Restaurant: Minibangkok Thai Food Station
Info:

2023-08-07 53 views
我首先點了一杯熱柚子蜜作為開胃飲品。這款飲品結合了柚子和蜂蜜的甜美,溫度適中,讓我感到溫暖和愉悅。柚子的酸甜味和蜂蜜的香甜味完美融合,讓我回味無窮。接著,我嘗試了他們的招牌雞肉串燒和牛肉串燒。這兩道菜的肉質都非常嫩滑多汁,入口即化。雞肉串燒外皮烤得金黃酥脆,內裡保持著肉質的鮮嫩。而牛肉串燒則選用了優質的牛肉,簡單的調味和烤製保留了牛肉本身的鮮美口感作為一個愛吃甜品的人,我當然不能錯過他們的蜜糖燒菠蘿。這道菠蘿片經過特殊的處理和燒烤,表面裹著一層香甜的蜜糖,入口後爆出濃郁的汁液,讓我陶醉其中。在小曼谷泰國美食站,你還可以品嚐到正宗的泰國啤酒──泰啤。我選擇了小支裝的泰啤,它的清爽口感和微微的苦味與泰國菜的香辣口味相得益彰,令我的用餐體驗更加完整。最後,我決定嚐一嚐他們的香葉辣椒豬肉碎燴,這是一道具有泰國特色的經典菜品。豬肉碎經過特殊的調味,配上新鮮的香葉和辣椒,燴煮出香辣的味道,飯粒飽滿,荷包蛋煎得金黃香脆,搭配其他菜品一同享用,絕對能夠滿足你的食慾。

✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。小曼谷泰國美食站.高CP值泰國菜!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤今晚有朋自遠方來,放工與她飯聚一於同佢食番亞洲野從英國番來的她特別中意亞洲風情咁就去食「小曼谷泰國美食站」啦  火車擺設裝修好有特色難怪好多人去打卡影相我中意呢度好多人氣仲有唔少一家大細來食飯的舒服又寫意  見到MENU 有海鮮孖寶餐已經可以有龍蝦,都好抵食呀 於是我地選了龍蝦炒金邊粉、泰脆炸豬手再叫2杯沙冰特飲好好吹水好好享受   龍蝦炒金邊粉果然好大隻呀將所有肉拆好,大大件入口香脆多汁,既新鮮又彈牙有蛋香包住的金邊粉好夠鑤氣龍蝦的頭仲有大量膏汁好惹味!好有蝦香!金邊粉仲可以加入花生碎和青檸汁青爽酸香,又別具風味!  泰脆炸豬手好香脆,卜卜到出聲的每一口都有脆皮,有脆肉咬得好過癮而且有我極中意的蝦片蝦片不只大大件更調出泰式香味好好食,好開胃 食泰國菜不能少的是泰式特飲此店用的水果,真心足料!  芒果沙冰入口鮮甜好飲非常多果肉,作為一杯沙冰係果肉多過冰可見用料

雜感女生   好味日記

˚*小曼谷泰國美食站.高CP值泰國菜!*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

今晚有朋自遠方來,放工與她飯聚

一於同佢食番亞洲野

我中意呢度好多人氣

仲有唔少一家大細來食飯的

舒服又寫意

見到MENU 有海鮮孖寶餐

已經可以有龍蝦,都好抵食呀

於是

我地選了龍蝦炒金邊粉、泰脆炸豬手

再叫2杯沙冰特飲

好好吹水

好好享受

龍蝦炒金邊粉

果然好大隻呀

將所有肉拆好,大大件

入口香脆多汁,既新鮮又彈牙

有蛋香包住的金邊粉好夠鑤氣

龍蝦的頭仲有大量膏汁

好惹味!好有蝦香!

金邊粉仲可以加入花生碎和青檸汁

青爽酸香,又別具風味!

