2022-07-28 116 views
超正油花!🤤第一次試燒飛驒牛,真係好誘惑,優異嘅脂肪分布,好似幼鹿遍布嘅美觀圖案,超靚超高質。 $650/ 150g 飛驒牛特選肉眼🐮Hida Beef Selected Rib Eye  😍成塊切件上真係令人心心眼,美麗嘅霜降紋路,油花脂肪較多,煎熟之後,肉質軟嫩,口感即溶,非常驚喜。🔥牛味濃厚,食肉獸非常滿足。 $ 80温玉🥚溫泉蛋凱撒Boiled Egg Caesar食完肉,試埋個沙律都好吸引。🥢流心蛋漿,🥗撈埋沙律菜一齊食,新鮮,清新。

$650/ 150g 飛驒牛特選肉眼🐮
Hida Beef Selected Rib Eye

$ 80温玉🥚溫泉蛋凱撒
Boiled Egg Caesar
✨✨黎到食燒肉,識食一定必點和牛!仲要係飛驒和牛👍🏻 ◡̈ ‎ ༘ 😍冇P圖直出食第圖,肉質好靚一黎就先食呢件好正既🏆◆海膽飛驒牛軍艦 $120@1🤩海膽鮮甜,刺身飛驒牛包住海膽及大大粒魚籽一啖係擺唔到入口架! 分2啖岩岩好,入口滿滿嘅油香😌必叫之選🤤另外我同朋友叫兩個定食😚🥩Share食ᥫᩣ定食附上▫️味噌湯 ▫️茶碗蒸漬▫️甜品▫️白飯呢度白飯任加!勁好ᥫᩣ日本A5飛驒牛西冷定食 $540🤤💕 飛驒牛真心正,日本頂級和牛既特徵, A5和牛入口即溶,仲油花滿滿,燒兩下就食得,食到香濃的牛肉味🌟好滿足ᥫᩣ嚴選燒肉和牛定食 $280九州A4和牛小牛排三種類🥩🥰個人最喜歡係小牛排~不會太油膩,亦會入口即溶,牛味雪花紋好靚,A4 牛冇咁油膩可以食多幾塊😆😆😚估不到牛肉粒亦肉質柔軟,燒到4邊焦香,一口咬下肉汁豐富,牛味香濃🥃梅酒 $60諗起以前每個月都飛日本1次,每次食燒肉都必配梅酒~ 呢度令我想起係日本既味道🥹😌☕️蒸鰡咖啡(冷)$15所以無論去到邊都飲咖啡!食完啲咁正嘅嘢🤤再配一杯冷咖啡☕️呢餐飯好滿足吖◡̈ ‎

