2024-10-28 140 views
本小妹一向係燒肉控🥩見到呢間餐廳有18周年感謝祭, 而且全單8折優惠, 當然要入黎捧場啦! 飛驒牛係呢間燒肉店的招牌菜, 當然要order this!溫泉蛋凱撒沙律🥗先order一個前菜🥗每一款蔬菜🥬都很新鮮爽脆, 將凱撒汁及溫泉蛋🥚拌勻,整碟沙律已經變得既開胃又美味~海膽飛驒牛軍艦🐂飛驒牛顏色很粉嫩, 肉眼看下去幾乎是白裡透紅, 表面再放上新鮮甘甜的海膽及漲爆口感的三文魚籽, 幸福感絕對是滿滿的!碎飛驒牛他他🐄係超級驚艷, 絕對衝擊本小味的味蕾, 每一啖都很驚嘆, 牛肉雖然是生,但不會有任何腥味, 而且牛肉鮮味非常突出, 再將雞蛋拌勻, 口感更加creamy易入口上小牛排🐃牛小排油花均勻, 含有豐富的牛肉風味, 一邊燒一邊散發出濃郁的牛香味。入口質感軟嫩可口,牛脂香味馥郁澳洲牛舌(鹽燒)👅烤好的牛舌上淋檸檬汁🍋口感清爽。檸檬的酸味襯托出牛舌的鮮味。飛驒牛五部位(二枚)🐮分別有霜降牛肩肉、牛西冷 及赤身上後腰脊肉、臀骨肉、里脊肉牛肩肉口感嫩嫩的牛西冷肉質緊實, 帶有一些脂肪🤏 後腰脊肉肉質細嫩, 富有嚼勁, 是經典的牛排部位臀骨肉牛肉風味最濃厚的一部分, 脂肪含量及夾雜的筋膜較少⬇️里脊

溫泉蛋凱撒沙律🥗

海膽飛驒牛軍艦🐂

碎飛驒牛他他🐄

上小牛排🐃
入口質感軟嫩可口,牛脂香味馥郁

澳洲牛舌(鹽燒)👅

飛驒牛五部位(二枚)🐮
分別有霜降牛肩肉、牛西冷 及赤身上後腰脊肉、臀骨肉、里脊肉
牛肩肉口感嫩嫩的
牛西冷肉質緊實, 帶有一些脂肪🤏
後腰脊肉肉質細嫩, 富有嚼勁, 是經典的牛排部位
里脊肉牛運動量極少的部位, 如奶油般細緻軟嫩的肉質, 油脂含量極低⬇️⬇️⬇️

生榨西柚梳打🍹
店員會幫助新鮮即榨西柚, 再倒落去梳打中, 喝下去非常濃郁的西柚汁味, 帶微微的甜味, 為這頓飯畫上完美句號!
2024-10-27
Type of Meal
Dinner
如果你係食肉獸,去銅鑼灣一定要到「肉料理 廣」!餐廳不單止環境舒適,仲可以試到從未吃過的A5飛驒牛,真係無法抗拒!🥩✨環境餐廳充滿日式風格的裝潢,讓人一踏入就感受到放鬆的氛圍。無論係約會定係朋友聚會,都非常適合。今次的主角絕對係A5飛驒牛!這種牛肉來自岐阜縣,經過14個月以上的精心肥育,油花分佈均勻,簡直就係肉食愛好者的夢想🥹每一啖都令人驚喜,肉質軟嫩得令人想要融化,好好味🤤!小編叫左牛舌、牛肩肉同埋里脊肉。每一款都有自己獨特的特色,牛香濃郁,牛舌的嚼勁十足,牛肩肉更係嫩滑得令人難以忘懷,真係一啖接一啖,大滿足了!🤤✨韓式石鍋泡菜鍋,米飯吸收咗泡菜的香氣,味道層次豐富,最後來一個小甜品, 簡直是完美的結尾!🍨超級高質🫶🏻「肉料理 廣」絕對係銅鑼灣的一顆璀璨明珠!無論你係牛肉愛好者定係想試新口味,呢間都值得一試!