泰脆炸豬手

好香脆,卜卜到出聲的

每一口都有脆皮,有脆肉

咬得好過癮

而且有我極中意的蝦片

蝦片不只大大件

更調出泰式香味

好好食,好開胃

食泰國菜不能少的是泰式特飲

此店用的水果,真心足料!

芒果沙冰

入口鮮甜好飲

非常多果肉,作為一杯沙冰

係果肉多過冰

可見用料非常豐富

芒果迷是不可錯過的

椰皇沙冰

嘩!呢個要食!

真心好飲!有椰肉、椰粒,勁香滑的椰汁

入口濃郁清爽,好飲又消暑!

我極度中意!

2023.08.03【8.3  一個人也要找點好東西 @ 銅鑼灣 小曼谷泰國美食站】文字案件令人有點吃不消但還是要做無法避免只是開始開始直路要加油要努力懂的,明白的,都理解的然而,面對這些,人少不免會有情緒沒有情緒也不是人類也可以讓自己有情緒,而用合理的方法排解想一個人靜靜,沒有問題的下班後,就想在Case附近找一個地方躲起來吃點東西再回家,地面餐廳容易被熟人看到剛好看到可以在地庫吃飯的餐廳就去看看吧一個人也要找點好東西有趣的火車頭 及 車廂裝潢好久沒有吃泰國菜就小曼谷泰國美食站點了泰式海鮮炒飯做主食鐵板豬頸肉者芥蘭(馬拉盞)做餸菜芒果沙冰第一個上枱的是芒果沙冰要了多甜讓自己甜一點,開心一點大大滿滿一杯,未飲心都開始甜試第一口透心涼就開始叫自己要為日間釋懷鐵板豬頸肉者芥蘭(馬拉盞)上枱鐵板還是繼續滋滋聲香味飄到鄰桌芥蘭刀切長片豬頸肉爽而彈牙好有口感馬拉盞香香辣辣十分惹味不要小看這個泰式海鮮炒飯看似白白的不及菠蘿炒飯的鮮黃色帶子大蝦魷魚片又甜又爽口彈牙這個飯海鮮味 及 鹹味 十足加上甚有鑊氣我私心推介剛好遇上Live Band有水準的現場表演也是讓人可以暫時欣賞當刻忘記煩心事整體味道:♥
文字案件令人有點吃不消
但還是要做
無法避免
只是開始
開始直路
要加油
要努力
懂的,明白的,都理解的
然而,面對這些,人少不免會有情緒
沒有情緒也不是人類
也可以讓自己有情緒,而用合理的方法排解
想一個人靜靜,沒有問題的

下班後,就想在Case附近找一個地方躲起來
吃點東西再回家,地面餐廳容易被熟人看到
剛好看到可以在地庫吃飯的餐廳
鐵板豬頸肉者芥蘭(馬拉盞)做餸菜
芒果沙冰
第一個上枱的是芒果沙冰
要了多甜
讓自己甜一點,開心一點
大大滿滿一杯,未飲心都開始甜
試第一口透心涼
就開始叫自己要為日間釋懷
鐵板豬頸肉者芥蘭(馬拉盞)
上枱鐵板還是繼續滋滋聲

