2023-05-15 78 views
鳴門割烹料理 (九龍灣)📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖九龍灣鳴門割烹料理的食材非常新鮮,選用當地和進口的高品質食材,味道十分鮮美。任選任食 $268自選定食每人一款👍🏻北海道丼( 海膽、 三文魚籽、 火灸鯷魚邊、 大赤蝦) 👍🏻海膽:北海道丼中加入了海膽,其香濃而溫潤的口感與其他鮮味完美結合;三文魚籽:三文魚籽的鮮甜口感與海膽和大赤蝦等海鮮搭在一起,使整個料理的味道更加豐富。👍🏻火灸鯷魚邊:火灸鯷魚邊帶有燒烤的香氣,口感柔軟,具有嚼勁。它的鹹香味道使這道料理更加美味。👍🏻網燒安格斯牛扒高品質的西式牛肉。牛肉口感柔軟,口感豐富,入口即化;搭配以甜醬油等日式調味料,使得牛肉的風味更加豐富。👍🏻小食:叫咗芝麻八爪魚、中華沙律、螺肉、味噌湯👍🏻刺身:三文魚、油甘魚、玉子、劍魚腩、帆立貝、蟹籽、鯛魚、熟北寄貝、赤蝦👍🏻燒物推介:魚頭、牛舌、雞翼👍🏻推介: 巨峰提子乳酸、白桃乳酸月桂冠清酒加冰系列78/ 位 90分鐘放題餐廳裝修簡潔,氣氛寧靜舒適,讓人感受到高品質的用餐體驗
鳴門割烹料理 (九龍灣)
📍九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

任選任食 $268
自選定食每人一款

👍🏻北海道丼
( 海膽、 三文魚籽、 火灸鯷魚邊、 大赤蝦)

👍🏻網燒安格斯牛扒

👍🏻小食:叫咗芝麻八爪魚、中華沙律、螺肉、味噌湯

👍🏻燒物推介:魚頭、牛舌、雞翼

👍🏻推介: 巨峰提子乳酸、白桃乳酸

月桂冠清酒加冰系列
78/ 位 90分鐘放題

餐廳裝修簡潔,氣氛寧靜舒適,讓人感受到高品質的用餐體驗
要去九展攞飛,所以到咗附近嘅鳴門割煮料理大塊朵頤,因為佢哋除咗魚生飯、日式料理之外,仲有自選套餐,實有一款啱食!叫咗兩個任飲任食餐, 首先揀咗兩個主食。~海膽吞拿魚腩蓉丼~海膽吞拿魚腩夠晒鮮味,加埋芝麻夠口感。~牛肉野菜鍋~上台嗰陣熱辣辣,牛肉夠多夠肉味,壽喜燒汁調配得剛剛好,野菜同金菇索晒啲汁,開埋白飯,好好吃。~雜錦魚生~魚生任叫任食,仲送兩隻鮑魚,魚生新鮮不會將貨就價,全部厚切上,啱晒小師奶胃口,其中我最欣賞係八爪魚,我喺其他餐廳好少叫,因為驚唔新鮮似擦子膠口感,但呢度嘅八爪魚, 十分好吃同埋夠水份,實在是驚喜。~雜錦燒物~又係即叫即做,上枱熱辣辣,當中最欣賞係免治雞肉棒同雞翼,雞味濃郁,雞皮脆卜卜。如果經開九龍灣嗰頭,想搵一度坐得舒服,樓底夠高,又開揚嘅餐廳,仲要任食,誠意推介鳴門