😍冇P圖直出食第圖,肉質好靚

一黎就先食呢件好正既🏆

ᥫᩣ嚴選燒肉和牛定食 $280
九州A4和牛小牛排三種類🥩

🥃梅酒 $60

☕️蒸鰡咖啡(冷)$15
所以無論去到邊都飲咖啡!
食完啲咁正嘅嘢🤤再配一杯冷咖啡☕️

呢餐飯好滿足吖◡̈ ‎
2022-07-24 113 views
主打日本A5飛驒牛,多張認定証和牛隻履歷書貼在當眼位置讓顧客一目了然,讓客人吃得放心!2人套餐 ($1,180)精選A5飛驒牛16件燒肉及炙燒A5飛驒牛壽司4件,一次過品嘗10個A5飛驒牛不同部位!油花若霜,紋理清晰,賣相吸引,令人食指大動!飛驒牛肉質上乘,放在烤肉爐上輕燒數下,肉面已見吸引網紋,引人垂涎!油花綿密,放上燒烤爐即時搶火,油脂滲出,散發出陣陣誘人肉香,令人食慾倍增!肉質鮮嫩細緻,柔軟多汁,放入口中滿滿油香,入口即溶,相當滿足。炙燒A5飛驒牛壽司牛肉稍微經過炙燒,肉質細嫩甘甜,牛味香濃。碎牛飛驒牛他他 ($100)把蛋黃拌勻,帶出香濃牛肉香,令質感更嫩滑,飛驒牛他他加入了生果,味道清新。
2人套餐 ($1,180)
油花若霜,紋理清晰,賣相吸引,令人食指大動!
炙燒A5飛驒牛壽司
牛肉稍微經過炙燒,肉質細嫩甘甜,牛味香濃。
2022-07-16 130 views
就算唔係住附近,基本上我每個月都一定會最少黎一次食lunch, 真係又抵又好食,雖然星期六日餐廳好忙,但係個個服務員態度都好好,好有禮貌,上菜速度又快,每次去,食物質素永無甩拖,正
2022-07-16 150 views
˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂 ⃞⃛୭ᐝ 肉料理⚡️廣° 𖥧𖡆𖦥ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧續上次食完好西之後🤤✨我就愛上咗燒肉🥩今次愛吃肉肉的Mia仔 帶我食好西🤤❤️依然我哋都係嚟到銅鑼灣食定食😚!!識食一定和牛!仲要係飛驒和牛✨「飛驒牛」指在日本岐阜縣內經過14個月以上肥育的黑毛和牛。依日本食用肉等級認證協會認證及經飛驒牛品牌推進協議會事務局認可的牛牛🐮𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝◆海膽飛驒牛軍艦 $120@1刺身飛驒牛包住滿滿海膽同大粒魚籽整成軍艦生牛肉雪花紋分佈均勻,入口滿滿嘅油香,入口即融(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 海膽甘甜唔腥🧡必叫之選🤤🏆🏆🏆🏆🏆另外我哋叫咗兩個定食😚🥩🌱定食附上▫️茶碗蒸漬▫️味噌湯▫️甜品▫️白飯😆白飯任裝🤛🏻勁好~不過其實食完個餐都夠飽🥩嚴選燒肉和牛定食 $280九州A4和牛小牛排三種類🥩一片片嘅小牛排~雪花紋都好出色💕一片接一片✨意想不到牛肉粒亦十分滿意牛香氣濃郁、肉質柔軟,一口咬下肉汁豐富🥩日本A5飛驒牛西冷定食 $540🤤💕 飛驒牛除了具備日本頂級和牛的入口即溶特徵,更兼有香濃的牛肉味🐮 肉質細
˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂
⃞⃛୭ᐝ 肉料理⚡️廣° 𖥧𖡆𖦥
續上次食完好西之後🤤✨我就愛上咗燒肉🥩
今次愛吃肉肉的Mia仔 帶我食好西🤤❤️
依然我哋都係嚟到銅鑼灣食定食😚!!

識食一定和牛!仲要係飛驒和牛✨

「飛驒牛」指在日本岐阜縣內經過14個月以上肥育的黑毛和牛。

◆海膽飛驒牛軍艦 $120@1
刺身飛驒牛包住滿滿海膽同大粒魚籽整成軍艦
生牛肉雪花紋分佈均勻,入口滿滿嘅油香,
入口即融(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 海膽甘甜唔腥🧡

🥩嚴選燒肉和牛定食 $280
九州A4和牛小牛排三種類🥩
一片片嘅小牛排~雪花紋都好出色💕
一片接一片✨意想不到牛肉粒亦十分滿意
牛香氣濃郁、肉質柔軟,一口咬下肉汁豐富

