2022-04-23 74 views
前排晚市仲未開翻😢就趁午市去「肉料理 廣」食翻餐飛驒牛燒肉過下口癮😜.澳洲牛舌👅牛舌雖然係薄切,但都有肉汁🤤而且好有咬口😬.Set F日本A5飛驒手海鮮定食🍱有飛驒牛赤身3片🐮飛驒牛肉眼頂3片🥩帶子2隻、蝦2隻🦐赤身雪花紋理平均,油脂豐富😍肉質鬆軟,肉味濃郁,入口即溶 😋 肉眼頂肉質細嫩🐄同樣滿滿牛油脂香😈非常高質😛漬物有芽菜、菠菜🥬淹蘿蔔🥕可以中和一下燒肉嘅油份☺️麵豉湯味道剛好😉有少少昆布同豆腐🥣另外配有白飯、茶碗蒸🍚🥚甜品係豆腐雪糕🍦豆腐味香濃👍🏻.巨峰乳酸🍇飲落好清爽💦解膩一流
澳洲牛舌👅牛舌雖然係薄切,但都有肉汁🤤而且好有咬口😬
巨峰乳酸🍇飲落好清爽💦解膩一流
  • 茶碗蒸
  • 前菜
  • 麵豉湯
2022-04-17 77 views
📍肉料理 廣位置銅鑼灣渣甸中心肉料理 廣星期日中午時段過嚟食,12點鐘都開始唔少進場,代表應該有啲質素。Menu 有唔少餐點選擇,豐儉由人,午市套餐由百幾到三百幾一位都有,亦都有多款二人前供應,我地就點選左 2人套餐 $1180/2位+10%精選 A5飛驒牛十部位。包括:A5飛驒牛、西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、龜之子、友三角。每款牛質素唔錯,肉紋理分明,唔會太肥,入口即溶🥺🥺兩件 炙燒霸降A5飛驒牛壽司兩件 炙燒赤身A5飛驒牛壽司份量足夠,配上前菜、蒸蛋,白飯,作為午餐非常足夠。而且室內空間感不足,有晒隔板,食得安心😂Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment : 7.5/10Revisit : 7.5/10
📍肉料理 廣

位置銅鑼灣渣甸中心肉料理 廣

精選 A5飛驒牛十部位。

兩件 炙燒霸降A5飛驒牛壽司
兩件 炙燒赤身A5飛驒牛壽司

份量足夠,配上前菜、蒸蛋,白飯,作為午餐非常足夠。

而且室內空間感不足,有晒隔板,食得安心😂

Revisit : 7.5/10
環境有啲似去咗日本嘅舊式燒肉餐廳,佢嘅抽風都做得好好,食完個身都唔會有油煙味我哋今日就叫咗兩個餐分別係B&G set.B燒肉定食就會包左set,牛小排,薄片牛扒同壺漬。你三個入邊最鍾意就係佢嘅壺漬,醃得好入味,牛肉食落好Juicy!G嘅日本A5飛驒牛定食包左飛驒牛肩同牛里脊肉和牛油脂豐富,入口即溶,送飯好正!我地仲試左佢地嘅厚切牛舌燒到半熟,食落唔話太膩,油脂分布平均,仲有一陣特別嘅牛味添。總括黎講,價錢方面都算合理,環境舒適。
環境有啲似去咗日本嘅舊式燒肉餐廳,
佢嘅抽風都做得好好,食完個身都唔會有油煙味
我哋今日就叫咗兩個餐分別係B&G set.