叫咗兩個任飲任食餐, 首先揀咗兩個主食。

~海膽吞拿魚腩蓉丼~
海膽吞拿魚腩夠晒鮮味,加埋芝麻夠口感。

~牛肉野菜鍋~

~雜錦魚生~

~雜錦燒物~

• 磯煮鮑魚
好耐無食放題 !! 去megabox之前去咗呢間鳴門割烹料理食半自助餐放題,每位$268加一半放題嚟講價錢算合理✨ 地鐵站行過去比想像中近好多🚶🏻‍♀️ 因為真係幾唔錯,所以食完已經想即刻分享吓🥹餐廳彩光度好足夠,中間係刺身壽司師傅工作嘅吧枱,我哋坐咗喺近窗邊嘅圓枱 🍽️ 佢半自助餐嘅玩法係你可以選定一款主食,另外就係好似平時食放題咁有啲點餐紙,可以揀想食咩食幾多件咁~ 主食係8選1,我地揀咗網燒安格斯牛扒,同埋海膽吞拿魚腩蓉丼✨👨🏻‍🍳🤳🏻 #海膽吞拿魚腩蓉丼❤️‍🔥海膽極鮮甜,一啲都唔腥,超級超級推薦🥹呑拿魚腩蓉少少油感嘅肉蓉,成個丼飯刺身同飯嘅比例幾好✨ 發誓平時好少叫海膽,今日忽然好想試,加上任食刺身都無呢2款,所以就嗌咗,結果好食到中咗獎咁😂👨🏻‍🍳🤳🏻 #網燒安格斯牛扒(五成熟)薄切五成熟幾嫩口,我地覺得下次可以嗌熟少少._.同埋個蒜蓉汁幾香~😋任食方面我地嗌咗啲刺身,全部都高質🔥: 👨🏻‍🍳🤳🏻肥大肉厚嘅三文魚👨🏻‍🍳🤳🏻新鮮鮮甜完全無雪藏口感嘅帆立貝❤️‍🔥 👨🏻‍🍳🤳🏻易咬新鮮嘅磯燒鮑魚(食呢個半放題會附送) (我就算食7星級酒店鮑魚都會胃痛,所以俾曬👦🏻食🙈)👨🏻‍🍳🤳🏻又

👨🏻‍🍳🤳🏻 #海膽吞拿魚腩蓉丼❤️‍🔥

👨🏻‍🍳🤳🏻 #網燒安格斯牛扒(五成熟)

任食方面我地嗌咗啲刺身,全部都高質🔥:
👨🏻‍🍳🤳🏻肥大肉厚嘅三文魚
👨🏻‍🍳🤳🏻新鮮鮮甜完全無雪藏口感嘅帆立貝❤️‍🔥
👨🏻‍🍳🤳🏻又大又多肉嘅赤蝦
👨🏻‍🍳🤳🏻肉感鮮嫩嘅雕魚

熱食方面:
👨🏻‍🍳🤳🏻日式蒸蛋(茶碗蒸),清清甜甜,有菇同蟹柳等等,最緊要暖咗個人先 🥰❤️‍🔥
👨🏻‍🍳🤳🏻麵豉湯正常發揮,我地都飲曬😚
👨🏻‍🍳🤳🏻鹽燒鯖魚唔錯,魚肉同魚皮都燒到岩岩好唔會老 🐟
👨🏻‍🍳🤳🏻嫩滑嘅免治雞肉棒 🫡 呢2日食嘅雞肉棒好食過好多串燒店🤭
👨🏻‍🍳🤳🏻橢圓形嘅大牛舌,比較乾身嘅煮法,好大塊😂
👨🏻‍🍳🤳🏻燒得比較乾身嘅汁燒白豚腩,燒完喺面淋汁咁食
👨🏻‍🍳🤳🏻外脆肉軟、肉質濕潤嘅唐揚雞軟骨粒,都大大粒😳❤️‍🔥
👨🏻‍🍳🤳🏻 芝士年糕大大件😋
👨🏻‍🍳🤳🏻 超好食嘅吉列迷你紫薯餅 !! ❤️‍🔥 炸得岩岩好又多紫薯餡🤩

佢呢個性價比咁高嘅半自助餐喺星期五六日及公眾假期午市供應🚨所以如果附近翻工happy friday lunch/ 約客lunch/ weekend訓醒身痕想食有質素放題/放假入九龍灣都真係可以嚟試 !! 主食有質素,刺身性價比好高❤️‍🔥佢地嘅海鮮同刺身類好值得trytry✨