2024-09-30 183 views
去銅鑼灣一定要去呢間「肉料理 廣」環境舒適、更可以試到從未吃過的A5飛驒牛🥹🥹作為一個食肉獸我當然馬上要去食💪🏻充滿日式風格的裝潢所吸引,感覺超舒服!作為前菜,今次的主角非A5飛驒牛莫屬在岐阜縣內經過14個月以上肥育的黑毛和牛,油花豐富而且分佈均勻,入口即溶,肉質軟嫩得簡直要融化了!我點了牛舌、牛肩肉、里脊肉等,每一款都各有特色,有濃郁牛香、有嫩滑入口即溶的感覺,實在太滿足了!🤤最後再來一碗韓式石鍋泡菜鍋,米飯吸收了泡菜香氣🩵#和牛 #燒肉 #香港燒肉唔駛去日本都食到靚牛 真係大滿足 放工同同事黎飲番2杯都正
去銅鑼灣一定要去呢間「肉料理 廣」

環境舒適、更可以試到從未吃過的A5飛驒牛🥹🥹
作為一個食肉獸
我當然馬上要去食💪🏻

充滿日式風格的裝潢所吸引,感覺超舒服!作為前菜,

今次的主角非A5飛驒牛莫屬
在岐阜縣內經過14個月以上肥育的黑毛和牛,
油花豐富而且分佈均勻,入口即溶,
肉質軟嫩得簡直要融化了!

最後再來一碗韓式石鍋泡菜鍋,米飯吸收了泡菜香氣🩵

#和牛 #燒肉 #香港燒肉

唔駛去日本都食到靚牛 真係大滿足
放工同同事黎飲番2杯都正
2024-09-02 238 views
上星期和友人到了位於銅鑼灣的「肉料理 廣」日式燒肉店,餐廳主打來自岐阜県的高級和牛飛驒牛,還獲得飛驒牛銘抦推進協議會海外推獎店認證♡ 吃燒肉來杯生啤洗刷味蕾最啱不過。分別是麥味濃的🍻 sᴜɴᴛᴏʀʏ 𝓣𝓱𝓮 PREMIUM MALT’S 和輕淡易入口的🍻Orion Draft Beer♡ 來到兩款小吃,海膽飛驒牛軍艦,以飛驒牛代替紫菜,包著鮮甜好味的海膽,瞬間在口裏溶化。另一款韓式泡菜/漬物,辛辣惹味,很不錯的佐餐小食♡ 燒肉正式開始,先來厚切澳洲和牛牛舌,選用牛舌最矜貴的牛舌芯,軟嫩中帶點咬口,特別喜歡這種口感♡ 再來就是餐廳的招牌食物「飛驒牛五部位」。先由雪花均勻的霜降西冷開始,入口有即溶感覺。然後是肉質較瘦的赤身上後腰脊肉。再來是油脂豐富的霜降牛肩肉。最後兩部位先來脂肪適中的赤身臀骨肉。最後就是脂肪分明的赤身里脊肉。♡ 試了幾款鹽燒牛肉之後,再試汁煮壽喜燒風和牛西冷,用了近似壽喜燒的處理方法,輕輕在烤爐燒十多秒,蘸上日本無菌雞蛋拌成的蛋汁,將和牛嫩滑口感昇華至另一層次 ♡ 大蝦什菜天婦羅麵衣炸得又薄又脆,完全保留到不同食材的口感,非常好味♡ 韓石鍋飛驒牛肉飯主食是以

♡ 大蝦什菜天婦羅
麵衣炸得又薄又脆,完全保留到不同食材的口感,非常好味

♡ 韓石鍋飛驒牛肉飯
主食是以飛驒牛製作的石鍋飯,待應即席把牛肉、雞蛋、紫菜等材料撈勻,炮製出非常美味鍋飯

2024-08-24 274 views
同寶寶食好野系列「飛驒牛」!呢個套餐只係$788可以食到A 5飛驒牛✨呢間就係「肉料理廣」性價比真係好高👍🏻🥢A5飛驒牛西冷套餐什菜沙律🥗🍲牡蠣牛肉豆腐湯:牛肉熟透都有軟腍嘅口感,湯好清甜,有好香嘅牛骨味道!有點像韓式做法嘅感覺😋🔥汁燒秋田豬肩肉&日本產雞腿肉:豬肩肉肉質柔軟,雞腿肉燒有肉汁,加了少許檸檬汁更好味。🥩特選A5飛驒牛西冷:欣賞肉既顏色,加上入口即溶既感覺食完好回味!個人認為唔好燒得太熟,兩邊輕輕一燒就可以😌不過油脂太強好惹火要小心啲😂但係影相係好正🙌🏻🦐🦀海鮮石鍋飯:店員將蛋花湯倒入熱辣辣石鍋中,拌勻後飯粒吸滿湯汁質感比較厚,容易飽肚🤫有大蝦及蟹鉗、加上其他配料好鮮味👍🏻🍨甜品:雲呢拿/豆腐雪糕最後order多一碟海膽飛驒牛軍艦,新鮮生牛肉雪花紋賣相已經好吸引🤩超軟嫩質感,加上綿滑海膽及三文魚籽,好享受😋