我地仲試左佢地嘅厚切牛舌
燒到半熟,食落唔話太膩,油脂分布平均
,仲有一陣特別嘅牛味添。

總括黎講,價錢方面都算合理,環境舒適。
2022-04-06
$200 (Lunch)
2022-04-16 69 views
也有好一段時間沒有食靚牛🐂⋯⋯  在銅鑼灣美食集中地走了一圈 ,找到位於渣甸街[肉料理 廣]食日式燒肉。😋巨蜂梳打今日唔飲酒都要來一杯碳酸飲品來配燒肉吃😋!每款定食也包括漬物,茶碗蒸,白飯和甜品~茶碗蒸蛋,充滿蛋香!簡單前菜也是認真製作,入口爽脆,醃味適中味道有層次不會偏酸或過鹹。午市定食,套餐選擇好多,百多元起已經可以食到質素唔錯嘅靚牛。枱面好大,唔會好逼夾,抽風系統唔錯。餐廳採用嘅網格由頭燒到尾都唔癡底唔使換網,非常讚!👍飛驒牛肉他他生牛肉碎一啲都唔羶,調味啱啱好,有醬油嘅香味但又唔會好鹹而搶去肉嘅鮮味,感覺似醬油漬吞拿魚蓉,再撈勻鵪鶉蛋入口又滑又香,正!厚切塩燒牛舌絕對不能燒得太熟,牛舌心部份僅僅熟保留那種爽嫩口感和肉汁~外脆內軟⋯⋯這種美味程度其他部位絕對找不到的😋 絕對會吃上癮!特選燒肉定食$170 (140g) /Premium Grilled Meat Set 以下任選兩款:•壹漬小牛排 • 上小牛排• 上牛舌•上外横隔膜選了壹漬小牛排和上小牛排。估唔到壺漬小牛排夠稔又夠肉味,而且份量不少,醃味有洋蔥和蒜香並帶少少甜,切條夠粗,燒至七成熟啱啱好,肉質仲好軟冧👍🏻😋小牛排肉

巨蜂梳打
今日唔飲酒都要來一杯碳酸飲品來配燒肉吃😋!

每款定食也包括漬物,茶碗蒸,白飯和甜品~
茶碗蒸蛋,充滿蛋香!

飛驒牛肉他他

•壹漬小牛排 • 上小牛排• 上牛舌•上外横隔膜

選了壹漬小牛排和上小牛排。
小牛排肉質夠嫩,每邊燒數秒即可,肉汁超多,非常推介!

日本A5飛驒牛九枚燒肉定食 $330
(飛䮝牛霜降三片、飛單牛赤身三片、飛䮝牛肋間肉三片)
食均三個唔同部位,同樣非常高質。
每件都有超靚雪花紋理,入口鬆軟油脂勁香,完全不用咀嚼,配日本米飯真太夾!
牛肋間肉厚切口感超正,滿滿牛油脂香超邪惡美味!

最後送上甜品:芒果雪糕🍧 超滿足!!

單點餐牌還有其他特選日本產A5和牛和不同部 位,午市定食套餐定價適中,已經食到優質飛驒牛,絕對可以回頭!😍

Type of Meal
Lunch
2022-04-16 92 views
在香港很少地方可以吃到A中之最 🐮A5飛驒牛,肉料理廣就是其中的一個代表來到這裡最開心莫過於吃飛驒牛不需要天文數字,也可以吃傳聞中的牛中之最; 午市有套餐可以追加飛驒牛小食🐮飛驒牛五部位 (西冷/臀骨肉/牛肩肉/里脊肉/上後腰脊肉)各二枚 $520貴精不貴多,一定要試飛驒牛燒肉,一來這家是無煙燒烤爐,二來吃A5牛其中一個好既食法就是燒烤,易於控制時間,令其脂肪溶化達致最高境界,入口即化、香氣馥郁,外脆內軟; 首先燒脂肪比例較高的西冷/ 臀骨肉,令油香滲滿燒烤爐🐮B特選燒肉定食 $170定食前菜-茶碗蒸 : 蛋蒸得十滑溜清甜,完全吸收了魚湯精華-漬物 :蘿蔔酸甜開胃又醒神-白飯-麵豉湯很喜歡小盅子裏面的長條小牛排,醬汁入味,肉質鮮嫩,肉身厚可剪成肉粒,伴了大蒽及蒜頭,跟肉一起燒烤更加惹味🐮碎飛驒牛他他(午餐追加$100)刺身也一樣美味,加上蛋汁更加嫩滑,醬汁酸酸地適合夏天開胃前菜🐮海膽飛驒牛軍艦 (午餐追加$120)一大塊飛驒牛刺身圍繞著海膽小山丘,海膽新鮮沒有腥味帶少許甜,原來與牛刺身的味道很夾🍨最後附上芒果味及豆腐雪糕,豆味濃不太甜
飛驒牛五部位(二枚)