任食記得量力而為,唔好浪費啊🤍✨
2023-05-09 916 views
好耐冇去九龍灣食飯,朋友介紹就嚟試試呢個週末半自助餐,好彩朋友提醒我預早book位,果然12點到已經差唔多full house。呢個任飲任食半自助餐限時90分鐘$268,自助餐唔使自己出去攞,係寫紙點嘅👍自助餐種類都算幾多,有小食、炸物、沙律、壽司、刺身同燒物。我每樣都只係點咗幾款,要留肚食主食😅「小食」- 日式蒸蛋、麵豉湯、中華沙律、迷你牛肉湯烏冬蒸蛋好滑好蛋味,迷你牛肉湯烏冬烏冬好滑,牛肉份量好多。「沙律」- 胡麻豆腐沙律、角切魚生沙律沙律菜新鮮,特別鍾意魚生沙律個沙律汁,好開胃😋「刺身」- 三文魚、油甘魚、帆立貝、赤蝦全部即點即切,新鮮又肥美😋「壽司」- 劍魚腩、加州卷、鰻魚卷、火炙三文魚卷、吉列蝦沙律卷店內有刺身壽司吧,係手握壽司,壽司飯夠軟熟但又唔鬆散,有質素👍👍「炸物」- 吉列蠔、芝士年糕即點即炸,熱辣辣,特別鍾意炸芝士年糕,好味😋「主食」係7揀1,我哋就叫咗網燒安格斯牛扒同埋牛肉野菜鍋。網銷安格斯牛扒點咗五成熟,好腍好牛味,個燒汁唔錯。牛肉野菜鍋都唔錯,湯底唔算太濃唔太膩太滯👍雖然好飽,忍唔住再點咗個「燒物」燒羊扒,肉好腍,好香😋「飲品」都有幾多選擇,有乳酸特飲,汽水、橙

自助餐種類都算幾多,有小食、炸物、沙律、壽司刺身同燒物。我每樣都只係點咗幾款,要留肚食主食😅

「小食」- 日式蒸蛋、麵豉湯、中華沙律、迷你牛肉湯烏冬

蒸蛋好滑好蛋味,迷你牛肉湯烏冬烏冬好滑,牛肉份量好多。

「沙律」- 胡麻豆腐沙律、角切魚生沙律

沙律菜新鮮,特別鍾意魚生沙律個沙律汁,好開胃😋

刺身」- 三文魚、油甘魚、帆立貝、赤蝦

全部即點即切,新鮮又肥美😋

店內有刺身壽司吧,係手握壽司壽司飯夠軟熟但又唔鬆散,有質素👍👍

「炸物」- 吉列蠔、芝士年糕

即點即炸,熱辣辣,特別鍾意炸芝士年糕,好味😋

雖然好飽,忍唔住再點咗個「燒物」燒羊扒,肉好腍,好香😋

「飲品」都有幾多選擇,有乳酸特飲,汽水、橙汁、啤酒。

總括,勁飽,尤其刺身壽司十分高質,侍應雖然超忙但係都十分好禮貌,性價比高💯

原來有樂悠咭$238,長者咭$188同小童$148,下次要同屋企一家大細嚟,仲抵😉
  • 芝士年糕
  • 刺身
  • 壽司
入到室內乾淨又大 樓底夠哂高 少似酒樓圓枱坐位 但仲會用透明間板 感覺安全啲🤗最值得一提係長者有成7折!! 感覺性價比幾高。。。🦔👉90分鐘任飲任食半自助餐 $268/位長者低至$188/位 ; 小童$148星期六日公眾假期 午市供應 首先每人要自選主食一款 由丼飯、烏冬到野菜鍋都有🍚蒲燒鰻魚飯😝嗰樣睇落好得!鰻魚都幾大塊肥美😝剔骨後食落一啲都唔戒口 多汁又香口 !隨餐仲跟碗味噌湯 北海丼(海膽、三文魚籽、火灸鰈魚邊、大赤蝦)啲魚生夠新鮮夠吸晴🤩三文魚籽份量之多夠哂撈飯 灸燒魚都燒得美美的 海膽入口唔腥👍 🥗角切魚生沙律 · 胡麻豆腐沙律比我想像中好!基本放題啲沙律都係前菜般的菜一碟🥴但見到有丼飯質素嘅魚生 加上滿新鮮嘅生菜 另外碟豆腐磚又幾滑溜 就對佢其他野好期待哈哈 🍣由標準嘅指握壽司飯已經睇得出師傅嘅基本功👍基本叫乜都唔會失望 小妹就大推「鰻魚卷」😝鰻魚條蓋面 雖然底下係一般加州卷餡 但表面被略略灸燒過後入口寧射砵筒! 🍤炸物黎講水準唔錯👍芝麻雞翼炸得相當香口又唔太油膩 芝麻粒黏係炸粉度炸唔係淨灑面🤪吉烈蠔體積雖少但值得一試 芝士年糕正常發揮!燒物方面好睇得出誠意 即使單點一件都