🥢A5飛驒牛西冷套餐
什菜沙律🥗

🍨甜品:雲呢拿/豆腐雪糕

2024-08-21 188 views
今晚嚟到位於銅鑼灣渣甸中心的「肉料理 廣」,店家響當眼處擺放著日本頒發嘅「飛驒牛海外推廣店證」,足見他們供應的和牛品質有著一定保證。 店內裝潢採用典雅嘅日式風格,大部分餐桌以屏風隔開,營造出一種舒適嘅用餐氛圍。菜單介紹簡潔易明,讓人一目了然。今次揀咗聞名嘅「飛驒牛」特選西冷。飛驒牛以細膩嘅肉質紋理同迷人嘅油花聞名,果然名不虛傳。肉質軟嫩多汁,入口即化,令人回味。除咗「飛驒牛」,其他菜品也同樣出色。美國上小牛排脂肪適中,牛肉香味濃郁;而厚切的牛舌芯,外焦脆內爽,口感層次分明。大蝦什菜天婦羅外皮金黃酥脆,鮮蝦肉質鮮甜;牛尾湯烏冬湯頭濃郁鮮美,搭配有嚼勁嘅烏冬麵,絕配。仲有爽口的韓式泡菜,令人胃口大開。值得一提的是,「肉料理 廣」還提供了獨立的房間,適合舉辦小型聚會,配合到位的服務,用餐體驗很好。

菜單介紹簡潔易明,讓人一目了然。

今次揀咗聞名嘅「飛驒牛」特選西冷
。飛驒牛以細膩嘅肉質紋理同迷人嘅油花聞名,果然名不虛傳
。肉質軟嫩多汁,入口即化,令人回味。

韓式泡菜,令人胃口大開。

2024-08-13
$700 (Dinner)
  • 前菜
  • 厚切牛舌
  • 日本A5飛驒牛西冷
  • 飛驒牛
2024-08-20 186 views
銅鑼灣很高質的燒肉店,非常美味!牛的不同部位對味蕾感受非常明顯😍入口即化,而且很有肉汁!基本上不用任何醬汁也已經很好吃!可以說是我吃過很多燒肉店最好吃的一間!😍他們的飛驒牛海膽壽司也超好吃!外貌精美,入口即溶😋未吃過的一定要來試一試!要不是朋友介紹,也不知道香港有這麽一間好吃的燒肉店!大讚☺️😊!侍應也很有禮貌,會主動介紹餐牌,推介食物,還會過來幫忙燒肉👍👍不用擔心燒不好野菜醋物 $60,點了一個野菜醋物作前菜,酸酸甜甜很是開胃👍飛驒牛五部位 $540赤身 里脊肉:適度的脂肪分佈,肉質滑嫩霜降 牛肩肉:美味油花與高水準肉質並存赤身 上後腰脊肉:油脂濃厚,瘦肉美味赤身 臀骨肉:恰到好處的脂肪,肉感十足霜降 西冷:雖是瘦肉,但油花極岩燒烤飛驒牛壽司鮮嫩飛驒牛與濃郁海膽的絕佳組合,每一口都讓人難忘!米飯恰到好處,配上醋汁恰到好處,讓整體結構平衡又和諧,值得一嘗的頂級壽司體驗!韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯 $140入口即化的軟嫩飛驒牛與濃郁咖喱很是搭配,米飯彈牙,顯得層次豐富。石鍋保留了食材原汁原味,讓整道咖喱飯可以長期保持很熱牛尾湯 $100很滋味😍牛肉好軟熟,非常好喝!