溫度 ★★★
態度 ★★★
味道 ★★★

♡ 小曼谷泰國美食站♡
♡ 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02號舖  ♡
2023-08-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$298 (Dinner)
  • 鐵板豬頸肉者芥蘭(馬拉盞)
  • 泰式海鮮炒飯
  • 芒果沙冰
今日屋企人生日想帶佢食餐好既所以就Book左Tower 535入面既小曼谷泰國美食站入到去環境別於一般泰國餐廳 環境復古帶點歐陸火車車廂感 (´◠ω◠`)-我地揀左A+B SEAFOOD COMBO♪ 泰式生蝦不得不讚 雖然只得6隻但肉質爽彈 口感非常好 忍唔住食左2隻 (✿˘艸˘✿)♪ 泰式馬拉盞炒通菜夠鑊氣 好味道!♪ 菠蘿炒飯造型吸睛 不過食起上黎有啲麻煩 (´ε`;)不過唔影響味道 屋企人都一致認為好食😝♪ 泰皇咖喱澳洲龍蝦有原隻開邊龍蝦 龍蝦好多膏 十分驚喜 叫左蒜蓉法包蘸咖哩食咖哩富有濃濃椰香 好~好~食~呀 ٩(ˊᗜˋ*)و!!♪ 泰式蠔餅係今晚比較遜色既一道菜價錢略高 冇脆口感 同墊底既芽菜出水令成底蠔餅都水汪汪 TT♪ 椰皇沙冰入面有打碎左既椰肉 大大杯好解渴🤍-整體用餐體驗滿意 店員服務都好快手另外想讚下Live Band既歌手 表演令到成個用餐體驗大大加分 (*^ω^*)-小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02號舖
今日屋企人生日想帶佢食餐好既
所以就Book左Tower 535入面既小曼谷泰國美食站
我地揀左A+B SEAFOOD COMBO
♪ 泰式生蝦不得不讚 雖然只得6隻
但肉質爽彈 口感非常好 忍唔住食左2隻 (✿˘艸˘✿)
♪ 泰式馬拉盞炒通菜夠鑊氣 好味道!

♪ 菠蘿炒飯造型吸睛 不過食起上黎有啲麻煩 (´ε`;)
不過唔影響味道 屋企人都一致認為好食😝
♪ 泰皇咖喱澳洲龍蝦有原隻開邊龍蝦
龍蝦好多膏 十分驚喜 叫左蒜蓉法包蘸咖哩食
咖哩富有濃濃椰香 好~好~食~呀 ٩(ˊᗜˋ*)و!!
♪ 泰式蠔餅係今晚比較遜色既一道菜
♪ 椰皇沙冰入面有打碎左既椰肉 大大杯好解渴🤍
整體用餐體驗滿意 店員服務都好快手
小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02號舖
2023-08-01
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 菠蘿炒飯
  • 泰式生蝦
2023-07-27 52 views
今日嚟到銅鑼灣既小曼谷,係一間以泰國為主既餐廳。特色既泰國菜色令人眼花繚亂,無論你愛唔愛泰國菜,都一定會揾到你既最愛!最特別既係,佢地將每道菜式都配以一部關於泰國既短片,巧妙地將飲食與文化結合,令人身處香港都可以感受到泰國既風情,十分新穎。串燒拼盤包括有雞全翼;地道燒臘腸;豬串;雞串;牛串;雞腎串沾串燒既泰式沙嗲醬,個醬重花生味,正!各式各樣既串燒味道都好唔錯,唔夠既仲可以單點添冬蔭公湯(小)2~3人份量份量十足,越飲越辣,鍾意冬蔭公既朋友一定會鍾意呢度既冬蔭公。青咖喱豬頸肉份量十足既青咖喱豬頸肉,香濃既青咖哩,真係絕配。泰式馬拉盞炒通菜經典美食馬拉盞炒通菜,夠晒東南亞風味馬拉盞唔會太辣,味道岩岩好。泰式豬手飯大大碟既既豬手飯,非常抵食!
豬手配上酸汁真係一絕!仲有大量既芥蘭,健康!泰式冰奶茶泰式奶茶都係另一個經典,每次提起泰國都會諗起食泰國菜都絕對唔可以錯過泰式青檸梳打與別不同既青檸梳打,唔係單單青檸+梳打,而係完全混和既青檸梳打,非常好味。
今日嚟到銅鑼灣既小曼谷,係一間以泰國為主既餐廳。

串燒拼盤
包括有雞全翼;地道燒臘腸;豬串;雞串;牛串;雞腎串
沾串燒既泰式沙嗲醬,個醬重花生味,正!
各式各樣既串燒味道都好唔錯,唔夠既仲可以單點添

冬蔭公湯(小)2~3人份量

青咖喱豬頸肉
份量十足既青咖喱豬頸肉,香濃既青咖哩,真係絕配。

泰式馬拉盞炒通菜
經典美食馬拉盞炒通菜,夠晒東南亞風味
馬拉盞唔會太辣,味道岩岩好。

泰式豬手飯
大大碟既既豬手飯,非常抵食!
豬手配上酸汁真係一絕!
仲有大量既芥蘭,健康!

