2024-10-23 590 views
今天約了朋友在尖沙咀食咗個late lunch, shopping 一會兒,已差不多8點但仍未見餓,途經美麗華商場,見到呢間環境好舒適的餐廳,望👀menu 有好多款飲品,於是便入去了。🥳 雜莓沙冰$68 - 其實唔係泰國個款好多細冰粒的沙冰,是好幼滑的smoothie,好多莓:strawberry, blueberry, raspberry, 材料豐富,好好飲🥳 菠蘿椰子沙冰 $68 - Pina Colada 咁款,無酒精版,有好多果肉,好清新🥳 芒果糯米飯 $128 - 芒果新鮮香甜多汁,與軟軟糯米飯十分搭配,加上脆脆粟米片,層次豐富,好食最讚的是服務好好,我哋沒有叫其他食物,坐喺度傾左好耐都沒問題,好enjoy and relax night.

雜莓沙冰
菠蘿椰子冰
2024-10-20
$150 (Other)
雜莓沙冰
菠蘿椰子冰
2024-10-20 494 views
今日朋友帶左我黎尖沙咀呢間勁靚既泰茶餐廳吹水聚舊,呢到真係勁靚,打卡一流!呢到仲有酒吧,成個feel好high class想坐耐啲吹水既可以揀呢個brunch set,由12點坐到4點都得,最最最正係泰式小食竟然可以任食!唔好以為小食放題就一定係比啲即食雪藏野食你,呢到啲小食全部都試左一次,唔單止好有心思,仲好好食好多特色小食例如炭燒豬頸肉沙律、青醬生蝦、盔甲脆魚皇,款式多到基本上每樣試一次就飽到頂肚,好食個啲想encore個肚都無位!個人覺得最好食係沙嗲串燒,雞肉同豬肉一啲都唔會好乾,軟淋淋勁好食,沙嗲醬亦好香花生味,同平時食開個啲好甜既花生醬無得比主食今日叫左馬沙文咖哩脆魚柳,好彩唔係勁大份,如果唔係都食唔落。咖哩唔辣係偏甜既,配上薄餅食好正最後仲有個甜品黑糖椰子雪糕,加左椰絲係到勁重椰味,真係好泰國風情,又靚又好食!

呢到仲有酒吧,成個feel好high class

2014 views

2024-10-19 553 views
朋友介紹美麗華新開嘅靚靚泰式餐廳Mue Mue,非常打卡able,食物水準仲唔錯添!食泰菜串燒一定要嗌嘅,今晚揀咗牛,非常juicy,配上沙爹醬勁好食~紅磚豆腐似中泰fusion菜,平時食開嘅脆皮金磚豆腐染上紅色,賣相精緻味道都唔錯~呢度嘅摩登海鮮冬陰公好足料,欣賞佢嘅蝦有剝殼,食落好方便,青口亦都超大隻見佢嘅蝦咁正我地都嗌埋個金沙麥皮蝦,比起中式冇咁膩,同埋又係剝晒殼啖啖肉,蝦肉仲要好彈牙添!菠蘿炒飯好乾爽,新鮮菠蘿粒令到個飯好fresh~芒果糯米飯都好有特色,好多粟米片,個醬都同平時嘅椰汁多啲層次👍🏻飲品方面叫咗椰青同紅豆冰,紅豆冰有珍多有自家製椰漿,口感豐富~