飛驒牛五部位 $540
赤身 里脊肉:適度的脂肪分佈,肉質滑嫩
霜降 牛肩肉:美味油花與高水準肉質並存
赤身 上後腰脊肉:油脂濃厚,瘦肉美味
赤身 臀骨肉:恰到好處的脂肪,肉感十足
霜降 西冷:雖是瘦肉,但油花極岩燒烤

飛驒牛壽司

韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯 $140

牛尾湯 $100
很滋味😍牛肉好軟熟,非常好喝!
2024-08-18 234 views
飛驒牛是岐阜縣產的黑毛和牛種中,嚴選出來的極品牛肉品牌。其肉質細嫩柔軟,味道香醇,入口即化,令人情有獨鍾。這間位於銅鑼灣的飛驒牛專門店,提供多款日本飛驒牛菜式,更可品嘗飛驒牛不同部位,牛魔王必食推介。🦋厚切澳洲和牛牛舌 $250厚切牛舌口感一流,脂油豐富多汁,店員將牛舌四邊都燒香,特別爽彈香口,大滿足。🦋壺漬小牛排 (汁燒) $220小牛排先經過醃味,店員先把小牛排燒至七成,再放回壺內再次沾上醬油,令肉味更入味,風味一絕。🦋飛驒牛特選西冷$500 (150g)雪花紋理細膩,油香齒頰留香,帶來入口即化的口感。🦋霜降牛肩肉 $300肥瘦均勻的霜降牛肩肉,肉質軟嫩,肉味香醇,帶來無法抗拒的味蕾誘惑。🦋碎飛驒牛他他 $100選用矜貴的飛驒牛肉造成牛肉他他,再加添上梨肉碎,味道提升到另一個層次,口味更甜美,豐富了口感。🦋牛尾湯 $100奶白的牛尾湯,以韓式方式烹調,清爽甜香不油膩。🦋韓式泡菜$70

🦋厚切澳洲和牛牛舌 $250

🦋壺漬小牛排 (汁燒) $220

🦋飛驒牛特選西冷$500 (150g)
雪花紋理細膩,油香齒頰留香,帶來入口即化的口感。

🦋霜降牛肩肉 $300

🦋碎飛驒牛他他 $100

🦋牛尾湯 $100
奶白的牛尾湯,以韓式方式烹調,清爽甜香不油膩。

🦋韓式泡菜$70
主打日本A5飛驒牛,真係勁正👍 最啱同朋友慶祝或者聚會food coma😆🥩澳洲厚切和牛牛舌 - 肥美多汁,一啖就愛上❤️🍖壺漬小牛排 - 汁燒口感特別,香到暈😵‍💫🐂飛驒牛特選西冷150g - 入口即溶,肉味濃郁到爆💥🥘碎飛驒牛他他 - 新鮮牛肉配埋生蛋黃,絕配!🥬韓式泡菜 - 開胃爽口,解膩一流👌🍶梅酒 - 香甜順喉,襯和牛啱啱好🍻🥩霜降牛肩肉 - 肥瘦適中,油花分佈均勻😋🍲牛尾湯 - 濃郁香濃,暖笠笠咁👍最驚喜係餐廳仲送埋兩杯自選口味雪糕添!真係食完肉有甜品,perfect ending呀!🍦🎉

🥩澳洲厚切和牛牛舌 - 肥美多汁,一啖就愛上❤️
🍖壺漬小牛排 - 汁燒口感特別,香到暈😵‍💫
🐂飛驒牛特選西冷150g - 入口即溶,肉味濃郁到爆💥
🥘碎飛驒牛他他 - 新鮮牛肉配埋生蛋黃,絕配!
🥬韓式泡菜 - 開胃爽口,解膩一流👌
🍶梅酒 - 香甜順喉,襯和牛啱啱好🍻
🥩霜降牛肩肉 - 肥瘦適中,油花分佈均勻😋
🍲牛尾湯 - 濃郁香濃,暖笠笠咁👍