B特選燒肉零食

🐮B特選燒肉定食 $170
定食前菜
-茶碗蒸 : 蛋蒸得十滑溜清甜,完全吸收了魚湯精華
-漬物 :蘿蔔酸甜開胃又醒神
-白飯
-麵豉湯
碎飛驒牛他他

🐮碎飛驒牛他他(午餐追加$100)
海膽飛驒牛軍艦

🐮海膽飛驒牛軍艦 (午餐追加$120)

🍨最後附上芒果味及豆腐雪糕,豆味濃不太甜
2022-04-12
$645 (Lunch)
飛驒牛五部位(二枚)
B特選燒肉零食
海膽飛驒牛軍艦
2022-04-16 71 views
好耐冇出銅鑼灣逛逛,今日除咗行街之外,吃一餐好的,渣甸中心嘅《肉料理·廣》。店內擺設簡約,日式圓形網烤爐,枱面夠大放食物,地方闊落,也有一些房間座位。飛驒牛他他~生的免治飛驒牛與鵪鶉蛋混合,再加入醬油,味道好新鮮,感覺似魚生。厚切牛舌~厚切關係,長立方體,記得六面都要燒,咬落一啲都唔韌,爽口軟淋,完全享受到香濃牛舌味道。《B》特選燒肉定食(可選兩款肉)壺漬小牛排~預先用醬汁醃製好,味道啱啱好,肉汁豐富,脂肪含量高,非常可口;上小牛排~牛肉味夠濃,兩面輕輕燒熟就可以食,醬汁也可以不用沾。《E》日本A5飛驒牛九枚燒肉定食飛驒牛霜降肉眼卷~脂肪如大理石般的霜降紋路,肉質柔嫩,一咬即感覺到甘香的油脂在口內四溢,的確肥美可口;飛驒牛霜降牛肋間肉~這個牛脂特別多,燒烤時都特別惹火,最適合配米飯一起吃,這樣便不會太肥膩;飛驒牛赤身和尚頭~這個脂肪含量也高,飛驒牛的特色是濃濃的肉味以及入口即化,一試難忘。定食前菜包括:麵豉湯~味道啱啱好唔會太鹹,材料有昆布同豆腐;茶碗蒸蛋~熱辣辣蒸蛋好滑;及韓式漬物,仲有一個白飯,最後的甜品(雪糕)~今日有豆腐或芒果,豆腐味香濃好吃。白桃梳打~冰凍感覺,味道清新,一解
店內擺設簡約,日式圓形網烤爐,枱面夠大放食物,地方闊落,
也有一些房間座位。
飛驒牛他他~
飛驒牛他他
厚切牛舌~
厚切牛舌
《B》特選燒肉定食(可選兩款肉)
壺漬小牛排~
壺漬小牛牌
上小牛排~
牛肉味夠濃,兩面輕輕燒熟就可以食,醬汁也可以不用沾。

《E》日本A5飛驒牛九枚燒肉定食
日本A5飛驒牛九枚燒肉
飛驒牛霜降肉眼卷~
飛驒牛霜降牛肋間肉~
飛驒牛赤身和尚頭~
定食前菜包括:
麵豉湯~
味道啱啱好唔會太鹹,材料有昆布同豆腐;
茶碗蒸蛋~
熱辣辣蒸蛋好滑;
及韓式漬物,
仲有一個白飯,
最後的甜品(雪糕)~
今日有豆腐或芒果,豆腐味香濃好吃。
白桃梳打~
冰凍感覺,味道清新,一解燒烤熱氣。
2022-04-13
Type of Meal
Lunch
飛驒牛他他
壺漬小牛牌
日本A5飛驒牛九枚燒肉
銅鑼灣超正嘅飛驒牛🐮🤩🤩環境闊寬,裝修洋溢嘅日式餐廳真係好似去咗日本咁呀🇯🇵懷念下先☺️今次嚟左食個lunch🤎碎飛驒牛他他呢個好正啊!油脂分布一流中間仲有流心蛋黃撈埋一齊食!做前菜真係一流👍🏻👍🏻B特選燒肉定食 🥩一個set有上小牛排、小牛扒、壺漬呢個價錢嚟講係幾抵食!肉質好有牛味,最中意呢個係有醃製過食落好入味,仲腍得嚟有咬口( ´▽`)G日本A5飛驒牛肩飛驒牛肩、牛里脊肉各4片超有牛啲油香,用嚟撈住飯咁食真係一流油脂分布平均,肉質呈粉紅色!厚切牛舌真係好厚身,燒到6面都脆口中間仲係半熟狀態,真係超香!食落好爽滑,同一般嘅牛舌好唔同!📍 肉料理 廣 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
銅鑼灣超正嘅飛驒牛🐮🤩🤩
環境闊寬,裝修洋溢嘅日式餐廳
真係好似去咗日本咁呀🇯🇵懷念下先☺️
今次嚟左食個lunch🤎