菠蘿炒飯好乾爽,新鮮菠蘿粒令到個飯好fresh~

2024-10-15
2024-10-19 513 views
中菜同泰國菜都係我好喜歡嘅菜式,將兩者融合自然好吸引我。呢間新派泰式餐廳由擁有超過26年中餐經驗嘅大廚主理,菜式色香味俱全,再加上非常有格調嘅環境,真係要黎試一試。紅磚豆腐 - 以紅菜頭製成橙紅色外層,以乾辣椒伴碟,望到已經流口水。食落只係微辣(食唔到辣嘅朋友絕對唔使驚),再配埋炸蒜,非常香口。炭燒沙嗲串 - 我地揀左雞肉串。雞肉非常嫩滑,個沙嗲醬真係好出色,香濃得黎仲帶有花生同煙燻香,令整件事昇華不少。海鮮冬蔭公湯 - 酸辣開胃,飲完個人暖笠笠。海鮮用料都幾豐富,有蝦、魷魚、蜆、青口等。金沙麥皮蝦 - 從來好喜歡食蝦嘅菜式,呢道金沙麥皮蝦特別之處係已經去咗蝦殼,食起上嚟更方便。以濃郁鹹蛋黃煮成,加埋香甜麥皮,好喜歡。菠蘿炒飯 - 炒飯用料豐富,除左有蝦仁、魷魚、臘肉粒等,仲有菠蘿粒、提子乾、腰果等,如果味道再濃返啲就更好。芒果糯米飯 - 糯米飯配上芒果肉同芒果雪糕,另外係面頭再加上粟米片,口感比平時嘅更豐富。
中菜同泰國菜都係我好喜歡嘅菜式,將兩者融合自然好吸引我。

2024-10-14
Type of Meal
Dinner
2024-10-18 419 views
這裏的泰國菜,感覺和傳統的泰國菜外貌上零捨不同。唔單止食材新鮮,味道層次感都好豐富新穎。香茅雞翼外皮炸得鬆脆,內裡雞肉保持多汁,帶出一種泰式獨特嘅香氣。咖喱金菇粉絲和牛係其中一個驚喜,咖喱香濃,和牛肉質嫩滑,配埋粉絲同金菇,口感層次十足。即烤沙爹串亦值得一試,肉質鮮美多汁,配埋沙爹醬嘅甜辣,食落去有種南亞風情,令人回味。另一道冷盤泰式青醬鮑魚,冰鎮過嘅鮑魚食落清爽,青醬嘅酸辣帶嚟強烈嘅開胃感。魚子醬紅磚豆腐外脆內軟,配合泰式香料,味道上有意想不到嘅驚喜。不過,馬拉盞炒椰菜味道偏向平實,雖然鑊氣足夠,但整體冇太多特別之處,稍遜色啲。最後再提下海鮮冬陰公湯,材料足夠,湯底辣度適中,成為開胃菜嘅不二之選。甜品方面,芒果椰子沙冰清甜解辣,正好平衡之前食咗嘅濃味菜色。最後嚟一客黑糖椰子雪糕,軟滑嘅雪糕配埋Q彈黑糖果凍同椰絲脆感,為整餐畫上完美句號。

2024-10-16 483 views
今日喺尖沙咀行完街,經過見到呢間餐廳裝修幾靚好啱打卡,竟然係泰國菜! 點知食物嘅質素都好高,唔係剩係得裝修靚,嘢食擺盤都唔錯!❤️紅磚豆腐上到嚟熱辣辣,炸粉非常薄,豐富嘅椒鹽蒜香味,有啲大排檔嗰種椒鹽豆腐嘅味道,而且擺盤就非常精緻!炭燒沙嗲牛串沙嗲醬重花生味,而且牛肉都唔會好韌,牛味唔會太重,少少炭火嘅味道,配合沙嗲醬啱啱好! 摩登海鮮冬陰功 推介❤️冬陰功湯都幾辣,下次可以嗌小辣! 不過海鮮就款式非常多,魷魚蝦青口樣樣都有,仲要識落幾新鮮一啲都冇雪味。金沙麥皮蝦 推介❤️佢係原隻大蝦,非常大隻兼彈牙! 而佢嘅金莎係鹹蛋黃醬,非常邪惡,但係真係好好食! 所以忍唔住食晒! 😂鹹蛋黃醬嘅咪唔會冚咗蝦嘅鮮味,調味啱啱好。 菠蘿炒飯好少食菠蘿炒飯會有青口粒粒喺裏面,食落去有鑊氣,仲有啲小海鮮,幾有咬口同層次感。芒果糯米飯芒果非常甜,而且糯米飯仲係好暖嘅,仲有兩個雪糕添! 好特別嘅係上面加咗啲麥片脆脆,咬落去幾有口感。 Mue Thai 推介❤️好少食泰菜有fushion Cocktail ,佢啲飲品加咗少少泰式嘅特色。有啲落椰子水,有啲用斑斕醬,所以都嗌咗一杯試吓。 呢一個比較果味重,上面仲燒咗一舊木