2024-08-14 202 views
今日約朋友喺銅鑼灣食嘢,嚟到呢間位於渣甸中心2樓嘅肉料理 廣,一入內已感受到係間高級烤肉店,餐廳非常整潔整齊, 另有廂房可以畀一大班朋友聚餐,餐廳主打日本飛驒牛及高質肉食。先來個韓式泡菜/漬物清清口腔,再來大蝦什菜天婦羅炸得香脆,天婦羅汁酸甜解膩。主角出場飛驒牛特選西冷肉味比一般和牛更濃,油脂豐富,肉質細膩入口即溶相當鮮嫩。厚切牛舌四邊燒香爽口彈牙。日本雞肉燒香後放爐火邊慢火烤熟嫩滑。牛小排猛火快燒肉味濃郁口感鬆軟。全靠店員細心指導燒肉技巧,令燒肉達至最佳狀態。牛尾湯烏冬牛骨湯底味濃,烏冬煙韌彈牙,最後贈送開心果雪糕都好好味。
2024-07-26 283 views
肉料理 廣地址:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓飛驒牛的專門店😋位於銅鑼灣的「肉料理 廣,可以說是香港頂級燒肉店的代表!這裡提供了多款飛驒牛是一種來自日本岐阜縣的優質和牛品種,具有更細緻的肌理和更豐富的大理石紋理,肉質極為柔嫩多汁中,富含適當的脂肪分佈,口感極為柔嫩!餐廳裝潢簡約雅致,懂得營造一種寧靜而高雅的用餐氛圍。坐得舒服,好欣賞佢將每個爐都保養得好新淨!一坐得,餐廳侍應亦會主動黎介紹餐牌及推介食物,非常有心!👍飛驒牛肉入每一種部位都有其獨特的口感,例如赤身肉的滑嫩汁多、肩肉的鮮美油花、西冷的恰到好處,每種肉既口感好食得黎又好唔同😋😋非常多層次飛驒牛海膽壽司亦十分推介!飽滿的牛肉與濃郁的海膽融為一體,入口即溶😊而韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯,飛驒牛的軟嫩與咖喱的濃郁配搭好好,每一口飯都有濃郁既咖哩,好好味!石鍋的運用更是鎖住了食材的原汁原味,讓整道菜色可以長期保持熱氣騰騰!無論是燒肉還是壽司,亦或是石鍋料理,「肉料理 廣」都做得非常好,很欣賞這間店的對食材認真的誠意!
肉料理 廣
地址:銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

2024-07-17 244 views
銅鑼灣「肉料理廣」銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓愛好食牛的一定要來「肉料理廣」食呀!呢間餐廳將日本頂級飛驒牛以各種形式呈現,令人垂涎三尺🤗今晚試咗精選A5飛驒牛十部位2人套餐,非常豐富!除咗高質嘅飛驒牛壽司及燒肉外,還包括有沙律菜、麵豉湯、漬物、茶碗蒸及白飯👍開胃的「野菜醋物沙律」有新鮮蔬菜配以適量的沙律醬汁,清新開胃。接下來的「A5飛驒牛壽司」,無論是脂肪較少的赤身,還是肥美的霜降,都展現出飛驒牛獨特的鮮嫩多汁的口感🥰最令人難忘的是「厚切牛舌」,廚師大方地送上六大件厚切牛舌,入口有滿足的彈牙感,實在是牛舌愛好者最佳的選擇👍最後的「精選日本A5飛驒牛」更是一大亮點。八個不同部位的飛驒牛,可以一次過體驗牛肉的各種口感!肥美的霜降部位肉質柔軟,肉汁充盈,而赤身部位則散發出濃郁的牛肉香氣,層次豐富❤️
銅鑼灣「肉料理廣」
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

2024-07-17 181 views
🍱餐廳 : 肉料理廣🏫地址: 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓日本的飛驒牛,好掛住你呀🤣唔好再等,今晚就同阿仔到銅鑼灣聞名的「肉料理廣」開餐,今次係第二次食,水準保持穩定😄~野菜醋物沙律沙律菜新鮮、自己加適量的沙律醬汁,很開胃的前菜😋~A5飛驒牛壽司炙燒赤身飛驒牛及炙燒霜降飛驒牛,兩款各有特色,前者脂肪比較少,但仍鮮美豐潤,口感滑順,帶有濃郁的牛香味;後者更肥美,每一口充滿「鮮、甜及嫩」的口感,食高質壽司真係高級享受❤️~厚切牛舌部位好正,師傅絕不吝嗇,是厚切果款共六大件,加上阿仔燒的技巧也不錯,生熟度恰到好處,散發出誘人的香氣,口感彈牙,爽口美味😍~精選日本A5飛驒牛好興奮可以一次過試到牛嘅八個部位,包括有霜降肉眼扒芯、友三角及西冷;赤身里脊肉、上後腰脊肉、和尚頭、亀之子及臀骨肉😃霜降類特別肥美,帶有豐富的肉汁,質地柔軟,口感豐富;赤身類就牛肉味特別香濃,俾我哋有細緻的咀嚼體驗👍~韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯結合了韓式石鍋飯和咖喱的獨特風味,飛驒牛肉的嫩滑和石鍋的熱力使咖喱飯散發出濃郁的香氣,開胃之選。整體而言,這裏的飛驒牛都是高品質的,全部油脂分布平均,滑到不得了🥰而且服務員態度溫文優雅,服
🍱餐廳 : 肉料理廣
🏫地址: 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心2樓