🥩日本A5飛驒牛西冷定食 $540
🤤💕 飛驒牛除了具備日本頂級和牛的入口即溶特徵,
更兼有香濃的牛肉味🐮 肉質細膩鮮嫩🌟
回味至今😆❤️🏆🧡🏆❤️🏆❤️

☕️蒸鰡咖啡(冷)$15
最近其實我真係好忙好攰~
所以無論去到邊都飲咖啡!
食完啲咁正嘅嘢🤤再配一杯冷咖啡☕️
嚴選牛肉和牛定食
日本A5飛驒牛西冷
嚴選牛肉和牛定食
海膽飛驒牛軍艦
🐮又黎食燒肉啦!!燒肉控出動喇出動喇🥩位於銅鑼灣渣甸街的「肉料理 廣 」💨燒肉十分高質!以為自己去咗轉日本🥰誠意推介大家嚟呢間食飛驒和牛🐮和牛海膽軍艦‼️海膽非常鮮甜 ,旁邊用飛驒牛卷好🍶飛驒牛刺身亦非常嫰滑入口即融 🤟🏻一次過放入口真係滿滿幸福感喔 🙏🏻碎飛驒牛生牛肉他他🍷先將生雞蛋跟切碎的飛驒牛攪勻🍳簡單而賣相十分高級,飛驒牛的油脂層豐富,內裏伴入洋蔥,蘋果 另每一啖都有水果粒嘅爽脆口感 🥂呢個好味程度爆晒燈架~特選A5飛驒牛西冷牛扒🥩主角出場啦主角出場啦主角出場啦🥰西冷牛扒雪花油脂非常吸引 油分極高~ 咬落去有好多肉汁、肉質好嫩滑牛味超香💨💨入口融化的感覺真的令我感到好幸福🥰汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉🍗呢兩款都係同樣好高質素 日本產雞腿肉 食落好juicy 都好好食😋雞肉的肉質細嫩 爽口彈牙😍😍汁燒秋田豬肩肉肉質口感脆彈、油脂足夠🤩燒耐左都能保持到肉質既鮮嫩🥳🥳白桃梳打 🍑水蜜桃汁 桃味很香 💦配上燒肉 真係好正✨✨最後以紅豆雪糕作結尾😙 真係滿滿幸福感🥢🥢
🐮又黎食燒肉啦!!燒肉控出動喇出動喇🥩
位於銅鑼灣渣甸街的「肉料理 廣 」💨
燒肉十分高質!以為自己去咗轉日本🥰
誠意推介大家嚟呢間食飛驒和牛🐮

和牛海膽軍艦‼️
海膽非常鮮甜 ,旁邊用飛驒牛卷好🍶
飛驒牛刺身亦非常嫰滑入口即融 🤟🏻
一次過放入口真係滿滿幸福感喔 🙏🏻

碎飛驒牛生牛肉他他🍷
先將生雞蛋跟切碎的飛驒牛攪勻🍳
簡單而賣相十分高級,飛驒牛的油脂層豐富,
內裏伴入洋蔥,蘋果 另每一啖都有水果粒嘅爽脆口感 🥂
呢個好味程度爆晒燈架~

特選A5飛驒牛西冷牛扒🥩
主角出場啦主角出場啦主角出場啦🥰
西冷牛扒雪花油脂非常吸引 油分極高~
咬落去有好多肉汁、肉質好嫩滑牛味超香💨💨
入口融化的感覺真的令我感到好幸福🥰

汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉🍗
呢兩款都係同樣好高質素
日本產雞腿肉 食落好juicy 都好好食😋
雞肉的肉質細嫩 爽口彈牙😍😍
汁燒秋田豬肩肉肉質口感脆彈、油脂足夠🤩
燒耐左都能保持到肉質既鮮嫩🥳🥳

白桃梳打 🍑
水蜜桃汁 桃味很香 💦
配上燒肉 真係好正✨✨

最後以紅豆雪糕作結尾😙 真係滿滿幸福感🥢🥢
2022-07-09 46 views
Food and Services are superb. A place that I will definitely go for lunch and dinner regularly. Whenever I think of going to Causeway Bay, Hiro will surely be my first choice. My wife and son also like this restaurant. Every time when I bring a friend, he / she will also give great compliments. Hida Wagyu beef is of course a great choice here and good value too …
2022-07-05 71 views
日本無得去,唯有去食下和牛解下鄉愁 肉料理 廣主打高質飛驒牛👍 質量之高真係令人每一口都充滿幸福🥳🥳 今次叫左個A5飛驒牛西冷首先先黎個沙律,特別在於個沙律汁,微酸帶辣,比起單醋汁更加開胃🥳 食完沙律,再飲個蠔仔牛肉豆腐湯,暖粒粒嘅湯水暖胃👍 牛肉好淋身🤝🏻 豆腐又超滑,呢個湯值得比高分👍暖左胃就係是時候入正題啦🥰🥰 A5和牛❤️❤️ 一放落爐,高溫一燒,油脂即刻爆發出黎,今次真係火都黎🤣🤣 煎到一面出血水就可以返轉,再燒兩三秒,點一點燒肉汁🤪🤪 一咬,牛香,油香系個口好似炸彈咁爆開💥 正到無倫❤️一口牛,一口梅酒,兩者超級合拍👍 食完再食埋個韓式嘅牛肉石窩飯🥳🥳 日韓結合🤪 微辣嘅泡菜配上牛肉碎,再食埋個飯焦🥹🥹 正👍👍最後食埋個雪糕 😈😈 真心正爆了😘
日本無得去,唯有去食下和牛解下鄉愁