紅磚豆腐

炭燒沙嗲牛串

摩登海鮮冬陰功 推介❤️

金沙麥皮蝦 推介❤️

菠蘿炒飯

Mue Thai 推介❤️
好少食泰菜有fushion Cocktail ,佢啲飲品加咗少少泰式嘅特色。有啲落椰子水,有啲用斑斕醬,所以都嗌咗一杯試吓。 呢一個比較果味重,上面仲燒咗一舊木,飲落去嘅時候聞到浸木香味,好有亞熱帶嘅感覺。

整體來講餐廳環境好靚好啱打卡,食物擺盤都好靚嘢食嘅質素都好高! 拍拖或者一班朋友嚟都啱晒!
2024-10-06
$400 (Dinner)
2024-10-14 401 views
今日朋友帶咗我去食一間係Mira比較新開嘅泰國菜,餐廳裝修好靚!環境好舒服,而且服務都好好。各式各樣嘅傳統泰菜都有,但係做法同出邊嘅泰國菜都有少少唔同,別有一番味道。紅磚豆腐好俾心機嘅一個小菜,望落去好似真係一嚿紅磚咁,豆腐外皮炸得非常香脆,入邊係超級嫩滑嘅豆腐,仲有好多脆脆同埋乾辣椒半碟,賣相相當唔錯,而且又好食。炭燒沙嗲可選豬/牛/雞,今次我哋就揀咗牛串燒,牛肉肉味都好香,而且燒得啱啱好仲保留咗好多肉汁好Juicy,話佢嘅沙嗲醬同出邊有啲唔同,有沙嗲嘅香味又帶啲甜味,我幾鍾意呢個醬,比較清新,冇咁重花生醬味,食落冇咁Heavy,有沙嗲嘅香味又帶啲甜味。摩登海鮮冬陰功好足料嘅海鮮冬陰功,包括有好多青口同埋鮮蝦同埋魷魚,青口同蝦都好大隻好鮮甜,魷魚都好爽口,呢度嘅冬陰功湯底檸檬味比較重,再配合埋海鮮嘅鮮,特別開胃!金沙麥皮蝦非常邪惡嘅黃金蝦,外皮炸得非常酥脆,而且蝦球非常大粒啖啖肉,食落口非常濃郁嘅蛋黃香味。菠蘿炒飯呢度嘅菠蘿炒飯都幾足料,特別鍾意佢落咗好多腰果同埋提子乾,令到成個炒飯嘅口感同埋味道都提升咗,腰果非常香口,而且啲菠蘿粒都好香甜,所以成個飯係有鑊氣得來又帶啲水果嘅香氣。芒