碎飛驒牛他他
呢個好正啊!油脂分布一流
中間仲有流心蛋黃撈埋一齊食!
做前菜真係一流👍🏻👍🏻

B特選燒肉定食 🥩
一個set有上小牛排、小牛扒、壺漬
呢個價錢嚟講係幾抵食!
肉質好有牛味,最中意呢個係有醃製過
食落好入味,仲腍得嚟有咬口( ´▽`)

G日本A5飛驒牛肩
飛驒牛肩、牛里脊肉各4片
超有牛啲油香,用嚟撈住飯咁食真係一流
油脂分布平均,肉質呈粉紅色!

真係好厚身,燒到6面都脆口
中間仲係半熟狀態,真係超香!
食落好爽滑,同一般嘅牛舌好唔同!

📍 肉料理 廣 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓
2022-04-15 40 views
鐘就食牛肉嘅朋友有福了今日介紹全牛燒肉料理😋#飛驒碎牛肉他他温度同醬汁濃淡度控制得剛剛好好適合炎熱天氣的冷盤開胃清新嘅菜式 份量足夠兩人分享#海膽飛驒牛軍艦純海膽壽司或者飛驒牛壽司就食唔少將兩樣嘢合併嘅做法除咗喺日本當地食過喺香港比較少有 值得一試一啖放哂入口嘅口感更加正唔需要醬油同芥末已經好出色#飛驒牛拼盤有五個不同部位上後腰脊肉里脊肉臀骨肉牛肩肉西冷建議肥瘦肉質交替享用一次過試哂唔同部位非常滿足#特選燒肉定食好欣賞壺漬小牛排醃得非常入味 強烈推薦給鐘意食牛嘅朋友

鐘就食牛肉嘅朋友有福了

好欣賞壺漬小牛排
醃得非常入味
強烈推薦給鐘意食牛嘅朋友
2022-04-14 56 views
因工作關係,過往每一年總會飛日本十數次以上,所以出色嘅和牛,如 : 松板,神户,近江,飛驒,真係好易食到,但疫情令到以往垂手可得嘅和牛,想再食已變得不容易 ...... 🥲今日終於的起心肝,問問香港嘅吃貨朋友有冇超正嘅和牛燒烤介紹?佢哋叫我必定要嚟呢度試試,餐廳前身叫伊吕波,現以改名 : 肉 料理廣 ..... 🤗餐廳位於銅鑼灣鬧市,地點非常易找,裝修簡潔企理,抽風糸統很好,餐後全無半點燒烤味,讚 👍今天同友人選擇了一款 A 5 飛驒牛 十部位 2 人定食,因為太好味,所以再後加一份霜降筋間肉,飛驒牛每一個部位都有,喜歡肉質 口感較濃 或 入口即溶嘅你,必定會食到滿載而歸,雖然性價比唔可以話高,但始終一分錢一分貨,彷間數百元 1 位嘅任食鐵板燒,根本無可能做比較 😜,喜歡食靚和牛嘅各位,必定唔可以錯過。😁