。。。🦔

👉90分鐘任飲任食半自助餐 $268/位
長者低至$188/位 ; 小童$148
星期六日公眾假期 午市供應

首先每人要自選主食一款 由丼飯、烏冬到野菜鍋都有

🍚

蒲燒鰻魚飯😝

北海丼(海膽、三文魚籽、火灸鰈魚邊、大赤蝦)

🥗

角切魚生沙律 · 胡麻豆腐沙律

🍣

🍤

燒物方面好睇得出誠意 即使單點一件都唔會hea我🤭汁燒白豚腩就好似佢嗰名咁 肉質幾有韌性但又唔會太柴硬

🍹

巨峰乳酸特飲 · 白桃乳酸特飲
除咗汽水外 基本就係呢幾杯特飲 鍾意佢唔會死甜唔假 食到膩時飲啖醒神又清新😂同埋任飲

在繁華的九龍灣國際交易中心,一家名為「鳴門割烹料理」的餐廳矗立著,吸引著無數食客的目光。這裡的半自助餐,以剌身及各類燒物炸物放題任食為特色,為我們帶來一場味覺的盛宴。一家三口共度周末,我們選擇了這裡的周末半自助放題,從豐富的菜式中,我們叫了一份北海丼(有三文魚子和海膽)及一份網燒安格斯牛扒。放題的刺身和炸物琳瑯滿目,我們品嚐了大量的三文魚、鯛魚、凡立貝、北寄貝和大蝦;燒物有三文魚頭及鯖魚;炸物有炸豪;最後還叫了小量壽司。在這場味覺的交響曲中,安格斯牛扒無疑是最激動人心的樂章。嫩滑的肉質,經過網燒的慢煮,散發著陣陣迷人的香氣。每一口都能感受到肉汁四溢,讓人陶醉不已。而刺身,則是如詩如畫的一幅美麗風景。新鮮的魚肉,口感細膩滑爽,宛如品味過後的冰凍風暴,讓人心旷神怡。然而,最讓我們難以忘懷的,莫過於那道燒三文魚頭。細緻的魚肉,經過火候的熏陶,讓人忍不住一次又一次地尋覓最後的美味。而在這場盛宴的尾聲,我們品嚐了一口口細緻的壽司,各種口味交織出一個完美的和諧,給這場盛宴畫上了完美的句點。在這個浮華世界裡,鳴門割烹料理的半自助餐,猶如一首優美的詩篇,通過味覺的深度剖析,引領著我們一同去探索美食之美

一家三口共度周末,我們選擇了這裡的周末半自助放題,從豐富的菜式中,我們叫了一份北海丼(有三文魚子和海膽)及一份網燒安格斯牛扒。放題刺身和炸物琳瑯滿目,我們品嚐了大量的三文魚、鯛魚、凡立貝、北寄貝和大蝦;燒物有三文魚頭及鯖魚;炸物有炸豪;最後還叫了小量壽司

在這個浮華世界裡,鳴門割烹料理的半自助餐,猶如一首優美的詩篇,通過味覺的深度剖析,引領著我們一同去探索美食之美。在這裡,每一道菜都有著自己的故事,而這些故事,皆成為了我們心中最難忘的篇章。