紅磚豆腐

炭燒沙嗲

摩登海鮮冬陰功

金沙麥皮蝦

菠蘿炒飯

芒果糯米飯

芒果好香甜,欣賞佢個糯米飯煮得啱啱好唔會太硬,而且溫度仲好夠熱!食落口仲會好軟糬。

Passion Whisky

叫左杯Cocktail飲 ,酒底係波本威士,另外加咗啲熱情果糖漿,所以好易入口,仲有熱情果同檸檬汁令到杯酒更加清新,仲有蛋白同龍舌蘭糖漿,層次感up!
2024-10-06
$300 (Dinner)
泰國菜相信各位都唔會陌生,Bar & Restaurant 都亦都可能去唔少,放題就更加係香港人出街食飯必不可少嘅選項😃但係一間餐廳集齊晒3個元素,就真係令人好有興趣😮餐廳位於美麗華商場,位置非常之方便👍室內空間好闊落,座位亦有區分室內、戶外😬今次食呢個係Thai夏狂歡週末早午餐體驗👀首先前菜可以三選一,我哋第一份揀咗爽脆酸辣魚皮,酸酸辣辣非常惹味,魚皮口感好爽口🤩泰式青醬鮑魚第二份前菜揀咗鮑魚,真係估唔到前菜都有鮑魚咁高規格🤪鮑魚墊底仲有柚子、青木瓜絲,感覺好似去咗泰國街頭咁🤣泰式青醬生蝦食完每人一份前菜之後,就會直落小食放題,亦係我哋最期待嘅環節😄首先呢份蝦身咁長嘅生蝦😀重點係小食可以無限追加,前提係你食得落嘅話🤪香茅雞翼雞翼炸得好香口,添上香茅更加將雞翼嘅風味提升咗😈沙嗲雞肉串串燒啖啖肉,蘸上秘製醬汁,簡簡單單就好滋味😍盔甲脆魚王表皮炸得好香脆,真係成個盔甲咁,魚肉同時保留到好嫩滑😋金沙原隻蝦球睇返餐廳官網介紹,餐廳會以中式精湛烹調手法重新演繹經典泰國菜,加入多款中泰特色香料,呢款金沙蝦球就係最好嘅例子😁蟹肉海鮮羹海鮮羹質地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之滿足🤭摩登海鮮冬陰功食泰
泰式青醬鮑魚
泰式青醬生蝦
香茅雞翼
雞翼炸得好香口,添上香茅更加將雞翼嘅風味提升咗😈
沙嗲雞肉串
串燒啖啖肉,蘸上秘製醬汁,簡簡單單就好滋味😍
盔甲脆魚王
表皮炸得好香脆,真係成個盔甲咁,魚肉同時保留到好嫩滑😋
金沙原隻蝦球
蟹肉海鮮羹
海鮮羹質地好滑溜,配有大量蟹肉,食落非常之滿足🤭
摩登海鮮冬陰功
食泰國嘢,點可以少得冬陰功呢😜酸酸辣辣,非常足料😎
Siam Ruby、Tropical Night Feast
兩杯Summer原創特調Cocktail🍹Siam Ruby係石榴汁、橙汁溝Brut😬Tropical Night Feast係Rum酒做base,加入幾款唔同果汁、配料,酸酸甜甜好開胃👻
黑糖椰子雪糕
呢份雪糕格外有驚喜!桃膠、椰絲、啫喱,口感多元化,每一啖雪糕擺落口都會變得好有層次👍
2024-10-11 440 views
經open rice訂咗10月1日12:30 5位,最後得4個去食。當日早咗去到,職員冇對資料就帶咗入餐廳。之後餐廳當缺席,乜料😡😡😡當日叫咗3個set lunch、加咗2個小食蝦餅係足料、但醬汁一言難盡🤮🤮紅磚豆腐 外面果層調味粉咸到呢🥴3個主食不過不失:海南雞、紅咖喱豬頸肉、蝦醬菠蘿和牛鬆炒飯

當日叫咗3個set lunch、加咗2個小食

蝦餅係足料、但醬汁一言難盡🤮🤮

紅磚豆腐 外面果層調味粉咸到呢🥴

3個主食不過不失:海南雞、紅咖喱豬頸肉、蝦醬菠蘿和牛鬆炒飯

2024-10-11 393 views
泰國菜原來都可以咁多元化。佢哋有個brunch menu,小食放題仲可以任食到飽。首先講下魚子醬紅磚豆腐,外脆內軟,豆腐嘅嫩滑加埋泰式香料,食落去真係有啲意外嘅驚喜。之後嘅海鮮冬陰公湯,細細碗但料多味濃,辣度啱啱好,開胃得嚟仲令味蕾好好準備之後嘅菜式。泰式青醬蝦係另一個亮點,蝦肉鮮甜爽彈,配埋青醬嘅酸辣味,真係食得好開心。至於泰式青醬鮑魚,冰鎮鮑魚食落爽甜,青醬嘅酸辣味更加襯托出鮑魚嘅清新,開胃效果一流。香茅雞翼外皮炸到鬆脆,入面嘅雞肉完美鎖住肉汁,香茅嘅香氣仲帶嚟一啲特別嘅風味。咖喱金菇粉絲和牛係其中一個最驚喜嘅主菜,咖喱味濃郁,加上和牛嘅牛味,食落去層次豐富,令人回味無窮。另外即烤沙爹串都唔錯,肉質鮮嫩多汁,配埋甜辣適中嘅沙爹醬,成串肉充滿晒南亞嘅風味。相比之下,馬拉盞炒椰菜就比較普通,雖然鑊氣足,但味道比較中規中矩,冇太多驚喜。食完主菜,飲返杯芒果椰子沙冰真係啱啱好,清甜嘅果肉味加埋椰子香氣,剛好可以中和晒之前嘅辣味。最後仲有黑糖椰子雪糕,雪糕香滑得嚟又唔會太甜,黑糖果凍嘅Q彈同脆口嘅椰絲一齊食,口感豐富,真係完美嘅甜品結尾。呢餐泰國菜真係從頭到尾都充滿驚喜,特別係主菜同甜品,令