泰式冰奶茶
泰式奶茶都係另一個經典,每次提起泰國都會諗起
食泰國菜都絕對唔可以錯過

泰式青檸梳打
2023-07-20 2731 views
這一晚,來到銅鑼灣,決定食返個泰國晚餐,地點選定在這間「小曼谷泰國美食站」。其實自己已是「小曼谷」的老主顧了,不過之前都幫襯都是在九龍城,這間位於銅鑼灣的「小曼谷泰國美食站」我還是第一次幫襯。店舖以火車作為設計概念,都幾有特色。點了數款泰國美食,我與太太都吃得相當滿意。在三款BBQ拼盤中揀了全是肉的一款「Platter B」($136),當中包括六款串燒,有豬、有牛、有雞、還有雞腎、地道燒臘腸和我最愛的燒雞全翼。除了燒雞翼我鍾意食外,那泰國燒臘腸我都幾喜歡。店中推介必食的「泰式乾炒海鮮米粉」($118)的海鮮不少,有蝦、帶子、魷魚等,炒得好,味道也好,吃慣泰式濕炒河粉的話,偶然吃個乾炒河粉,不錯呢!少鹹少油版的「泰式馬拉盞炒通菜」($108)相當有鑊氣,趁熱吃,微微的辣,適中的鹹,特別好味。少甜版的「芒果沙冰」($45)味道適中不過甜,透心的涼,我很喜歡,不過太太就更加喜歡。這間小曼谷雖然因為地段關係,食物價錢是比九龍城貴了一點,不過食物水準就都不錯,都幾好食。
店舖以火車作為設計概念,都幾有特色。
點了數款泰國美食,我與太太都吃得相當滿意。
在三款BBQ拼盤中揀了全是肉的一款「Platter B」($136),當中包括六款串燒,有、有、有、還有雞腎地道燒臘腸和我最愛的燒雞全翼。除了燒雞翼我鍾意食外,那泰國燒臘腸我都幾喜歡。
Type of Meal
Dinner
  • 芒果沙冰
2023-07-16 99 views
早幾日約左 Sean (老闆仔)同謙謙去銅鑼灣食泰國菜, 咁同小朋友食飯緊係要叫d 香口野, 一來就點左炸蝦片,我一心以為一兜仔啦!點知一大包😆😆✌️又脆又香口兩位爭住食。我地仲叫左呢幾款⬇️⬇️⬇️✡️ 拼盤 BBQ Platter B ~ 我就鍾意食串燒,所以拼盤 B有齊雞翼、地道燒臘腸、豬、牛、雞和雞腎就啱哂我, 每款串燒燒得恰到好處唔會 over cook ,臘腸夠特別又唔會過咸, 雞翼係我最愛皮脆肉嫩。✡️ 泰式拼盤(大)~ 蝦餅、魚餅、春卷、雞棗 都有各3件, 呢到拼盤做得好好分好哂一件件方便share 食, 最欣賞個個蝦餅😍好彈牙, 雞棗又真材實料。✡️ 鮮蝦泰國金柚沙律 ~ Sean 媽最喜歡個沙律金柚夠香甜蝦夠鮮仲要有炸椰絲酥酥脆口。✡️ 泰式鮮蝦炒金邊粉 ~ 謙謙必點的金邊粉不油膩,擠青檸汁令味道酸酸甜甜,金邊粉拌勻碟邊的花生碎,令味道層次變得更豐富。🍹 椰王沙冰 ~ 椰子沙冰清甜消渴。🍹 菠蘿沙冰 ~ 菠蘿沙冰甜甜酸酸開胃又解暑。