總的來說,鳴門割烹料理的半自助餐,是一場不容錯過的味覺盛宴。在這裡,美食與文學的結合,為我們帶來了一段美好的回憶,讓人懷念不已。
放題的刺身
放題的刺身
燒三文魚頭
北海丼
  • 燒三文魚頭、
  • 三文魚、鯛魚、凡立貝、北寄貝和大蝦
2023-05-07 54 views
話說個fd想食放題懶懶既我發現附近有呢間 🤣 咁一於去馬有別於一般放題,呢度係半自助咁,一份主食加放題menu ($268/pp)主菜叫左一客北海丼,同一客網燒安格斯牛扒最先上既係北海丼,啲刺身望落去都有光澤,食落口好新鮮,海膽唔會話苦,大赤蝦真係好大隻,好鮮甜!至於牛扒叫左5成熟,望落去都見到佢真係做到,唔會overcook,食落去有肉味又唔老,無expect過放題有咁既水準!係出色既至於放題方面,雖然比出面其他集團既選擇無咁多不過質素方面係我覺得值既小食呢,味付螺肉同八爪魚都唔係平時爭鮮呀或者一大包cheap cheap 嗰種,食落有咬口,啲汁又唔會成pat野 好似啲jam 咁刺身方面,推介油甘魚同帆立貝,油甘魚真係油香十足,而且好新鮮。帆立貝好厚肉,肉質又唔會話好散炸物同燒物呢,係有誠意既,吉列蠔唔會話淨係食到炸漿,而燒牛舌又要講一講,佢真係好厚!好有口感而飲品除咗汽水,乳酸飲品,仲有sapporo 啤酒,唔洗加錢添呢個價錢,咁既質素,服務,我覺得值既
話說個fd想食放題
懶懶既我發現附近有呢間 🤣 咁一於去馬

主菜叫左一客北海丼,同一客網燒安格斯牛扒

至於放題方面,雖然比出面其他集團既選擇無咁多
不過質素方面係我覺得值既

呢個價錢,咁既質素,服務,我覺得值既
2023-05-03 80 views
朋友話九龍灣有日式半自助餐,一於黎試下啦,可以自選一款主食,仲有小食,壽司,刺身,燒物,炸物,沙律,飲品任食勁正,最後食到勁飽呀,超滿足!❤️👍🏻週末半自助餐 $268 (包一款自選主食及多款小食,壽司,刺身,燒物,炸物,沙律,飲品任食)🍙自選主食 - 北海丼丼飯入面有海膽,三文魚籽,火灸魚,大赤蝦,大赤蝦好好味,之後有係任食刺身到再叫!🍙自選主食 - 帆立貝吞拿魚腩蓉丼吞拿魚腩蓉好鮮味,帆立貝好大粒又新鮮,好似去左轉日本咁呀🧀芝士年糕新鮮整好外脆內軟好好味,我地食左好多粒🐙章魚小丸子平時都好鐘意食既小食,食幾粒過下口癮🐮燒羊扒呢個有驚喜呀,勁好食!!燒得好香入面又juicy,呢個必食呀🍹巨峰乳酸特飲🍹白桃乳酸特飲兩款乳酸特飲都唔會好甜,有淡淡水果香
朋友話九龍灣有日式半自助餐,一於黎試下啦,可以自選一款主食,仲有小食,壽司刺身,燒物,炸物,沙律,飲品任食勁正,最後食到勁飽呀,超滿足!❤️

👍🏻週末半自助餐 $268 (包一款自選主食及多款小食,壽司刺身,燒物,炸物,沙律,飲品任食)

🍙自選主食 - 北海丼

🍙自選主食 - 帆立貝吞拿魚腩蓉丼
吞拿魚腩蓉好鮮味,帆立貝好大粒又新鮮,好似去左轉日本咁呀

🧀芝士年糕
新鮮整好外脆內軟好好味,我地食左好多粒

🐙章魚小丸子
平時都好鐘意食既小食,食幾粒過下口癮

🐮燒羊扒

🍹巨峰乳酸特飲
🍹白桃乳酸特飲
兩款乳酸特飲都唔會好甜,有淡淡水果香
2023-05-01 58 views
我最近去咗九龍灣食日本放題,真係好開心!佢哋嘅刺身好新鮮,好鮮甜!啖啖都係肉汁同埋香味,仲有啲特別嘅口味,好好食!燒烤方面都唔錯,啲牛肉同豬肉燒得好啱口,仲有啲照燒魚同埋燒蝦,味道好鮮美!飲品都好啖,仲有自助嘅甜品同埋水果,真係食到好滿足!如果你鍾意日本菜同埋放題嘅話,就一定要快啲嚟試吓啦🎀