呢餐泰國菜真係從頭到尾都充滿驚喜,特別係主菜同甜品,令人難忘。

我同女朋友都好鍾意食泰國菜,日前佢話好想去間適合打卡、坐得又舒服嘅泰國餐廳食,叫我負責search下。咁我見Mira Mall嘅呢間Mue mue裝修環境一流,而且食物評價好好,就一於試下!原來呢度weekend有個非常抵食嘅brunch,$538+10%除左包前菜、湯、主菜同甜品之外,更有多款泰式小食任食,非常吸引!前菜有三款,當中我最鍾意嘅係青醬鮑魚,因為啲鮑魚味道非常鮮甜!海鮮湯亦非常足料,俾大家睇下:主菜就有四款可以選擇。作為一個咖喱控,梗係試下呢度嘅咖喱和牛啦!我覺得呢度嘅和牛油脂豐富,肉質算係好嫩,加上啲咖喱汁超惹味,所以係好高質嘅一道主菜。女朋友叫嘅香茅剁椒烤雖然份量細細份,但賣相精緻,而且魚肉煎得啱啱好非常juicy!小食方面,我最鍾意嘅係盔甲脆魚皇,脆卜卜嘅外層包住啲爽口嘅魚肉,令人食上癮。另一個亮點絕對係沙嗲串燒,平時啲普通泰國餐廳食呢啲串燒都頗貴,而呢度嘅串燒咁正,梗係忍唔住要食多幾串啦!香茅雞翼雖然好似好普通,但係其實熱辣辣食落去的確係非常惹味,我忍唔住encore咗兩次!甜品方面,芒果糯米飯嘅芒果好甜,配埋糯米同埋一大球芒果雪糕一齊食,簡直一流!

海鮮湯亦非常足料,俾大家睇下:

• 芒果糯米飯
  • 咖哩和牛
2024-10-10 213 views
今日約咗朋友食brunch,見到美麗華呢一間餐廳主打泰菜,環境仲好靚就決定咗食呢一間!好彩12點嘅時候仲有位置,再晏少少就坐滿全場了見到佢依家做緊紅日同公眾假期有一個Brunch Menu, 我哋就一齊試咗😆見到佢$328,包咗七款小食,一個Main,仲有頭盤同甜品!CP值超級高!✨前菜魚子醬紅磚豆腐唔係太食豆腐嘅我都覺得得呢一個盤磚豆腐好好食!熱辣辣炸到脆皮啱啱好!加埋魚子醬點綴一下,係我覺得好出色嘅前菜✨摩登海鮮冬陰功湯見係泰式餐廳,我對呢個冬陰功湯都好期待結果都令我冇失望,唔單止十分之足料,味道更加係傳統冬陰功嘅味道!原隻大蝦,加埋其他冬陰功必備嘅材料,十分之開胃同埋好飲✨小食放題✨即烤沙嗲串(豬/雞)小食入邊最鍾意呢一個沙嗲串,個人覺得豬肉比較出色。但係無論係雞肉定係豬肉,加埋佢嘅沙嗲醬都非常惹味!烤串係即刻製作,燒到脆皮啱啱好,一百分!✨盔甲脆魚皇魚皮炸到十分之香脆好味,原來入邊係魚餅,10分有驚喜! 外脆內軟,鍾意食魚嘅朋友真係可以無限encore✨馬拉盞炒椰菜好擔心小食食咁多會好熱氣,但係入邊仲有得嗌馬拉盞椰菜,即刻嗌咗一碟上台見到佢10分足料,加上馬拉盞嘅味冇搶哂碟菜好
好彩12點嘅時候仲有位置,再晏少少就坐滿全場了

