有要去改善,男性員工態度很差,食物價錢與酒店差不多,茶錢$28,但這不要緊,要食物及服務正常,我諗商場熱朝過後,應小人去很多,因為真的不會想回頭,好奇的去一次就知道…
2024-02-13
今天中午同同事去試新嘢,由於是即興,沒有訂枱,餐廳只剩近門口bar 枱附近用嚟飲嘢嘅細枱,我哋只有2個人,不覺得太細,也算舒適,坐低就點咗蝦腸,鱈魚餃,牛柳酥及叉燒,落單點菜時,職員很帖心提出可以逐個點心上,慢慢享用,但真正到上菜時,職員不停咁將點心往枱上塞,連茶壺都要拎走放係bar枱上,中間上錯叉燒腸,職員只是「好呀」就拎住碟錯送嘅叉燒腸走咗,完全沒有交代😳同事忍冇可忍之下,趁經理經過,反映情況,職員終於拿出一個小茶几放在側邊,先終於可以飲到茶。講返食物質素的確是不俗,叉燒有燶邊,肉是偏瘦的,夠香,牛柳酥外皮真係非常之酥脆,一咬即散,鱈魚餃內陷夠鮮,蝦腸的蝦亦係脆口的,最後甜品石獅黑麻糕是送的,滑得嚟有芝麻香。
2024-02-22
$350 (Lunch)
2024-02-22 1059 views
啟德 Airside 商場有好多唔錯嘅餐廳,嵐月LUNA位於商場3樓,系一間高質中菜廳,門口用仿真植物裝飾,充滿綠意,典雅又好有格調。嵐月西班牙豚肉叉燒💰(例)HKD298招牌菜式,厚切叉燒而且很有光澤,微微燶邊,充滿焦香,半肥瘦keep到豐富油脂嘅同時不至於太肥,食落微甜肉質嫩滑軟腍。桔柚黑鱈魚 💰288HKD又一道非常高質嘅招牌菜式,黑鱈魚切成四方塊,,用咗拔絲嘅效果將佢堆砌成小山丘感覺,鱈魚外皮香脆有柚子同柑橘嘅甜蜜,黑鱈魚肉質嫩滑扎實,用咗好多柚子果肉點綴,入口充滿果香,勁好味!蘋果木燻泰安雞💰 半隻HKD288店員會在我哋面前充滿儀式感嘅打開玻璃蓋,令煙霧繚繞包圍燒雞,很夢幻嘅場面慢慢呈現出賣相超好嘅燒雞,蘋果木煙燻嘅香味比想像重,肉質軟嫩入味帶有淡淡蘋果木香,雞皮上色而且超級嫩滑,入口果種滑溜感,連我平時唔食雞皮嘅人都要食落去,你就知佢有幾好味…皇帝蟹脆米泡飯💰HKD238店員在我哋面前裝起泡飯上桌,食落似潮州粥果種口感,蟹肉、肉碎、翠玉瓜…勁多料,再加入脆米,湯底鮮甜,口感又有層次,份量足夠三個人食。石獅黑麻糕(2件)💰HKD68打卡一流嘅石獅黑芝麻糕,賣相很有氣勢,估唔

嵐月西班牙豚肉叉燒💰(例)HKD298

桔柚黑鱈魚 💰288HKD

蘋果木燻泰安雞💰 半隻HKD288

皇帝蟹脆米泡飯💰HKD238

石獅黑麻糕(2件)💰HKD68
打卡一流嘅石獅黑芝麻糕,賣相很有氣勢,估唔到佢真係出到石獅正面同背面嘅精細紋理,影咗好耐未捨得食…芝麻味香濃入口滑順。

📍 嵐月(AIRSIDE) LUNA
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L301-L302號舖
【私心推介 #新年 中菜篇】🔺適合3-6人 大多一籠3粒 太多人要分枱坐 🔺適合見客/小聚餐🔺打卡一流🔺點心精緻 🔺有窗口位可以望新蒲崗 🔺裝修靚———————————————「欣賞每道點心菜式的味道之餘,更欣賞廚師的創意和手藝🍊」———————————————有幸跟老闆出去見客,一試airside新餐廳😃超開心!大自然系的裝修好舒服高貴,食物非常精緻又有創意,味道唔錯,而且員工都好親切,啱哂見客或家庭聚餐~【小菜/飯】🍊🍊松茸海膽越光米 $268》好耐未食過咁好味嘅飯!越光米帶甜味與黏性,每啖飯都包住海膽松茸的香氣,一份Share都夠食,一定要食!🍊嵐月西班牙黑豚叉燒 $298》叉燒肉質柔軟多汁,叉燒外皮帶焦香而且好香肉味,又係必叫菜式========乜乜乜乜========【點心類】🍊🍊鵝肝流心脆球 $108/3件》賣相好CUTE,一粒粒黑色波波,外層酥脆,入面藏住鵝肝蓉,仲有伴碟的啡色脆脆,真係有聯想起大自然農作物的感覺。🍊🍊流心日本紫薯 $68/3件》有啲似咸水角一樣外皮鬆脆入面軟糯,重點是入面的流心紫薯,有驚喜!🍊黑天鵝荔芋酥 $68/3件》打卡一流,黑天鵝成隻都食得,連天

———————————————
「欣賞每道點心菜式的味道之餘,更欣賞廚師的創意和手藝🍊」
———————————————
有幸跟老闆出去見客,一試airside新餐廳😃超開心!