係OPENRICE見到係九龍灣有間日式半自助餐的餐廳好似幾正咁,所以專登BOOK左位,星期日去左試下,順便行下MEGABOX。入到去餐廳樓底好高,仲有落地玻璃,空間感十足,十分開揚通透,加埋竹簾子同木系裝潢,好有日式和風既感覺。餐廳中間位有一個製作壽司刺身既櫃檯,櫃檯上有一個好巨大燈座,非常氣派,仲可以睇到師傅們整野食既過程。我地叫既係午市90分鐘半自助餐 $268 (只限週末和公眾假期),可以任食刺身、壽司、串燒、沙律、和食等等各種美食,而主食就係8選1。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹牛肉野菜鍋一睇就覺得好豐盛,牛肉份量勁多。牛肉牛肉好濃,配搭各種蔬菜、豆腐同溫泉蛋,質素唔錯,湯底係偏甜既但又唔會好膩,而個溫泉蛋既蛋汁簡直就係畫龍點晴,超高質。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹網燒安格斯牛扒牛扒外表焦香,內部嫩滑多汁,網燒既烤法令到牛肉既味道更加突出,配埋少少黑椒同埋個汁,令牛肉既味道更昇華。仲會切好埋俾你,一口一條,食既時候好方便,做得非常出色。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹特別推薦刺身劍魚腩同三文魚都係厚切既,仲好肥美超新鮮,特別推介。放題黎講,真係比其他地方既質素好好多。三文魚同劍魚腩都好推介!有豐富嘅油

餐廳中間位有一個製作壽司刺身既櫃檯,櫃檯上有一個好巨大燈座,非常氣派,仲可以睇到師傅們整野食既過程。我地叫既係午市90分鐘半自助餐 $268 (只限週末和公眾假期),可以任食刺身壽司、串燒、沙律、和食等等各種美食,而主食就係8選1。

牛肉野菜鍋

特別推薦

刺身
劍魚腩同三文魚都係厚切既,仲好肥美超新鮮,特別推介。放題黎講,真係比其他地方既質素好好多。三文魚同劍魚腩都好推介!有豐富嘅油脂,係魚腩位呢,入口即化!帆立貝就比較細粒,正常水準。其他野都ok!唔錯~

壽司
睇住師傅係手握既,飯同魚生既比例岩岩好,做得唔錯,仲有幾款熟食類壽司🍣,整體都唔錯!👍🏻

串燒
最鐘意係牛舌,厚切真係冇得輸,佢係比較淋身既,口感幾特別,味道好好。

小食
吉列蠔既炸粉唔算太厚,蠔肉都唔腥,幾好食。
芝士年糕外脆內軟,芝士仲要係流心既,口感好好。
芝麻雞翼炸得好出色,外酥內嫩,肉質好滑,好香口。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

特飲 (白桃乳酸特飲 & 巨峰乳酸特飲)
味道正常,不會太甜,解渴解膩一流。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

總結︰餐廳既服務態度非常好,食物質量高,價錢唔貴,性價比高。而且個環境好好,座位之間有一定的距離,加上落地大玻璃,好比大酒店既自助餐,非常適合和朋友聚會,非常值得一試。
  • 刺身
2023-04-28 81 views
去左九龍灣一間日式放題好正呀😍😍😍星期六, 日及公眾假期放題90分鐘自助餐$268一位 (有樂悠卡/ 長者卡更平)☺️星期六, 日及公眾假期放題120分鐘自助餐$328一位 (有樂悠卡/ 長者卡更平)😉可以揀一款主食先😌😌 另外仲有好多小食, 壽司, 刺身, 炸物燒物俾你揀😂小食& 燒物方面特別推介: 日式蒸蛋, 汁燒白豚腩, 厚燒牛舌, 燒羊扒😍😍😍每一道菜的味道都非常獨特而且烹調得非常到位令人回味無窮刺身:三文魚、油甘魚、八爪魚、鯛魚、帆立貝、熟北寄貝、榮螺、赤蝦😋每一種刺身都十分新鮮,入口即化同埋新鮮好重要, 食都食得安心又開心壽司特別推介:三文魚, 帆立貝, 蟹棒, 加州卷, 鰻魚卷, 吉列蝦沙律卷, 火炙三文魚卷 等等😎每一種壽司都非常精美味道也非常好 令人無法抗拒會係咁係咁叫多幾round~😏😏😏炸物特別推介: 吉列蠔, 芝麻雞翼香脆可口😚😚😚D肉汁仲要必出黎 好正呀😝主食揀左: 網燒安格斯牛 & 鰻魚丼口感十分豐富😙牛扒已經切到一條條 好好呀鰻魚飯好鮮美 呢個真係必點🤪
去左九龍灣一間日式放題好正呀😍😍😍