我地仲叫左呢幾款⬇️⬇️⬇️

🍹 椰王沙冰 ~ 椰子沙冰清甜消渴。

🍹 菠蘿沙冰 ~ 菠蘿沙冰甜甜酸酸開胃又解暑。
2023-07-16 191 views
去完金鐘睇鴨仔想食泰菜就諗起呢間之前同同事聚餐食過都唔錯~今次2個人 冇嗌到咁多野食不過啲野食都keep到水準 ~好味🤤叫咗4樣嘢食柚子沙律🥗清新少少微辣 開胃一流串燒中等肉質唔算好juicy 但醬汁唔錯冬蔭功湯2個人飲 ~每人飲到2碗左右仲有幾隻蝦🤩係飲到尾有少少咸 最後小曼谷炒飯好大碟~都幾多料食落乾爽有咬口不過真係大碟得濟食唔晒呀整體來講 食物中上價錢合理 但一大班人食會開心啲下次嚟開銅鑼灣想食泰菜都可以再食呢間~
去完金鐘睇鴨仔
想食泰菜就諗起呢間之前同同事聚餐食過都唔錯~
今次2個人 冇嗌到咁多野食

不過真係大碟得濟食唔晒呀

整體來講
食物中上
價錢合理 但一大班人食會開心啲
下次嚟開銅鑼灣想食泰菜都可以再食呢間~
柚子沙律
串燒
冬蔭功湯
小曼谷炒飯
2023-06-15
$280 (Dinner)
柚子沙律
  • 冬蔭公湯
  • 小曼谷炒飯
2023-07-14 63 views
今日熱辣辣想食啲開胃嘅菜式, 所以揀咗銅鑼灣呢間出名嘅泰國菜, 之前喺九龍城食過都覺得非常好食, 今日喺銅鑼灣試下呢間先, 果然 都冇令我失望。食泰國菜一定要叫個泰國拼盤,有魚餅,蝦餅, 扎肉, 炸春捲。 乜都有啲, 正呀! 泰國菜梗係有返啲當地沙律先, 木瓜沙律 ,芒果沙律都成日叫, 今日特別啲叫左大蝦柚子沙律, 酸酸甜甜非常開胃, 而且大蝦爽口彈牙! 呢度特別在有啲串燒拼盤, 唔單止平時有嘅豬牛雞, 仲有雞腎, 雞全翼,同臘腸, 臘腸切咗片嚟燒原來咁好食, d皮脆卜卜,裏面就爆汁爆油, 我哋未夠喉, 越食越開心🤣, 叫多咗個泰式大蝦金邊粉, 仲有 只係25蚊嘅大大包蝦片, 今次就飽到上心口🤣🤣 十分滿足b/t 椰皇沙冰 椰子味香濃, 冰凍好飲! 菠蘿沙冰, 非常refreshing✌️ 夏天必選飲品