今次叫左個A5飛驒牛西冷

一口牛,一口梅酒,兩者超級合拍👍

最後食埋個雪糕 😈😈 真心正爆了😘
2022-06-24 145 views
上次食完日本燒肉放題已經念念不忘和牛,今日朋友帶我豪食日本飛驒牛,又等我跟佢豪返次先~肉料理廣 x 伊呂波燒肉位於渣甸中心 2 樓,地理位置非常方便,餐廳多數都係卡位,枱與枱之間都隔得幾開,我地今日就揀左精選A5飛驒牛西冷套餐同碎牛飛驒牛他他,淨係睇相都流哂口水!碎牛飛驒牛他他 ($100)頭盤揀左呢個飛驒牛他他,生牛肉入口即溶加埋生既鵪鶉蛋撈埋食別有一番風味👍🏻👍🏻👍🏻A5飛驒牛西冷套餐 ($788)雜菜沙律前菜係雜菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好開胃❤️牡蠣牛肉豆腐湯食完個開胃沙律要飲返啲熱湯暖下胃,我地今日一於試下佢地即牡蠣牛肉豆腐湯,呢個湯好足料,上枱嗰陣仲滾緊出哂煙,牛肉片好腍,份量都幾多,有日本豆腐同蠔,仲有粉絲,飲完碗湯都半飽特選A5飛驒牛西冷牛扒要讚下呢塊特選A5飛驒牛西冷牛扒真係好大塊,值回票價,油脂好重,輕輕燒過兩邊入口即溶,沾上旁邊的燒肉汁或檸檬汁又是另一款口味,幾特別汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉豬肩肉油脂分佈平均,肉質好腍,雞腿肉一定要連皮食,燒耐左都唔會好乾,食落仲好juicy,日本產既雞腿肉果然係唔同啲😋海鮮石鍋飯呢個套餐都幾多野食,呢個海鮮石鍋飯都幾大份,兩個

碎牛飛驒牛他他 ($100)
頭盤揀左呢個飛驒牛他他,生牛肉入口即溶
加埋生既鵪鶉蛋撈埋食別有一番風味👍🏻👍🏻👍🏻

A5飛驒牛西冷套餐 ($788)