可以揀一款主食先😌😌
另外仲有好多小食, 壽司, 刺身, 炸物燒物俾你揀😂

每一道菜的味道都非常獨特
而且烹調得非常到位
令人回味無窮

每一種刺身都十分新鮮,入口即化
同埋新鮮好重要, 食都食得安心又開心

每一種壽司都非常精美

炸物特別推介: 吉列蠔, 芝麻雞翼
香脆可口😚😚😚
D肉汁仲要必出黎 好正呀😝

主食揀左: 網燒安格斯牛 & 鰻魚丼
口感十分豐富😙
牛扒已經切到一條條 好好呀

鰻魚飯好鮮美 呢個真係必點🤪
週末放假,想帶屋企人行下街食下好西,九龍灣的確係一個好去處,除左有好多間大型商場,也有好多好餐廳🍴。九龍灣國際交易中心看似一間金融中心,但裡面也林立了好多好餐廳,周圍環境也十分舒適,其中一間要推薦的就係🇯🇵鳴門割烹料理。這是一間🇯🇵日式料理餐廳,週末中午時段發現有半自助,而且食客都是比較有打扮,可以來這裡拍拖或家庭樂👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦‍👦食好西,整個環境都很愉悅。半自助係有主食可以選擇,其他可以任食,主食我們點了一份網燒安格斯牛排🥩,一份牛肉野菜鍋🍲。話明日式料理,任食任點就真係咩都有,有最愛的魚生壽司,十分新鮮品質保證。另外熟食也有好多選擇,一定要試🐑🥩燒羊架,🧀芝士年糕,厚燒牛舌,日式蒸蛋🥚,全部都係我鍾意食的,做得正宗出色超正好好味。呢度仲有好多好野食可以試,質素也好好,週末聚餐是一個不錯的選擇。
2023-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2023-04-22 125 views
今日一行5人來左食半自助午餐,主食大部人叫牛,味道勁黑椒味,算唔錯,牛扒唔算厚身,比較多肥膏。中間既壽司刺身都似樣,我地叫左一客燒三文魚頭,味道唔錯,再叫佢話每枱有限,我而家先知三文魚頭係貴價野😓佢話點菜紙有寫限量供應 😮‍💨睇左好耐原來果幾隻字好矇。食到尾聲,父親大人想食子薑,我問侍應,佢都攞隻碟仔比壽司師傅諗住俾,過一陣,佢走來話要$5 一碟,我哋一張單都成$1400, 你竟然收$5 子薑,元氣都可以唔點菜,剩食薑。本來呢間野食物不錯,環境都好,竟然係的細位做成咁,明白點解唔爆啦
鳴門每逢星期六、日及公眾假期嘅午市及晚市都會提供半自助放題😋。 今次就係去行Megabox 既 IKEA之前嚟呢度醫飽個肚先🤤午市成人每位$268、小童$148、出示樂悠咭$238、出示長者卡$188,不收加一,限時90分鐘,非常適合一家大細嚟食。👨‍👨‍👧‍👦入坐後,每人先選一款主食,今次小編同朋友選擇咗帆立貝吞拿魚腩蓉丼同牛肉野菜鍋,份量適中,食完仲有quota 接著落嚟食其他野食。😋有小食、壽司、刺身、烤物、炸物、沙律、飲品,合共超過49款食物任食任飲,簡直令人眼花撩亂。當中推介必點:燒三文魚頭🤩魚頭連魚鮫位一齊上,魚肉嫩滑,啖啖肉🤤 魚類刺身厚切上,非常新鮮。🍱 自選主食⭐️ 帆立貝吞拿魚脯蓉丼⭐️ 牛肉野菜鍋🥗 沙律胡麻豆腐沙律/ ⭐角切魚生沙律 🍢 小食麵豉湯 / ⭐味付螺肉 / 芝麻八爪魚 / 中華沙律 / 香蔥玉子 / 迷你牛肉湯烏冬 / 蟹棒 / ⭐玉子🍣 壽司 ⭐三文魚 / 劍魚脯 / 帆立貝 / 蟹籽 / 加州卷 / 鰻魚卷 / 火灸三文魚卷 / 吉列蝦沙律卷 / 芝麻八爪魚軍艦 / 螺肉軍艦🍣刺身 ⭐ ⭐三文魚 / 油甘魚 / 八爪魚/ 鲷魚 / 帆立貝 / 熱北寄