2023-07-14 56 views
係openrice見到有好多好評 搞到我都想試下首先叫咗第一樣就係泰式馬拉盞炒通菜我覺得正宗係因為我本身係泰國人係鄉下食過正宗泰國菜嚟到呢間食真係覺得好正宗呢樣嘢食炒得好惹味 辣辣哋超好食越食越上癮 以家已經再想食多一次我自己都差唔多食哂成碟🤣第二樣叫嘅就係冬陰公 呢道菜係好難整得好食真係超級正宗同埋好食 酸酸哋辣辣哋好好食湯料好足 有兩隻大蝦同埋有好多菇最好嘅一樣嘢係佢下面會有蠟燭一直加熱住熱辣辣先係最好飲兩隻蝦都好大隻 我都飲咗三碗〰️第三樣叫嘅就係泰式拼盤呢道菜包括有蝦餅 魚餅 春卷同埋雞棗四樣𥚃面我覺得春卷最好食 其他都係一樣好食春卷入面嗰餡係粉絲嚟嘅通常泰式春卷最基本就係粉絲餡外皮脆卜卜 熱辣辣好好食🤤第四樣叫嘅就係燒豬頸肉不過我覺得有樣嘢不太好嘅就係唔熱呢樣嘢一定要熱先最好食但係佢嗰汁好正 除咗唔夠熱其他方面都ok的第五樣就係泰式木瓜絲沙津呢道菜係越辣越好食最好就叫加辣 不過唔食得辣嘅話就唔好勉強如果唔加辣酸酸哋都係開胃 除咗木瓜絲同埋紅蘿蔔絲 真係好好食呢間餐廳整體嚟講都係唔錯出地鐵站行一陣就到環境都唔錯 8點鐘開始會有人唱歌氣氛very good👍👍
係openrice見到有好多好評 搞到我都想試下

環境都唔錯 8點鐘開始會有人唱歌
氣氛very good👍👍
  • 冬蔭公湯
  • 泰式馬拉盞炒通菜
午餐泰式燒牛仔骨配木瓜沙律,跟冬蔭雜菜湯同龍眼冰$63燒牛仔骨一片好薄肉但係新鮮juicy!配埋泰式醬汁真係好惹味!係真係燒烤嘅味道~木瓜沙律我走花生,其實都幾大碟,因為我食唔到飯,所以揀沙律,但佢個汁就完全唔係泰國酸辣嘅味道,酸都唔多,比較甜!仲成碟水咁!個汁真係唔ok但木瓜好清脆爽口!龍眼冰正常,反而個雜菜湯比想像中好,但就細碗啲,冇咩雜菜比你,因為係冬蔭嘅味道,屋企人飲唔到咁辣,就比埋我飲。其實銅鑼灣午餐嚟講,呢個價錢都ok因為都有湯有龍眼冰,同埋午餐選擇算多,不過我哋食完都未上碗湯,問個侍應佢仲質疑我哋咁,我話好明顯就冇嚟先問啦🙄叫佢落埋餐飲就唔出聲,問佢落左單未定點,佢就要我哋自己QR code落單🤦🏻‍♀️其實而家疫情後係咪人手唔可以幫客落單只可以掃code落單呢?全場仲要得我哋一枱客,真係科技嘅進步⋯-收到OR話餐廳投訴我係試食活動好彩我一向有keep單唔該OR咁鍾意審批就講下餐廳虛報為求0負評係咩玩法?
午餐泰式燒牛仔骨配木瓜沙律,跟冬蔭雜菜湯同龍眼冰$63
泰式燒牛仔骨配木瓜沙律
泰式燒牛仔骨配木瓜沙律

雜菜湯

其實銅鑼灣午餐嚟講,呢個價錢都ok

-收到OR話餐廳投訴我係試食活動
好彩我一向有keep單
唔該OR咁鍾意審批就講下餐廳虛報為求0負評係咩玩法?