【小菜/飯】

🍊🍊松茸海膽越光米 $268

🍊嵐月西班牙黑豚叉燒 $298

========乜乜乜乜========

【點心類】

🍊🍊鵝肝流心脆球 $108/3件

🍊🍊流心日本紫薯 $68/3件

🍊黑天鵝荔芋酥 $68/3件
》打卡一流,黑天鵝成隻都食得,連天鵝頭都係麵粉做的,不過略厭唔夠酥脆,芋蓉唔夠綿。

🍊石燒板麻辣羊肉烤包 $98/3件
》依個Combination好有趣,實際又唔太麻辣,不過個包面唔算太脆,未去到必食。

🍊冬蔭小籠包 $68/3件
》又一道有趣的Fusion點心,有股冬蔭香,唔辣,特別但味道不過不失。

🍊金沙鮮蝦腸 $78
》腸粉皮非常薄又滑,鮮蝦爽口彈牙,感覺好新鮮。

========乜乜乜乜========

甜品類】

🍊🍊柚子吉士忌廉配朱古力脆脆 $不詳
》說來有趣,這是一道Menu都未有,店員推介的一個不知名甜品。大致形容係有朱古力脆脆又有啲蛋糕,但又歸類唔到具體事物。好奇心俱使下叫左一份,即刻明哂哈哈,係個好靚的小盤景,綠色的草是戚風蛋糕,襯托朱古力脆脆和少少吉士醬,盤景內的蝴蝶、花和葉全部都食得,真係好突顯廚房的心思同創意!

🍊🍊啤梨川貝燉陳皮 $88
》非常適合秋冬養生的滋潤甜品,啤梨軟硬剛剛好,一絲絲的陳皮帶點淡淡香氣,出面唔多人整,可以一試呀。

🍊奶油甜酒凍芭菲 $98
》芭菲都幾大杯,由雪糕、脆脆等配搭而成,最特別就係Barley酒,令成個甜品帶點微苦同咖啡酒香,會好滿足~

回頭率:🍊🍊🍊🍊🍊/5
消費:每位$300+
…………………………………………
嵐月
…………………………………………
#乜乜飲食日記 #乜乜啟德 #mug4fun #啟德美食
2023-12-12
Type of Meal
Lunch
  • 松茸海膽越光米
陸陸續續有唔同 office 搬入 airside 嵐月又提供多個地方同客食飯好地方 入口佈置已經非常 decent 內裡亦寬敞 節日午市行政套餐 HKD 338 + 茶茗 (28 + 10% 茶可選十大名茶 - 碧螺春,味鮮生津。前菜有三味 嵐月蝦餃王 - 蝦肉厚實彈牙 ,味道清新和牛酥 - 驚喜之作,和牛味道濃郁,酥炸香口亦不覺油膩嵐月西班牙黑豚叉燒 - 黑豚叉燒肉質鬆化,肥瘦均勻黑蒜鹿茸菇燉烏雞 - 黑蒜的甜加鹿茸菇的香,天作之合。恰巧清一清前菜的油 鮮姬松茸炒北海道帶子 - 姬松茸聽說有降膽固醇和血脂功用,口感爽脆。帶子鮮嫩彈牙。 津白脆絲燴有機豆腐 - 味道似家常菜,汁濃,送飯一流 松茸羊肚菌燴越光米 - 越光米是日本的王牌米種,口感柔軟彈牙,有黏性,軟硬適中。跟松茸的香相映成趣甜品 石獅黑麻糕 - 造形特別的石獅糕,黑芝麻味道濃郁,亦劃上一個有趣的句號。環境一流的地方,價錢合理。同客食飯一流。
陸陸續續有唔同 office 搬入 airside

嵐月又提供多個地方同客食飯好地方

入口佈置已經非常 decent

內裡亦寬敞

茶可選十大名茶 - 碧螺春,味鮮生津。

前菜有三味

嵐月蝦餃王 - 蝦肉厚實彈牙 ,味道清新

和牛酥 - 驚喜之作,和牛味道濃郁,酥炸香口亦不覺油膩

嵐月西班牙黑豚叉燒 - 黑豚叉燒肉質鬆化,肥瘦均勻

津白脆絲燴有機豆腐 - 味道似家常菜,汁濃,送飯一流

環境一流的地方,價錢合理。同客食飯一流。
2024-02-02
Type of Meal
Lunch
  • 嵐月西班牙黑豚叉燒
  • 石獅黑麻糕
2024-02-15 119 views
餐廳裝修時尚,風格現代得黎不失典雅。綠化環境令人覺得舒適自然。石燒板麻辣羊肉烤包 $88 烤包經過鐵板燒烤後,包底更加香脆,包仲有陣麻辣風味。包餡充滿羊肉同京蔥,好濕潤,入口充滿麻辣香氣,食落唔乾唔涸。鵝肝流心脆球 $108 驚豔!趁熱食非常正。脆球包裹住鵝肝蓉,鵝肝蓉非常多亦做到流心效果,食落每一啖都充滿住鵝肝油嘅甘香。咖哩鱈魚春卷 $68 外皮十分香脆,裡面有好多鱈魚肉餡,食落魚味唔腥,仲有陣咖哩香。但咖哩味唔會蓋過魚氣味,係一個比較有創意嘅做法。黑松露燒賣(3件)$78 松露香氣十足,燒賣嘅肉非常新鮮肉汁十足,外皮薄,黑松露味令到燒賣味道唔單調,可以提升肉嘅味道。石獅黑麻糕 $68石獅像真度極高,細緻到連獅頭同啲腳趾都勁清晰,係一個藝術品!外型咁細緻嘅黑麻糕食落軟滑,充滿芝麻香,亦唔會好甜。

石燒板麻辣羊肉烤包 $88

鵝肝流心脆球 $108