✨前菜
魚子醬紅磚豆腐

✨摩登海鮮冬陰功湯
見係泰式餐廳,我對呢個冬陰功湯都好期待

✨小食放題
✨即烤沙嗲串(豬/雞)

✨盔甲脆魚皇

✨馬拉盞炒椰菜
上台見到佢10分足料,加上馬拉盞嘅味冇搶哂
碟菜好快就同俾我同朋友食晒!

✨香茅剁椒烤魚
魚皮烤到脆卜卜金黃色,魚肉仲係極度新鮮,味道同魚肉十分之夾!香味好足夠,鍾意食魚嘅朋友唔好錯過

✨黑糖椰子雪糕
呢個雪糕令我覺得好有驚喜,雪糕上面唔單止有椰子碎碎,黑糖同佢嘅味十分之夾
份量仲好夠用嚟做結尾好滿足

✨雪糕紅豆珍多冰
紅豆冰正常發揮好好飲,個底有好多嘅紅豆
另外加咗新鮮嘅椰子肉同埋椰子雪糕喺上邊🍧唔單止好好飲,仲要味道好豐富有別於平時嘅紅豆冰,佢哋仲用咗自家製嘅椰漿,成杯都係滿滿嘅椰子,超級好飲!

所有小食都可以encore,真係好抵食,而且環境好靚,都可以靚靚咁打卡
最後真係食到好飽,而且每款都試到少少,做weekend brunch真係fit到漏😋😋
2024-10-06 285 views
今日同朋友去咗美麗華呢一間食泰國菜嘅餐廳,餐廳有幾種唔同嘅形式,包括係有單點嘅形式或者假日嘅brunch! 我同朋友就想呢都是少少,所以就揀咗去假日嘅brunch! 價錢嚟講覺得唔算太貴,因為食物嘅種類真係非常多,而且真係有晒我哋想試嘅唔同小食,會有頭盤小食同埋主菜甜品. 小食亦都係任叫任食,真係非常吸引,我哋首先叫咗小食每人一轉!食物亦都好快到咗!🔥炭燒豬頸肉沙律,用咗泰國傳統嘅沙律係木瓜柚子在家蘿蔔絲造成,非常好食,而且入口非常清新,可以同豬頸肉非常match! 同朋友都非常鍾意食呢一個豬頸肉,因為本身都唔會太油膩,所以餐廳喺呢一個方面都做得幾好!🔥泰式生蝦,餐廳仲有日本嘅刺身生蝦,質素嚟講非常高,再加埋本身餐廳特別調製嘅醬汁真係非常好食,所以我同朋友都忍唔住再叫多咗一次,呢一個真係非常抵食,亦都係好回本嘅小菜,出邊平時食四隻都真係起碼$100,而家真係放題真係非常抵食!🔥沙嗲串燒,有雞同埋豬肉我哋比較鍾意食豬肉因為豬腩仔真係非常好食,而且油香非常豐富,我同朋友都幾鍾意佢嘅沙嗲醬加埋嚟講真係非常夾!🔥主菜就揀咗金沙原隻蝦球,係一個主要以鹹蛋黃做嘅蝦球,呢啲菜式喺出邊都好難食到呢一間

🔥主菜就揀咗金沙原隻蝦球,係一個主要以鹹蛋黃做嘅蝦球,呢啲菜式喺出邊都好難食到呢一間餐廳拿捏得非常好,而且都唔會非常有利鹹蛋黃嘅味道同蝦非常夾,所以我本身都非常鍾意食.

🔥黑糖椰子雪糕,最後用呢一個椰子雪糕結尾,但係佢嘅椰子雪糕有好多椰子肉,而且亦都唔會非常甜鍾意食雪糕嘅朋友真係不能夠錯過!