• 燒牛仔骨
2023-07-10 67 views
平時想食泰國嘢都會諗起去九龍城,原來「小曼谷泰國美食站」銅鑼灣都有分店!.我哋點做一個龍蝦孖寶套餐,揀咗咖喱龍蝦,龍蝦肉質爽口彈牙,食得出係新鮮嘅,咖喱亦都好濃味,所以我哋加咗薄餅沾上醬汁,非常惹味!龍蝦孖寶套餐仲包咗一個原個菠蘿海鮮炒飯,味道不錯,炒飯飯粒粒粒分明,仲配左腰果同肉鬆✨.另外,仲點左雞肉同豬肉串燒,沙嗲味幾好食,串燒都幾大串🫶🏻.馬拉盞通菜鹹香十足,我哋叫咗少油,所以唔會覺得好油膩!.📍 小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02號舖
另外,仲點左雞肉同豬肉串燒,沙嗲味幾好食,串燒都幾大串🫶🏻
馬拉盞通菜鹹香十足,我哋叫咗少油,所以唔會覺得好油膩!
📍 小曼谷泰國美食站 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B02號舖
🥘黃咖哩豬頸肉 $118 •泰式蒜蓉包 $52香濃咖喱味度,豬頸肉份量好多,伴菜亦好足料.配上外脆內軟蒜蓉包🤤讚👍🏻🥬泰式馬拉盞炒椰菜 $108 香濃馬拉盞炒椰菜,惹味香口,味道剛好唔會太咸.🐷豬肉串燒 $46•珍寶腸 $30 串燒保留肉質鮮味,唔會太乾身,點沙嗲醬更香口.🥗豬肉碎生菜包 $118 辣肉碎好入味,加辣更惹味,包生菜/送飯一流.🦐泰式炸蝦餅 $108 蝦餅炸皮薄身鬆脆,肉質彈牙唔油膩.🥥椰汁西米糕 $59 椰香重,唔會太甜,西米位保留煙韌口感,讚👍🏻
🥘黃咖哩豬頸肉 $118 •泰式蒜蓉包 $52

🥬泰式馬拉盞炒椰菜 $108
香濃馬拉盞炒椰菜,惹味香口,味道剛好唔會太咸.
🐷豬肉串燒 $46•珍寶腸 $30
串燒保留肉質鮮味,唔會太乾身,點沙嗲醬更香口.
🥗豬肉碎生菜包 $118
辣肉碎好入味,加辣更惹味,包生菜/送飯一流.

🦐泰式炸蝦餅 $108
蝦餅炸皮薄身鬆脆,肉質彈牙唔油膩.
🥥椰汁西米糕 $59
椰香重,唔會太甜,西米位保留煙韌口感,讚👍🏻
香港食泰國嘢邊度正宗大家都會諗到 一定係九龍城, 九龍城既小曼谷 泰國餐廳,相信好多人都試過, 住港島嘅朋友有福了, 小曼谷喺銅鑼灣 總統戲院對面既Tower535開左分店,食物同員工大部分都係 泰國人, 食物一定有番咁上下正宗。 小曼谷主打海鮮燒烤, 今次我哋揀咗 唔係好多 泰國餐廳 都有得食嘅花螺,配上 泰國酸辣汁 其實呢個汁配上乜嘢海鮮都係好好食, 花螺非常新鮮 點上酸辣汁做前菜非常開胃另外我哋叫咗另一個前菜鮮蝦 金柚沙律, 酸酸甜甜都係非常開胃 蝦嘅份量都好充足。冬陰功湯兩人份量 都好大一盤, 味道唔會太過 辣 椰奶辣味比例啱啱好青咖哩海鮮 椰奶味充足, 非常適合送飯最後叫埋個生菜包, 兩個人食得好飽捧住個肚離開佢哋個lunch set都 好多選擇 真係羨慕銅鑼灣上班的朋友

青咖哩海鮮 椰奶味充足, 非常適合送

最後叫埋個生菜包, 兩個人食得好飽捧住個肚離開

餐廳以火車站為主題,每個角落均有不同的裝飾,打卡位甚多~小曼谷炒米粉~材料有蟹柳、豬頸肉、蝦及札肉,十分豐富,米粉炒得也乾身,每口也有濃濃的咖哩味,米粉外圍還用煎雞蛋皮蓋上,感覺更有特色~小曼谷海南雞飯~雞肉十分嫩滑,雞皮還帶點爽身的,雞油飯香味十足,飯粒分明,旁邊還有一個海南雞醬汁,味道酸酸辣辣,很開胃~泰式炸蝦餅~蝦餅十分厚身,外脆內彈,質感厚實,還有一個泰式酸辣醬可沾來吃,做餐前小食非常一流~
餐廳以火車站為主題,每個角落均有不同的裝飾,打卡位甚多~