2022-04-14
$700 (Lunch)
  • 茶碗蒸
2022-04-09 42 views
好耐無去日本喇😭又好想食靚牛,近近地去渣甸街食下靚牛先碎牛飛騨牛他他 100油脂分布一流,有油香又牛香!配左水晶利,咸咸甜甜非常好味厚切牛舌 240唔好睇佢咁厚驚佢鞋口,燒到6面脆哂,入面仲係少少粉紅。又香又好味餐附 韓式前菜,茶碗蒸蛋,麵豉湯日本A5飛騨牛肩lunch set 360有各4塊 霜降牛肩肉同赤身肉,各有特色。不過我覺得霜降肥左少少,太重油味,失左少少牛味赤身就油脂份岩岩好,牛味好充足B餐特選燒肉定食 170壺漬 小牛扒 上牛小排呢個餐肉雖然比A5一定差少少,但勝在調味彌補到肉質上嘅差異。尤其是小牛扒醃製得非常好味,絕對可以encore
好耐無去日本喇😭又好想食靚牛,近近地去渣甸街食下靚牛先
碎牛飛騨牛他他 100
油脂分布一流,有油香又牛香!配左水晶利,咸咸甜甜非常好味

厚切牛舌 240

餐附 韓式前菜,茶碗蒸蛋,麵豉湯

日本A5飛騨牛肩lunch set 360
有各4塊 霜降牛肩肉同赤身肉,各有特色。
不過我覺得霜降肥左少少,太重油味,失左少少牛味
赤身就油脂份岩岩好,牛味好充足

B餐特選燒肉定食 170
壺漬 小牛扒 上牛小排
$500 (Lunch)
2022-04-09 974 views
自從無咗晚市之後少咗食燒肉,成日覺得呢啲係夜晚食先啱🤣,所以病好哂無哂咳之後即刻去食翻餐靚燒肉lunch頂一頂癮🤤呢間餐廳係主打飛騨牛的,老實講唔平架,但質素絕對對得起價錢~ 日本A5飛騨牛肩lunch set $360🔸️A5飛騨牛肩肉&里脊肉A5果然係A5,肉嘅紋理同油脂分怖真係好雪花,顏色粉粉嫩嫩好靚💓燒香過後肉味又香又濃郁,入口即溶嘅感覺好有滿足感☺️感覺太油膩的話可以擠少少檸檬汁/配白飯吃 B餐特選燒肉定食 $170🔸️壺漬小牛扒、上牛小排、上牛舌、上外橫隔膜(4選2)揀咗壺漬小牛扒&上牛小排,雖然唔係A5,但雪花紋理都分怖好均勻👍🏻肉味更香濃突出😋漬壺內有醃過嘅洋蔥、大蔥、冬菇,燒香後都好入味好正架🍄 🍱以上2款定食配有漬物、茶碗蒸蛋、麵豉湯、白飯、甜品~ 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️ 🥩碎牛飛騨牛他他 $100生牛肉配上蛋漿、香梨、香蔥、茜牛肉入口順滑又香口,配上香梨味道好清新 👅厚切牛舌 $240有6磚厚厚的,四邊燒至金黃色😍咬落少少脆面,內裡又軟熟,好有嚼勁,每一啖都好滿足💯

日本A5飛騨牛肩lunch set $360
🔸️A5飛騨牛肩肉&里脊肉
燒香過後肉味又香又濃郁,入口即溶嘅感覺好有滿足感☺️
感覺太油膩的話可以擠少少檸檬汁/配白飯吃