佢嚟講呢一間餐廳都充滿泰式嘅風情如果大家想你三五知己一齊gathering嘅話係個好好嘅選擇,而且餐廳喺尖沙咀嚟講都非常方便,食完嘢之後可以去shopping
尖沙咀美麗華廣場一期走近彌敦道旁邊,享受一下泰式brunch。當中Starter,appetizer, 湯同主菜任選一款,七款小食任食放題。小食都幾多選擇,例如生蝦,豬頸肉,豬雞串燒,魷魚鬚,雞翼等。最喜愛係炭燒豬頸肉,燒得香口,泰式青醬生蝦,每隻都牡丹蝦咁嘅size,夠爽肉。香茅雞翼都encore咗兩次。其實食完小食放題都飽咗七成。主菜揀咗金沙蝦球,好在份量唔太大,否則食唔晒。最後叫個芒果糯米飯,又有芒果雪糕。環境好似去咗亞熱帶地方,好多綠色植物,空間闊落。
2024-10-01 423 views
如果唔係朋友聚會揀中呢個地方,我都唔知道原來呢度有間咁適合聚會嘅餐廳。環境真係好一流,好靚,周圍都係打卡位,啱晒女仔去今次我哋全部人都叫咗佢個週末早午餐,佢部份小食係放題,一路食一路傾都幾唔錯。而且佢嘅放題係侍應攞啲食物俾你,咁就唔會出現餐廳客人走來走去嘅情況。如果唔係朋友聚會揀中呢個地方,我都唔知道原來呢度有間金適合聚會嘅餐廳。環境真係好一流,好靚,周圍都係打卡位,啱晒女仔去今次我哋全部人都叫咗佢個週末早午餐,佢部份小食係放題,一路食一路傾都幾唔錯。而且佢嘅放題係侍應攞啲食物俾你,咁就唔會出現餐廳客人走來走去嘅情況。整體嚟講有幾樣食物係我覺得做得特別出色嘅首先係佢嘅飲品,二揀一嘅飲品我揀咗watermelon grade delight. 飲落好清新,西瓜同埋提子嘅味都好突出,而且有好多果肉,勁fresh我哋升級咗個龍蝦芒果沙律,我覺得升級得好值,佢嘅龍蝦雖然唔係熱嘅,但係都比平時自助餐嘅凍龍蝦更加有龍蝦味,而且芒果都幾甜,配埋下面嘅沙律醬同埋一啲其他蔬菜,就好清新。另外佢個蟹肉海鮮羹都幾出乎意料,因為佢嘅海鮮好多 有八爪魚,青口,真正嘅蟹肉。味道比起其他菜式相對清淡少少,所以建議開

今次我哋全部人都叫咗佢個週末早午餐,佢部份小食係放題,一路食一路傾都幾唔錯。而且佢嘅放題侍應攞啲食物俾你,咁就唔會出現餐廳客人走來走去嘅情況。如果唔係朋友聚會揀中呢個地方,我都唔知道原來呢度有間金適合聚會嘅餐廳。環境真係好一流,好靚,周圍都係打卡位,啱晒女仔去

整體嚟講有幾樣食物係我覺得做得特別出色嘅

另外佢個蟹肉海鮮羹都幾出乎意料,因為佢嘅海鮮好多 有八爪魚,青口,真正嘅蟹肉。味道比起其他菜式相對清淡少少,所以建議開頭嘅時候食咗先。

任食嘅小食裏便,我覺得佢嘅沙嗲串燒 雞 係幾出色,我食過唔少嘅串燒可能相對比較乾少少,但係佢應該真係好Juicy。爆汁個種 正

甜品方面我哋就冇upgrade到,揀咗個黑糖椰子雪糕。其實本身見到就咁雪糕都唔係話特別有期待,都以為係普普通通一個黑糖味嘅雪糕。點知佢做得好有心思,首先雪糕上面真係淋咗黑糖啦,而且隔離係佈滿晒個椰子絲。咁樣都未完,佢仲有一啲桃膠同埋水晶狀啫喱,成件事就即刻豐富咗好多。滿足晒個心癮。