雜菜沙律
前菜係雜菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好開胃❤️

牡蠣牛肉豆腐湯

特選A5飛驒牛西冷牛扒

汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉

海鮮石鍋飯
呢個套餐都幾多野食,呢個海鮮石鍋飯都幾大份,兩個人share都好飽,入面有海鮮粒,仲有大蝦同蟹鉗,海鮮味滲透哂落啲飯度,忍唔住食多兩碗

飲品: 荔枝梳打 ($40) & 白桃梳打 ($40)
兩款都好清新,甜度適中,食日式燒肉飲返杯就最好不過👍🏻

甜品🍨
呢個餐仲包左兩個甜品,今日係紅豆雪糕同芝麻雪糕,芝麻味好香濃,啱哂我👍🏻
2022-06-22 61 views
出左糧同媽媽食餐好既今日去左銅鑼灣呢間肉料理 廣食高級日式燒肉店員推介我地試下呢個A5飛驒牛西冷套餐同碎牛飛驒牛他他 飲品: 荔枝梳打 ($40) & 白桃梳打 ($40)呢排天氣咁熱坐低叫兩杯特飲先我就叫左白桃梳打,媽咪叫左荔枝梳打兩款都好清新,唔會死甜,消暑佳品碎牛飛驒牛他他 ($100)呢個飛驒牛他他好高質砌成一個圓柱體咁上面加左生既鵪鶉蛋撈埋一齊食口感豐富估唔到生牛肉都可以咁好食A5飛驒牛西冷套餐 ($788)一個套餐有齊沙律、湯、和牛、豚肉、雞肉、飯同甜品兩個人share剛剛好雜菜沙律🥗前菜係雜菜沙律,可以淋上醋汁新鮮爽脆既沙律同酸酸地既醋汁好夾食完特別開胃❤️牡蠣牛肉豆腐湯湯類可以揀牡蠣牛肉豆腐湯或者辣味碎牛肉湯我地就揀左前者好香牛肉味,加左少少胡椒粉調味配料仲有嫩滑既豆腐同煙韌既葛粉飲埋啲湯好暖胃💯🥰特選A5飛驒牛西冷牛扒主角出場啦🥰🥰🥰呢個特選A5飛驒牛西冷牛扒真係好大塊厚切既飛驒牛雪花紋好靚店員預先切好9件就咁放上爐度每邊燒2分鐘就可以了入口即溶既飛驒牛西冷扒好滿足💯😋汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉套餐仲包括埋豬肉同雞肉,都係同樣高質素🥰豬肩肉油脂分佈非常平均燒耐少少

出左糧同媽媽食餐好既
今日去左銅鑼灣呢間肉料理 廣食高級日式燒肉
店員推介我地試下呢個A5飛驒牛西冷套餐同碎牛飛驒牛他他

飲品: 荔枝梳打 ($40) & 白桃梳打 ($40)
呢排天氣咁熱坐低叫兩杯特飲先
我就叫左白桃梳打,媽咪叫左荔枝梳打
兩款都好清新,唔會死甜,消暑佳品

呢個飛驒牛他他好高質
砌成一個圓柱體咁
上面加左生既鵪鶉蛋
撈埋一齊食口感豐富
估唔到生牛肉都可以咁好食

A5飛驒牛西冷套餐 ($788)
一個套餐有齊沙律、湯、和牛、豚肉、雞肉、飯同甜品
兩個人share剛剛好

雜菜沙律🥗
前菜係雜菜沙律,可以淋上醋汁
新鮮爽脆既沙律同酸酸地既醋汁好夾
食完特別開胃❤️

牡蠣牛肉豆腐湯
湯類可以揀牡蠣牛肉豆腐湯或者辣味碎牛肉湯
我地就揀左前者
好香牛肉味,加左少少胡椒粉調味
配料仲有嫩滑既豆腐同煙韌既葛粉

店員預先切好9件
就咁放上爐度每邊燒2分鐘就可以了
入口即溶既飛驒牛西冷扒好滿足💯😋

汁燒秋田豬肩肉 & 日本產雞腿肉
套餐仲包括埋豬肉同雞肉,都係同樣高質素🥰
豬肩肉油脂分佈非常平均
燒耐少少微焦亦都保持到肉質既鮮嫩
另外日本產雞腿肉都好好食😋
燒到雞皮脆卜卜,雞肉都好爽口彈牙❤️

海鮮石鍋飯
食到呢度其實都開始飽,店員係呢個時候送上一個海鮮石鍋飯
未食嗰陣以為好似韓式既石鍋飯咁
見到實物好驚喜
原來呢個海鮮石鍋飯好似雜炊咁
有蛋花熱湯淋上去石鍋飯度
夾埋大蝦同蟹鉗一齊食,鮮味十足
一鍋石鍋飯大概可以分到4碗
每人食到兩碗好滿足😍😍😍