B餐特選燒肉定食 $170
🔸️壺漬小牛扒、上牛小排、上牛舌、上外橫隔膜(4選2)
漬壺內有醃過嘅洋蔥、大蔥、冬菇,燒香後都好入味好正架🍄

🍱以上2款定食配有漬物、茶碗蒸蛋、麵豉湯、白飯、甜品

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

🥩碎牛飛騨牛他他 $100
生牛肉配上蛋漿、香梨、香蔥、茜
牛肉入口順滑又香口,配上香梨味道好清新

👅厚切牛舌 $240
有6磚厚厚的,四邊燒至金黃色😍
咬落少少脆面,內裡又軟熟,好有嚼勁,每一啖都好滿足💯
2022-04-05
$500 (Lunch)
  • 飛驒牛
​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 最近想起幾年前到日本高山市旅行的美好回憶,所以特意來到這間樓上舖吃和牛燒肉!這間樓上店前身是伊波呂燒肉,專賣日本高質飛驒牛。當日在場所見,很多顧客都購買了燒肉套餐。一個套餐包了前菜、刺身、燒肉、主食及甜品,可嚐遍不同種類的料理,的確是不錯的選擇。不過筆者此行主要品嚐牛肉,所以選擇了散叫。​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 筆者點了三款和牛部位,另亦點了一款澳洲厚切牛舌,味道令人滿意。甫把和牛放到鐵網上,和牛濃郁的油脂就馬上令爐火燒得更旺,滋滋作響。飛驒牛肉的質素非常好,雪花般的油脂分佈平均,肉色呈粉嫩的紅,令人食指大動。​​✨✨澳洲厚切牛舌:彈牙多汁,肉味濃郁,肉質亦嫩滑。​✨✨肉眼頂:令人印象深刻,這個牛肉部分的肉味和脂香最平衡,既有濃厚肉香,咬下去又有充分油脂及肉汁。不需要蘸任何醬料,單單吃牛肉的原味已令人回味。​✨✨極上小牛排、友三角:這兩款肉的油脂香較重,入口即化,配上店家的生雞蛋醬油或檸檬汁來吃就再好不過了。​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 筆者還叫了一個石鍋飯,味道也不錯。此外,建議大家點一份雞髀菇,把和牛的油份印在菇上,這樣吃下去一點也不乾身,還

✨✨澳洲厚切牛舌:彈牙多汁,肉味濃郁,肉質亦嫩滑。​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 筆者還叫了一個石鍋飯,味道也不錯。此外,建議大家點一份雞髀菇,把和牛的油份印在菇上,這樣吃下去一點也不乾身,還會帶有輕輕的香氣👍🏻​
Other Info. : IG:foodie_ymy 𝔽𝕠𝕠𝕕𝕚𝕖•𝔻𝕖𝕝𝕚𝕔𝕚𝕠𝕤𝕠 ✨✨生活小確幸一一 吃一頓美食、以味蕾記下生活點滴✨ 不專業食評😋👍🏻好食😕👎🏻劣食 💰平價💰💰中等價位🤤美食全紀錄✨
$700 (Dinner)
Celebration
Birthday
2022-01-17 1201 views
餐廳位置中學於銅鑼灣渣甸中心!位置非常方便!呢度裝修洋溢日式餐廳的風格!擺設同報置都別出心裁!呢度主打飛驒牛及各式燒肉,還有一些熟食同小食供選擇!準備開動前的一刻!呢個小食係韓式泡菜漬物小食,建議大家都叫份嚟食,喺等緊燒肉同無野食既時間都可以食下,又可以中和一下燒肉過多的油份!既然去唔到日本,就食得豪D,叫左一份各有兩塊不同部位的飛驒牛五部位儘管嚟自不同部位,有里脊,牛肩,臀骨,西冷。。。等,但每件雪花油脂都十分豐富,顏色均勻,非常吸引,根本就係一件藝術品!千祈唔好諗住得兩件咁少,但豐富既油脂都令我覺得帶飽肚感!趁開始燒和牛的時間,熱辣辣的韓式石窩鰻魚飯送到檯上!鰻魚燒的香口,配上燒汁,異上惹味,石鍋飯溫度恰到好處,有脆口既飯焦得嚟又唔會·OVER COOK~誠意推介!開動前記得先把飯伴好,好讓原來在中間的飯也可以變成金黃焦香的飯焦!和牛開動!油脂非常豐富,每件飛驒牛都會搶火,燒烤時小心留意!每件都充滿着肉汁,不用點醬油和加調味料,食到飛驒牛的原汁原味!飛驒牛油脂真的太豐富,每件都會有搶火的情況!燒其他食物,一般都不會有搶火的情況!飛驒牛不同部位都有不同的口感,但都牛味十足,每件都幾近
餐廳位置中學於銅鑼灣渣甸中心!位置非常方便!
呢度裝修洋溢日式餐廳的風格!
擺設同報置都別出心裁!