~野菜醋物沙律
沙律菜新鮮、自己加適量的沙律醬汁,很開胃的前菜😋

~A5飛驒牛壽司

~厚切牛舌

~精選日本A5飛驒牛

~韓式石鍋飛驒牛肉咖喱飯

整體而言,這裏的飛驒牛都是高品質的,全部油脂分布平均,滑到不得了🥰而且服務員態度溫文優雅,服務體貼入微,餐廳設計令客人有私隱度,坐得舒適,很享受的一餐😍

2024-06-12 221 views
🐻上個月去完名古屋食完飛驒牛,即刻超越晒所有🐮係我心目中嘅位置✌🏼今日就同左🐻👨🏽試下係香港食飛驒牛燒肉-肉料理廣🏮🐻我地叫左一個套餐,有晒唔同飛驒牛部位,可以一次過試,我地另外再追加左澳洲厚和牛舌,併盤嘅部位有:⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚頭⭕️赤身🐻每個部位口感同油花都不同,叫併盤就唔洗叫成碟一樣,如果該部位較肥或較瘦食得太多都會易影響到食慾👹,由其係油脂分布比較多嘅友三角咁📐不過總括我覺得飛驒牛好食過其他和牛,因為佢油脂感冇咁重,唔會太大負擔,肉味同油脂平衡岩岩好,之前食佐賀牛食左幾舊頂唔順,太油😆🐻另外我地仲追加左個鰻魚石鍋飯,食燒肉配番個香噴噴有飯焦嘅石鍋飯,香濃嘅牛油脂滲埋落熱到滋滋聲嘅鰻魚飯,一口入魂👻🐻當然套餐仲包埋⭕️前菜⭕️麵豉湯⭕️茶碗蒸仲有大愛開心果味雪糕🍧,估唔到香港都食到咁正嘅飛驒牛,香港生活實在太便利🫶🏻🐻佢地有飛驒牛認證架🔖

⭕️西冷⭕️肉眼芯⭕️臀骨肉⭕️里脊肉
⭕️友三角⭕️上后腰脊肉⭕️和尚頭⭕️赤身

🐻佢地有飛驒牛認證架🔖
2024-06-11 1374 views
到名古屋旅行過後成日有一種空虛感,為左填補心靈同肉體既空虛,揾左肉料理 廣,一間專門食飛驒牛既燒肉店。肉料理 廣位處銅鑼灣中心地帶,鄰近地鐵站,相當方便。一進入店鋪,鋪面以紅棕黑三色為主調,光鮮之餘帶點穩重,坐下來店員就好細心欣勤咁介紹,我哋最後點了一個二人套餐精選A5飛驒牛十部位,外一碟厚切澳洲和牛牛舌。套餐包括三小碟前菜,麻油芽菜同菠菜入口鮮嫩爽口,泡菜蘿蔔亦爽脆惹味,之後既茶碗蒸蛋滑溜蛋香足,不過小心燙口。接著係赤身壽司同霜降和牛壽司,大廚燒到五成熟,入口牛味濃烈,尤其霜降和牛油份滿滿,香氣十足。之後厚切澳洲和牛牛舌,牛舌控必點,燒到外表焦香,入面嫩口,油份滲出來,配上自家制燒汁 同檸檬汁真係好食到不得了。主角A5飛驒牛和牛拼盤有八款不同部位既肉,五款赤身,包括亀之子,和尚頭,里脊肉,臀骨肉,上后腰脊肉,赤身肉口感有嚼口,肉味濃,食完唔會過膩,三款霜降,有西冷,友三角,肉眼扒芯,口感比較軟糯,油份高,放上火爐上火勢猛烈,所以燒起上來要小心留意,配上飯食更添風味。最後奉上石鍋鰻魚飯作為完美既結局,焦香既飯焦配上軟淋入味既鰻魚,加少少七味粉調味,香口惹味,食完剛好七份飽,滿足又舒服。

最後奉上石鍋鰻魚飯作為完美既結局,焦香既飯焦配上軟淋入味既鰻魚,加少少七味粉調味,香口惹味,食完剛好七份飽,滿足又舒服。係香港食到咁高質素既飛驒牛真係唔係好多地方有,肉料理 廣值得推薦!