甜品🍨
最後以紅豆雪糕同芝麻雪糕做甜品,為呢餐飯畫上完美既句號,下次會再回訪的日式燒肉店😘😘

2022-06-22 118 views
今日同朋友仔慶生,六月真係多朋友仔生日,所以諗住食好啲,就揀咗呢間食日本🇯🇵飛驒牛的餐廳,花心既我見餐牌上有不同部位的牛可以揀,又想試齊咁多個部位,後來俾我見到有個 C 餐,叫精選A5飛驒牛($1,180),包咗十個部位,就試咗佢啦。點咗食返個餐之後,店員就送上麵鼓湯、漬物同茶碗蒸茶碗蒸 - 有淡淡蛋的清香,入口滑滑的再來就係2件炙燒赤身A5飛驒牛壽司,係外側後腿肉,入口超嫩滑,火炙後今牛香味更出2件炙燒霜降A5飛驒牛壽司,是下肩胛翼板肉,店員話是比較稀少部份,炙燒後帶出咗牛的香氣,點Wasabi一齊食,香而不膩,好味精選日本A5飛驒牛(8個部位,每個部位有2件)、西冷、肉眼芯、里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、亀之子、友三角我特別喜歡的是友三角,友三角的油花分佈勻均,只要輕燒幾下,就經已脂香四溢,而且有咬口霜降西冷係我第2個我喜歡的部位 - 佢既雪花好多,而且富有牛肉味野菜醋物沙律 - 蔬菜很清新,可以醒醒胃飲品我點了🥢Orion Beer (380ml) ($52) 和 Premium Black 黑啤 (380ml) ($60)最後來個甜品:豆腐雪糕 及 紅豆雪糕作結。下次我

點咗食返個餐之後,店員就送上麵鼓湯、漬物同茶碗蒸

茶碗蒸 - 有淡淡蛋的清香,入口滑滑的

野菜醋物沙律 - 蔬菜很清新,可以醒醒胃

最後來個甜品:豆腐雪糕 及 紅豆雪糕作結。下次我掛住日本飛驒牛既時候會再來

Total:$1,421
2022-06-20 76 views
今日返工嘅時候有同事竟然話午餐去食燒肉所以就嚟咗呢間肉料理廣試一試啦唔試就唔知原來喺隱世入面都有一間咁正嘅燒肉鋪我見到依間舖頭主打飛驒牛,就一於叫咗一個日本和牛套餐黎試吓啦。一試就知冇得頂,肉嘅份量唔算多但係只和牛嘅價錢來講都算對得住啦。油脂分布非常之靚,一擺落個燒烤爐上面,非常之香嘅肉香就已經出咗嚟。一擺入口更加唔使點咬,好似發開咗咁。牛味都非常濃郁。跟餐配有茶碗蒸,麵豉湯,同一啲漬物。啲漬物感覺上就偏韓風小小嘅,好似係啲辣泡菜菠菜同芽菜咁。甜品有兩款分別係芝麻同紅豆。同事話飽得滯唔食,我一個人食晒兩款都非常之滿足。
今日返工嘅時候有同事竟然話午餐去食燒肉
所以就嚟咗呢間肉料理廣試一試啦
唔試就唔知原來喺隱世入面都有一間咁正嘅燒肉鋪