呢度主打飛驒牛及各式燒肉,還有一些熟食同小食供選擇!
準備開動前的一刻!
千祈唔好諗住得兩件咁少,但豐富既油脂都令我覺得帶飽肚感!
趁開始燒和牛的時間,熱辣辣的韓式石窩鰻魚飯送到檯上!
和牛開動!
油脂非常豐富,每件飛驒牛都會搶火,燒烤時小心留意!
飛驒牛油脂真的太豐富,每件都會有搶火的情況!
燒其他食物,一般都不會有搶火的情況!
飛驒牛不同部位都有不同的口感,但都牛味十足,每件都幾近入口即溶!

其中推介上後腰脊肉,香甜的油脂味甜入心!
另外薄薄的里脊肉,入口即溶的感覺最為強烈,最深得我心!
除咗食和牛外,我哋都叫左一份有九種不同肉類的肉之盛!
其中包括有嚟自日本的牛舌,雞翼,雞肉,豚肩肉,豬頸肉,美國西冷等不同的肉類都會食到!
雞肉同豚肩肉都是份量十足大大件!

雞肉燒出來都幾惹味!
美國西冷雖然不及和牛油脂豐富,不過牛味都非常豐富,各帶各特色!
最後埋單的時間仲有香甜的香草雪糕食,非常窩心!

2人食埋單先係千零蚊,呢個價錢喺香港食到一流的飛驒牛真係抵食!
2022-01-01 138 views
在網上看到很多好評 (包括裝修更名前的伊波呂燒肉),一直沒有吃上!終於落實booking,第1次來吃午餐,點了2份 set lunch,包括以下的:#超量薄切牛扒:份量真的多!定價90元,良心!薄切很容易熟,省時,適合午餐吃!#超量牛腹肉:厚切,雖然看不見啥油花,但烤起來很香,肉質不柴,好好吃!推薦!#日式蒸蛋:滑嘟嘟,yummy!#醃菜:餸飯一流!#味噌湯:不會過鹹,不錯!#白飯:日本米使用,軟糯好吃!#紅豆雪糕:飯後一點甜,大愛!一定會再來!下次試試晚餐!

#日式蒸蛋:滑嘟嘟,yummy!
#醃菜:餸飯一流!
#味噌湯:不會過鹹,不錯!
#白飯:日本米使用,軟糯好吃!
#紅豆雪糕:飯後一點甜,大愛!

一定會再來!下次試試晚餐!
2021-07-13
$125 (Lunch)
2021-12-30 90 views
飛驒牛之夜~~無得同閨密去旅行,都可以嚟呢間人氣🔥餐廳,同享日本🇯🇵國寶級和牛,一飽口福😋 平日夜晚座無虛席,而且仲有好多日本人幫襯🤩🌟飛驒牛五部位 和牛肉色粉嫩, 油脂如雪花般均勻散佈,旁邊仲有名牌顯示唔同部位,一睇就知係靚嘢!將和牛放上鐵板燒時,發出滋滋聲響,牛肉香氣四溢,令人食指大動。和牛放入口~慢慢溶化,甘香的油脂與濃郁的牛肉味同時爆發,Oishi 🥰 唔同部位雪花分布唔一樣,肉質口感亦有唔同,真係要慢慢㗳真啲😋🌟厚切牛舌牛舌滿溢的肉汁、外脆內軟、香氣撲鼻,魅力沒法擋🤤食過之後,難以忘懷😌除咗燒肉~亦一定一定要試埋▶️碎飛驒牛他他▶️海膽飛驒牛軍艦▶️牛尾湯烏冬刺身飛驒牛同樣出色,味道柔軟,牛他他配上梨肉及洋蔥,醬汁酸酸地好醒胃。 軍艦嘅海膽鮮甜甘香,同牛肉好夾。仲有暖笠笠又牛肉味豐富嘅牛尾湯,香濃唔油膩,烏冬入口Q彈,成碗湯俾我哋飲哂😂餐廳食物、服務、環境都好高質而且好抵食
飛驒牛之夜~~

平日夜晚座無虛席,而且仲有好多日本人幫襯🤩

🌟飛驒牛五部位

🌟厚切牛舌

除咗燒肉~亦一定一定要試埋
▶️碎飛驒牛他他

▶️海膽飛驒牛軍艦

▶️牛尾湯烏冬

餐廳食物、服務、環境都好高質而且好抵食