有小食、壽司刺身、烤物、炸物、沙律、飲品,合共超過49款食物任食任飲,簡直令人眼花撩亂。當中推介必點:燒三文魚頭🤩魚頭連魚鮫位一齊上,魚肉嫩滑,啖啖肉🤤 魚類刺身厚切上,非常新鮮。

🍱 自選主食
⭐️ 帆立貝吞拿魚脯蓉丼
⭐️ 牛肉野菜鍋
🥗 沙律
胡麻豆腐沙律/ ⭐角切魚生沙律

🍢 小食

🍣 壽司

🍣刺身 ⭐ ⭐
三文魚 / 油甘魚 / 八爪魚/ 鲷魚 / 帆立貝 / 熱北寄貝 / 榮螺 / 赤蝦
🍤 炸物
吉列蠔 / ⭐芝士年糕 / ⭐芝麻雞翼 / 日式炸雞 / 章魚小丸子

🔥 燒物
⭐鹽燒鯖魚 / ⭐雞翼 / 汁燒白豚腩 / ⭐厚燒牛舌/ 燒香草腸 / ⭐燒三文魚頭(限定供應)/ ⭐燒羊扒(限定供應)
🥤飲品
⭐巨峰乳酸特飲/ ⭐白桃乳酸特飲 / 無糖可樂 / 可樂/ 雪碧/ 橙汁/ 忌廉/ 罐裝啤酒

️ ⭐為推介項目

2023-04-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 日式蒸蛋
  • 西京燒銀鱈魚
  • 角切魚生沙律
  • 芝麻雞翼
  • 茶碗蒸
2023-04-18 139 views
📍 鳴門割烹料理 (九龍灣)九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖 早幾日襯消費券第一日,咁啱又放假🏖即刻食返個豐富早午餐🤤帶埋朋友一齊食飽血拼😋😋🤣🤣呢間位於九龍灣mega box附近…環境唔算好大,但係空間感十足☺️所以坐得幾舒服👍佢哋假期午市會有任飲任食90分鐘,首先每人揀一款主食,然後就會有小食、前菜、刺身、壽司、炸物、燒烤、熟食及飲品可以任點任食🤩岩曬我呢個咩都想食嘅人🤤🤤我同朋友一人點左一款唔同嘅野食,大家可以share😋網燒安格斯牛扒(五成熟)平時都一定會點七成熟,今次突然之間又想試下五成熟🤭估唔到原來唔會太生,肉質比較鮮嫩,又夠牛味,加埋少少嘅醬汁,幾吸引👍滑蛋吉列豚肉份量都算多,滑蛋真係夠滑,吉列豚肉皮薄又唔厚粉醬,肉唔會柴,容易咬👍本身以為會配埋飯,原來係無跟飯,因為有醬汁,感覺有少少咸,但係飲啖飲品都係可以嘅😋我地基本上大部份食物都點曬,食到肚滿腸肥離開🤣咁就hea左半日,去Megabox血拼嚕⛹🏻‍♀️好彩我哋行得快,遲少少都要等位
📍 鳴門割烹料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道33號國際交易中心2樓2號舖

早幾日襯消費券第一日,咁啱又放假🏖即刻食返個豐富早午餐🤤
帶埋朋友一齊食飽血拼😋😋🤣🤣

佢哋假期午市會有任飲任食90分鐘,首先每人揀一款主食,然後就會有小食、前菜、刺身壽司、炸物、燒烤、熟食及飲品可以任點任食🤩岩曬我呢個咩都想食嘅人🤤🤤

我同朋友一人點左一款唔同嘅野食,大家可以share😋

網燒安格斯牛扒(五成熟)

滑蛋吉列豚肉

好彩我哋行得快,遲少少都要等位

2023-04-16
Type of Meal