2022-06-20 71 views
今日接女朋友收工去食午餐,話說佢太多假要清,所以今日請左半日假。lunch time好少出銅鑼灣食飯,搵左一間日式燒肉餐廳,食個燒肉午餐。餐廳主打飛驒牛,聽到都好吸引啊!我地叫左A5日本飛驒牛燒肉定食和壺漬燒肉定食。餐廳通風系統都幾好,食完都無一身燒肉味,而且都有充足冷氣!空間感又大,唔會好逼。A5和牛油花豐富,入口牛肉味道極為濃香,而且用上簡單鹽和胡椒調味,已經好足夠。套餐有8片和牛,由於油花非常豐富,所以女仔黎講都好夠飽。壺漬燒肉好吸引,師傅先調味醃製好,放入壺中,入面有洋蔥蒜片,加上牛肉。我揀左牛小排和橫膈膜,肉質香嫩,牛肉味道同樣濃香,質素中上,非常驚喜。餐廳話白飯可以添,我即刻叫左多一碗飯配燒肉,非常滿意!最後套餐包左甜品,我揀左芝麻雪糕,女朋友揀左紅豆雪糕。
今次叫左“A燒肉定食 140G” $130,其中六選二。分別為牛小排、日本豚肉、日本雞肉、里脊肉、牛舌以及牛腸。而我就選擇左店員推介比較嫩身既牛小排同我個人好中意食既牛舌。(我加左$40要加大餐+60G)相當豐盛!⚪漬物有誠意,唔算細碟,而且有三款(泡菜風味辣蘿蔔、凍蒜香菠菜、帶麻油香既芽菜)⚪茶碗蒸既蛋好滑,不過都係例牌野,無太多特別點評。⚪白飯;屬於比較黏身既米飯,濕度剛好。⚪(和牛)牛小排嫩滑無咩筋,肉味濃厚。油脂度以和牛黎講偏少,味道反而會比較輕盈,無咁油膩。💪🏻⚪(和牛)牛舌屬於內臟類,會擔心未熟而燒耐d,所以Outcome系有d “Un”。不過一口Size就無阻風味。油脂感覺比牛小排多,包飯一口Size相當滿足!⚪另外加左個“飛驒牛他他” (+$100),份量有誠意,肉既色澤都唔錯。口感味道均屬上佳,作為前菜頗開胃。⚪原來跟餐包雪糕。是日有芝麻及紅豆味。紅豆雪糕甜而不膩,而且有少少紅豆肉系裡面,不錯。😛

⚪茶碗蒸既蛋好滑,不過都係例牌野,無太多特別點評。
⚪白飯;屬於比較黏身既米飯,濕度剛好。

$290 (Lunch)
2022-06-18 3031 views
上次去「肉料理 廣」食完飛驒牛燒肉💭真係一試難忘🙈今次食精選 A5飛驒牛十部位🤩.碎飛驒牛他他🐮先將生雞蛋跟切碎的飛驒牛攪勻🍳碎牛肉加上蔥花同洋蔥粒🧅碎牛肉食落一啲都唔腥😌同埋本身嘅醬汁🤎非常好味.前菜🥢有芽菜、麻油菠菜🥬漬物🥕麵豉湯(2份)🥣茶碗蒸(2份)🥚以及白飯(2份)🍚茶碗蒸入面有蝦🦐雞肉同蟹柳🦀🐓好足料👍🏻.韓式雜菜沙律🥗生菜、青瓜新鮮爽脆🥬🥒自行加微酸辣醋汁🌶好開胃.壽司🍣分別有2件炙燒赤身 A5飛驒牛壽司🐄選用外側後腿肉🦵🏻另外2件炙燒霜降 A5飛驒牛壽司,選用下肩胛翼板肉一稀少部份😱2款肉質同樣肥美,火炙後脂肪溶晒🔥勁juicy😝.精選A5飛驒牛16件燒肉🐂精選日本A5飛驒牛、西冷、肉眼芯🥩里脊肉、上後腰脊肉、臀骨肉、和尚頭、亀の子、友三角😍每塊牛肉的雪花紋都好吸引👍🏻我就最鍾意西冷,食落鬆化,但好香又juicy😛亀の子油分極高,入口即溶🤤.紅豆雪糕❤️粒粒紅豆香甜,加上牛奶味道😉甜而不膩😋.黑芝麻雪糕🍨黑芝麻味香濃😙加上雪糕軟滑質感,好出色.荔枝牛奶🥛荔枝味突出,但略嫌過甜🥺.白桃梳打🍹白桃汁加上梳打🍑好清新💦
紅豆雪糕❤️粒粒紅豆香甜,加上牛奶味道😉甜而不膩😋
黑芝麻雪糕🍨黑芝麻味香濃😙加上雪糕軟滑質感,好出色
荔枝牛奶🥛荔枝味突出,但略嫌過甜🥺
白桃梳打🍹白桃汁加上梳打🍑好清新💦
  • 紅豆雪糕